Orijinalini görmek için tıklayınız : Citroen C5 hakkında görüşleriniz
Öncelikle belirteyim şanzıman hakkındaki yorumları geçebiliriz
2 gündür babamın arabasını yenilemekle uğraşıyorum. 69000tlye sıfır km 2.el (bayiide) C5 içime sindi. Bugune kadar citroenden uzak durmamın en büyük sebebi yarı otomatik şanzımanıydı ancak test sürüşünde bu arabanın alınabilir ve kullanılabilir olduğuna karar verdim. bu yüzden baştan şanzıman yorumlarını geçebiliriz dedim. Sonuçta babam citroeni tamamen eledi, ama ben merak içersindeyim o arabayı alsaydık uzun vadede iyiki almışımmı derdik yoksa keşke almasaydımmı. dediğim gibi şanzıman ve performans dışında.
Bu arada ankarada citroen almayı düşünen olursa bayraktara gidip esra hanımla bir görüşsün.
Öncelikle belirteyim şanzıman hakkındaki yorumları geçebiliriz
2 gündür babamın arabasını yenilemekle uğraşıyorum. 69000tlye sıfır km 2.el (bayiide) C5 içime sindi. Bugune kadar citroenden uzak durmamın en büyük sebebi yarı otomatik şanzımanıydı ancak test sürüşünde bu arabanın alınabilir ve kullanılabilir olduğuna karar verdim. bu yüzden baştan şanzıman yorumlarını geçebiliriz dedim. Sonuçta babam citroeni tamamen eledi, ama ben merak içersindeyim o arabayı alsaydık uzun vadede iyiki almışımmı derdik yoksa keşke almasaydımmı. dediğim gibi şanzıman ve performans dışında.
Abi dizelse,HDI motorlara yatkın birisi olarak,motorun kendi sesi çok fazla. Benim şikayetçi olduğum durum bu. Alışkın olduğumdan mıdır bilmem,HDI motor sesini araba daha uzaktayken duyarım.
Onun dışında C5 geniş yapısıyla babanı mutlu edecek bir araba aslında. Konfor olarak neleri artıdır bilmiyorum ancak donanım olarak Citroen'in güzel paketleri vardı.
Ekstra olarak PSA (Peugeot,Citroen) grubunun,ortak parça kullandıkları için bakımları uygun diyebilirim.Parça sorunu yok.
görkem koçsan
14/09/2013, 04:17
çok rahat çok güzel araba ama fransız uzak durun bence. tabi hayırlısı neyse o olsun.
çok rahat çok güzel araba ama fransız uzak durun bence. tabi hayırlısı neyse o olsun.
Kalmadı be artık abi. Peugeot kullanıyorum,gık demedi şu zamana kadar. Olası bir kaza durumunda sağlamlık konusu artık her araçta yakın seviyede. Yani Segment içindeki araçların değerleri birbirine daha yakın artık. Gitgide de yavaşlıyor.
C5'in yapısı tombul. Ayrıca C4'ten bildiğimiz yumuşak kaput,çamurluk muhabbeti var,darbeyi emen. Ha,kaza durumunda yürüyenleri berbat oluyor.Bir de Airbagleri çok hassas PSA grubu genelinin. Misal babam Peugeot 'le sol tarafından betona girmişti Kuğulu alt geçidinde. Airbag patlatacak bir durum olmadı fakat açılmıştı. Buna ek olarak,sol ön lastik arabadan ayrılmıştı. Bir arkadaşımın da Citroen'inde bu airbag hassasiyetini görmüştüm. Çok şükür ikisi de iyiler. :)
görkem koçsan
14/09/2013, 06:26
Kalmadı be artık abi. Peugeot kullanıyorum,gık demedi şu zamana kadar. Olası bir kaza durumunda sağlamlık konusu artık her araçta yakın seviyede. Yani Segment içindeki araçların değerleri birbirine daha yakın artık. Gitgide de yavaşlıyor.
C5'in yapısı tombul. Ayrıca C4'ten bildiğimiz yumuşak kaput,çamurluk muhabbeti var,darbeyi emen. Ha,kaza durumunda yürüyenleri berbat oluyor.Bir de Airbagleri çok hassas PSA grubu genelinin. Misal babam Peugeot 'le sol tarafından betona girmişti Kuğulu alt geçidinde. Airbag patlatacak bir durum olmadı fakat açılmıştı. Buna ek olarak,sol ön lastik arabadan ayrılmıştı. Bir arkadaşımın da Citroen'inde bu airbag hassasiyetini görmüştüm. Çok şükür ikisi de iyiler. :)
valla kardeş benimde eski arabam 2006 307 hdı idi. makyajlanmış kasa. ben ön takım sorunu çok yaşadım bende çok ufak bi tıklattım farlar çatladı sadece, aırbag patladı o yüzden sattım o arabayı. bi de peugeot'un bayi sahibi sevdiğim bi abimin arkadaşıydı ona 407 almak istiyorum dedim bana düşmanın varsa gel satayım demişti yeminle bu sözü unutamıyorum. yinede hayırlısı neyse o olsun. benim demek istediğim kaza durum falanda değil parça bozuyo çok.
