Orijinalini görmek için tıklayınız : GP 1din yeni çözüm mü ? dediniz
arkadaşlar nette gezerken şöyle bir ürün gördüm 4-5 gün önce piyasaya sürülmüş. resimlerden de anlaişılacağı gibi linea ya montajlamışlar. kullanalar varsa ve bizi bilgilendirirlerse seviniriz..
fiyat bilgisi ne? urun linki var mı?
sahibindende 360tlye sifiri var bir de teyp cercevesi lazim buna maliyeti 400liralik bir sisteme benziyor..
Motorola Atrix ile gönderildi
afedersiniz ama oha demek istiyorum. bu ürünün fiyatı çok iyi ? ayrıca 1 din'de navigasyon usb gibi özellikler,harika! direksiyon kontrolleri sağlanabilirse(hangi yolla olursa olsun) bence direk alınmalı.
şaka gibi.
edit : gg'den linki arkadaşlar..
https://urun.gittigidiyor.com/garaj/navitech-nx145r-teyp-usb-sd-navigasyon-bluetooth-88709246
navitech'leri çok beğeniyorum şahsen.
araştırmayla gelen edit 2 : ürünle birlikte anladığım kadarıyla 4GB bi sd kart geliyor. Bu kartın içinde IGO tabanlı navigasyon yazılımı yüklü.Bu kartın içindeki dosyaları kopyalayıp,(max 32GB'a kadar,ki bu çok iyi) daha büyük boyuttaki hafıza kartları takabiliyoruz.
IGO da çok iyi bir navigasyondur bu arada.
edit 3 : burada hepsiburada linki. bence daha güvenilir bir kaynak.
https://www.hepsiburada.com/liste/navitech-nx-145r-43-arac-ici-multimedia-navigasyon-cihazi/productDetails.aspx?productId=otdelnx145r&categoryId=60001687&SKU=OTDELNX145R&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dotdelnx145r%26f h_lister_pos%3d9%26fh_location%3d%252f%252fcatalog 01%252ftr_TR%252f%2524s%253dnavitech%252fcategorie s%253c%257bcatalog01_60002705%257d%252fcategories% 253c%257bcatalog01_60002705_2147483631%257d%252fca tegories%253c%257bcatalog01_60002705_2147483631_25 3575%257d%252fcategories%253c%257bcatalog01_600027 05_2147483631_253575_60001687%257d%26fh_refview%3d search
cihazın iki tane micro sd girişi var, diğer taraftakinden müzik çalıyordur muhtemelen. "Direksiyon kumandaları için Direksiyon Kontrol özelliği ile ürün fonksiyonları direksiyon üzeri düğmelerden kumanda edilebilir" yazıyor ama çalışıyor mu denemek lazım.
cihazın iki tane micro sd girişi var, diğer taraftakinden müzik çalıyordur muhtemelen. Direksiyon kumandaları için Canbus desteği olsa süper olurmuş ama yok sanırım.
hocam ürün açıklamasında direksiyon kumandalarıyla uyumlu diyor. belki Canbus vardır.
ayrıca,üründe iki tane giriş olduğunu sanmam. sağlıklı bir yöntem olmaz 128 MB ramli bir alet için. bu durumda max 32Gb hafıza kartı taktığımızı farzedelim,32+4 toplamda 36 gb'lık bir yükü 128 MB zor kaldırır.
erenemre
08/07/2013, 00:05
ya arkadaşlar tam yaz ayı tatil , ramazan masraflar derken nerden gösteriyorsunuz böyle şeyleri :D bayıldım cihaza harika duruyor hele ben dijital hastasıyım ve bendeki araç dynamic dijital klimalı dahada güzel durur şuan kendi telefonumdada igo kullanıyorum en iyi yazılım bence bu arada navigasyon cihazı almaya baştan beri karşıydım android li telefonum olduğu için ama böylesine göğüse şık bir şekilde takılıp orjinal görüntü sağlayan bir cihazı almak isterim doğrusu aslında fiyatıda uygunmuş aracın kendi teybini 100 tl ye falan sahibinden.com dan satsam taksitle bu ürünü almak isterim nasıl olsa puntiş imi ALLAH kısmet ederse uzun bir süre satmayı düşünmüyorum
yavuzselim
08/07/2013, 00:14
cihaz güzelde. sanırım bu çevçeveyi kendimiz yapmamız gerekiyor. anladığım kadarıyla ilanda çevçeve vermiyor.
cihaz güzelde. sanırım bu çevçeveyi kendimiz yapmamız gerekiyor. anladığım kadarıyla ilanda çevçeve vermiyor.
tek din çerçeve piyasada bulunabiliyor hocam. takanlar mevcut. nereden bulduklarını,nereden aldıklarını paylaşacaklardır bizimle.
erenemre
08/07/2013, 01:24
beyler ben ürünü gg dam dahada ucuza buldum hemde güvenli bir site şu çerçeve olayını çözersek bu siteden sipariş vericem
Navitech, NX-145R 4.3" Araç Navigasyon Cihazı - Ürün Kategorileri (https://www.hizlishop.com/urun/navitech-nx-145r-43zi.aspx)
çerçeve kolay. siyah gri renk seçenekleri bile var. 17,90 tl gibi bir fiyatı var..
işte linkleri
GRANDE PUNTO TEYP ÇERÇEVES? S?YAH GR? GittiGidiyor'da 86342846 (https://urun.gittigidiyor.com/garaj/grande-punto-teyp-cercevesi-siyah-gri-86342846)
işte çerçevenin de resmi :... satıcıya sordum renk gri olanlarda aynı birebir tutuyor dedi.
siyahlarda zaten sıkıntı yok ..siyah siyahtır..
navitech'in kendi resmi sitesinde de online satış var fakat en uygun hb da 399 tl. teknik veriler ve genel fotolar için kendi siteside ziyaret edilebilir.. uygulayacak arkadaşlar varsa resimlerini koyarlarsa paylaşım adına çok makbule geçer.. herkese kolay gelsin...
direksiyon tuşları da var tabiii...
arkadaşlar ben navi ve çerçeve siparişini verdim. herhalde ben yapıp ben yorumlayacağım..en kısa zamanda fotolayıp sizleride bilgilendiririm. daha önce yapan olursa püf noktarını bize aktarırsa sevinirim. özellikle de direksiyon kumandası konusunda.. herkese kolay gelsin....
arkadaşlar ben navi ve çerçeve siparişini verdim. herhalde ben yapıp ben yorumlayacağım..en kısa zamanda fotolayıp sizleride bilgilendiririm. daha önce yapan olursa püf noktarını bize aktarırsa sevinirim. özellikle de direksiyon kumandası konusunda.. herkese kolay gelsin....
hocam ürün açıklamalarında direksiyon kumandalarına destek olduğu yazıyor. fakat bu bizim araçlar için de geçerli mi bilmiyorum..
