Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taksim Gezi Parkı

Sayfa : 1 [2]

didi77
10/06/2013, 00:03
Çözüm yolları ve projeleriyle milletin desteğini alacak alternatif parti ya da partiler olmadan çıkılacak her ayaklanma her direniş ya da eylem bu şartlarda başarısız olmaya mahkumdur.Çünkü millet muhalafetteki partilerin hamurunu çok iyi bildiği için meydanı asla boş bırakmaz.Belli kesimler olaya duygusal yaklaşsa da ben reel gerçeklerden bahsediyorum.Kimse kusura bakmasın arkadaşlar bu eylemlerle iktidar partisi bir anda geriye çark etmez.Ortamı yumuşatacak birkaç açıklama,birkaç taviz ve uzlaşmayla mesele kapanır ve yola aynen devam edilir.Bunun en somut kanıtı başbakanın bugün gittiği her yerde eylemlerde yakıp yıkan ve onları destekleyen herkes çapulcudur ve asla bu azınlık grup istiyor diye adımlarmızı geri atacak değiliz benzeri söylemleridir.
Şimdi bazı arkadaşlar bana kızabilir ama bence malesef bu eylemler de akp nin oylarını artırmaya yaradı.Keşke şiddet olayları hiç yaşanmadan her kesimden destek alan demokratik bir eylem birkaç gün içinde ses getirip sonlandırılsaydı.(Yanlış anlamayın herkes şiddet yanlısı demiyorum.Şiddet yanlıları tarafından suistimal edildi diyorum)Şimdi hergün uzadıkça uzayan biber gazlı tomalı eylemler insanlarda giderek bu gruplara karşı daha da nefrete dönüştürecek.Son zamanlarda anketlerde iyi çıkmadığına dair duyumlar alıyordum ama yine şansı döndü ve oylarını artıracak bir kriz buldu kendine.

Tespitlerinde diyelimki haklısın oy arttırdı o zaman 15 gün içinde yapsın secim alsın yüzde 60 70 meydandakilerde alsın boyunun ölçüsü Buda bir taktir ben kendim bizzat Ankara'da medyanın tam kalbinde görev alıyorum ve siyaseti üniversite genclik kollarından başlayıp teşkilat içinde yer alıp bir fiil görev yaptım taktik diyorum çünkü secime daha var burdan bu secim secim diyenler meydandakiler deyil aksine AKP ve yandaşları nedeni ortam yatışır yeni salvolar yeni gündem değiştirmeler olur CHP iyice yerin dibine sokulur ve secime güçlü gidilir ortada bir çadır tiyatrosu AKP tarafından yapılıyor bu mitingler neyin acelesi her gittiği yerde miting düşman işgalinden ülkeyi kurtardıda haberimizmi yok sokaktaki insanda tc vatandaşı kimi kime kışkırtıyor aynı aileden farklı partilere oy atanlar var ne olacak 80 döneminden dersler çıkmamış hala böyle ortamlar illegal örgütlerin sevdiği ortamlar buna sebebi hükümet veriyor sokaktaki insanlar bağırıyorsa şayet varsa aranızda psikolog yada sosyolog izahı cok kolay yapar dinlemedikleri seslerinin kısıldıgı ve kale alınmadığını düşündükleri için bağırıyor ülkede 11 yıldır tek başına yüzde 50 gibi bir oy alacaksın halada muhalefet gibi davranıp mağdur U oynayacaksın artık yemiyor kimse sokağa bakın dinleyin darbede istenmiyor ama hükümet darbe yapacaklar havası yaratmaya çalışıyor neden mağdur U oynayalım bu eyleme 90 doğumlular oldukça fazla destek veriyor yaşı 45 den sonrası da biraz temkinli davranıyor geçmişte yaşananlardan dolayı ve AKP hükümetinin dediklerine inanmak zorunda kalıyorlar eski söylemlerle yok cami bombalayacak yok müslümanlar katlediliyor ama şimdiki genclik yemiyor inanmıyor

askin
10/06/2013, 00:15
Babannem de mi çapulcu la :D

Kadın her namazında çok güzel dualar ediyor hiç merak etmeyin kardeşlerim.

işte sıkınıt burda... kullanılıyor... gezideki çoğunluğun istekleri masum, ama bu masumluğu kullanan çok kişi var.. tıpkı sizin babanneniz gibi..

alttaki linki kesin seyretmeyeceksiniz, yiğit bulut var diye biliyorum, ama sizin gibi düşünmeyenleri dinlemeden olmaz bu işler..

Gezi Parkı - Yiğit Bulut MUTLAKA İZLEYİN! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rfwyUJ7Bvsw&feature=share)

Castell
11/06/2013, 11:15
Taksimde polis müdahalesi var, eylemcilerden marjinal grupları ayıklamaya çalışıyorlar........

SteinGP
11/06/2013, 11:54
Millet polise saldırmayınca polis polise saldırmaya başladı :) TOMAlarda su tabancasıyla su sıkıyolar arkadaşlarının ayaklarına :) Vay arkadaş ya, bu kadar ucuz provokasyon olur mu?

outlife
11/06/2013, 12:29
eylemin 10. gününe kadar direnişe uzak duran bdp ve pkk apo ile görüştükten sonra her ne hikmetse geziye girme kararı aldı. ardından apo posterleri açılmaya molotflar sıkılmaya şiddet sloganları atılmaya başlandı... polise molotof atanlardan birinin belinde silah görüldü. milletin gözünde direnişin anlamını küçültmeye çalışıyorlar...

saldılar provakatörleri pkk eylemine çevirmeye çalıştılar... yav arkadaş tamam pkk tü kaka anladıkta daha düne kadar bu iktidar değilmiydi osloda imralıda apoyla pazarlıklar yapan, askerin elini sıkıştırıp müdaheleyi engelleyen kardeş naraları atanlar... ortalğa akil insan salanlar... demekki neymiş bdp yi ve pkk yı tetikçi yapıp milletin arasına sokup polislerle işbirliği yapıp eylemi bitirmeye çalışmak varmış...

yemezler efendim... o apo posterleri de meydanlara saldığınız prov. polisleri de meydandan çıkarmayı bilecek direniş ruhu var orada...

linki olsa gönderirdim ama dün bir video izledim. gazi mahallesinde polis müdahale yapıyor fakat polise toplan saldır emri ingilizce geliyor :) :)

bugün yine gezi dolacaktır emin olun... kimse bu oyunlara prim vermeyecektir...

ha bu arada dolmabahçe camii için müftülük soruşturma başlatmış... tayyibi yalanlarsan içki içilmedi, seks yapılmadı diye olacağı budur... lakin çarşı imamla müezzini de savunur merak etmeyin...

seks yapıldı iddiasına girmmiyorum bile neyin kafasını yaşıyorlar, fantazi dünyalarında neyi kuruyorlarsa artık...

GP COSKUN
11/06/2013, 12:34
Belki bu şekilde anlaşılabiliriz...

https://img32.imageshack.us/img32/9932/rwerq.jpg (https://img32.imageshack.us/i/rwerq.jpg/)

altına imza atıyorum harika bir paylaşım

LeoN48
11/06/2013, 14:33
işte sıkınıt burda... kullanılıyor... gezideki çoğunluğun istekleri masum, ama bu masumluğu kullanan çok kişi var.. tıpkı sizin babanneniz gibi..

alttaki linki kesin seyretmeyeceksiniz, yiğit bulut var diye biliyorum, ama sizin gibi düşünmeyenleri dinlemeden olmaz bu işler..

Gezi Parkı - Yiğit Bulut MUTLAKA İZLEYİN! - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=rfwyUJ7Bvsw&feature=share)

Dün kara dediğine bugün ak diyen döneklik literatürüne altın harflerle geçmiş omurgasız Yiğit Bulut efendi ne zamandır güvenilir bir kaynak oldu...

ABNEW
11/06/2013, 14:38
..................................
linki olsa gönderirdim ama dün bir video izledim. gazi mahallesinde polis müdahale yapıyor fakat polise toplan saldır emri ingilizce geliyor :) :)
................................

Ergin, yoksa yabancı polis açılımı mı yapıldı ? :)

Açıkçası Gezi Parkında ilk günün sonunda polis müdahalesi ile birlikte istenmeyen olaylar yaşanmaya başladı ve eylemdeki arkadaşlardan da bunları yapanların hükümet yanlısı kişiler olduğu sürekli söylendi, dün Gazi Mahallesinde de aynı iddialar vardı.Umarım bunlar doğru değildir.Eğer, Gezi Parkına toplanan çocuklara yönelik böyle sistemli bir karalama varsa açıkçası durum çok çok vahim demektir.Bunu yaptıranlara ise bu dünyada denebilecek hiçbirşey yok maalesef...

outlife
11/06/2013, 16:01
Ergin, yoksa yabancı polis açılımı mı yapıldı ? :)

Açıkçası Gezi Parkında ilk günün sonunda polis müdahalesi ile birlikte istenmeyen olaylar yaşanmaya başladı ve eylemdeki arkadaşlardan da bunları yapanların hükümet yanlısı kişiler olduğu sürekli söylendi, dün Gazi Mahallesinde de aynı iddialar vardı.Umarım bunlar doğru değildir.Eğer, Gezi Parkına toplanan çocuklara yönelik böyle sistemli bir karalama varsa açıkçası durum çok çok vahim demektir.Bunu yaptıranlara ise bu dünyada denebilecek hiçbirşey yok maalesef...

maalesef öyle. bu konuda bi yorumumda da yazmıştım. ilk sert direnişin olduğu cuma gecesi ordaydım. kendi gözlerimle gördüm halkı yönlendirip sonra bir köşe de amirim diye telefonla konuşanı. sonraki gecelerde gittiğimde gümüşsuyunda yine kendince halkı yönlendirmeye gaza getirmeye çalışan polisler vardı gaz derken biber değil coşku anlamında :)

lakin gerçek gezi direnişçileri bunlara mahal vermedi. ben bile gümüşsuyunda arkadaş atmayın havai fişek kışkırtmayın diye 30 kişilik bir grubu kendim durdurdum.

fakat o kadar çok sivil vardı ki alanda. sokakta elinde tespihle dolaşırken gördüğün adamı kulağında küpe ayağında kargo pantolonla meydanda eylemci gibi görüyorsun. 3-5 toplanıp yok şurdan eli sopalı mhp liler geliyor, yok ak gençlik geliyor 400 kişi şişli tarafından falan. herkes inanın buyursun gelsinler oturalım sohbet edelim diyerek karşıladı bunların kışkırtıcılıklarını...

fakat ne zaman ki alana bdp girdi. orda durum karıştı işte.. pkk apo psoterleri vss durumun seyrini değiştirmek için bahane oldu ki devlet eliyle salındıkları ortada...

ingilizce polis videosuna gelince akşam denk gelirsem bulabilirsem link paylaşacağım. siz de aratabilirsiniz. harbiden polis ingilizce talimat veriyor ve polislerde koşuyor... bugün de mesela sdp vb partilerde kışkırtıcı olarak orada yer aldı. nereden buldunuz molotofu, nasıl yaptınız, belinize silahı nerden getirdiniz... kaldı ki polis onca kuvvetle gelecek taksime çiçek sular gibi tomadan su sıkacak... gördük polisin nasıl sistemli saldırdığını ve tomaları gaz bombalarını nasıl acımasız kullandıklarını... bugün adamlar molotf atacak sen çiçek sulayacaksın... yemezler...

tayyibin tutumuna hiç girmiyorum. asıl provakatör asıl kışkırtcı halkın içine nifak sokan nefret tohumları eken kendisi... pavyonlarda mafyacılık oynayan karanlık tipler gibi konuşur mu bir başbakan yahu... ayıptır... ne kızların kucağa alınması kaldı, ne polisin şşehit eddilmesi kaldı, ne imamın tehdit edilmesi kaldı, ne çapulcusu, ne marjinali ne provakatörü kaldı....

allah sonunu hayır etsin diyorum tayyibin... başka da bişey demiyorum...

celenlee
11/06/2013, 17:05
Süpersiniz arkadaş ya :)

Polis,elinde koca kamerasıyla kayıt yapan yabancı habercilere diyor dili döndüğünce.

Move Back: Geri çekilin Geri durun diyor. (Yani Move back, polislere hadi goşun demek olmuyor!)
Gazatecilere geri çekilin dedikten (Videoda da Yönünün kameralara dönük olduğu gözüküyor) sonra polislerine GOŞŞŞ diyor ve gidiyorlar :)

HA BU ARADA: (Burda garip yorumlar yapılmamış olsa da)

Böyle açık bir görüntünün ardından yapılan, saçma yorumlar, komplo teorilerine de, halk arasında PROVAKASYON diyoruz.

celenlee
11/06/2013, 17:11
Alın işte provakatif bir haber :)
Yolda en az 3 kameralı gölge var, onlara geri çekilin diyor.
Ama bir de haberi seyredin..

https://www.youtube.com/watch?v=E2s5xtSXeto

"Bir polis amiri, biber gazı atmak için koşan polis ekiplerine ingilizce emir verdi" diyor. Olayın nereye çekilmek istediği ortada. Bari haberi yapan ingilizce bilip de yapsaymış. Reziller :)

edit:
Bu haberi kullanan bir diğer ORGAN:
https://www.youtube.com/watch?v=yLR7apdZLbQ

outlife
11/06/2013, 17:48

"Bir polis amiri, biber gazı atmak için koşan polis ekiplerine ingilizce emir verdi" diyor. Olayın nereye çekilmek istediği ortada. Bari haberi yapan ingilizce bilip de yapsaymış. Reziller :)

edit:

benim izlediğim videoda ne bir kameraman ne de bir muhabir vs var. ingilizce konuşan biri geri çekilin diyor polislerde geri çekiliyor. daha sonra da ilerliyor. ayrıca işyerinde olduğum için verdiğin linkleri izleyemiyorum. her iki linki ve benim izlediğimi yanyana koyarak tekrark değerlendirme yaparım.

bu haberin provakatif olduğunu varsayarsak ki olabilir, yanımda gözlerimle gördüğüm hem polislere taş atıp hemde amirim diye konuşan adam ne peki...

diyelim orada polis dışında provakatörler de var ki mutlaka vardır. hepsinden önce tayyibin nefret dolu söylemleri ve halkı birbirine düşüren tutumlarına ne demeli... bu video emin ol tayyibin söylemlerinin yanında çok masum kalır.

hem sivil polisin hem de diğer marjinal güçlerin provakatörlerinin cirit attığı bir direnişte bu tarz haberlerin ve yanılsamaların olması çok doğaldır.

fakat bu polisin şiddetini asla örtmez. sabahın köründe insanlar uyurken gaz bombaları ve tomalarla saldırmak insanlığa da polisliği de sığmaz... bu saldırı bu direnişin en provakatif tutumudur. yoksa ki insanlar tutupta işini gücünü karısını kızını eğlencesini bırakıp parka gideyim gaz yiyeyim diye gitmez.. yaralanan ki bu hastane kayıtları 4700 kişi ölen 2 kişi ve bir polisin (polisin üst geçitten düştüğü kardeşi ve iş arkadaşı tarafından teyid edildi diye biliyorum) ölümünden sadece provakatörleri ve göstericileri sorumlu tutmak ne iktidarın ne de iktidarın hükmünde içişleri bakanlığı vali ve emniyetin suçunu örtmez...

ilk çadırlar kurulduğunda tayyip talimat verseydi belediyeye dinleyin bakalım ne diyolar bunlar diye emin olun hiçbirşey olmazdı... dik kafalılık yapmaya gerek yok. %100 ün başbakanıysan %100 ü dinleyip ona göre değerlendirme yapmalısın... inat ediyorsan da üslubunu daha ılımlı tutmalısın....

yoksa adın faşist te olur, diktatörde olur... hatta bir bakmışsın sadece adın değil karakterin öyle olmuş...

celenlee
11/06/2013, 17:57
her iki linki ve benim izlediğimi yanyana koyarak tekrark değerlendirme yaparım.

Yapsanız iyi edersiniz ;) Forumdaşımın böyle bir oyuna gelmesini istemem şahsen.

bu haberin provakatif olduğunu varsayarsak ki olabilir, yanımda gözlerimle gördüğüm hem polislere taş atıp hemde amirim diye konuşan adam ne peki...

Bu noktada da diyebileceğim iki şey var:
1-) Polisin içinde kesinlikle provakatörler var.
2-) Halkı aldatmak adına, halk içerisinde göstere göstere yapılan bir eylem olabilir.

SteinGP
11/06/2013, 18:18
Zaten move back diyen arkadaşın Türk olduğu belli aksanından. Yabancı polis işine ben ihtimal vermiyorum çünkü bizim polis zaten gayet güzel dövüyor vatandaşını :) Yabancı polise o konuda ihtiyaç yok şimdilik.

outlife
11/06/2013, 18:33
Zaten move back diyen arkadaşın Türk olduğu belli aksanından. Yabancı polis işine ben ihtimal vermiyorum çünkü bizim polis zaten gayet güzel dövüyor vatandaşını :) Yabancı polise o konuda ihtiyaç yok şimdilik.

hahah buna çok güldüm yaa.... doğrusun valla.

provakasyona gelmem konusundaki endişelerin içinde teşekkür ederim. Bu kadar bilgi kirliliği ve hassas durumlarda elbette ki gelebilirim. sonuçta bende kendi hassasiyetleri olan bir insanım. yanılmam ve gaza gelmem de normal :)

Normal şartlarda bugün benim taksimde olmam lazımdı zaten. ama bakıyorum artık bir çok şey amacından sapmış evrim geçirmiş bu 15 günlük süreçte. (Ben BDP nin alana girmesi ve polisin senrayosunun başarıya ulaşmasına bağlıyorum) Az önce 6 gece taksimde direnişte ve nobette olan arkadaşımla istişare yaptığımız da hem taksim platformunun taleplerinin gerçekçiliği, hem direnişin örgütlü ve organik bir yapıya sahip olamayışı hemde kalabalığı gören siyasi partilerin grupların şov alanına dönüşmesi hem de yarın tayyiple görüşecek ekibin kafamda soru işaretleri bırakması vesilesi ile bugün evdeyim, takipte ve izlemedeyim...

ABNEW
11/06/2013, 18:52

Can, zaten move back diyen yabancı değil.Ben Suriyeli Muhaliflere polis üniforması giydirdikleri söylenmekte, onu kastettim,

Eylemi, provakatörleri, polisleri, yakmayı yıkmayı geçtim yahu arkadaş burada bu kadar insan toplanmış bunların derdi ne, ne istiyorlar bir gidelim konuşalım, dinleyelim, toplumun her kesimine ulaşalım, biz kardeşiz, biriz, bütünüz demek bu kadar mı zor..Koalisyon yok, muhalefet yok.Toplumun %50 sini değil de %100 ünü arkana alabilme ihtimali bu kadar yüksekken nedir bu gerginlik...

SteinGP
11/06/2013, 19:03
Can, zaten move back diyen yabancı değil.Ben Suriyeli Muhaliflere polis üniforması giydirdikleri söylenmekte, onu kastettim,

Eylemi, provakatörleri, polisleri, yakmayı yıkmayı geçtim yahu arkadaş burada bu kadar insan toplanmış bunların derdi ne, ne istiyorlar bir gidelim konuşalım, dinleyelim, toplumun her kesimine ulaşalım, biz kardeşiz, biriz, bütünüz demek bu kadar mı zor..Koalisyon yok, muhalefet yok.Toplumun %50 sini değil de %100 ünü arkana alabilme ihtimali bu kadar yüksekken nedir bu gerginlik...

Toplumun tamamını arkasına almak isteyen kim ki abi :) Birlikten kuvvet doğar, ayıracaksın ki paylaşmak kolay olsun..

CoachK
11/06/2013, 19:09
İşler bu noktaya geldikden sonra, herkes başbakandan tevazu ve alçakgönüllük bekliyor. Ben başbakanın bu tutumunu yumuşatacağını pek zannetmiyorum. Zaten yumuşatır ve geri adım atarsa ülke de demokrasi adına hiçbir şey kalmaz. Bugün akp muhalifleri sahaya iner. Yarın bdp muhalifleri sahaya iner. Bu tip durumlatda hükümetler geri adım atmazlar.

İşin diğer boyutunda; bilmiyorum okudunuz mu ama taksim dayanışma platformunun istekleri maşallah gezi parkına yapılacak kışlayı gölgede bırakır. Gezi parkı direnişi diye başladı şimdi bütün istanbul projelerinin durmasını durmazsa da direnmeye devam edeceğiz şeklind tehdite dönüştü. Eğer bu direnişin amacı gerçekten gezi parkı içinse bunu elde edebilecek noktaya geldiler. Ama diğer istekleri bu şekilde elde edemezler. Bu talepler hiçde demokratik talepler değil.

Halkın sokağa inmesi, eylem yapması demokratik bir ülkede olması gerektiği gibi bence amacına ulaştı. Hükümette alması gerekeni çok iyi aldı. Ama maalesef biz millet olarak vur diyip öldürdüğümüz için, eylemciler hükümetten istifa bekliyor, üst komşum gecenin 12 sinde tencereye vuruyor. Provokatörler kolejdeki trafik lambalarını değil, komple direği sökmüşler hergün kaza tehlikesi atlatıyoruz, Audi a7 nin içinden sosyalist eşitlikçi Türkiye mesajları atanlar, sosyal ağlarda amerikansavar gurubu kurup iphone dan mesaj atanlar. Devrimci olup, starbucks a kapılarını açmıyor diye kızanlar....

Ne istendi ? Neler yapıldı ? Nereye geldik ? ...

aykut_1914
11/06/2013, 23:16

edit:
Günlerdir ortada olmayan yalaka NTV, yine günlerdir ortada olmayan molotoflar.

"Aniden" ortaya çıkıverdi hı? vah vahhhh :)

aykut_1914
11/06/2013, 23:17
eylemin 10. gününe kadar direnişe uzak duran bdp ve pkk apo ile görüştükten sonra her ne hikmetse geziye girme kararı aldı. ardından apo posterleri açılmaya molotflar sıkılmaya şiddet sloganları atılmaya başlandı... polise molotof atanlardan birinin belinde silah görüldü. milletin gözünde direnişin anlamını küçültmeye çalışıyorlar...

saldılar provakatörleri pkk eylemine çevirmeye çalıştılar... yav arkadaş tamam pkk tü kaka anladıkta daha düne kadar bu iktidar değilmiydi osloda imralıda apoyla pazarlıklar yapan, askerin elini sıkıştırıp müdaheleyi engelleyen kardeş naraları atanlar... ortalğa akil insan salanlar... demekki neymiş bdp yi ve pkk yı tetikçi yapıp milletin arasına sokup polislerle işbirliği yapıp eylemi bitirmeye çalışmak varmış...

yemezler efendim... o apo posterleri de meydanlara saldığınız prov. polisleri de meydandan çıkarmayı bilecek direniş ruhu var orada...

bugün yine gezi dolacaktır emin olun... kimse bu oyunlara prim vermeyecektir...

ha bu arada dolmabahçe camii için müftülük soruşturma başlatmış... tayyibi yalanlarsan içki içilmedi, seks yapılmadı diye olacağı budur... lakin çarşı imamla müezzini de savunur merak etmeyin...

seks yapıldı iddiasına girmmiyorum bile neyin kafasını yaşıyorlar, fantazi dünyalarında neyi kuruyorlarsa artık...