307'ler Peugeot'un yüz karası yaw. Ona diyecek yok bu kadar yakan ve sorun çıkaran araba görmedim. Haklısın :)
MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi
halilibo48
14/09/2013, 11:35
Peugeot un airbag olayına gelince bizde 306 xr var refüje girdiğimiz halde aırbagler açılmadı :) canavar gibi gidiyo 1.6 motor yakıtı da çok ekonomik. Eskisi gibi parçaları pahalı değil .
citroen Hdi motor sesi olayına bende katılıyorum . C5 Hdi motorun sesi biraz fazla ancak iç yalıtımı ile ilgili fikrim yok. C5 aile reisi arabası bende babanızın memnun kalacağını düşünüyorum
1.6 HDİ motorun yeterli gelmediğini birebir sahibinden dinlemiştim ama gerçekten çok cüsseli bir araç..
Abi dizelse,HDI motorlara yatkın birisi olarak,motorun kendi sesi çok fazla. Benim şikayetçi olduğum durum bu. Alışkın olduğumdan mıdır bilmem,HDI motor sesini araba daha uzaktayken duyarım.
Onun dışında C5 geniş yapısıyla babanı mutlu edecek bir araba aslında. Konfor olarak neleri artıdır bilmiyorum ancak donanım olarak Citroen'in güzel paketleri vardı.
Ekstra olarak PSA (Peugeot,Citroen) grubunun,ortak parça kullandıkları için bakımları uygun diyebilirim.Parça sorunu yok.
motoru yıllardır tanıyorum aslında, babamda şuan 2006 cmax var, yeni nesil motoruda 1 seneyi geçti focusta kullanıyorum.
c4 ve c5 test ettim kabin içinde rahatsız edici bir ses duymadım açıkçası belki alıştığım içindir. araç boştu tamamen.
saygin54
14/09/2013, 18:41
bence bu segmentte alınabilecek araçlardan biri c5 ama benim fikrim passat düşünmezmisiniz?
bence bu segmentte alınabilecek araçlardan biri c5 ama benim fikrim passat düşünmezmisiniz?
fiyat :)
saygin54
14/09/2013, 18:49
sıfırmı ikinci elmi bakıyosunuz yada fiyat aralığı nedir :)
görkem koçsan
14/09/2013, 18:53
skoda tavsiye ederim ya da jetta on numara yeni arabaları ha birde sadece fikir 10000 km'yi geçmemiş hatasız arabalara baksanız daha karlı olur bence sıfıra bakmak yerine.
sıfırmı ikinci elmi bakıyosunuz yada fiyat aralığı nedir :)
sıfır 1.6 dizel max 65000
skoda tavsiye ederim ya da jetta on numara yeni arabaları ha birde sadece fikir 10000 km'yi geçmemiş hatasız arabalara baksanız daha karlı olur bence sıfıra bakmak yerine.
jetta küçük, skodaya ön yargılıyım almam. ikinci el imkansız.
şuan %99.99 cmax %0.01 mondeo alınacak. pazartesiye kadar varsa alternatif değerlendirelim pazartesi işlemler başlar.
saygin54
14/09/2013, 19:15
Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion alternatif olarak düşünebilirsiniz ama fiyat 69 seviyesinde diye hatırlıyorum...
Passat 1.6 TDI 105 PS BlueMotion alternatif olarak düşünebilirsiniz ama fiyat 69 seviyesinde diye hatırlıyorum...
baktım o araca donanım sıfırın altında. dijital klima hız sabitleyici yağmur far sensörü olmazsa olmaz. zaten sedana ikna etmem zor, ikna etmekte istemiyorum açıkçası kullanacak olan ben olmadığımdan. hangisini istiyorsa onu alsın.
61500e mondeo var sanki tabuttaymışım gibi diyor almıyor. 63000e cmax alacak gibi, yüksekte oturmak istiyor.
Gerek görünüm gerekse motor olarak çok güzel bir araç.Konforlu, tüketimi ve çekiş gücü gayet iyi.Şu aralar güncelliğini yitirse de (Sanıyorum ds5 nedeniyle) bence hala güzel.
Sanıyorum Passattan sonra bu sınıfta Insignia iyi satmakta..