Orijinalini görmek için tıklayınız : 30000 bakım ücreti ne kadar ve neler değişecek acaba?
sinanuzun
03/07/2013, 12:21
Arkadaşlar aracımın 30.000 bakımı geldi 30.000 bakım ücreti ne kadar birde bu kez nelere bakılacak araçta acaba ?
oliverkan
03/07/2013, 14:11
yanlış hatırlamıyorsam, balata kontrolü yapılıyor gerekliyse değişmi yapılır. geri kalanı yağ ve filtre değişimi olan standart şeyler. geçen yıl 30000 bakımı için ankarada 290 300 civarı bir ücret ödemiştim
Sinan, aracının 30000 bakımı yok.Sadece dizel olduğu için yağ+yağ filtresi değişmesi gerekiyor (Her 10000km de bir) Eğer son bakımdan itibaren bir yıl olduysa aracının yıllık bakıma girmesi gerekmekte.Bu durumda yağ+yağ filtresi, hava-polen filtresi değişimi yapılır, görsel kontroller yapılır.Bunun dışında aracının ilk bakımı 40000km lik periyodik bakımdır,
Yağ ve yağ filtresi değişimi 150TL, yıllık bakım ise 300TL civarında tutmalı...
sinanuzun
03/07/2013, 20:55
Sinan, aracının 30000 bakımı yok.Sadece dizel olduğu için yağ+yağ filtresi değişmesi gerekiyor (Her 10000km de bir) Eğer son bakımdan itibaren bir yıl olduysa aracının yıllık bakıma girmesi gerekmekte.Bu durumda yağ+yağ filtresi, hava-polen filtresi değişimi yapılır, görsel kontroller yapılır.Bunun dışında aracının ilk bakımı 40000km lik periyodik bakımdır,
Yağ ve yağ filtresi değişimi 150TL, yıllık bakım ise 300TL civarında tutmalı...
Teşekkür ederim.
sinanuzun
09/07/2013, 11:22
Arkadaşlar 250 TL ödedik. Bakıma ek olarak klima temizliği için araç fanlarına spreyle antibakteriyal vermişler. Ben aracı teslim ederken frenlerden hızlı olduğumda fren basınca ıslık sesi geldiğini balatalara bakılmasını söyledim onlarda bakmışlar balatalar iyi durumdaymış değişim yapılmadı. Şimdi hızlı gireken frene bastoığımda ses yok ama yavaşlayıp durmak için bastığımda ses çıkıyor bakım faturasında balata spreyi fiyatalandırması yapılmış. Birde araç sanki şuan gaza basınca aracı teslim etmeden önceki aktifliğe sahip değil gibi sanki biri aracı tutuyor gibi bu normal mi ?
teacherofenglish
05/10/2013, 23:33
Ben de bugün Ordu Tunalar'da 30 bin bakımına girdim.260 dedi 250'ye indi.Bu servise ilk defa gittim.Yaklaşımı iyiydi.Lastiklere nitrojen hediye etti.(Lastik başına 5 tl'den basıyorlarmış normalde) Balatalar değişmedi.Bir de değiştirdiği filtreleri bir poşetle arabanın içine bırakmışlar.Bunu da ilk defa gördüm.Hani aklınızda soru işareti kalmasın gerçekten değiştik filtreleri der gibi:) Yani memnun kaldım kısacası