PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Volkswagen Scirocco ve Alfa Romeo Guiletta

saygin54
15/07/2013, 01:45
Arkadaşlar aracımı sattım yeni spor bir araç almak istiyorum nezamandır aklımda olan bir araç Volkswagen scirocco var yalnız alfa romeo giulietta'da aklıma yatıyor motor olarak alıcağım araçlar ikiside benzinli olucak scirocco 1,4 tsı 160hp olanı düşünüyorum giuliettada 1.4 multiair turbo 170 hp olanı var bu arçlarda sizce hangisini alırsam pişman olmam daha önce kullanan bilen arkadaşlar avantajları ve dezavantajlarını yazarsa çok sevinirim sizcede hangisini tercih etmeliyim...
3 kapı olması yada 5 kapı olması okadarda önemsediğim bir konu değil belirtiyim....

cdogu
15/07/2013, 01:54
Hocam şanzıman türleri neler?

Dsg güzel bi şanzıman ama yakıtı da güzel :)

Alfa'da motoru gibi fiat şanzımanı varsa,ben pek kullanmadım bilmiyorum.

Ama guiletta çok görkemli bir araç. Scirocco da öyle. Çok zor bir tercih olacak :)

Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.

cihankardes
15/07/2013, 01:58
Scirocco biraz abeci arabası oldu ya, nereye baksam o var.

Julyet manyak ama onu da satması zor. sıfırda büyük zarar edersiniz.

saygin54
15/07/2013, 01:58
Hocam şanzıman türleri neler?

Dsg güzel bi şanzıman ama yakıtı da güzel :)

Alfa'da motoru gibi fiat şanzımanı varsa,ben pek kullanmadım bilmiyorum.

Ama guiletta çok görkemli bir araç. Scirocco da öyle. Çok zor bir tercih olacak :)

Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.

şanzıman olarak ikisndede manual düşünüyorum oyönden pek sıkıntım yok evet çok zor bir tercih scirocco dıştn vuruyor beni alman olmasıda tabi ama geçenlerde alfaya bindim kırmızı deri koltuklar duruşu kafama çok taktım ve kararsız kaldım :uhm00000:

saygin54
15/07/2013, 02:01
Scirocco biraz abeci arabası oldu ya, nereye baksam o var.

Julyet manyak ama onu da satması zor. sıfırda büyük zarar edersiniz.

sıfır düşünmüyorum arkadaşlar alfanın ikinci eli zor evet ama guilettada bu sıkıntı varmıdır acaba sakaryada olduğum için çok fazla sciroccoda yok zaten..

cemdogu
15/07/2013, 02:02
kesinlikle scirocco...bu gibi işlerde servis durumunu da düşünmek lazım.heryerde şubesi olan yarı yolda bırakmayacak bir satıcı arkanızda olmalı.VW bu açıdan çok önde.

erenemre
15/07/2013, 02:53
ben olsam guiletta yı seçerdim scirocco bizim milletimiz tarafından şişirilmiş bir araç golf ün ezilmişi gibi duruyor özellikle arkadan çok çirkin bir araç ben olsam italyan karizması guiletta yı seçerdim.
https://p1307.hizliresim.com/1c/h/q9dgr.jpg

https://l1307.hizliresim.com/1c/h/q9dhh.jpg

SteinGP
15/07/2013, 03:10
Bir arkadaşımda Guli var 170lik. Araba şehir içinde 13 lt yakıyor :) Üstelik kullananda bayan ve öyle gazlayım edeyim diyen bir insanda değil. Ha sesi ve gidişi ayrı tabi. Zor karar, ben olsa ikisini de seçmezdim heralde :)

erenemre
15/07/2013, 03:49
Bir arkadaşımda Guli var 170lik. Araba şehir içinde 13 lt yakıyor :) Üstelik kullananda bayan ve öyle gazlayım edeyim diyen bir insanda değil. Ha sesi ve gidişi ayrı tabi. Zor karar, ben olsa ikisini de seçmezdim heralde :)

bu araçları alacak olan adam zaten yakıta ekonomiye bakmaz bence o yüzden performans en önemli kriter bence ekonomi en son gelir bu tür araç seçimlerinde

