PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Corsa'mı Polo'mu Punto'mu....?

hakanka
12/08/2013, 17:55
arkadaşlar opel corsa veya poloya geçmek istiyorum,artıları eksileri nelerdir,dahamı kalitelidir,ikinci elleri nasıldır,benim için abs ve klima dışında özellikleri farketmiyo,hemen hemen geçeceğim aracın km ve model yılı aynı olacaktır,yorum yazanlara şimdiden teşekkürler.....

erenemre
12/08/2013, 18:06
corsa yı hiç tavsiye etmem 2008 gp marka aracım var aynı model corsa da kayınpederde var sık sık bende kullanıyorum punto dan hiç bir artısı olmadığı gibi bence daha sorunlu bir araç.polo içinse bilgim yok ama madem b sınıfı alacaksın neden punto yu satıyorsun ? söylediğin araçlar konfor olarakta,kalite olarakta punto dan aman aman farklı araçlar değiller illa değiştireceksen biraz bütçeni zorlayıp c sınıfı bir araç al yada hiç değişme punto ile yola devam. punto corsa dan çok daha şık ve iyi bir araç bence

hakanka
12/08/2013, 18:08
bu aralar punyoyla sorunlar yaşıyorum aramız çok bozuldu:)

ABNEW
12/08/2013, 18:19
Hakan, Puntoyu kesinlikle bırakıyorum diyorsan bence sadece Poloya bakmalısın.Daha güncel, kaliteli ve ikinci eli daha iyi (Corsa&Polo) Zaten Corsa platform ve motor olarak Punto ile aynı....

Evren_c
12/08/2013, 19:11
Benim sıralamam söyle;
Punto
Polo
Corsa

Hatta aslında Corsa'yi listeye bile almazdim.

PUNTO2008
12/08/2013, 19:23
Bizim apartmandaki komşumuz geçenlerde ben izindeyken, 2008 Mıtsubıshı Coltunu satıp, modelini sormadığım ama son kasa corsa almış, sanırım bir dönem cmon diye lanse edilmişti o kasadan, ona sorayım görünce memnun mu, niye corsa almış diye. Ya bence estetik ve tasarım olarak en şekil araba Punto, sonra Polo, ama teknik veri ve donanımsal açıdan fiyat/performansı hiç kullanmadığım için bu araçları bilemiyorum, yalnız çok da fark olacağını da tahmin etmiyorum, yedek parça, servis, bakım vs bakımlarından Puntonun uygun olduğu da kesin. Sevgiler:)

umutsaygin
12/08/2013, 19:44
polo güzeldir kalitelidir ama fiyatlarını yüksek buluyorum. . bence corsa ya da punto ama punto olmalı hatta full ve dizel olandan almanızı tavsiye ederim yakıt olarak hemen hemen aynıdır bu 3ü..yol tutuş puntoyla polo eşit sayabiliriz belki polo biraz daha iyi olabilir emin değilim. .corsa diğerlerine göre biraz daha yerden yüksek. .puntonun servis ağı kalitesi ve fiyat avantajı var. .punto evo dynamic işinizi görür saygılar

sinaga
12/08/2013, 19:55
skoda rapid, polo, corsa

tayfux
12/08/2013, 20:23
skoda rapid, polo, corsa
+1

Evren_c
12/08/2013, 20:29
skoda rapid, polo, corsa

Rapid bu araçlarla aynı sınıfta mı?

Gorky
12/08/2013, 20:54
Puntodan soğuduysanız , Polo.

Merruse
12/08/2013, 20:59
Güncel kasa olacaksa polo 1.6 tdi. Aksi halde binin arabanıza..

sinaga
12/08/2013, 21:58
Rapid bu araçlarla aynı sınıfta mı?
evet rapid de B segmentinde. pololar güzeldir ama ona verilecek para ile daha düşük modelli golf alınabilir.