Ergin abi agzına saglık, İstanbullularla gurur duyuyorum.

cihankardes
12/06/2013, 00:55
Yeter artık ULAN!!!

aykut_1914
12/06/2013, 01:23
içim acıyor. Resmen "çocuklarınızı alın, can güvenliği yok" dedi.

outlife
12/06/2013, 10:52
dün hazırlıksızdım ve tereddütlerim vardı gündüzden. akşam eve gittiğimde ise eşimin rahatsızlığı nedeniyle geceye kadar hastane de geçirdik. eve dönüp pc yi açtığımda gözlerime inanamadım. bir devlet bu kadar acımasız yalancı ve gaddar olamaz.

oraya gitmemek için zor ttutum kendimi. arkadaşlarım orada gezi de gazdan dumandan telef oluyorlar... herkes ama herkes sağduyu çağrısı yapıyor devlete lakin bunun adı diktatörlüktür.

gerçekten ağızdan çıkacak bir cümle bile o halkı ordan çekmeye yetecekken niye bu kadar nefret söylemleri anlamıyorum. ya gerçekten bu başbakan faşist diktatör oldu ya da daha büyük güçlerin elinde başbakanın aleyhinde kozlar ve köşeye sıkıştırıyorlar... ilk ihtimal daha güçlü olmakla birlikte ne olursa olsun bir ortak akıl çıkarılsa, tüm partilerle direnişçi temsilcileri ile gerçekten toplantılar yapılsa... bu kadar zor olmamalı...

bir ilin emniyet müdürü ve valisi çocuklarınızı taksimden alın orasının can güvenliği yok diye tehdit edebiliyorsa gerçekten bu ülke faşist dikta rejimine geçmiştir.

polis oldukları her halinden belli molotofçuların ki onca tomanın su sıkmasından doğru düzgün isabet edeni ıslananı yok göz altına alınanlarda baya keyifli görünüyorlardı. lakin aynı saatlerde çağlayan adliyesinde ellerinde molotof olmayan avukatlar yaka paça büyük bir şiddetle gözaltına alınıyorlar...

okmeydanında sokağa inen halka gaz sıkılıyor...

ne olursa olsun. sokağğa inen insanlar terörist bile olsa bunun sorumlusu iktidardır. bunu kimse reddedemez. eski iktdarlar döneminde esen yelden bile hükümetleri sorumlu tutan iktidar ne gei olaylarında, ne reyanlı olaylarında, ne afyondaki bomba patlamasında, ne göçükte ölen işçilerde, ne sellerde ölen işçilerde, ne öldürülen kadınlarımızda sorumlu olarak kendini görmüyor...

onlara göre her iyi sorumlusu kendileri her kötü şeyin sorumlusu müdahilleridir... biz buna faşizm diyoruz...

yazıktır. iletişim çağında dört yanımız kaynarken ülkemizde sağduyuyu yakalamak zor olmasa gerek...

imam osurursa cemaat ***** derler... imam sağduyu dese bir kelimecik inanın o polisler dünya iyisi insan olur... sizin anladığınız dilden dedi polis canavar kesildi...

insanları bizim gibi direnişçiler gibi olmasa bile sadece düşünmeye davet ediyorum... çözüm bu kadar kolayken ve bu iktidarın elinde iken neden bunca nefret ve kıyım... neden bunca maliyet... neden bunca acı.... neden bunca inat...

SteinGP
12/06/2013, 10:55
Dün akşam CNN International da bir başlık vardı internet sitesinde. "Europe has a new Hitler."

LeoN48
12/06/2013, 11:00
Aşağıdaki görüntüden sonra bu konu üzerine daha fazla konuşmaya gerek duymuyorum. Hoşçakalın arkadaşlar...

Tekerlekli Sandalyeli Eylemciye Su Sıkmak - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (https://alkislarlayasiyorum.com/icerik/126452/tekerlekli-sandalyeli-eylemciye-su-sikmak)

brembo1
12/06/2013, 11:15
Aşağıdaki görüntüden sonra bu konu üzerine daha fazla konuşmaya gerek duymuyorum. Hoşçakalın arkadaşlar...

Tekerlekli Sandalyeli Eylemciye Su Sıkmak - Video - Alkışlarla Yaşıyorum (https://alkislarlayasiyorum.com/icerik/126452/tekerlekli-sandalyeli-eylemciye-su-sikmak)

Bunu yapan babamın oglu olsa birdaha affetmezdim insan olan azıcık vijdan sahibi biri bunu yapmaz allah ıslah etsin baştaki diktacı polisde onun uşagı yazıktır günahtır daha 2 ay önce esata halkına zulmetme bırak o koltuhu diyen bir başbakan bu gğn kendisi neden aynı şeyi yapmak aciz .

outlife
12/06/2013, 11:41

bu görüntü ve onlarcası var. direk yüze sıkılan gazlar, nişanlanarak atılan bombalar plastik mermiler, 1 kişiye 5-10 kişi hayvan gibi saldırmalar, aynı anda atılan 20 bomba, direk kişiye yakın mesafeden sıkılan tazyikli su....

dün akşam dahil 15 günde 5000 in üzerinde yaralı kayıtlı olan...

yorum yapmıyorum... yapamıyorum... hala bu nefreti ve şiddeti savunanları ısrarla düşünmeye ve vicdanlı olmaya çağırıyorum... hükümetler gidicidir... valiler, polisler gidicidir.... kalıcı olan halktır... üst katında tencere tava çalan teyzedir, meydanda direnen komşunun çocuğudur... tayyip gider kılıçdaoğlu gelir bahçeli gelir ahmet mehmet gelir önemli değil... ama komşun yanındadır hep, sabah akşam görürsün... tayyip ve medyası yüzünden komşuna, kardeşine, iş arkadaşına, dostuna, bakkalına nefretle mi bakacaksın... onlar gittiğinde de nefret mi edeceksin...

bu nefret tohumlarını, şiddeti reddet... biraz vicdanlı ol, biiraz düşün...

Evren_c
12/06/2013, 12:12
And the Oscar goes to....Recep Tayyip Erdoğan! - CNN iReport (https://ireport.cnn.com/docs/DOC-986331)

outlife
12/06/2013, 12:27
Meydandakiler silahlanmalı ve örgüt mü kurmalıydı da devlet müzakere yolunu seçmeliydi...

alın işte haber... benim vatandaşımı katletmiş pkk lılar yayla şenliklerinde konuşma yapıyor... nerde polis nerde asker nerde tomalar... sokağa çıkıp hak talep edenlere terörist muamalesi yapanlara destek çıkanlar bu haberleri okuyunca vicdanları sızlamıyor mu acaba???

PKK yayla şenliğinde - Hürriyet GÜNDEM (https://www.hurriyet.com.tr/gundem/23488003.asp)

birde bu habere bakın...

https://gundem.milliyet.com.tr/yaralanan-polise-eylemciler-yardim/gundem/detay/1721921/default.htm

ABNEW
12/06/2013, 14:17
CNN TÜRK: Halk Polislere Saldırdı
CNN INT: Polisler Halka Saldırdı
:D

ykaya1983
12/06/2013, 16:05
İşler bu noktaya geldikden sonra, herkes başbakandan tevazu ve alçakgönüllük bekliyor. Ben başbakanın bu tutumunu yumuşatacağını pek zannetmiyorum. Zaten yumuşatır ve geri adım atarsa ülke de demokrasi adına hiçbir şey kalmaz. Bugün akp muhalifleri sahaya iner. Yarın bdp muhalifleri sahaya iner. Bu tip durumlatda hükümetler geri adım atmazlar.

İşin diğer boyutunda; bilmiyorum okudunuz mu ama taksim dayanışma platformunun istekleri maşallah gezi parkına yapılacak kışlayı gölgede bırakır. Gezi parkı direnişi diye başladı şimdi bütün istanbul projelerinin durmasını durmazsa da direnmeye devam edeceğiz şeklind tehdite dönüştü. Eğer bu direnişin amacı gerçekten gezi parkı içinse bunu elde edebilecek noktaya geldiler. Ama diğer istekleri bu şekilde elde edemezler. Bu talepler hiçde demokratik talepler değil.

Halkın sokağa inmesi, eylem yapması demokratik bir ülkede olması gerektiği gibi bence amacına ulaştı. Hükümette alması gerekeni çok iyi aldı. Ama maalesef biz millet olarak vur diyip öldürdüğümüz için, eylemciler hükümetten istifa bekliyor, üst komşum gecenin 12 sinde tencereye vuruyor. Provokatörler kolejdeki trafik lambalarını değil, komple direği sökmüşler hergün kaza tehlikesi atlatıyoruz, Audi a7 nin içinden sosyalist eşitlikçi Türkiye mesajları atanlar, sosyal ağlarda amerikansavar gurubu kurup iphone dan mesaj atanlar. Devrimci olup, starbucks a kapılarını açmıyor diye kızanlar....

Ne istendi ? Neler yapıldı ? Nereye geldik ? ...

Şu başlık altında yazılan tek okunabilecek yazı bana göre.Diğerleri 15 günde bitecek eylemi 360 güne yaymaya yarayan sosyal medya mesajları.Bana göre artık sıktı gerçekten.Bence herkes söyleyeceğini söyledi artık.Forum siyasetten çıkıp otomobil forumuna dönmeli.Moderatör de dahil aynı görüşten 10-15 kişi sürekli mesaj yazıp duruyor.Bu saatte sonrası bana göre bu foruma yakışmıyor.

SteinGP
12/06/2013, 16:25
Şu başlık altında yazılan tek okunabilecek yazı bana göre.Diğerleri 15 günde bitecek eylemi 360 güne yaymaya yarayan sosyal medya mesajları.Bana göre artık sıktı gerçekten.Bence herkes söyleyeceğini söyledi artık.Forum siyasetten çıkıp otomobil forumuna dönmeli.Moderatör de dahil aynı görüşten 10-15 kişi sürekli mesaj yazıp duruyor.Bu saatte sonrası bana göre bu foruma yakışmıyor.

Yunus bey,

Siyasi odaklı mesajlar yazılmasına kesinlikle müsaade etmiyoruz. Yazılan mesajların tamamı toplumsal odaklı ve tarafsız olmalı. Sokaktaki insanlar siyaset peşinde değil. Siz hiç parti ismi gördünüz mü bu başlık altında? Aynı görüşten değil her görüşten insanlar yazıyor, bakın siz de yazıyorsunuz :) Bence bunu problem etmeyin, bir sıkıntı olursa zaten müdahale ediliyor. Kendi mesajlarım dahil rahatsız edici hiç bir yazı yazılması mümkün değil. Saygılar

outlife
12/06/2013, 17:12
foruma yakışmayacak bir tutum yok bence ortada. herkes her konuda görüşünü kimseyi rencide etmeden yazabilmeli... ser kürsü bunun için var. otomobil ile ilgili konularda maşallah akıyor sürekli... ilgi alanına giren orayada burayada yazabilir...

can ın dediği gibi tatsız bir durum olduğunda müdahele ediliyor zaten. o açıdan dert edilecek bir şey değil buraya yazmış olmak konunun devam etmesi.

yarın ülke de başkanlık sistemi gelir onun üzerine fikir beyan ederiz, terör saldırısı olur onu konuşuruz. puntonun forum sitesi olması sadece araçlar üzerinde fikir paylaşımı üzerine olmamalı.

bugün harleyciler vosvoscular ve bir çok fan kulüp çeşitli sosyal ve toplumsal etkinliklerde bir araya geliyorlar. aynı konular onların forumlarında da paylaşılıyor.

ayrıca forumdaşlar da forumda isteyen istediği konuya girip fikir beyan etme özgürlüğü olduğu gibi istemediği konulara da girmeyin fikrini söylemeyebilir.

rahat olmak lazım bu konuda.

ykaya1983
12/06/2013, 18:34
Ne diyelim hayırlısı olsun o zaman.

outlife
12/06/2013, 18:58
Ne diyelim hayırlısı olsun o zaman.

imza da kıyak bu arada. aynen bende öyleyim. evimde tam cadde üstü envai çeşit araba görmek konusunda şanslıyım. araba hafızam iyi sayılır bu yüzden. :D

CoachK
14/06/2013, 23:24
Ben en başından beri bu forumda güzelce fikir paylaşımı yapabildiğimizi belirtiyorum. Bunuda seviyorum açıkcası....

Bu taksim direnişcilerinin istekleri arasınd bi şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, adamlar 3. Havaalanının yapılmamasını istiyorlar. Bundan 1 ay öncesine bakacak olursak, thy hakkında ciddi bir karalama kampanyası başladı. Adamların her yaptığını memleket meselesi yaptık. Thy yönetiminin yaptığı doğru/ yanlış orası ayrı bir konu. Ben thy ile ilgili konuşmayacağım.

Geçen sene fiba scouting semineri için almanya / frankfurt a gittiğimde, oradaki havaalanının büyüklüğü, lufthansa nın ana üssü olması, hepsinden önemlisi bir aktarım merkezi olması sebebiyle metrelerce süren pasaport kuyruklarını çok iyi hatırlıyorum.

Bugün bir video izledim. Yiğit bulut kanal 24 de gezi parkı olaylarını yorumlarken; konunun artık ağaç değil, ekonomi olduğundan bahsetti ve şunu dedi; eğer 3. Hava Alanı yapılırsa, frankfurt hava alanı olarak bu üstünlüğünü kaybeder ve zaten head to head rekabet eden thy / lufthansa savaşını thy kazanır. 100 milyona yakın yolcunun türkiye den geçmesi, bazen 1/2 gün kalması türkiye ekonomisine büyük katkı sağlar.

Altını çizerek ; Kendi yaşadığım tecrübe paralelinde söylüyorum. Bu noktada yiğit bulut haklı. O video da bir çok şey anlatıyor. Yaklaşık 30dk fakat yine Ben kendi tecrübelerimle ve mantığımla bu bağlamda olayları değerlendiriyorum. Ağaçlar için başlayan bir eylemden türkiye ye ekonomik anlamda büyük kazanç sağlayacak projelere karşı neden bir ' hayır ' kampanyası çıktı ? İşler farklı bir noktaya gidiyor mu ?

Kendi arkadaşlarım hatta bazı oyuncularım bile gidiş tunalıda eyleme destek veriyorlar. Saygı duyuyorum. Haklı oldukları, haklı olmasalar bile gidip bir duruş sergiledikleri için saygı duyuyorum. ama gelinen noktada bu eylem Türkiye nin menfaatienden çok zararına doğru gidiyor. Bundan artık iyice emin oldum. Oradaki ağaçları sökmeyelim ? Sökmeyelim :) Topçu kışlasını yapmayalım ? Tamam yapmayalım.... Ama eğer bir olaya tepki vereceksek lütfen zamanında tepki verelim. Emek sineması projesi yanılmıyorsam 2011 de ihalaye çıktı, proje çizildi, herşey tamamlandı, tam yıkılıcak, geçtiğimiz aylarda eylem yapıldı. Bu gezi parkı projeside 2011 de çıktı. Bugün 14 haziran 2013 insanlar hala 15 gündür eylemde.,...

Bu konuya bu mesajı rahatlıkla yazıyorum. Benim gibi düşünün / düşünmeyin ama hep oyuncularıma da söylediğim bir şey var; bir ağırlığımız, bir fikrimiz olmalı. Okuyan arkadaşlar da fikirlerini paylaşırsa kendi adıma şimdiden teşekkür ederim

SteinGP
15/06/2013, 00:44
İyi niyetli ve üslubu forum ve diğer bütün ahlaki değerlere çok yakışan bu yazı için teşekkürler. En başından beri bunu istemiştik, ben dahil hepimiz gerildik, bir şeylere kızdık katlanamadık ve zaman zaman bize yakışmayan kelimeler kullandık. Seviyeyi buraya çektiğiniz için sağolun :)

Bu olayları çok derin karıştırdığım için biraz uzun bir yazı olabilir ama sonuna kadar okumanızı öneririm :)

Bütün dünyada farklı zamanlarda ortaya çıkan "Occupy" yani işgal etme hareketi, Gezi Parkı olaylarında da aynı isimle ortaya çıktı. Kullanılan ortak sembol yumruktu ve bu da toplumsal bir hareket için gayet normal :) Fakat şöyle bir şey var. Çok geriye gideceğim ama, Yugloslavya'nın yıkılmasında etkili olan OTPOR örgütünün kullandığı sembolde bununla aynı. Bu akımlar önce Wall Street'te görüldü, ardından tüm dünyaya yayıldı. Mısır, Gürcistan, Kazakistan ve daha birçok ülkede "İşgalci"ler protestolar düzenlemeye başladı.

https://2.bp.blogspot.com/-P14HH0cYlZY/Ua43doTBxeI/AAAAAAAAD9o/t2HNZ8KiKBk/s640/c1.jpg

Ve gördüğünüz üzre;

https://1.bp.blogspot.com/-zf4TvUcChSI/Ua38mBzZ6GI/AAAAAAAAD9I/3IzF79t3egw/s1600/x1.png

Olayların dış güçlerin oyunu olduğunun söylenmesi gayet normal. OTPOR denen örgüt, iktisatçıların iyi bildiği tonton ve bi o kadar da parayı seven Soros amcamızın finansörü olduğu bir küresel terör örgütü. Ha sorarsanız bu olayın içindeler mi? Bence kesinlikle değiller. Bir çok siyasi parti ve STK, bu olayları sahiplenmeye çalıştı ancak hayret verici şekilde halk bu hareketi sahiplendi ve kimseye bırakmadı. Evet olaylar kesinlikle başka yerlere çekilmek istendi, ama halkın aşırı sağduyusu buna engel oldu bence. Soros ve OTPOR örgütü ile ilgili bir çok bilgiyi Google dan edinebilirsiniz :) Konuyu kirletmeyeyim.

Şimdi sizin mevzuya gelirsek eğer, Yiğit Bulut denen çarkın hiç bir lafının doğru olduğuna inanmak mümkün değil. Ki 3. havalimanı olayı da çok farklı bir nokta. Ve evet orada da bir doğa katliamı yapılacak. Tıpkı Kanal İstanbul projesindeki gibi.

Benim kabul edemediğim nokta, bütün yatırımın İstanbul'a yığılıyor olması. Şehir zaten yeterince yorgun ve yaşlı, bir de bilindiği üzere deprem muhabbeti var. Bu kadar insanı Allah korusun bir felakette oradan nasıl çıkaracağız acaba bunu düşünen birileri var mı?

Eğer amaç transit yolcuların konaklaması için havalimanını büyütmekse, bu gayet Ankara veya İzmire'de yapılabilir. Sonuçta bu kadar para harcanarak, gerekli altyapıyı her istediğiniz şehre kurabilirsiniz. Burada da derim ki siz üzüm mü yemek istiyorsunuz, yoksa bağcıyı dövmek mi? Gidin Ankara'ya veya İzmir'e veya başka bir yere, yapın dünyanın en büyük havalimanını. Hem o şehirdeki insanlara iş kapısı açılsın, hem altyapı olarak şehir kalksınsın.

İnsanların isyanı hatalı ve aşırı betonlaşmaya, Rant için doğanın yok edilmesine. Bundan 20 yıl sonra 3. havalimanıda yetmeyecek, dördüncüyü nereye yapacaksınız? Bu kadar yatırımın sermayenin İstanbul odaklı olması, ülkeye ne yarar sağlıyor? O kadar büyük bir havalimanı yapacaksınız da, zaten işinize gidemediğiniz şehirde o havalimanına nasıl kolayca gideceksiniz? Yiğit Bulut kimin çorbasına daldırırsa kaşığını, onun adına konuşuyor. Sokakta böylelerine "her devrin adamı" denir. O yüzden bence bu veya hiç bir konuda onun görüşünü bırakın dikkate almayı, okumaya dahi gerek yok.

Havalimanı olayına önem verdiğiniz için o konu hakkında bir şeyler yazmak istedim. Yoksa en başından beri dediğim gibi, benim karşı geldiğim konu "benim valim, benim polisim, benim halkım, benim bakanım." Devletlerin ve ulusların sahibi halktır. Halk sadece size devleti yönetmek için bir erk verir. Şimdi adamlar diyorki, "Yargı kararına uyacağız." Vay arkadaş :D Sen kimsin yahu? :D T.C Anayasası kuvvetler ayrılığı ilkesine dayanmıyor mu? Lütuf mu ediyorsun? Yasama, Yürütme ve Yargı, birbirinden bağımsız 3 farklı organ değil mi? Değilmiş gibi davranırsan, bu insanlarda sokağa çıkar.

Fosforlu kedi gözlerinden bize yol göstermelerini bekleyerek bitiriyorum :D Ayrıca eskiden bu kadar çok kamera yoktu.

Edit: Yazıda bütünlük kuramadığım için özür dilerim. Farklı konular hakkında yazmak istedim ama araları pek bağlı olmamış. Vaktim olursa düzeltmeye çalışacağım.

tyilgin
15/06/2013, 10:45
Ben başbakanın bu tutumunu yumuşatacağını pek zannetmiyorum. Zaten yumuşatır ve geri adım atarsa ülke de demokrasi adına hiçbir şey kalmaz.

Bu yönde atacağı adımların demokratik olacağını düşünüyorsunuz, doğrumu anladım ?

tyilgin
15/06/2013, 11:04
Benim kabul edemediğim nokta, bütün yatırımın İstanbul'a yığılıyor olması.

Öncelikle küçük bir alıntı yapmama rağmen yazınızın tamamına katıldığımı ancak bu cümlenin altını çizmek istediğimi belirtmek isterim.

Bir lokasyonda sıkışan birimin hacminin arttırılması o lokasyonda daha fazla sıkışmaya yol açacağını herkes bilir. Asıl hedef yükü dağıtarak sistemi rahatlatmak olmalıdır.

Hadi 3.köprünün yeri konumu vs. hakkında biz yanlış düşünüyoruz diyelim. Şehri ziyaret etmesini umduğunuz turistleri şehir merkezine 50km uzaktan hangi yollarla getireceksiniz ?
Metrobüs hattını uzattıktan sonra şehir merkezinde bulunan duraklardaki bekleyen yolcu sayısını gözlemlediniz mi hiç ?

CoachK
15/06/2013, 13:03
başbakanın atacağı " geri adım " demokratik olmaz. Çünkü şu anda iş amacını aştı. Gezi parkındaki ağaçlar için başladılar hükümetin kellesini istiyorlar. Eğer alırlarsa yerine hangi hükümet gelirse gelsin, o zamanda diğer görüşe mensup insanlar sahaya iner ve devamlkı bir kaos ortamı olur.
Bir örnek vericem yanlış anlaşılmasın;

Hükümetler seçimle gelir seçimle gider...

Ben bunu ne zaman söylesem hemen başbakanın tarzı - uslubu - konuşmaları vs. diye konu uzuyor. Ben başbakan haklı / haksızında değilim. Ama ATATÜRK'ün açtığı meclisin ve bu meclisin aldığı kararların, ATATÜRK bayraklarını eline alıp bozmaya gitmeyi de bir mantık tabanına ben oturtamıyorum.

