Orijinalini görmek için tıklayınız : Muayene randevudan önce başıma gelenler
selcukkuvvet
31/08/2013, 14:46
Selam arkadaşlar
Muayeneye giricem randevu için girdim bilgieri paat bi sayfa vergi borcu trafik cezası ogs kacak geçiş!!!!
Vergiyi ödedim
Cezayı ödedim dekontları elimde.
Ama araba antalyadan dışarı çıkmadı iki yıldır.....
Buarada antalyad oyle ogs li falan da yok. Nası çözerim bu işi? Muyanesiz geziyorum bide üstüne onun cezasını yiyecem!
StrawBeeRy
31/08/2013, 14:53
ogs geçişleri,trafik cezaları ne zamana ait? plakanın önceki sahibinden kalan cezalar olmasın bir arkadaşımın başına geldi araç 2011 eylül trafiğe çıkışlı ama trafik cezası 2011 nisan ayına ait tabi hayliyle mecbur ödüyorsunuz böyle saçma bir ülkede yaşıyoruz işte
Trajik birşey Mert doğru söylüyor aracın önceki sahibine ait olmasın ?
yavuzselim
31/08/2013, 15:03
bende aracımı 2012'de aldım. ama aracımda ogs'den kaçak geçiş 250tl ceza mevcut 2011 yılına ait. bu ceza bizi ilgilendirmiyor. o yıllarda arac kimin üstüne ise onu ilgilendirir. aracın satışındada muaynedede birsorun teşkil etmiyor.
kaçak geçiş cezalarını buradan sorgulayabilirsin: KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (https://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx)
aracı aldığınız tarihten eskiyse cezalar sizi ilgilendirmez.
StrawBeeRy
31/08/2013, 15:08
bende aracımı 2012'de aldım. ama aracımda ogs'den kaçak geçiş 250tl ceza mevcut 2011 yılına ait. bu ceza bizi ilgilendirmiyor. o yıllarda arac kimin üstüne ise onu ilgilendirir. aracın satışındada muaynedede birsorun teşkil etmiyor.
kaçak geçiş cezalarını buradan sorgulayabilirsin: KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (https://uygulama.kgm.gov.tr/ihlal/Sayfalar/ihlal.aspx)
arkadaşımda öyle demişti fakat o şekilde kabul ettirmeniz için dava falan açmanız gerekiyor.sonrasında 400 liralık ceza dava açarsan avukat ıvır zıvır 2.000 liraya geliyor
yavuzselim
31/08/2013, 15:13
arkadaşımda öyle demişti fakat o şekilde kabul ettirmeniz için dava falan açmanız gerekiyor.sonrasında 400 liralık ceza dava açarsan avukat ıvır zıvır 2.000 liraya geliyor
ben bu cezaları ödemeden 3 ay önce muayneye soktum aracı ve geçti. yani karayolları sitesinde çıkan cezalar süs niyetine duruyor hiç karşımıza çıkmıyor :)
davaya filan gerek yok, sadece plaka sorgularında çıkar kimlik no sorgularında zaten çıkmaz. mesela trafik cezası için, bankadan plaka ile sorgu yapılınca çıkar, vergi dairesinin sayfasından sorgu yapınca çıkmaz.
StrawBeeRy
31/08/2013, 15:58
davaya filan gerek yok, sadece plaka sorgularında çıkar kimlik no sorgularında zaten çıkmaz. mesela trafik cezası için, bankadan plaka ile sorgu yapılınca çıkar, vergi dairesinin sayfasından sorgu yapınca çıkmaz.
bizemi denk geldi bilmiyorum ama ödettiler o cezayı :)
selcukkuvvet
31/08/2013, 16:04
2 sene önce muayeneye girerken hiç böyle bi sorun yaşamadım ama...
selcukkuvvet
31/08/2013, 16:06
Al işte burdan sorgulatıyorum geçiş ihlali bulunmamatadır yazıyor :):)
gib. den sorguluyorum trafik cezası görunuyor, ödenmemiş vergiyi göstermiyor :) Trafik cezasını da ödedim gecen ay :)
Saka gibi
celenlee
31/08/2013, 17:15
Yukarda linki vermiş arkadaşlar.
Öncelikle ordaki telefonu arayıp geçişlerin kendine ait olmadığını söylüyorsun.
Karşındaki oparatör plakanı, aracının rengini, marka/modelini soruyor ve fotolarla karşılaştırıyor. Fotolar sana ait değilse de ne yapman gerektiğini açıklıyor.
Eğer fotolardaki senin aracın değilse. Yukardaki linkteki mail adresine, ruhsat fotokopini ekleyerek, ruhsattaki aracımda kaçak geçiş gözükmektedir ancak fotolardaki araç şuplakalar aracım değildir, kontrol edilip durumun düzeltilmesini vs.vs diyerek bir mail atıyorsun durumu düzeltiyorlar.
Yağmurlu çamurlu havalarda bilgisayar harf ve rakamları net seçemediğinde böyle sorunlar yaşanıyor.
Sonu 495 plakalı aracımızda 3 kaçak geçiş vardı, meğer aynı gün bir TIR ÇEKİCİSİ Plakası (485), ancak sistem onu 495 olarak işliyor. Bunu inceledikten sonra düzeltiyorlar.