PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yinemi akaryakıta zam?yeterrrrrrr

toprakozz
30/08/2013, 01:18
Yükselen petrol fiyatları ve dolar akaryakıt fiyatlarını vurdu. Bu geceden itibaren benzine 14 kuruş, motorine 17 kuruş, LPG'ye de 5 kuruş zam yapılacak.Benzin ve motorine geçtiğimiz hafta da sırasıyla 11 kuruş ve 8 kuruş zam yapılmıştı.

Zamlarla birlikte İstanbul'da 95 oktan benzinin litre fiyatı 5.06 TL'ye, 97 oktan benzinin litre fiyatı 5.16 TL'ye, motorinin fiyatı da 4.60 TL'ye yükselecek..
Bıktık artık bu zamlardan,yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

toprakozz
30/08/2013, 01:19
Dünyanın En pahalı benzini, en borçlu 6.ülkesi, en fazla cari açık veren ülkesi, en fazla gazeteci, sanatçı, yazarın hapiste olduğu ülkesi, en fazla teröre kurban veren ülkesi, en çarpık kişibaşı geliri olan ülkesi..teşekkürler AKP..Cumhuriyet tarihimizde ulaşılmaz rekorlara imza attın.

toprakozz
30/08/2013, 01:20
Durmak yok pompaya devam....

yavuzselim
30/08/2013, 01:30
akşam zam yemeden depoyu shel dizel v-power ile fulledim 4.42'den :)

biancoangelo
30/08/2013, 01:38
kalbim temizmiş (full) 97 oktan benzini 2 saat önce 4,99 dan aldım opetten. Yupppiii....

REZALETE BAK... Ağla

41lt x4,99 = 205
41Ltx 5,18 = 212 bi bi buçuk litre fark var yaaaa. depoda...

farukileri
30/08/2013, 01:52
bakalım 17 kuruşluk zam dolumda ne kadar etkileyecek beni...4,44'de doldurduğumda 205 TL'ye doldurmuştum aracımı ilk aldığımda; şimdi göreceğim fiyat beni korkutmaya başladı şimdiden

ibrahim06
30/08/2013, 02:19
Ankarada iyi bir lpg montajcısı aranıyor. artık benzinle olmayacak.

Özden's
30/08/2013, 02:38
Shell'den 39 litre mazot aldım, 180,00 tl.
17 kuruş zam, 4.60.

didi77
30/08/2013, 03:38
Artık sözlerin bittiği yerdeyiz anayasamıza göre hiç kimsenin seyahat etme özgürlüğü kısıtlanmaz kısıtlayanlar hakkında cezai işlem uygulanır peki şimdi bu zamlarla kişilerin seyahat etme özgürlüğü elinden alındığına göre neden millet olarak suc duyurusunda bulunmuyoruz toplu halde bu sekilde bir olay gerçekleşirse ses getirir düşüncesindeyim artık yeter

emreaktan
30/08/2013, 04:05
ben çözümü buldum artık aylık benzin faturalarımı topladım 480 tl idi evimi taşıdım 300 tl ye bianchi 21 vites bisiklet aldım ayda 20 tl taksitle şimdi kafam rahat 2km gidiş 2 km geliş bisikletle 6 dakika sadece hafta sonları denize gidiyorum 20 tl benzin tamam isterse litresi 20 tl olsun eşek olunca semer vuran çok oluyo kimse ses çıkarmıyor en iyisi böyle

didi77
30/08/2013, 04:11
İşte 20 tl olsunda diğer seylere zam gelmesede olsunda millet anlasın desek ama maalesef nakliyat taşıma vs hayatımız benzine mazota endeksli benzine geliyor garibanın yiyeceği ekmege bineceği dolmuşa otobüslerde geliyor

