PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Derin çiziğin çözümü nedir?

BaranSelo
15/09/2013, 23:10
Merhaba. İkinci Puntomu almak üzereyim bir aksilik olmazsa fakat kafama takılan bir problem var. Aracın kaputunu çok derin bir şekilde çizmişler. Boyanın altı simsiyah çıkmış. Pastayla asla düzelmeyecek bir şekilde yani.
Bu çiziğe mini onarıma soksak, belli olmayacak şekilde kapatabilirler mi? Lokal boya da diyorlar ama renk dalgalanması olur diye korkuyorum.
Başka bir çözüm olarak, rötuş boyası sürüp zımpara yapmak, üzerine de pasta cila atmak geliyor aklıma ama onun da çok kapatacağını sanmıyorum. Önerebileceğiniz en mantıklı yol nedir ve fiyatı bana kaça patlar?
Birde servis komple kaputu kaç liraya boyuyor?

emreaktan
16/09/2013, 00:14
sakın servise sokma benim sol 2 kapımı çizdiler 10 cm lik servise soktum sol 2 kapımı komple boyadılar takasa verdim 24ooo tl dediler arabam 9bin kmde 5664 msj attım 3000 tl çarpma hasarı yazıyordu ben de faturaya baktım 890 tl tutmuş kavga dövüş axsa yı aradım şimdi tramerde 800tl yazıyor ama çizik değil çarpma yazıyo yine sen bilirsin arkadaşım iyi araştır baştan pazarlık et benim gibi aracın anahtarını verip güvenip gitme

StrawBeeRy
16/09/2013, 00:14
eğer pasta almıyorsa tek çözümü boyadır.güzelce fotolarını çekin sıkıntı yaşamazsınız

sakın servise sokma benim sol 2 kapımı çizdiler 10 cm lik servise soktum sol 2 kapımı komple boyadılar takasa verdim 24ooo tl dediler arabam 9bin kmde 5664 msj attım 3000 tl çarpma hasarı yazıyordu ben de faturaya baktım 890 tl tutmuş kavga dövüş axsa yı aradım şimdi tramerde 800tl yazıyor ama çizik değil çarpma yazıyo yine sen bilirsin arkadaşım iyi araştır baştan pazarlık et benim gibi aracın anahtarını verip güvenip gitme

hocam kapıları komple boyamazlar lokal boya atarlar diğer yerlerle renk farkı olmaması için vernikle yedirme yaparlar buda diğer kısımlarda boyada kalınlık yaratır boya varmış gibi gözüküyor aslında yoktur yedirme işlemi olduğu için ister istemez böyle durumlar olur.kasko olayındada çizik yazmazlar zaten çarpma yazarlar standarttır bunlar.geçmiş olsun

BaranSelo
16/09/2013, 01:01

Kötü bir durum, ama diğer taraftan da sanayide boyatıp renk tutmama gibi sorunlar yaşamak da kötü olur ondan korkuyorum. Çok iyi bir boya ustası lazım servis dışında boyatmak için ki öyle bir usta tanımıyorum...

emreaktan
16/09/2013, 01:08
sinek kadar boya olsa deve yapıyorlar fiyat kırmak için önce yapılacak işlemi sormak gerekir ben sormadım serviste pejoya takasa gittiğimde iki kapın boyalı demişti ama belkide vernik kalınlığıdır

OzzY
16/09/2013, 01:19
boyatmak dışında, rötüş zımpara pasta şeklinde %100 olmasada iyi sonuç alınır.

serkandikici
16/09/2013, 01:19
rötüş boyası denenir eğer verim alınamazsa diğer alternatifler olabilir bence.. Aracın rengine de bağlı olarak çok başarılı sonuçlar alınabiliyor rötuş ile.. Örneğin siyahta plastik aksam mükemmel derecede sonuç veriyor, beyaz renkte ise hem plastik aksam (tampon vs) hem de sac için uygulanabiliyor. Bu arada eğer zımpara + pasta cila da yapacaksanız youtube da uygulamalar detaylı anlatılıyor ve sonucun çok daha iyi olacağı kanaatindeyim..

nigra
16/09/2013, 01:24
bende de aynı sorun aldılar şofor tarafını boydan boya çizdiler hatta garajımdaki avatar resmini büyütseniz görürsünüz boya tek çare dediler. bende ne yapsam bilemedim malesef :(

jackalwile
17/09/2013, 14:06
bizimde mahallenin çocukları bagaja bir sanat eseri çizmiş. Pastayla kurtarabileceğimi düşünüyorum ama zaten önceden boyanmış oda yeşile yakın bir renk boyanmış mavide inanılmaz sırıtıyo kopmle boyatmayıda düşünüyorum.

Buarada mahalledeki çocuklara çözümüde buldum arabaları çizen mercedes amblemlerini koparan çete reisi veleti yakaldım ailesinin maddi durumu olmayan bir çocuk bende en azından bundan sonrasını kurtarmak amacı ile haftalık 1 liraya anlaştım :) her hafta pazartesi 1 lira veriyorum oda çocukların arabayı çizmesini engelliyor :)

cdogu
17/09/2013, 19:04
Bizim burada da var öyle keratalar :) Haftalık 100 lira vereyim de kurtulayım. Da gözü tok bebelerin :)