İşin çevrecilik -ekonomi boyutunda tamamen yatırımların İstanbul'a kaymasını artık bu saatten sonra engelleyemeyiz. Şu saatte yapılacak tek şey ülkenin birlik ve beraberliğini korumak olucaktır. Bu kadar eylem yapıldı, yakıldı - yıkılıdı yarın yine aynı haberi okuyacağız; motorine zam, emlak vergisine zam... Bu işin diğer kısır döngüsü. Bugün meydanlarda halkla en önde yürüyen milyon dolarlık kontratı olan sanatçılardan 1 tanesi de şurada bir sebil yaptırayım da Allah rızası için insanlara 50 kuruşluk bir su kadar faydam olsun dememiştir, maalesef de demiyecektir. Yine biz vatandaş çatır çatır bu vegileri ödemek zorunda kalacağız....

Bugün herkesin bir siyasi fikrinin olması çok güzel, bunları saygı çerçevesinde paylaşmakda güzel. Kendi çevreme şunu diyorum; hadi indirelim seçilme yaşını 18'e :) bu güzel fikirlerinizi mecliste - meydanlarda paylaşın. Demokrasiyi tabana iyice yayalım :) Kimseden çıt yok...

Ben en başından beri hep bunu diyorum. Hükümeti beğenmeyebilirsin, sevmeyebilirsin ve istemeyedebilirsin. bunun için sokağa da çık, eylem de yap. Ama tunalı da burger king de yemek yiyip, üsütne starbucks kahveni içtikten sonra; kuğulu parka çıkıp; her yer taksim, tek yol devrim ... böyle bağırma, Senin gibi bir sosyalistin ne işi var ; burger king'de,starbucks'da elinde iphone, ayağında converse... hükümete karşı ol, başbakanı sevme, ama bana devrimcilikten, sosyalistlikden örnek verme.....

fotobelit
15/06/2013, 13:11
Ben en başından beri bu forumda güzelce fikir paylaşımı yapabildiğimizi belirtiyorum. Bunuda seviyorum açıkcası....

Bu taksim direnişcilerinin istekleri arasınd bi şey dikkatinizi çekti mi bilmiyorum, adamlar 3. Havaalanının yapılmamasını istiyorlar. Bundan 1 ay öncesine bakacak olursak, thy hakkında ciddi bir karalama kampanyası başladı. Adamların her yaptığını memleket meselesi yaptık. Thy yönetiminin yaptığı doğru/ yanlış orası ayrı bir konu. Ben thy ile ilgili konuşmayacağım.

Geçen sene fiba scouting semineri için almanya / frankfurt a gittiğimde, oradaki havaalanının büyüklüğü, lufthansa nın ana üssü olması, hepsinden önemlisi bir aktarım merkezi olması sebebiyle metrelerce süren pasaport kuyruklarını çok iyi hatırlıyorum.

Bugün bir video izledim. Yiğit bulut kanal 24 de gezi parkı olaylarını yorumlarken; konunun artık ağaç değil, ekonomi olduğundan bahsetti ve şunu dedi; eğer 3. Hava Alanı yapılırsa, frankfurt hava alanı olarak bu üstünlüğünü kaybeder ve zaten head to head rekabet eden thy / lufthansa savaşını thy kazanır. 100 milyona yakın yolcunun türkiye den geçmesi, bazen 1/2 gün kalması türkiye ekonomisine büyük katkı sağlar.

Altını çizerek ; Kendi yaşadığım tecrübe paralelinde söylüyorum. Bu noktada yiğit bulut haklı. O video da bir çok şey anlatıyor. Yaklaşık 30dk fakat yine Ben kendi tecrübelerimle ve mantığımla bu bağlamda olayları değerlendiriyorum. Ağaçlar için başlayan bir eylemden türkiye ye ekonomik anlamda büyük kazanç sağlayacak projelere karşı neden bir ' hayır ' kampanyası çıktı ? İşler farklı bir noktaya gidiyor mu ?

Kendi arkadaşlarım hatta bazı oyuncularım bile gidiş tunalıda eyleme destek veriyorlar. Saygı duyuyorum. Haklı oldukları, haklı olmasalar bile gidip bir duruş sergiledikleri için saygı duyuyorum. ama gelinen noktada bu eylem Türkiye nin menfaatienden çok zararına doğru gidiyor. Bundan artık iyice emin oldum. Oradaki ağaçları sökmeyelim ? Sökmeyelim :) Topçu kışlasını yapmayalım ? Tamam yapmayalım.... Ama eğer bir olaya tepki vereceksek lütfen zamanında tepki verelim. Emek sineması projesi yanılmıyorsam 2011 de ihalaye çıktı, proje çizildi, herşey tamamlandı, tam yıkılıcak, geçtiğimiz aylarda eylem yapıldı. Bu gezi parkı projeside 2011 de çıktı. Bugün 14 haziran 2013 insanlar hala 15 gündür eylemde.,...

Bu konuya bu mesajı rahatlıkla yazıyorum. Benim gibi düşünün / düşünmeyin ama hep oyuncularıma da söylediğim bir şey var; bir ağırlığımız, bir fikrimiz olmalı. Okuyan arkadaşlar da fikirlerini paylaşırsa kendi adıma şimdiden teşekkür ederim
Yağız,sana tek bir şey söyliycem,yanlış kanal ve kişileri izliyorsun kardeşim..Bu kanallarda sadece seninde kendileri gibi düşünmeni isterler...Dış güçmüş..Pehhh..Yahu bu güne kadar neler denediler.Bukadar basit gibi görünen bu olayı kimse düşünememiştir ve tezgahlayamazda.Bu olay artık volkanın patladıgı noktadır..Sabrın sonudur..Bu zamana denk gelmiştir..Bunu neden şimdi diye yargılayamaz kimse..Artık Zurnanın zırt dediği yerdir burası..Haaa tekrar uyutulurlar,o ayrı konu..

cihankardes
15/06/2013, 13:23
Cidden şu hükümetçi, yeni osmanlıcı, israilci ve amerikancı düşünce tarzından bıktım arkadaşlar. Yazıları okumak bile içimden gelmiyor. Adamların düşüncesi hiç mi değişmez ya?

Lanet olsun paranıza pulunuza, kahrolsun bankalarınız ağalarınız, yıkılsın avmleriniz borsalarınız.

Son olarak İstanbul dünya para merkezi yapılmak isteniyor. Eee herkesin kabesi farklı yerde. Biz Mekkeye döneriz, onları bilmem.

SteinGP
15/06/2013, 13:52
başbakanın atacağı " geri adım " demokratik olmaz. Çünkü şu anda iş amacını aştı. Gezi parkındaki ağaçlar için başladılar hükümetin kellesini istiyorlar. Eğer alırlarsa yerine hangi hükümet gelirse gelsin, o zamanda diğer görüşe mensup insanlar sahaya iner ve devamlkı bir kaos ortamı olur.
Bir örnek vericem yanlış anlaşılmasın;

Hükümetler seçimle gelir seçimle gider...

Ben bunu ne zaman söylesem hemen başbakanın tarzı - uslubu - konuşmaları vs. diye konu uzuyor. Ben başbakan haklı / haksızında değilim. Ama ATATÜRK'ün açtığı meclisin ve bu meclisin aldığı kararların, ATATÜRK bayraklarını eline alıp bozmaya gitmeyi de bir mantık tabanına ben oturtamıyorum.

İşin çevrecilik -ekonomi boyutunda tamamen yatırımların İstanbul'a kaymasını artık bu saatten sonra engelleyemeyiz. Şu saatte yapılacak tek şey ülkenin birlik ve beraberliğini korumak olucaktır. Bu kadar eylem yapıldı, yakıldı - yıkılıdı yarın yine aynı haberi okuyacağız; motorine zam, emlak vergisine zam... Bu işin diğer kısır döngüsü. Bugün meydanlarda halkla en önde yürüyen milyon dolarlık kontratı olan sanatçılardan 1 tanesi de şurada bir sebil yaptırayım da Allah rızası için insanlara 50 kuruşluk bir su kadar faydam olsun dememiştir, maalesef de demiyecektir. Yine biz vatandaş çatır çatır bu vegileri ödemek zorunda kalacağız....

Bugün herkesin bir siyasi fikrinin olması çok güzel, bunları saygı çerçevesinde paylaşmakda güzel. Kendi çevreme şunu diyorum; hadi indirelim seçilme yaşını 18'e :) bu güzel fikirlerinizi mecliste - meydanlarda paylaşın. Demokrasiyi tabana iyice yayalım :) Kimseden çıt yok...

Ben en başından beri hep bunu diyorum. Hükümeti beğenmeyebilirsin, sevmeyebilirsin ve istemeyedebilirsin. bunun için sokağa da çık, eylem de yap. Ama tunalı da burger king de yemek yiyip, üsütne starbucks kahveni içtikten sonra; kuğulu parka çıkıp; her yer taksim, tek yol devrim ... böyle bağırma, Senin gibi bir sosyalistin ne işi var ; burger king'de,starbucks'da elinde iphone, ayağında converse... hükümete karşı ol, başbakanı sevme, ama bana devrimcilikten, sosyalistlikden örnek verme.....

"Başbakanın atacağı geri adım demokratik olmaz." Bu fikrinizin üzerine bir kaç bir şey söylemek istiyorum. İsterseniz örnek vereyim; Bundan 1 ya da 2 yıl önceki bir haberde, İngiltere başbakanı bir hastaneye ziyarete gidiyor. Rastgele bir odaya girip hastayı ziyaret etmek istiyor. İçeri girdiğinde hastanın başındaki doktor, lütfen dışarıda bekler misiniz, şu an hastamı muayene ediyorum diyor. Başbakan dışarı çıkıyor, doktor muayenesini bitiriyor ve başbakan içeri giriyor.

Bir diğer örnekte Almanya başbakanından. Merkel bir ülkeyi ziyarete gidiyor, masraflı olmaması için küçük bir jetle gitmeyi tercih ediyor ve ziyarete dahil olan eşi, o jetle değilde tarifeli bir uçakla gidiyor. Ve Almanyanın kendi havayolu şirketi Lufthansa'da bilet pahalı olduğu için, başbakanın eşi low cost denen Türkiye'de ki Pegasus gibi bir şirketle eşinin peşinden geziye gidiyor.

Şimdi, seversiniz sevmezsiniz, katılırsınız katılmazsınız ama insanların yaptıklarına bakın, sonra bizim başbakanın şimdiki ufak diye aldığı yeni uçağa bakın. Bilmem ne demek istediğimi anlatabildim mi.

Halkın hiç bir talebi demokrasiyi zedelemez. Halkın taleplerinin göz ardı edilmesi demokrasiyi zedeler. Başbakanın geri adım atması olsa olsa onun kasımpaşalı yağız delikanlı imajını zedeler.

Son olarakta Platon der ki; "Demokrasinin esas prensibi, halkın egemenliğidir. Ama milletin kendini yönetecekleri iyi seçebilmesi için, yetişkin ve iyi eğitim görmüş olması şarttır. Eğer bu sağlanamazsa demokrasi, otokrasiye geçebilir. Halk övülmeyi sever. Onun için, güzel sözlü demagoglar, kötü de olsalar, başa geçebilirler. Oy toplamasını bilen herkesin, devleti idare edebileceği zannedilir." Platon bunu söyleyeli 2500 yıl olmuş. Eh artık daha bir şey demeyeyim :)

therasmus
15/06/2013, 14:54
Artık bu olaylar ağaç yada avm olayı değil bu vakitten sonra hala böyle düşünenler varsa üzülürüm.Bu artık akp liler ile akp karşıtlarının olayı haline gelmiş.Medya da aynı durum söz konusudur.Akp taraftarı medya olayı daha pembe gösterirken akp karşıtı medya daha kızıl gösteriyor.O yüzden kimse çıkıp demesin olayları tarafsız izlemek için şurayı izleyin yada burayı takip edin.
Yani olaylara tarafsız bakabilmek büyük bir meziyet ama bizler ne yazıkki tarafı olduğumuz yerden bakıp olayları kendimize yontuyoruz.Akp'liside bu ülke için çalıştığını devrimciside bu ülke için çalıştığını savunuyor.O zaman ya aynı görüşü paylaşıyorlar ya da bir tarafın görüşü yanlış.İki tarafda aynı görüşü paylaşmadığına göre demek ki bir taraf yanlıştır.Bana göre senin görüşün yanlıştır sana görede benimki.Eeee bu durumda demek ki orta yol bulunmalıdır.
Polis arkadaşlara gelince önceki mesajlarda bir kişi akp k.pekleri diye yazmış çok yanlış yapmış.Polisler aşırı güç kullanmışlar doğrudur ama sen onlara taş at,sapanla misket at,söv tekme tokat saldır sonrada onlardan sakin ve temkinli davranış bekle bu insanın tabiatına aykırıdır.Sonuç olarak iki tarafda birbirinin isteklerine saygı duymalı ve dinlemeli ve bir adım atmalıdır. Yoksa ben tamamen haklıyım dersen karşındakide aynısını diyecek ve bu olaylar böyle sürüp gidecek.
İyi günler,forumdaşlarım.

aykut_1914
16/06/2013, 02:53
16 Haziran İstanbul için, Türkiye için çok farklı geçebilir. Allah hepinize kuvvet versin.

StrawBeeRy
16/06/2013, 09:36
Dun ankaradaki mitingi gordum resimlerdeki gibi kalabalik yoktu arkadaslar yalan inanmayin canli canli gordum resimdeki kadar yoktu nerden turettiler o kadar kisiyi hayret ya

Sent my iPhone using Tapatalk2

tyilgin
16/06/2013, 10:34
Araçlarla yurdun dört bir yanından insan getirerek, kendi halinde toplanmaya çalışıp savaşta bile yapılması durumunda insanlık dışı olarak kabul edilen hastaneye gaz bombası atacak seviyede şiddet ile dağıtmaya çalıştığın yurttaşlara karşı gövde gösterisi yapmak.....

Taksimde yaralılara müdahale eden doktora bile ceza uygulama yolları arayıp, tepkisini dile getirmek için gitmek isteyen vatandaşı suç grupları olarak lanse ederken, başka bir grubu cep telefonlarına smsler çekerek, medyadan seslenerek, duvarlardaki billboardlara ilanlar vererek toplamaya çalışmak demokrasinin ne olduğunu çok iyi öğretiyor bize...

Allah bu ülke yurttaşlarını her türlü kazadan, beladan, kem gözden, hırsına kurban etmek isteyenlerden korusun inşallah...

therasmus
16/06/2013, 11:39
Araçlarla yurdun dört bir yanından insan getirerek, kendi halinde toplanmaya çalışıp savaşta bile yapılması durumunda insanlık dışı olarak kabul edilen hastaneye gaz bombası atacak seviyede şiddet ile dağıtmaya çalıştığın yurttaşlara karşı gövde gösterisi yapmak.....

Taksimde yaralılara müdahale eden doktora bile ceza uygulama yolları arayıp, tepkisini dile getirmek için gitmek isteyen vatandaşı suç grupları olarak lanse ederken, başka bir grubu cep telefonlarına smsler çekerek, medyadan seslenerek, duvarlardaki billboardlara ilanlar vererek toplamaya çalışmak demokrasinin ne olduğunu çok iyi öğretiyor bize...

Allah bu ülke yurttaşlarını her türlü kazadan, beladan, kem gözden, hırsına kurban etmek isteyenlerden korusun inşallah...
Sabah gazetesinde de şöyle bir haber var.Şimdi hangisine inanalım ?

Gezi'nin sponsorları saptandı - Sabah - 16 Haziran 2013 (https://www.sabah.com.tr/Gundem/2013/06/16/gezinin-sponsorlari-saptandi)

tyilgin
16/06/2013, 12:20

Gezi'nin sponsorları saptandı - Sabah - 16 Haziran 2013 (https://www.sabah.com.tr/Gundem/2013/06/16/gezinin-sponsorlari-saptandi)

:) :) :) :) :) :) gördüklerine..

Tabii oradaysan........................

therasmus
16/06/2013, 12:28
:) :) :) :) :) :) gördüklerine..

Tabii oradaysan........................

Nasıl olsa zamanla ortaya çıkacak hükümetin yaptıklarıda eylemcilerin yaptıklarıda.Bilgi çağında yaşıyoruz bişeyleri saklamak zor.Tabii bunun eksi yönleride var mesela milleti sokağa dökmek için orda burda çıkan asparagas haberler gibi.:thumbup1:Orada olmasamda her iki tarafın yaptıkları haberleri takip diyoruz.Aradaki saçmalıklar gün yüzüne çıkıyor. :)

ABNEW
16/06/2013, 15:21

Fatih, linkteki haberi okuyunca aklıma nedense yapılan mitingler geldi :)

Hangisine inanalım? İnsan olmamızı sağlayan, dürüstlük, bilinç, akıl, vicdan temelinde düşünüp, demokratik olmamızı sağlayan (Çünkü hepimiz öyle olduğumuzu iddia ediyoruz) adalet, çoğulculuk, sağduyu, saygı kriterleri ile değerlendirme yaparsak neye inanmamız gerektiğini buluruz bence...

therasmus
16/06/2013, 15:37
Fatih, linkteki haberi okuyunca aklıma nedense yapılan mitingler geldi :)

Hangisine inanalım? İnsan olmamızı sağlayan, dürüstlük, bilinç, akıl, vicdan temelinde düşünüp, demokratik olmamızı sağlayan (Çünkü hepimiz öyle olduğumuzu iddia ediyoruz) adalet, çoğulculuk, sağduyu, saygı kriterleri ile değerlendirme yaparsak neye inanmamız gerektiğini buluruz bence...

Tam olarakda sorun bu işte,
siz ' adalet, çoğulculuk, sağduyu, saygı kriterleri ile değerlendirme' yapıyorsunuz farklı bir yere ulaşıyorsunuz.
Karşınızdakilerde' adalet, çoğulculuk, sağduyu, saygı kriterleri ile değerlendirme ' yapıyor başka bir kapıya çıkıyor.
Siz haklı oldugunuzu iddaa ediyorsunuz.
Karşınızdakilerde haklı olduğunu iddaa ediyor.
Zaten hayatta böyledir çoğu zaman sana göre sen bana göre ben haklıyımdır.
Burada esas olan her iki tarafında ortak paydada buluşmasıdır.
Göstericilerinde yanlışları vardır hükümetinde bunları önce bir kabul etmekten başlar demokratlık..!
Sonrasında eklemek isterim ki ben iki tarafdanda değilim. :)

ABNEW
16/06/2013, 16:18
Tam olarakda sorun bu işte,
siz ' adalet, çoğulculuk, sağduyu, saygı kriterleri ile değerlendirme' yapıyorsunuz farklı bir yere ulaşıyorsunuz.
Karşınızdakilerde' adalet, çoğulculuk, sağduyu, saygı kriterleri ile değerlendirme ' yapıyor başka bir kapıya çıkıyor.
Siz haklı oldugunuzu iddaa ediyorsunuz.
Karşınızdakilerde haklı olduğunu iddaa ediyor.
Zaten hayatta böyledir çoğu zaman sana göre sen bana göre ben haklıyımdır.
Burada esas olan her iki tarafında ortak paydada buluşmasıdır.
Göstericilerinde yanlışları vardır hükümetinde bunları önce bir kabul etmekten başlar demokratlık..!
Sonrasında eklemek isterim ki ben iki tarafdanda değilim. :)

Fatih, en büyük sorun iki taraf olduğunun düşünülmesi zaten, burada bir taraf bir de karşı taraf yok.Eğer varsa zaten suçlu buna sebebiyet verendir,

İkincisi ise iki tarafın da ayrı bir (Senin deyiminle) adalet, sağduyu, saygı kriteri olduğunun düşünülmesi.Adalet, saygı, sağduyu, dürüstlük, demokratlık, göreceli kavramlar değildir.Ya bu kriterlere sahipsindir ya da değilsindir.Bu kavramları kullanıyor olabilirsin ama bu da öyle olmadığın gerçeğini değiştirmez (Şahsına yönelik değil, genel olarak söylüyorum..)

Netice olarak bu olaylarda iki taraf yoktur.Bu şekilde düşünülüyorsa zaten hiçbir sonuca -demokratik- ulaşılamaz, bölücülük başlamış olur.Göstericilerin de yanlışları olabilir hükümetin de demek zaten demokratik olmayan bir yaklaşım.Her iki takımın, grubun, şahsın yanlışı olabilir ama halk ile hükümet iki taraf olamaz.Bunlar birdir,

Eylemciler içinde teröristlerin de olması ya da bazılarının polis müdahelesi sonrası gösterdiği aşırı tepki bu eylemlerin neden başladığının ya da devam ettirildiğinin irdelenmesi gerçeğini hiçbir şekilde değiştirmez,

Dolayısıyla Fatih Kardeşim aynı yerdeyiz, ben de senin gibi iki tarafta da değilim :)

tyilgin
16/06/2013, 19:02
Bu iki tarafta da olmamak nasıl bir şey biri bana anlatabilir mi ?

therasmus
16/06/2013, 19:25
Bu iki tarafta da olmamak nasıl bir şey biri bana anlatabilir mi ?
Türkiye 2 kutuplu bir ülkemi ? sorusu sanırım hacimli bir cevap olur.

therasmus
16/06/2013, 19:41
Fatih, en büyük sorun iki taraf olduğunun düşünülmesi zaten, burada bir taraf bir de karşı taraf yok.Eğer varsa zaten suçlu buna sebebiyet verendir,

İkincisi ise iki tarafın da ayrı bir (Senin deyiminle) adalet, sağduyu, saygı kriteri olduğunun düşünülmesi.Adalet, saygı, sağduyu, dürüstlük, demokratlık, göreceli kavramlar değildir.Ya bu kriterlere sahipsindir ya da değilsindir.Bu kavramları kullanıyor olabilirsin ama bu da öyle olmadığın gerçeğini değiştirmez (Şahsına yönelik değil, genel olarak söylüyorum..)

Netice olarak bu olaylarda iki taraf yoktur.Bu şekilde düşünülüyorsa zaten hiçbir sonuca -demokratik- ulaşılamaz, bölücülük başlamış olur.Göstericilerin de yanlışları olabilir hükümetin de demek zaten demokratik olmayan bir yaklaşım.Her iki takımın, grubun, şahsın yanlışı olabilir ama halk ile hükümet iki taraf olamaz.Bunlar birdir,

Eylemciler içinde teröristlerin de olması ya da bazılarının polis müdahelesi sonrası gösterdiği aşırı tepki bu eylemlerin neden başladığının ya da devam ettirildiğinin irdelenmesi gerçeğini hiçbir şekilde değiştirmez,

Dolayısıyla Fatih Kardeşim aynı yerdeyiz, ben de senin gibi iki tarafta da değilim :)
Bu durumda 2 taraf yok ki çok daha taraf var.Hükümet yanlısı olursun ,karşıtı olursun ,kısmen katılırsın katılmazsın vsvs.Ülke 2 renk değilki bir tanesini seçelim.

İkincisi olarak,bu mevzunun böle olması yani taraf taraf olması çok sakıncalı bir durum tabiiki buna sebebiyet verenler vebal altındadır kabahatlidir(Büyük kısmı hükümetin olmak kaydıyla,çünkü yöneten odur.).Sosyolojide tek doğru yoktur bir sorunun farklı farklı doğru cevapları olabilir.Mesela mühendislik dallarında net cevaplara yer vardır ama sosyoloji böyle değildir.