ygttt54
30/08/2013, 12:19
devlet bizi ciddi anlamda yolmaya başladı farkındamısınız 10 senedir 3 tane ceza yemiş ben bu sene 12 tane ceza yedim saçma sapan şeylerden benzin 5 lirayı geçti trafik sigortaları uçtu harçlar kalktı dendi sadece birinci öğretimler için dendi fasa fiso.. sağlık ücretsiz dediler daha 30 liradan aşağı çıkamadım ilaç hariç elektrik o biçim doğal gaz o biçim devlet bizi koruyacağına biz onu koruyoruz itiraz edincede vatan haini oluyoruz kusara bakmasın kimse 5bin nüfüslü bir beldenin belediye başkanı bile sl 500le gezerken ben köpek gibi çalışıp kazandığım parayı haybeye bu devlete veriyosam verdiğim her kuruş yaptığım askerlik hepsi haram olsun lanet ettirdiler artık

ykaya1983
30/08/2013, 23:39
Ikea reklamındaki yine mi bamya diyen çocuğa döndük.

celenlee
02/09/2013, 00:35
Artık sözlerin bittiği yerdeyiz anayasamıza göre hiç kimsenin seyahat etme özgürlüğü kısıtlanmaz kısıtlayanlar hakkında cezai işlem uygulanır peki şimdi bu zamlarla kişilerin seyahat etme özgürlüğü elinden alındığına göre neden millet olarak suc duyurusunda bulunmuyoruz toplu halde bu sekilde bir olay gerçekleşirse ses getirir düşüncesindeyim artık yeter

Zamla pek alakası yok ama:
Forumda bir çok kişi farkında değil ama bizler, yani araçları olanlar, ülkenin genelini temsil etmiyoruz. Çok şükür araçlarımız var.

Ülkemiz çoğunluğuna, şartlarına baktığımızda oransal olarak binek otomobillerin hala lüks olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle ÖZEL TÜKETİM.

Bazılarımız hatta tek kişi kullanıyor, bireysel binek halinde, (ne mutlu ben de o şekilde kullanabilmek isterim o da ayrı bir konu)

Ama iettlerde görmüyorsunuz tabi, iki kolunda iki cocukla seyehat eden kadınları, çoluk cocuk otobüslerde onlarca aktarma yapıp eş dost ziyaretine gidenleri vs. vs. bir dünya örnek. Ve bunların ne kadar çok olduğunu bilmiyorum, çünkü görmüyoruz.

Hal buyken, böyle bir suç duyurusunda bulunduğunuzda, o insalar sizin için nasıl bir duyuruda bulunur hiç düşündünüz mü :)

toprakozz
02/09/2013, 01:18
Bazı arkadaşlar depoyu fullemişler ve sevinerek söylüyorlar şaka mı yapıyorlar ciddiler mi anlamadım.Merak etmesinler biz sesimizi çıkarmadıkça depo bitmeden başka zammı görürüz,yaptığımız günü kırtarmaktan başka birsey değil...

Honor COOPER
02/09/2013, 02:16
Bence 5 TL ucuz yukardada arkadaş demiş ya lüx tüketimimiz akaryakıt!10TL olsun!!! O zaman anlarız toplu taşıma kullananların halini :-(
Bu arada geçen sene Berlinde bütün toplu taşıma araçlarını kullandım ve hepsinde yukardaki arkadaşın dediği türden insanla karşılaştım ve otobüsüde metrosuda hep doluydu ama aylık geliri kendi mesleğimden yola çıkarak benim 3 katı olan Alman vatandaşı litre bazında benden %20 daha ucuza kullanıyordu benzini.Acaba ordada toplu taşıma kullananlar özel araç kullananlara saydırıyorlarmıdır?
Almanya ortalama öğretmen maaşı: 3000€, benzin:1,6€ yaklaşık 1900lt
Türkiye ortalama öğretmen maaşı: 2100TL benzin:5,1TL yaklaşık 410lt
Harbiden lüks yaşıyoruz bu tabloya göre. 410lt lik alım gücümün 60lt sini kullanabiliyorum. İşte geriye kalanda diğer giderler.

cdogu
02/09/2013, 02:40
Forumda bir çok kişi farkında değil ama bizler, yani araçları olanlar, ülkenin genelini temsil etmiyoruz. Çok şükür araçlarımız var.

