Orijinalini görmek için tıklayınız : Forum Olarak Benzin Zamlarını Protesto Edelim
Arkadaşlar Merhaba,
Akaryakıta her zam geldiğin burada yeni bir konu açıyoruz ve altına sayıp sövüyoruz. forumda yazmak evet iyi, bir nebze olsun dertleşiyor konuşuyoruz. Lakin anladığım kadarıyla gayet kalabalık ve sosyal insanlarız. Özellikle de bu zamlar konusunda derdimiz var.
Diyorum ki, bu zamları forum olarak protesto edelim. araçlarımıza protesto ettiğimizi gösterir bir bir logo-resim-slogan vs her ne ise bir şey asalım. hem tepkimizi dile getirmiş oluruz, hem trafikte birbirimizi görür belki tanışma kaynaşma fırsatımız olur, hemde forumumuzu tanıtmış oluruz trafikte.
Son indirimin ardından okkalı bir bindirim yakındır. en azından yeni zamma kadar konuyu tartışmış karara bağlamış oluruz diye düşünüyorum.
Şayet tasarım (resim logo slogan vs) yapılma kararı çıkarsa ortaya çıkan görselşi bir linkte paylaşıp herkesin oradan indirmesi sağlanabilir. böylelikle kargo vs uğraşmayız. görseli indiren çıktısını alır arabasına asar.
aşağıda örnek görseller paylaşıyorum. sadece fikir olsun diye. farklı protestoarda yapılır. önemli olan forum olarak ortak bir dille birlikte tepki göstermek diye düşünüyorum. ancak böyle ses getirebiliriz. belki bunu tüm türkiyeye yayabiliriz.
metinguren
04/09/2013, 11:29
Destekliyorum ve aracıma astım.
therasmus
04/09/2013, 11:47
1-3 ve 4. Resimler cokta hos resimler degil,sonucta trafikde bunu cocuklarda kadinlarda gorecek.acik konusayim trafikde bir aracta boyle resim gorsem arac sahibine kufrederim.Bunun yaninda yakit protestosuna bende katilirim lakin arabaya resim asmak ancak trafikde birbirimizi tanimamiza sebeb olabilir baskada bir ise yaramaz.Bu durumda protesto ancak meydanlarda olur yada trafige cikmamakla olur.
1-3 ve 4. Resimler cokta hos resimler degil,sonucta trafikde bunu cocuklarda kadinlarda gorecek.acik konusayim trafikde bir aracta boyle resim gorsem arac sahibine kufrederim.Bunun yaninda yakit protestosuna bende katilirim lakin arabaya resim asmak ancak trafikde birbirimizi tanimamiza sebeb olabilir baskada bir ise yaramaz.Bu durumda protesto ancak meydanlarda olur yada trafige cikmamakla olur.
ben resimleri zaten örnek olsun diye koydum. bunları asalım diye değil. kaldı ki bence asılacak bişey varsa mutlaka forumun logosu vs olmalı bence.
meydanlarda olur. trafikte de olur. forum olarak istanbulda 30-40 araç toplansak resimleri yahut pankarları araçlarımıza assak trafikte sağ şeritte kornalı vs kontak kapatmalı eylem yapsak mutlaka ses getirir diye düşünyorum. ve eminim trafikte bize katılanlar olacaktır.
farklı protesto önerileri olabilir, daha etkin ve ses getirici onlarda değerlendirilmeli. kaldı ki ortak noktamız araçlarımız. böyle bir eylemde yapılmalı bence...
therasmus
04/09/2013, 12:11
ben resimleri zaten örnek olsun diye koydum. bunları asalım diye değil. kaldı ki bence asılacak bişey varsa mutlaka forumun logosu vs olmalı bence.
meydanlarda olur. trafikte de olur. forum olarak istanbulda 30-40 araç toplansak resimleri yahut pankarları araçlarımıza assak trafikte sağ şeritte kornalı vs kontak kapatmalı eylem yapsak mutlaka ses getirir diye düşünyorum. ve eminim trafikte bize katılanlar olacaktır.
farklı protesto önerileri olabilir, daha etkin ve ses getirici onlarda değerlendirilmeli. kaldı ki ortak noktamız araçlarımız. böyle bir eylemde yapılmalı bence...
Buyuk bir bulusma duzenlenebilir.dediginiz gibi ortak nokta araclarimiz.medyayada cikabiliriz ama acik konusmak gerekirse bu eylemler sonunda indirimin olmasi gibi birsey tatli bir hayal olmaktan oteye gecemez. :)
Not: ornek olarak vermissiniz ama demek kotu ornek olmus,ustteki arkadas arabasina asmis bile.:)
Buyuk bir bulusma duzenlenebilir.dediginiz gibi ortak nokta araclarimiz.medyayada cikabiliriz ama acik konusmak gerekirse bu eylemler sonunda indirimin olmasi gibi birsey tatli bir hayal olmaktan oteye gecemez. :)
Not: ornek olarak vermissiniz ama demek kotu ornek olmus,ustteki arkadas arabasina asmis bile.:)
hangisini astığına bağlı olarak değişir. ki o da onun tercihi saygı duymak lazım. sadece bizim toplanmamızla elbette indirim olmaz. lakin önemli olan böyle kitlesel bir eyleme öncülük etmek trafikte farkındalık yaratmaktır amaç. ciddi bir katılım ve etkin bir protesto ile geri adım mutlaka atılır. ki bu sadece sokakta trafikte kalmamalı ki twitter ve facebook etkin bir alan. buralar, radyolar, görseller ile komplike bir eylem ses getirmekle kalmaz indirim bile yaptırır...
