Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor yağı sorunsalı
arkadaşlar ben yılda 12000km yapıyorum. benim araca yaklaşık 4000kmde 1lt yağ ilave ediyorum. yılda 3 kere yağ ilave edince motor yağı komple yenilenmiş oluyor :) senenin sonunda sadece filtre değişmek yeterli olurmu?
ramazan oktay
03/10/2013, 21:39
senin arabada anormal bir durum var ama bu kadar yağ eksiltmemesi lazım hatta hiç eksiltmemesi lazım sen bi ustana göster bence arabanı..
bencede yani ince yağmı koyuyosun neden eksiltiyor bi problem olmalı ayda 10.000 Km yapıyorsun ve 2 ayda bir yağ değişimi yapsan iyi olur
Ziyaretci046
03/10/2013, 22:46
Bence castrol yag kullan 10w40 koy 5w40 yerine
aracın garantisi devam ederken servise söylediğimde, yağ tüketiminin kitapda yazan max değerin altında olduğunu ve normal olduğunu söylemişti. ben şehiriçi kısa mesafe kullanmama bağlıyorum. soruma gelirsek yağı komple boşaltmalımıyım?
not: magnatec 10w-40 kullanıyorum
arkadaşlar ben yılda 12000km yapıyorum. benim araca yaklaşık 4000kmde 1lt yağ ilave ediyorum. yılda 3 kere yağ ilave edince motor yağı komple yenilenmiş oluyor :) senenin sonunda sadece filtre değişmek yeterli olurmu?
Hayır bu şekilde mantıklı değil, zaten senenin sonunda motor yağınıza bakarsanız zift gibi olduğunu farkedersinizz......