SteinGP
15/07/2013, 04:41
Alfa Romeo Giulietta 1.4 MultiAir 0-100 km/h - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Mq1K_3ZquFc)

o zaman izlesin :)

rafetkurt
15/07/2013, 08:46
merhabalar, scirocco derim bence alfaromeo geçen sene en yakın arkadaşım aldı 20.000 km'de bir takım sesler almaya başladı wv kalitesi çok farklı bence düşünmeden alın spor body kit yapın bakın keyfinize :)

ABNEW
15/07/2013, 09:18
Ben Giulietta derim.Sciroccolara kanım hiç ısınmadı.Golfün prese girmiş hali gibi :)
Bu arada Alfanın satışı zor değil.Biz zor diye diye zorlaştırıyoruz :) Sorunsuz, kazasız, düşük km deki bir Alfa hemen satılır...
Hangisi içine sindiyse onu al derim...

ahmet4646
15/07/2013, 10:34
guiletta derim bende hem daha geniş bir araç performan olarakta diğer araçtan aşağı değildir

rohan4421
15/07/2013, 11:13
Guiletta = Fiat bravo içine bindim aşırı benzio performans olarak biraz daha güclüsü sadece (bu arada lancia delta felanda aynı ) ama güzel araç, 170 hp Guiletta otobanda epey havalı:D

fotobelit
15/07/2013, 11:51
Fiyatları nedir?

malebow
15/07/2013, 12:00
Peugeot 207 RC Le-mans da tavsiye ederim :)

cihankardes
15/07/2013, 12:05
Guiletta = Fiat bravo içine bindim aşırı benzio performans olarak biraz daha güclüsü sadece (bu arada lancia delta felanda aynı ) ama güzel araç, 170 hp Guiletta otobanda epey havalı:D

Abi delta ile bravonun içi tamam da guli tamamen farklı yapma gözün sevem :)
delta ve bravo'yu da çok severim ama Alfa biraz farklı.

1,4 180 hp nasıl o kadar çok yakıyor anlamış değilim. bi yanlış olmasın?

saygin54
15/07/2013, 12:16
Fiyatları nedir?

iksinede ayırdığım bütçe maximum 48000 tl..bu hafta içi karar verip ikisinden birini tercih edicem...

peugeot a oldum olası ısınamadım hiç bir aracı dikkatimi çekmiyor genelde :)

rohan4421
15/07/2013, 12:38
Abi delta ile bravonun içi tamam da guli tamamen farklı yapma gözün sevem :)
delta ve bravo'yu da çok severim ama Alfa biraz farklı.

1,4 180 hp nasıl o kadar çok yakıyor anlamış değilim. bi yanlış olmasın?

direksiyon , far acma kapama , konsol , kullanılan malzeme bile bire bir aynı klima kısmını değil aracın sol kısmını biraz gözlemlersen bi fark yok , ama klima ve teyp kısmı tabiki farklı olcak bırak onuda ayrı yapsınlar:D delta zaten 1e1 aynı sadece ısıklar beyaz bravoda turuncu

cihankardes
15/07/2013, 12:42
direksiyon , far acma kapama , konsol , kullanılan malzeme bile bire bir aynı klima kısmını değil aracın sol kısmını biraz gözlemlersen bi fark yok , ama klima ve teyp kısmı tabiki farklı olcak bırak onuda ayrı yapsınlar:D delta zaten 1e1 aynı sadece ısıklar beyaz bravoda turuncu