Ülkemiz çoğunluğuna, şartlarına baktığımızda oransal olarak binek otomobillerin hala lüks olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle ÖZEL TÜKETİM.

Bazılarımız hatta tek kişi kullanıyor, bireysel binek halinde, (ne mutlu ben de o şekilde kullanabilmek isterim o da ayrı bir konu)

Ama iettlerde görmüyorsunuz tabi, iki kolunda iki cocukla seyehat eden kadınları, çoluk cocuk otobüslerde onlarca aktarma yapıp eş dost ziyaretine gidenleri vs. vs. bir dünya örnek. Ve bunların ne kadar çok olduğunu bilmiyorum, çünkü görmüyoruz.

Hal buyken, böyle bir suç duyurusunda bulunduğunuzda, o insalar sizin için nasıl bir duyuruda bulunur hiç düşündünüz mü :)

Ne demektir bu? O insanları kimse zorla bindirmiyor toplu taşımaya. Kendi tercihleri,veya imkanları dahilinde kullanıyorlar. Ben arabam olmasına rağmen toplu taşıma kullanan birisiyim. Verdiğiniz örnek çok ama çok saçma olmuş kusura bakmayın.

Herkesin eşit koşullarda yaşayabildiği bir ülke isterim ben de. Ama bunun mümkün olmadığını da bilmeliyiz.(sadece maddi anlamda söylüyorum. Kişilik,özlük hakları,adalet vs. Konularda herkesin eşitliğine inanan birisiyim.) Kimimizin durumu iyiyken,kimimizin kötü olabilir. Dolayısıyla,araç benim için lüks değil,ihtiyaçtır.

Siz aracınıza hobi maksatlı biniyor olabilirsiniz. Bu herkes için geçerli bir durum değil.

Devletin halkın cebinden çok para almasının(hele ki bu durumda) meşru,mantıklı hiç bir açıklaması yok. Varsa da bilmek istemem. Böyle pahalı benzin mi olur?..

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi

outlife
02/09/2013, 10:26
özel aracı lüks olarak kullanıyoruz evet buna kısmen katılıyorum. ama her caddeye her sokağa metro yapıldı, her saat tıkır tıkır otobüsler metrolar toplu taşımalar çalışıyorda bizim mi haberimiz yok??? ben avcılarda oturuyorum. metrobüs olmasa gayrettepedeki iş yerime mecburen aracımla gideceğim. e tekim. otobüs kullananlara ayıp olur diye yanıma yolcu mu almam gerek.

22 nisanda aracımı aldım. toplamda 5 gün aracımla işe gitmedim. lakin toplu taşıma ağı örümcek ağı gibi olduktan ve saatleri sık olduktan sonra bir çok insan aracını bırakır. sabah 2. duraktan biniyorum metrobüse 7-15, 7-30, da durağa gelirsem saat 8 e kadar binemiyorum metrobüse neden? kapılar açılmıyor insan kalabalağından... akşamlarıda keza öyle. hadi ben kısmen netrobüs kullanıyorum. insanlığımdan çıksamda binişlerde kullanıyorum. devlet baba bana bahşetmiş bu lüksü!!! kullanıyorum. adam metrobüse binene kadar 2 araç değiştirip geliyor sonra metrobüse binmeye uğraşıyor. sonra işe gidiyor. şimdi bu adam ne yapacak. ******** böyle toplu taşımayı lan deyip ilk fırsatta borç harç araba alacak...

sonra forumda arkadaşın biri çıkacak. her araçta bir kişi iki kişi diyecek. bunlar lüks diyecek...

bende bunları her sabah her akşşam metrobüste her türlü kavgalar gürültüler tacizler bağırışlara şahit olup buraya büyük bir şükranla lüksümün tadını çıkaracağım... ne diyeyim..

celenlee
02/09/2013, 12:35
Ne demektir bu? O insanları kimse zorla bindirmiyor toplu taşımaya. Kendi tercihleri,veya imkanları dahilinde kullanıyorlar. Ben arabam olmasına rağmen toplu taşıma kullanan birisiyim. Verdiğiniz örnek çok ama çok saçma olmuş kusura bakmayın.

