Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo mun farı kırıldı :(
motor delisi
20/07/2013, 19:20
Arkadaşlar merhaba, harfiyat kamyonundan fırlayan büyük bir taş tampona isabet etti ve sinyal farını kırdı tampondada ufak çizikler bıraktı. Normal farımın ise içeriden ayak çatladı sizce bu değişmelimi ? Sinyal farını servisten alıp dışarda taktırmak istiyorum sinyal ne kadardır ? Yan sanayı taksam diğeri orjinal olduğundan belli olurmu ve şu farı değiştirmeden bu çatlağa bi çözüm bulabilirmiyim sanki elleyince hafif sallanıyor gibi :/
Geçmiş olsun öncelikle...
Sinyal 45 tl sanırım farın çatlayan ayağıda plastik kaynağı yapılıp kullanılabilir bence çatlak fazla değil gördüğüm kadarıyla.sanayide plastik aksam tamiratı yapan yerler var onlara halletirebilirsin...
https://www..com/urunler/fiat/punto-evo/aydinlatma-bolumu-23/fiat-punto-evo-sol-sinyal
motor delisi
20/07/2013, 19:55
Geçmiş olsun öncelikle...
Sinyal 45 tl sanırım farın çatlayan ayağıda plastik kaynağı yapılıp kullanılabilir bence çatlak fazla değil gördüğüm kadarıyla.sanayide plastik aksam tamiratı yapan yerler var onlara halletirebilirsin...
Fiat Punto Evo Sol Sinyal (https://www..com/urunler/fiat/punto-evo/aydinlatma-bolumu-23/fiat-punto-evo-sol-sinyal)
Tesekkurler.. Peki bu far orjinal midir ? Evin biraz ilerisinde yetkili servis var oradan satin alabiliyormuyuz
Parça No Parça Adı Tanım Adı Fiyat
51858822 SINYAL,ON SAG EVO SINYAL 54.54
51858823 SINYAL,ON SOL EVO SINYAL 54.54
Öncelikle geçmiş olsun orjinalinde böyle bi fiyat var dilerseniz parça kodlarıyla servislerden temin edebilirsiniz
ykaya1983
20/07/2013, 22:03
Bence de far ayağını kaynakla yaptırıp kullanmaya devam edin.Benim araçta da far ayağı tellerle kaynaklanıp yapılmış vaziyette ve bir sorun yok.Sırf bunun için far değiştirlmez.
motor delisi
20/07/2013, 23:06
tesekkurler arkadaslar. aracimin ilk hasari oldu bu yuzden fari degistirmeyecegim fakat sinyali degistirecegim.
toprakozz
21/07/2013, 02:27
Keşke aracın plakasını alıp ödettirseydin kardeş...GEçmiş olsun...
motor delisi
22/07/2013, 08:56
Keşke aracın plakasını alıp ödettirseydin kardeş...GEçmiş olsun...
Teşekkürler, ilk önce taş geldiğinde arabaya değil altına girdi sanıldı o yüzden pek aldırış etmedik fakat park edince gördük baya bi hasar mevcut.
Arkadaşlar bu arada aracın çamurluk şişmiş gibi yani sağdan kaputa patmağım girmezken sol taraftan parmağım ortasına kadar giriyor ve içi görünüyor ayrıca farda daha dışa doğru duruyor. Bu puntolar bukadar dandikmidir yav demekki 60 la bi yere patlasak pert olacak araba bu olaydan sonra puntomdan iyice soğudum :(
Öncelikle geçmiş olsun. Puntolar bu kadar dandik değil bana da defalarca taş gelmiştir yolda ancak size gelen taş belli ki baya şiddetli. Sinyali kırmış far ayağını yamultmuş ve boyayı kaldırmış. Şöyle düşünün siz 60 km/h hızla gitseniz kamyon da aynı hızla gitsin bu taş farınıza 120 km/h hızla çarpmış oluyor. Taşın da büyük olabileceğini hesaba katarsak... Yanlışım varsa düzeltin...
Sinyali halledersiniz yenisiyle değiştirin... Far ayağının sorun yaratacağını sanmıyorum ama bir far ayarı yaptırın servise ya da iyi bir ustaya..
Tekrar geçmiş olsun.
ile Xperia Neo V'den gönderildi.
motor delisi
22/07/2013, 11:28
Öncelikle geçmiş olsun. Puntolar bu kadar dandik değil bana da defalarca taş gelmiştir yolda ancak size gelen taş belli ki baya şiddetli. Sinyali kırmış far ayağını yamultmuş ve boyayı kaldırmış. Şöyle düşünün siz 60 km/h hızla gitseniz kamyon da aynı hızla gitsin bu taş farınıza 120 km/h hızla çarpmış oluyor. Taşın da büyük olabileceğini hesaba katarsak... Yanlışım varsa düzeltin...
Sinyali halledersiniz yenisiyle değiştirin... Far ayağının sorun yaratacağını sanmıyorum ama bir far ayarı yaptırın servise ya da iyi bir ustaya..
Tekrar geçmiş olsun.
ile Xperia Neo V'den gönderildi.
evet farım yamuldu bi ayar gerektiriyor. keşke far ayaklarını metal yapsalarmış
Dostum aracından soğumana gerek yok. Nice lüks arabalarada gelse aynı şekilde onlarada zarar vereceğihepimizin malumu. Ayrıca 60 la biryere patlatsak demişsin. EuroNCAP testlerinde duran sabit duvara 54km/sa hızla çarptırıyorlar. youtube de bi arattır ne hale geliyo mercolar bmw ler. bu sebeple aracından soğuma. ama bişey diyeyim senin aracınada taş değilde kaya gibi bişey denk gelmiş. Bencede sinyali yenisi ile değiştir farınıda düzelttirmeye bak. Allah sana ve yanındakilere sağlık versin. Geçen cuma adam ayağımın üstünden geçti megane 2 ile. Kırılmadı sadece ezikler var bileğimde vallahide billahide Rabbime dua ediyorum bunla kurtardık bin şükür diye.
görkem koçsan
23/07/2013, 04:41
allah beterinden saklasın nazarlık olsun bişi olmaz.
motor delisi
23/07/2013, 08:46
Dostum aracından soğumana gerek yok. Nice lüks arabalarada gelse aynı şekilde onlarada zarar vereceğihepimizin malumu. Ayrıca 60 la biryere patlatsak demişsin. EuroNCAP testlerinde duran sabit duvara 54km/sa hızla çarptırıyorlar. youtube de bi arattır ne hale geliyo mercolar bmw ler. bu sebeple aracından soğuma. ama bişey diyeyim senin aracınada taş değilde kaya gibi bişey denk gelmiş. Bencede sinyali yenisi ile değiştir farınıda düzelttirmeye bak. Allah sana ve yanındakilere sağlık versin. Geçen cuma adam ayağımın üstünden geçti megane 2 ile. Kırılmadı sadece ezikler var bileğimde vallahide billahide Rabbime dua ediyorum bunla kurtardık bin şükür diye.
oo geç miş olsun oda görmemişmiki üstündne geçmiş :( Evet büyük bir taş geldi farkettim çünkü geldiğini ama 2 3 sn içinde patladı kaçamadım malesef