Orijinalini görmek için tıklayınız : Koltuk ve tavan döşeme temizliği
selcukkuvvet
02/08/2013, 13:24
Arkadaşlar, Arabanın koltuk döşemelerini ve tavanı malum sigaradan dolayı falan baya kirlendi rengi değişmeye başladı. Aldığım bir tavsiye şöyle halı-koltuk temizleme deterjanlarını köpürtüp onun köpüğüyle sildiğimizde tertemiz yapıyorumuş.... Acaba yapan eden duyan varmıdır yarın ona göre uygulayacağım aldım bitane.
ben koltukları asprin diye bir detarjan var onunla temizliyorum gayette başarılı..
benimde aracımınn kapı kol tutacak yerleri çok kirli duruyor. onları bir türlü temizleyemedim.
Ben bu hafta Autogylm in döşeme&plastik aksam temizleyicisini aldım.kullananlar baya memnun uygulama yaptıktan sonra resimleri paylaşırım...
Autoglym Interior Shampoo - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=3qkrLUEfj9M)
aspirin diye bi ürün var fiyatıda çok uygun suyla karıştırıp sil sıfır gibi oluyo ben hep kullanıyorum cillop gibi oluyo
selcukkuvvet
02/08/2013, 21:57
Ya tamam ama bu asprin dediğinizin içeriği ne hani araba koltugu için özel bişeymi özel bi ilaç mı yoksa normal halı koltum yıkama deterjanı mı ? Ben güleçin normal koltuk halı yıkama deterjanından aldım orda sordum arabanın koltuguna zarar verirmi diye direk koltuga dökmeyin köpürtün köpüğüyle silin dediler en hassas oyle temizlenir dediler?
celenlee
02/08/2013, 22:35
Valla bir çok türevi var. Genelde kırmızı şişe ve bidonlarda satılıyor.
Aspirin
Asprin
Aspirx
Asprins
şekliden içinde muhtmelen yakın dozlarda asidik çözelti var. Halı ve birçok kumaş türünde, giysilerde uzun zamandır kullanılıyor.
Minibüsçüler,taksiciler (işini doğru/kendi yapanlar) koltuk ve tavanlarını bununla siliyorlar.
selcukkuvvet
03/08/2013, 00:58
Ok ozaman bende aldığımı yarın deniyorum sonumları sizlerlede paylaşıyorum inşallah tavan sarkmaz:):)
seastar1905
03/08/2013, 01:53
aspirin diye bi ürün var fiyatıda çok uygun suyla karıştırıp sil sıfır gibi oluyo ben hep kullanıyorum cillop gibi oluyo
Nerden temin edebiliriz bu aspirini.
Arkadaşlar
evoların kol koyduğun kapı döşemesi kumaş. ve temizlemeden beklerse çok kötü görünüyor.
Arabanın içini süpürdüm. tüm plastik aksamıda nemli microfiber bezle sildim kuruladım. sonra aklıma evde(malum oğlum 3 yaşında) hanımın kullandığı koltuk halı vs. için olan LOC diye bir ürün var. Amerikan malı microfiber beze döktüm köpürtüp sildim hala tertemiz duruyor. Yalnız NASİOL firmasının ürünlerini inceleyin bir tane koltuk döşeme ürünü var linkini aşağıya verecem temiz döşemeye uygulayın kurusun sonra sıvı dökülse bezle siliniyo kumaşa geçmiyor diyor. ben o ürünü alıp deneyeceğim ve buradan sizlere videosunu ve fotografları yollayacağım.
Saygılar
Nasiol - Love and Protect the Original (https://www.nasiol.com/collections/oto-bakim-ve-koruma/products/nasiol-cabincare)
EvoKoray
03/08/2013, 16:26
dediğiniz aspirin bu mudur https://imgs.elookat.com/ilan/foto/2/AS1-jpg-43-3436.jpg benimde cam açma yerlerinin kenarları siyah siyah duruyor kol koyduğumuz yerleri bununla temizleyebilirmiyiz yani :)
EvoKoray
03/08/2013, 18:55
https://imgs.elookat.com/ilan/foto/2/AS1-jpg-43-3436.jpg
1,5 saat uğraşım sonunda koltuk ve döşemelerim sıfır gibi oldu , Nilem Aspirini su dolu leğenin içine bi miktar döküp köpürttüm fotoları ekliyorum , önce eski hali
EvoKoray
03/08/2013, 18:57
Ve 1,5 saat sonra temiz hali ;) yorgunluktan sürücü koltuğunu çekmeyi unuttum en çok o uğraştırdı beni ama ilk alındığı gibi oldu :)
seastar1905
03/08/2013, 19:36
Gayet başarılı tertemiz olmuş:) nereden aldınız aspirini.