şayet değilse forumda Piooneer teybi kumandayla çalıştıran abilerimizin konusunun linki burada. Teyp'in arkasında RC(Remote Control) girişi varsa belki bu şekilde yapılabilir :
https://forum.grandepuntotr.com/ses-goruntu-sistemleri/44326-direksiyon-kumandalari-ile-pioneer-teypi-calistirma-3.html#post846405
Bence üründeki özellik bizim Punto'larla uyumlu. Bu yüzden senden fotoğraf ve detayları bekliyor olacağım.
navi kargolanmayı bekliyor. gelir gelmez aşama aşama fotolarım..kumanda sisitemi dediğiniz gibi ise kolay...beklemedeyim..
ya arkadaşlar tam yaz ayı tatil , ramazan masraflar derken nerden gösteriyorsunuz böyle şeyleri :D bayıldım cihaza harika duruyor hele ben dijital hastasıyım ve bendeki araç dynamic dijital klimalı dahada güzel durur şuan kendi telefonumdada igo kullanıyorum en iyi yazılım bence bu arada navigasyon cihazı almaya baştan beri karşıydım android li telefonum olduğu için ama böylesine göğüse şık bir şekilde takılıp orjinal görüntü sağlayan bir cihazı almak isterim doğrusu aslında fiyatıda uygunmuş aracın kendi teybini 100 tl ye falan sahibinden.com dan satsam taksitle bu ürünü almak isterim nasıl olsa puntiş imi ALLAH kısmet ederse uzun bir süre satmayı düşünmüyorum
valla hislerime tercüman oldun :) bende navigasyon ve geri görüş kamerası yahut park sensörü almak istiyordum. bunu gördüm içim gitti. bi kamera ile ve çerçeve ile herşey şahane. direksiyondan kumanda da istemez. ben elle müdahele ederim :D
ama cihazın menüsüne kullanışlılığna ve uyuma bakmak lazım. almamak için bahane arıyorum kendime :D
alan ve uygulayan arkadaş mutlaka sonuçlarını bekliyorum.
işte çerçevenin de resmi :... satıcıya sordum renk gri olanlarda aynı birebir tutuyor dedi.
siyahlarda zaten sıkıntı yok ..siyah siyahtır..
çerçeve geldi. renk biraz koyu.. onu da spray boya ile hafif makyajlayacağım.. alacaklar dikkat.. renk tam olarak tutmuyor. ama lineaya tam tutuyor. onun torpido rengi gp dan bir ton daha koyu ..resimler yakında... ana üniteyi bekliyorum...
dincsoy16
10/07/2013, 02:37
çerçeve geldi. renk biraz koyu.. onu da spray boya ile hafif makyajlayacağım.. alacaklar dikkat.. renk tam olarak tutmuyor. ama lineaya tam tutuyor. onun torpido rengi gp dan bir ton daha koyu ..resimler yakında... ana üniteyi bekliyorum...
Merak ettiğim direksiyon tuşları çalışacakmı? Sitesinde direksiyon tuşları kontrolü var yazıyor ama çalışırmı meçhul :(
Sent my iPhone using
Merak ettiğim direksiyon tuşları çalışacakmı? Sitesinde direksiyon tuşları kontrolü var yazıyor ama çalışırmı meçhul :(
Sent my iPhone using
bende merakla bekliyorum. ayrıntılı olarak buradan yazacağım takipte olun..
bende merakla bekliyorum. ayrıntılı olarak buradan yazacağım takipte olun..
Valla hocam,olursa eğer bir saniye daha durmam. Daha aracı üstüme almadım,ama bunu alırım :))
Motorola Atrix cihazımdan 2 aracılığı ile gönderildi.
cihaz henüz elime ulaşmadı ..malum kargolar...ayrıntılar cihaz gelince..
Ersin abi ? Naptın N'ittin :P
Ersin abi ? Naptın N'ittin :P
cihaz kargoda gelmedi henüz. sisteme girilmiş ama yola çıkamadı daha..bende meraktayım..ayrıntılar en kısa zamanda..
cihaz kargoda gelmedi henüz. sisteme girilmiş ama yola çıkamadı daha..bende meraktayım..ayrıntılar en kısa zamanda..
yarın çıkar sabah saatlerinde. şanslıysan cumartesi günü mesai varsa öğleden sonraya kadar elinde olur. yoksa pazartesi akşamına kadar yolu var usta :(
iş güç derken detaylarını anca haftaya atarsın herhal. haftasonu gelseydi iyiydi. çok merak ediyorum cihazı.
arkadaşlar cihaz geldi. montajıda yaptım fakat benim arabada kafalık monitörler ön ve arka kamera bağlantıları derken epey zaman aldı.
alacaklara ilk tavsiyem;1- direksiyon kumandası çalışmıyor..epey uğraştık olmadı. servisi aradık italyan grubu, reno,pejo da çalışmaz gibi birşey söyledi.. madem ki servis biliyor açıklamalara yazmaları lazımdı. gelelim sadede direksiyon kumanda olmasa da olur diyenler alabilir. belki pionerci arkadaşlarınki gibi bir sistem yapılabilir ama sistemin orjinale dönüşünden dolayı ben bulaşmayacağım o işe.. punto ve linealarda sistem dijital olarak sinyal mi ne yolluyormuş öyle birşey dedi servis.. teybin üstünde ve menülerde analog yani her komut için ayrı sinyal atan sistemlere uygunluk ve ayar çok hoşşş...bunu da belirteyim. istediğiniz düğmeye istenilen özellik atabiliyor. ama bizim araçlarda olmuyor.. yapacak arkadaşlar olursa beni de bilgilendirsinler ..belki bende denerim...
2- radyoda rds özelliği diğer nx serilerinin hepsinde vardı. ben unutulmuştur bu özellik olmaz mı dedim ama yok. bu devirde olmaması çok saçma. adamlar bir dünya özellik koymuşlar ama rds yok çok saçma....(orjinal sistemden vazgeçmemek başka bir neden olabilir..çok radyo kullananlar..dikkat...)
bu 2 olumsuzluk haricinde başka bir olumsuzluk bulamadım. bence işin en zor kısmı teyp çerçevesinin rengini tutturmakmışşşş..ben yaklaştım ama birebir tutturamadım..bu 2 olumsuzluk olmasaydı eğer alt ve üst kısımlarıda çıkarıp boyardım ama orjinale dönecek olursam diye. bu sefer de orj. teyp rengi farklı olur diye boyamadım
resimler yarına ....
dokunmatik iyi, tuş rengi seçenekleri iyi, gps deneyemedim, ekran çözünürlüğü oldukça iyi, ses açma dokunmatikte iyi ama seyir halinde zor. ekran dışı düğme ise oldukça sert ben beğenmedim.. oradan ses açarsak hep kısa bir sürede deforme olacak gibi, ses kalitesi ve ekolayzır tahminimden daha kaliteli..navitech ses konusunda oldukça başarılı..özellikle sormak istediğiniz ayrıntılar olursa buradan yazın yardımcı olmaya çalışayımm .. resimler yarına... vakit epeyce oldu bu saatte çekilen foto sizleride beni de tatmin etmez yarınnnnı bekleyin..
unutmadan... teyp kızağa öyle bir oturuyorki eli fiber işinden anlayanlar buna bayılacak çünkü...sıfır hizayla oturuyor...fiber bir çerçeve yapıp orj. teyp gibi sıfır hizalayabilirsiniz... bunu denemek isterdim ama fiber işinden hiç anlamam..burada da bu nu yapacak yok gibi.. gerçi müzük tesisatı yapanlar bunu yapabilir bir yarın sorayım belki olur...onuda burdan cevaplarız hep birlikte...
Sent my iPhone using
çalışmıyor kardeşim. can ve canbus farklı şeyler dedi servis. bende anlamadım. 70 model araca da takacak değiliz ya bu aleti ...analog sistemlere uyumlu imiş...
abi; teybin arkasında kulaklık jack'ı gibi birşey var mı?
farklı sinyal gönderme muhabbeti benim bildiğim dirençle sağlanıyor.butonun kablosunda farklı değerlerde dirençler oluyor, ama hepsi tek kabloya gidiyor direksiyon tuşlarının.hangi düğmeye basarsanız, atıyorum 12lik dirençli düğmeye bastığınızda teypteki tanımlı tuş o işlevi yapıyor.
