Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç exspertiz yapan yerlere güvenilir mi?
ykaya1983
17/06/2013, 17:34
Arkadaşlar aracımı satma durumu olduğu için bugün antepte alıcı ile birlikte 50 tl ye aracın tüm aksamlarını expertiz yaptırılan yere gösterdik.Fıat servisinden araçta boya darbe yok bilgisi ile aldığım aracın expertizde ön çamurluk değişik sol ön kapı boyalı çıktı.Gerçekten bu duruma pek inanamıyorum.Çünkü çamurluğu değişik boyalı bir araç az çok renkten ve boyadan belli etmesi gerekmez mi?Orda bu aksamların boyalı olduğunu neye göre belirliyorsunuz dediğimde usta o da bizim sırrımız işte diye cevap vermişti.Fakat biraz önce aşağı inip aracı kontrol ettiğimde sinirim tepeme çıktı.Çünkü aracın hem sol ön hem sağ ön çamurluğunu içten civata bağlantılı yerlerin boyasını aracın metali görünecek derecede kazımışlar.Ayrıca sol iç taraf ön kapıda da var.Geri zekalı pislikler bu şekilde mi kontrol yapıyorlar acaba?
Telefonla arayıp bu nasıl kontrol,böyle aracın boyası kazınarak kontrol olur mu?Boyalı araç zaten boya ölçüm cihazı ve elle kontrolde belli olur dedim.Onlarda biz bir yeri kazımadık belki cihazmız değmiştir dediler ama külahıma anlatsınlar.Ben aracın bir yerinde yarım cm çizik olsa farkına varırım.Üstelik bu kazımanın ikisi de iki çamurluğun aynı yerinde.
Şimdi söyleyin arkadaşlar bu adamların verdiği rapora güven olur mu?
rafetkurt
17/06/2013, 17:57
Yetkili Servis dışında hiç biryere güvenmiyorum yaptırdığım ekspertiz içinde imza kaşe form alıyorum, sırf nissan juke alıcaktım servis ekspertiz hizmeti vermiyor dedi diye arabayı almaktan vazgeçtim gittim full evo aldım cam tavanlı aynı paraya :) benim icin cok önemli servis olayı..
ykaya1983
17/06/2013, 18:20
Arkadaşlar aracı alırken servis boya darbe yok dediği için almıştım.Birkaç gün önce de servisten aracımla ilgili bilgi almak istediğimde araç bilgilerini vermiyoruz demişlerdi.Bugün ben de topçuoğlu servisini genel merkeze şikayet ettim.Biraz önce topçuğludan arayıp aracım hakkında bilgi aldım.Malesef ekspertiz yapan yer haklıymış.Aracın ön çamurluğu değişmiş.Bundan sonra aracın bilgilerini müşteriye vereceğiz dediler.Ne yapalım olan oldu artık.
Honor COOPER
17/06/2013, 19:04
Hocam topçuoğlundan değişmiş bilgisini aldıysan hangi servis boya değişen yok demişti size alırken!
Hocam geçmiş olsun Bende aynı durumu yaşadım arabamı sattığım arkadaş teste soktu sağ ön kapı dıştan boyalı çıktı yıllardır boyasız biliyoduk şok oldum. İşin enteresan tarafı satmadan önce renault bayisine gittim sıfır araba bakmak için benim arabayı test ettiler bişey yok dediler.
ykaya1983
17/06/2013, 20:11
Hocam topçuoğlundan değişmiş bilgisini aldıysan hangi servis boya değişen yok demişti size alırken!
Hocam aracı alırken topçuoğlu servisi 20 tl karşılığı kontrol edip boya darbe yok demişti.Hatta geçenlerde hele bir aracın geçmiş bilgisini sorgulayım diye topçuoğluna gitmiştim.Fakat araç sahibi olmama rağmen sorgulattırmadılar.Expertizde de sol çamurluk değişen çıkınca genel merkeze şikayet ettim.Şikayet edince hemen arayıp aracın bilgisini telefonda verdiler.Ben de daha önce neden bana bunu söylemediniz boya darbe yok dediğiniz araçta değişen parça çıktı dedim.Onlarda daha önceleri 20 tl karşılığı yüzeysel kontrol yaptıklarını şimdi o uygulamanın kalktığını söylediler.Ben de hatalarını anlayacakları birkaç cümle sarfettikten sonra telefonu kapattım.Olan oldu artık zaten.Servise bile güvenilmiyormuş.Başta expertiz yapan yere kızdım ama bu expertiz yapanlar ne hatası varsa buluyorlar.Yalnız onların da serviste değişen çamurluğu kontrol amaçlı aracın iki çanurluğunda boya kazıması yapmaları yanlıştı.