SaLDo
12/08/2013, 22:22
Polo'nun tırtıklı yolda giderken çıkardığı tss tıss amortisör sesi dışında hoşuma giden hiç bir özelliği yok. Punto bu 2 araçtan daha iyi bence.

erenemre
12/08/2013, 22:26
son model olacaksa polo derim ,corsa yı hiç düşünmeyin derim polo da biraz pahalı kaçıyor en iyisi punto ile yola devam ilerde c sınıfına geçersiniz inşallah

Battal
13/08/2013, 10:28
B sınıfında puntodan başka araba almazdım şahsen. Şu anki aracınızı illaki satıcam diyorsanız, model yükseltirdim sizin yerinizde olsam.

yubika
13/08/2013, 13:46
corsa, fiesta gibi araçları kullandım. şuan 2012 punto kullanıyorum. b segmenti, araçlar arasında çok büyük farkların olduğu bir sınıf değil. şunu söylemek istiyorum mesela c segmentinde meganenin iç malzeme kalitesiyle golfün iç malzemesi arasında uçurum var. fakat b sınıfı için böyle birşey söz konusu değil. (buna yol tutuşu ve konforu da ilave edebilirsiniz). puntodan bıktıysanız tabiki değiştirin fakat b sınıfında alacağınız araba ne olursa olsun arada çok fark göremeyeceksiniz. imkanınız varsa 95lik puntoyu bir deneyin derim

ABNEW
13/08/2013, 15:47
corsa, fiesta gibi araçları kullandım. şuan 2012 punto kullanıyorum. b segmenti, araçlar arasında çok büyük farkların olduğu bir sınıf değil. şunu söylemek istiyorum mesela c segmentinde meganenin iç malzeme kalitesiyle golfün iç malzemesi arasında uçurum var. fakat b sınıfı için böyle birşey söz konusu değil. (buna yol tutuşu ve konforu da ilave edebilirsiniz). puntodan bıktıysanız tabiki değiştirin fakat b sınıfında alacağınız araba ne olursa olsun arada çok fark göremeyeceksiniz. imkanınız varsa 95lik puntoyu bir deneyin derim

Yusuf, inan Megane ile Golf arasında malzeme kalitesi olarak hiçbir fark yok.Hatta arka bölümde (Kapı kaplamaları) Megane Golften bile kaliteli...

Aynı sınıfta dediğin gibi araçlar arasında hiçbir fark yok, katılıyorum...

cdogu
13/08/2013, 16:21
İzmir'de kiraladığım 1.4 Benzinli Corsa'nın ön teyp panelindeki çıkıntı bana Grande Punto'yu hatırlattı. Onun dışında araçtan memnun kalmadığımı söyleyebilirim. Punto gibi ferah bir iç yapıya ve sürüşe sahip değil.

Polo'ya çok hakim değilim ancak aynı segmentte bir araca o parayı vermek beni şahsen üzerdi.(0km için konuşuyorum)

Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.

outlife
14/08/2013, 10:03
valla bence donanımda çok etkili tercihlerde. puntonun en dolu modeli ile polonun en dolu modeli arasında dağlar var. arabayı almadan uzun süre ayırdığım bütçede polo bakan biri olarak aynı fiyata s2 paket gp almayı tercih ettim. bir çok özellik ve rahat iç mekan beni mest etti. satarkende sorun yaşayacağımı düşünmüyorum. şuan olsa gene puntoyu tercih ederim. dediğim gibi zevkler ve renkler tartışılmaz herkesin beklentisi ve önceliği farklı olduğundan aynı donanım, aynı motor olanları karşılaştır ki daha net bir tablo çıksın karşına...

yubika
15/08/2013, 00:24
Yusuf, inan Megane ile Golf arasında malzeme kalitesi olarak hiçbir fark yok.Hatta arka bölümde (Kapı kaplamaları) Megane Golften bile kaliteli...

Aynı sınıfta dediğin gibi araçlar arasında hiçbir fark yok, katılıyorum...

abi haklılık payın mutlaka vardır fakat ön göğüs ve burada kullanılan plastik kalitesi kıyaslanmaz diye düşünüyorum. bence işçilik olarak da vw önde. tabi ki fiyatları da bir değil.

yusuff06
15/08/2013, 01:25
1 polo 2 fabia 3 punto 4 corsa

GT-I8190 cihazımdan 2 ile gönderildi

ABNEW
15/08/2013, 15:09
abi haklılık payın mutlaka vardır fakat ön göğüs ve burada kullanılan plastik kalitesi kıyaslanmaz diye düşünüyorum. bence işçilik olarak da vw önde. tabi ki fiyatları da bir değil.