Yapımı çok ta zor değil, işi bilen bi elektirikçide devre yaptırabilirsiniz düğmelerin altına konacak.orjinalini de saklarsınız.orjinale dönerken de bu boardı değiştirir eski kabloyu ve teybi takarsınız.
farklı sinyal gönderme muhabbeti benim bildiğim dirençle sağlanıyor.butonun kablosunda farklı değerlerde dirençler oluyor, ama hepsi tek kabloya gidiyor direksiyon tuşlarının.hangi düğmeye basarsanız, atıyorum 12lik dirençli düğmeye bastığınızda teypteki tanımlı tuş o işlevi yapıyor.
Yapımı çok ta zor değil, işi bilen bi elektirikçide devre yaptırabilirsiniz düğmelerin altına konacak.orjinalini de saklarsınız.orjinale dönerken de bu boardı değiştirir eski kabloyu ve teybi takarsınız.
Bende Cem gibi düşünüyorum yapılamayacak birşey değil. Ceminde anlattığı gibi yeni board yapılıp takılabilir. Direnç değerlerini biliyorsanız incelemekte fayda var diye düşünüyorum belki baskı devresi yapılıp alan arkadaşlara yardımcı olunabilir.
Vallahi ben merakla bekliyorum..
Ancak cihazın hangi kuvvetle,hangi fonksiyonunun çalışacağını ölçmek gerekir. Yani tuşa kaçlık direnç takarsak doğru çalışır vs..
Yeni board olayı da sitede yapılan bir durum. Direnç değerleri mühim olan..
Fotoğrafları bekliyoruz hocam :)
arkadaşlar değişik açılardan ebatlarını görebilmeniz için çektim umarım yardımcı olmuştur. herkese kolay gelsin. merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim.direksiyon kumanda sinyallerinin her komutta değişken sinyal attığını tespit ettik. buda yeni bir çözüm yolunu şart koşuyor. yapabilecek arkadaşlar varsa bana da yardımcı olurlarsa sevinirim....
lithium_
14/07/2013, 02:27
güzel olmuş, iyi günlerde kullanın
arkadaşlar değişik açılardan ebatlarını görebilmeniz için çektim umarım yardımcı olmuştur. herkese kolay gelsin. merak ettikleriniz varsa cevaplayabilirim.direksiyon kumanda sinyallerinin her komutta değişken sinyal attığını tespit ettik. buda yeni bir çözüm yolunu şart koşuyor. yapabilecek arkadaşlar varsa bana da yardımcı olurlarsa sevinirim....
Ersin bey diğer araçlarda direksiyon tuşlarına nasıl bağlanıyormuş bir aparatı varmı? Girişinin şekli veya görüştüğünüz servisten direnç değerlerini falan öğrenebilir misiniz pioneer teyplerdeki gibi değişken direnç değerlerine değişik tepkliler (ses kısma,açma,mute...) veriyorsa bu iş yapılır. bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz acaba? Hem size hemde alacak arkadaşlara yardımcı olabilirim belki?
erenemre
14/07/2013, 02:43
güzel olmuş ama navi programı igo nun eski sürümü acaba yeni sürüm yüklenebilir mi ? şuan benim telefonumda yüklü olan versiyon çok güzel hem görsel açıdan hemde sokak isimlerini falanda söylüyor bu yüklü olan program benin babamda nissan juke var ondada navi paket var ve bu igo dan yüklü sürekli sağa sola dön şeklinde komut veriyor muhtemelen usb çıkış var içine yeni sürüm igo atılabilir düşüncesindeyim
bluetooth özelliğini denediniz mi?telefondan müzik dinlemek görüşme yapmak nasıl acaba?dahili mikrofonu var mı ?
Ersin bey diğer araçlarda direksiyon tuşlarına nasıl bağlanıyormuş bir aparatı varmı? Girişinin şekli veya görüştüğünüz servisten direnç değerlerini falan öğrenebilir misiniz pioneer teyplerdeki gibi değişken direnç değerlerine değişik tepkliler (ses kısma,açma,mute...) veriyorsa bu iş yapılır. bu konuda biraz bilgi verebilir misiniz acaba? Hem size hemde alacak arkadaşlara yardımcı olabilirim belki?
aslında yapılabilir gibi. çünkü her komut için bir kablo çekilmiş gibi birşey yapılmış. pıonerdaki gibi jak şeklinde bir çıkış girişi yok. iso sokette kablo çekilmiş. size kalan iş bu kabloyu bulup kumanda ayarını seçip sinyal yollamak. ama bizim araçta sabit bir sinyal yollayan mekanizma yokki...pioner olsaydı bu kadar zor olmazdı inanın...
bluetooth özelliğini denediniz mi?telefondan müzik dinlemek görüşme yapmak nasıl acaba?dahili mikrofonu var mı ?
denemediğim bir o kaldı . yarın onuda deneyeyim burdan yazarım ..
mesele orda başlıyor zaten ..böyle bir jak falan yokk..iso sokette gelen kablolarla kumanda işini yapıyor...her işlev için 1 kablo gibi salakça bir sistem kurulu....
aslında yapılabilir gibi. çünkü her komut için bir kablo çekilmiş gibi birşey yapılmış. pıonerdaki gibi jak şeklinde bir çıkış girişi yok. iso sokette kablo çekilmiş. size kalan iş bu kabloyu bulup kumanda ayarını seçip sinyal yollamak. ama bizim araçta sabit bir sinyal yollayan mekanizma yokki...pioner olsaydı bu kadar zor olmazdı inanın...
Fakat bizim direksiyon tuşlarında sol taraf için bir sağ taraf için bir ve ortak şasi olmak üzere toplam 3 kablodan haberleşiyor. Aldığınız üründede böyle ise yapılabilir tabiki. Fakat her tuş için farklı kablo var ise olmaz sanırım. ya da iso soketinde şasi hariç diğer kabloları birleştirip dirençlerle deneyerek olur mu bilmiyorum. Denemek lazım ya da o soketi görmek ve her kabloyu tek tek ele almak lazım. Soketin açıklaması falan var mı? Hangi kablo hangi işe yarıyor gibi?
aparat falan yok .orj sistemdeki gibi iso soketteki kablolar ile sinyal yollanıyor. fakat navi nin değerleri sabit, puntonunkiler değişken. denedim ama bütün sistemler arıza veriyor. işin doğrusu bu kısmı beni biraz aştı. kumanda işi olmayınca baya bir sinir oldum...servise gelince delco(navitech) yetkili servisi istanbul. buradan ist. daki bu işten anlayan arkadaşlar aslında sorup bize de yardımcı olurlarsa sevinirim. değişkenlik olayı kumanda board yeniden yapılırsa olur gibi. oda beni aşıyor. benim elktronik bilgim onu yapmaya yetmez. yapacak arkadaş varsa bana da yaparsa maddi manevi desteklerim..saygılar.