benzin e 12 krş indirm yapıldı 8 saat önce
benzin e 12 krş indirm yapıldı 8 saat önce
gelecek 15-20 kuruşun hazırlıkları onlar ;) eylül ayındayız benim öngörüm 2 kez daha zam gelecek.
celenlee
04/09/2013, 13:04
gelecek 15-20 kuruşun hazırlıkları onlar ;) eylül ayındayız benim öngörüm 2 kez daha zam gelecek.
Eylül ayından değil de, Savaş tamtamları/borularının çalınmaya başlaması yeterli bir işaret, petrol varil fiyatları yine çıkacak ve haliyele yine yakıt zamlanacak. Amerikanın her hareketinde, dolaylı yoldan darbeyi yine biz yiyoruz!
Bu arada forumdan bir arkadaşımız bir çalışma yapmıştı.
"Bu araç %.. benzin, %.. Vergi ile çalışmaktadır diye onu eklemek lazım listeye, aracına daha ustruplu pankart asmak isteyenler için iyi bir alternatif olur :)
------------
Araçlarımızdaki, akaryakıttaki vergiler ve zamlar konusunda:
Neden hiçbir sivil toplum örgütü protesto yapmak için miting alanlarında gösteri düzenlemiyor? Tanışmak kaynaşmak için etkili bir yol bence.
Belki de sürücülerin bir araya gelip resmi bir platform oluşturması lazım. Araç fiyatları, vergiler ve yakıtlar ile ilgili ses duyurmak adına.
Bildiğiniz böyle bir girişim var mı?
Bu arada HAK GASPI ile yapılan tüm protestolara/eylemlere karşıyım.
Yine bir çok arkadaş çıkıp yol kapatalım falan diyecektir. Yok köprü kapatalım vs.vs.
*Hak istilası ile hak aranmaz.
*Darbe ile demokrasi olmadığı gibi.
*Devrim ile insanlar değiştirilemediği gibi.
Sadece yollardaki ambulansları düşünmek, eğer yollardaki ambulanslar sizi ilgilendirmiyorsa, umrunuzda değilse.
Bir gün o ambulansın içinde eşinizin, çocuğunuzun olduğunu düşünmek;
Eşiniz çocuğunuz umrunuzda değilse, o ambulansın içinde olduğunuzu düşünmek;
bu tip isteklerin (YOL TIKAMA/HAK GASP ETME/ İNSANIN CANINA KAST ETME) ne kadar bencilce, ne kadar zararlı olduğunu anlamanız için yereli olmalı.
therasmus
04/09/2013, 13:10
Eylül ayından değil de, Savaş tamtamları/borularının çalınmaya başlaması yeterli bir işaret, petrol varil fiyatları yine çıkacak ve haliyele yine yakıt zamlanacak. Amerikanın her hareketinde, dolaylı yoldan darbeyi yine biz yiyoruz!
Bu arada forumdan bir arkadaşımız bir çalışma yapmıştı.
"Bu araç %.. benzin, %.. Vergi ile çalışmaktadır diye onu eklemek lazım listeye, aracına daha ustruplu pankart asmak isteyenler için iyi bir alternatif olur :)
------------
Araçlarımızdaki, akaryakıttaki vergiler ve zamlar konusunda:
Neden hiçbir sivil toplum örgütü protesto yapmak için miting alanlarında gösteri düzenlemiyor? Tanışmak kaynaşmak için etkili bir yol bence.
Belki de sürücülerin bir araya gelip resmi bir platform oluşturması lazım. Araç fiyatları, vergiler ve yakıtlar ile ilgili ses duyurmak adına.
Bildiğiniz böyle bir girişim var mı?
Bu arada HAK GASPI ile yapılan tüm protestolara/eylemlere karşıyım.
Yine bir çok arkadaş çıkıp yol kapatalım falan diyecektir. Yok köprü kapatalım vs.vs.
*Hak istilası ile hak aranmaz.
*Darbe ile demokrasi olmadığı gibi.
*Devrim ile insanlar değiştirilemediği gibi.
Sadece yollardaki ambulansları düşünmek, eğer yollardaki ambulanslar sizi ilgilendirmiyorsa, umrunuzda değilse.
Bir gün o ambulansın içinde eşinizin, çocuğunuzun olduğunu düşünmek;
Eşiniz çocuğunuz umrunuzda değilse, o ambulansın içinde olduğunuzu düşünmek;
bu tip isteklerin (YOL TIKAMA/HAK GASP ETME/ İNSANIN CANINA KAST ETME) ne kadar bencilce, ne kadar zararlı olduğunu anlamanız için yereli olmalı.
