Orijinalini görmek için tıklayınız : Radar mı?
Selamlar. Bu aksam Ankara incek tarafina dogru giderken gozume lazer gibi bir sey geldi. Etrafimdaki araclar da yavaslamaya basladilar. Daha sonra kafami cevirdigimde,beyaz bir transit , disinda iki tane adam gordum. Daha sonra u donusu yaptim tekrar bakmak icin, bagajinda bir laptop gordum. Sorunu kime sorsam radarda laptop ne gezer,radar arabanin gogsunde olur,bagajda olmaz dediler. Bir yandan da babam agzima etti haliyle :) oyle bi radar yok lan goze lazer mi gelir diye.
Hizim 80 ila 90 arasiydi. Herhalde hiz siniri 70 idi o yolda.
Tahminlerinizi,ongorulerinizi beklerim..
2 aracılığıyla Motorola Atrix cihazımdan gönderildi.
Bu ara iyi kitlemeye başladı lar cezaları bir yandan iyi bir yandan arabadan soğuyacak oluyoruz
Hocam göze lazer tutar mi bu adamlar ya? Bildigin kirmizi bi isik geldi yani.bir de disinda iki adam var,u donebilecegim bir yer. Cevirmeye de girmedim yani.
Bir arkadasim mobesenin olcumunu yapan bir cihazdir dedi ama benim icim rahat degil acikcasi
valla paranoyak ettiler adamı. herşey olabilir. bi istihbarat çalışması olabilir, teknolojik bi çalışma olabilir, psikopat olabilir... valla temkinli olmak lazım...
Orada bir yere hız ölçen kamera koyacaklar ise kalibrasyonunu yapıyor olabilirler. Normalde hareket eden bir cismin hızını tam olarak ölçebilmek için o cisme 2 kamera ile bakmak lazım.
Tek kamera ile bu işi yapabilmek için de, kameranın gördüğü yolda düzenli aralıklarla mesafe ölçümü yapıp, 1 metre mesafenin kaç piksele karşılık geldiğini bulmaları lazım, onun da en kolay yolu lazerli mesafe ölçümü. Tahminim birer metre aralıklar ile yola lazer ışını tutup, lap top yardımıyla da kameradan lazeri gördükleri noktaları işaretliyorlardır.
Pek hayra alamet değil; yan yana duran iki kamera hız kontrolü için, tek büyük dikdörtgen şerit ihlali için kullanılıyor diye biliyorduk ama lazerle kalibrasyon yapıyorlarsa eğer; şerit ihlali için kullanılan kameralara da hız ölçüm özelliği eklemeye çalışıyor olabilirler.
Söylediğin iyi oldu, dikdörtgen kameralarda basıp geçiyordum herkes gibi. Bundan sonra dikkatli olmak lazım.
Orada bir yere hız ölçen kamera koyacaklar ise kalibrasyonunu yapıyor olabilirler. Normalde hareket eden bir cismin hızını tam olarak ölçebilmek için o cisme 2 kamera ile bakmak lazım.
Tek kamera ile bu işi yapabilmek için de, kameranın gördüğü yolda düzenli aralıklarla mesafe ölçümü yapıp, 1 metre mesafenin kaç piksele karşılık geldiğini bulmaları lazım, onun da en kolay yolu lazerli mesafe ölçümü. Tahminim birer metre aralıklar ile yola lazer ışını tutup, lap top yardımıyla da kameradan lazeri gördükleri noktaları işaretliyorlardır.
Pek hayra alamet değil; yan yana duran iki kamera hız kontrolü için, tek büyük dikdörtgen şerit ihlali için kullanılıyor diye biliyorduk ama lazerle kalibrasyon yapıyorlarsa eğer; şerit ihlali için kullanılan kameralara da hız ölçüm özelliği eklemeye çalışıyor olabilirler.
Söylediğin iyi oldu, dikdörtgen kameralarda basıp geçiyordum herkes gibi. Bundan sonra dikkatli olmak lazım.
bir bilgi bir bilgi... bak neler öğreniyoruz. teşekkürler teknik bilgiler için. dediğin gibi çok dikatli olmak lazım...
Lazer tuttularsa aradaki mesafeyi ölçüyorlardır heralde kamera mobese veya sabit radar koyacaklardır. Radar makinası olmadan sizin hızınızı tespit edemezler. Ayrıca haftasonları ve iş çıkışı ve girişlerinde eskişehir yolundaki 70 sabit radarını geçtikten sonra basmayın benden size tavsiye :D
fotobelit
21/06/2013, 11:13
Kedidir kedi..Şaka bir yana,korkunun ecele faydası yok kardeşim..Ama bence kafan rahat olsun..Öyle gözüne soka soka radarı göstermiyorlar artık..Radar uyarılarıda kaldırılıcakmış..
