PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yine Punto Yine 1,4 Fire...

biancoangelo
03/10/2013, 21:57
Arkadaşlar herkese iyi forumlar....

32 gün önce ölümden döndüğüm Puntomun ne kadar sağlam olduğunu gördükten sonra yine Punto aldım.

Yeni Aracım 1,4 Easy Duologic + Konfor Paketli+ P.Sensörlü... Kar beyazı

Fiyat: 35.500 sigorta dahil. Aracı yarın teslim alacam.

Önceki Aracım Evo 1,4 Fire Dynamic di. Merak ettiğim ise yakıt tüketimi teknik veride daha az ancak bu fark gerçeği yansıtıyor mu?
Duologic kullanan arkadaşların tecrübelerinden istifade etmek istiyorum.

1- Eco tuşu yakıt tüketimini azaltıyor mu?
2- Duologic olması tüketim açısından gerçekten bi fark oluşturuyor mu?
3- Otomatik şanzımanda sorun yaşadınız mı?
4- Easy duologic+konfor ( Esp+Asr+....) paket ile donanımı tatmin edici buluyor musunuz?

hanbjk
03/10/2013, 23:00
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.

Ziyaretci046
03/10/2013, 23:03
Hayırlısı olsun :)

halils2
03/10/2013, 23:33
hayırlı olsun güle güle kullanın. İyi fiyata almışsınız.

10ursbf
03/10/2013, 23:41
Hayırlı olsun Kubilay, kazasız belasız kullan inşallah...

ulusoy032
03/10/2013, 23:55
öncelikle geçmiş olsun yeni aracınızda hayırlı olsun çok iyi fiyata almışın

halilibo48
03/10/2013, 23:57

32 gün önce ölümden döndüğüm Puntomun ne kadar sağlam olduğunu gördükten sonra yine Punto aldım.

Önceki Aracım Evo 1,4 Fire Dynamic di. Merak ettiğim ise yakıt tüketimi teknik veride daha az ancak bu fark gerçeği yansıtıyor mu?

4- Easy duologic+konfor ( Esp+Asr+....) paket ile donanımı tatmin edici buluyor musunuz?

Aracınız Hayırlı olsun Kazasız belasız sürüşler.
Eco tuşu yakıt tüketimini azaltıyor kullanırken de fazlası ile hissedeceksiniz eco açıkken devirli kullanımı engellediği için yakıt fark edilir derecede azalıyor. ilk aldığımda çok şaşırmıştım 50 km hız ile giderken araç 5. vites e atmıştı :)

2)benzinin şu günkü fiyatlarına göre benim aracım uzun yolda 25 kuruş şehir içi 30-35 kuruş yakıyor . LPG ile km de 20 kuruş un altına düşen arkadaşlar var forumda.
3) birçok otomatik şanzıman araç kullandım duallogic bunların içinde en iyisiydi diyebilirim maşallahı var ben sıkıntı yaşamadım duallogic te .
4) donanım beni tatmin ediyor bu kişiden kişiye değişir ama ben memnunum puntoda beklediğimden fazlası var diyebilirim.

reddragon
04/10/2013, 00:42
Dualogicte sorun yok. Araç kullamayı öğrendikçe daha rahat oluyor. (Gerektiğinde manuel vites düşürmeler olsun... ) Biraz performans düşük ama şehir içinde idare eder..Yakıtı da iyi ama İstanbul trafiğinde bisiklet bile kullansan çok yakıyor...

usermm1
04/10/2013, 01:46
hayırlı olsun. dualogic en azından manuelden çok yakmıyor. ben 5 yıl 65000kmde önemli bir sorun yaşamadım. umarım böyle devam eder ama aklıma gelmiyor değil.

ykaya1983
04/10/2013, 23:39
Hayırlı olsun yeni aracınız.Kaza fotoğraflarını görmüştüm.Punto astrayı resmen biçmişti.

cezalandirici083454
05/10/2013, 01:15
Selamunaleyküm hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin.
Bende 2010 otomatiğinden var. yokuşlarda otomatikten çıkarmak gerek. yüksek devirle çıkmak lazım.

biancoangelo
05/10/2013, 01:15
Hayırlı olsun yeni aracınız.Kaza fotoğraflarını görmüştüm.Punto astrayı resmen biçmişti.

Evet aynen öyle olmuştu... Araç almaya karar verdiğimizde Opel Astra 1,6 Classic 2009 model araca 34000 fiyatı alınca ve kuruşda inmeyince (şahıs) gittim tank gibi sağlam puntonun sıfırını aldım.

biancoangelo
05/10/2013, 01:17
Selamunaleyküm hayırlı olsun ALLAH kaza bela vermesin.
Bende 2010 otomatiğinden var. yokuşlarda otomatikten çıkarmak gerek. yüksek devirle çıkmak lazım.

