Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto mu Bravomu

musisi
19/09/2013, 21:57
arkadaşlar 32 bin gibi bir rakama 2009 model 90000 km de temiz kullanılmış bir bravo emotion almak yada 2012 model 30000 km de bir punto easy almak arasında kaldım. sizce hangisi daha mantıklı olur? 2008 puntomu satmak üzereyim şu ara, farklı bir deneyim yaşamak istiyorum ama bravo 2. eli nin zayıf olması ve yaşı itibari ile sorun çıkarması daha muhtemel olunca düşünüp kaldım.

rockforever
19/09/2013, 22:18
bravo tercih ederdim temizse tabi emotion oluşu + dır

Eagle34
19/09/2013, 22:20
bence bravo

cemdogu
19/09/2013, 22:51
Bence punto.Araç alırken, ticaret düşünmek zorundayız.Ölücü galeriler yüzünden (bravo alırsan üzülürsün, opel gorsa verek sana?) bravolar olmayacak paralara gidiyor.Alırken tonla para veren 29binliraya, 30binliraya bravo satmak zorunda kalıyor.

Punto biraz daha mantıklı bu yüzden.En azından satarken ilan sebebiyle arayanınız daha çok olur, daha hızlı satarsınız...

Sürüş ve karizma için : Elbette Bravo.
Sürüş kullanım ve Satış kolaylığı ortalaması yüzünden bence punto...

Bolu_Beyi
20/09/2013, 01:27
Verdiği zevkten sonra bindiğine sayarsın hocam ;)
Tabiki illaki, kesinlikle Bravo...

jackalwile
20/09/2013, 14:31
32 bini illa fiat a verecem diyosun yani bence marka seçimini birkez daha gözden geçir

sharkemrefb
20/09/2013, 16:12
bravo c sınıfının en iyi araçlarından biridir benim gözümde astra dan bile daha şık ve güzel eğer hemen satmayı düşünmüyorsanız punto ile bravo kıyas bile edilmez elbette bravo alınır.

atlatma
20/09/2013, 16:22
32 bini illa fiat a verecem diyosun yani bence marka seçimini birkez daha gözden geçir

Neden illaha Fiat gözden geçir tercihini demişsin. Sebebini merak ettim.

tonymontana
20/09/2013, 16:45
Bence fiat dusmani insanlar hususi olarak gelip burda yaziyorlar. Baska hic bir forumda kendi markasina bu kadar soven bir topluluk gormedim.

GT-N7100 cihazımdan 2 ile gönderildi

kitanotr
20/09/2013, 17:01
muhtemelen bir çoğumuz, şu city olayından dolayı fiata çok kızgın, yorumların sebebi o olabilir.

jackalwile
20/09/2013, 19:54
Neden illaha Fiat gözden geçir tercihini demişsin. Sebebini merak ettim.
malzeme işçilik çok kötü kronik derdi bitmez o eskiden kalan imajı varya hani değişti diyorlar bende punto var birde benim arabam çok şükür sorunsuz biz araba ama ne biliyim ben hiç görmedim koltuğunun altındaki zift gibi madde eriyip gidende zart zurt ses yapan araba 2007 model 80 bindeyken yapıyordu bunu araya bi kumaş parçası attık düzeldi en basit örnek city mod falan hiç girmiyorum

Bence fiat dusmani insanlar hususi olarak gelip burda yaziyorlar. Baska hic bir forumda kendi markasina bu kadar soven bir topluluk gormedim.

evet bmw 7.40 ımla giderken şöförüm bahsetti bu siteden bende girip şu fiat kullananları biraz ayar ediyim dedim

cdogu
20/09/2013, 20:15
malzeme işçilik çok kötü kronik derdi bitmez o eskiden kalan imajı varya hani değişti diyorlar bende punto var birde benim arabam çok şükür sorunsuz biz araba ama ne biliyim ben hiç görmedim koltuğunun altındaki zift gibi madde eriyip gidende zart zurt ses yapan araba 2007 model 80 bindeyken yapıyordu bunu araya bi kumaş parçası attık düzeldi en basit örnek city mod falan hiç girmiyorum

evet bmw 7.40 ımla giderken şöförüm bahsetti bu siteden bende girip şu fiat kullananları biraz ayar ediyim dedim