Yusuf, Golfe kötü demiyorum tabiki, hatta beğendiğim araçlar arasında ama gel sen beni bir dinle.İki aracın da arka koltuğuna otur ve dikkatlice incele.Bana hak vereceksin ;)

Not:Golfün iç tasarımı bana göre Meganedan çok daha güzel :)

Özden's
15/08/2013, 15:24
Punto ile corsa aynı şasilere sahip araçlar, aralarında çok fazla bir fark olacağını sanmıyorum.
Polo'ya gelirsek gereksiz pahalı, punto'nun active donanımı gibi abs ve 2 hava yastığı var. Kesinlikle o paraları hak ettiğini düşünmüyorum.
Şayet b segmenti araç alınacaksa, ben olsam x paket titanium fiesta bakardım.

ligdevi
15/08/2013, 16:59
Punto ile corsa aynı şasilere sahip araçlar, aralarında çok fazla bir fark olacağını sanmıyorum.
Polo'ya gelirsek gereksiz pahalı, punto'nun active donanımı gibi abs ve 2 hava yastığı var. Kesinlikle o paraları hak ettiğini düşünmüyorum.
Şayet b segmenti araç alınacaksa, ben olsam x paket titanium fiesta bakardım.

Keşke punto yerine x paket fiesta alaydın :)

ligdevi
15/08/2013, 17:01
arkadaşlar opel corsa veya poloya geçmek istiyorum,artıları eksileri nelerdir,dahamı kalitelidir,ikinci elleri nasıldır,benim için abs ve klima dışında özellikleri farketmiyo,hemen hemen geçeceğim aracın km ve model yılı aynı olacaktır,yorum yazanlara şimdiden teşekkürler.....

Bence corsa yada polo yada fiesta almanın puntoya göre tek avantajı 2. eli daha iyi olmaları :)

murathatib
15/08/2013, 17:23
hocam polonun yol tutuşu puntoya göre zayıf frenleride aynı şekilde ve dar araba corsaya sakın bulaşma derim opellerin alayı sorunlu problemli arabalar illa ki corsa mı polo mu dersen tabiki polo derim ama puntodaki konforu özlersin

rohan4421
15/08/2013, 18:58
seat ibizayada bi bak derim. Bence 3 aractanda daha iyi tasarımı

1923qw
15/08/2013, 19:20
illa alıcaksan fiesta al derim polo o kadar para etmez polonun en dolu modelini (Chrome Edition 1,4 lt 85 PS) aldığın zaman arka koltuğu bile katlanmıyo puntoyu özlersin ben fiesta dedim ama corsa veya poloyu düşünürsek fiesta biraz daha iyi ancak puntodan dar ve yol tutuşu zayıf ayrıca üstüne üstüne gelen bi konsol var size önerim b sınıfında kalıcaksanız puntodan vazgeçmeyin evo alın mesela onun dışında c segmentine geçmeniz iyi olacaktır.

sundown
15/08/2013, 19:30
Bu soruları 1 ay öncesine kadar kendime çok sordum ve araştırdım, bir çok araba test ettim, kullanıcıların fikirlerine başvurdum. 1.3 mjet G.Puntomu sattıktan sonra Seat İbiza 1.2 TSİ DSG aldım.

Corsayı tercih etmeme sebebim; Puntodan kesinlikle üstün bir araba değil.
Polo'yu tercih etmeme sebebim; Polo 2.el piyasası için diyecek en ufak olumsuz bir lafım yok, zira halk arasında çeyrek altın gibi denilir lakin o araba için bi dünya para veriyorsun ve araba bomboş. dolu paketlerinde bile olmayan o kadar çok donanım var ki şaşıp kalıyorsunuz ve bence o parayı haketmiyor POLO!