Bana göre taksim meydanında gösteri haktır sana göre değildir.Bana göre gezi parkı yıkılmalıdır sana göre yıkılmamalıdır.Bana göre taksime cami yapılmalıdır sana göre yapılmamalıdır.vsvs uzarrr gider.Peki hangimizin düşüncesi doğrudur? 3. bir kişi gelirse taksime camii yapılsın ama meydanda gösteri yapmasın derse ne diyebilirsin ki?

Son olarakda bu gösteriler ilk başta masumca başlamış olabilir ama sonradan bu durum bazı örgürtlerce,kişilerce,siyasi partilerce belki de gizli servislerce çok farklı yerlere çekilmiştir.Amacından sapmış yolundan çıkmıştır.Muhakkak aralarında çok temiz niyetli kişiler kalmıştır ama onlarda dolaylı yoldan yanlış hedefe hizmet ediyorlar.
Yani herkes memleketi seviyor da neden çatışıyorlar ? :)
( Yazdıkların kesinlikle şahsi değildir )

tyilgin
16/06/2013, 19:49
Türkiye 2 kutuplu bir ülkemi ? sorusu sanırım hacimli bir cevap olur.

Artık kimse ağaç vs. gibi objeler için orada değil. Yapılan baskı ve özgürlüklerin kısıtlanması sebiyle orada bulunanları düşününce ya kısıtlanıyordur, yada kısıtlanmıyordur diye biliyorum. üçüncü bir şık varmı ?

therasmus
16/06/2013, 20:03
Artık kimse ağaç vs. gibi objeler için orada değil. Yapılan baskı ve özgürlüklerin kısıtlanması sebiyle orada bulunanları düşününce ya kısıtlanıyordur, yada kısıtlanmıyordur diye biliyorum. üçüncü bir şık varmı ?
Mesela,hükümeti sevmem ama özgürlükleride kısıtlamıyor derse birisi ne diyebiliriz ki. !
Bu vakitten sonra orada bulunanların amacı hakkında hemfikiriz zaten bunu görmemek imkansız. :)

Bir de şöyle durum var ki;
Mesele karşılama değil arkadaş sen hala anlamadın mı?

Bu tweet 30.05.2013 tarihinde atılmış.Protestolar 27 mayıs gecesi başlamış demeki ilk başladığı zamanlarda pek masum değilmiş.Yani sonradan amacını yitirmiş bir olay değilmiş.Ya da oraya gidenlerin çogu aldatılmış agaç için oraya gittigini düşünüp farklı amaca hizmet etmiş.Çetrefilli bir durum siz işin içinden çıktıysanız izah ediniz. :)

tyilgin
16/06/2013, 20:27
Kendi düşüncelerimi kısaca izah etmeye çalışayım. Yanlış hatırlamıyorsam sayın başbakan önümüzdeki seçim döneminde son kez aday olacağını söylemişti.
Dolayısı ile bu dönem başkanlık sistemi ve henüz bilmediğimiz diğer fikirlerini uygulamak için sanırım bu son dönem olacak. Şu anki sandalye sayısı ile başkanlık sisteminin ve diğer projelerin kabul edilmesinin zor olacağını görünce kutuplaşmadan faydalanabileceğini düşünmüş olmalı ki taraflar arasındaki boşluğu iyice açmak istiyor. Böylece oylarını ya azaltacak yada arttıracak, aynı kalmayacağı kesin.
Hatta bu medya ile arttıracağını düşünüyorum. Zira halktv de gözümle gördüğüm olayları hükümet leyhtarı arkadaşlarla konuşunca benim uydurduğumu düşünüyorlar.
Birçok arkadaşım en iyi arkadaşı ile karşı taraf oldu, hatta aralarında kardeş olan bile var. Siz ne kadar kutuplaşma yok, bu ülke iki kutuplu değil desenizde dışarıda insanlar çoktan iki kutuba ayrılmış durumda. Hem de özlerinde bir oldukları halde.

Eğer bu bir oyunsa, tüm bunlar planlı işliyorsa, bu planı yapan ben dahi olsam allah cennet yüzü göstermesin inşallah...

Zira ülkem bunları zerre kadar hak etmiyor.....

biancoangelo
16/06/2013, 21:09
Polisin yanındayım... (Kin ve Nefret öğesi Yok...) Özgürce fikrimi ifade etmek istiyorum... Dikkat ÖZGÜRCE....

CoachK
16/06/2013, 21:21
Ülkede gizli veya açık insanları net bir biçimde kutuplaşmaya çekiyorlar. Bu kadar eylem veya direniş ne için ? Ne oldu şimdi ? İçişleri baknalığına bir talimat 3 günde park bomboş, taksim bomboş, yarın gözaltına alınmalar başlayınca bu direniş komplw bitecek....

Oradaki eylmciler kendi deyimlerince direnişçiler alacaklarını zaten aldılar. Referandum kararı çıktı sayılır. Daha bundan sonra hükümete savaş açamazsın, yok illa açıcam direnicem dersen sonuçları bu olur. Bugün akp yarın başka bir hükümet. Sonuç değişmez. Eylem sonucuna ulaşmıştır, polise taş atmak, toma yumruklamak demek ' call of duty/ modern warfare ' oyunu değildir.... Ataürk ün gençliğe hitabesinden kesitleri gazate sayfalarına yapıştırıp halkı galeyana getirmenin anlamı yok. Anladınız hangi gazate olduğunu... Bu bir savaş değildir, oyun değildir. Polis yine halkın polisidir, bugün polise rte nin polisi diyenler kendi iktidarlarında bütün aktif polsileri emekliye mi ayıracaklar ? Mantıklı hareket etmek gerekiyor, herşeyi tadında bırakalım....

mucar
16/06/2013, 21:24

Çevrenizde eylemlere katılan birileri varsa sorun. Ulaşımı nasıl sağladın, yemeği nerden buldun vs. diye. Kimseye inanmak zorunda değilsiniz, araştırıp öğrenebilirsiniz.

SteinGP
16/06/2013, 22:03
Arkadaşlar,

Üyelerimiz fikirlerini paylaşsın, farklı görüşteki insanlar birbirlerini saygı çerçevesinde dinleyebilsin ve fikirlerini söyleyebilsin diye bu başlığı açık tutmaya çalışıyoruz. Lütfen adaba uygun şeyler yazalım.

therasmus
16/06/2013, 22:25
Çevrenizde eylemlere katılan birileri varsa sorun. Ulaşımı nasıl sağladın, yemeği nerden buldun vs. diye. Kimseye inanmak zorunda değilsiniz, araştırıp öğrenebilirsiniz.

Bende araştırıyorum kesin doğru diye bişey yazmadım ki o mesajda sadece yanlı haberlerin ne kadar ters düşebilecegini göstermek istedim.Yani bir medyadan takip edip taksimde soykırım yapıyorlar diye okuyup gaza gelmeye gerek yok.Ya da tarafsız gelişmeler için şurayı takip edin demek çok manasız.Sadece bunu ifade etmek istedim. :)
Muhakkak doğrusunu araştırarak öğreniyoruz da siz gidenlerle konuşarak mı öğrendiniz ?

therasmus
16/06/2013, 22:34
Arkadaşlar,

Üyelerimiz fikirlerini paylaşsın, farklı görüşteki insanlar birbirlerini saygı çerçevesinde dinleyebilsin ve fikirlerini söyleyebilsin diye bu başlığı açık tutmaya çalışıyoruz. Lütfen adaba uygun şeyler yazalım.

Üstteki silinen mesajda ne yazıyor bilmiyorum ama size bu konunun ilk sayfasından adaba uygun iki mesaj alıntı yapayım.
Moderatörlerin! neden bu mesajlara işlem yapmadığını merak etmekteyim!
Ne olursa olsun polisler hakkında böyle sözler yakışık almaz ne olursa olsun !!!

ne sanıyor bu polisler kendini sinirimden duramıyorum evde.
Bunlar üniformayı çıkart, hiç birşeye sap olamamış insanlar.
Hayatımda ilk defa İstanbulda olmak istedim.
Ufacık köpeğe, insana nasıl sıkıyorlar bunu? Neyin hırsı bu?
KASKINI ÇIKAR, COPUNU BIRAK. DELİKANLI KİM BAKALIM?

son olarak;
Askerime can'ım feda.

onlar halkın polisi değil iktidarın k.p.ği ondan kaynaklanıyor

SteinGP
16/06/2013, 23:12
Doğrudur gözden kaçmış. Eve geçince temizlerim. Başka varsa gözümüzden kaçan uyarın lütfen. Teşekkürler

Send my Samsung Galaxy S3 using 2

ABNEW
16/06/2013, 23:19

Bu durumda 2 taraf yok ki çok daha taraf var.Hükümet yanlısı olursun ,karşıtı olursun ,kısmen katılırsın katılmazsın vsvs.Ülke 2 renk değilki bir tanesini seçelim.

İkincisi olarak,bu mevzunun böle olması yani taraf taraf olması çok sakıncalı bir durum tabiiki buna sebebiyet verenler vebal altındadır kabahatlidir(Büyük kısmı hükümetin olmak kaydıyla,çünkü yöneten odur.).Sosyolojide tek doğru yoktur bir sorunun farklı farklı doğru cevapları olabilir.Mesela mühendislik dallarında net cevaplara yer vardır ama sosyoloji böyle değildir.

Bana göre taksim meydanında gösteri haktır sana göre değildir.Bana göre gezi parkı yıkılmalıdır sana göre yıkılmamalıdır.Bana göre taksime cami yapılmalıdır sana göre yapılmamalıdır.vsvs uzarrr gider.Peki hangimizin düşüncesi doğrudur? 3. bir kişi gelirse taksime camii yapılsın ama meydanda gösteri yapmasın derse ne diyebilirsin ki?

Son olarakda bu gösteriler ilk başta masumca başlamış olabilir ama sonradan bu durum bazı örgürtlerce,kişilerce,siyasi partilerce belki de gizli servislerce çok farklı yerlere çekilmiştir.Amacından sapmış yolundan çıkmıştır.Muhakkak aralarında çok temiz niyetli kişiler kalmıştır ama onlarda dolaylı yoldan yanlış hedefe hizmet ediyorlar.
Yani herkes memleketi seviyor da neden çatışıyorlar ? :)
( Yazdıkların kesinlikle şahsi değildir )

Fatih, ya ben anlatamadım, ya sen anlamadın. Konu dürüstlük, demokrasi... (Yukarıda daha uzunca yazmıştım) ise bir taraf böyle düşünür öbür taraf farklı düşünebilir denemez dedim ben.Yani gerçek demokrasiye inanan herkes bir taraftır.Tabi demokrasi beğenilmeyebilir ya da istenmeyebilir ama bunu düşünen demokrat olamaz.İnsanın yaptıkları, söylemleri, istekleri zaten herşeyi açığa çıkarır, tabi anlayabilirsek,

Senin örneğinden gidersek, benim demek istediğim Gezi Parkı Eylemi Hak ise haktır değilse de hiçkimseye değildir ya da örneğin yolları kapayan, izinsiz gösteriler, mitingler hak değilse kimseye değildir, hak ise herkese haktır,

Bir de önceden belirttiğim gibi yurda yayılan Gezi Parkı Eylemlerine sızan yasa dışı örgütler, terör örgütleri bu eylemin neden başladığı gerçeğini ve irdelenmesi gerekliliği hakikatini hiçbir şekilde değiştirmez.Eylemcilere tacizci, terörist, camide bira içen, grup seks yapan kişiler olarak iftira atılmasını hiçbir vicdan kabul etmez....

mucar
16/06/2013, 23:47
Bende araştırıyorum kesin doğru diye bişey yazmadım ki o mesajda sadece yanlı haberlerin ne kadar ters düşebilecegini göstermek istedim.Yani bir medyadan takip edip taksimde soykırım yapıyorlar diye okuyup gaza gelmeye gerek yok.Ya da tarafsız gelişmeler için şurayı takip edin demek çok manasız.Sadece bunu ifade etmek istedim. :)
Muhakkak doğrusunu araştırarak öğreniyoruz da siz gidenlerle konuşarak mı öğrendiniz ?

Kendim de gittiğim için biriyle konuşmama gerek yok. Her şeye şüpheyle yaklaştım. Hiçbir fotoğrafa inanmıyorum örneğin. Başka olaydan olabilir, photoshop olabilir. Hiçbir habere de inanmıyorum, doğru olabileceğini ya da olamayacağını aklımda bulunduruyorum.

Fakat videolarda yalan oluşturmak zor örneğin. 2 farklı yerde 20 polisin yere düşen birine saldırdığını izledim. 3-4 polisin tuttuğu birini başka polisin tekme tokat dövdüğünü kaç kere izledim bilmiyorum. Polisin evin camını kırarak içeriye gaz bombası atmaya çalıştığını izledim. "Pencereleri kapattık yine de evde nefes alamıyoruz, biber gazı atmayın artık" dendiğinde polisin eve doğru biber gazı atmaya çalıştığını izledim. Çadırların yakılışını izledim. Polisin gezi parkına ilk müdahelesini izledim. Polisin 2 metre yanında eylemcilere sapanla taş atan adama polisin "dur" bile demediğini izledim. Taksim'de Cuma'yı Cumartesi gününe bağlayan gece olanları canlı yayında izledim. Bunları gördükten sonra "olay gezi parkı" demek, "dış güçler" demek, "birileri destekliyor" demek bana inandırıcı gelmiyor.

Bunlara benzer onlarca video izledim ve direnişe katıldım. Hiç kimsenin eylemlere katılmam için bir cümle kurmasına gerek kalmadı. Kimsenin bana yemek vermesine gerek kalmadı. Kimsenin ulaşımımı sağlamasına gerek kalmadı. Yardım beklemeyi geçtim, polisin yaptıklarını bile bile, başıma gelebilecekleri bile bile katıldım.

cihankardes
17/06/2013, 02:21

Şeytana mı inanacağız?

tyilgin
17/06/2013, 08:57
Şeytana mı inanacağız?

:thumbs_up2:

biancoangelo
17/06/2013, 09:42
Bu eylemler için OTPOR isimli global bir yasadışı örgütün finansal manada destekçi olduğu söyleniyor. Otporda bu durumu kabul etmiş videoları var. Garip Türk insanı yine maşa olarak kullanılıyor. Malı götüren başkası copu yiyen yine bizim Türkler. (Global=Amerika=Roccafel bla bla bla.... )

outlife
17/06/2013, 12:06
BOP projesinin Türkiye ayağı sahnede diye düşünüyorum. Mısır, Libya ve Tunus taki olayların ve sözde halk devrimlerinin başlangıcına bakarsanız çok büyük benzerlikler var. Ben bu halk ayaklanmalarına karşı değilim. niye çünkü tüm bu ülkelerin iktidarları abd eliyle başa geçirilmiş palazlandırılmış beslenmiş desteklenmiş ve şımartılmıştır. Her ne hikmetse hemen hepsi %50 nin üzerinde oylarla en az 10 yıl seçilerek başa gelmiştir. Bu yükseliş ve ego vs ile kendinden olmayanlara ciddi baskı ve zulümler uygulamaya başlamışlardır.

Halkın bu zulümlere karşı gelmesi de olağandır. Bunun yöntemleri şiddete başvurma vs konusunda kimse eleştirmesin çünkü hukuk ve bürokrasi geçen süreler zarfında uluslararası hukukları, insan hakları hukuklarını, ceza hukuklarını vs muhaliflerin aleyhine iktidarın lehine dönüşüm geçirmiştir. (en basitinden çed yasasının değiştirilerek ağğır sanayi yatırımlarının çed kapsamın çıkarılması gibi. bu tür davaların dosya masraflarının arttırılması gibi. çoğunlukla yürütmeyi durdurma kararı veren bölge idare mahkemelerinin yetkilerinin kısıtlanması gibi)

dolayısı ile gezi olaylarında da her türlü hukuki ve yasal mücadele başlatılmıştır. oraya o çadırlar mahkemeler açıldıktan sonra hukuki süreci hiçe sayan belediye ve şirketin iş makineleri sokması üzerine kurulmuştur.

şöyle düşünelim. sizin davalı olduğunuz bir adam var normal olarak hukuki süreç başladığında bu tip işlemlerin durması ve mahkeme kararının beklenmesi gerekir. fakat bu adam sizin mahkmeye vermenize rağmen hala işleme devam ediyor. ne yaparsınız? hukuku bekleyelim mi dersiniz? hukuku beklemesini sağlamak için anayasal hak olan protesto etme ve eylem hakkınızı kullanarak insanların hukuksuzluğuna mı engel olursunuz? şartlar sizi 2. ye yönlendirir çünkü hukuksuzluk olan ortamda polisin hukuksuzluk yapanı engellemesi gerekirken protesto edenleri engellemesi bile aslında anayasal bir suçtur.

dolayısı ile hukuk yolu devlet ve bürokrasi tarafından kapanmıştır. şiddeti başlatanın polis olduğunu da bildiğimize göre... geriye sadece savunma yapmak kalıyor.

işin bop ayağına geri gelirsek, farketmez benim için eğer bir yönetim a b c farketmez kendi isteğiyle yahut dış güçlerin desteğiyle vss halkın bir kısmına zulüm ediyorsa (bkz suriye de nasıl da muhalifleri destekliyoruz iktidar olarak demi, gülme komşuna gelir başına demişler) ben o insan olarak o zulme karşı çıkmak zorundayım. ben bunu kendime hak görüyorum.

bop, abd, otpor vss ayaklanmanın kimin tarafından başlatıldığı önemli değil, şayet bu tip durumlarda sonuç halkın kendi içinden anti emperyalist (abd, natoı, israil, otpor, soros rockefeller vs) bir organik yapı çıkarabiliyor ve çoğulcu (çoğunlukçu değil) bir yönetim oluşturabiliyorsa başarı kazanılır.

aksi takdirde devrilenlerin yerine gelenler antidemokratik ve emperyal öçizgide faşist bir yapı olursa (bkz müslüman kardeşler,) yukarda parantez için yazıdğım devletler ve uluslar arası örgütler amaçlarına ulaşmış olacaklardır.

başından beri abd yanlısı bir çizgide olan erdoğanın devletin kurumları madenleri petrolleri askeri üsleri limanları vs kritik ve stratejik olarak büyük öneme sahip hemen herşeyi yasalarla satarak devredeerek vss çuvalını doldurmuş 10 yılda dünyanın en zengin 15 başbakanı arasına girmiştir. şimdi bu olayların kendisinin ipinin çekildiğini göstermesi açısından panik havası ile her devrilern ortadoğu lideri gibi delikanlılık yapmaya çalışmaktadır.. bunu yaparken de inatla ona oy verenlerin başbakanı oy vermeyenlerin celladı olmayı tercih etmiştir.

her toplumsal olayda kendinden olmayanı kucaklayıcı bir tavır sergilese idi oyunları bozması işten bile değildi lakin görevini tamamlamak üzere olduğunun ve yığdığı hazinelerini kaybetmek üzere olduğunun farkında olarak yanlışı seçti...

bu direnişleri destekleyen herkesin sonuca odaklanarak gerçekten anti emperyalist ve milli bir yapıyı oluşturacak çalışma içinde olması önemlidir...

aksi takdirde gaz satan tüccarların sorosların (bu arada faiz lobisi deyip duran başbakanın meclisten geçirdği son ekonomi yasasına göre şimdiye kadar türkiyede açık toplum vakfı açık radyo vs gibi stk lar dışında birşey açamayan sorosun spekülatör olarak ofis açmasına ve borsada işlem yapmasına izin veren yasayı onayladı. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derler adam ki petrol yasasına girmiyorum bile) ekmeğine yağ sürülmüş oluruz diye düşünüyorum...

peki direnişçiler direnişi bırakıp tayyibin safına geçsek ne olur. hiç birşey olmaz tayyip egosu atmosfere ulaşır baskılar hiç olmadığı kadar artar, rant hiç olmadığı kadar artar hayata müdahele hiç olmadığı kadar artar, bu direniş süreci sadece ertelenir...

demem o dur ki... herkes takkesini önüne koyup düşünsün... bugün iktidarın tutumunu destekleyenler 40 bin cana kıyan pkk yı bile aktivist gören iktidarın sokağa çıkan eylemcilere pkk lıdan beter muamele yapması sizde soru işaretleri oluşturmuyor mu?

polisin müdahele etmediği zamanlarda şenlik alanına dönen sokaklarda neden polis canı sıkıldıkça orantısız güç kullanarak insanlık dışı mücadele ediyor. 1 yıldır aktif süren pkk müzakereleri niçin 20 gündür sokakta olan eylemcilerle yapılmıyor. illa eylemciler silahlanıp vatandaş mı öldürmesi lazım. polis mi öldürmesi lazım?

fotobelit
17/06/2013, 13:11
Bu eylemler için OTPOR isimli global bir yasadışı örgütün finansal manada destekçi olduğu söyleniyor. Otporda bu durumu kabul etmiş videoları var. Garip Türk insanı yine maşa olarak kullanılıyor. Malı götüren başkası copu yiyen yine bizim Türkler. (Global=Amerika=Roccafel bla bla bla.... )
Kubilay,fikirlere ve görüşlere saygım var ama harbiden saçmalıyorsun kardeşim..

cdogu
17/06/2013, 13:29
bir örgüt,bir parti,bir görüşün direnişi,ayaklanması değildir bu.. Bu halkın,özgürlüklere yapılan kısıtlamasına çıkardığı bir ses.

Halk,ben alkolümü içerim diyor.Kürtajımı da olurum diyor. bunlara karışamazsın diyor. Yaptım,oldu diyemezsin,bize soracaksın,sen bizim efendimiz,padişahımız değil,başbakanımız,hizmetkarımız olacaksın diyor..

devletin kolluk kuvveti,valisi,yargısı,meclisi,hepsi bu zat'a çalışıyor. bu dikta rejimidir. yasama,yargı senin elinde,neresi demokratik bunun? kim seni eleştirecek? kim senin yanlışını gösterecek? muhalefet. sen halkın seçtiği,halkın görüşlerini de belirten muhalefeti umursamıyor,kafana eseni yapıyorsun.. biz buna karşıyız işte..

bu arada,Ankara'daki direnişi görüp,o kadar kalabalık yoktu diyen moderatörüm, eylemin kaçıncı saatinde gördünüz bilmiyorum ama. ben LYS sınavından sonra eylemi bizzat gördüm. En azından Sincan'da,Kazlıçeşme'de yapılan başbakanın seçim propagandası diye adlandırdığı mitingden daha kalabalık bir popülasyon vardı.(ki mitinglerdekinin de photoshop olduğu aşikar..)

Bu eylemlerin sonucu hiç bir şey olmasa da,en azından bundan sonra sesimizin çıktığını farkettik. Bundan sonra yaptım,olacak zihniyetine karşı sesimizi daha da çok çıkartabiliriz..

outlife
17/06/2013, 14:18
bir örgüt,bir parti,bir görüşün direnişi,ayaklanması değildir bu.. Bu halkın,özgürlüklere yapılan kısıtlamasına çıkardığı bir ses.