Sakin olalım hocam Fevri konuşmanın,ortamı germenin alemi yok. Aracınızdan şikayetçi olabilirsiniz tabii ki. Madem öyle satarsınız,kurtulursunuz sorundan. Daha temiz,daha sorunsuz olduğunu düşündüğünüz araçları alırsınız. Burası Grande Punto forumu. Tabii ki insanlar sevdiği arabalarının iyi yönlerini göstermeye çalışırlar..

jackalwile
20/09/2013, 21:08
Sakin olalım hocam Fevri konuşmanın,ortamı germenin alemi yok. Aracınızdan şikayetçi olabilirsiniz tabii ki. Madem öyle satarsınız,kurtulursunuz sorundan. Daha temiz,daha sorunsuz olduğunu düşündüğünüz araçları alırsınız. Burası Grande Punto forumu. Tabii ki insanlar sevdiği arabalarının iyi yönlerini göstermeye çalışırlar..

eyw dostum kusura bakmasın arkadaşta kalbini kıracak bişey dediysem sadece demek istediğim sırf sen veya ben puntoyu seviyoruz diye veya bravoyu her neyse 30 binlira gibi bir para harcıyacak adama bildiğimiz eksiklerini söylememek değildir bu sitenin amacı heralde eyw puntom var yerine göre avantajlarıda var ama arkadaş ben olsam bir daha almam derdim punto ile değil fiat ile demem mi yanlış yoksa herşeyi toz pembe göstermek mi ?

neyse konuyu uzatmadan arkadaşa alacağı aracı kazasız belasız güle güle kullanmasını dilerim

SKELETER
20/09/2013, 23:48
Yanlış anlamayında fiat'ı sevmiyorsanız arabanızı satıp kurtulabilirsiniz. Sizi zorla bindirmiyorlar fiat'a. Satın punto nuzu 5 yaş daha büyük bir polo alıp ona binin.

Fiat formunda Fiat'ı neden belirtmeden kötülerseniz tepki ile karşılaşmanız normal. Derseniz ki Bravo alınmaz ikinci eli yok yada ne bilim dizaynı kötü vs anlarım ama o para fiat a verilmez derseniz kusura bakmayın da bu sitede işiniz yok.

jackalwile
21/09/2013, 03:41
Yanlış anlamayında fiat'ı sevmiyorsanız arabanızı satıp kurtulabilirsiniz. Sizi zorla bindirmiyorlar fiat'a. Satın punto nuzu 5 yaş daha büyük bir polo alıp ona binin.

Fiat formunda Fiat'ı neden belirtmeden kötülerseniz tepki ile karşılaşmanız normal. Derseniz ki Bravo alınmaz ikinci eli yok yada ne bilim dizaynı kötü vs anlarım ama o para fiat a verilmez derseniz kusura bakmayın da bu sitede işiniz yok.

tamam

alivepro
21/09/2013, 04:04
sayın jackalwile (https://forum.grandepuntotr.com/members/jackalwile.html) öncelikle amacım sizinle yada forumda başka biriyle tartışmak değil ancak sizden bir isteğim olacak 2 ay önce punto evo dynamic aldım araba full boyasız 2011 model 40000 km servis bakımlı 31000 tl ye aldım kısaca öne çıkan özellikleri 7 hava yastığı,asr , esp, yağmur sensörü, digital klima, hız sabitleyici vs.vs. buyrun bana aynı donanımda yada yakın donanımda bu fiyatlara , aynı temizlikte aynı segmentte başka bir araç önerin ben bulamadım açıkcası : sahibinden.com - Satılık, Kiralık, 2.El, Emlak, Oto, Araba, Alışveriş, Hizmet, Kariyer, İş İlanları, Bilgisayar, Cep Telefonu, Tekne, Motosiklet, İş Makinesi fiyatları - ilan ve alışverişte ilk adres (https://www.sahibinden.com)
yani buradaki insanların demek istediği şu bu fiyata bu donanımda bu araçtan başka yok. yoksa tabiki fiatında kalitesi bi yere kadar. ancak opel desen aynı paraya essentia alırsın donanım özürlü, polo alsan o da aynı.

sharkemrefb
21/09/2013, 09:48
eyw dostum kusura bakmasın arkadaşta kalbini kıracak bişey dediysem sadece demek istediğim sırf sen veya ben puntoyu seviyoruz diye veya bravoyu her neyse 30 binlira gibi bir para harcıyacak adama bildiğimiz eksiklerini söylememek değildir bu sitenin amacı heralde eyw puntom var yerine göre avantajlarıda var ama arkadaş ben olsam bir daha almam derdim punto ile değil fiat ile demem mi yanlış yoksa herşeyi toz pembe göstermek mi ?

