Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat Bunu Yapamaz mı?

outlife
19/09/2013, 15:52
404 bin aracını geri çağırıyor

Japon otomobil üreticisi Honda şirketi, çeşitli ülkelerde bulunan toplam 404 bin 700 aracını hava yastıklarında görülen problem nedeniyle geri çağırdı. Honda Motor Co. şirketinden yapılan açıklamada, geri çağrılan araçların, 318 bini ABD'de, 23 bini 300'ü Kanada'da bulunan Odyssey minivanlar ve çeşitli ülkelerdeki 63 bin 400 Acura MDX model SUV tipi araçlardan oluştuğu belirtildi. Açıklamada hava yastıklarının açılmasıyla ilgili bilgisayar yongasının, ortamdaki elektronik parazitlerine açık olması nedeniyle oluşan sözkonusu problem nedeniyle şimdiye kadar herhangi bir kaza meydana gelmediği kaydedildi. Sorunun, 2003 ve 2004 model Odyssey ve 2003 model Acura MDX'lerde hava yastıklarının gereksiz yere açıldığı yönünde gelen şikayetler üzerine anlaşıldığı belirtilen açıklamada, sözkonusu problemin giderilmesi için elektrikli parazit filtresi adı verilen bir parçanın araçlara monte edilmesi gerektiği bildirildi.

404 bin aracını geri çağırıyor - Milliyet (https://ekonomi.milliyet.com.tr/404-bin-aracini-geri-cagiriyor/ekonomi/detay/1765751/default.htm)

cdogu
19/09/2013, 16:00
Yerse :)

brembo1
19/09/2013, 16:23
Nerde fiat ta o ....

fotobelit
19/09/2013, 16:24
Yapamazmı?Yapmaz...Ben bugüne kadar araçlarını geri çağırdıgını görmedim..Bırak geri çağırmayı satmaya çalışınca bile almıyorlar :)

brembo1
19/09/2013, 16:26
Dünde yazmıştım bu benim fiat markalı son aracımdır kapıma sokarsam namerdim .

Scottie
19/09/2013, 16:36
grandepuntolarda direksiyon millerinin civata kontrolleri için geri çağrılmıştı... ben götürmüştüm... ama city sanırım her araba da çıkmadığı için böyle bir olaya girişmiyorlar...

klasman01
19/09/2013, 16:38
abiler,kardeşler fıatt tan çok bir şey beklemeyin bence çapları orta da yapamazlarmı yaparlar tabi isteseler ama taşın altına elini sokarlarmı olan yine bizim gibilere oluyor.

Honor COOPER
19/09/2013, 17:01
Demedi demeyin TATA çağırır bunlar çağırmaz!

sharkemrefb
19/09/2013, 17:16
ne kadar kızsamda , adamı deli etselerde seviyorum fiat ı :) birdaha asla fiat almam diyemem sanırım bu büyük konuşmak olur palio dan sonra ikinci fiat aracım punto aslında ilerde bravo düşünüyorum yani fiat tan vazgeçmek gibi niyetim pek olamıyor ama yinede bazı konularda gerçekten soğutuyor beni ama inanın renault-citroen-pug grubunun araçları çok daha sorunlu ve büyük problemler çıkaran araçlar.Fiat ın en iyi olduğu konu motor konusu hem palio nun motoru ( sattığımda 116000 deydi) hemde şuanki aracımın motorundan çok memnun rutin bakımları dışında hiçbir problem yada masraf çıkarmadılar.Keşke motorları kadar iç aksam ve bazı mekanik parçalarıda iyi yapsa fiat

outlife
19/09/2013, 17:25
fiat bugün en çok araç satışlarında belli araçlarla liste başı gidiyorsa kronik arızalı araçlarını gözden çıkarmış demektir bana göre. kaldı ki puntonun satışlarıda azımsanacak satışlar değil bana göre. ve hala tercih edeceğim aldığım için iyiki aldım dediğim bir araç ama fiat çok satanlar dışındaki araçlarına üvey evlat muamelesi yapmamalı. bu sorunu münferit problemmiş gibi çözmeye kalkmamalı bence.

bugün fiata gönül verip şu foruma girip manevi bağlar kurmuş insanlar bile bu ilgisizlik için cayıyorsa fiat durup düşünmeli.

arkadaşımda honda city var. kendisi sürüş hocası. 3 öğrencisine ve abisine hondanın çeşitli modellerinden satın aldırıyor ve hepsi de memnunlar araçlarından. uzun süre banada jazz almam için ısrar etti. şimdi bu adamın hondayla gönül bağı var. bizim puntolarımızla olduğu gibi. ama böylesi kronik bir sorun olsa ve honda ilgisiz olsa sıkıntıları yasal yollardan çözdürmeye kalksa bu arkadaş yakınlarına honda aldırır mı?

ilk göz ağrım olduğu seviyorum ama kimseye tavsiye etmiyorum. sırf zan altında kalıp laf yememek için.

fiat bunu yapmalı. ve haberde diyor ki müşterilerin yoğun şikayetlerinden sonra yapılan araştırmada... arkadaşlar fiatın müşterisi biziz. müşteri kraldır. bu ticaretin vazgeçilmez kuralıdır. müşteri olarak fiatı gerçekten yönlendirmeliyiz diye düşünüyorum.

brembo1
19/09/2013, 18:07
Ne güzel özetlemişsin hocam.

alpercabuk
19/09/2013, 22:13
Bu yaşanan olaylar bir gün bir yerde mutlaka birinin canına tak edecek ve FİAT hakkettiğini bulacaktır.Bu devran sonsuza dek sürüp gitmez böyle...