Orijinalini görmek için tıklayınız : Merhaba Arkadaşlar
Merhaba arkadaşlar ben foruma yeni üye oldum. Umarım güzel vakit geçiririm. Arabadan çok anlamıyorum. Fakat bu aralar bi araba almayı düşünüyorum. Araba bakarken bir arkadaş Fiat Puntolardan bahsetti bende biraz araştırdım.ve Fiat Punto 1.4 Dynamic 2007 Model 21.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 129395186 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-acil-satilik-129395186/detay) ilandaki arabayı almayı düşünüyorum. Sizce Araba ile yazılan fiyat uygun mu. Ve bazı sitelerde puntoların direksiyon kutusunda problemler çıktığını söyledi . Bu konuda siz deneyimli punto kullanıcıları ne diyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim..
therasmus
25/06/2013, 20:29
Dizel alacaksan punto derim ama benzinli punto ben olsam almam.
Peki 18-21 bin tl aralığına alınabilecek iyi dizel punto bulunabilir mi?
therasmus
25/06/2013, 21:06
Peki 18-21 bin tl aralığına alınabilecek iyi dizel punto bulunabilir mi?
Bence bulursun.
Bence bulursun.
İnşallah Bakalım. Ama Peki neden benzinlisini (gerçi baktığım araç tüpe çevirilmiş ama) neden tercih etmeyeyim. Belirli problemleri mi var?
Aslinda bakarsak su benzin fiyatlariyla benzinli arac almak zaten mantikli degil. Ben de benzinli kullaniyorum. Beni cok uzmuyor acikcasi. Size de tavsiye ederim fakat, surekli inip yukselen benzin fiyatlari yuzunden hesap tutmuyor bazen...
Ayrica dizel araclarin torkunun yuksek olmasi sebebiyle daha atik bir performansa sahip oldugu da asikar. Linkteki araca bakamadim telefonda oldugum icin, eger ucuza alinacak,makul bir arac ise alinabilir..
Direksiyon konusuna gelince. Puntolarda en belirgin hata, city mode problemidir. Puntolarda direksiyon hakimiyetine yardimci olmak maksadiyla city mode denen elektroservo bir motor var. Bu motorun arizalanmasidir bu arizanin tanimi.
Yetkili serviste eger aracin kronik arizasi oldugu tespit edilirse,ki forumda buna ayri acilmis bir bolum dahi var,degistirenler oldu, o zaman degistirirler.. sorun kalmaz.. eger kaza sonucu olduysa,ve bunu size kanitlarlarsa,malesef 1500 ila 2500 tl arasi ucret karsiligi degisir..
Genellikle,kronik oldugu icin degistirirler. Basiniz agrimaz yani,ben dahil pek cok kisi city motorunu degistirdi ucretsiz olarak.
2 aracılığıyla Motorola Atrix cihazımdan gönderildi.
Aslinda bakarsak su benzin fiyatlariyla benzinli arac almak zaten mantikli degil. Ben de benzinli kullaniyorum. Beni cok uzmuyor acikcasi. Size de tavsiye ederim fakat, surekli inip yukselen benzin fiyatlari yuzunden hesap tutmuyor bazen...
Ayrica dizel araclarin torkunun yuksek olmasi sebebiyle daha atik bir performansa sahip oldugu da asikar. Linkteki araca bakamadim telefonda oldugum icin, eger ucuza alinacak,makul bir arac ise alinabilir..
Direksiyon konusuna gelince. Puntolarda en belirgin hata, city mode problemidir. Puntolarda direksiyon hakimiyetine yardimci olmak maksadiyla city mode denen elektroservo bir motor var. Bu motorun arizalanmasidir bu arizanin tanimi.
Yetkili serviste eger aracin kronik arizasi oldugu tespit edilirse,ki forumda buna ayri acilmis bir bolum dahi var,degistirenler oldu, o zaman degistirirler.. sorun kalmaz.. eger kaza sonucu olduysa,ve bunu size kanitlarlarsa,malesef 1500 ila 2500 tl arasi ucret karsiligi degisir..
Genellikle,kronik oldugu icin degistirirler. Basiniz agrimaz yani,ben dahil pek cok kisi city motorunu degistirdi ucretsiz olarak.
Öncelikle bu güzel ve açıklayıcı yorumların ve ilgin için teşekkür ederim. Bu baktığım araç 76 binde 2007 model 1.4 dynamic model. Tüp takılmış ve herhangi bir kazası değişeni ve boyası yok. Renk de klasik punto rengi egzotik kırmızı deniliyor galiba :) fiyat olarak da 21.000 yazmış araç sahibi. Fakat biraz pazarlık payı var. Bu bilgiler ışığında da değerli değerlendirmelerini alabilirsem sevinirim. Tekrar çok teşekkür ederim... City mode hatası sadece garantisi devam eden araçlarda mı ücretsiz yapılıyor yoksa araçtan kaynaklı olduğu tesbit edilen her durumda mı ?
oliverkan
30/06/2013, 22:38
hoşgeldiniz, umarım istediğiniz gibi bir punto sahibi olursunuz :)
Sevgili hocam,kronik arıza olan bu durumun arızasının tamir süreci,Tüketici Hakları Bildirgesinde yayınlandığı üzre,"Garanti süresi ile kısıtlanamaz". Dolayısıyla, bu sorun eğer aracın önceden yapılmış kazasıyla ilişkili değilse,servis bunu değiştirir.
2007 Model 76.000 iyi bir KM değeri. Olması gereken bu. Dynamic paket ve Egzotik Kırmızı rengi olması sebebiyle ilgi çekici.
Eğer aracın bahsettiğin gibi kazası,değişeni yoksa(bunu tramer,ekspertiz her şekilde teyit edin.) Zaten konuşmamız hata olur. Araçta city sorunu olma ihtimali düşüktür.
Her ihtimale karşı,aracı almadan önce zaten teste çıkarsın. City sorununun ele alındığı konulardan,belirtileri bul. Bu arıza nasıl kendini gösterir iyice araştır ve test sürüşünde buna göre değerlendir..
Hayırlı olsun :) Sormak istediğin ne olursa sorabilirsin. Sadece ben değil,forumdaki pek çok arkadaş yardımcı olacaktır.