neyse konuyu uzatmadan arkadaşa alacağı aracı kazasız belasız güle güle kullanmasını dilerim

çok biliyorsun sen bravo nun için oturdun mu hiç ? o beğenmediğin fiat en iyi dizelleri yapıyor sorunsuz denilen toyota nın dizeli daha 3000 binde yağ eksiltiyor , o çok sevilen , binlen renault un dizelleri 150 binde ömrü bitiyor şirkette kaç kere şahit oldum 60 bin demeden hepsi turboyu bitirdi gelelim opel e kayınpederimde corsa var benim punto mla aynı yaş ve yaklaşık aynı km lerde 2008 model araç ama maşallah her tarafından ses geliyor hemde o kadar temiz kullanmasına karşın kendi bile senin araç çok daha sessiz ve direksiyonu harika diye sen kalkmış bir koltuk tıkırtısı yüzünden fiat ı eleştir.Herkesin çok sevdiği o öve öve bitiremediği vw lerde kronik tavan su alma sorunu var bütün jetta ların tavanı paspas gibi oluyor inanmayan forumlarda aratabilir ....

ilyas87
21/09/2013, 11:55

niye hocam ranault'a mı versin.. anlamıyorum sizi. son model fiatlar iyi arabalar.

sehzadeamasya
21/09/2013, 13:29
bencede bravo ikisini sorduğun için diyorum sonuçta bravonun 2.eli zayıf

görkem koçsan
21/09/2013, 14:20
kardeş benim tavsiyem sana zevkine göre ölü fiyata ama ve hatta ölününde ölüsünü bulabilirsen o paraya en fazla 10000 km'de bi bravo alman. ve hatta mümkünse değişensiz hatasız bişey olsun. yoksada illa çatar acele etme. sakın ha ne marka olursa olsun sıfır tavsiye etmiyorum en fazla 10000 km'de baba gibi ikinci eller var.

brembo1
21/09/2013, 15:30

Alakası yok arkadaşa üzülerekte olsa katılıyorum yıllardır kac kuşaktır fiat cıyız puntoyla tanıştıgım gün benim için bittiler aslında memnunum ama benimgibi bir cok arkadaşta bu servis ve ilgisiz markadan bıktık yoksa fiat biraz müşterisinede deyer verse eyvallah.

brembo1
21/09/2013, 15:36
Bence bu rakamlara leon golf bak kafan rahat olsun en kötü auris derim

musisi
21/09/2013, 19:02
bayağı uygun fiyattan bir 2012 punto denk geldi easy donanımlı. bravo ya niyetlenirken büyük ihtimal ikinci punto yu alıp kullanacağım.anlaştığım fiyat çok makul olduğundan satıp bravoya tekrar dönme şansım var.yorumlarınız için hepinize çok teşekkür ederim.

musisi
27/09/2013, 12:46
2012 model 27000 km de lounge ile mutlu sona ulaştık.sattığım 2008 model dynamıc grande ye göre artıları bir hayli fazla şu an gayet memnunum puntoyla yola devam.

cck1
27/09/2013, 12:48
hayırlı olsun

mavilerrr
27/09/2013, 18:43
punto verdiğin fiyatın karşılığını fazlasıyla veren bir araç, 5 sene 1,4 benzinli punto kullandım, cam krikosu dışında arıza yapmadı.. ikinci aracım da punto.. bana göre punto için söylenen negatif eleştiriler gerçekçi değil..

musisi
27/09/2013, 19:49
punto verdiğin fiyatın karşılığını fazlasıyla veren bir araç, 5 sene 1,4 benzinli punto kullandım, cam krikosu dışında arıza yapmadı.. ikinci aracım da punto.. bana göre punto için söylenen negatif eleştiriler gerçekçi değil..kesinlikle,oradan baktım buradan baktım tüm yollar yeniden puntoya çıktı, eski aracım 5 sene beni hiç üzmedi isteyen çıkıncada demir tavında dövülür deyip verdim bir arkadaşıma, inşalla yeni aracımda öyle sorunsuz olur.puntodan önce sıfır polo alıp 4 sene kullanmış bir olarak,kesinlikle puntonun + ları polodan fazla.