Hani öyle düşününce punto'da da var o dediklerinizden :D elbette aynı parçalar var ama delta-bravo gibi aşırı bir benzerlik yok demek istemiştim :)

fotobelit
15/07/2013, 12:45
Scirocco kullandığım için güzel araç diyebilirim.Biraz dar ama konforlu,atak hızlı ama güvenli.Vites geçişleri çok yumuşak.Diğerini kullanmak daha nasip olmadı oyüzden karşılaştıramıycam ama sanki Guiletta daha geniş ve dıştan daha güzel gibi duruyor..Ama görünüş bir yere kadar tabi..İçinden dışını göremiyoruz kulanırken :) Yani önce güvenlik,sonra konfor..Bence test turu atma şansınız varsa,her iki aracıda deneyin.Öyle karar verin..

Evren_c
15/07/2013, 12:52
Zor bir tercih. Kozmetik olarak bakıldığında tamamen zevkler/renkler meselesi, yani bu işin doğrusu yanlışı yok. Bana sorarsanız bu ikisi arasından VW'yi tercih ederim, daha sportif geliyor benim gözüme, Alfa'dan daha kısa, daha geniş, daha alçak, daha ağır. Teknik olarak bakıldığında VW 10 beygir zayıf görünüyor ama tork eğrisi daha iyi. Alfa'nın 0-100 verisi daha iyi görünüyor ama torktan ötürü bence VW şehir içinde daha keyifli bir sürüş sunar. Bu açıdan da VW'yi tercih ederdim.

Aslına bakarsanız iki aracı da tercih etmezdim ama neyse :)

muti9
15/07/2013, 13:50
giulietta derim kesinikle dayımda var kullanma fırsatım oldu cok cok seri bir araç hmde cok yakmıyor sehir içi 9 litre yakıyor bnce cok değil

gurgocuk
15/07/2013, 14:26

Konunun içine birden 207 RC Le Mans giriyor şaşırdım :) Sanırım aklında olan arabaki direk onu söyledin ..

Başlı başına Limited modeldir Le Mans, şeritlerinden direksiyonundaki araç numarasına kadar. Tavsiye ederim aklında olanlar için .

Gelelim Scirocco ve Guiletta arasındaki seçime, kesinlikle Scirocco. Sürüş zevki, sağlamlık, piyasası gibisinden bakarsak herzaman öndedir. Ancak tabiki kişisel zevk değişir, sizin içinize sinecek olan önemlidir.

Küçük bir öneri olarak ekleyeyim , kullandınızmı bilmiyorum tabiki ama istediğiniz iki aracıda kullanmak gibi bir imkanınız var ise kısa sürelide olsa test gibi deneyin ve öle karar verin. Aracı durduğu yerde sadece oturarak beğenmek çok doğru değil .

Şimdiden hayırlı olsun ..

rohan4421
15/07/2013, 14:33
katılıyorum delta ve bravo birebir neredeyse onlardan daha farklı tabiki

motor delisi
15/07/2013, 14:37
Hocam belki alakasız ama, dediklerine göre 13 lt vs yakıyormuş.. Arkadaşımda scirocco vardı pek memnun değildi. sattı ve şuan 2.0 T Hyundaı Genesıs otomatik vites kullanıyor ve çok memnun ayrıca 2. elaldı 65 bin tl ye 2011 fiyat aralığı hemen hemen aynı 210 hp di yanlış hatırlamıyorsam ve 13 14 lt yakıyor şehir için.

cdogu
15/07/2013, 15:45
Hocam belki alakasız ama, dediklerine göre 13 lt vs yakıyormuş.. Arkadaşımda scirocco vardı pek memnun değildi. sattı ve şuan 2.0 T Hyundaı Genesıs otomatik vites kullanıyor ve çok memnun ayrıca 2. elaldı 65 bin tl ye 2011 fiyat aralığı hemen hemen aynı 210 hp di yanlış hatırlamıyorsam ve 13 14 lt yakıyor şehir için.

bahsettiğin Hyundai Genesis 2.0 litre bir araç dolayısıyla vergisi çok fazla kıyasladığımız araçlara göre.

