Orijinalini görmek için tıklayınız : Oto Yıkama Açmayı Düşünüyoruz
Merhaba abilerim yıllardır aklımda olan oto yıkama açma fikrini bugün babama sundum araştır mantıklı gelirse açarız dedi tek ortak olmayı düşünüyoruz Adana'da orta halli bir oto yıkama açsak dükkan kirasıyla birlikte ne kadar bütçe ayırmamız lazım ? görüşlerinizi almak istiyorum birde sizce karlı bir iş mi ? düşünceleriniz benim için önemli şimdiden teşekkür ederim
en önemlisi müşteri çekebilmek. kıytırık makinalarla kıyı köşe yer açarsan sıkıntı olur.
artık firmalar frenchaising ile hep marka yerler açıyorlar. Sonax Meguiars vs. bunlarda makine parkının belli bir noktada olmasını ve isim paralarını istiyorlar. Bence çok iyi düşün paranı boşyere sokağa atma
Memnuniyet cok onemli... ilk gelen musteri temizligi begenmezse bir daha ugramaz... 100 musteride goturur...
Hayirli olsun... allah gonlunuze gore versin...
Sent my GT-9500 Galaxy S4 using 2
evodrift
19/06/2013, 20:48
dükkan kirası hariç 10bin lira gibi bi parayla oto yıkama açabilirsin ama dükkan ve mevkiyi çok iyi araştırman gerekiyor.benim en yakın arkadaşlarım bu işi yapıyor.eğer düzgün yıkarsan temizlersen kar payı fazlasıyla yüksek ama dediğim gibi güzel temizleme yapman gerekiyor ve bunun dışında kuaför de yapman lazım özellikle kuaförden güzel kar kalıyor zira zor bir iş.allah gönlüne göre versin ve hayırlısı olsun
Herkese çok teşekkür ederim dükkanı bulduk gibi makineleride arastırdım aklımda tasarladım birşeyler dükkan+makineler+malzemeler yaklasık 25.000 lirayı buluyor elemanlar hazır zaten 2 kişi alıcaz bende yazları çalısıcam babamda basımızda duracak elemanlar suan oto yıkamacıda çalısıyorlar zaten canavar gibi cocuklar saygılıdırlar 4-5 aya kadar parayı ayarlıcaz inşallah en geç önümüzde ki yaz Allah izin verirse açarız bu yaz yetişmez çünkü dükkanın yeride merkzde güzel bir yer 120 metrekare inşallah hersey dilediğimiz gibi olur
Hayırlısı olsun. Aracı yıkayacak olanlar müşterilerin aracına kendi araçları gibi bakarsa, titiz davranırlarsa, müşteriye ilgi alaka gösterirlerse tabii ki iş yapar. Bir de müşterileri sigortalamayı araştırın derim. Hem müşteri çekersiniz bu yolla hem de mazallah bir zarar falan oluşursa sigortadan karşılayabilirsiniz. Her şeyi legal, kitabına uygun yapın. (arabaların anahtarlarını makbuz karşılığı verip alın mesela)
hayırlı olsun kardeş,
inşallah istediğiniz gibi olur.