PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun yola çıkıyorum... yardım

burkion
22/07/2013, 13:38
Selam arkadaşlar,

Bayram tatilinde uzun yola çıkacağım (Amasya). Aracı alalı 3 ay felan oldu. Geçen hafta muayenesin, yaptırdım.

gp 1.3 75 multijet 2011 model , aracım 65000 km de.

Genel bakıma sokmaya gerek varmı ? Yoksa sadece suyuna, yağına mı baktırmam gerekiyor. Muayene de bir sıkıntı çıkmadı ama.

Görüşlerinizi bekliyorum.

Teşekkürler

10ursbf
22/07/2013, 13:47
Aracın son bakımı ne zaman yapılmış..?

60.000'de bakımı yapıldıysa yağına suyuna klimasına (havalar sıcak) bakıp çıkabilirsiniz...

Ancak bakım zamanı geçmişse ve yapılmamışsa tabiki bakımlarını yaptırıp öyle çıkmak gerek..

Ben aracımı aldığımda da 65.000'de idi. Aldığım arkadaş maddi durumdan bakımını 60.000 değil 63000'de yaptırmıştı. 68.000'de yola çıktık gittik geldik sorunsuz. Şimdi 70.000 oldu. Bayramda Bursa'ya gidicez. Bakımlar Bursa'da memlekette yapılacak.

Arrest
22/07/2013, 13:48
Baktırmaya gerek yok bakabilirsin bu kadar paniğe grk yok

Battal
22/07/2013, 13:50
60bin yapıldıysa, yağını suyunu kontrol edin. muayeneden yeni geçtiyse lastiklerde sıkıntı yoktur büyük ihtimal ama stepnenin havasına vs. baktırın ne olur ne olmaz.

burkion
22/07/2013, 13:53
Aracın son bakımı ne zaman yapılmış..?
60000'de bakımı yapıldıysa yağına suyuna klimasına (havalar sıcak) bakıp çıkabilirsiniz...
Ancak bakım zamanı geçmişse ve yapılmamışsa tabiki bakımlarını yaptırıp öyle çıkmak gerek..
Ben aracımı aldığımda da 65000'de idi. Aldığım arkadaş maddi durumdan bakımını 60000 değil 63000'de yaptırmıştı. 68000'de yola çıktık gittik geldik sorunsuz. Şimdi 70.000 oldu. Bayramda Bursa'ya gidicez. Bakımlar Bursa'da memlekette yapılacak.

Aracın son bakımı 58000 birmot ta yapılmış. yağına baktırmak için servise mutlaka gitmeye gerek var mı ? Biz bakamazmıyız ?

Aracı ilk aldığımda (2 ay önce) ustaya götürmüş oda birleyinin olmadığını söylemişti. Yanımda yedek su bulundurmama gerek var mı ?

burkion
22/07/2013, 13:55
60bin yapıldıysa, yağını suyunu kontrol edin. muayeneden yeni geçtiyse lastiklerde sıkıntı yoktur büyük ihtimal ama stepnenin havasına vs. baktırın ne olur ne olmaz.

Lastikleri yeni değiştirdim. Ancak şöyle bir sıkıntı var, lastikler 185 lik stepnedeki 175 lik bu bir sıkıntı olur mu ?

Bide lastik masrafı çıkarsa bütçe zorlanır :)

burkion
22/07/2013, 13:56
Baktırmaya gerek yok bakabilirsin bu kadar paniğe grk yok

Abi ilk defa çıkacağız uzun yola :) Onun vermiş olduğu bir panik var. Acaba sıkıntı çıkar mı, yağı suyu, çok çabuk hararet yapar mı ? :) bunun gibi şeyler... Gerçi muayene de de frenler ve ışık ayarı normal seviye çıktı.

Sadece sis lambası bozukmuş. hafif kusur :)

10ursbf
22/07/2013, 14:00
Aracın son bakımı 58000 birmot ta yapılmış. yağına baktırmak için servise mutlaka gitmeye gerek var mı ? Biz bakamazmıyız ?

Aracı ilk aldığımda (2 ay önce) ustaya götürmüş oda birleyinin olmadığını söylemişti. Yanımda yedek su bulundurmama gerek var mı ?

Yağa bakmak için servise gitmeye gerek yok tabiki, yağ çubuğunu kontrol edin. Forumda bir çok konu var bununla ilgli, nasıl bakılacağı, yağın nerde olması gerektiği vs. gerek forumda gerek nette kolaylıkla bulunur.