Fakat bizim direksiyon tuşlarında sol taraf için bir sağ taraf için bir ve ortak şasi olmak üzere toplam 3 kablodan haberleşiyor. Aldığınız üründede böyle ise yapılabilir tabiki. Fakat her tuş için farklı kablo var ise olmaz sanırım. ya da iso soketinde şasi hariç diğer kabloları birleştirip dirençlerle deneyerek olur mu bilmiyorum. Denemek lazım ya da o soketi görmek ve her kabloyu tek tek ele almak lazım. Soketin açıklaması falan var mı? Hangi kablo hangi işe yarıyor gibi?
işin gıcık tarafıda bu ya ne bir klavuz ne bağlantı şeması yok. teyp üstende kablo uçlarını göstermişler. klavuz sadece navigasyonu anlatıyor. gerisi hikaye. direksiyon kumandası ile ilgili en ufak bir açıklama yok. serviste punto linea da çalışmayacağını açıkça belirtti. birde bu işten anlayanlar servise ayrıntılı sorarlarsa ve bizide bilgilendirirlerse sevinirim. teyp üstünde ing. bir yazı var. dgital olmayan sistemlerde çalışır gibi bir şey yazıyor..
güzel olmuş ama navi programı igo nun eski sürümü acaba yeni sürüm yüklenebilir mi ? şuan benim telefonumda yüklü olan versiyon çok güzel hem görsel açıdan hemde sokak isimlerini falanda söylüyor bu yüklü olan program benin babamda nissan juke var ondada navi paket var ve bu igo dan yüklü sürekli sağa sola dön şeklinde komut veriyor muhtemelen usb çıkış var içine yeni sürüm igo atılabilir düşüncesindeyim
yazılım zaten 4gb bir micro sd kart içinde ayrıca var burdan güncelleyip yeniden kartı takın falan yazmışlar. acaba güncellesek dediğiniz gibi olurmu.
işin aslı arkadaşım bizim araçlar kumandaya basınca bady compture sonra ordan teybe sinyal atıyormuş. bunu nereden anladım derseniz kurcalarken arıza veriyor. arıza kodunu silerken inceledim hepsinde de bady compt. .......sinyal hatası diyor..vs vs. durum bu.. hep farklı kablolarla denedim hepside sinyal hatası verdirtti. tabi abs ebd hava yastıkları vs. de hata verdi. sistem bady compt. bağlı ama yanlış yere yanlış dirençte sinyal yollayınca arıza kodu çakıldı kaldı ortalık . bende vazgeçtim. tüm arıza kodlarını sildim. sistemi topladım. kumanda kolu hariç tabi. işlem tamamlanamadı....
işin aslı arkadaşım bizim araçlar kumandaya basınca bady compture sonra ordan teybe sinyal atıyormuş. bunu nereden anladım derseniz kurcalarken arıza veriyor. arıza kodunu silerken inceledim hepsinde de bady compt. .......sinyal hatası diyor..vs vs. durum bu.. hep farklı kablolarla denedim hepside sinyal hatası verdirtti. tabi abs ebd hava yastıkları vs. de hata verdi. sistem bady compt. bağlı ama yanlış yere yanlış dirençte sinyal yollayınca arıza kodu çakıldı kaldı ortalık . bende vazgeçtim. tüm arıza kodlarını sildim. sistemi topladım. kumanda kolu hariç tabi. işlem tamamlanamadı....
Ersin bey zaten teybi kumandadan çalıştırmak isterseniz body ile kumanda arasındaki bağı koparıp direk tuşlar için yeni board yapıp teybe vermek gerekiyor ama işte o haberleşme için ne gerekli nasıl bir haberleşme yapıyor nereye kaç ohm direnç vermek gerekiyor bu bilgiler lazım. İso soketinde toplamda kaç adet kablo var? Nette arıyorum ama teyp ile ilgili en ufak bilgi yok. Bunu buldukmu bence büyük yol kat etmiş oluruz haberleşme için nasıl bir yol gerekiyorsa o yönde bir çalışma yapılabilir diye düşünüyorum.
şu adamla bi iletişim mi kursak aslında?
MÜJDE...DİREKSİYON KUMANDASI SORUNU ÇÖZÜLDÜ tüm araçların - ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 27077102 (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kablo-aksesuar-mujde-direksiyon-kumandasi-sorununuz-cozuldu/detay/)
by the way diyerek ;
Bu teybin direksiyon kumandasında istediği direnç değerlerini elde edersek, işimiz çok kolay olacak. Direk direksiyondan gelen kabloya o değerden direnç takıp iso soketindeki malum yerlerine sokmak kalacak.lehim ve sökme/takma işi bilen herkes kolaylıkla yapabilecek bunu.
Direksiyonu söküp, düğmenin arkasına direnci takıp, teyp arkasında o kabloyu belirleyip sokete uydurmak. 4 kablo varsa yarım saatlik iş haline gelir...
Ben aşık oldum alete yalnız. Çok iyi görünüyor
Ersin bey zaten teybi kumandadan çalıştırmak isterseniz body ile kumanda arasındaki bağı koparıp direk tuşlar için yeni board yapıp teybe vermek gerekiyor ama işte o haberleşme için ne gerekli nasıl bir haberleşme yapıyor nereye kaç ohm direnç vermek gerekiyor bu bilgiler lazım. İso soketinde toplamda kaç adet kablo var? Nette arıyorum ama teyp ile ilgili en ufak bilgi yok. Bunu buldukmu bence büyük yol kat etmiş oluruz haberleşme için nasıl bir yol gerekiyorsa o yönde bir çalışma yapılabilir diye düşünüyorum.
işte resimleri bu. bu iso sokettekiler kumanda için. diğer soket zaten hoparler ile birebir uymlu aracın kendi soketini takıyoruz. hiç değişiklik yapmadan takılıyor.
işte resimleri bu. bu iso sokettekiler kumanda için. diğer soket zaten hoparler ile birebir uymlu aracın kendi soketini takıyoruz. hiç değişiklik yapmadan takılıyor.
Ersin bey soketler orijinal teyple aynı ise bence durum şu bizim teyplerin arkasındaki soketlerden A soketinin 1. ve 3. pinlerinden haberleşme oluyor.
https://s1307.hizliresim.com/1c/g/q8yr4.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
https://p1307.hizliresim.com/1c/g/q8ysv.jpg (https://bit.ly/c25MCx)
Bu haberleşme soketi yeni taktığınız teyptede aynı pinlere denk geliyorsa siz bu kablolardan herhangi biri ile şase arasına atıyorum 270 ohm direnç bağlayıp teybin menusundeki ayarlar steering wheel control kısmından no key yazan yere tıklayıp press any key menüsü var ise buraya atıyorum ses açma tuşu olarak atadığınızda kabloya her 270 ohm yi dokundurduğunuzda ses açılıyorsa bence işiniz çok kolay olur. direksiyon tuşlarına dokunmadan bu işi halledebilirsiniz diye düşünüyorum ama dediğim gibi mail yolladım bakalım cevap gelirse soketteki hangi kablo hangi işe yarıyor onu öğrenelim gerisi kolay olacak.
Ersin bey soketler orijinal teyple aynı ise bence durum şu bizim teyplerin arkasındaki soketlerden A soketinin 1. ve 3. pinlerinden haberleşme oluyor.
Bu haberleşme soketi yeni taktığınız teyptede aynı pinlere denk geliyorsa siz bu kablolardan herhangi biri ile şase arasına atıyorum 270 ohm direnç bağlayıp teybin menusundeki ayarlar steering wheel control kısmından no key yazan yere tıklayıp press any key menüsü var ise buraya atıyorum ses açma tuşu olarak atadığınızda kabloya her 270 ohm yi dokundurduğunuzda ses açılıyorsa bence işiniz çok kolay olur. direksiyon tuşlarına dokunmadan bu işi halledebilirsiniz diye düşünüyorum ama dediğim gibi mail yolladım bakalım cevap gelirse soketteki hangi kablo hangi işe yarıyor onu öğrenelim gerisi kolay olacak.
bu açıklama gayet yerinde ve yardımcı olmuş bence.
hocam bence de böyle bir şekilde direksiyon tuşlarını da çalıştırabileceğiz.
yalnız kafamda bir soru var,Ersin Abi'nin dediğine göre her kontrole ayrı kablo gidiyormuş. Eski sistemlerde olduğu gibi. eğer böyleyse,iş çok zor. ses açma tuşuna ileri sarma tuşuna kablo çekmek gerekir ki,bu pek zor.