Halk,ben alkolümü içerim diyor.Kürtajımı da olurum diyor. bunlara karışamazsın diyor. Yaptım,oldu diyemezsin,bize soracaksın,sen bizim efendimiz,padişahımız değil,başbakanımız,hizmetkarımız olacaksın diyor..

devletin kolluk kuvveti,valisi,yargısı,meclisi,hepsi bu zat'a çalışıyor. bu dikta rejimidir. yasama,yargı senin elinde,neresi demokratik bunun? kim seni eleştirecek? kim senin yanlışını gösterecek? muhalefet. sen halkın seçtiği,halkın görüşlerini de belirten muhalefeti umursamıyor,kafana eseni yapıyorsun.. biz buna karşıyız işte..

bu arada,Ankara'daki direnişi görüp,o kadar kalabalık yoktu diyen moderatörüm, eylemin kaçıncı saatinde gördünüz bilmiyorum ama. ben LYS sınavından sonra eylemi bizzat gördüm. En azından Sincan'da,Kazlıçeşme'de yapılan başbakanın seçim propagandası diye adlandırdığı mitingden daha kalabalık bir popülasyon vardı.(ki mitinglerdekinin de photoshop olduğu aşikar..)

Bu eylemlerin sonucu hiç bir şey olmasa da,en azından bundan sonra sesimizin çıktığını farkettik. Bundan sonra yaptım,olacak zihniyetine karşı sesimizi daha da çok çıkartabiliriz..

evet direnişin en büyük ve gerçek sonucu korku imparatorluğunun yıkılmış olmasıdır ona sonuna kadar katılıyorum.

belki iktidarının çöküşünün başlangıcıdır... gelecek neler getirecek bilinmez. ama hırsla ve zorbalıkla aasla bir yerlere gelinmeyecği anlaşıldı....

arkadaşın otpor vurgusunun amerikada ki işgal et eylemleri ile benzerlik taşıması, mısırdaki eylemlerin başlangıcı ile çok benzerlik taşımasındandır (sanal dünya örgütlenmesi anlamında). ayrıca occupy türkiye vurgusu da otpor ve diğer örgütleri işaret ediyor. kaldı ki ocupy türkiye facebook resmi sayfası incelendiğinde oradaki direniş vurgusunun sokaktakinden biraz daha geniş yelpazede ve farklı sosyopolitik duruş içerdiği görülecektir.

fakat dediğim gibi gerçek anlamda iktidarın gidişi ile sonuçlanırsa mutlaka abd güdümünde olmayan antiemperyalist ve milli bilinç taşıyan bir yapı bu direnişi sahiplenmeli veya yönetime geçmelidir...

yoksa ki bop un eşbaşkanıyız diyip mavi marmarada ki ölen canlar için tazminat pazarlığı yapan bir başbakandan hiçbir farkı kalmayacaktır gelenin...

cdogu
17/06/2013, 14:29
evet direnişin en büyük ve gerçek sonucu korku imparatorluğunun yıkılmış olmasıdır ona sonuna kadar katılıyorum.

belki iktidarının çöküşünün başlangıcıdır... gelecek neler getirecek bilinmez. ama hırsla ve zorbalıkla aasla bir yerlere gelinmeyecği anlaşıldı....

arkadaşın otpor vurgusunun amerikada ki işgal et eylemleri ile benzerlik taşıması, mısırdaki eylemlerin başlangıcı ile çok benzerlik taşımasındandır (sanal dünya örgütlenmesi anlamında). ayrıca occupy türkiye vurgusu da otpor ve diğer örgütleri işaret ediyor. kaldı ki ocupy türkiye facebook resmi sayfası incelendiğinde oradaki direniş vurgusunun sokaktakinden biraz daha geniş yelpazede ve farklı sosyopolitik duruş içerdiği görülecektir.

fakat dediğim gibi gerçek anlamda iktidarın gidişi ile sonuçlanırsa mutlaka abd güdümünde olmayan antiemperyalist ve milli bilinç taşıyan bir yapı bu direnişi sahiplenmeli veya yönetime geçmelidir...

yoksa ki bop un eşbaşkanıyız diyip mavi marmarada ki ölen canlar için tazminat pazarlığı yapan bir başbakandan hiçbir farkı kalmayacaktır gelenin...

bir örgütle bağlantısı olmadığı aşikar. Olsa dahi,oradaki yüzbinlerce insanın,örgüt lehine yaptığı bir şey değildir..

ve bana sorarsanız,bu direnişi HALK sahiplenmelidir. ve sahiplendi de..

outlife
17/06/2013, 14:39
bir örgütle bağlantısı olmadığı aşikar. Olsa dahi,oradaki yüzbinlerce insanın,örgüt lehine yaptığı bir şey değildir..

ve bana sorarsanız,bu direnişi HALK sahiplenmelidir. ve sahiplendi de..

kesinlikle halkın sahiplenmesi konusunda asla şüphem yok. avcılarda gecenin 1 inde yenibosnaya kadar binlerce insan keyif için yürümedi. ve 200 kişilik bir grup sabaha karşı taksime keyiften çıkmadı... ben hamile eşimi evde bırakıp keyfimden gaz yeme gitmedim...

vicdanım elvermedi evde oturmaya... tespitlerin konusunda kesinlikle çok haklısın... direnişi hem halkın sahiplenmesi hem korku imparatorluğunu yıkması, hem ben yaptım oldu istesek yaparız yıkarız zihniyetine karşı ciddi bir kalkışma oldu... bunlar sevindirici şeyler elbette...

direnişi sahiplenen halk şayet içinden gerçekten vatansever çoğulcu ve katılımcı antemperyalist bir idareci takımı çıkarabilirse direniş amacına tam anlamıyla ulaşmış olur diye düşünüyorum... ha bu gezi ile olmaz, yarın başka bir yerde tekrar patlak verir o ayrı...

kaldı ki gezi de patlama noktasıydı bi yerde... iktidar bu şekilde giderse halkı tekrar doldurup patlamaya hazır gale getirmesi uzun sürmez...

ykaya1983
17/06/2013, 17:57
Bugün hastaneye rapor almak için gittiğimde raporu aldığım doktor;okulda dövüş kavga yok değil mi dedi.Ben de sağolsun okuldaki arkadaşların hepsi anlayışlı olduğu için böyle birşey olmaz dedim.Dedim ama yarım saat sonra okula gittiimde eylemi destekleyen ve desteklemeyen öğretmenler arasında tartışma başlamıştı bile.Her ne kadar saygı çerçevesinde tartışsalar da bitmek bilmeyen eylemler anarşiye dönüşürse birgün gelir kimse işe rahat gidemez olur.Sanırım birileri bizi sağ sol çatışmasının olduğu,memuriyetin ateşten gömlek olduğu yıllara götürmeye çalışıyor.Bunu kim ya da kimler yapmaya çalışıyorsa Allah onlara fırsat vermesin.

LeoN48
17/06/2013, 21:34
Arkadaşlar, konuyu gayet seviyeli tartışmanızı takdirle karşılıyorum. O oldu bu olduyla kafanızı şişirme niyetim yok, herkes istediği şekilde görüyor çünkü. Ama bazı durumlar var ki bunu istediğiniz şekilde yorumlayamazsınız, benim ilk aklıma gelen bu ülkede her kesimin canını yakan, evine ateş düşüren pkk itlerine, şevkatli yaklaşan bir polis çoğunluğu kendi halkına pervasızca zulmediyorsa; öküzün altında buzağı aramaya gerek kalmamış demektir,ya da ne bileyim mesela Irak'ta yüzbinlerce müslüman katledilirken, kadınları tecavüze uğrayıp hamile bırakılırken abdye teskere çıkarmak için varını yoğunu ortaya koyan, ''Kahraman abd askerinin evlerine sağsalim dönmeleri için dua ediyorum'' diyen bir ''Müslüman''ın sıkıştığı yerde yine cami siyaseti yapması (camide içki içildi, türbanlı kardeşim sürüklendi, vs vs..)... Bunun sana göresi bana göresi yoktur, burda gerçek olan tektir, üzerinde daha fazla konuşmaya da gerek yoktur, ya görürsünüz ya da gözlerinizi kapatırsınız. Sağlıcakla.

tyilgin
17/06/2013, 23:22
''Müslüman''ın sıkıştığı yerde yine cami siyaseti yapması (camide içki içildi, türbanlı kardeşim sürüklendi, vs vs..)...

Yahu cami cami diye tutturuyorsunda, çıkarın olunca camiyi kökünden kaldırıyorsun. Bune perhiz bu ne lahana turşusu... Minareyi kılıfına uydurmak deyimi bugün içinmi söylenmiş.

https://www.facebook.com/UlkuGuluTC/posts/462816200476209

outlife
17/06/2013, 23:38
Arkadaşlar, konuyu gayet seviyeli tartışmanızı takdirle karşılıyorum. O oldu bu olduyla kafanızı şişirme niyetim yok, herkes istediği şekilde görüyor çünkü. Ama bazı durumlar var ki bunu istediğiniz şekilde yorumlayamazsınız, benim ilk aklıma gelen bu ülkede her kesimin canını yakan, evine ateş düşüren pkk itlerine, şevkatli yaklaşan bir polis çoğunluğu kendi halkına pervasızca zulmediyorsa; öküzün altında buzağı aramaya gerek kalmamış demektir,ya da ne bileyim mesela Irak'ta yüzbinlerce müslüman katledilirken, kadınları tecavüze uğrayıp hamile bırakılırken abdye teskere çıkarmak için varını yoğunu ortaya koyan, ''Kahraman abd askerinin evlerine sağsalim dönmeleri için dua ediyorum'' diyen bir ''Müslüman''ın sıkıştığı yerde yine cami siyaseti yapması (camide içki içildi, türbanlı kardeşim sürüklendi, vs vs..)... Bunun sana göresi bana göresi yoktur, burda gerçek olan tektir, üzerinde daha fazla konuşmaya da gerek yoktur, ya görürsünüz ya da gözlerinizi kapatırsınız. Sağlıcakla.

aynen... nokta...

cihankardes
18/06/2013, 03:39
Haddime değil arkadaşlar, büyük konuşmak da istemem ama dini siyasete alet edenlere Müslüman gözüyle bakamıyorum.

Siyasetçi dinsiz mi olacak? tabi ki hayır. ne demek istediğim çok iyi anlaşıldı sanırım.

celenlee
18/06/2013, 09:49
Hep aynı hataya düşülüyor. Başkalarının düşüncelerinin hiçbir önemi yok.
Böl ve ötekileştir. Ya benimlesin ya değilsin.

"Benim gördüğüm doğru, bu doğruyu görmeyen gözler kör."

Bu düşünce ne kadar doğru? Tek celsede...
Hem böyle bir ortamda ne kadar eminsiniz kendinizden?

Yakın tarihini bilen insanlar, bu kadar emin olamamalı kendinden!!!!

Sırf kimsenin ekmeğine yağ sürmemek için geniş geniş konuşmaktan da kaçınmak lazım.
Tamam görüşünü söyle savun da, kimin kör olduğu, kimin olaylara tepeden baktığı henüz ortada değil. Kolay kolay da ortada olmayacak gibi bu karmaşada.
Her pencerede paradoxlar var.

tyilgin
18/06/2013, 09:59
Haddime değil arkadaşlar, büyük konuşmak da istemem ama dini siyasete alet edenlere Müslüman gözüyle bakamıyorum.

Siyasetçi dinsiz mi olacak? tabi ki hayır. ne demek istediğim çok iyi anlaşıldı sanırım.

Herşeyden önce bir insanın ilahi yüzü ile dünyevi yüzü arasında her zaman doğrusal bir orantı bulunmuyor. Hatta ben bir genelleme bile yapilamayacağını düşünüyorum. Daha açık yazmak gerekirse ilahi yüzü çok iyi görünen kişinin dünyevi yüzünün çok kötü olabileceği gibi, dünyevi tarafı kötü görülen bir kişininde iç dünyasında ilahi tarafının iyi olmayacağını kim ispatlayabilir ?
Örnek vermek gerekirse her suç grubundan içeri girmiş ceza evlerine düşmüş ama orada 5 vakit namazından orucuna her türlü ibadetini yapmaya çalışan 1 kişinin bile olmadığını idda edebilirmiyiz. Ben görmedim, var diyemem, ama dünyada 1 kişi bile olmadığından emin olmadan, "OLAMAZ" diyecek birinin yakasında o adamın elleri olacaktır. Diğer taraftanda dışardan baktığınızda namazında niyazında, ibadeti tam diye görülen kişiler peygamber efendimizin torunlarını kerbelada işkenceyle şehit etmediler mi, kafasıyla top oynamadılar mı. Bu duruma mezhep maskesiyle görmezden gelip halı altına süpürmek isteyende var. Onlar içinde başka örnek vereyim, halifeyi katletmedilermi. Helife bu yahu, peygamber sancağında oturan kişiden bahsediyorum, halife.....
Yerlerde sürüyüp işkence etmedilermi, sonra ebedi istiratgahı olan mezarında dahi rahat bırakmazlar bu yüzden yeri belli olmasın diye sevenleri çöplüğe gömmedimi ? Bunu yapan ve müslüman gibi görünen insanlar bu yaptıklarını din uğruna yaptıklarını söylemedimi ?

Rabbim ademoğluna hertürlü işaretleri göndermiş. din ve allah adını ağzından düşürmeyen bazı kullarının hz.osman'ı, halifeyi dahi sözde allah için katledebildiği dahi göstermiş. Ancak gelin görün ki, birileri tuvalete sıç.ak günahtır dese hacetini yapacak yer arayacak milyonlarca insan var.

therasmus
18/06/2013, 11:25
Hep aynı hataya düşülüyor. Başkalarının düşüncelerinin hiçbir önemi yok.
Böl ve ötekileştir. Ya benimlesin ya değilsin.

"Benim gördüğüm doğru, bu doğruyu görmeyen gözler kör."

Bu düşünce ne kadar doğru? Tek celsede...
Hem böyle bir ortamda ne kadar eminsiniz kendinizden?

Yakın tarihini bilen insanlar, bu kadar emin olamamalı kendinden!!!!

Sırf kimsenin ekmeğine yağ sürmemek için geniş geniş konuşmaktan da kaçınmak lazım.
Tamam görüşünü söyle savun da, kimin kör olduğu, kimin olaylara tepeden baktığı henüz ortada değil. Kolay kolay da ortada olmayacak gibi bu karmaşada.
Her pencerede paradoxlar var.

Herkese günaydın.

Kesinlikle katılıyorum,size.Forumdaki mesajlara bakıyorum hala herkes doğru olan kendi düşündüklerim karşı tarafın kafasını çalıştırıp anlaması lazım diyor.Ya bizim düşüncelerimiz yanlışsa ya biz aldatılıyorsak?Ama yok karşıdakilerin akıllanması lazım..!:rolleyes:

Birde şunu ekleyeyim şu anki sistemde din ile devlet ayrı olması lazım laik bir memlekette yaşıyoruz.Fakat bu cumhuriyet tarihi boyunca ayrı kalmamıştır din işleri daima devlet idaresi altında kalmıştır.Madem ayrı olacak din kendi fetvasını kendisi verebilecek devletin baskısı altında kalmayacaktır.

Daha da doğrusu şöyle anlatayım müslümanlık dini insanın dünyevi hayatındaki tüm kuralları söylüyor yani siyasi hayatı da şekillendiriyor.Müslümanlık sadece ALLAH (cc) a dua etmenin yolunu yada bir başka şeyler söylemiyor bir insanın tüm maddi ve manevi hayatının nasıl şekillenmesi gerektiğini açıkca ifade ediyor.Sonradan sistemler bulup bunu hayatımıza tatbik etmeye çalışan ve eline yüzüne bulaştıran bizleriz.Yani yeryüzündeki sonradan içat edilen hangi sistem olursa olsun çelişki ortaya çıkarır. Ne demek istediğimi az çok anlatrabilmişimdir umarım.:bye10000:

rohan4421
18/06/2013, 11:40
Onu bunu bilmem seçim var sandık var, zorbalıkla birilerini devirmek isteyenlerden , özgürlük ve demokrasi getirmesini beklemek ne kadar mantıklı??

outlife
18/06/2013, 12:01
Onu bunu bilmem seçim var sandık var, zorbalıkla birilerini devirmek isteyenlerden , özgürlük ve demokrasi getirmesini beklemek ne kadar mantıklı??

muhalif olan herkesi zorbalıkla susturup muhalif olmayanların ihya edilmesi ve demokrasinin sadece sandıktan ibaret olduğunu sanmak kadar mantıklı bence...

rohan4421
18/06/2013, 13:59
muhalif olan herkesi zorbalıkla susturup muhalif olmayanların ihya edilmesi ve demokrasinin sadece sandıktan ibaret olduğunu sanmak kadar mantıklı bence...

iyi valla ozaman muhalif dediklerin istediğini elde ettiğinde bu defada karsıt taraf cıksın taksimi güzel bi sıvasın , talan etsin ortalığı bu nebiçim düşünce kimse kusura bakmasın ama başa gelen darbeyle gelmedi nasıl cıkardıysa bu millet başa öylede sandıkta indirsin, seninki elde edemedigi kızı benim ulan bu deip yanındaki erkeği kıstırmaya calısan apacilerin düşüncesini savunmak gibi bişi. zorla elde etmeye calısmak , insanlar artık cahil değil kimse için ben ortaya cıkan hasarı ödemek zorunda değilim memlekete zarar vermeden aklı basından toplanan herkese saygım var ama 10 yılda bi arabaya sahip olanın arabasını yakanında, camı cerceveyi indireninde elleri kırılsın

outlife
18/06/2013, 14:16
iyi valla ozaman muhalif dediklerin istediğini elde ettiğinde bu defada karsıt taraf cıksın taksimi güzel bi sıvasın , talan etsin ortalığı bu nebiçim düşünce kimse kusura bakmasın ama başa gelen darbeyle gelmedi nasıl cıkardıysa bu millet başa öylede sandıkta indirsin, seninki elde edemedigi kızı benim ulan bu deip yanındaki erkeği kıstırmaya calısan apacilerin düşüncesini savunmak gibi bişi. zorla elde etmeye calısmak , insanlar artık cahil değil kimse için ben ortaya cıkan hasarı ödemek zorunda değilim memlekete zarar vermeden aklı basından toplanan herkese saygım var ama 10 yılda bi arabaya sahip olanın arabasını yakanında, camı cerceveyi indireninde elleri kırılsın

bu konuyu taaa en başından beri okursan ne demek istediğimi gayet iyi anlarsın. şimdi tekrar tekrar buraya yazmaya gerek yok. vaktim de yok zaten...

tyilgin
18/06/2013, 15:08

Toplananları dağıttırmak için sebep yaratmaya çalışanların, toplananlara destek yerine köstek olduğunu ve buna en çok bizim karşı olduğumuzu hergün ve her platformda duyuruyoruz, ancak görüyorum ki bunların faturası hala hakkını arayan bizlere kesiliyor. Oraya demokrasi amacıyla çıkanların hiç bir şey yapmadığını hala anlamamış olanlara bunu anlatabilmek için adam biri çıktı heykel gibi durdu, yine gözaltına alındı. Bu seferki bahane ne !!!! çok merak ediyorum doğrusu ????

SteinGP
18/06/2013, 15:27
Toplananları dağıttırmak için sebep yaratmaya çalışanların, toplananlara destek yerine köstek olduğunu ve buna en çok bizim karşı olduğumuzu hergün ve her platformda duyuruyoruz, ancak görüyorum ki bunların faturası hala hakkını arayan bizlere kesiliyor. Oraya demokrasi amacıyla çıkanların hiç bir şey yapmadığını hala anlamamış olanlara bunu anlatabilmek için adam biri çıktı heykel gibi durdu, yine gözaltına alındı. Bu seferki bahane ne !!!! çok merak ediyorum doğrusu ????

Bence o arkadaşı trafik aracı gelip kaldırmalıydı. Hatalı parktanda ceza kesmeliydi. En geçerli bahanesi bu olurdu polisin :)

Bu ileri demokrasi harika bişeymiş dostum..

outlife
18/06/2013, 16:01
Bence o arkadaşı trafik aracı gelip kaldırmalıydı. Hatalı parktanda ceza kesmeliydi. En geçerli bahanesi bu olurdu polisin :)

Bu ileri demokrasi harika bişeymiş dostum..

sadece düşünüyorum. bugün acaba tersi bir durum olsa idi yani kendi düşünce yapılarının/ideolojilerinin/yaşam tarzlarının dışında olan ve bunlara inatla müdahele eden bir yönetim olsaydı ve sokağa çıkan insanlar şimdinin kazlıçeşmeye gidenleri olsaydı ve aynı polis bu arkadaşlara aynı zulümü yapsaydı dağıtsaydı... bizde burdan izleyip polisimiz canım polisimiz diye alkış tutsaydık... dış güçlerden faizl lobilerinden polise uygulana n şiddetten kamu mallarına verilen zararlardan dem vursaydık... empati kuruyorum...

ve daha önce yaptığım için şu sonuca varıyorum. ben gene taksimde olurdum... çünkü daha önce oldum... ablamın üniversite deki türban eylemine katıldım. lakin o zamanlar gaz bombası, ilaçlı!!! su, plastik mermi icat edilmemişti... polis müdahele ettiğinde eyleme katılmayan solcular bile polise karşı çıkmıştı... fakat bugün ablam beni eleştiriyor... çıkma sokağa ne işin var orada diyor. niye yakıp yıkıyorsun polise taş atıyorsun diyor... gülümsüyorum... empati kuruyorum...

hiç unutmuyorum. metrobüse yapılan zamları protesto ediyorduk. zamlar dava edilmiş beylerbeyi topbaş bunun zorunlu olduğunu söyleyerek geri adım atmamıştı. -keza para makinası olan metrobüslerin zarar ettiğini iddia etmiş albayrakların ihalelerinde usülsüzlükler vs tespit edilmiş dosya sümen altı edilmişti vss. - biz mecidiyeköy istasyonunda basın bildirisi vs dağıtırken megafonlarla insanlara açıklama yaparken -ki ben metrobüs dahil gidiş geliş 6 araç değiştiriyordum- cemaatin gazetesi bunları vatandaşın eylemlerden rahatsız olduklarını da yazarak haberleştiriyordu. eylemcilerin vatandaşı mağdur ettiğini yazarak eylemi amacından saptırmaya ve desteksizleştirmeye çalışıyordu. fakat bu eylemler amacına ulaşmış hukuki mücadele de kazanılmıştı. zamlar iptal edildi bu eylemler sayesinde yani hak arayıp sokağa çıkan işçi ve öğrenciler sayesinde istanbul halkı tam 1 yıl boyunca zamsız metrobüse bindi...

mahkeme süreci devam ederken belediyenin zam yapmak zorundayız zarar ediyoruz açıklamasının benzeridir gezi de iş makinalarının geziye girmesi ve polisin oradaki eylemcileri şiddetle dağıtmaya çalışması...

böyle eylem olmaz, böyle hak özgürlük mücadelesi olmaz diyen arkadaşlar bilsinler ki eylemler sokağa dökülmeden çoktan hukuki süreç başlatılmış ya sonuç alınamamış yahut karşı taraf sonuç alınmasını beklemeden hukuksuzca işine devam etmiştir...

dolayısı ile ömründe bir hak arama için sokağa çıkmamış, polisle karşı karşıya gelmemiş, polisin şiddetini görmemiş, insanların yorum yapması gerçekten yavan duruyor...