112 de calisiyorum yazdiklarinizi cok iyi anlayabiliyorum ama keske insanimiz da anlasa.
celenlee arkadaşımıza katılıyorum. yalnız gezi parkında yapmayalım protestoyı polisin gezide 3 kişiden fazla kalabalığa alerjisi var :)
celenlee
04/09/2013, 13:19
celenlee arkadaşımıza katılıyorum. yalnız gezi parkında yapmayalım protestoyı polisin gezide 3 kişiden fazla kalabalığa alerjisi var :)
Ben resmi/kanuni toplantılardan yanayım zaten.
Kazlıçeşme ne güne duruyor?
Alan mı kalmadı da Taksime tıkışıp zaten felç olan trafiği (Tabi olmayan bir trafik,acayip bir ulaşım sıkıntısı var!) daha beter edelim.
Amacım üzüm yemek ;)
Gelenler tanışır, kaynaşır, bir kaç da müzik grubundan destek alırız ortam şenlenir, eğer yukarda bahsettiğim gibi bir vakıf/kuruluş/platform yoksa oraya gelen kişiler kendi içinde kayıt alır, bir platformun temelleri atılır. Doğru adımlar atıldıktan sonra sonuçsuz kalmaz hiçbirşey.
metinguren
04/09/2013, 13:31
Hemde 1.resmi astım. Ayrıca sen gelen zamlardan memnunsan sıkıntı yok millete dar gelen bana bol gelir. Ayrıca küfür ediyorsan biraz daha cesur ol ve yüzüme küfür et.
Saygılarımla.
celenlee
04/09/2013, 13:49
Bu resim konusu, hayatımızdaki onlarca "zararlı içerik" içerisinden küçük birşey, ama can sıkıcı olabiliyor ve insan +1 bile artmasını istemiyor haliyle.
Çoluk/Çocuğunuz olmayabilir, anlamakta sıkıntı çekiyor olabilirsiniz. Biraz bahsedelim, çocukların bir evresi var, baba bu ne, peki bu ne, ama öyle değil, "bak şurasında şu var!"?? (Zınk diye kalıyosun orda) vs. vs ısrarcı kararlı sorularla etrafını anlamak istediği sorular.
Aynı toplumu paylaşıyor ve birbirimize saygı duyuyoruz ya hani, o çerçeveden değerlendirmek lazımbazı şeyleri.
***Konunun bu yönde dağılmasının da kimseye bir faydası olmayacak sanırım.
bende sarı pompa giren stickerden vardı arka camda şeffaf olarak sarı çerçeveyi kaldırıp 1 yıl kadar onu sökmemiştim muayne istasyonunda gıcıklık edip söktürttüler :D
Ben resmi/kanuni toplantılardan yanayım zaten.
Kazlıçeşme ne güne duruyor?
Alan mı kalmadı da Taksime tıkışıp zaten felç olan trafiği (Tabi olmayan bir trafik,acayip bir ulaşım sıkıntısı var!) daha beter edelim.
Amacım üzüm yemek ;)
Gelenler tanışır, kaynaşır, bir kaç da müzik grubundan destek alırız ortam şenlenir, eğer yukarda bahsettiğim gibi bir vakıf/kuruluş/platform yoksa oraya gelen kişiler kendi içinde kayıt alır, bir platformun temelleri atılır. Doğru adımlar atıldıktan sonra sonuçsuz kalmaz hiçbirşey.
Türkiye Cumhuriyeti Anayasası
Diğer Madde :
Kısım :Temel Haklar ve Ödevler
Bölüm :Kişinin Hakları ve Ödevleri
Anayasa`nın 34. Maddesi :
B. Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü Düzenleme Hakkı Madde 34. - Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.
Toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkı ancak, millî güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlâkın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla ve kanunla sınırlanabilir.
Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.
taksimde yürüyüş ve gösteri yapmak gayri resmi yahut suç değil. meydanda trafiğin olmadığı alanda toplanmakta öyle. dolayısı ile alan mı kalmadı taksimde trafiği felç edelim amaç üzüm yemek yorumunu doğru bulmuyorum. bu yorumdan taksimde gösteri yapmak yasadışıymış, orada gösteri yapanların trafiği sıkıştırdığı ve bağcıyı dövdüğü anlamı çıkıyor ki hepsi de tamamen yanlış algılardır. taksimde gezi olaylarına kadar en az 3 1 mayıs, en az 10 çevre eylemine katıldım. ve hiçbirinde ne polis şiddeti nede taşkınlıkla karşılaştım. hepside anayasal haklardır. taksimin alternatifi de sadece kazlıçeşme değildir.
anayasal mad. 34 te yer belirlenmemiştir. dolayısı ile her yerde bu hak kullanılabilir. taksimde sesimiz çok çıkmaz medya oraya ilgi göstermiyor yahut ücrada kalıyor duyulmaz derseniz anlarım ama yorumunuzda ki cümlelere kesinlile katılmıyorum.
celenlee
04/09/2013, 14:47
Toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkının kullanılmasında uygulanacak şekil, şart ve usuller kanunda gösterilir.
Bu kısım önemli işte, şekil,şart ve usuller kanunda gösterilir diyor.
Onları biraz açarsak neyin yasal neyin yasal olmadığı ortada olur zaten ;)
Buyrun:
https://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.2911&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0
Kitabına göre yapılan her işin arkasındayım ;) Herşey yazılı çizili.