Ancak üründeki iso soketinin kaç ohm veya watt ile çalıştığını öğrenirsek,direksiyon tuşları üzerindeki kabloları bodycopmuter'dan bağımsız bir şekilde direk bu iso soketine manuel olarak bağlarız. soketi keser,kabloları lehimleriz. sadece araya takılacak direnç,bir kısım da makaron(açık kabloyu kapatmak için plastik borular,ısıyla darlaşır,siz biliyorsunuzdur muhtemelen.bilmeyenler için.. :) ) gerekir. bu da totalde yarım saatlik bir iş.
senden gelecek mail'i lütfen buraya da iletirsen çok sevinirim.
yazılım zaten 4gb bir micro sd kart içinde ayrıca var burdan güncelleyip yeniden kartı takın falan yazmışlar. acaba güncellesek dediğiniz gibi olurmu.
bunu görmemişim. konunun ehli biri olarak ;
igo ürünlerinin güncellemesi naviextras.com adlı siteden gerçekleşiyor. Başarsoft haritalarını kullanan IGO benim de telefonumda kullandığım güzel bir aplikasyon.
erenemre arkadaşım,ürünün fotoğraflarında iki tane hafıza kartı girişi olduğunu görmüşsündür. bunlardan sağ taraftaki,navigasyon için gerekli olan dosyaları barındıran kartı barındırıyor içinde. 4GB'lık bir şey.
Güncellemek için gereken dosyaları bu siteden indirip , hafıza kartına aktarırsak güncel haritaya sahip oluyoruz.
Sadece bu.
Bilmeyenler için ; IGO'nun bence en muazzam özelliği,içinde POI'leri barındırması,hız sınırını söylemesi,aştığınızda uyarması.. Bu POI denen şeyle radarların yerleri işaretleniyor. Belirlediğiniz mesafeden evvel radar var diye sizi uyarıyor.
Güncel POI kullandım her zaman.Zilyon kere radardan kurtardı beni kerata :)
Tabii bu üründe var mı bu özellik bilmiyorum.Ben telefonumda kullanıyorum severek.
muratxx5
15/07/2013, 00:52
igo da radar için poi den ziyade internette kullanıcılar tarafından belirlenen yüzlerce radar noktasının koordinati olan txt dosyası var. indirip speedcam klasörüne atın hazır olarak kullanın...:thumbup:
muratxx5
15/07/2013, 00:59
teyp için kullanıcı kitapçığını inceleyin derim. çünkü pioneer incelememde hem ayrı bir w/r jakı var 3,5 mm audio olarak hem de iso soketinde bizim iso soketinde boş olan yerlerde remote control pinleri var 2 tane. bu iso soketinde varsa eğer pinlere farklı direnc değerleriyle deneyin derim... deneme yanılma yoluyla yapabilirsiniz aralık geniş oluyor direnç değerlerinin...1kohm dan başlayarak 25 kohm kadar tek sayı olanları deneyin nasıl değişiklik olursa ona göre tuşlara baglarsiniz ...
eğer her kablonun yeri ayrı ise şase tektir zaten diğer kabloları da direncleri taktiktan sonra tek kablo haline getirirseniz birşey değişmeyecektir çünkü her tuşa bastığınızda tek kabloda farklı değer olacaktır...
igo da radar için poi den ziyade internette kullanıcılar tarafından belirlenen yüzlerce radar noktasının koordinati olan txt dosyası var. indirip speedcam klasörüne atın hazır olarak kullanın...:thumbup:
POI'lerin içinde de var ama evet speedcam dosyasıyla extra kullanıcıların ekledikleri geliyor. doğrudur.
muratxx5
15/07/2013, 01:06
pioneer aldım geçen hafta acele mi ettim ne! bu konuyu görmemiştim...
pioneer aldım geçen hafta acele mi ettim ne! bu konuyu görmemiştim...
direksiyon tuşları işini halledebilirsek ben de direk olarak sipariş vereceğim bu aletten.
direksiyon tuşları işini halledebilirsek ben de direk olarak sipariş vereceğim bu aletten.
evet dediğiniz gibi direksiyon kumanda işi de tam olsaydı 10+++ bir cihaz ...ama uğraştıracak bu bizi. sahibinden deki direksiyon kumanda işi yapan arkadaşla irtibata geçtim yarın inceleyip bana geri dönecek..sonuçları aktarırım...ama kumandasız da iyi cihaz hakkını vermek lazım..
hocam valla şahane bilgilendirme ve paylaşımlar yapmışsınız. elinize sağlık. tutup 200 tl navigasyona vermek istemiyorum. sök tak bitmez işkence. bu alette av-in girişi var mı? geri görüş kamerası entegre edebiliyor muyuz??
hocam valla şahane bilgilendirme ve paylaşımlar yapmışsınız. elinize sağlık. tutup 200 tl navigasyona vermek istemiyorum. sök tak bitmez işkence. bu alette av-in girişi var mı? geri görüş kamerası entegre edebiliyor muyuz??
Var hocam. Ersin abi bir fotoğrafta göstermiş.
+olarak cihaz arayüzünde kamera seçeneği var fotoğraara bakarsanız
evet av in ve av out var. ben role bağlayarak hem ön hem arka kamera 2 adet çalıştırıyorum. av aut ile başka monitörlere görüntü verebiliyorsunuz. kolay gelsin.
hocam divx oynatabiliyor mu? özelliklerde yazmamışlar ama arka monitörlere çıkışı varsa en azından video oynatmalı diye düşünüyorum.
evet av in ve av out var. ben role bağlayarak hem ön hem arka kamera 2 adet çalıştırıyorum. av aut ile başka monitörlere görüntü verebiliyorsunuz. kolay gelsin.
hocam bir de bunun montajını nerede yaptırabiliriz. sıradan bir oto elektirikçi de yapabilir mi?
hocam bir de bunun montajını nerede yaptırabiliriz. sıradan bir oto elektirikçi de yapabilir mi?
evet yapar zor değil...kamera, monitör falan varsa bilemem, iş o zaman karışık...
şu adamla bi iletişim mi kursak aslında?
MÜJDE...DİREKSİYON KUMANDASI SORUNU ÇÖZÜLDÜ tüm araçların - ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 27077102 (https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-kablo-aksesuar-mujde-direksiyon-kumandasi-sorununuz-cozuldu/detay/)
iletişime geçtim, sipariş verdim çalışmazsa geri iade alacak bende merakla bekliyorum.....