EvoKoray
03/08/2013, 19:40
Şaypa dan aldım 3 Lira galiba :D her markette var gibi birşey artık
EvoKoray
17/08/2013, 16:14
2 hafta sonra renkler normal ama ufak beyaz lekeler belirmeye başladı , aspirini uyguladıktan sonra halı yıkama makinesiyle çekmek şart oldu müsait bi zamanda onuda yapacağım :)
Honor COOPER
23/08/2013, 02:45
Çektirmezseniz zamanla kusar.
yusuff06
23/08/2013, 04:27
Aspirin bim ve a101 marketlerde bulunmakta.ama a101 daha basarili
GT-I8190 cihazımdan 2 ile gönderildi
punto2010
18/10/2013, 12:04
Birde şöyle bir ürün var.Püskürtüp biraz bekleyip siliniyormuş fiyatta uygun 7 tl.
Dreamcar Kalwax Koltuk ve Döşeme Temizleme Spreyi 500 Ml. 02250 - Oto Aksesuar - Hepsiburada.com (https://www.hepsiburada.com/liste/dreamcar-kalwax-koltuk-ve-doseme-temizleme-spreyi-500-ml-02250/productDetails.aspx?productId=otev02250&categoryId=20035746&SKU=OTEV02250&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotev02250%26fh_ lister_pos%3d2%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01 %252ftr_TR%252f%2524s%253dd%255cu00f6%255cu015feme %255cu0020temizlik%26fh_refview%3dsearch)
bir yerden acil halı yıkama makinesi bulup çektirme işini halletmem gerekli
Ya tamam ama bu asprin dediğinizin içeriği ne hani araba koltugu için özel bişeymi özel bi ilaç mı yoksa normal halı koltum yıkama deterjanı mı ? Ben güleçin normal koltuk halı yıkama deterjanından aldım orda sordum arabanın koltuguna zarar verirmi diye direk koltuga dökmeyin köpürtün köpüğüyle silin dediler en hassas oyle temizlenir dediler?
Hocam kosla'nın asprin tarzında pembe bir şişede halı ve koltuk temizleyicisi var ben 3 yıldır koltuklarımı ve kapı döşemelerini siliyorum ve çokta temiz oluyor.
İşlem çok basit, öncelikle uygulama yapacağınız yeri ıslak bir bezle siliyorsunuz,ardında kosla ya da alacağınız ürün neyse orantılı bir şekilde sıkıyorsunuz,orta ıslaklıkta bir bezlede (ben mikrofiber tercih ediyorum) köpük sıkmış olduğunuz bölgeye bastırarak daireler çizerek uyguluyorsunuz. NOT: kapı kollarına fazla bastırmayın,döşemesinde açılma yapabilir. sonrasında köpüklediğinz bölgeyi başka bir temiz ıslak bezle silip duruluyorsunuz hepsi bu kadar. Benden tavsiye,sıradan bilinmedik markaları kimyasal içerdiği için kullanmamanız.
Tavanda ekstra dikkatli olun. Sarkma yapabilir.
arap sabunu+aspirin bimde satılan
Kadir00906
03/10/2014, 09:49
Sarkma derken nasıl bir problemdir bu?
Ziyaretçi78
03/10/2014, 11:09
Sarkma derken nasıl bir problemdir bu?
Hani insan yaşlanır göz altları torbalanır sarkan veya deriler sarkarya onun gibi Kadirciğim. Detaylı oldumu ki acep
H.KURU Saygılarımla
Kadir00906
03/10/2014, 11:11
Hani insan yaşlanır göz altları torbalanır sarkan veya deriler sarkarya onun gibi Kadirciğim. Detaylı oldumu ki acep
H.KURU Saygılarımla
:) şimdi oldu acep :) yani şunu demek istiyorum, tavan sert benim araçta sarkacak bir yer yok :)
Ziyaretçi78
03/10/2014, 11:19
:) şimdi oldu acep :) yani şunu demek istiyorum, tavan sert benim araçta sarkacak bir yer yok :)
O zaman problem yok kardeşim.
Gerçi bende temizledim ama sarkmadı.
Yapılacak işlem şu şekilde.
Kosla (tül değil) leke çıkarıcıyı iyice köpürt ve fırça ile sadece köpüğünü sür tavana ve nemli bir bez ile tekrar üzerinden geçip durulama hesabı sil.
O kadar sonra in arabadan kapıları kapat ve yat evde aga:)):))
H.KURU Saygılarımla
Kadir00906
03/10/2014, 11:20
:))) çok açıklayıcı thanks man :D
Ziyaretçi78
03/10/2014, 11:54
Rica ederim.