Tartışmalarla enerjimizi harcamak yerine, bu enerjiyi ortak paydada katılım sağlamak için kullanmak daha akıllıca olur.
therasmus
04/09/2013, 14:54
Hemde 1.resmi astım. Ayrıca sen gelen zamlardan memnunsan sıkıntı yok millete dar gelen bana bol gelir. Ayrıca küfür ediyorsan biraz daha cesur ol ve yüzüme küfür et.
Saygılarımla.
Bursalı kardeşim,burada aklının almadığı yer zamdan memnun olmak ya da olmamak değil önce bunu bir anlamalısın sonra ise ben sana küfretmedim haa olay küfüre gelince iş onuda yaparım, şamarıda yersin.
Şimdi klavyeden esip gürleme senin yaşlarından bizde geçtik.Önce oku anla sonra yorum yap ve yorum yaparkende boşa erkeklik yapma çok gördük bu işleri.Kanın kaynıyor anlıyorum ama daha efendi konuşmalısın.Konuyuda boş yere uzatıp tatsızlık çıkarma bursalı kardeşim.:):):)
İyi günler.
metinguren
04/09/2013, 15:02
Bursalı kardeşim,burada aklının almadığı yer zamdan memnun olmak ya da olmamak değil önce bunu bir anlamalısın sonra ise ben sana küfretmedim haa olay küfüre gelince iş onuda yaparım, şamarıda yersin.
Şimdi klavyeden esip gürleme senin yaşlarından bizde geçtik.Önce oku anla sonra yorum yap ve yorum yaparkende boşa erkeklik yapma çok gördük bu işleri.Kanın kaynıyor anlıyorum ama daha efendi konuşmalısın.Konuyuda boş yere uzatıp tatsızlık çıkarma bursalı kardeşim.:):):)
İyi günler.
İyi niyetini anlıyor ve teşekkür ediyorum. Zamlardan bir devlet memuru olarak hiç memnun değilim. Ve acayip zoruma gidiyor. Verilen zam % 1,5 + 1,5 bindirilen % 30 :S
Şamar konusuna gelince başkasının yumruğunu yemeyen kendisininkini balyoz sanırmış.
Saygılarımla.
celenlee
04/09/2013, 15:03
bende sarı pompa giren stickerden vardı arka camda şeffaf olarak sarı çerçeveyi kaldırıp 1 yıl kadar onu sökmemiştim muayne istasyonunda gıcıklık edip söktürttüler :D
Ağır kusur muymuş ki acaba?
Kusur Listesi:
Kısa far: Yönü hatalı Hafif Kusur
Motor No Okunamıyor. Hafif Kusur
Pompalı sticker : Ağır kusur :)
therasmus
04/09/2013, 15:08
İyi niyetini anlıyor ve teşekkür ediyorum. Zamlardan bir devlet memuru olarak hiç memnun değilim. Ve acayip zoruma gidiyor. Verilen zam % 1,5 + 1,5 bindirilen % 30 :S
Saygılarımla.
Kaç yıllık memursun bilmiyorum ama tarih boyunca memurlar 1 kere verilen zamdan memnun kalmıştır o zam ise rahmetli erbakan hocanın verdiği zamdı.Yani zoruna gitmesin kardeşim ne yazık ki bu süreç böyledir memur açısından.Ayrıca memurlar şu anki türkiye şartlarına göre iyi maaş almakta en düşük memur maaşı 2000tl civarındayken asgari ücretle çalışan binlerce insan var.Tabii gönülden geçen daha fazlası ama memleketin şu haline göre düşünmek lazım.
Saygılar bizden kardeşim.:shifty:
Bu kısım önemli işte, şekil,şart ve usuller kanunda gösterilir diyor.
Onları biraz açarsak neyin yasal neyin yasal olmadığı ortada olur zaten ;)
Buyrun:
https://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?MevzuatKod=1.5.2911&sourceXmlSearch=&MevzuatIliski=0
Kitabına göre yapılan her işin arkasındayım ;) Herşey yazılı çizili.
Tartışmalarla enerjimizi harcamak yerine, bu enerjiyi ortak paydada katılım sağlamak için kullanmak daha akıllıca olur.
kitabına göre yapmayalım diyen olmadı zaten. kitabına göre yapalım. basın açıklaması yapacaksak yapalım, gösteri düzenyeceksek düzenleyelim ama taksimde trafiği sıkıştırmayalım, bağcıyı dövmeyelim demek farklı algılar yaratır. elbette neyin yasal neyin yasal olmadığını bizlerde biliyoruz. benzin zammını protesto gibi bir etkinliği ssenin kitlenin mahiyetine göre izin almadan da yapabilirsin (basın açıklaması gibi) ktilen kalabalıktır etkinliğin içeriği farklıdır ona göre bir düzenleme yaparsın... o düzenleyiciye kalmış.
kaldı ki kazlıçeşmede olmasını bende isterim. orada akp ve sp mitingleri dışında yapılan kitlesel birşey pek olmuyor.
bu ilk gerçekleştirilerek en azından iktidarın meydanında ikitidarın zamlarını protesto etmek daha etkili bile olabilir.
son olarak forum bu etkinlik önerisini desteklerse ben yapalım derim. kazlıçeşmeyse kazlıçeşme, kadıköyse kadıköy, taksimse taksim...
trafikte protestodan sonra ne güzel meydanda protesto önerisi geldi. bu detaylandırılıp konuşulabilir.