Herkesin eşit koşullarda yaşayabildiği bir ülke isterim ben de. Ama bunun mümkün olmadığını da bilmeliyiz.(sadece maddi anlamda söylüyorum. Kişilik,özlük hakları,adalet vs. Konularda herkesin eşitliğine inanan birisiyim.) Kimimizin durumu iyiyken,kimimizin kötü olabilir. Dolayısıyla,araç benim için lüks değil,ihtiyaçtır.

Siz aracınıza hobi maksatlı biniyor olabilirsiniz. Bu herkes için geçerli bir durum değil.

Devletin halkın cebinden çok para almasının(hele ki bu durumda) meşru,mantıklı hiç bir açıklaması yok. Varsa da bilmek istemem. Böyle pahalı benzin mi olur?..

Mesele okuduğunu anlayabilmekte!

"Siz çıkar da benzinin fiyatı arttı, benim seyahat hakkım kısıtlandı derseniz saçma olur."
Benim yukarda değindiğim konu budur.Gayet açık ve net. Ön yargılı okumaya, başka yerlere çekmeye gerek yok.

Ve eğer, aynı Türkiyede yaşıyorsak, verdiğim örnekleri, halkın ne kadar kısmının kendi araçları ile seyahat ettiğini, ne kadar kısmının o beğenmediğimiz toplu taşımaya mahkum olduğunu biliyor olmalısınız. Hal buyken dediğim budur. Her cümleme burda paragraflarla tercüme yazmayacağım. Lütfen karşınızdakini anlamaya çalışarak okuyalım.

TÜRKİYE'min en büyük problemi:

**** KARŞIDAKİNİ ANLAMAYA ÇALIŞMAMAK***

**Bu arada LÜKS demek, bir toplumda herkesin/çoğunluğun kolay elde edemediğini, kullanabilmak demektir.

cdogu
02/09/2013, 13:07
Mahkum diye bir şey yok. Dediğim gibi silah zoruyla binmiyor kimse toplu taşımaya..

Honor COOPER
02/09/2013, 13:23
Ben eşime özel bir günde basit bir yüzük alacağım zaman 1500 kere düşünüyorum aldığımda da kdv v.s öderken adam 50000 dolarlık tek taşa ödemiyor yoksa o lüks tüketim değilmi Furkan Bey?

celenlee
02/09/2013, 13:41
Ben eşime özel bir günde basit bir yüzük alacağım zaman 1500 kere düşünüyorum aldığımda da kdv v.s öderken adam 50000 dolarlık tek taşa ödemiyor yoksa o lüks tüketim değilmi Furkan Bey?

Bu mesajın amacı ne? Hala aynı tarz. Analmaya çalışın arkadaşlar.

Belirli bir eğitim alan, şu foruma girebilen, ülkesinin profilini görebilen herkes neyin lüks neyin lüks olmadığını bilir!!!

"Ben diyorum ki bu ülkede herkes elma yiyemiyor. Parası yetmiyor."

Sen diyorsun ki
"Ben bir muz alırken düşünüp duruyorum, ama adam muz tarlası alıyor vergi verimiyor."