Seat İbiza yı neden tercih ettim? ; Araba polo dan daha düşük fiyatlı ve neredeyse 2 kat daha fazla donanım var. Performans olarak polodan cok üstün, daha yakışıklı, diz mesafesi daha geniş, bagaj hacmi şaşırtıcı kadar yüksek

Sonuç; 1 aylık Seat ibiza 1.2 TSİ DSG kullancısıyım, arabamdan çok memnunum, çok iyi bir tercih yaptığımı düşünüyorum. Eski bir punto kullanıcısı olarakta Punto'ya göre araç sürmekten daha çok keyif alıyorum..

Tercih sizin, hakkınızda hayırlısı...

erenemre
15/08/2013, 19:43
fiesta nın tipi tam bir bayan arabası punto ise daha sportif erkeksi hatlara sahip özellikle grande punto lar neyse herkesin kendi görüşü ama ben şahsen asla fiesta almazdım

Özden's
15/08/2013, 23:20
Keşke punto yerine x paket fiesta alaydın :)

Bütçe punto'ya yetti, +5 bin olsaydı fiesta alırdım.

pusat
15/08/2013, 23:57
fiesta nın tipi tam bir bayan arabası punto ise daha sportif erkeksi hatlara sahip özellikle grande punto lar neyse herkesin kendi görüşü ama ben şahsen asla fiesta almazdım
olaya farklı bir bakış açısı getirmişsin.

OAGP1960
16/08/2013, 00:52
Kesinlikle Punto...:)

ligdevi
16/08/2013, 02:05
b de punto daha iyisi (yok :) ) dersen
c de bravo dahası
alfa gulietta tek geçerim :D
güvenlik motor ve tasarım benim için daha ön planda, kalite ikinci planda kalır,

-japon arabalarının motorları iyi ama güvenlik ve tasarımları hoşuma gitmiyor,
-alman arabaları sağlam güvenli ve kaliteli ama motor ve tasarım olarak beğenmiyorum, ayrıca fazla disiplinli keskin hatlara sahip,
-fransız arabalarını saymıyorum bile kopyacı firmaları var(clio-leon, A3-C3),
-italyan arabaları kaliteden biraz ödün versede motor-güvenlik-tasarım olarak tam benlik araçlar ...

Evren_c
16/08/2013, 09:22
Bu soruları 1 ay öncesine kadar kendime çok sordum ve araştırdım, bir çok araba test ettim, kullanıcıların fikirlerine başvurdum. 1.3 mjet G.Puntomu sattıktan sonra Seat İbiza 1.2 TSİ DSG aldım.

Ibiza'yı unutmuştum ben de. Umut'a katılıyorum. Ibiza, üstelik DSG opsiyonuyla çok iyi bir alternatif. Ben de Punto'yu almadan evvel bu iki araç arasında gidip gelmiştim ama KoçAilem indiriminden ve Punto'nun içini daha çok beğendiğimden dolayı Punto almıştım.

Ibiza hem performanslı, hem şanzıman açısından çok konforlu hem de istediğinizde son derece ekonomik olabilecek bir araç.

ahmet yasin
17/08/2013, 20:28
arkadaşlar 2011 model 52000 km de lpg li 1,4 punto evo active model hiçbir olumsuz işlem yapılmamiş aracı 20.000 peşin 4250 tl si ise iki taksitte kasım aralık aylarında verilmek süretiyle 24250TL ye alınacak. sice uygun olur mu. fikirlerinizi bekliyorum.

Evren_c
17/08/2013, 23:33
arkadaşlar 2011 model 52000 km de lpg li 1,4 punto evo active model hiçbir olumsuz işlem yapılmamiş aracı 20.000 peşin 4250 tl si ise iki taksitte kasım aralık aylarında verilmek süretiyle 24250TL ye alınacak. sice uygun olur mu. fikirlerinizi bekliyorum.

Dostum bunun yeri burası değil. Buraya mesaj yazdığın gibi uygun bölüm altında yeni bir konu açabilirsin.

ahmet yasin
18/08/2013, 16:31
Dostum bunun yeri burası değil. Buraya mesaj yazdığın gibi uygun bölüm altında yeni bir konu açabilirsin.

kardeşim ben de biliyorum yeri burası degil ama beceremedim. ya nasıl yapacagımı söyle ya da benim konu da bana fikrini söyle.