örneğin diğer araç forumları, dernekleri, vs stk ile iletişime geçilip bir düzenleme kurulu oluşturulup gerekli izindi vs di halledilip yapılır.
konu ile ilgili forumdaşların önerilerini bekliyorum...
celenlee
04/09/2013, 15:49
Bir radyo programı 4lü yakma protestosunu organize etmişti, o elamanlarla görüşülebilir ilk başta. Vaktini bu işi ayırabilecek genç dinamik ve vakti bol olan arkadaşlara çok iş düşüyor bu noktalarda :)
Tepkilerinizi sandıkta da gösterin........
Tepkilerinizi sandıkta da gösterin........
gösterelim :)
metinguren
04/09/2013, 16:32
Kaç yıllık memursun bilmiyorum ama tarih boyunca memurlar 1 kere verilen zamdan memnun kalmıştır o zam ise rahmetli erbakan hocanın verdiği zamdı.Yani zoruna gitmesin kardeşim ne yazık ki bu süreç böyledir memur açısından.Ayrıca memurlar şu anki türkiye şartlarına göre iyi maaş almakta en düşük memur maaşı 2000tl civarındayken asgari ücretle çalışan binlerce insan var.Tabii gönülden geçen daha fazlası ama memleketin şu haline göre düşünmek lazım.
Saygılar bizden kardeşim.:shifty:
Babamda memur olduğu için biliyorum harika bir zam verdi hoca o zaman bende 4,5 yıllık memurum ve her sene fakirleşiyorum.Yanş kısaca hiç memnun değilim. Protesto etmek istiyorum. Yazık günah 4,60 a mazot mu olur...
Allah hepimize kolaylık versin.(AMİN)
Saygılarımla...
celenlee
04/09/2013, 16:47
bu ilk gerçekleştirilerek en azından iktidarın meydanında ikitidarın zamlarını protesto etmek daha etkili bile olabilir.
konu ile ilgili forumdaşların önerilerini bekliyorum...
Önerim şudur ki, önce protestonun adı konsun.
İktidar yanlıları bile bu yüksek akaryakıt fiyatlarından memnun değilken, sen tutar yukardaki gibi lanse edersen, o adam seninle aynı sloganı atmaz. Sen onun desteğini alabilecek durumdayken, onu protestodan uzaklaştırıyorsun.
Ben zaten açıkça yazdım. Zamların sebebi bellidir, bunu tartışmam bile. Eğitimini doğru alan,piyasaları takip eden her insan da PETROL ürünlerine gelen zamların nerden geldiğini görüyor.
Ama Ortak Çağrı:
"AKARYAKIT FİYATLARINI PROTESTO" etmek olursa buna herkes gelir.
*Neden pahalı arkadaşım bu?
*Neden Vergisi yüksek?
*Neden bizim petrol kuyularındaki muammalar hala muamma olarak kalıyor.
*Biz neden hammaddeyi avrupa ülkelerinden pahalıya alıyoruz?
SONUÇ:
"PAHALI AKARYAKIT KULLANMAK İSTEMİYORUZ"
şeklinde gelirse, bak bakalım herkes nasıl destek veriyor.
Bu yüzden, "ortak amac"ın Üzüm Yemek mi, Bağcıyı dövmek mi olduğu bu noktada protestonun etkisi açısından çok önemli.
Madem bu tüm ülkenin ortak sorunu; Neden herkesin desteğini almak varken, oratamı böleyim ki? Sonuç odaklı gitmek lazım ;) (Tüm eylemlerde)
celenlee
04/09/2013, 17:00
3.5 yıllık memurum. Etrafımdaki tüm memurlar, kardeşimden çooook daha iyi bir şekilde yaşamlarını sürdürüyor. Temzilikçisinden, masa başında çalışanına kadar.
2010 Yılında 1 sene boyunca harcamalarımı yazdım, özel fevri harcamalar çıkınca sadeece "2kişi" geçinmek ve yaşamak için (yeterli besin almak, giyinmek ve barınmak) 700TL+Ev kirası'nın gerektiğini tespit ettim. Ben 40Ay boyunca 550TL'ye Yenibosna Koçtaş'ın orda (25yıllık ama içi sıfırlanmış kombili) oturdum.
Bu hesapları yapınca gördüm ki. En düşük maaşı alan bir devlet memuru bu ihtiyacını sağlayabilirken, bir işçi bunu tek başına SAĞLAYAMIYOR!
Hani bir HAL BUYKEN diye başlayan bir yazı yazmıştım ya o tattayım hala ;)
Adam "memleketten un erzak gelemse geçinemicez", "çocuğu özel okula/derse göderemicem bu se hay bu devletin" diye saymaya başlıyor (Şöför kadrosundan bir arkadaş.), Ulan benim komşum kıt kanaat geçiniyor, senin 10 katın çalışıyor!! Beğenmiyorsan kodronu ona ver de adam memnun olsun bari.
İşçilerin durumu içler acısıyken, memur arkadaşlarımın (tabiki memnuniyetsilik dile getirilmeli ama) işi dramatize etmelerine gerek yok diye düşünüyorum.