Ersin bey zaten teybi kumandadan çalıştırmak isterseniz body ile kumanda arasındaki bağı koparıp direk tuşlar için yeni board yapıp teybe vermek gerekiyor ama işte o haberleşme için ne gerekli nasıl bir haberleşme yapıyor nereye kaç ohm direnç vermek gerekiyor bu bilgiler lazım. İso soketinde toplam da kaç adet kablo var? Nette arıyorum ama teyp ile ilgili en ufak bilgi yok. Bunu buldukmu bence büyük yol kat etmiş oluruz haberleşme için nasıl bir yol gerekiyorsa o yönde bir çalışma yapılabilir diye düşünüyorum.
teybi söküp arka tarafı iyice inceledim. direksiyon kumandası ile ilgili 2 adet kablo var. beyaz ve pembe renkli kablolar. 1. whell stering (tam anımsayamadım adını-ama teyp üstündeki direksiyon sist. resminden o olduğunu anlıyorum) 2. p.cont yazan başka bir kablo var. bu ikisi haricinde diğer kablolar av,ses,kamera,güç,şase,park gibi kablolar. merak edenlere kısacası 2 tane kablo boşta. bunlarda direksiyon kumandası ile ilgili kablolar. sanırım arkadaşların dediği sağ sol ve şasi gibi durum söz konusu. resimlerde de bu boşta duruan 2 kablo gözüküyor. ben üstünde ne yazıyor diye tekrar açıp baktım. umarım yardımcı olmuşumdur. kumanda ile ilgili orj. soketi bozmadan yapan sahibindendeki bir arkadaşla irtibata geçtim.orj teyp iso soketlerin resmini istedi çektim yolladım. bana uygun ürünü kargaladı yolda bekliyorum. bakalım derdimize derman olacak mı...
muratxx5
16/07/2013, 02:00
her araca uymaması lazım çünkü can -bus sinyalleri her araca giren farklı. mesela pioneer in orjinal bir aleti var böyle ... linea için ayrı gp için ayrı. ve diğer araçlar için de ayrı.ona göre de her alete kod vermişler. ona göre alınıyor. bu alet tek olarak belirtilen modeller arası nasıl calistiracak merak ettim doğrusu..!
muratxx5
16/07/2013, 02:04
bence dediğim gibi yapin o iki kabloya iki kablo bağlayın değişik direnclerle deneyin bir hareket olacakmi bakalım...
ilandaki alet pahalı gibi...
hocam divx oynatabiliyor mu? özelliklerde yazmamışlar ama arka monitörlere çıkışı varsa en azından video oynatmalı diye düşünüyorum.
format oldukça zengin sıkıntı yok. ama arka kafalık monitörlerde zaten usb ve sd çıkışları var gereksiz bir bağlantı bence.. ama oynatıyor yine de. arkalarda av1 ön kamera, av2 ortak yayın..+ bağımsız sd ve usb var. önde ise navi ve geri kamera var. cihazın menüsünden de ön kamera çalışacak şekilde bağladım..yani hepside bütün fonksiyonlara ulaşıyor..
her araca uymaması lazım çünkü can -bus sinyalleri her araca giren farklı. mesela pioneer in orjinal bir aleti var böyle ... linea için ayrı gp için ayrı. ve diğer araçlar için de ayrı.ona göre de her alete kod vermişler. ona göre alınıyor. bu alet tek olarak belirtilen modeller arası nasıl calistiracak merak ettim doğrusu..!
buradaki sistem aracın canbus bağlantısını kesip kendi sinyalini yolluyor. satan şahısın diğer ilanlarında navitech cihazlara uyduğu belirtilmiş zaten. şahısta navitech te 2 kablo var iyi bak dedi ben daha sonra inceleyince 2 kablo old. anladım aradım onayladım şahsın anlattığını. bakalım ne olacak...yani sizin dediğinniz gibi arcın bady copt. sinyal gitmiyor aksine kesiliyor. sinyal cihazdan giidiyor. umarım çalışır da emekler boşa gitmez...
muratxx5
16/07/2013, 02:48
ama şimdi direskiyondaki tuşlara bastığınızda sinyal önce ecuya gidiyor oradan can-bus hattı ile teybe gidiyor. eğer alet can-bus hattını kesiyorsa tuşların sinyali de burada. eğer can-bus hattı kesilirse tuş sinyali de kesilir. kesmeden alet sinyali convert edip teybe göndermesi lazım. bu da her araçda farklı olmalı. tüm araçlara uyması için her aracın can-bus hattı sinyali adedince entegre programlaması lazım.
can-bus hattındaki değerler de çok karmaşık. ben ölçtüm sabit bir değer asla çıkmıyor. sürekli değişken değerler var çünkü sinyal digital. dirençle gönderilen sinyaller gibi durağan değil. yani ses açmak için atıyorum 12kohm göndermiyor ecu.
dese ki bu alet sadece şu araç için eyvallah...can sinyalini çözüp pic ile entegre programlayıp sabit direnç değerlerine convert ediyor derim. pioneer böyle yapıyor mesela....
neyse inşallah çalışır da bir çözüm olmuş olur.
converter işe yarayacak bence.umudu kaybetmemek lazım.illaki bir çözümünü bulan çıkar.o zaman hepimiz ucuza navi'leniriz :)
dincsoy16
16/07/2013, 10:09
buradaki sistem aracın canbus bağlantısını kesip kendi sinyalini yolluyor. satan şahısın diğer ilanlarında navitech cihazlara uyduğu belirtilmiş zaten. şahısta navitech te 2 kablo var iyi bak dedi ben daha sonra inceleyince 2 kablo old. anladım aradım onayladım şahsın anlattığını. bakalım ne olacak...yani sizin dediğinniz gibi arcın bady copt. sinyal gitmiyor aksine kesiliyor. sinyal cihazdan giidiyor. umarım çalışır da emekler boşa gitmez...
Sonuç ne oldu?
Sent my iPhone using
ben de merakla bekliyorum.
Sonuç ne oldu?
Sent my iPhone using
kargo gelmiş ama bana ulaşmadı . malum kargocularda haklı ramazanda kapı kapı dolaşmak baya zor iş...inşallah olur...emekler boşa çıkmasa bari...
ferruh25
17/07/2013, 02:03
ya şu röle ile ön kamera işini biraz detaylı anlata bilirmisin şekilli fotoğraflı
evet denedim ses kalitesi oldukça iyi. rehbere navi den de ulaşıyorsunuz. ve en önemlisi bazı cihazlardaki gibi sadece numara gözükmüyor. senin tel de ne kayıtlı ise ismide o çıkıyor ekrana.. bu çok iyi..dahili mikrofonu var . hiç eğilip büzülmeden ses gayet iyi gidip geliyor. müzik olayındada sıkıntı yok. ses olarak oldukça iyi. bluetooth 10+ aldı benden...çok kullanışlı ve oldukça fonksiyonel...
ya şu röle ile ön kamera işini biraz detaylı anlata bilirmisin şekilli fotoğraflı
fotolu şu an mümkün değil ama açıklayım. cihazda sadece 1 kamera girişi var. benim ise daha önceki ünitede 2 idi. bende de 2 kamera var .ön ve arka.. 1. kamerayı cihazın av in girişine bağladım. elektriğini ise geri vitesten aldım . buraya kadar zaten herkes anladı... 2. kamerayı ise aynı kamera girişine (av in ) birleştirici aparat ile (yani bir girişi 2 yapan aparat) ile bağladım. bunun elektiriğini kameranın olduğu ön kısımdan (motor içi) aldım. fakat kameranın elektrik kablosuna röle taktım. geriye takınca geri kamera çalışıyor. cihazdan kamera tuşuna basıncada röle devreye girip geri kamerayı ayırıp ön kamerayı çalıştırıyor. biraz karışık oldu ama elektrik işi yapan biri çok basit yapar. aynen anlatı hemen yaparlar. oto elektrikçilerin işi role takmak zaten .. olay bu.....tek kamera girişi olduğu için böyle birşey yaptım ok.herkese kolay gelsinnnn...
cihaz çalışıyor. bütün fonksiyonlar iyi .sıkıntı yok fakat tam iş bitti derken toplama aşamasında kısa devre yaptırdık, sigorta attı vs. çalışmadı.hata bizden kaynaklı .satıcıya söyledim. tamam değiştirelim dedi bakalım . servise geri yolladık. satan şahıs çok anlayışlı. tavsiye ederim.
teyp mi gitti.aboo
dincsoy16
17/07/2013, 23:51
cihaz çalışıyor. bütün fonksiyonlar iyi .sıkıntı yok fakat tam iş bitti derken toplama aşamasında kısa devre yaptırdık, sigorta attı vs. çalışmadı.hata bizden kaynaklı .satıcıya söyledim. tamam değiştirelim dedi bakalım . servise geri yolladık. satan şahıs çok anlayışlı. tavsiye ederim.