U dönebileceğim bir yere niçin radar koyarlar ki ? hemen ordan u döndüm. zaten ileride de çevirme yoktu. nasıl iş anlamadım..
U dönebileceğim bir yere niçin radar koyarlar ki ? hemen ordan u döndüm. zaten ileride de çevirme yoktu. nasıl iş anlamadım..
zaten çevirmelerin %80i kalktı. plakadan eve göderebilir.
araç şirket aracı.. faturayı da şirkey ödeyecek ama,sorarlar adama ne bu diye..sonuçta 1 ay içinde fahri memurlardan yediğim cezayı saysam küfredersiniz bana..
o fahri memurlar yok mu.. kemersiz yola çıkmam.. tipine gıcık olduğuna yazarlar. geçenlerde ceza gitmiş şirkete kemer takmamışım güyya..dediğim gibi kemersiz yola çıkmam.imkanı yok..
bir de o yolda hız sınırı 50km/s imiş! 80-90 arası hızımla muhtemelen bir üst sınıftan ceza ödeyeceğim. bu da 300 küsür tl gibi bi cezaya denk gelir... haşşşırt...
sinirden gelen edit : arkadaş o yolda 50 ile git sana arkadan toslarlar ya?! incek,ted koleji civarları. gidiş geliş 6 şerit yoldan bahsediyorum.
araç şirket aracı.. faturayı da şirkey ödeyecek ama,sorarlar adama ne bu diye..sonuçta 1 ay içinde fahri memurlardan yediğim cezayı saysam küfredersiniz bana..
o fahri memurlar yok mu.. kemersiz yola çıkmam.. tipine gıcık olduğuna yazarlar. geçenlerde ceza gitmiş şirkete kemer takmamışım güyya..dediğim gibi kemersiz yola çıkmam.imkanı yok..
bir de o yolda hız sınırı 50km/s imiş! 80-90 arası hızımla muhtemelen bir üst sınıftan ceza ödeyeceğim. bu da 300 küsür tl gibi bi cezaya denk gelir... haşşşırt...
sinirden gelen edit : arkadaş o yolda 50 ile git sana arkadan toslarlar ya?! incek,ted koleji civarları. gidiş geliş 6 şerit yoldan bahsediyorum.
oralarda radar oluyor ancak senin gördüğün radar değildir.
oralarda radar oluyor ancak senin gördüğün radar değildir.
içime su serptin yeminle... umarım öyledir. şayet ben de ilk defa gözüme lazer gelen bir şeye denk geliyorum. çok ilginç.
İncek yolunda anayasa mahkemesini geçtikten sonra,jandarma ışıkları var o yolun devamında karşı şeritte ve o şeritte sürekli radar olur. beyaz ya da füme accent hatta
İncek yolunda anayasa mahkemesini geçtikten sonra,jandarma ışıkları var o yolun devamında karşı şeritte ve o şeritte sürekli radar olur. beyaz ya da füme accent hatta
araç ticari,ford transit 'ti
motor delisi
23/06/2013, 21:21
06.05.2013 tarıhınde eskışehir yolunda 70 yol sınırına 167 km hız ile ceza yemişim aynısı banada oldu bir sanıyelık bir lazerdi umursamadım eve geldi yaklaşık 1 ay sonra geldi. ve ceza 600 küsürdü 700 e yakındı mecvur odedım öyle kaymak gibi bir yolda 70 hız sınırı koymak millete koyun gözüyle bakmaktan başka birşey değil.. Bir daha plakamdakı A harfini stıcker ıle kapatmayı planlıyorum uzun yola giderken.
Sizinki de pek fazlaymış. 167 şehir sınırları içinde gerçekten çok fazla bir hız.
Ayrıca plaka yazısını kapatmak yasal değil. Bence pek doğru bir iş yapmıyorsunuz..
Bu arada 7 gün içinde gelmeyen,tebliğ edilmeyen cezaya itiraz hakkınız var..
Honor COOPER
25/06/2013, 01:40
Kamyoncular otobana para ödememek için traş köpüğü sıkıyormuş harflere şehir efsanesi değilse?
Varsın suç işlemeyelim de ceza yiyelim :) harfler kapaliyken allah korusun birine carptigimizda nolucak? Terorist muamelesi gosterirler adama valla..
Haftaya cumaya kadar ceza gelirse gelir. Obur turlu teblig suresini gectigi icin itiraz ederim. Kilifina giren semsiye acilmaz :)