Orijinalini görmek için tıklayınız : Golf 7 comfortline mı Focus Titanium mı?
Arkadaşlar t jet'i sattım ve sıfır araba almaya karar verdim.golf 7 comforlıne TDI ve focus titanium TDCI arasında kararsız kaldım.golf 7 fiyatı şu an için 61.700 aralık teslimi, focus'un fiyatı 59.000 smart paket eklenmiş hali 61000.ben kararsız kaldım siz olsanız hangisini tercih ederdiniz. Birde focus ikinci el durumu hakkındaki görüşleriniz nasıl.şimdiden yorum yazanlara teşekkürler.
bende puntoya karar vermeden çok araştırdım çok düşündüm taşındım fiyatı sebebiyle ve rahat rahat binebilmek adına ( kredi taksitlerini öderken) puntoya karar verdim. Her iki aracıda test ettim ikiside çok güzel araçlar şöyle söyleyim sedan düşünüyorsanız focus hb düşünüyorsanız kesinlikle golf. Hatta bütçeniz müsade ediyorsa hb golften başka alınmaz
Focus kullanıyorum. Sagdan soldan gelen ufak tefek trim sesleri(suana kadarkiler serviste kesildi) problem olmaz derseniz, daha zevkli sürüş istiyorsanız focus alın.
etikEtEvo
10/08/2013, 12:35
şuan punto var bende ama daha once golf 4 vardi harbi golf araba yani 2001 modeldi aracım tavsiyem golf denemelisin
reddragon
10/08/2013, 12:48
Golf çok dinamik ve ekol olmuş bir araç. Bence focusla kıyaslanmaz. Ben olsam hiç düşünmeden Golf alırım...
burası türkiye...ne yazık ki adama daha sıfır araç alma aşamasında 2. eli nasıl sorusunu sorduruyor... bu üzücü bi durum...bence siz sedan mı hb mi istiyorsunuz ona karar verin derim...farketmez ise golf her zaman golf'tür bence...
1 seneyi gecti 46 bine aldim golfumu. Gecen sah8bindene koydum. 45 bine ilani kaldirmak zorunda kaldim. Millet ne araba ariyormus... mesaj ustune mesaj...
Golf candir... golf 7 derim...
Sent my GT-9500 Galaxy S4 using 2
golf kullanmadım focus 3 kullanıyorum bu sefer PSA grubunu tebrik etmek lazım gerçekten sesi çok az torklu güzel yürüyen bir motor yapmışlar kasa bakımından yukarıda Ozan'ın da dediği gibi trim sesleri var ufak tefek ama servis hallediyor ayrıca servis bakımı bizim araçlarımıza göre çok uygun yıllık bakımı ortalama 250(+-30tl) liraya mal oluyor yetkili serviste!! arabanın hb modelini kullanıyorum 1.6 TDCİ 115 HP 6 ileri style paket ona rağmen doluluğu yeterli geliyor..kasa büyük iki araç arasından geçerken acaba sürtermiyim diye düşünüyorum ki kendi aracım astra aynı segment araçları olmasına rağmen..yakıt uzun yol dahil bizim araçlar gibi 4 ün altına düşmüyor..1.3 multijetlerden bariz 1 litre fazla yakıyor şehir içi ve dışı için aynı..ama arabanın içine binince gerçekten güzel..ayrıca bluetooth özelliği bu araçta çok başka gerçekten..klimayı aç diyorsunuz açıyor şu şarkıcıyı çal diyorsunuz çalıyor..(titanium için) ...golf e hiç binmediğim için birşey diyemiyorum ama herzaman demişimdir wv araçlarına hakettiğinden fazla para istemiştir herzaman ayrıca bakımları biraz tuzlu..ama tabiki golf ekol bir araç..hoş fordun focusu opelin astrası wv nin golf ü bunlar ekoldür zaten..
tonymontana
10/08/2013, 13:59
ben golf almam. gittiler güzelim araca (122hp ve daha düşük hp'li araçlara) twist beam koydular arka aksa. Bağımsızı bıraktılar... O parayı arka aksı punto gibi olan araca vermem.
Focus tam bir yol tutuş ve konfor aracı. Ford'u sevemedim bi türlü ama, ikisi arasından Focus derdim.