1.4 vergisi nereye,2.0 vergisi nereye. dağlar var. aracı aldıktan sonrasını da düşünmek lazım.

ABNEW
15/07/2013, 16:25
Bu arada Alfa da alternatif olduğuna göre bir segment altta yer alan Mito QV yi öneririm kesinlikle.Giulietta daha geniş ve konforlu olacak tabi ama 1.4 170bg QV ye çok daha fazla yakışmakta :)

never
15/07/2013, 19:23
konunun içine birden 207 rc le mans giriyor şaşırdım :) sanırım aklında olan arabaki direk onu söyledin ..

Başlı başına limited modeldir le mans, şeritlerinden direksiyonundaki araç numarasına kadar. Tavsiye ederim aklında olanlar için .

Gelelim scirocco ve guiletta arasındaki seçime, kesinlikle scirocco. Sürüş zevki, sağlamlık, piyasası gibisinden bakarsak herzaman öndedir. Ancak tabiki kişisel zevk değişir, sizin içinize sinecek olan önemlidir.

Küçük bir öneri olarak ekleyeyim , kullandınızmı bilmiyorum tabiki ama istediğiniz iki aracıda kullanmak gibi bir imkanınız var ise kısa sürelide olsa test gibi deneyin ve öle karar verin. Aracı durduğu yerde sadece oturarak beğenmek çok doğru değil .

şimdiden hayırlı olsun ..

+1000

GooSe
15/07/2013, 21:48
Kesinlikle giulietta

Ikinci eli hiçte kötü değil ayrıca prim bile yapmaya başladı geçen sene 48000 e sıfır 120 hp sonu alanlar vu sene 50 ye ikinci elini satıyorlar

HTC One V cihazımdan 2 ile gönderildi

görkem koçsan
15/07/2013, 22:03
ikiside çok güzel ben Guiletta derim. yalnız insanların buna bu kadar para verilirmi vbg. laflarınıda göze almanız gerekir. ha Scirocco alırsanız o da güzel hem insanların böyle laflarını duymazsınız ama bence Guiletta daha kaliteli ve daha güzel her bakımdan. tercih sizin...

thb
16/07/2013, 01:06
Benim favorim Polo GTI (180hp.3kapı,5kapı) veya Peugeot 208 GTI (200hp, 3kapı) da düşünebilirsin ..

saygin54
17/07/2013, 21:25
teşekkürler arkadaşlar görüşlerininz için iki aracıda inceledim zaten aklımda alıcağım araçlarıda hazırlamıştım ve bu gün itibariyle scirocco sahibi oldum daha detaylı olarak fotolarını detaylarını belirticem...

ABNEW
17/07/2013, 23:00
Hayırlı olsun Saygın, iyi günlerde kullanman dileğiyle...

gurgocuk
17/07/2013, 23:49
teşekkürler arkadaşlar görüşlerininz için iki aracıda inceledim zaten aklımda alıcağım araçlarıda hazırlamıştım ve bu gün itibariyle scirocco sahibi oldum daha detaylı olarak fotolarını detaylarını belirticem...

Kazasız belasız kullanman dileğiyle, bence çok doğru bir tercih yaptın scirocco almak ile ..

saygin54
18/07/2013, 03:02
Hayırlı olsun Saygın, iyi günlerde kullanman dileğiyle...
teşekkürler abi..

Kazasız belasız kullanman dileğiyle, bence çok doğru bir tercih yaptın scirocco almak ile ..
teşekkürederim...

kadir07
18/07/2013, 09:58
Hayırlı olsun kazasız belasız...

tolgaank88
23/07/2013, 13:09
Hayırlı olsun hocam,bende senin gibi 2 tercih arasında kalıp,evlilik önceki son düzlükte olduğum için gözümü karartıp scirocco aldım :)

Bence doğru tercih yapmışsın ;)