Bilakis bugün yokuşta denedim çook hoşuma gitti geriye kaçmaması felan muazam derece hoşuma gitti. Az gaz verdim bilerek en ufak silkeleme titreme yoktu(hani motor güçsüzlüğünü göz önüne aldığımızdave eğim çok fazla idi.

TANER80
05/10/2013, 01:30
Yeni aracın hayırlı olsun kazasız belasız cezasız günler dilerim.

Arrest
05/10/2013, 01:39
Allah bu aracınızda kaza bela vermesin.

didi77
05/10/2013, 15:55
Hayırlı olsun Allah kaza bela yaşatmasın bir daha

biancoangelo
05/10/2013, 16:23
Allah bu aracınızda kaza bela vermesin.

Allah razı olsun....:thumbs_up2:

biancoangelo
05/10/2013, 16:23
Hayırlı olsun Allah kaza bela yaşatmasın bir daha

Aminnnnn....:thumbs_up2:

kant0107
05/10/2013, 19:54
kazasız belasız binersiniz inş hayırlı olsun yardımcı olmak isterdim ancak benim araç en boşu malesef pek bi yardımım dokunmaz sanırım =)

CAN264
05/10/2013, 20:23
güzel günlerde kullanırsın inşallah...

tayfux
05/10/2013, 22:28
hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız kullanın inşallah..

halils2
06/10/2013, 01:12

listeden yaklaşık 3500 tl düşük almışsınız özel bir indirim falan mı vardı?? pazarlık mı??? ben de aracımı değiştirmeyi düşünüyorum da bilgi açısından sormak istedim.

ozanoz93
06/10/2013, 02:29
hayirli olusun hocam ayni aractan bendede var 2012 model otomatik olmasi emin olki sinifinin en az yakan araci, yokus kalkis destegi emin olki cok güvenilir harika birsey 1 milim bile kayma yapmiyor, ama aracini 5 bin den sonra insallah sende olmaz cok trafikte kalinca 1 2 saat gibi titreme yapiyor baski balatami isiniyor neden bilimyorum ama forumda bir kac kisidede otomatikler yapiyormus ben 20 bin bakini bekliyorum servise baktirmak icin

biancoangelo
06/10/2013, 20:04
listeden yaklaşık 3500 tl düşük almışsınız özel bir indirim falan mı vardı?? pazarlık mı??? ben de aracımı değiştirmeyi düşünüyorum da bilgi açısından sormak istedim.

Pazarlık yaptım. Birmot daha uygun 35000 fiyat verdi. ANcak kayseride ikametim nedeni ile kayseriden bu fiyata aldım. Bence yıl sonu felan beklemeyin niyetiniz varsa hemen pazarlığa tutuşun çünkü fiat şu sıra piyasa alıştırması yapıyo. Habire zam yapıyoki yıl sonu öldüm fiyatına satmasın.

halils2
06/10/2013, 20:19
Bu konuda kararsızım. Neden derseniz aracımı şuan satsam çok çok 19.5 20 eder o da belki. Alacağım aracın elimdekinden daha iyi olması gerek ki değiştirdiğime değsin. Aracım actice tamam ama alabileceğim araç sınırı 35bin tl. Sizin aracın benim aracıma göre artısı orjinal cc, 4 cam otomatik, çelik jant, sis farı. Otomatik araç sevmiyorum ama denemek de istiyorum, aldığıma pişman da olmak istemiyorum. Bu yüzden manuel araç alırsam esp msr asr olmayacak. Bi aklım değiştir diyor diğeri değiştirme. Neyse kafanızı şişirmeyim teşekkürler bilgi için.

biancoangelo
06/10/2013, 20:32
Bu konuda kararsızım. Neden derseniz aracımı şuan satsam çok çok 19.5 20 eder o da belki. Alacağım aracın elimdekinden daha iyi olması gerek ki değiştirdiğime değsin. Aracım actice tamam ama alabileceğim araç sınırı 35bin tl. Sizin aracın benim aracıma göre artısı orjinal cc, 4 cam otomatik, çelik jant, sis farı. Otomatik araç sevmiyorum ama denemek de istiyorum, aldığıma pişman da olmak istemiyorum. Bu yüzden manuel araç alırsam esp msr asr olmayacak. Bi aklım değiştir diyor diğeri değiştirme. Neyse kafanızı şişirmeyim teşekkürler bilgi için.

Bende otomatik istemiyordum ancak eşimin baskısıyla aldım 2 gündür kullanıyorum... Para verdiğim için değil ama iyi kide almışım yaa. Düz vites durumuda var zaten triptonik ... Araçta esp msr asr hbu vs... araba gibi araba bence fazla beklemeyin.

halils2
06/10/2013, 20:44
kısmet artık.