Benim dediğim şeyle ne alakası var, bu dediğinle benim hangi söylemime karşı çıkıyorsun. Sence vergi vermeyenleri falan mı destekliyorum burda? Yazdıklarımın neresinden anlaşılıyor :)

ANLAMAYA ÇALIŞIN ARKADAŞLAR LÜTFEN OKURKEN!!

outlife
02/09/2013, 14:19
Bugün ki toplum şartlarında lüks kavramı bence sözlük anlamından farklı. şöyle ki. bugün trafiğe tek başına kendi arabası ile çıkan adamı lüks tüketim içine sokmak adaletsizlik olur. kaldı ki arabası olmayıp varoşta oturan fakat kolunda 3 araba parası bilezikle gezen insanı hangi tüketimin içine sokacağız.

kaldı ki bugünün tüketim dinamikleri (krediler, kredi kartları, kampanyalar, reklamlar vb.) tüm toplumda farklı tepkilerle karşılık bulabiliyor. ben trafikte arabamla gidiyorum ama evim kira, arabamın borcu devam daha 15 ay var. şimdi bunu lüks sınıfa sokmak ne kadar mantıklı. ayrıca metrobüs kullanan biri olarak sürekli görüyorum. adam 155 tl aylık akbile veriyor ama elinde 1500 tl lik samsung telefon, 2000 tl lik I-Pad üstünde en az 300-400 lik kıyafetler takılar ama mterobüste. bu adamı lüks sınıfa sokmuyoruz. neden aracıyla seyahat etmiyor toplu taşıma kullanıyor toplumda bir çok kişinin kullanamadığı bir lüksü kullanamıyor imkanları el vermiyor... diyebilir miyiz hayır???

tüketimler tercihler ve önceliklere göredir. benim tercihim zaman ve para tasarrufu için ulaşımda metrobüs, fakat ordan ccebimde kalan parayı farklı bir önceliğim olan başka bir şeye harcayabilirim. buna kriter yahut kıstas getirmek çok zor. çünkü bunu borçla yapıyorsam da lüks tükteime girmez bence.

lüks tüketimi bu tarz bir şekilde sınıflandırmak yahut genellemek çok yanlış. beğeniler, tercihler, kültür, yaşadığın ortam herşey bu lüks algısını değiştirebilecek güce sahip. tıpkı doğuda ahır gibi evde elektriksiz yaşayıp geline kilolarca altın takmak gibi...

burada eleştirilmesi gerek zamlardan da ziyade yüksek vergi oranlarıdır... bu zam ve vergi kararlarını verenleri eleştirmeyip halkı lüks kullanıyor kullanmıyor diye tartışırsak anca havanda su dövmüş oluruz.

dolayısı ile senin ki lüks olurken benim ki ihtiyaç olabilir. binali yıldırım bakan efendimizin dediği gibi yat lüks değil ihtiyaçtır... ve yine faruk çelik bakanımızın dediği gibi birilerinin bahşiş diye verdiği 800 tl çok büyük para rahat rahat geçinirsiniz ve bakan efendimiz ingiliz vatandaşmız mehmet şimşek abimizin araç kullanmayın bisiklete binin cümlelerinden de bunu gayet iyi anlayabiliriz... bu sözleri söyleyenlerin lüks algısı ile furkan beyin lüks algısı farklı ama zamlara ve vergilere bakışı aynı olduğunu düşündüğüm örnekler bunlar..

son olarak diyeceğim o dur ki... g.te giren şemsiye açılmaz... ele telkin verip kendi salkım yutanların allah bin belasını versin....