ben daha fazla bu konuda yazmak istemyiroum. sadece şunu söyleyeceğim. bir yerlerde insanlar şiddet var zulüm var diyorsa insan olan önce var mı yokmu diye baksın... sonra nedenini ve olması gerekip gerekmediğini başka çözülüp çözülmeyeceğini sorgulasın... ve mümkünse bunu partizan olmadan insan kimliği ile yapsın...

tyilgin
18/06/2013, 16:20
sadece düşünüyorum. bugün acaba tersi bir durum olsa idi yani kendi düşünce yapılarının/ideolojilerinin/yaşam tarzlarının dışında olan ve bunlara inatla müdahele eden bir yönetim olsaydı ve sokağa çıkan insanlar şimdinin kazlıçeşmeye gidenleri olsaydı ve aynı polis bu arkadaşlara aynı zulümü yapsaydı dağıtsaydı... bizde burdan izleyip polisimiz canım polisimiz diye alkış tutsaydık... dış güçlerden faizl lobilerinden polise uygulana n şiddetten kamu mallarına verilen zararlardan dem vursaydık... empati kuruyorum...

ve daha önce yaptığım için şu sonuca varıyorum. ben gene taksimde olurdum... çünkü daha önce oldum... ablamın üniversite deki türban eylemine katıldım. lakin o zamanlar gaz bombası, ilaçlı!!! su, plastik mermi icat edilmemişti... polis müdahele ettiğinde eyleme katılmayan solcular bile polise karşı çıkmıştı... fakat bugün ablam beni eleştiriyor... çıkma sokağa ne işin var orada diyor. niye yakıp yıkıyorsun polise taş atıyorsun diyor... gülümsüyorum... empati kuruyorum...

hiç unutmuyorum. metrobüse yapılan zamları protesto ediyorduk. zamlar dava edilmiş beylerbeyi topbaş bunun zorunlu olduğunu söyleyerek geri adım atmamıştı. -keza para makinası olan metrobüslerin zarar ettiğini iddia etmiş albayrakların ihalelerinde usülsüzlükler vs tespit edilmiş dosya sümen altı edilmişti vss. - biz mecidiyeköy istasyonunda basın bildirisi vs dağıtırken megafonlarla insanlara açıklama yaparken -ki ben metrobüs dahil gidiş geliş 6 araç değiştiriyordum- cemaatin gazetesi bunları vatandaşın eylemlerden rahatsız olduklarını da yazarak haberleştiriyordu. eylemcilerin vatandaşı mağdur ettiğini yazarak eylemi amacından saptırmaya ve desteksizleştirmeye çalışıyordu. fakat bu eylemler amacına ulaşmış hukuki mücadele de kazanılmıştı. zamlar iptal edildi bu eylemler sayesinde yani hak arayıp sokağa çıkan işçi ve öğrenciler sayesinde istanbul halkı tam 1 yıl boyunca zamsız metrobüse bindi...

mahkeme süreci devam ederken belediyenin zam yapmak zorundayız zarar ediyoruz açıklamasının benzeridir gezi de iş makinalarının geziye girmesi ve polisin oradaki eylemcileri şiddetle dağıtmaya çalışması...

böyle eylem olmaz, böyle hak özgürlük mücadelesi olmaz diyen arkadaşlar bilsinler ki eylemler sokağa dökülmeden çoktan hukuki süreç başlatılmış ya sonuç alınamamış yahut karşı taraf sonuç alınmasını beklemeden hukuksuzca işine devam etmiştir...

dolayısı ile ömründe bir hak arama için sokağa çıkmamış, polisle karşı karşıya gelmemiş, polisin şiddetini görmemiş, insanların yorum yapması gerçekten yavan duruyor...

ben daha fazla bu konuda yazmak istemyiroum. sadece şunu söyleyeceğim. bir yerlerde insanlar şiddet var zulüm var diyorsa insan olan önce var mı yokmu diye baksın... sonra nedenini ve olması gerekip gerekmediğini başka çözülüp çözülmeyeceğini sorgulasın... ve mümkünse bunu partizan olmadan insan kimliği ile yapsın...

her cümlenin her kelimesini ayrı ayrı alkışlıyorum... :stretche:

biancoangelo
18/06/2013, 16:26
Kubilay,fikirlere ve görüşlere saygım var ama harbiden saçmalıyorsun kardeşim..

Hep beraber saçmalıyoruz işte fena mı ? Sanki taksimdeki saçmalıklar farksız kökeni bu işin budur. Maşalıkkk.

outlife
18/06/2013, 16:41
Hep beraber saçmalıyoruz işte fena mı ? Sanki taksimdeki saçmalıklar farksız kökeni bu işin budur. Maşalıkkk.

taksimde olanlardan kastınız insanların sokağa eyleme çıkması ise -ki otpor yorumunuz buna işaret ediyor- saçmalık diye nitelendirmek çok büyük haksızlık olur. ben ve benim gibi onlarca arkadaşımın ne küresel sermaye stk ları ile ne de siyasi partilerle işi,bağı kaydı kuydu var... ama hepimiz günlerce oradaydık... eminim ki bizim ki binler oradaydı. otpor vb yapıların izleri/benzerlikleri vardır muhtemelen ama işin içinde otpor var saçmalık demek orda bdp var pkk bayrağı var gitmem saçmalık demek gibi bişey... şayet otpor ve bdp orda yok varsaydığımızda direniş çıkış ve büyümesi itibari ile halk tarafından sahiplenildi mi evet... ve direnişi bu tip yapılara rağmen halk sahiplenip yönlendiriyorsa -ki şimdiye kadar öyle oldu benim gözlemlediğim- saçmalık değil bu haklı bir mücadeledir.

biancoangelo
18/06/2013, 16:51
Türkiye'nin yanında olan insan şu son günlerde yapılan saçmalıkları yapmaz. Neden Mİ ?

1- Sözde Laik olduklarını zanneden bazıları aslında LAİK liğin AKILCILIK temellerine oturtulduğunu ve Cumhuriyetimiz tarihince ve Atatürk vefat eden kadar bu yönde ilerlediğini bilirler !!!.... Açın tarih kitaplarını okuyun LÜTFEN.

2- Laik ve Özgürlükçü düşünen insan Özgürlüğün SINIRSIZ olduğunu asla ama asla düşünemez. Ancak ne vahimdir ki Türkiyemizde Özgürlük yada şımarık deyişle gibi olgular ( Çünkü TUZLUÇAYIR, NATOYOLU, A.PAŞA, MİSKET..... gibi semtlerde yetişen biri olarak gözlemlerim) yeni nesilde yıkımcı, yakımcı, Devrimci kısacı akışın tersi yönünde kürek çekmenin kardeşi olmuş vaziyette.

3- Elbette özgürlük bu değildir. Onca hukuk kitabı okudum ve En başta Anayasamız olmak üzere Medeni Kanunumuz vs. kitaplarda ve literatürde ÖZGÜRLÜK yıkmak, direnmek anlamına gelmiyo.

4- Gayrimenkul üzerine çalışan biri olarak kimliğimi tamamen deşifre etmekde istemiyorum ama o yerin tapusunun kime ait olduğunu LÜTFEN şu yazıdan okuyunuz.

************************LÜTFEN BİLGİLENİN*********************

İŞTE O TAPU

Yaklaşık 29 bin 550 metre kare yüzölçümlü Taksim-Gezi Parkı taşınmazı, tapuda İstanbul Belediyesi (Büyükşehir) adına 751 ada, 2 no.lu parsel olarak tescillidir. İstanbul Belediyesi bu taşınmazı koşullu edinmiştir.

Koşul bir: Gezi Parkı taşınmazı umumi hizmetlerde (meydan, park, yeşil saha vb.) kullanılmak üzere İstanbul Bş. Belediyesi adına tapuya tescil edilmiştir.

Koşul iki: İstanbul Bş. Belediyesi, Gezi Parkı taşınmazını ne satabilir, ne de umumi hizmetler dışında başka bir amaç için kullanabilir.

Koşul üç: Gezi Parkı taşınmazı, ileride imar planında değişiklik yapılarak umumi hizmetlerden gayri bir maksatla tahsis edildiği takdirde, hazine adına tescil edilmek üzere İstanbul Bş. Belediyesi‘nden geri alınır.

Tapu Kütüğünde yazan bu koşullar, gerek 2290 sayılı Kanun‘un 8. Maddesinde, gerek 6785 sayılı Kanun‘un 31. Maddesinde ve gerekse halen yürürlükte bulunan 3194 sayılı Kanun‘un 11. Maddesinde, hiçbir kuşkuya yer verilmeyecek şekilde, açıkça belirtilmiştir.

Gezi Parkı alanının İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘ne tahsis amacı umumi hizmetlerde kullanımına dönük olduğu gibi, bu amacın halen devam ettiği açıktır. Çevre, kültürel ve doğal miras yönü ile birlikte tahsis amacının umumi hizmete dönük yeşil doku yaratmak amacı olduğu unutulmadan, kentlerimizde çok ihtiyaç duyduğumuz yeşil ve açık alanların bir kısmının veya tamamının yapılaşmaya açılmasında kamusal yarar bulunmamaktadır.

Kaldı ki, ortada bir yargı kararının bulunduğu ve konunun çevre ve yaşam hakkı gibi bir temel hak ve özgürlükler sorunu olduğu dikkate alındığında, referandum ve plebisite düşüncesinin sadece hukuksuzluk ve haksızlığa bir meşruiyet kazandırma çabası olduğu da açıktır.

Hukukun üstün, etkin ve egemen kılınması için, umuyoruz ve diliyoruz ki, hukuk dışı söylem, arayış ve uygulamalar sonlandırılır ve Gezi Parkı, Gezi Parkı olarak kalır.

Saygılarımızla.

TMMOB

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası”

- Ben bir vatansever (ancak bu kelimenin içi dolu dolu) TÜRK GENCİ olarak kesinlikle GEZİPARKI bahanesiyle yapılan bu direnişe katılmıyorum. Bu direnişe katılan, destek veren her kim olursa olsunn.

KINIYORUMM.... KINIYORUM........ KINIYORUM......

Türk Milletine Koyun diye hitap edenleride kocaman bir aynanın karşısına davet ediyorum. Orada nasıl bi koyun olduğunu görsün....Ancak ben TÜRK MİLLETİ koyun demiyorum ve TÜRK MİLLETİ öyle bir Millettir ki Zekanın profilini çıkaracak kadar yeteneklidir diyorum.

Şunu da bilmenizi isterim : Ben bu iktidardan memnun muyum ? Asla.
Tuzum kuru mu ? Asla.
Herhangi bir menfaatim mi var ? Asla yok olamazda.

Peki Anlatmak İstediğim nedir ? Lütfen Canım Ülkemizi karıştıranlara fırsat vermeyelim. Demokrasi çerçevesinde her şey düzelir. Bu ülkede sağ görüşlü insanlar kadar sol görüşlü insanlarda var. Ancak hepimiz kardeşiz aynı tastan su içen insanlarız. Bu hal bu güzel TÜRK Milletine hiç mi hiç yakışmıyor. Heleki Ülkenin önünde bir ışık gibi yeniliklere çanak olan sol görüşlü insanlarımıza gerginlik hiç mi hiç yakışmıyor....

Saygılarımla.... Ne solcu Ne sağcı Sadece Barışçı....(Atatürk ışığında Yurtta Sulh Cihanda Sulh anlayışıyla Ufka bakan TÜRK Genci.. )

biancoangelo
18/06/2013, 16:53
taksimde olanlardan kastınız insanların sokağa eyleme çıkması ise -ki otpor yorumunuz buna işaret ediyor- saçmalık diye nitelendirmek çok büyük haksızlık olur. ben ve benim gibi onlarca arkadaşımın ne küresel sermaye stk ları ile ne de siyasi partilerle işi,bağı kaydı kuydu var... ama hepimiz günlerce oradaydık... eminim ki bizim ki binler oradaydı. otpor vb yapıların izleri/benzerlikleri vardır muhtemelen ama işin içinde otpor var saçmalık demek orda bdp var pkk bayrağı var gitmem saçmalık demek gibi bişey... şayet otpor ve bdp orda yok varsaydığımızda direniş çıkış ve büyümesi itibari ile halk tarafından sahiplenildi mi evet... ve direnişi bu tip yapılara rağmen halk sahiplenip yönlendiriyorsa -ki şimdiye kadar öyle oldu benim gözlemlediğim- saçmalık değil bu haklı bir mücadeledir.

Peki Ozaman ana amaç ne RTE hükümetini mi devir mek % 50 ile iktidar olan bi hükümeti...... Söylerken inanıyomusunuz?

biancoangelo
18/06/2013, 17:01
Birleşmiş Milletler'den Gezi Parkı uyarısı | Mynet Haber (https://haber.mynet.com/birlesmis-milletlerden-gezi-parki-uyarisi-703484-dunya/?utm_source=Mynet_HomePage)

Buyrun bakın ABD polisimizin yetkisine karışacak kadar dilini uzattı. OTPOR OTPOR diyorum acaba merak edip kaç kişi baktı..

1- Arap Baharı

2- Suriye

3- TÜRKİYE listedeyiz arkadaşlar Listede.....

4- Şimdi sıra İRANDA bakın daha henüz yeni yönetim değişti..... Ve basında yeni hükümetin Avrupa ve Abd ye yaranması bekleniyor tarzında haberler ülkemizde ve Tüm Dünyada yayınlandı sadece nerede yayınlanmadı biliyomusunuz.... İran da ..... Çünkü İran şuan yenilikler yelpazesine sokulacak ve halk refaha erişecek daha sonra büyük bir bomba (mecazi) ortalık karışacak kan gövdeyii götürecek... Sağolsun Roccafeller
Rottshild
............. liste Dünya zenginleriyle devam eder gider. Kazanan yine onlar olur her kargaşa silah pazarını canlandırır. Silahlar satılır. Tabi bu arada tozdan kazandıklarını ve toz yollarının güvenliğide önemlidir. Bu kısımlar en az zararla kurtulur. Dünyanın son 70 yıldır anateması budur. Artık güç yetmecek vaziyetede gelmiştir. Ne yazzık ki.

İnanın emin olun bu OTPOR yada her neyse bu örgüttede bu isimlerim parmağı vardır. Çünki Orta doğu bölüşülmelidir. İşlerine çomak sokan Rusyaa Allahtan var. Yoksa emeller bir bir uygulamaya konulurdu. Rusya...da ayrı bi karın ağrısı onuda patlak verdiğinde anlatırım.

outlife
18/06/2013, 17:20
Peki Ozaman ana amaç ne RTE hükümetini mi devir mek % 50 ile iktidar olan bi hükümeti...... Söylerken inanıyomusunuz?

üst mesajda demokrasi ile herşey çözülür diye yazmışsında demokrasi olduğuna inanıyor musun??? bilgim ve onayım dışında akp üyesi yapıldığım, şuraya odunu koysam seçtiririm, ben neye oy verdiğimi bile bilmiyorum el kaldırıp duruyorum denilen bir yerde demokrasiden bahsedemem ki ben...

mesele de orada zaten. bu insanlar ileri demokrasi değil sadece demokrasi istiyor. içkime, doğuracağım çocuğa karışma, kılığıma kıyafetime karışma, herşeyi en iyi sen bilme bırak konunun mühendisleri bilsin, istesek şöyle böyle yaparızcı değil nasıl birlikte yaparızcı ol. sana oy verenleri millet oy vermeyenleri çapulcu ayyaş görme. halkı ikiye bölme diye insanlar orada...

en başından beri yapıcı olunsa idi kaldı ki orada platform 4 aydır mücadele ediyordu. hem hukuki bem demokratik ve anayasal sınırlarda. poliste müdahele etmiyordu. hukuki mücadele de başlamıştı. ama nedense devletin bir yerlerinden emir alan polis geecenin bir yarısı zorbalıkla insanları oradan çıkarma yolunu seçti... o emri verenler bulunursa dış güçlere ulaşılabilir ancak.

burada dış güçlerin odakların parmağından dem vuruluyorsa orada olan bizlerin maşa olduğu iddia ediliyorsa iktidar bu maşayı tutanları deşifre etmekle yükümlüdürü maşaları gazlayıp dağıtmakla değil...

oyuna gelmeyelim evet ama... devlet bu oyun kurgulayanların değil oyunun içinde bir şekilde olanları dağıtma ve zulüm etme peşinde... tıpkı reyhanlıdaki istihbarat açığında olduğu gibi burada da açık var demek ki o zaman... e bunun sorumlusu da devlettir.

ben bu oyunlara alet olmam, ama alet olanlara yapılan zulümlere de eyvallah derim demekte bence hiç doğru değil.

taksimde bayrakları toplayacağız diyerek molotoflu oyuncuların sahnede olduğu oyunu eni konu araştırmanı öneririm. gözaltına alınan molotoflu iki göstericinin bir kaç gün önce eylemden insanları gözaltına alırken çekilmiş fotoğrafları mevcut. polis olan gücüyle girdiğinde 10 dk da dağıttığı geziyi ve parkı her ne hikmetse 10 molotoflu direnişçiyle tam gün kedi fare oyunu oynadı... bu da polisin bir oyunu...

bu horoz dövüştüren adamları görmezden gelip horozları yakalayıp kesmek gibi bişeye benziyor... dolayısı ile ne olursa olsun.

ta en başından beri bana oy veren vermeyen diye insanları bölmeyip dinlense ve ortak akılda buluşma yolu seçilse idi bunların hiç biri olmayacaktı. bugün 21. gün hala başbakan tutup çapulcu camide alkol bilmem terimlerini kullanıyorsa kusura bakmayın ama bu oyunun baş aktörü başbakandır...

imamın osurduğu yerde cemaati *****... polisi de gaz çıkarır...

kamu malına zarar verme işine gelince. sadece egemen bağışın dostlarına!! sadece yılbaşı hediyelerinin maliyetinin 90 bin tl olduğu bir mecliste kimse bana kamu malı benim vergim demesin... bunlar zoruna gitmiyorsa kimsenin o hiç zora gitmesin...

biancoangelo
18/06/2013, 17:27
üst mesajda demokrasi ile herşey çözülür diye yazmışsında demokrasi olduğuna inanıyor musun??? bilgim ve onayım dışında akp üyesi yapıldığım, şuraya odunu koysam seçtiririm, ben neye oy verdiğimi bile bilmiyorum el kaldırıp duruyorum denilen bir yerde demokrasiden bahsedemem ki ben...

mesele de orada zaten. bu insanlar ileri demokrasi değil sadece demokrasi istiyor. içkime, doğuracağım çocuğa karışma, kılığıma kıyafetime karışma, herşeyi en iyi sen bilme bırak konunun mühendisleri bilsin, istesek şöyle böyle yaparızcı değil nasıl birlikte yaparızcı ol. sana oy verenleri millet oy vermeyenleri çapulcu ayyaş görme. halkı ikiye bölme diye insanlar orada...

en başından beri yapıcı olunsa idi kaldı ki orada platform 4 aydır mücadele ediyordu. hem hukuki bem demokratik ve anayasal sınırlarda. poliste müdahele etmiyordu. hukuki mücadele de başlamıştı. ama nedense devletin bir yerlerinden emir alan polis geecenin bir yarısı zorbalıkla insanları oradan çıkarma yolunu seçti... o emri verenler bulunursa dış güçlere ulaşılabilir ancak.

burada dış güçlerin odakların parmağından dem vuruluyorsa orada olan bizlerin maşa olduğu iddia ediliyorsa iktidar bu maşayı tutanları deşifre etmekle yükümlüdürü maşaları gazlayıp dağıtmakla değil...

oyuna gelmeyelim evet ama... devlet bu oyun kurgulayanların değil oyunun içinde bir şekilde olanları dağıtma ve zulüm etme peşinde... tıpkı reyhanlıdaki istihbarat açığında olduğu gibi burada da açık var demek ki o zaman... e bunun sorumlusu da devlettir.

ben bu oyunlara alet olmam, ama alet olanlara yapılan zulümlere de eyvallah derim demekte bence hiç doğru değil.

taksimde bayrakları toplayacağız diyerek molotoflu oyuncuların sahnede olduğu oyunu eni konu araştırmanı öneririm. gözaltına alınan molotoflu iki göstericinin bir kaç gün önce eylemden insanları gözaltına alırken çekilmiş fotoğrafları mevcut. polis olan gücüyle girdiğinde 10 dk da dağıttığı geziyi ve parkı her ne hikmetse 10 molotoflu direnişçiyle tam gün kedi fare oyunu oynadı... bu da polisin bir oyunu...

bu horoz dövüştüren adamları görmezden gelip horozları yakalayıp kesmek gibi bişeye benziyor... dolayısı ile ne olursa olsun.

ta en başından beri bana oy veren vermeyen diye insanları bölmeyip dinlense ve ortak akılda buluşma yolu seçilse idi bunların hiç biri olmayacaktı. bugün 21. gün hala başbakan tutup çapulcu camide alkol bilmem terimlerini kullanıyorsa kusura bakmayın ama bu oyunun baş aktörü başbakandır...

imamın osurduğu yerde cemaati *****... polisi de gaz çıkarır...

kamu malına zarar verme işine gelince. sadece egemen bağışın dostlarına!! sadece yılbaşı hediyelerinin maliyetinin 90 bin tl olduğu bir mecliste kimse bana kamu malı benim vergim demesin... bunlar zoruna gitmiyorsa kimsenin o hiç zora gitmesin...

Ergin Bey ne anlatmak istediğimi gayet iyi anladığınızı düşünüyorum ve sağduyulu olmanızı istiyorum. Kaldı kı bu ülkede içki yasağı yok. Milletin kaç çocuk doğuracağınada kimse karışmıyo.... Gidişattan memnun olmayanlar örgütlenir eyw. ancak ilerde anarşist damgası yememek adına bazı grupların vatandaşıda yemlediği aşikar. Kusura bakmayın ama Ülkenizi seviyosanız daha mantıklı ve işgal içermeyen tutumları tercih etmenizi şiddetle öneririm. Vatandaşımızın hırçın tavırları bazı gizli güçlere güç katıyor ve düşmanlarımızı sevindiriyor. Bu sebeple hukuk ve akılcılığın yanındayım. Gezicilerin her zaman karşısındayım. Fikirlerimiz çatışıyor.

outlife
18/06/2013, 17:41
Ergin Bey ne anlatmak istediğimi gayet iyi anladığınızı düşünüyorum ve sağduyulu olmanızı istiyorum. Kaldı kı bu ülkede içki yasağı yok. Milletin kaç çocuk doğuracağınada kimse karışmıyo.... Gidişattan memnun olmayanlar örgütlenir eyw. ancak ilerde anarşist damgası yememek adına bazı grupların vatandaşıda yemlediği aşikar. Kusura bakmayın ama Ülkenizi seviyosanız daha mantıklı ve işgal içermeyen tutumları tercih etmenizi şiddetle öneririm. Vatandaşımızın hırçın tavırları bazı gizli güçlere güç katıyor ve düşmanlarımızı sevindiriyor. Bu sebeple hukuk ve akılcılığın yanındayım. Gezicilerin her zaman karşısındayım. Fikirlerimiz çatışıyor.

ya bende söylüyorum ki gezi özelinde hukuki süreç devam ediyordu, yasal eylem ve protestolar devam ediyordu, belediye başkanı ve proje yönetimi ile görüşme talepleri devam ediyordu... bu talepler çalışmalar hukuki süreç ortada iken kim hangi güç polisi zor kullanmaya itti.

içki yasaklanmıyor, kimse karışmıyor demek at gözlüğü takarak bu baskı unsurlarını basite indirgemektir bana göre... zinayı ser bırakanların kürtajı yasaklaması kadar absürt bir yorum bence bunlar yasaklanmıyor demek. insanlar nasıl tepki gösterecek peki uygulamalara... ben iktidarı herşeyini beğenmek ve onaylamak zorunda değilim... bunun için örgütleniyorum kendi ilgi alanıma göre tepki gösteriyorum fakat hiçbir şekilde ne yasal olarak ne bürokratik olarak kaale alınmıyorum. üstelik ısrarla o karşı durduğum şeye devam ediliyor. ben eylemime devam ederken üstüne üstlük bir de şiddet görüyorum... ne yapmalıyım sizce... kendi mi savunmamalı mıyım... üzerime toma gelirken evime gidip neyse sağlık olsun yapsınlar bildiklerini okusunlar mı demeli miyim... gaz bombası attıklarında ne atıyon abi gözümü yaktı bende bırakıyodum zaten eve gidiyorum küstüm mü demeliyim... fikrinize saygı duyuyorum. beni doğru görmenizi de beklemiyorum...

fakat söyleyeceğim tek şey bütün iletişim yollarımı kapatan ve bana şiddet gösteren bir iradeye karşı geldiğimde niye ben suçlu oluyorum acaba??? buraada hırsızın hiç mi suçu yok???

son olarak suriyenin iç işlerine inatla karışırken, pkk ile apo ile inatla ki halk istememesine rağmen pazarlıklar yapılırken gizli güçlere susup burada halk şiddete tepki gösterip sokağa çıktığında gizli güçler gizli güçler aman demek çokta doğru gelmiyor bana da... diyeceklerim bundan ibarettir...

celenlee
18/06/2013, 18:16
adam biri çıktı heykel gibi durdu, yine gözaltına alındı. Bu seferki bahane ne !!!! çok merak ediyorum doğrusu ????