**Aynı Türkiye'de yaşadığımızı düşünüyorum. Bunları sizler de görüyor olmalısınız?
Benzin zammından nerelere.
Sony Xperia L'den Pro ile Gönderilmiştir.
celenlee
04/09/2013, 17:11
Benzin zammından nerelere.
Aynen.. Her biri farklı farklı başlıklarda paylaşılması gereken şeyler.
Birşeyler yapmak istiyorsak eğer, hiç enerjiyi israf etmeden olaya yoğunlaşmak gerekiyor aslında.
Önerim şudur ki, önce protestonun adı konsun.
İktidar yanlıları bile bu yüksek akaryakıt fiyatlarından memnun değilken, sen tutar yukardaki gibi lanse edersen, o adam seninle aynı sloganı atmaz. Sen onun desteğini alabilecek durumdayken, onu protestodan uzaklaştırıyorsun.
Ben zaten açıkça yazdım. Zamların sebebi bellidir, bunu tartışmam bile. Eğitimini doğru alan,piyasaları takip eden her insan da PETROL ürünlerine gelen zamların nerden geldiğini görüyor.
Ama Ortak Çağrı:
"AKARYAKIT FİYATLARINI PROTESTO" etmek olursa buna herkes gelir.
*Neden pahalı arkadaşım bu?
*Neden Vergisi yüksek?
*Neden bizim petrol kuyularındaki muammalar hala muamma olarak kalıyor.
*Biz neden hammaddeyi avrupa ülkelerinden pahalıya alıyoruz?
SONUÇ:
"PAHALI AKARYAKIT KULLANMAK İSTEMİYORUZ"
şeklinde gelirse, bak bakalım herkes nasıl destek veriyor.
Bu yüzden, "ortak amac"ın Üzüm Yemek mi, Bağcıyı dövmek mi olduğu bu noktada protestonun etkisi açısından çok önemli.
Madem bu tüm ülkenin ortak sorunu; Neden herkesin desteğini almak varken, oratamı böleyim ki? Sonuç odaklı gitmek lazım ;) (Tüm eylemlerde)
zaten konuda protesto da o olacak. orada gezi olaylarını vs protesto edelim demiyor. yahut demiyorum. yukardaki gibi lansede olumsuz ne var ki? iktidar yanlıları ben öyle yazdım diye iktdarın meydanında yanlış olan bir şeye ses çıkarmaya eriniyorlarsa kusura bakmasınlar. iktidar yanlısı stk lar bu gün bu zamlara çoktan tepki göstermeli idi. bu punto forumun öncülüğüne kaldıysa ne acı.
kaldı ki bu ülkede sadece iktidar için değil diğer bütün partilerde aynı algı var. benim partim yapıyorsa doığru yapıyordur. bu çok yanlış.
eğer bir ülkede zamlardan rahatsızsan ve stk isen bir topluluk gücün varsa oy vermiş bile olsan buna dile getirmek gerekir. dile getirmiyorsan yanlış yapıyorsun demektir.
şimdi benim; iktidarın meydanında iktidarın zamlarını protesto etmek cümlesine takılmak çok yanlış.
ben ta en başından beri söylüyorum. ki konuyu açanda benim. protestonun her türlüsüne varım.
siz hala bağcı üzüm mantığı ile gidiyorsunuz. mesele ne bağcı ne üzüm. mesele bu zamları sebebi ne olursa olsun (savaş tamtamları da olsa ki bu tam tamı en çok çalan da yine iktidar) ben vatandaşım ve bu zamdan rahatsızım. ve sesimi duyurmak istiyorum. bunun yeri taksimde olsa kazlıçeşmede olsa giderim, saadet partiside düzenlese, ihh da düzenlese giderim...
ortada bir haksızlık, ortada bir mağdur varsa bu protesto edilmeli yasa koyucular karar vericiler uyarılmalıdır. bugüne kadar bu zamların, zamma sebep olan savaş tamtamlarının iktidar yandaşlarınca protesto edilmemesi bile yanlışken benim orada iktidarın meydanı iktidarın zammı terimine takılarak yandaş çekemezsiniz vs varsayımında bulunmak doğru değil. yanlışa benim bir cümlem ile keza ne bir suç isnadı ne bir hakaret ne bir eleştiri dahi içermeyen prosstestodan vazgeçecek adam zaten memnundur halinden, yahut protesto etmeyi yediremiyordur kendine...
nasıl lanse etmeliyim peki. iktidar yanlılarını kırmamak üzmemek meydanlardan kaçırmamak için. burada ne bölücü bir tavır var iktdarın onlar taksime bin çıkardıysa ben 500 bin çıkarırım tavrı gibi ne de başka birşey ki kazlıçeşmeyi destekleyen bir cümleden bu sonuçları çıkarmak...
sonuç ve sorduğun sorular ortak mı ortak, dert ortak mı ortak, e gelecek ne diye slogan atacak iktidar yanlısı, abd savaşa girme, nato suriyeden elini çek mi diyecek tayyip zamları geri çek mi diyecek... bu sorular kimse soruluyor? iktidara öyle değil mi? o zaman neyin ayrımını gayrımını yapıyoruz ki
çıkacağız meydana diyeceğiz ki tayyip zamlarını geri çek. savaş mavaş istemiyoruz. vergileri indirin vs vs vs...
ee yandaşta bunu söyleyecek bende bunu söyleyeceğim ee o zaman sorun nerde????
celenlee
04/09/2013, 17:35
ee o zaman sorun nerde????