Ama 200 tl çok aparat için.değermi dersek elbette değer ama yinede çok.bu aparatı marea aracıma kendi emeklerimle PİC programlama ile 35 tlye halletmiştim.
Teyp 400 aparat 200 geri vites kamerası çerçeve montaj derken 800 tlyi buluyor toplamda.
Ama sağlık olsun aldık teybi bikere direksiyon tuşlarını kendim halletmeye çalışıcam.
Sent my iPhone using
teyp mi gitti.aboo
yok kısa devre yapan direksiyon kumanda aparatı.. teyp çalışıyor.
direksiyon kontrol ünitesi için fiyat yüksek diyenler, fiat punto sterring wheel diye ebay de aratın 30 euro civarı fiyatı var ayrıca kargo ücretsiz..yani yaklaşık: 75-80 tl ye gelir.. bilginize. ebayle arası iyi olanlar baksın derim.....12 garantili..birebir değişim diye ilanlar var....
direksiyon kontrol ünitesi için fiyat yüksek diyenler, fiat punto sterring wheel diye ebay de aratın 30 euro civarı fiyatı var ayrıca kargo ücretsiz..yani yaklaşık: 75-80 tl ye gelir.. bilginize. ebayle arası iyi olanlar baksın derim.....12 garantili..birebir değişim diye ilanlar var....
ebayde bir sürü ilan çıkıyor farklı markalar için, acaba hangisi navitech e uyar bilginiz var mi? Ya da teybin konnektörlerinin şeması vs?
yahu şimdi anlamadım.bu ünite çalıştı mı ?
dincsoy16
19/07/2013, 23:25
Ünite çalışıyor.montaj sırasında kısa devre etmişler ve arızalanmış satıcı yenisiyle değiştirecekmiş
Sent my iPhone using
ebayde bir sürü ilan çıkıyor farklı markalar için, acaba hangisi navitech e uyar bilginiz var mi? Ya da teybin konnektörlerinin şeması vs?
fiat yazanalrdan olucak. bilginize
evet ünite çalışıyor. işlem bitti, toplayayım derken kısa devre ettirdim. sigorta attı ama modül çalışmadı. satıcıyı aradım kısa devre yaptırmışsısnız dedi yenisiyle değişime gitti. yenisini bekliyorum...modülü almak isteyen alabilir.tüm fonksiyonlar ,aydınlatma da dahil orj. daki gibi çalışıyor. 6 düğmenin 6 sıda doğru çalışıyor.
teybin çerçevesi ile cengiz dinçsoy kardeşimden aldığım destek ile biraz oynama yaptım.teybi sıfır hizalamayı başardım. ama cengiz kardeşim benden çokk çok önde fiberle teyp çerçevesini kaynaklamayı başarmış..oldukça özveri ve cesaret işi..şahsen ben onun çalışmasını görünce benim ki baya basit kaçtı diyebilirim.cengiz kardeşim resimleri bekliyoruz. siteye biraz renk gelsin..benim resimlerde en kısa zaman da geliyorr. bekleyin.yapacak arkadaşlara yardımcı olalım..
son halini youtube dan inceleyin derim.. çerçeveyi genişletip teybi içeri aldım. gayet iyi oldu.bakın bakalım beğenecek misiniz.
linki; https://www.youtube.com/watch?v=bGBz7BXP7sI
son halini youtube dan inceleyin derim.. çerçeveyi genişletip teybi içeri aldım. gayet iyi oldu.bakın bakalım beğenecek misiniz.
linki; navitech NX-145R grande punto - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=iyO6LifmArs)
Bayıldım, jant lastik ve bakım dönemi olmasaydı hemen sipariş verirdim. Bu arada istanbuldan alacak bir arkadaş olursa ve direksiyon butonları konusunda yardım iterse yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Güle güle kullanın...
Bu arada 4lü butonun 2 yanındaki HP etiketli buton neyi çalıştırıyor :D
Bayıldım, jant lastik ve bakım dönemi olmasaydı hemen sipariş verirdim. Bu arada istanbuldan alacak bir arkadaş olursa ve direksiyon butonları konusunda yardım iterse yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.
Güle güle kullanın...
Bu arada 4lü butonun 2 yanındaki HP etiketli buton neyi çalıştırıyor :D
direksiyon butonu derken... nasıl yardımcı olacaksın..ayrıntılı bilgi verirsen seviniriz. hp düğmesi havalı kornayı devreye sokup çıkartan bir düğme.
dincsoy16
01/08/2013, 22:42
teybin çerçevesi ile cengiz dinçsoy kardeşimden aldığım destek ile biraz oynama yaptım.teybi sıfır hizalamayı başardım. ama cengiz kardeşim benden çokk çok önde fiberle teyp çerçevesini kaynaklamayı başarmış..oldukça özveri ve cesaret işi..şahsen ben onun çalışmasını görünce benim ki baya basit kaçtı diyebilirim.cengiz kardeşim resimleri bekliyoruz. siteye biraz renk gelsin..benim resimlerde en kısa zaman da geliyorr. bekleyin.yapacak arkadaşlara yardımcı olalım..
Hepimize hayırlı olsun...
26714
26715
26716
Sent my iPhone using
26714
26715
26716
Sent my iPhone using
hayırlı olsun. güle güle kullan. süperrrrrrrrr olmuş.
direksiyon butonu derken... nasıl yardımcı olacaksın..ayrıntılı bilgi verirsen seviniriz. hp düğmesi havalı kornayı devreye sokup çıkartan bir düğme.
konuyu yeni gördüm, okuduğum kadarı ile direksiyondaki kontrol butonlarının kullanılabilmesi için bir modül satın almışsınız. bu modülün yerine gerekli olan donanımı yapabileceğimizi düşünüyorum. ancak bunun için üzerinde biraz çalışmak gerekiyor. bu nedenle istanbulda alan bir arkadaş çıkarsa üzerinde çalışabileceğim bir ortam sağlanmış olur.
26714
26715
26716
Sent my iPhone using
gerçekten emeğe deymiş, güle güle kullanın....
erenemre
02/08/2013, 00:24
harikulade olmuş güle güle kullanın kaplama olsun taktığınız alet olsun çok şık durmuş fiat mühendisleri görse şaşırır gerçekten :D
26714
26715
26716
Sent my iPhone using
Navigasyonu teyp çerçevesine sıfırlamak için nasıl bir yöntem kullandın ? navigasyonun butonlarının yüzey yüksekliği teyp çerçevesinin kalınlığından daha fazla olmadığını bu yüzden ya navigasyonun ön kapağını çıkardığını yada navigasyonu teyp çerçecesi ile birleştirmiş olabileceğini tahmin ediyorum.
2. seçenek ise ön paneldeki yazılar nereye gitti diyecem, heralde oda boyanmış olmalı ?
abi bu neee.mükemmel görünüyor.nasıl olduğuyla ilgili bir açıklama yapar mısınız?
İkisi de birbirinden güzel olmuş, vallahi elinize emeğinize sağlık, helal olsun, konsolda ekranlı bir teyp olması cidden çok istediğim bişey...
dincsoy16
02/08/2013, 01:45
Arkadaşlar detayları bugece paylaşıcam.
