Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Esp hayat kurtarır

alivepro
20/09/2013, 05:53
Dün esenyurtta her zaman geçtiğim fazla keskin olmayan bir viraj vardı, aracı 85 km de hız sabitlemeye almış giderken yolun ıslak olduğunu fark edemedim ve birden aracım bir sağa bir sola kaymaya başladı ve esp burada devreye girdi çok şükür toparladım aracı, esp yide test etmiş olduk bu arada ::) , düşündümde esp olmasaydı ya orta refuje çarpıp takla atardım yada sağ taraftaki bariyerlere girerdim... :motorcu: aslında sola ardından sağa atması esp ile oldu yani esp olmasaydı sola attığı gibi arka tarafı, ya olduğum yerde dönerdim yada kesinlikle bariyerlere girerdim.

Eagle34
20/09/2013, 09:57
esp tabiki faydalı ama iyi şöför hız yapmaz ve böyle bi sorunla zaten karşılaşmaz

otobroker serhan
20/09/2013, 10:53
geçmiş olsun kardeşim güvenlik donanımlarının ne kadar önemli olduğunu böyle durumlarda anlıyoruz

kitanotr
20/09/2013, 11:26
vay be esp bu kadar etkili ha.

cdogu
20/09/2013, 11:31
Tabii ki etkili ! :) Savrulma durumunda aracın toplanması için lastikleri bağımsız olarak kontrol ediyor. Mükemmel özellik.Punto'mda yok ama Nissan Qashqai'de var. Severek kullanıyorum.Kendimi güvende hissediyorum.

Bir de, iyi şoför hız yapmaz ve bu durumla zaten karşılaşmaz tabii ki,fakat elimizde olmayan durumlar da var.Mesela yolların ıslak olması gibi..

Bollardsau
20/09/2013, 12:06
Geçmiş olsun.İstemeyerekte olsa yapılan testin başarılı geçmesi güzel olmuş..

esp tabiki faydalı ama iyi şöför hız yapmaz ve böyle bi sorunla zaten karşılaşmaz

hayatta öyle şeyler olabiliyor ki dünyaları verseler olmaz dediği şeyi insan kendi elleriyle yapıyor..Bu konuda da kesinlikle ben hata yapmam desekte öyle anlar geliyor ki bir anlık dikkatsizlikle herşey olabiliyor.

Honor COOPER
20/09/2013, 12:16
Her zaman demişimdir bir otomobilde olması gereken en önemli güvenlik donanımıdır ESP.

SKELETER
21/09/2013, 01:03
Hız İstanbul şartlarına göre normalmiş sürücüye çok suç bulmamak lazım. Aynı şey benimde başıma dikmen vadisinde gelmişti. Hata yapım bir viraj var orada, 30 km hızı döndüğünüz an araba savuruyor. ESP bir kez de beni kazadan kurtardı.

Öte yandan aynı yere aynı hızla corolla ile girdiğimde savurmuyor. ESP ye de gerek kalmıyor. Sanırım bizim araçlar ufak olduğu için ESP bizde olmazsa olmaz

alivepro
21/09/2013, 03:18
Girdiğim viraj da aracın kaymasına çok etken değil çok sert bir viraj değil, günlük kullanımlarda hepimizin aynı hızlarla defalarca geçtiği virajlandan yalnız sıkıntı şu ki istanbul gibi 1 metre ötesi 1 metre gerisiyle alakası olmayan bir şehir yani viraja girerken yağmur falan yoktu yollar kupkuruydu tam viraja girdim yolun ıslak olduğunu fark ettim ancak geç kaldım yavaşlamakta.

mgorgec55
21/09/2013, 09:43
Esp candır...

GT-I9500 cihazımdan 2 ile gönderildi

görkem koçsan
21/09/2013, 12:35
bizim arabaların yayları çok yumuşak direk yatırıyor arabayı o da çok farkediyor bi de lastik ebatı.

alivepro
21/09/2013, 19:47
bizim arabaların yayları çok yumuşak direk yatırıyor arabayı o da çok farkediyor bi de lastik ebatı.
Aynen, daha önce opel, honda ve vw kullanmış biri olarak fiat puntonun yayları yumuşak bu nedenle yol tutuş biraz zayıf .

görkem koçsan
22/09/2013, 06:47
Aynen, daha önce opel, honda ve vw kullanmış biri olarak fiat puntonun yayları yumuşak bu nedenle yol tutuş biraz zayıf .
olsun bizdede konfor var. valla eniştenin son kasa hondayı kullandım kendimi makinist hissettim ne o öyle tren gibi süspansiyon yapmışlar megane'da öyle ama alman arabaları hem sert süspansiyon hemde konforlu araba oluyor o nasıl oluyor onu bende anlamadım :D

tayfux
22/09/2013, 13:31
aynısı benim de başıma geldi araç direk toparlamıştı gerçekten önemli birşey..

SKELETER
22/09/2013, 20:36
olsun bizdede konfor var. valla eniştenin son kasa hondayı kullandım kendimi makinist hissettim ne o öyle tren gibi süspansiyon yapmışlar megane'da öyle ama alman arabaları hem sert süspansiyon hemde konforlu araba oluyor o nasıl oluyor onu bende anlamadım :D

Al benden de o kadar. Araba dediğin konforlu olacak, kamyon gibi olmayacak sonuna kadar katılıyorum.

aon
23/09/2013, 00:01
Yayların yumuşak olduğunu söyleyen arkadaşlar bahsettiğiniz araç grande punto değil mi? puntonun süspansiyonuna yumuşak denildiğini ilk defa görüyorum forumda :)

paren
23/09/2013, 14:00
geçmiş olsun...esp nin artık standart olması gerek.

alivepro
23/09/2013, 19:22
Yayların yumuşak olduğunu söyleyen arkadaşlar bahsettiğiniz araç grande punto değil mi? puntonun süspansiyonuna yumuşak denildiğini ilk defa görüyorum forumda :)
Daha önce opel corsa kullandınızmı bilmiyorum ama corsadan sonra punto yaylı yatak gibi geldi yani kıyaslama olarak corsayı biliyorum ben bu arada hondanın suspansiyonlarıda güzel ancak honda şöyle bir sorun var arka taraf dolu iken çukura yada kasise biraz sert girince taaak diye bi ses geliyor takozlarmı vuruyor anlamadım onun haricinde suspansiyon güzel, umarım yeni kasada bu sorunu düzeltmişlerdir lakin bu konu hakkında hondayı arayıp şikayet ettiğimde böyle bir sorunun olduğunun farkında olduklarını ancak şuan için bir çözüm olmadığını söylemişlerdi.

alivepro
23/09/2013, 19:24
geçmiş olsun...esp nin artık standart olması gerek.
teşekkür ederim, araba kaymaya başlayınca açıkcası kalp atışlarım artıı, kaza yapacam diye değil arabanın kaskosu olmadığı için :)
bu arada artık yeni model dacia da dahi esp var umarım aynı segment araç üreticilerinede örnek olur.