Anlatmaya çalıştığımı ısrarla anlamamaya mı çalışıyorsun Ergin :)
Diyorum ki herkes seninle aynı uslupla çıkmaz meydana.
Sen zaten bu uslupta meydanlara çıkıp yapıyorsun protestonu ;)
Bu üslupta yapılan neredeyse her protestoda ülkenin yarısına sayılıp, sövülürken. O adama nasıl gel "beraber yürüyelim biz bu yağmurda" diyeceksin :)
Ben diyorum ki, olay ortada, X'e Y'e girmeden yap protestonu bak nasıl 2katına çıkacak katılımcın.
************************************************** *
Bir potansiyeli maksimum verimle kullanabilmek varken, tabiki herkesin duyarlılıklarına dikkat ederek bir şey organize etmeyi ister, ona göre her noktada dikkat ederim. Yeter ki ses gelmeyenyerden ses gelsin, yeter ki toplumun ortak problemlerine (içine başka şeyler sokmadan) bütün olarak ses verdirtebileyim. Bunu bir çare olarak görüyorum ben, başka türlü zor gibi.
Sen ben takılırız yoksa meydanda :)
Ama biliyorum benim alt komşu da kıvranıyor.
Bilse ki davet edenin derdi sadece bu konu: beraber, bu konudaki memnuniyetsizliği dile getircez, kendini itip kakmıcaz, tercihine saygı duycaz, en azından saygı duyulmadığı dile getirilmeyecek, neden gelmesin??
***EDİT**
Bu arada heps Ergin'e hitaben yazılı gibi olsa da mesaj, bir çok platformda aynı konular tartışılıyor işyerlerinde, takıldığımız diğer forumlarda, e haliyle birbirine yakın düşünceler ve yakın söylemlerle karşılaşıyoruz, burda direkt onun yazdıklarına değil, genel edindiğim izlenimle yazıyor gibiyim aslında. O yüzden "ne var ki benim söylemimde" dediğin bazı yerlerde haklısın. Bilmem ifade edebildim mi :)
Anlatmaya çalıştığımı ısrarla anlamamaya mı çalışıyorsun Ergin :)
Diyorum ki herkes seninle aynı uslupla çıkmaz meydana.
Sen zaten bu uslupta meydanlara çıkıp yapıyorsun protestonu ;)
Bu üslupta yapılan neredeyse her protestoda ülkenin yarısına sayılıp, sövülürken. O adama nasıl gel "beraber yürüyelim biz bu yağmurda" diyeceksin :)
Ben diyorum ki, olay ortada, X'e Y'e girmeden yap protestonu bak nasıl 2katına çıkacak katılımcın.
************************************************** *
Bir potansiyeli maksimum verimle kullanabilmek varken, tabiki herkesin duyarlılıklarına dikkat ederek bir şey organize etmeyi ister, ona göre her noktada dikkat ederim. Yeter ki ses gelmeyenyerden ses gelsin, yeter ki toplumun ortak problemlerine (içine başka şeyler sokmadan) bütün olarak ses verdirtebileyim. Bunu bir çare olarak görüyorum ben, başka türlü zor gibi.
Sen ben takılırız yoksa meydanda :)
Ama biliyorum benim alt komşu da kıvranıyor.
Bilse ki davet edenin derdi sadece bu konu: beraber, bu konudaki memnuniyetsizliği dile getircez, kendini itip kakmıcaz, tercihine saygı duycaz, en azından saygı duyulmadığı dile getirilmeyecek, neden gelmesin??
***EDİT**
Bu arada heps Ergin'e hitaben yazılı gibi olsa da mesaj, bir çok platformda aynı konular tartışılıyor işyerlerinde, takıldığımız diğer forumlarda, e haliyle birbirine yakın düşünceler ve yakın söylemlerle karşılaşıyoruz, burda direkt onun yazdıklarına değil, genel edindiğim izlenimle yazıyor gibiyim aslında. O yüzden "ne var ki benim söylemimde" dediğin bazı yerlerde haklısın. Bilmem ifade edebildim mi :)
valla şu protesto konusunda yazdığım şeylerde ne benzin zammı dışında bişeyi protesto edelim dedim, ne de akp yandaşlarını küçümseyecek bir üslup kullandım. kaldı ki sadece öneri sundum. yol yöntemle ilgili yandaşları rencide edecek bir üslup olduğunu ısrar ve inatla düşünmüyorum.
o zaman şöyle yapalım. bu etkinliği benim üslup ve söylemime gelmeyecek derecede hassas olanlar düzenlesin. her yol ve üsluba (direniş ve protesto ollan) gelen ben seve seve katılırım. benzin zammı prostestosunda nasıl doğru bir üslup kullanılırmışta benim yanlışım neymiş bir göreyim...