Ön bilgi teyp çerçevesini teyp ön paneline göre keserek teybi çerçeveye sıfıra sıfır oturttum.teyp ön panelini sökerek teyp çerçevesine sabitlemek ve estetik bir görüntü elde etmek adına plastik kaynağı ile birleştirdim.ardından yüzeye macun ve revizyon işlemi uygulandı.sonrasından önce astar boya ardından bazkat pastel siyah boya ve 3 kat vernik uygulandı.böylece kusursuz ve pianoblack bir görüntü elde ettik.
Sent my iPhone using
gerçekten çok güzel olmuş güle güle kullan ve cesaretinden ötürü tebrik ederim..
dincsoy16
02/08/2013, 02:41
Teşekkürler...
Sent my iPhone using
Bu nedir böyle?! Ağzım açık kaldı. Mükemmel.. Bunu bizlere de yapar mısın?
dincsoy16
02/08/2013, 04:23
KONU TAŞINMIŞTIR
https://forum.grandepuntotr.com/ses-goruntu-sistemleri/48232-grande-punto-multimedya-resimli-anlatim.html#post852040
başlarda her bir kontrol pini için ayrı ayrı birer kablo var demişsiniz, doğrumu anladım.
linki; navitech nx-145r - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bGBz7BXP7sI)
Ersin Bey bi sorum olacak, şimdi Cengiz Bey'in yeni konuda gösterdiği ilk uygulamayı yapmış oluyorsunuz siz, plastik kaynağı kaynak boya vs. girmeden. Ama onun koyduğu resimlerde teyp çerçevesinin kesilmiş olduğu belli oluyor. Sizin koyduğunuz videoda ise hiç belli olmuyor gibi. Acaba kestikten sonra başka bir işlem de uyguladınız mı..?
Ersin Bey bi sorum olacak, şimdi Cengiz Bey'in yeni konuda gösterdiği ilk uygulamayı yapmış oluyorsunuz siz, plastik kaynağı kaynak boya vs. girmeden. Ama onun koyduğu resimlerde teyp çerçevesinin kesilmiş olduğu belli oluyor. Sizin koyduğunuz videoda ise hiç belli olmuyor gibi. Acaba kestikten sonra başka bir işlem de uyguladınız mı..?
sadece teyp çerçevesini kesip,boyadım o kadar.tabi çerçeveyi keserken çok milimetrik bir şekilde kesmek lazım.teybin çerçeveye sıfır oturması için..birde benim kullandığım çerçeve ile cengiz'in kullandığı çerçeve farklı. benim kullandığım çerçevenin linki geçmiş sayfalarda var.benimki içe doğru 4 yönden eğimli, bu da teybin tam oturup boşlukları alıyor. kolay gelsin...
başlarda her bir kontrol pini için ayrı ayrı birer kablo var demişsiniz, doğrumu anladım.
sonra teybi çıkışlarını kurcalayınca 1 tane direksiyon kumandası için kablo olduğunu anladık. tek kablo var tüm iletişim için...
dincsoy16
02/08/2013, 23:04
Benim çerçeve farklı evet.kesildiğide belli oluyor çünkü plastik kaynağı yapacağım için zaman kaybetmemek adına keserken özen göstermedim.
Sent my iPhone using
en son güncel hali budur.
merak edenler bir baksın..
navitech nx-145r - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=bGBz7BXP7sI)
çerçeveyi ve konsol rengini değiştirdim. resimler yakında.
çerçeveyi ve konsol rengini değiştirdim. resimler yakında.
merakla bekliyorum :)
problem var yükleyemedim bir daha deneyeceğim .
Tuning07
08/12/2013, 03:09
cihazı aldım, bağladım. Fakat direksiyon kumandası için aparat bulamıyorum. Bende sadece iso soket var, kumanda soketi yok extra olarak. bunu nasıl yapabilirim? yada sizin orjinal teypleriniz nasıldı? sadece iso soketmi, yoksa kumanda için ayrı bir soket varmıydı?
cihazı aldım, bağladım. Fakat direksiyon kumandası için aparat bulamıyorum. Bende sadece iso soket var, kumanda soketi yok extra olarak. bunu nasıl yapabilirim? yada sizin orjinal teypleriniz nasıldı? sadece iso soketmi, yoksa kumanda için ayrı bir soket varmıydı?
ayrıntılı özelden msj attım kolay gelsin. bu verdiğim linkte aparat aldığımız sinan beyin ilanı ,incelerseniz olayı anlarsınız..
DİREKSİYON KUMANDASI APARATI - ADAPTÖRÜ 2005-2012 modeller ara - ve Oto Ses Sistemleri sahibinden.com'da - 129994741 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-ses-sistemleri-aksesuar-direksiyon-kumandasi-aparati-adaptoru-2005-2012-modeller-ara-129994741/detay/)
Arkadaslar size bir sorum olacak bu teybin duvar kağıtları var fakat özel kendimiz duvar kağıdı yükleme yerimizde var ama attıgım resmi o bölümden bulmuyor bmp dosyası bulunamadı diyor peki bmp ye cevirip atıyorum resmi yine bulunamadı diyor ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum :)
dincsoy16
22/01/2014, 21:28
Resimleri navigasyon kartının içine kopyala bmp uzantılı olarak kopyala
iPhone 'den aracılığı ile gönderildi
Arkadaslar size bir sorum olacak bu teybin duvar kağıtları var fakat özel kendimiz duvar kağıdı yükleme yerimizde var ama attıgım resmi o bölümden bulmuyor bmp dosyası bulunamadı diyor peki bmp ye cevirip atıyorum resmi yine bulunamadı diyor ne yapmam gerekiyor yardımlarınızı bekliyorum :)
resimleri navigasyonun yüklü olduğu karta at. bmp formatıda, olacaktır.
resimleri isteyen arkadaşlar için buraya koyuyorum. isteyen uğraşmadan alıp yükleyebilir. jpg ve bmp formatların her ikisinide koydum. ilgilenenlere dikkat..
ses sistemine biraz müdahalede bulundum . resimler geliyor en kısa zamanda.
işte resimler. cep telefonu ile çekince biraz kötü olmuş. en kısa zamanda fotoğraf makinası ile görüntüleri koyayım. part 1
yeni bir değişiklik yaptım fotolar en kısa zamanda geliyor.
2 resim arasındaki 7 fark...
ana ünitenin olduğu kısmı sarı renge çevireceğim. plastidip kullanarak. yeni fikirlere ve önerilere açığım...
ana ünitenin olduğu kısmı sarı renge çevireceğim. plastidip kullanarak. yeni fikirlere ve önerilere açığım...
Ben çok güzel durmayacağı kanısındayım. Arabanın rengi çok güzel ama tamamlayıcı ve farklı renkler de olmalı derim. Mesela mat siyah yapabilirsiniz göğsü.
LG-D802 cihazımdan gönderildi
Ben çok güzel durmayacağı kanısındayım. Arabanın rengi çok güzel ama tamamlayıcı ve farklı renkler de olmalı derim. Mesela mat siyah yapabilirsiniz göğsü.
LG-D802 cihazımdan gönderildi
ilk denediğim mat siyah oldu ama çok boğucu bir şey ortaya çıktı neyin ne olduğu belli olmuyor kapkara birşey oldu orta konsol sonra idareten tek kat son bu boyayı attım o yüzden sarı demiştim. aliminyum renk plastidip bulunsa daha can alıcı olur gibime geliyor ama yok bulamadım.. tavsiye için teşekürler.
sergenozmercan
20/05/2014, 19:59
ben de bu teybi alma konusunda baya düşünceliydim ama bu konuyu komple okuyunca kararımı verdim en kısa sürede alacağım. :)
kafalık monitörü de istiyorum, her monitör uyar mı? izmirde fiyat, servis en uygun nereden alınır? ersin abinin arabasına hayranım bu arada:)