Orijinalini görmek için tıklayınız : 90bin bakımı yaptıracağım kaça patlar?
karaelmaz
15/08/2013, 14:59
01.08.2013 tarihin de ilk aracımı aldım aldıgımda 87736 km deydi suan 88450 km de aracı iş arkadaşimdan bu siteyede üye olan arif demirtaştan aldım sevgili arıf galiba aldıgından beri hic bakıma sokmamiş aracı :) arkadaş aracı 73 bin km lerde almiş bu yapılan km boyunca arac hic bakım görmemiş yag bakımı haric
Şimdi ben uzun yola cıkacagim bu ayın 25 de ve icim rahat etsin diye bakıma sokmak istiyorum aracı istanbul 4 levente oturuyorum
Bana önere bileceginiz saglam ve hesapli bir servis varmi
Bakıma soktugumda nelere bakarlar neleri degiştirler
En önemlisi bana kaca patlar
Aracda 1 haftadir sarı arıza işigi motoru caliştırdıgında yanıyo 10 dk sonra sonuyo bunun sebebi nedir bakımda düzeltile bilinirmi
Bilgin kardeşlerden abilerimden beni bilgilendirmelerini bekliyorum....
servistemi yaptırcaksın yoksa dışardamı? dışarıda yaptırıcam dersen maslak oto sanayide ustam var işini çok iyi yapıyo düşünürsen beraber gider bakarız
karaelmaz
15/08/2013, 15:13
servistemi yaptırcaksın yoksa dışardamı? dışarıda yaptırıcam dersen maslak oto sanayide ustam var işini çok iyi yapıyo düşünürsen beraber gider bakarız
Söyle diyim en hesaplı hangisi olursa onda ama ücüza kaccaz diye ucuz malzeme taktırmıycaz
Sizin ustata götüre biliriz
servise götürürsen en az iki üç katı fiyat çıkar,ucuz malzeme taktırmıcaz orjinal olucak hepsi,zaten ucuz malzemeye ben karşıyım,sen şimdi birmot istinyeyi ara (299 27 10)şasi numaranı plaka numaranı ver 90.000 bakımı fiyatı iste değişecek parçaları felan sor,sonra bizim ustaya soralım aradaki farkı göreceksin
karaelmaz
15/08/2013, 15:23
servise götürürsen en az iki üç katı fiyat çıkar,ucuz malzeme taktırmıcaz orjinal olucak hepsi,zaten ucuz malzemeye ben karşıyım,sen şimdi birmot istinyeyi ara (299 27 10)şasi numaranı plaka numaranı ver 90.000 bakımı fiyatı iste değişecek parçaları felan sor,sonra bizim ustaya soralım aradaki farkı göreceksin
Tel nosu yanliş başkı biyer cikiyo
karaelmaz
15/08/2013, 15:28
https://img..com/d/13/08/15/sadevuby.jpg bunumu diyorsunuz
ferdigokhan
15/08/2013, 15:30
Konuyu hemen hemen 2 ay önce açmıştım belki yardımcı olur...
Biraz önce Punto'mu 90 Bin bakımına soktum. Sağolsun Haliç oto çalışanları çok ilgilendiler. Haliç otoya ilk defa gitmeme rağmen samimiyetleri inandırıcıydı. Yapılanlar ve fiyat aşağıda yorumlarınızı bekliyorum.
ANTİBAKTERİYAL/ANTİVİRAL KORUMA : 8,47
90.000 KM YAĞ BAKIMI: 27,30
AMPUL, DİPSİZ : 1,00
TAPA, KARTER : 24,53
HAVA FİLTRESİ : 14,44
SPREY, FREN BALATA (500 ML) : 8,03
MOTOR İÇ TEMİZLEME : 20,31
OPAR OLIO (3,2 LT) : 81,64
YAĞ FİLTRESİ : 14,19
TOPLAM KDV DAHİL 20 TL İSKONTOYLA BİRLİKTE 212,31 TL ÖDEDİM.
ARACIMI GÜZELCEDE YIKAYIP TESLİM ETTİLER.
evet ama servis 299 27 00 bi fiyat iste bakalım ne dicekler
Konuyu hemen hemen 2 ay önce açmıştım belki yardımcı olur...
Biraz önce Punto'mu 90 Bin bakımına soktum. Sağolsun Haliç oto çalışanları çok ilgilendiler. Haliç otoya ilk defa gitmeme rağmen samimiyetleri inandırıcıydı. Yapılanlar ve fiyat aşağıda yorumlarınızı bekliyorum.
ANTİBAKTERİYAL/ANTİVİRAL KORUMA : 8,47
90.000 KM YAĞ BAKIMI: 27,30
AMPUL, DİPSİZ : 1,00
TAPA, KARTER : 24,53
HAVA FİLTRESİ : 14,44
SPREY, FREN BALATA (500 ML) : 8,03
MOTOR İÇ TEMİZLEME : 20,31
OPAR OLIO (3,2 LT) : 81,64
YAĞ FİLTRESİ : 14,19
TOPLAM KDV DAHİL 20 TL İSKONTOYLA BİRLİKTE 212,31 TL ÖDEDİM.