İkinci el için de bence farkeden bişey olmaz her ikisi de hızlı giden araçlar.
golf kullanmadım focus 3 kullanıyorum bu sefer PSA grubunu tebrik etmek lazım gerçekten sesi çok az torklu güzel yürüyen bir motor yapmışlar kasa bakımından yukarıda Ozan'ın da dediği gibi trim sesleri var ufak tefek ama servis hallediyor ayrıca servis bakımı bizim araçlarımıza göre çok uygun yıllık bakımı ortalama 250(+-30tl) liraya mal oluyor yetkili serviste!! arabanın hb modelini kullanıyorum 1.6 TDCİ 115 HP 6 ileri style paket ona rağmen doluluğu yeterli geliyor..kasa büyük iki araç arasından geçerken acaba sürtermiyim diye düşünüyorum ki kendi aracım astra aynı segment araçları olmasına rağmen..yakıt uzun yol dahil bizim araçlar gibi 4 ün altına düşmüyor..1.3 multijetlerden bariz 1 litre fazla yakıyor şehir içi ve dışı için aynı..ama arabanın içine binince gerçekten güzel..ayrıca bluetooth özelliği bu araçta çok başka gerçekten..klimayı aç diyorsunuz açıyor şu şarkıcıyı çal diyorsunuz çalıyor..(titanium için) ...golf e hiç binmediğim için birşey diyemiyorum ama herzaman demişimdir wv araçlarına hakettiğinden fazla para istemiştir herzaman ayrıca bakımları biraz tuzlu..ama tabiki golf ekol bir araç..hoş fordun focusu opelin astrası wv nin golf ü bunlar ekoldür zaten..
Noktasına kadar katılıyorum. Vw her zaman abartılıyor, golfe hayatta focustan astradan fazla para vermem. Bugün aynı paraya alacak olsamda yine focus alırım, tasarımını daha cok begendigim icin ve sürüş zevki icin.
Benim tercihim ikisi arasından Golf olurdu.Ancak objektif olarak bakarsak iki araç arasında pek bir fark yok...
lionT-JET
10/08/2013, 16:02
kesinlikle ford focus alın derim..
Focus daha geniş bir içyapıya sahip. Ferah bir araç. Golf'ü çok ama çok severim. Yenu kasası bence harika bir karizmaya sahip.
Zor bir karar ama ihtiyaç durumuna bakarsak,
Aile-çocuk sayısı dolayısıyla geniş bir araç dersen Focus.
Sportif bir görünüm fakat azcık sıkışırız dersen Golf.
İkisi de donanımlı araçlar. Ben olsam Focus'u tercih ederim. Alırsın Ford olursun Lord :P
Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.
Ben olsam Focus alırdım. 2. El degerini dusunmezdim. Çünkü her ikisi de uzun yıllar binilecek, deger kaybını amorti edecek araçlar. Ben de genel olarak Türkiye'de VW'nin abartildigini dusunenlerdenim.
kesinlikle golf derim bence focusun arkası çok dar almamak için yeterli zaten piyasa durumu ortada çokta tutulmadı
speedy_16
10/08/2013, 23:57
görünüş olarak golf daha güzel geliyor bana focus pek hoşuma gitmiyor bence golf
golfle focusa koyduk arkadan focus nerdeyse pert oluyodu bizim araçta hiç bişi yok,gerisini siz düşünün
Focus daha geniş bir içyapıya sahip. Ferah bir araç. Golf'ü çok ama çok severim. Yenu kasası bence harika bir karizmaya sahip.
Zor bir karar ama ihtiyaç durumuna bakarsak,
Aile-çocuk sayısı dolayısıyla geniş bir araç dersen Focus.
Sportif bir görünüm fakat azcık sıkışırız dersen Golf.
İkisi de donanımlı araçlar. Ben olsam Focus'u tercih ederim. Alırsın Ford olursun Lord :P
golfu pek incelemedim ama focusa geniş diyemem kesinlikle.
golfu pek incelemedim ama focusa geniş diyemem kesinlikle.
Tabii ki,bir C-Max gibi olamaz. Ama Golf'ten daha geniş bir araç.
Tabii ki,bir C-Max gibi olamaz. Ama Golf'ten daha geniş bir araç.
cmaxle zaten dağlar kadar fark varda(tatile benimkiyle gidelim diyorum ikna edemiyorum :) )(ozan-focus baba-cmax) ben golfu focustan geniş diye biliyorum, focus forumunda öyle okumuştum sanki. arkadan bahsediyorum.
10 aydır Focus 3 kullanıyorum 19000 km oldu en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Gayet keyifle kullandığım bir araç. Yakıt tüketimi ve yol tutuşunu gerçekten beğeniyorum. Arkadan itişli olmadığı sürece satıp asla başla bir araba almam.
Golf mevzuuna gelirsek Focus 3 aldığımda Golf 7 daha gelmemişti ve bana göre donanım olarak focus çok daha zengindi. Şimdi şöyle bir baktım da full focus ile (paketleri geçersek) orta donanım golf aynı para. Bir de golf ü bekleme olayı var. Benim tercihim yine Focus olurdu ama smart paketli :D
Bu arada Focus 3 TDCİ+smart paket+navigasyonu 59-60 bine alanlar var haberiniz olsun...
ben golf almam. gittiler güzelim araca (122hp ve daha düşük hp'li araçlara) twist beam koydular arka aksa. Bağımsızı bıraktılar... O parayı arka aksı punto gibi olan araca vermem.