celenlee
02/09/2013, 15:01
Aynen dediğiniz gibi tercih meselesi. Ve insanlar tercihlerini lüks ten yana kullanabilirler buna bir diyeceğimiz zaten yok.
*Bir yat birinin ihtiyacıdır, ama topluma bakıldığında lüks'tür, ve kullananın özel tüketimidir. Lüks değil diyen halt etmiştir.
* Araç birçoğumuz için ihtiyaçtır, ancak herkes bu ihtiyacını gideremediği için toplumumuza göre bence hala lükstür, o yüzden kullananın özel tüketimidir.Söylemim budur.
Bazı avrupa ülkelerinde ve Amerikada lüks olmaktan çıkmıştır, yukarda verilen örneklerdeki gibi halkın gelirine oranla araç ve akaryakıt fiyatları herkesin erişebileceği seviyede olunca bu lüks olmaktan çıkar. (halkın büyük kısmına baktığımızda durum budur)
*Ben de eşim ve bebeğim daha rahat bir şekilde seyahat etsinler diye kendimi kasarak araç sahibi oldum. Ama olamayanlar var,ve bunlar bir iki değil (yani mahkum olanlar var-parası olupta araç almayıp sürünenler hariç (Artık onlar da kimse ve kaç kişiyse!) ).
*Araç tek bir birey için de ihtitiyaç olabilir, normaldir, yasalarla korunmuş bir haktır. Maddi imkanlarını zorlayarak da almış olabilir, maddi imkanlarını zorlayarak kullanıyor olabilir. Ama hala topluma kıyasen lükstür, o kişinin bunu tercih etmesi bunu lüks olmaktan çıkarmaz.

Mesajların çıkış noktasını kaçırır, GARİP BİR SAVUNMA/ SALDIRI PSİKOLOJİSİNDE mesajı anlamadan, anlamaya çalışmadan cevaplar verilince, konu aynen bu şekilde dallanır budaklanır. lükstü değildi, yok adam şunu almış da vergi vermemiş, kolunda altın varmış otobüse binmiş gibi dağılır gider. (Bu arada Topluma bakarken büyüteçle bakılıp, içinden örnekler cımbızla alınmaz. Toplum dediğimizde genele bakarız.)

KONUYA DÖNERSEK:
Ergin'in dediği gibi asıl tartışılması gereken Vergi oranı ve Petrolü biz neden düğer ülkere kıyasla pahalıya alıyoruz?? Vergi oranlarımızın çok yakın olduğu bir çok ülke ile kıyasladığımızda yine bizde en pahalı oluyor.Onlar bize nazaran daha ucuza ham petrol alıyorlar. Bizimkiler neden beceremiyor bu işi? Bunları tartışalım!

Bu arada Zammı tartışacak değilim. Ülkemizde petrol çıkmadığını bilen. Ekonomiyi takip eden ve matematik kavramlarını doğru bilen/ kullanabilen herkes PETROL ile ilgili olan zamların nedenini bilir. Petrol üretebilen bir babayiğit varsa aranızda kurtarsın bizi bu dertten!

Tartışılması gereken şey VERGİ ORANI ve HAM PETROLÜ NEDEN DİĞER ÜLKELER GİBİ DAHA UCUZA ALAMIYORUZ!!

Bu 2000. mesajım olmuş :)
2000 mesajımın içinde sıkça söylediğim birşeyi,burda da birkaç kez bahsettikten sonra yeniden, Özel bir mesaj olarak ekleyeyim:

LÜTFEN KARŞIMIZDAKİNİN NE DEDİĞİNİ ANLAMAYA ÇALIŞALIM.

dexter
02/09/2013, 15:26
dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz daha ötesi var mı?toplu taşımaymış lüksmüş falan filan.. tüm petrol yatakları yanıbaşımızdayken çoook uzaklardaki ülkeler bizden
daha ucuza alıyorken... olayı lükse çekmeye gerek yok,herşey ortada... en pahalı yakıt bizde...herkese ihtiyaç bizim millete lüx...olmaz öyle şey...

outlife
02/09/2013, 16:09
2000. mesaj için tebrikler :D

Bugün ülkenin altının petrol kaynadığını bilmeyen, BOP projelerinin bu bölgelerin petrol ve madenleri için yürütüldüğünü bilmeyen ve hatta türkiyenin de bu ülkelerin dahilinde olduğunu bilmeyen yok...