Ben de gerçekten çok merak ediyorum.

Kanunlarca yasal olmayan onca şeyi yapanlarla (Önlerinde kocaman bir meydan/miting alanı olmasına rağmen Adliye binasında eylem yapan kişiler mesela) aynı kefeye konmuş olmalarına uyuz oldum!!

EDİT:
Bu arada, bu demek değildir ki, yüzbinlerce insan eylem amacıyla olmadık yerlerde dikislsin ve diğerlerinin hakkını GASP etisin! Yollarını kessin. Olmayacak biçimde rahatsız etsin.
Öncelik bireysel hak ve özgürlüğümüzdür, yasalarla garanti altına alınmış olan ulaşım hakkının kimseler tarafından GASP edilme hakkı yoktur.

Gayrimeşru yollarla, milletin hakkına girerek, savunulmaya çalışılan hiçbir HAREKET meşru değildir!

ABNEW
18/06/2013, 18:28
Birleşmiş Milletler'den Gezi Parkı uyarısı | Mynet Haber (https://haber.mynet.com/birlesmis-milletlerden-gezi-parki-uyarisi-703484-dunya/?utm_source=Mynet_HomePage)

Buyrun bakın ABD polisimizin yetkisine karışacak kadar dilini uzattı. OTPOR OTPOR diyorum acaba merak edip kaç kişi baktı..

1- Arap Baharı

2- Suriye

3- TÜRKİYE listedeyiz arkadaşlar Listede.....

4- Şimdi sıra İRANDA bakın daha henüz yeni yönetim değişti..... Ve basında yeni hükümetin Avrupa ve Abd ye yaranması bekleniyor tarzında haberler ülkemizde ve Tüm Dünyada yayınlandı sadece nerede yayınlanmadı biliyomusunuz.... İran da ..... Çünkü İran şuan yenilikler yelpazesine sokulacak ve halk refaha erişecek daha sonra büyük bir bomba (mecazi) ortalık karışacak kan gövdeyii götürecek... Sağolsun Roccafeller
Rottshild
............. liste Dünya zenginleriyle devam eder gider. Kazanan yine onlar olur her kargaşa silah pazarını canlandırır. Silahlar satılır. Tabi bu arada tozdan kazandıklarını ve toz yollarının güvenliğide önemlidir. Bu kısımlar en az zararla kurtulur. Dünyanın son 70 yıldır anateması budur. Artık güç yetmecek vaziyetede gelmiştir. Ne yazzık ki.

İnanın emin olun bu OTPOR yada her neyse bu örgüttede bu isimlerim parmağı vardır. Çünki Orta doğu bölüşülmelidir. İşlerine çomak sokan Rusyaa Allahtan var. Yoksa emeller bir bir uygulamaya konulurdu. Rusya...da ayrı bi karın ağrısı onuda patlak verdiğinde anlatırım.

Kubilay Kardeşim, bu yazdıklarına inanıyorsan en başta senin isyan etmen, eylemlere katılman gerekir.Ben yazdıklarına inanıyorum,

Öncelikle, Irak ın kuzeyinin bölünmesi, Suriyenin mevcut durumu ( Özellikle de kuzeyinin ve Akdenize açılan bölümünün) bizdeki güneydoğunun durumu (Çözüm sürecinde neler yaşandığı ya da yaşanacağı hala belli değil) , son olarak da İranın güneybatı bölümü -yakın gelecekte- ve tabi BOP...Bu bölümlemenin nerede birleşeceğini ve ne olacağını sanıyorum herkes biliyordur ama bazı büyüklerimiz maalesef hayal içindedir,

Hep söylediğim gibi, bu eyleme sızmış olduğu iddia edilen yasadışı yerli-yabancı örgütlerin varlığını temel alıp bu eylemin neden başladığını kabullenmemek yapılan en büyük hatadır.

Tabi bu eylemelerin sonucunda yine ABD-İsrail Lobisinin amacını aynen devam ettirdiğini (Sadece Türkiyede Lider değiştirerek) ileride görmek boşuna çırpınmış olmanın kanıtı olacaktır...

biancoangelo
18/06/2013, 23:32
Arda bey siz beni DAHA FAZLA ANLAYINNNNNNNNNN *****TEŞEKKÜRLER*****(İsyan edelim ancak tarz yanlış diyorum birde iletilerim birbirinin devamı niteliğindedir.)

https://www.youtube.com/watch?v=-8YbYbX4tPE ( Polis Sonuna Kadar Haklı bu videoda )

https://www.youtube.com/watch?v=xSoDnM2PkP4 (Yiğit Bulut Anlatmak istediğime benzer şeyler söylüyor.) Şu video Çoook ÖNEMLİ!!!! VERY VERY IMPORTANT!!!!!!!

SAĞCILIK SOLCULUK ALEVİLİK SÜNNİLİK AĞAÇ PARK DEĞİLLLL ....... ÖNEMLİ OLAN VATANNN VATANNNN 5 PARASIZ HUZURSUZDA OLSAM VATANIMI YABANCIYA FIRSAT VERMEYELİM..... EVET HÜKÜMET KÖTÜ TUTUMA ÇANAK TUTUYOR VE DÜŞMANLARIMIZLA ANTİSTRATEJİK HAREKETLER VAR BENDE İSYAN EDİYORUM ANCAK UYANIK OLMAK LAZIM.

DEVLETE SAHİP ÇIKALIM ANCAK HÜKÜMETE ASLAAA..... SANDIKDA O İŞ BAŞKA YOLU YOK. AKILLI AKILCI OLMAK LAZIM. BİRLEŞMEK LAZIMMMM BİRLEŞMEK..... NAMUSLU Bİ EKİP OLMAK LAZIM İŞTE BÖYLE ZOR Bİ DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ. FAKAT POLİSE ASKERE SALDIRMAKLA OLMUYOOOO.... ÇÖZÜM BU DEĞİL BU DURUM OLAYI BATAKLIKTA ÇIRPINMAYA BENZİYO....

ABNEW
19/06/2013, 00:39
Kubilay Kardeşim ben seni anlıyorum, harflerin büyüklüğü anlamamda etkili olmaz,

Söylediklerinde haklısın kesinlikle ama sonuçta eğer isyan ediyorsan ne şekilde olursa olsun bu isyanına büyüklüğü ile doğru orantılı olarak farklı-istenmeyen-yasadışı örgütler de elbette katılacaktır.Önemli olan neden başladığı ve senin nasıl bitirebildiğindir...

tyilgin
19/06/2013, 00:59
Bilgi verme ve aydınlatma çabanız için teşekkür ederim, aslında farklı değil hiçbirimizin hedefi, sadece doğru yolu bulmak, hangi kapının ortak varış noktamıza açıldığını bilmemek tüm sorunumuz.

10-15 dakikadır araştırmama rağmen bu raporun net içeriğini bulamadım ama buldum varsayalım. Bu ülkede nice insanlar şaibeli raporlarla içerde tutulmadımı/tutulmuyorlarmı ? nedir bu rapor ve doğruluk payı ?

bir yandan da imf ye ödenen borç milad gibi gösteriliyor. Az evvel araştırırken 10 yıllık dönem öncesinde imfye olan borcun 22.5 milyar dolar olduğunu ve 2012 yıl sonu itibariyle türkiyenin dış borç toplamının 336 milyar dolara ulaştığı bilgisini öğrendim, üstelik türk telekom, tekel, seka, petkim, turas ve erdemir gibi sanayi tesisleri, limanların tamamı da satılmış durumda. Bu tablo karşısında batı nasıl bir panik havasında olabiliyor anlayamadım ?

Hadi bunlarıda bir tarafa bırakalım, dünya ülkelerinin asırlardır türkiye toprakları üzerinde gözü olduğunu sayın başbakan sizden benden daha mı az biliyorsa toplum üzerinde baskıcı, kafasını camdan uzatana sopayla vurur bir siyasetle yönetiyor. Hepimiz birlik beraberlik nidaları atarken neden benim yüzde ellim ve diğerleri diyor ? Demokratik olmadığını düşündüğümüz şeyleri bile burada rahat konuşup doğruyu bulmaya hangimiz çekinmiyoruz ? Daha yazılacak nedeni aranacak şeyler olup yazamadığımızı hangimiz bilmiyoruz ?

Ha ben hükümet istifamı etsin istiyorum, HAYIR, Bu en kötüsü olur. eskilerin deyimi ile dere geçerken at değiştirilmez. Ayrıca kim gelirse gelsin, benim derdim ne akp ile ne chp ile. 1000 kere söyledim 1001 olsun, özgürlüğüm ile. ülkemin yönetilmesi ile. Taksime çıkanlar nezdinde türkiye genelinde sokağa çıkan insanlar sizin düşündüğünüz kadar kör olsaydı şimdiye kadar çoktan arap ülkeleri gibi birilerinin peşine takılmıştı. Artık siyasetçilerin ülke halkının hakkının peşinden koşabildiğini bilmesi gerekiyor.

Bir yandan da habire sandık sandık denip duruluyor. Benim düşünce yapıma göre ne chp ne mhp oyumu hak etmiyor. Bulabilirsem birini oda baraj altı kalıyor. oyum iktidarı kendine getirsin diye chpyemi vereyim. yoksa boynumu eğip hakkımın yenilmesinimi seyredeyim. Hadi diyelim bulduk birini, forumda bir anket yapalım bakalım sandık sonuçlarına yüzde kaçımız güveniyor ?

Umarım bende imkanlarım doğrultusunda derdimi anlatabilmişimdir...

SteinGP
19/06/2013, 01:01
Ortalığı alevlendirmeden iki kelam edeyim bende.. Kimseye cevap olarak değilde, bir fikir olarak okuyun okumak isterseniz.

Demokrasinin yolu sandıktan geçer eyvallah. Toplam 52 milyon insanın oy kullanma hakkı vardı geçen seçimlerde. 45 milyon kişinin oy kullandığını varsayalım. Seçim barajı? %10. Yani 4 milyon 400 bin kişi bir partiye oy verse dahi, o parti meclise giremiyor. 4 milyon 400 bin kişi. İzmir'in nüfusundan fazla, aşağı yukarı Ankara kadar. Bu demokrasi mi oluyor şimdi :)

Toplumsal ayaklanma hiç olmasın. Peki olmasın :) Be güzel kardeşim sana şunu örnek vereyim, son 100 yıllık tarihte belli dönemlerde toplumsal ayaklanmalar olmasaydı, senin şimdi ücretli iznin olacak mıydı :) Bugün sahip olduğunuz hakların geçmişte nasıl kazanıldığını biraz araştırsanız aslında, ne iyi olur bence. Veya Martin Luther King hiç yaşamasaydı da, bugün Amerikada siyahlar ve köpeklerin giremediği yerler mi olsaydı?

Olaylara bu kadar önyargılı bakmayın arkadaşlar.

tyilgin
19/06/2013, 01:42
....

LeoN48
19/06/2013, 02:12
Dün yazdıklarıma ilişkin birkaç arkadaş ya benim gibi doğru olanı düşünürsün ya da zaten yanlış düşünüyorsundur şeklinde ötekileştirme yaptığımdan bahsetmişler.

2 adamımız olsun. Bunlardan biri yanına ak 47 alıp meydana çıksın ve yanında bir pkk paçavrası, ağzında da biji apo bulundursun. Diğer adamımız da yanına deniz gözlüğü ve Türk bayrağı alıp aynı meydana çıksın, ağzında da Mustafa Kemal'in askerleriyiz olsun. Polis hangisine nasıl davranır? Bakın ben yorum yapmıyorum, olacak olanı siz söyleyin...

Diğer konu sayın başbakanın ağzından çıkan sözleri olduğu gibi yazmam bi görüş bildirmek olmuyor, ha inanmıyorsanız araştırmanız çok basit, internet önünüzde. Hatta bi daha yazayım bakın ne güzel söylemiş: ''Kahraman abd askerinin evlerine sağsalim dönmeleri için dua ediyorum.''

Arap baharından, dış güçlerden bahsedilmiş, dış gücün kendisi 1945'lerde NATO'ya üye olduğumuzdan beri ülkemizde aktif zaten, NATO abd'nin gözkoyduğu topraklarda askerlerinin ve casuslarının rahat rahat cirit atabilmesi için kurulmuş bir paktır. Ha ille de bi bahar arıyosanız dün başbakan kendi ağzıyla söyledi, Türkiye'de bahar 2002'de olmuştur diye, son günlerde ağzından duyduğum en doğru sözüydü.

Bir de seçimlerde şu meşhur 50% ve tepkinizi sandıkta verin kardeşim durumları var. Birincisi 50% dediğiniz olay şöyle ortaya çıkıyor:

AKP nin iktidara geldiği 2002 SEÇİM SONUÇLARI
Toplam Seçmen............................................ ...........: 41.407.015
Toplam Kullanılan Oy............................................... : 32.753.386
Toplam Geçerli Oy................................................ ... : 31.510.007
... Oy kullanmayanların sayısı........................................ :.. 8.653.029
Geçersiz ve kullanılmayan oy toplamı......................... :.. 9.897.008

AKP nin aldığı oy .................................................. ....: 10.848.704
CHP nin aldığı oy................................................ .......:.. 6.114.843
%10 barajına takılıp meclise yansımayan oy toplamı ... : 14.546.460
Meclis dışı kalan ve Kullanılmayan oy toplamı...............: 24.443.468

Geçerli oyların % 34.43 ü, yani seçmenin yaklaşık sadece % 25 inin oyları ile 550 milletvekilinin 363 ünü yani meclisin % 66 sını kazanmıştır .
Kullanılmayan oy CHP nin aldığı oydan fazla....Kullanılmayan oylar orantılı bile dağılsa meclisteki sandalye dağılımı farklı olur. AKP tek başına iktidar olamazdı..

İkincisi seçimlerde oyu kimin verdiğine değil kimin saydığına bakmak gerekir diye bir söz var. Türkiye'de seçimlerde kullanılan SEÇSİS sistem veritabanı, işletim sistemi, yazılım ve güvenlik olarak tamamen ABD teknolojisinin elindedir ve zaten hem bu nedenle, hem de bilgisayar teknolojisinin niteliği gereği sisteme her an dışarıdan müdahale edilebilmesi mümkündür. Peki, SEÇSİS sistemde hile yapmak mümkün müdür? Bu sorunun cevabı, “Evin anahtarını emanet ettiğimiz bekçi evi soyar mı?” sorusunun cevabı ile aynıdır. Aklınıza sayın başbakanın 2002'de seçimler öncesinde hiçbir vasfı yokken, sadece bir ilçe başkanıyken Bush tarafından Beyaz Saray'a davet edilmesi ve ağırlanması hiç gelmemiştir zaten. Ya da yahudi onur ve yüksek hizmet madalyalarıyla ödüllendirilmeleri... İşte vanminutün yeri orasıydı ya da askerinin başına çuval geçirildiği zamandı... Neyse konuyu dağıtmayalım.

Onun dışında senin, benim, onun, bizim vergilerimizle sen oy yatırımı yapamazsın arkadaş, yiyecek-yakacak maddesi ile beyaz eşya ile insanların gözünü boyayıp oy alamazsın, bu başlı başına bir seçim hilesidir, onu da bırakın vicdansızlıktır.

O nedenle siyasi partileri unutun, herbirinin içinde CIA mevcut, siz daha A demeden abd'ye ulaştırılıyor planlarınız. Sağıyla soluyla siyasi partilerden yana biraz bağımsız, omurgalı, dik durabilen bir ülke olabilseydik 1940'lardan bu yana 75 yıldır zaten olurduk.

Ha bu arada elleri cebinde durmak da yasal değilmiş, böylece üzüm yiyenlerle bağcıyı dövmek isteyenler kabak gibi ortaya çıkıyor.

Haydi hayırlı direnişler.

biancoangelo
19/06/2013, 02:41
Arda bey siz beni DAHA FAZLA ANLAYINNNNNNNNNN *****TEŞEKKÜRLER*****(İsyan edelim ancak tarz yanlış diyorum birde iletilerim birbirinin devamı niteliğindedir.)

GeziPark - Polis basina karsi / Police against the press - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=-8YbYbX4tPE) ( Polis Sonuna Kadar Haklı bu videoda )

gezi parkı -KOMÜNİSTİ, ATEİSTİ, DİNDARI, ALEVİSİ, SÜNNİSİ KİM VARSA İZLESİN - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=xSoDnM2PkP4) (Yiğit Bulut Anlatmak istediğime benzer şeyler söylüyor.) Şu video Çoook ÖNEMLİ!!!! VERY VERY IMPORTANT!!!!!!!

SAĞCILIK SOLCULUK ALEVİLİK SÜNNİLİK AĞAÇ PARK DEĞİLLLL ....... ÖNEMLİ OLAN VATANNN VATANNNN 5 PARASIZ HUZURSUZDA OLSAM VATANIMI YABANCIYA FIRSAT VERMEYELİM..... EVET HÜKÜMET KÖTÜ TUTUMA ÇANAK TUTUYOR VE DÜŞMANLARIMIZLA ANTİSTRATEJİK HAREKETLER VAR BENDE İSYAN EDİYORUM ANCAK UYANIK OLMAK LAZIM.

DEVLETE SAHİP ÇIKALIM ANCAK HÜKÜMETE ASLAAA..... SANDIKDA O İŞ BAŞKA YOLU YOK. AKILLI AKILCI OLMAK LAZIM. BİRLEŞMEK LAZIMMMM BİRLEŞMEK..... NAMUSLU Bİ EKİP OLMAK LAZIM İŞTE BÖYLE ZOR Bİ DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ. FAKAT POLİSE ASKERE SALDIRMAKLA OLMUYOOOO.... ÇÖZÜM BU DEĞİL BU DURUM OLAYI BATAKLIKTA ÇIRPINMAYA BENZİYO....

Heyecanla yazmışım. Maşallah Türkçeden eser yok. :D Kusura bakmayın.

CoachK
22/06/2013, 00:47
Yiğit bulut un bi denklemi var ... Bu ülkede başarılı hiçbir kimseyi 10 yıldan fazla iktidarda tutmadılar... Ben tarihsel sürece baktığımd gerçekten 10 yıldan fazla bu ülkeye başarı ile hizmet eden bir hükümet bulamıyorum....

28 şubat sürecini birlikte gördük. O günlerde ülke elden gidiyor diyenler, hoca rahmetli olduğunda , aslında, şeyy... Diye kıvırtır oldular.

Kıbrıs fatihi karaoğlan ecevit bi anda nasıl olduysa ekonomiyi bitirecek bi hale geldi, ve tesadüf müdür bilinmez , keml derviş bu ülkede siyaset arenasına çıkmaya hazırlanırken....

Bugünkü hükmeti beğenenler, beğendiğini söylemeye korkuyor :))) kimden ? Eşitlikçi / halkçı / sosyalist solcular dan mı ? Cidden soruyorum. Herkes hükümet yanlısı değilim ama... Ol ! Hükümet yanlısı ol ! 6 oku anlamış bir chp li, sosyalist bir solcu seni neden kınasın ki ?

Ben esnaf çocuğuyum, akp nin sık sık hatırlattığı ve şimdiki özellikle 90 gençliğinin ne var ne oldu ki. Dediği dönemde 2001 krizini, esnafın eylem yaptığı, intiharların olduğu dönemi dün gibi hatırlarım. Bugün kü eşitlikçi , eylemci, aktvist ve sosyalist gençliğin gık demediğü günleri.... Repo da bir gecede paranın %40 getiri getirdiği günleri... O zamanlar da kimsenin laiklik derdi yoktu, türban derdi de yoktu. Levwnt kırcanın skeçleri vardı; yeni doğan bebeğe imf heyetinden borç çıkartılırdı....

Şimdi ülkemiz kimilerine göre pahalı ama gerçekten iyi bir yere geldi bence... Bu eylemler ilk 3 gününde amacına ulaştı. Ama yapılan basın açıklaması da gösterdi ki amaç hükümeti devirmekti. Çünkü 10 yılı aştılar. 3 . Hava alanı, 3. Köprü, thy hosteslerinin etek boyu... Antin kuntin yapıp hükümeti devirmek gerekiyor ki tekrar imf ile stand by imzalayalım.... Benzin 4 değil 2 kuruş olsa ne yazar ? Bunlar küçük şeyler.... Devlet memuruna kız verilmez.... Hayat özel sektörde.... Bize hep bunları anlattılar... Şimdi herkes devlete geçmek istiyor....

Konu bugünkü hükümet değil. Öndeki ağaca bakıp arkadaki ormanı kaçırmamak lazım.....güçlü bir türkiye hayal değil. Ama akp olsun ama chp ama mhp... Mesele birbirimize düşmeden, konuyu kavrayabilmekde. Akp varken laiklik elden gidiyor, chp varlen din elden gidiyor diye nağme tutturursak. Sanki adolf hitler meksika dan çıkmış gibi bize sosyalistlik dersi veren Almanya dan daha çok öğüt alırız......

cemdogu
22/06/2013, 02:17
Yiğit bulut un bi denklemi var ... Bu ülkede başarılı hiçbir kimseyi 10 yıldan fazla iktidarda tutmadılar... Ben tarihsel sürece baktığımd gerçekten 10 yıldan fazla bu ülkeye başarı ile hizmet eden bir hükümet bulamıyorum....

28 şubat sürecini birlikte gördük. O günlerde ülke elden gidiyor diyenler, hoca rahmetli olduğunda , aslında, şeyy... Diye kıvırtır oldular.