Evren_c
07/10/2013, 10:35
Aracınız hayırlı olsun, kazasız belasız binin :)

Ben de Dualogic kullanıyorum. Genel olarak çok memnunum şanzımandan. Yakıt tüketimine bakarsak, manuelden çok yakmıyor kesinlikle. Zaten aslında araç manuel biliyorsunuz (otomatikleştirilmiş manuel). Bu yüzden hem tam otomatikler gibi çok yakmıyor hem de arıza olasılığı/arıza olsa bile masrafı daha düşük. Sadece biraz alışkanlık gerektiriyor. Şanzımanın huyunu öğrendiğinizde daha konforlu sürebileceksiniz.

Benim şehir içi ortalama tüketimim (şehir içi ama %60'ı trafiksiz, yokuşsuz otoban) 5,5 - 6,0 litre aralığında geziyor. 6 litreyi görmüyorum bile diyebilirim. Ama sakin, ekonomi odaklı sürüyorum.

Benim aracım Lounge. Dolayısıyla teknik anlamda (otomatik kararan ayna, far/yağmur sensörü hariç) bütün donanımlar var. Çok memnunum bu açıdan da. Rakiplerinden daha ucuz, daha donanımlı, en az onlar kadar güvenli, az yakıyor, sessiz, ferah, yakışıklı. Daha ne olsun :)

fotobelit
07/10/2013, 12:04
Hayırlı olsun..Allah kaza bela vermesin..

cezalandirici083454
07/10/2013, 12:11
Bilakis bugün yokuşta denedim çook hoşuma gitti geriye kaçmaması felan muazam derece hoşuma gitti. Az gaz verdim bilerek en ufak silkeleme titreme yoktu(hani motor güçsüzlüğünü göz önüne aldığımızdave eğim çok fazla idi.

Eğer otomatik modayken eko açıksa dik yokuşu çıkarken hemen 2 ye atıyor ve toplamıyor. 1 e de hemen almıyor afallıyor kalıyor mecbu müdahale etmek gerekiyor.

aalperdemir
08/10/2013, 00:05
aracınız hayırlı uğurlu olsun. dualogic benim şu ana kadar kullandığım en kolay alışılan otomatik vites, mutlaka daha iyisi vardır. start&stop ciddi anlamda yakıtı farkettiriyor özellikle benim gibi uzun kırmızılarda bekleyen biriyseniz. dün konyadan ıspartaya dönerken atlattığım kazadan sonra iyiki esp li bir araç almışım dedim. yol yapımı vardır ve Allah korusun araçta minik yavrumuzla birlikte ciddi yüksek bir uçurumdan yuvarlanmaktan esp korudu. umarım hiç ihtiyacınız olmaz ama sizde güzel bir tercih yapmışsınız. sürekli eco da kullanmanızı tavsiye ederim.araca biraz alışınca ve gaz pedalıyla vites değiştirmeye başlayınca sorun kalmıyor. konforlu bir kullanımı var.

biancoangelo
08/10/2013, 00:21
aracınız hayırlı uğurlu olsun. dualogic benim şu ana kadar kullandığım en kolay alışılan otomatik vites, mutlaka daha iyisi vardır. start&stop ciddi anlamda yakıtı farkettiriyor özellikle benim gibi uzun kırmızılarda bekleyen biriyseniz. dün konyadan ıspartaya dönerken atlattığım kazadan sonra iyiki esp li bir araç almışım dedim. yol yapımı vardır ve Allah korusun araçta minik yavrumuzla birlikte ciddi yüksek bir uçurumdan yuvarlanmaktan esp korudu. umarım hiç ihtiyacınız olmaz ama sizde güzel bir tercih yapmışsınız. sürekli eco da kullanmanızı tavsiye ederim.araca biraz alışınca ve gaz pedalıyla vites değiştirmeye başlayınca sorun kalmıyor. konforlu bir kullanımı var.

Aynen katılıyorum. 3 gündür kulanıyorum. Vites geçişleri gayet mantıklı. Eco modda yüksek vites mantığıyla çalışıyor. Bu mantığı pedala hafif yüklenerek yenebiliriz. Buda bizim araçların nazar boncuğu olsun. :cool:

biancoangelo
08/10/2013, 00:26
Bu arada 1 sene önce Serviste ,punto ile kaza yapan tekrar punto alıyor muhabbeti olmuştu servisteki arkadaşlarla .... Şimdi ise benim başıma geldi bu durum çok niyetlendim poloya ancak. O kadar boş bi araca kucak dolusu para vermekte mantıklı gelmedi. Polo kullandım ve içeri giren motor sesinden sonra ilk işim puntoya koşmak oldu. Evet şunu biliyorum araçlarımızın ikinci elde değer kaybı fazla ancak benim gibi en az 4 sene satamıcak kullanıcılar bunu göz ardı etmeli. Zaten 4 sene sonra kolay kolay kimse bana aracımı sattıramaz. Neden mi düşen vergisi vs. daha cazip gelir diye düşünüyorum.