ARACIMI GÜZELCEDE YIKAYIP TESLİM ETTİLER.
bu bakım çok boş bi bakım hiçbişi yapmamışlarki,sadece yağ bakımı bu ben bu bakımı shellde 103 tl ödedim
karaelmaz
15/08/2013, 15:33
Hocam consertırı berbart birtürlü baglanamadım hat düşüyo
Hocam consertırı berbart birtürlü baglanamadım hat düşüyo
o zaman sen müsait olduğunda şöyle yaparız maslaktaki birmota gidip fiyat sorarız ordan benim ustaya fiyat sorar karşılaştırma yaparız,ne zaman yaptırıcağın konusunda karar verirsen cep telini verirsin ararım bu aralar bende boşum zaten yardımcı olurum
karaelmaz
15/08/2013, 15:43
o zaman sen müsait olduğunda şöyle yaparız maslaktaki birmota gidip fiyat sorarız ordan benim ustaya fiyat sorar karşılaştırma yaparız,ne zaman yaptırıcağın konusunda karar verirsen cep telini verirsin ararım bu aralar bende boşum zaten yardımcı olurum
Ben cummartesi musaitim tahmini ne kadar cıkar masraf
yarın ararım ben seni cumartesi buluşur servisten fiyat alırız sonra ustadan fiyat alırız ne kadar tutacağını o zaman görürüz belki ekstra masraf çıkmaz,duruma göre bakım fiyatı değişir,fiyatları alırız uygun gellirse yaptırırsın şu kadar bu kadar tutar demek bence yanlış aracın nesi var ne zaman ne değişmiş bilmiyoruz çünkü
kucukduran
19/08/2013, 18:03
fiyatları paylaşalım olur mu :)
285 tl ye yaptırdık bugün
E_N_D_E_R_
09/09/2013, 23:00
285 tl ye yaptırdık bugün
birmot yada tetkili servistemi yaptırdınız 285 e yoksa özel servistemi.?
E_N_D_E_R_
09/09/2013, 23:08
Bende bugün Topkapı Sanayi sitesinde bulunan Erhan Ustaya (ERO servis) götürdüm aracımı.Aracım garantisi bitmesi 3 yıl olmasına rağmen ilk defada servisten çektiğimde ona gitmiştim. son derece ilgili ve güleryüzlü bir arkadaş.90 bin km bakımı için castrol 5w-40 4lt. yağ,yağ filtresi,hava filtresi ve polen filtresi hepsi orjinal olarak (ister siz alın ister kendisi alsın) + işçilik hepsi dahil 155 tl. ekstra olarak motoru ve aracın genel kontrolünüde yapıyor sağolsun. üzerine bolca muhabbet ve çay ikramıda cabası :=))
ben exsta olarak debimetreyi değiştirdim. enjektörleri temizlettim ve bir tanesini yenilettim orjinali ile yine, söz konusu bu işlemler için başka bir yerden ortalama debimetre 120-150, enjektör içinse 250-300 tl ve parça+100 işçilikle 375-450 üzerine en az 100 tl işçilik ediyordu sağolsun işçiliği bakıma saydı(nede olsa 2-3 yıldır daimi müşterisiyim) parçaları da orda ki yönlendirdiği arkadaştan 270 aldım ve sorunumuzu tamamen hallettik. şimdi 90 hp lik Puntom ilk günki gibi sıçramaya başladı.Emeğine yüreğine sağlık Erhan ustam.
karaelmaz
09/09/2013, 23:19
birmot yada tetkili servistemi yaptırdınız 285 e yoksa özel servistemi.?
Yetkili servise gittik önce bi fiyat oldık yag flitre degişimi üstalık falan 660 tele istediler ayriyeten parca degişirse onu alırsınız dediler
Ayrıldık ordan ugur arkadaşin ustasına gittik 170 tl degişenler tuttu 100 tl ustalık verdık işte onu cok verdik ne cok nede aza yaptırdık
Bu fiyata ek benim vites takılı kalıyodu sertti bazen gecmiyodu onu yaptırdık firen ayarı ve öntekerin sıktırma vitalarından biri kopmüş onu yaptırdık
Benim iPhone ile 2 gönderildi
E_N_D_E_R_
09/09/2013, 23:45
Yetkili servise gittik önce bi fiyat oldık yag flitre degişimi üstalık falan 660 tele istediler ayriyeten parca degişirse onu alırsınız dediler
Ayrıldık ordan ugur arkadaşin ustasına gittik 170 tl degişenler tuttu 100 tl ustalık verdık işte onu cok verdik ne cok nede aza yaptırdık
Bu fiyata ek benim vites takılı kalıyodu sertti bazen gecmiyodu onu yaptırdık firen ayarı ve öntekerin sıktırma vitalarından biri kopmüş onu yaptırdık
Benim iPhone ile 2 gönderildi
sonuç olarak özel servis de fiyatlar daha uygun...teşekkürler.
alpercabuk
10/09/2013, 01:44
Birde Fiatın iyi niyet kapsamı var ki göz ardı etmemelisin.Malum sonra nereye gidiyorsan git oraya yaptır deme gibi bir anlayışları var. ---YORUMSUZ---
lithium_
10/09/2013, 23:22
Ben de gecen ay 232 liraya yaptirmistim yetkili servisde. Rutin 90 bin bakimi haricinde direksiyon tuslarinin sokulup temizlenmesi, klima gostergesindeki lambalarin degistirilmesi ve 60 bin km de degistirilen kayiis ( ismini bilmiyorum, o zamn yipranmamis diye degistirmemislerdi) vardi. Kayisin fiyatinin yaklasik 50-60 lira oldugunu dusunursek 90 bin bakim fiyati 170-180 lira civarinda.
Sent my iPhone using - now (https://.com/m/)