Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhabalar yardımlarınızı bekliyorum.

keas
20/09/2013, 09:21
aranıza yeni katıldım. ilk aracımı alacağım çok araştırdım işe git gel 120km yol yapıyorum ve malüm standart düz maaş ile geçinmek için en az yakan araç araştırdım hoşuma gidenlerden punto ya denk geldim bir kaç sorum olacak.
punto sıfır alma gücüm yok 20binTL civarı bir araç bakıyorum birincisi önereceğiniz çok az yakacağınızı düşündüğünüz araç varmı ve eğer punto idealdir diyorsanız dolu çeşitleri var farkları nedir ve ne önerirsiniz yardımlarınız için şimdiden teşekkürlerimi sunarım.

kitanotr
20/09/2013, 11:29
bende aynı km yapıyorum. bildiğim kadarıyla en az yakanlardan bırı dci(reno, dacia motoru). fakat ben motor ömür ve sağlamlığından dolayı punto almıstım.85bın km' den 140Bıne kadar sorunsuz kullandım. sımdı bravo aldım.25bndeydı su an 85bınde yıne sorunsuz. ortalama 5-5,2 yakalıyorum puntoda da bravoda da .(gittiğim yol çevre yolu)

fotobelit
20/09/2013, 11:32
O bütçe ile 1,3 Active(dizel) en uygun olur..Bulabiliyorsan 1.3 Dinamik(dizel)..
Not: parça fiyatı en düşük olan model Active modelidir(Maaş olayına istinaden)

cdogu
20/09/2013, 11:41
Yapacağınız KM uzun olduğu için Punto ideal. Şehir içi bazı kullanıcıları memnun etmese de,uzun yolda Punto'nun yakıt sarfiyatı gayet iyi..

Dolu modeller konusuna gelirsek. Grande Punto'da genel olarak satışta olan en belirgin iki Donanım Paketi var. Bunlardan Active olanı,bizim boş model diyebileceğimiz donanım paketidir.Manuel klima vs. vs. Bunlardan Dynamic olanı da dolu diyebileceğimiz pakettir. Dijital Klima,Follow me home vs. vs.

Motor seçenekleri konusuna gelirsek. Fire benzinli motor,az yakıt,az performans kombinasyonuna sahip Robotlarla üretilen seri üretim motorlardır. 1400cc olan bu motor 77 HP güç üretir. Kullanıcı yorumlarına bakarsak,az yakışı avantajdır fakat hantallığı dezavantaj..
Multijet dizel motor'un sa iki versiyonu vardır. Bunlardan birisi 1.3 75 beygir,diğeri ise yine 1.3 fakat 95 beygirlik olanları... Bu motorlar dizel olmasının avantajıyla birlikte daha dinamik araçlardır. Yokuşlarda,kalkışlarda daha atiktir. Yakıt sarfiyatı konusunda da memnun olan çok..

Sizin bütçenize göre,20.000TL civarında Fire Dynamic bulmak mümkün. Fakat motor,yürüyeni,kaporta durumu nasıl olur bilemem. Çıtayı biraz yükseltirseniz,temizi bulunur..

Fire Dynamic'ler donanımı daha fazla olduğu için biraz daha pahalı..Multijetler ise sanırım sizin bütçenizi biraz zorlayabilir. Ama şöyle tercih yapılabilir. Dynamic(dolu) Fire alacağıma,Active(boş) Multijet alır,dizele binerim diyebilirsiniz.Tabii bu tercihler sizin titizliğinize bağlı olarak değişebilir.

Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Active pakete boş dediğimize bakmayın. Emsalleri arasında donanımıyla,görüntüsüyle ve keyfiyle en ideal araba Grande Punto'dur. Benim şahsi görüşüm bu yönde. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bollardsau
20/09/2013, 11:59
Dizel ve temiz olduktan sonra marka çok önemli değil.Punto dan önce C3 vardı gayette memnundum ama arkadaşlarımdan birçok olumsuz yorum aldım citroen e binilirmi felan diye.Herkes sallıyor birşeyler çok takılmayın.Punto aldığımda da oda arabamı diyen çok kişi oldu ;) Millete bakılırsa hiçbirşey alınmaz..

keas
20/10/2013, 07:53
yorumlar ve destekler için tşk ederim arkadaşlar hala araştırıyorum kararsızlık ve araba almak zor iş onu anladım

erenemre
20/10/2013, 10:49
bütçene göre punto veya bravo olabilir onun için birşey diyemem ama özellikle multijet almanı tavsiye ederim hem dayanıklı hemde uzun yolda başarılı yakıt tüketimi ile seni fazlasıyla memnun edecektir.

ibrahim06
20/10/2013, 13:37
Palio da düşünülebilir

tayfux
20/10/2013, 13:45
hocam bence sen hız sabitleyicisi olan bir punto al hem rahat rahat git hemde aracın en az yakıtı yaksın..Albea-palio grubu da olabilir fakat yakıt çok da farketmez..başka markalardan ise corsa c olabilir, Peugeot 207 olabilir, ford fiesta olabilir..bunları da düşünebilirsin..

kadirizm1980
12/11/2013, 15:38
hoşgeldiniz