Focus tam bir yol tutuş ve konfor aracı. Ford'u sevemedim bi türlü ama, ikisi arasından Focus derdim.
İkinci el için de bence farkeden bişey olmaz her ikisi de hızlı giden araçlar.
o zaman puntoyada binme arkadaşım.
Serhatta yazmış, focus için gidebileceğiniz tüm bayiilerden fiyat alın çok fark edebiliyor.
bu arada kendi merakımdan donanım karşılaştırması yaptım,
focus titanium smart-golf comfortline
focusun artıları
karartılmış arka yan ve arka camlar.
katlanır ayna
bluetooth
follow me home
cruise control
kararan iç dikiz aynası
USB girişi(golfte sd kart okuyucu var)
otomatik yanan far
yağmur sensörü
ön arka park sensörü(ve otomatik park)
bağımsız arka süspansiyon
golfun artıları
alacantra döşeme
piano black iç dekor
5" dokunmatik renkli ekran(focusta 4" renkli dokunmatik değil)
elektrikli el freni
start stop
DRL(led değil sanırım)
lastik basınç göstergesi
diz hava yastığı
yorgunluk tespit sistemi
golf comfortline eksik olan iki şey önemli cruise control ve park sensörü galeri ile konuşup bunları ekletebilirseniz çok iyi olur
aykut_1914
12/08/2013, 01:49
aralık teslim e hiç mi takılmadınız?
o kadar para vericeksiniz aralıga kadar napıcaksınız? :)
aralık teslim e hiç mi takılmadınız?
o kadar para vericeksiniz aralıga kadar napıcaksınız? :)
Cidden ha. Şimdi sipariş versem nerdeyse askerden beraber geleceğiz. Yan aynalardan şafak alırım vallahi ben olsam :) Hadi aracımda illaki şu olsun bu olsun diyorsanız 1 ay bilemediniz 2 ay beklemeniz normal. Sonuçta araba yurtdışında üretiliyor gemiyle geliyor gümrük vs. Ama arkadaş 5 ay nedir ya. Adammı öldürmüş bu Golf?
Honor COOPER
12/08/2013, 11:08
Cidden ha. Şimdi sipariş versem nerdeyse askerden beraber geleceğiz. Yan aynalardan şafak alırım vallahi ben olsam :) Hadi aracımda illaki şu olsun bu olsun diyorsanız 1 ay bilemediniz 2 ay beklemeniz normal. Sonuçta araba yurtdışında üretiliyor gemiyle geliyor gümrük vs. Ama arkadaş 5 ay nedir ya. Adammı öldürmüş bu Golf?
Ülkem insanı bunu normal karşıladığından bu satış stratejisine devam ederler.Adamlar akıllı sıfır stok çalışıyor.
Ülkem insanı bunu normal karşıladığından bu satış stratejisine devam ederler.Adamlar akıllı sıfır stok çalışıyor.
kesinlikle katılıyorum..ayrıca Türkiyeye giren araçlarda standart yok..İngiltereye falan bakın sıfır giren araçlarda standart var bizim ülkeye halen daha klimasız arabalar abs siz tenekeler geliyor..
ahmet4646
12/08/2013, 12:40
Bencede focus daha heybetli duruşu var yol tutuş sınıfında en iyi zaten motor olarakta daha güçlü ve sessiz golf herkeste var focus da aylarca bekleme sorunuda yok focus alın.....
valla zor bir tercih. focusunda golf ünde kendine has özellikleri var. biriinin eksik donanımını diğerine taktırabiliyorsanız al sana şahane bir araç :D
arkadaşlar;2012 model golf 1.6 tdi.highline 9800 km.de 59.500 fiyatı nasıl sizce alınır mı.
Honor COOPER
19/08/2013, 13:29
arkadaşlar;2012 model golf 1.6 tdi.highline 9800 km.de 59.500 fiyatı nasıl sizce alınır mı.
O paraya sıfır km makyajsız skoda superB veriyorlar.
ibrahim06
19/08/2013, 15:42
Sedan düşünüyorsanız Focus.
evo_dynmc
22/08/2013, 17:52
c max kullanıyorum aile arabası olmanın dışında focus ile birçok noktası aynı, ford yeni kasalarda kesinlikle harika bir iş çıkarmış vw de kötü değildir tabi ama işmdi satıp araç alacak olsam yine ford alırdım sürüş keyfi harika