Bugün türkiyede öldürülen petrol mühendsilerinin akıbetinin ne olduğunu sorgulayan, herşeyi satmaya odaklı iktidarın 10 yılda hemen her sene karadenizde petrol bulundu asparagasları ile milleti gaza getirip ama varil başı petrol şu oldu diye zamma yüklendiğini de bilmeyen yok...

petrolümüz var, bölgenin lider ülkesiyiz!!! herkese kafa tutacak kadar güçlüyüz!!! suriye, ırak, ,ran, rusya, yunanistan maşşallah hepsini bi kaşık suda boğacak askeri ve ekonomik gcümüz var lakin doğalgazından tut, petrolünden tut, elektriğinden tut herşeyi hala dışardan alıyoruz... burada bir çelişki yok mu??? (dikkat edersen samanı yazmadım ;) )

devlet baba bilmem kaç milyardolar kanal istanbuldu bilmem şuydu buydu abuk subuk projelerle milletin gözünü boyayacağına,7 uçağı 3. helikopteri 1. jeti alacağına açsa 5 tane rafineri doğuda, tpao yu özelleştireceğine güçlendirse, petrol mühendisleri yetiştirse (ben zaten anlamıştım petrol mühendisi olsunllar diye hemen her okulun imam hatip yapılma sevdası) sonra kendi petrolünü çıkarsa, gsmh hesaplama yöntemlerini değiştirmeden gerçekten gsmh'yi 10 bin $ lara çıkarsa....

arkadaşımın bakkal borcunu benden alarak (bakkala olan borcunun on katı borcu var bana) ödeyip çocuklarına bak bide babanızı sevmezsiniz bakkalın borcunu kapattım diye böbürlenmesi hesabı böbürlenmeyip, gerçekten ülke ekonomisine kalıcı katkı sağlayacak projeler üretse mesela o çok sevdiği katledilen mısırlı çocukları kadar türk çocuklarını da sevse okullarda yurtlarda kamu binalarında evlerinde güçlendirme yapıplması için toplanan deprem vergilerini her sene yamanan yaptıktan 2 saat sonra bozulan duble kahve hesabı duble yollara harcamasa...

vs vs vs vs vs ... (başbakanım herşeyin profesörü olurda ben olmamazmıyım didim biraz ekonomi profösörlüğü yapayımm didim)

gel velakin attıkları her adımda, ürettikleri her projede, getirdikleri her yasada kanunda, değişiklikte buram buram ama buram buram kul hakkı kokan ve maalesef ki senin vatandaş lüks kullanmasın ama diyerek toplumun araba bile alacak gücü olmadığını söylediğin ülkenin başbakanının nasıl dünyanın 10. en zengin başbakanı olduğunu da tartışmalıyız... ve arabası olmayan ömründe değil uçağa binmek havalimanına bile girmemiş insanların (senin lüks kriterinin çoğunluk kısmı) 3. havalimanını deli gibi alkışlamalarının nasıl sağlandığını da tartışmalıyız...

diyorum. ve bu tarz her konunun altına imza atar gibi söylediklerimi tekrarlıyorum...

benim çouluğumun çocuğumun rızkından yiyen, yahut herahangi bir kimsenin rızkından yiyen her kimvarsa, bu yiyicileri yiyici olduklarını bile bile destekleyen her kim varsa onların allah bin türlü belasını versin... benden yana hakkım haram zıkkım olsun...

cdogu
02/09/2013, 18:54
Ha şunu da belirteyim. Akaryakıta gelen zamdan ötürü, bahsettiğiniz durumu yetmeyen,bizim arabamızı lüks gören kesim dahi etkilenecek. Çünkü toplu taşımaya da zam gelecek. Gerekçesi de petrole gelen zam olacak..

Bu arada Ergin abi,haddime düşmez yaş itibarıylaama seni tebrik etmek istiyorum. Çok doğru tespit ve söylemlerin için..