H.KURU Saygılarımla
Kapılarda Sonax döşeme temizleyici köpük kullandım geçen hafta. Su lekesine benzer lekeler vardı, onları gayet güzel temizledi. Kapılarda işe yarayınca koltuklara da uygulayayım dedim ve arka koltuklardan başladım.
Koltuklara uyguladığımda tam istediğim sonucu alamadım ama tabi genel olarak kaba bir temizlik yaptı diyebilirim. Renkler biraz açılıp kendine geldi. Yukarıda arkadaşların söylediği gibi Asprins ya da Kosla tarzı ürünler uygulanabilir, hatta bu hafta da onları denemeyi düşünüyorum.
Güzel bir sonuç alırsam buradan paylaşırım.
Berkantonlu
04/12/2014, 18:41
kumaş üstü uygulamalar geçici temizlik sağlar çünki zamanla içindeki kiri kusar su yedikçe kumaş en iyisi tam olarak makinelerle temizlenmesi fakat önerebileceğim birşey benimde ara ara uyguladığım...sonax ın genel temizleyicisni sıkıyoruz 5 dk bekliyor sonra bir sünger vasıtasıyla kiri alıyoruz en son yumuşatıcı su ve temiz bez ile bitiriyoruz hem temiz hem miss gibi kokuyor yarım saat önce uyguladığım gibi :D
kumaş üstü uygulamalar geçici temizlik sağlar çünki zamanla içindeki kiri kusar su yedikçe kumaş en iyisi tam olarak makinelerle temizlenmesi fakat önerebileceğim birşey benimde ara ara uyguladığım...sonax ın genel temizleyicisni sıkıyoruz 5 dk bekliyor sonra bir sünger vasıtasıyla kiri alıyoruz en son yumuşatıcı su ve temiz bez ile bitiriyoruz hem temiz hem miss gibi kokuyor yarım saat önce uyguladığım gibi :D
Abi bunu ben de kullandım. Detailing uygulamalarımda sıkça kullandım hem de,şöyle diyeyim. Bu ürün rahat bulunabilir olması açısından güzel. Özellikle kumaşta kalın tüylü bir fırça ile fırçalayıp kurulanırsa güzel köpürür. Ama temizlik olarak sana kesinlikle Atas Vinet ve Detap öneririm. Vinet kumaş yüzeylerde,torpidoda kullanılabilir. Detap ise koltuklar için oldukça iyi. Konsantre olduğu için kir durumuna göre sulandırılıyor bunlar. İnce bir detay fırçası ile mükemmel işler çıkar. Kesinlikle tavsiye ederim.
bu ürünü bende seviyorum.
aracın içinde hemen hemen her noktada kullanıyorum döşemeler,plastikler, trimler ,halılar vs.
Berkantonlu
04/12/2014, 21:31
Bauhausta Falan denk gelirse alıcam birtane bakalım deneriz :)
Atas vinet, ve köpük yapan sprey fısfıs şişe.Yarıbyarıya sulandırın.Limonumsu kokusu var ve temizliği mükemmel.Torpido temizliğinde bile kullanıyorum...
Sonax'ın genel temizleyicisini bahsettiğiniz şekilde kullanmadım ama deneyeceğim. Bir de bu tür ürünlerin kokusu beni genelde rahatsız etse de (çok keskin kokuları oluyor) bu ürünün kokusu gerçekten güzel. Ben plastik aksamda kullandım genelde ve memnunum, bir de koltuklarda denemek lazım.
thedetailing
26/01/2015, 18:04
Deterjanı köpürtüp sonra köpüğüyle ovarak derin temizleme pek mümkün olmaz. Lekenin kusması kaçınılmaz olur. Hele asp... gibi ucuz kimyasallar sakın kullanmayın. İllaki kullanacağım derseniz görünmeyen bir yerinde deneyin, rengini atmasın, kumaşı bozmasın. En iyisi döşeme yıkama makinasıyla püskürtüp çekmek. Bu makinaların deterjanları da özel oluyor.
Deterjanı köpürtüp sonra köpüğüyle ovarak derin temizleme pek mümkün olmaz. Lekenin kusması kaçınılmaz olur. Hele asp... gibi ucuz kimyasallar sakın kullanmayın. İllaki kullanacağım derseniz görünmeyen bir yerinde deneyin, rengini atmasın, kumaşı bozmasın. En iyisi döşeme yıkama makinasıyla püskürtüp çekmek. Bu makinaların deterjanları da özel oluyor.
Makinanın özel deterjanı olmuyor. Ürünler çokça var. APC dediğimiz genel yüzey temizleyiciler dahi bu makinalarla kullanılabilir. Atas Vinet,Sonax AutolnnenReiniger,Crystal Concepts gibi ürünler koltuk kumaş ve tekstil ürünlerinde kullanılabilirler makinalar ile.