brembo1
27/09/2013, 20:21
Puntodan sonra fiat benim için bitmiştir kronik arızası cok he diyer markalarda yokmu var elbette cocuklugumdan beri otomobil işiyle ugraşıyorum binmedigin araç sınırlı punto görüntüsü sürüş zevki olarak muhteşem ancak kronikleşen sorunlar beni üzdü halende biniyorum satınca birdaha cok zor düşünürüm kac yıl palioya bindim multijet teampalio.com da halen adminlini yapıyorum bir gün beni üzmedi ilkkez biaracı sattıma pişman oldum benim şusaatten sonra düşmanlıgım puntoya deyil fiatta dır ve bir dostumada tavsiye etmem insan hayatına zerre önem vermedini ıkına sıkıla kavga dögüş degiştigi cıtyden anlamak cok zordeyil deyiştiremeyen biton garip var sitede yazık deyilmi yıllarca çalış biaraba al bır harc kronik arızası 2000lira bide hata fiattın kabulde etmedimi yandın punto sever arkadaşlarım kusuruma lütfen bakmasın hepimiz ben dahil kullandıgım arac hakkında butarz konuşulmasından nefret ederim ancak gelinen nokta üzünce biyerden sonra şafak atıyo herkeze sevgiler selamlar.

SKELETER
28/09/2013, 02:17
Puntodan sonra fiat benim için bitmiştir kronik arızası cok he diyer markalarda yokmu var elbette cocuklugumdan beri otomobil işiyle ugraşıyorum binmedigin araç sınırlı punto görüntüsü sürüş zevki olarak muhteşem ancak kronikleşen sorunlar beni üzdü halende biniyorum satınca birdaha cok zor düşünürüm kac yıl palioya bindim multijet teampalio.com da halen adminlini yapıyorum bir gün beni üzmedi ilkkez biaracı sattıma pişman oldum benim şusaatten sonra düşmanlıgım puntoya deyil fiatta dır ve bir dostumada tavsiye etmem insan hayatına zerre önem vermedini ıkına sıkıla kavga dögüş degiştigi cıtyden anlamak cok zordeyil deyiştiremeyen biton garip var sitede yazık deyilmi yıllarca çalış biaraba al bır harc kronik arızası 2000lira bide hata fiattın kabulde etmedimi yandın punto sever arkadaşlarım kusuruma lütfen bakmasın hepimiz ben dahil kullandıgım arac hakkında butarz konuşulmasından nefret ederim ancak gelinen nokta üzünce biyerden sonra şafak atıyo herkeze sevgiler selamlar.

Bence biraz sizin şanssızlığınız olmuş. Benim Punto Evom da maaşallah diyelim kronik denilen sorunlardan sadece arkada kapı gacırdamısı çıktı. Onu da Ankara da Fiat Kavaklıdereye götürdüm anında çözüldü. Servis ilgisi malesef spesifik bir konu. Örneğin insanlar Toyota der ama Ankara da doğru düzgün bir tane toyota servisi bulamazsınız. Öte yandan Fiatta Ankara da servis konusunda bir o kadar güçlüdür. Fiat Kavaklıdereye gidersiniz arabanızı bırakırsınız, tunalı da gezersiniz tozarsınız akşam üstü de gider arabanızı gıcır gıcır alırsınız üstelik cüzzi bir ücrete, yada kartaş maltepe ye bırakırsınız kızılayda ne kadar işiniz varsa çözersiniz sonra da arabanızı alır işinize bakarsınız.

Başka bir örnek Fiat Kavaklıdere de ben arabanın muane işleriyle uğraşamıyorum dediğiniz an arabanızın TUVTURK muanesi de yapıyor. Hangi markanın servisinde böyle bir hizmet alabilirsiniz????

ttayyllann
28/09/2013, 13:28
Galerici değilsen bravo ticaretçiysen punto . ama 110 bg yada 120 bg lik bi bravo tadından yenmez

Genius
28/09/2013, 15:06
Bravo'yu zaten ucuza alıyorsunuz, sıfır alsanız değer kaybından bahsedilebilir. 32 liraya pekçok arabanın arkadaşın dediği modelin dahada altında arabaları alırsınız. Banada hep soruyorlar neden FİAT diye, bende diyorumki cevabı sen verdin, fiyat fiyat :D