toprakozz
05/09/2013, 00:23
Bence bu konuda bize en iyi destek veren alem fm de nihatla-sivrisinek programı.Onunla irtibata geçip benzin almama protestosu yapılabilir...Ama farklı türdeki tüm eylemlere beni de ekleyin...
therasmus
05/09/2013, 11:22
Bu forumda 3-5 kisi var yagmur yagsa bile hemen hukumete sovuo saymaya hazir hatta hukumute oy verenlerede sayip sovmeye hazir.Ama isin kotu tarafi bazi moderatorlerde ayni fikirde olmaliki hicbir mudahalede bulunmuyorlar.Her konu ayni yere cikiyor 2-3 kisi yazip sovup birbirinin mesajina tesekkur edip gidiyor.Bu durum ise forum adina uzucu bir durum,burada en cok zarar goren forum oluyor amaci disina cikmia oluyor.
hukumet konusuna gelince yeri gelince hakkini teslim etmeyide bileceksin kardesim oyle at gozlugu takil herseyi elestirmek akilli insanlara yakismayacak bir durumdur.Neyse amacim kimseyi kirmal ddgil sadece bir durum tespiti yapmak.
iyi gunler.
Bu forumda 3-5 kisi var yagmur yagsa bile hemen hukumete sovuo saymaya hazir hatta hukumute oy verenlerede sayip sovmeye hazir.Ama isin kotu tarafi bazi moderatorlerde ayni fikirde olmaliki hicbir mudahalede bulunmuyorlar.Her konu ayni yere cikiyor 2-3 kisi yazip sovup birbirinin mesajina tesekkur edip gidiyor.Bu durum ise forum adina uzucu bir durum,burada en cok zarar goren forum oluyor amaci disina cikmia oluyor.
hukumet konusuna gelince yeri gelince hakkini teslim etmeyide bileceksin kardesim oyle at gozlugu takil herseyi elestirmek akilli insanlara yakismayacak bir durumdur.Neyse amacim kimseyi kirmal ddgil sadece bir durum tespiti yapmak.
iyi gunler.
therasmus kardeşim. ne yapalım forumda tartışmayalım mı? futbol tartışılırken konuşulurken politika ve üstelik benzim zamları gibi bizi ilgilendiren, savaşa girmeek gibi halkı ilgilendiren konularda forum puntocuların sadece araba muhabbeti yaptığı yer diye tartışmayalım mı? ben forumda kimseye hakaret etmedim. dvleti sevmiyorsam sevmediğimi söylüyorum dilim döndüğünce de anlatıyorum. sevmek zorunda da yaptığı iyi şeyleri de övmek zorunda değilim. hakkını teslim etmeyi de sen bil. ben haksızlıklarını yermeyi biliyorum.
aç konusunu de ki şahana bir projesi var süper bir kanun süper bir uygulama yap yorumunu.
ben gördüğüm yanlışlarla ilgili konu açıp tartışıyorum. konuya müdahil olmak isteyen de gelip yorum yapıyp gidiyor. forumun amacı da budur zaten. konunun içeriği ne olursa olsun herkes konuyla ilgili bişeyler yazar beğenir teşekkür eder... istemeyen müdahil olmayan yazmaz konuya girmez teşekkür etmez.
devletle ilgili olumsuz yorumlar ilgini çekmiyorsa konuya müdahil olmak istemiyorsan girmezsin konuya, yorum yapmazsın olur biter. burada kimseye sövmeye hazır değilim. bu senin yorumun.
sırf devlete karşı olumsuz yorumlarda bulunmam seni rahatsız ediyorssa o senin bileceğin bişey. ama bu foruma yakışimıyor moderatörlerde aynı görüşte falan deyip forum zarar görüyora getirme. forumun bu yorumlardan zarar falan gördüğü yok merak etme. her tartışmanın yeri konusu alanı ayrı. zaten olay küfür hakaret boyutuna geldiğinde moderatörler gerekli işlemi yapıyorlaar.
Yönetim olarak forumumuz ortak kullanım ve paylaşım alanımız olduğunu için konulara fazla müdahale etme taraftarı değiliz...
ama baktık ki iş çığrından çıkıyor tartışmak yerine bunu şahsileştirip iş birbirini kırmaya forumun huzurunu bozmaya doğru kayıyor o zaman gerekli müdahaleyi mecburen yapıyoruz...
Herkes istediğini konuşup yazabilmeli tabi ki;bu sevgi,saygı ve hoşgörüyle olursa o zaman forum amacına ulaşıyor demektir...
Artık iktidar dışında, vatandaşlarıda birşeyleri sansürleme gayretine giriştiler. Ayrıca hükümetin yaptıklarını lütufmuş gibi göstermeyelim.
işleri bu yapacaklar 10 yılda devlet basamaklarına kendi elemanlarını doldurup kendi kendilerini zengin edecekler, bu görev tamamlandıktan sonra suriyeden getirip benim ülkeme yerleştirip afedersin "toplum düzeninin içine edecekler", suriyeli teröristlere el altından silah yardımı yapıp, bu silahlarıda stoklardan " afyon da mühimmat deposunda patlama" başlıkları altında düşecekler, üstüne üstlük bunları benim benzine verdiğim ultravergilerle yapacaklar ben de bunbların hakkını mı teslim edecem?