Orijinalini görmek için tıklayınız : Lastikler hakkında
Arkadaşlar ön lastiklerim arka lastiklere göre cok daha fasla aşındı.4 lastik almak yerine aşınan 2 ön lastiği değiştirmem yeterli olur mu yorumunuzu bekliyorum
adrentos
07/08/2013, 22:55
olur bir problem çıkmaz
Yeterli diş var ise ön arka yapın. 2 li lastik değişimlerinde genelde desenlerde değiştiğinden araç sürüş karakteristiği değişebiliyor.
yakıt artacağından yakıta vereceğin fazla parayla iki lastik daha alsan iyi olur hem daha güvenli araba dengesiz olmasın
yakıt artacağından yakıta vereceğin fazla parayla iki lastik daha alsan iyi olur hem daha güvenli araba dengesiz olmasın
bu öneri daha mantklı geldi teşekkür ettim
bende 4 lastik değiştirme taraftarıyım.
umutsaygin
11/08/2013, 15:29
aynı durum bende vardı. .araç 40000 de benim.arka tekerler aşınmamış gibiydi önler aşınmış denecek kadar biraz aşınmıştı. .birkaç haftaya muayeneyede sokacağım. .fikrim ve uygulamam şu oldu. .arkalarla önleri değiştirip onlarıda eskitene kadar kullanıp 4 ünü birden sıfırlamak. .
aynı durum bende vardı. .araç 40000 de benim.arka tekerler aşınmamış gibiydi önler aşınmış denecek kadar biraz aşınmıştı. .birkaç haftaya muayeneyede sokacağım. .fikrim ve uygulamam şu oldu. .arkalarla önleri değiştirip onlarıda eskitene kadar kullanıp 4 ünü birden sıfırlamak. .
en güzeli ve en mantıklısı bu
evet bu daha mantıklı geldi bana bir arkadaşımda şu öneride bulundu hoş lastikçiler zaten bu işi bilir de arka lastikleri öne geçirirken çapraz değiştir öle taksınlar dedi yani sol arka sağ öne gelicek şekilde yere basan yanaklar ters tarafta kalarak daha iyi sonuç alınıyomuş ben bilmiyodum öğrendim iyi oldu en güseli 4 lastiği bitirip 4tane sıfır lastik almak
umutsaygin
13/08/2013, 01:02
evet bu daha mantıklı geldi bana bir arkadaşımda şu öneride bulundu hoş lastikçiler zaten bu işi bilir de arka lastikleri öne geçirirken çapraz değiştir öle taksınlar dedi yani sol arka sağ öne gelicek şekilde yere basan yanaklar ters tarafta kalarak daha iyi sonuç alınıyomuş ben bilmiyodum öğrendim iyi oldu en güseli 4 lastiği bitirip 4tane sıfır lastik almak
aynen hocam değiştirirken çapraz olayını yaptılar banada serviste. . servis te öyle tavsiye ediyor ;)
egesengun
13/08/2013, 01:31
Eğer ileri sürüş tekniklerine hakim değilseniz ön-arka değişimi yapmayı uygun bulmuyorum. Sonuçta ne hızlanma ne de yavaşlama yeteneği yok arka lastiklerde. Kontrolünüzde olmayan lastiklerin sağlam olması her zaman daha iyidir. Arkadan aktarmalı araçlarda durum biraz değişik, orası ayrı. Aracın dinamiklerine, kontra vermeye, sol ayak frenine hakim değilseniz önleri yenilemek daha mantıklı.
Eğer ileri sürüş tekniklerine hakim değilseniz ön-arka değişimi yapmayı uygun bulmuyorum. Sonuçta ne hızlanma ne de yavaşlama yeteneği yok arka lastiklerde. Kontrolünüzde olmayan lastiklerin sağlam olması her zaman daha iyidir. Arkadan aktarmalı araçlarda durum biraz değişik, orası ayrı. Aracın dinamiklerine, kontra vermeye, sol ayak frenine hakim değilseniz önleri yenilemek daha mantıklı.
ön lastiklerimin durumu iyice bitmiş durumda değil fakat arkaya göre aşındı o yüzden ön lastiklerle arka lastiklerin değişimi öne alınacak 2 lastikten daha mantıklı görünüyo ama yorumun içi eyvallah
Puntolar genelde arkadan kayma eğiliminde oldukları için benim şahsi fikrim arkalar biraz daha iyi olsa iyi olur.....
Surucu Merkezi
19/08/2013, 00:53
Arkadaşlar doğru olanı dört lastiğin birlikte değişmesidir. Bu durumla karşı karşıya kalmamak için 8000 ila 10000 km'de bir ön arka lastik değişimini (lastik rotasyonu)mutlaka yapın. Kullandığımız lastikler radyal lastiklerdir. O yüzden çapraz değişim yapılmaz.
Eğer iki yeni lastiğiniz varsa bu lastikleri aracınızın hafif olan tarafına takın. Çünkü orada daha fazla tutunmaya ihtiyacımız var. Ama önerim dört lastik değişimidir. Ayakkabınızın bir teki yırtıldığında bir çift yeni ayakkabı aldığımız gibi... ;)
sevketcs
04/10/2013, 00:42
İşin maddi boyutuna saygı duymak lazım ama imkanınız varsa kesinlikle 4 lastik alın :pirate20: