PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Km dolandırılmışım?

By_Static
04/07/2013, 15:44
Tüm forum halkına selamlar
Daha once gp sahibi olup bu forumdaydım
Sorunum sudur gp sattım
4ay once 207 aldım(galeriden)
Bugun aracımı satıcaktım 207 pek hosuma gitmediğinden,
Aracımın kmsi aldıgımda 147ooo de idi suan 155000de
Neyse alıcı geldı araca baktı begendi bir arkadasım serviste sorumlu dedi
Onu bekledik o arkadasta geldi arabayı sorgulattı 215000de bakıma girdigini soledi sok oldum o an!!! Hemen aldıgım yere gittim anlattım sasırdılar yada
Ole gorunduler... Simdi ben paramı isticem geri yada dava acabilirmiyim
İlan cıktısı elimde galerinin actıgı ilan... Birde satıs sozlesmesi var
Galeri yokus yaparsa napmaliuim sizce ve benim gibi madur olanınız varmıdır?

blackhawk
04/07/2013, 19:49
üzerinden çok zaman geçtiyse zor. tükoder‘e sor derim

malebow
04/07/2013, 20:11
Bence sizde araştırın, km orjinal de olabilir. Fiyatı kırmak için oyun yapıyor olabilirler.

ABNEW
04/07/2013, 22:03
Uğur, galeri denince maalesef hep sıkıntı yaşıyoruz bizler.Umarım km orjinaldir alıcılar fiyat indirmek için km yi fazla söylemişlerdir.Eğer gerçek km o ise bu durumda yetkili servisten bir belge alıp galeriye dava açmanı öneririm.Aracı alırken sana söylenen km yi ispatlayabilirsen haklılığın kanıtlanmış olur ve davayı kazanabilirsin,

Geçmiş olsun, umarım sorun kolayca hallolur...

oliverkan
04/07/2013, 22:27
Geçmiş olsun hocam, umarım dava işlerine gerek kalmadan sorunu çözebilirsiniz.

biancoangelo
04/07/2013, 23:24
Geçmiş olsun.....Bi daha Dizel araba Almammm.....

(Genellikle Dizel araçlarda adet oldu km düşürmek satarken bi 40-50 binde siz düşürün derim.) (Ticarette Ahlak kalmadı çünki) Nasıl ki askerde bişey çalmak yer değiştirmeyse km düşürmekte buna benzer bişey oldu yani....)

SaLDo
04/07/2013, 23:55
Aynısı basıma geldi. Direk dava actım. Şuan mahkemenin acılmasını bekliyorum. Önce suc duyurunda bulundum. Eğer kazanırsam ki kazanmam %100 görünüyor,delillerim sağlam. Ardından tazminat davası acıp hakkımı arayacağım.

erenemre
05/07/2013, 01:56
ilan kayıtlarına ulaşsanız bile hiçbir işe yaramaz aracı alırken tramer sorgusu ve ekspertiz yapılması gerek birkaç yakınımda bu km düşürmeden dolayı yargıya başvurdular ama hiçbir sonuç elde edemediler maalesef

smartmavi
05/07/2013, 03:11
Satış belgesinde "inceledim, beğendim" hükmünde bir madde var. Ben de pek birşey çıkacağını sanmıyorum.

Alacağınız aracın plakasını sms atıyosunuz, son muayene kilometresi falan mesaj olarak geliyor. Bunlar gözden kaçırılmamalı.

SaLDo
05/07/2013, 07:30
Satış belgesinde "inceledim, beğendim" hükmünde bir madde var. Ben de pek birşey çıkacağını sanmıyorum.

Alacağınız aracın plakasını sms atıyosunuz, son muayene kilometresi falan mesaj olarak geliyor. Bunlar gözden kaçırılmamalı.

İyide adam ekrana bakmıs ve km normal işte!! adamların yaptıkları nitelikli ,yani şahısların anlayamayacağı bir sahtecilik.

rafetkurt
05/07/2013, 09:56
farklı bir servise git hocam en son bakımını sor sonra tüvtürkü ara en son ne zaman muayneye girmiş onu öğren yazılı belgeler al sen mahkemeye başvur ama benim bildiğim duyduğum 30 iş günü içinde bu konu hakkında kabul oluyordu dava.

4 ay çok zor gibi neden , nedeni şudur; kişi malı bu şekilde kabul etmiş oluyor .. 30 gün gecince..

erenemre
05/07/2013, 11:18
farklı bir servise git hocam en son bakımını sor sonra tüvtürkü ara en son ne zaman muayneye girmiş onu öğren yazılı belgeler al sen mahkemeye başvur ama benim bildiğim duyduğum 30 iş günü içinde bu konu hakkında kabul oluyordu dava.

4 ay çok zor gibi neden , nedeni şudur; kişi malı bu şekilde kabul etmiş oluyor .. 30 gün gecince..

bence hiç uğraşmasın boşuna daha masraf olur bir sonuçta çıkmaz 4 ay sonra hiçbir sonuç elde edemez boşuna masraf yaptırmayın arkadaşa

Seronet
05/07/2013, 11:23
Geçmiş olsun, çevremde epey bir kişinin başına bu tür olaylar geldi nedense hepsi bunu kabullenip hakkını aramayı düşünmedi. Burda ne fikir versek boş olur en iyisi evraklarla birlikte bir avukata gidip danışmak.

rafetkurt
05/07/2013, 13:08
valla hocam babam'da geçen sene grand chroke vardı 2008 model. banka müdüründen aldık 130 binde diye satarken 180 binde çıktı alan adam 'da sorun etmedi cünkü yürüyeni motoru iyiydi fazlasıyla.. aldı gitti şans bu işler.. boşver takılma ayrtıntıya. bekle satarsın ya da aldığın adama sat... galeriye..

tserce
05/07/2013, 16:23
geçmiş olsun, peşini bırakma galericinin ilk önce geri alması için uğraş. etraf sahtekar kaynıyor ....

tayfux
05/07/2013, 17:07
Bir arkadasimiz mahkeme kanali ile parasini geri almisti hemde yasal faizi ile..bence avukata ihtar cektirin..

SaLDo
05/07/2013, 20:03
Kardeşim masraf falan etmiyorsun. Savcılıktan suç duyurusunda bulun ve ceza mahkemesinde hakkını ara. Elinde km ile oynandığına dahil belgeler varsa kazanma şansın yüksek. 30 gün geçmesi falan hikaye.Sana ayıplı mal vermiş adam,nitelikli dolandırıcılığa giriyor bu. Sen satarken farketmişsin senin bunda suçun yok. Aç dava gitsin. Kazanamazsanda koyun gibi durdum demezsin. :bebek:

TayfunBulat
06/07/2013, 02:05
geçenlerde arkadaşlar konuşurlarken kulak misafiri olmuştum fakat ne kadar doğrudur bilmiyorum. araçların km leri ile oynama nitelikli suç olarak kabul edilmesi için bir yasa falan çıkıyor dediler hatta hapis cezası falan var diyorlardı. tekrar geçmiş olsun bence bir avukata danışın.

fotobelit
06/07/2013, 13:15
bence hiç uğraşmasın boşuna daha masraf olur bir sonuçta çıkmaz 4 ay sonra hiçbir sonuç elde edemez boşuna masraf yaptırmayın arkadaşa
Yahu Emre nmeyin peşindesin kardeşim..Saçma sapan yazılarına dayanamdım artık..Hakkını arıycak tabi adam..Varmı öyle..Göz göre göre dolandırıl sonra bişey olmaz diye bırak..Senin gibiler yüzünden bu tip olaylar oluyor..Ara kardeşim hakkını sonuna kadar..Muayeneye giriş km si,satış ilanında belirttikleri km..Hepsi delildir..Paşa pşa vericekler paranı veya aracı senden geri alıcaklar mahkemeye gitmesin diye..Önce konuş,baktın olmuyor mahkemeye gieceğini söyle..Hakkını ara..

Tumuli
29/07/2013, 14:28
sıkıntılı ve mide bulandırıcı durumlar allah kolaylık versin mahkeme işleri ile uğraşmak zor

hakanka
29/07/2013, 14:49
belkide km doğrudur sms at zaten muayeneye girdiği km yi söylüyor

Honor COOPER
29/07/2013, 21:43
Geçmiş olsun işallah olumlu sonuç alırsınız.

aukm
30/07/2013, 03:29
valla galericiden araba almak mı tövbe tövbe bence bu ist./ bağcılardaki galericilerin hepsini kapatmak lazım 1 tane temiz esnaf olmaz mı genelleme yapmak istemiyorum ama 10 tane adama gittim 10 da ayno lokal var diyor tramerden pert kaydı çıkıyor hadi bizim aklımıza msj atmak geldı diğer türlü giydiriyorlar direk. bence sonuna kadar git hakkını ara en kötü keşke demessin

bordom22
30/07/2013, 04:02
banada oldu aynısı büyük geçmiş olsun 4.000 tl zarar etmiştim bende ama iyi ders oldu.hakkını ara

ferdigokhan
30/07/2013, 16:44
Çok geçmiş olsun, sonuç ne olursa olsun hakkını ara derim, öle durup hiç bir şey yapmamaktan iyidir. Hiç olmassa o aldığın galeri rahatsız olur, kapılarına yazı gider...