Kontrol edilecek su ön tarafta kırmızı renkli olan. O da max hizasında ise sıkıntı yok. Yanınızda bulundurulacak su oraya konmaz zaten. En fazla cam suyu yaparsınız, bulundurun gitsin ne olacak :)

Hayırlı yolculuklar, kazasız belasız, cezasız..

burkion
22/07/2013, 14:04
Yağa bakmak için servise gitmeye gerek yok tabiki, yağ çubuğunu kontrol edin. Forumda bir çok konu var bununla ilgli, nasıl bakılacağı, yağın nerde olması gerektiği vs. gerek forumda gerek nette kolaylıkla bulunur.

Kontrol edilecek su ön tarafta kırmızı renkli olan. O da max hizasında ise sıkıntı yok. Yanınızda bulundurulacak su oraya konmaz zaten. En fazla cam suyu yaparsınız, bulundurun gitsin ne olacak :)

Hayırlı yolculuklar, kazasız belasız, cezasız..

Çok teşekkürler :) Hız sınırını aşmam 90 - 120 gibi takılırsam ceza almam herhalde :)

cdogu
22/07/2013, 14:21
Hocam panik olmuşsun baya temkinlisin :)

Hiz sinirlarini geçmezsen sıkıntı yok. Diğer arabaların durumunda bakarsın. Yavaşlarsa yavaş,süratli ise sende hızlanırsın biraz.

Lastik işi sıkıntı çıkarmaz,adı üstünde,stepne. Lastikçiye kadar idare eder seni.

Su işi de arkadaşların dediği gibiyse,çiçek gibi gider gelirsin. Hiç sıkıntı olmaz

Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.

cemdogu
22/07/2013, 14:26
Hocam panik olmuşsun baya temkinlisin :)

Hiz sinirlarini geçmezsen sıkıntı yok. Diğer arabaların durumunda bakarsın. Yavaşlarsa yavaş,süratli ise sende hızlanırsın biraz.

Lastik işi sıkıntı çıkarmaz,adı üstünde,stepne. Lastikçiye kadar idare eder seni.

Su işi de arkadaşların dediği gibiyse,çiçek gibi gider gelirsin. Hiç sıkıntı olmaz

ne ara uyandın lan sen.. -,-

evet usta cenkin dediği gibi. Arabanın yağına bak, lastiklerinin basıncını tazele. sonra bas gaza devam et sorun olmaz.

burkion
22/07/2013, 14:32
ne ara uyandın lan sen.. -,-

evet usta cenkin dediği gibi. Arabanın yağına bak, lastiklerinin basıncını tazele. sonra bas gaza devam et sorun olmaz.

Teşekkürler ustalar.

Peki gecemi gündüz mü trafiğe çıkılır ?? hangisi daha güzel olur.. amasya 750 km felan.. :)

cdogu
22/07/2013, 14:36
Hocam o sana kalmış ya. Veb gece tercih ediyorum,güneş sıcağı bide trafik sorunu yüzünden.

Ama dersin ki etrafı görelim,şafak vakti çıkarsın yola. Hem trafik az olur sabaha nazaran,hem de sıcaktan bayılmazsın.

cemdogu
22/07/2013, 14:42
Teşekkürler ustalar.

Peki gecemi gündüz mü trafiğe çıkılır ?? hangisi daha güzel olur.. amasya 750 km felan.. :)

ikizler olarak konuya el koyduk.

sonuç olarak : Yağ lastik kontrolünden sonra Sabah saat 5buçuk 6 civarlarında iyi bir uykudan uyanıp yola çıkıyorsunuz.Püfüüür püfür.

Arrest
22/07/2013, 16:01
Çok teşekkürler :) Hız sınırını aşmam 90 - 120 gibi takılırsam ceza almam herhalde :)

kardeş bi alemsin ya.. Nerden nereye gideceksin bilmiyorum ama 120 yi geçmesen iyi edersin:))

mucar
23/07/2013, 00:51
Lastikleri 'çok' yeni değiştirdiyseniz uzun yola çıkmadan önce uygun bir yolda biraz hızlı gidip test yapın. Ben kış lastiğinden yaz lastiğine geçip ertesi gün yola çıktım, balans yapmamış adam, geri dönüp balans yaptırıp tekrar yola çıkmıştım.

Düşük hızda belli olmuyor ya da ben fark edemedim, bilmiyorum.

Her türlü tedbiri alayım derseniz say say bitmez :) Lastik basıncı, yağ, su, hidrolik seviyelerinin kontrolü; malzeme olarak da her amperde yedek sigorta, lastik tamir kiti, pompa, (abartalım) yağ, su, yiyecek...