Kıbrıs fatihi karaoğlan ecevit bi anda nasıl olduysa ekonomiyi bitirecek bi hale geldi, ve tesadüf müdür bilinmez , keml derviş bu ülkede siyaset arenasına çıkmaya hazırlanırken....

Bugünkü hükmeti beğenenler, beğendiğini söylemeye korkuyor :))) kimden ? Eşitlikçi / halkçı / sosyalist solcular dan mı ? Cidden soruyorum. Herkes hükümet yanlısı değilim ama... Ol ! Hükümet yanlısı ol ! 6 oku anlamış bir chp li, sosyalist bir solcu seni neden kınasın ki ?

Ben esnaf çocuğuyum, akp nin sık sık hatırlattığı ve şimdiki özellikle 90 gençliğinin ne var ne oldu ki. Dediği dönemde 2001 krizini, esnafın eylem yaptığı, intiharların olduğu dönemi dün gibi hatırlarım. Bugün kü eşitlikçi , eylemci, aktvist ve sosyalist gençliğin gık demediğü günleri.... Repo da bir gecede paranın %40 getiri getirdiği günleri... O zamanlar da kimsenin laiklik derdi yoktu, türban derdi de yoktu. Levwnt kırcanın skeçleri vardı; yeni doğan bebeğe imf heyetinden borç çıkartılırdı....

Şimdi ülkemiz kimilerine göre pahalı ama gerçekten iyi bir yere geldi bence... Bu eylemler ilk 3 gününde amacına ulaştı. Ama yapılan basın açıklaması da gösterdi ki amaç hükümeti devirmekti. Çünkü 10 yılı aştılar. 3 . Hava alanı, 3. Köprü, thy hosteslerinin etek boyu... Antin kuntin yapıp hükümeti devirmek gerekiyor ki tekrar imf ile stand by imzalayalım.... Benzin 4 değil 2 kuruş olsa ne yazar ? Bunlar küçük şeyler.... Devlet memuruna kız verilmez.... Hayat özel sektörde.... Bize hep bunları anlattılar... Şimdi herkes devlete geçmek istiyor....

Konu bugünkü hükümet değil. Öndeki ağaca bakıp arkadaki ormanı kaçırmamak lazım.....güçlü bir türkiye hayal değil. Ama akp olsun ama chp ama mhp... Mesele birbirimize düşmeden, konuyu kavrayabilmekde. Akp varken laiklik elden gidiyor, chp varlen din elden gidiyor diye nağme tutturursak. Sanki adolf hitler meksika dan çıkmış gibi bize sosyalistlik dersi veren Almanya dan daha çok öğüt alırız......

Sizin gibi yorumlarını çok güzel bir dille yapan insan az bulunur. Önce bunun için size teşekkür ediyorum.

Malesef güçlü türkiye bu iktidarla alakasız.öncelikle ekonominin kalkınması gerek. Ekonomi gelişti deniyorsa, aç insan oranı işsiz insan oranı düşmeli. Kişi başına düşen gelir artmalı. benzin yurtdışına 1.89krş satılırken türk insanı 5 liraya almamalı.verginin vergisi alınmamalı. işçi işe teşvik edilmeli. En basitinden dükkan açan adam kdvsini ve işletme vergisini öderken Tabela vergisi gibi şeyleri ödememeli.Imf ye borç kapandı deniyor. Bunların hepsi halktan alınan verginin vergisiyle ödendi.cari açık uçmuş vaziyette.Heryer satıldı. Özelleşen 1000 tane yer var. Bunlar türkiyeyi ancak 10 yıl kalkındırır. Satacak şey kalmayınca memleket olduğu yerde sayar. İşte böyle kamunun arazileri de en son satacak yer kalmadığı için avm rezidans konspetiyle ihaleye açılacak.

Milletin ayaklanmasının sebeplerinden biri de bu. inadına inadına milli iradeye saygı mitingi yaparsan, ne yaparsanız yapın, ***** da al git mantığıyla hareket edersen, partine oy veren %50yi (ki %35 aslında) millileştirip vermeyenlere çapulcundersen dinlemezsen halk ayaklanır noluyo der....

Sonra da belediye başkanının biri kalkar bu olay önceden planlandı der saömalar. Yalan dolan bunlar....

cemdogu
22/06/2013, 02:19
8 9 kişinin tecavüz ettiği kızcağızın, ethemin ve ölen diğer bireylerin, satılan parsellerin, vergi soygununun, haksız kazançların hesabı sorulmaya çalışılıyor. Başka amacı yok....

SteinGP
22/06/2013, 03:19

Seviye için bende teşekkür ederim. Bir konuyu bu şekilde konuşabilmek gerçekten çok güzel bir şey.

Yiğit Bulut isimli gazeteci, daha 2 3 yıl öncesine kadar iktidarın en büyük düşmanı, sol görüşlü ve başbakanı her ortamda eleştiren bir kişiydi. Bir anda nasıl olduysa işler tam tersine döndü. Boşuna dememişler galiba para her kapıyı açan anahtardır diye :) Ama şuna katılıyorum. Evet bencede başbakanı bulunduğu yerden indirmek isteyenler var. Sebebi de Suriye işini becerememesi. Her konuda bildiğini okuması ve diktatörleşmesi. Ama bu dünya düzeninin kuralı da budur maalesef. Nasıl geldiyseniz öyle gidersiniz.

Olaya para ve ekonomi açısından bakalım sizin gibi. Madem esnaf çocuğusunuz ki hangi sektörde olduğunuzu bilmiyorum. Siz de farkındasınız değil mi Türkiye'nin yabancı mal cenneti olduğunun. Şahsen ben her gün fiyat listesi değiştiriyorum. Biri arıyor (yerli üretici) çeliğe zam geldi abi fiyatları %8 arttırdık, öteki arıyor polyestere zam geldi %10 arttırdık. Türkiye'nin sanayisi lego yapıyor bunu görebiliyor musunuz? Yerli araba yapıyoruz motoru Polonya'dan geliyor, boyası bilmemnereden geliyor, bilgisayar yapıyoruz anakartı Çin'den geliyor, televizyon yapıyoruz monitörü Belçika'dan geliyor. Bu mu kalkındırır bir ülkeyi? Bu ne biliyor musunuz? Çocuklar arkadaşlarına verir ya legolarını, al sen yap diye. İşte Türkiye'ye de al sen yap diyorlar. Bizde diyoruzki sanayimiz şu kadar. 180 liralık parçayı alıyoruz, birleştirip 200 liraya satıyoruz. Cari açık olmuş kara delik. Ucu bucağı görünmüyor. IMF'ye borç bittiyse o borcuda siz ödediniz, ben ödedim. Düşünün birisi size para veriyor git şu faturayı öde diye, siz diyebilir misiniz ben ödedim? Olsa olsa ben yatırdım olur :)

Ülkenin geldiği yer şu, kredi al, iş yap. Kredi al ev kur. Kredi al araba al. 12 taksitle mayo al, 12 taksitle ayakkabı al. 3 taksitle benzin al. 120 taksitle ev al. Bu mudur iyi ekonomi? Bu iyi ekonomiyse biz yıllarca boşuna okuduk :) Hayal ekonomisi var hocam ülkede, hayali bir para var. Siz kredi çekiyorsunuz iş yapıyorsunuz, mal aldığınız kişi sizden aldığı parayla kredi ödüyor. Para hep bankada. Yani kaydi para, ortada olmayan bir para. Memura 10 bin lira maaş verseniz ne olur ki? 5 bin lira ev taksidi, 3 bin lira araba taksidi, bin lira televizyon mobilya taksidi. Para yine dönüyor bankaya.

Şimdi 10 milyon lira paranız olsa ve desenizki fabrika kurayım. Ayda 100 bin lira elektriğiniz gelir, 60 bin lira doğalgaz gelir. Benzin mazot zaten altınla yarışıyor. Asgari ücret için sigorta+stopaj+asgari geçim indirimi en az 600 lira devlete vereceksiniz. Ee? Giderim Bulgaristan'a kurarım fabrikamı, 10 yıl elektrik su doğalgaz bedava, işçilerin sosyal ödemelerini devlet karşılıyor. Hem yatırım yaparım, hem para kazanırım. Burada satıyorum 1000 liraya bir malı, 300 lira para kazansam kdv nin %9 u bana kalıyor 90 lirasını aldı devlet baba, karın %15 ini aldı 45 lirada oraya verdik, elektrik aldı stopaj aldı emlak vergisi aldı tabela vergisi aldı sgk aldı mazottan aldı. Burada devlet her vatandaşın gizli ortağı :)

Hocam, devir ne olursa olsun, iktidar kim olursa olsun, laiklik şeriat demokrasi teokrasi beni hiç ırgalamaz. Ben bakarım bana ne verdiğine. Hukuk devleti dediğiniz yerde parasız eğitim istemek yasak,okul kantinini protesto etmek yasak, grev yapmak yasak, sokakta durmak yasak yahu :D Öyle öküz gibi karşıya bakmak yasak arkadaş :D İşinize gelmeyince Avrupalılara posta koyacaksınız, işinize gelince onlarda biber gazı sıkıyor diyeceksiniz. Hayat ve gerçekler televizyondan öğrenilmez hocam. Televizyon size ancak öğretilmek isteneni öğretir. Siz çıkın bakın sokağa, kimi desteklerse desteklesin, halkın yüzü gülüyor mu? Gülmüyor. Gelecekten umudu var mı? Az biraz. Ee? Türkiye güçlü mü? Bana ne? 17. büyük ekonomi mi? Bana ne? IMF ye borç mu bitti? Bana ne? Benim yarınımda umudum olmadıktan sonra, bu rakamlardan bana ne? İktidar beni adam yerine koymuyor, benim veya bir başkasının haklarını değilde kendi çıkarlarını düşünüyorsa, yemişim cebimdeki parayı. Devlet benim onurumu, benim haklarımı korusun, bana ve diğer herkese adaletli davransın, bıraksında ben düşüneyim çıkarlarımı. Geleceğimi ben tayin edeyim. Ne giyeceğime ne yiyeceğime ne içeceğime ben karar vereyim. Şöyle bir yazı vardı Taksimde, "Polis simit sat onurlu yaşa." Devlet beni, emeğimi ve insanlık onurumu sağa sola peşkeş çekeceğine bıraksında simit satayım ama onurumla yaşayayım. Yemişim parasını ekonomisini. 2 metrelik bezin para koyulacak yeri yok.

cemdogu
22/06/2013, 03:52
Seviye için bende teşekkür ederim. Bir konuyu bu şekilde konuşabilmek gerçekten çok güzel bir şey.

Yiğit Bulut isimli gazeteci, daha 2 3 yıl öncesine kadar iktidarın en büyük düşmanı, sol görüşlü ve başbakanı her ortamda eleştiren bir kişiydi. Bir anda nasıl olduysa işler tam tersine döndü. Boşuna dememişler galiba para her kapıyı açan anahtardır diye :) Ama şuna katılıyorum. Evet bencede başbakanı bulunduğu yerden indirmek isteyenler var. Sebebi de Suriye işini becerememesi. Her konuda bildiğini okuması ve diktatörleşmesi. Ama bu dünya düzeninin kuralı da budur maalesef. Nasıl geldiyseniz öyle gidersiniz.

Olaya para ve ekonomi açısından bakalım sizin gibi. Madem esnaf çocuğusunuz ki hangi sektörde olduğunuzu bilmiyorum. Siz de farkındasınız değil mi Türkiye'nin yabancı mal cenneti olduğunun. Şahsen ben her gün fiyat listesi değiştiriyorum. Biri arıyor (yerli üretici) çeliğe zam geldi abi fiyatları %8 arttırdık, öteki arıyor polyestere zam geldi %10 arttırdık. Türkiye'nin sanayisi lego yapıyor bunu görebiliyor musunuz? Yerli araba yapıyoruz motoru Polonya'dan geliyor, boyası bilmemnereden geliyor, bilgisayar yapıyoruz anakartı Çin'den geliyor, televizyon yapıyoruz monitörü Belçika'dan geliyor. Bu mu kalkındırır bir ülkeyi? Bu ne biliyor musunuz? Çocuklar arkadaşlarına verir ya legolarını, al sen yap diye. İşte Türkiye'ye de al sen yap diyorlar. Bizde diyoruzki sanayimiz şu kadar. 180 liralık parçayı alıyoruz, birleştirip 200 liraya satıyoruz. Cari açık olmuş kara delik. Ucu bucağı görünmüyor. IMF'ye borç bittiyse o borcuda siz ödediniz, ben ödedim. Düşünün birisi size para veriyor git şu faturayı öde diye, siz diyebilir misiniz ben ödedim? Olsa olsa ben yatırdım olur :)

Ülkenin geldiği yer şu, kredi al, iş yap. Kredi al ev kur. Kredi al araba al. 12 taksitle mayo al, 12 taksitle ayakkabı al. 3 taksitle benzin al. 120 taksitle ev al. Bu mudur iyi ekonomi? Bu iyi ekonomiyse biz yıllarca boşuna okuduk :) Hayal ekonomisi var hocam ülkede, hayali bir para var. Siz kredi çekiyorsunuz iş yapıyorsunuz, mal aldığınız kişi sizden aldığı parayla kredi ödüyor. Para hep bankada. Yani kaydi para, ortada olmayan bir para. Memura 10 bin lira maaş verseniz ne olur ki? 5 bin lira ev taksidi, 3 bin lira araba taksidi, bin lira televizyon mobilya taksidi. Para yine dönüyor bankaya.

Şimdi 10 milyon lira paranız olsa ve desenizki fabrika kurayım. Ayda 100 bin lira elektriğiniz gelir, 60 bin lira doğalgaz gelir. Benzin mazot zaten altınla yarışıyor. Asgari ücret için sigorta+stopaj+asgari geçim indirimi en az 600 lira devlete vereceksiniz. Ee? Giderim Bulgaristan'a kurarım fabrikamı, 10 yıl elektrik su doğalgaz bedava, işçilerin sosyal ödemelerini devlet karşılıyor. Hem yatırım yaparım, hem para kazanırım. Burada satıyorum 1000 liraya bir malı, 300 lira para kazansam kdv nin %9 u bana kalıyor 90 lirasını aldı devlet baba, karın %15 ini aldı 45 lirada oraya verdik, elektrik aldı stopaj aldı emlak vergisi aldı tabela vergisi aldı sgk aldı mazottan aldı. Burada devlet her vatandaşın gizli ortağı :)

Hocam, devir ne olursa olsun, iktidar kim olursa olsun, laiklik şeriat demokrasi teokrasi beni hiç ırgalamaz. Ben bakarım bana ne verdiğine. Hukuk devleti dediğiniz yerde parasız eğitim istemek yasak,okul kantinini protesto etmek yasak, grev yapmak yasak, sokakta durmak yasak yahu :D Öyle öküz gibi karşıya bakmak yasak arkadaş :D İşinize gelmeyince Avrupalılara posta koyacaksınız, işinize gelince onlarda biber gazı sıkıyor diyeceksiniz. Hayat ve gerçekler televizyondan öğrenilmez hocam. Televizyon size ancak öğretilmek isteneni öğretir. Siz çıkın bakın sokağa, kimi desteklerse desteklesin, halkın yüzü gülüyor mu? Gülmüyor. Gelecekten umudu var mı? Az biraz. Ee? Türkiye güçlü mü? Bana ne? 17. büyük ekonomi mi? Bana ne? IMF ye borç mu bitti? Bana ne? Benim yarınımda umudum olmadıktan sonra, bu rakamlardan bana ne? İktidar beni adam yerine koymuyor, benim veya bir başkasının haklarını değilde kendi çıkarlarını düşünüyorsa, yemişim cebimdeki parayı. Devlet benim onurumu, benim haklarımı korusun, bana ve diğer herkese adaletli davransın, bıraksında ben düşüneyim çıkarlarımı. Geleceğimi ben tayin edeyim. Ne giyeceğime ne yiyeceğime ne içeceğime ben karar vereyim. Şöyle bir yazı vardı Taksimde, "Polis simit sat onurlu yaşa." Devlet beni, emeğimi ve insanlık onurumu sağa sola peşkeş çekeceğine bıraksında simit satayım ama onurumla yaşayayım. Yemişim parasını ekonomisini. 2 metrelik bezin para koyulacak yeri yok.

Nasıl haklısın usta anlatamam. Babam esnaf değil. Yönetici. Üstelik bi kanada firmasında.Ama zengin çocuğu değilim hatta yeni yeni geçinmeye başladık. Gelişmiş ülke diyorlar tr'ye... Babam bu mevkiiye gelmek için 17yaşından beridir çalışıyor. Şu an 50 yaşında. 3 çocuğu var başbakanın rica ettiği gibi (bizimkiler çok öngörülü :)) geçim kolay değil... Bu bahsettiğim dönemin 10 senesi borç ödemekle geçti. Ama hala bi evi yok. Zart diye kendi için alışveriş yapma imkanı yok. Çalışma saatleri belli değil.

Eylem yapmak yasak diyorsun neden biliyormusun. Çünkü insanların böyle eylemlerde kafası çalışmaya başlıyor. Ben inanıyorum ki Ankara İstanbul belediye seçimlerinde Ak parti bitmiştir. Polis devleti kurulamaz Türkiye'ye. Hala savaş alanı gibi. Asker yönetiminde gibi ulan kızılayda heryer toma. Trafikte akrepler geziniyor. İnsanların zekası çalışınca korktular. Ben hayatımda böyle komik ama düşündüren pankartlar görmedim meydanlarda. Gay adam bile duvara "yasak ne ayol" yazmış. Daha nasıl açıklanır bilmem. Tarih yaşandı orda....

Ben istediğim kadar çocuk yaparım.ben istediğimi giyerim benim sevgilim de giyebilir. İstediğim saatte istediğim yerde ahşakı ve kamu istihdamını bozmayacak şekilde içerim.ben çocuğumun daha lohusadan yeni çıktığı dönemde okumasını istemiyorum.ben heryerde avm heryerde residence görmek istemiyorum yeşillik istiyorum.benzini gavurdan daha ucuz fiyata almak istiyorum. Bir depo doldurup yarım milyar para vermek istemiyorum. Biz 10 yasındayken peugeot 404umuz vardı . Depoyu 130 140 liraya dolduruyorduk be hey gidi günler. Kendi köprümün yapımı için verdiğim paraya ek geçiş ücreti ödemek istemiyorum. Benim karım, çocuğu hastalıkla doğacaksa, gerçekten bakamayacak durumdaysak o çocuğu doğurmamayı tercih etmeli. Ya daha neler sayarım da.

Hayırlısı dicez...

Caner191
22/06/2013, 04:44
Nasıl haklısın usta anlatamam. Babam esnaf değil. Yönetici. Üstelik bi kanada firmasında.Ama zengin çocuğu değilim hatta yeni yeni geçinmeye başladık. Gelişmiş ülke diyorlar tr'ye... Babam bu mevkiiye gelmek için 17yaşından beridir çalışıyor. Şu an 50 yaşında. 3 çocuğu var başbakanın rica ettiği gibi (bizimkiler çok öngörülü :)) geçim kolay değil... Bu bahsettiğim dönemin 10 senesi borç ödemekle geçti. Ama hala bi evi yok. Zart diye kendi için alışveriş yapma imkanı yok. Çalışma saatleri belli değil.

Eylem yapmak yasak diyorsun neden biliyormusun. Çünkü insanların böyle eylemlerde kafası çalışmaya başlıyor. Ben inanıyorum ki Ankara İstanbul belediye seçimlerinde Ak parti bitmiştir. Polis devleti kurulamaz Türkiye'ye. Hala savaş alanı gibi. Asker yönetiminde gibi ulan kızılayda heryer toma. Trafikte akrepler geziniyor. İnsanların zekası çalışınca korktular. Ben hayatımda böyle komik ama düşündüren pankartlar görmedim meydanlarda. Gay adam bile duvara "yasak ne ayol" yazmış. Daha nasıl açıklanır bilmem. Tarih yaşandı orda....

Ben istediğim kadar çocuk yaparım.ben istediğimi giyerim benim sevgilim de giyebilir. İstediğim saatte istediğim yerde ahşakı ve kamu istihdamını bozmayacak şekilde içerim.ben çocuğumun daha lohusadan yeni çıktığı dönemde okumasını istemiyorum.ben heryerde avm heryerde residence görmek istemiyorum yeşillik istiyorum.benzini gavurdan daha ucuz fiyata almak istiyorum. Bir depo doldurup yarım milyar para vermek istemiyorum. Biz 10 yasındayken peugeot 404umuz vardı . Depoyu 130 140 liraya dolduruyorduk be hey gidi günler. Kendi köprümün yapımı için verdiğim paraya ek geçiş ücreti ödemek istemiyorum. Benim karım, çocuğu hastalıkla doğacaksa, gerçekten bakamayacak durumdaysak o çocuğu doğurmamayı tercih etmeli. Ya daha neler sayarım da.

Hayırlısı dicez...
Benzin olayında %1500 katılıyorum. Önceden 20-30 tl atılırdı simdi attırsan ibre bi mm bi oynamıyo. Ya 50 lik ya 100 oda 2-3 hafta gidiyo en fazla

CoachK
22/06/2013, 09:23
türkiye'ye yabancı sermayenin gelmesi, çoğu kişi için neden ? yerlisi varken neden yabancı diye bir soruyu getiriyor... güzel madem seviyeli bir şekilde konuşuyoruz konuyu açalım...

Bana yerli ve alanında mükemmele bir ürün gösterebilirmisiniz ? Arçelik beko vestel hepsi montaj sanayi... tofas/otosan/karsan hepsi montaj sanayi... Bu adamların önünün açılması lazım. Hükümet dedi ki hadi bir babayiğit çıksın araba üretsin... kimseden çıt yok.. O babayiğit güzel bir örnek vermişsin-bulgaristan- gitsin orada türk arabası üretsin ? yine yok... belki kendi üretmek istiyor ama bir şekilde izin verilmiyor....

Bakliyat dahil yurtdışından gelmesin çoğu kişi tepki gösterir. hatta yurtdışından gelenler gdo'lu çıktı... Yerli ne alemde ? Yerli ucuz princin ambarlarda yağlanıp, baldo görüntüsüne kavuşuturalarak yıllarca satılmasından dolayı ikinci plana atıldı. Bu gözler neler gördü :) içinizde bunu bilmeyenler olabilir kendi gözümüzle gördük... Arena programına çıkanlar dağın sadece ufak bir kısmı...

Özelleştirme işi yapılması gereken en önemli işlerden biridir. Benim şahsi fikrim vatanı satmak değildir. Zaten öyle olsa Mustafa Kemal Atatürk 1931 yılı yanlış bilmiyorsam ilk özelleştirme girişiminde bulunmazdı. Bugün AKP hükümeti olduğu için şu oluyor, Araplara satılan ihalede herkes ülke elden gitti diye manşet atıyor. Ama aynı adam gidip newyork limanının da işletmesini aldıktan sonra New York Times'da böyle bir manşet göremiyorsunuz.

Ben bu ülkede her okuduğumuzun/ her duyduğumuzun doğru olduğuna inanmıyorum. Genelde Yiğit Bulut'tan örnekler veriyorum, ama her dediğine %100 katılıyorum diyemem. Çünkü ülkede bariz bir biçimde son cumhurbaşkanlığı seçiminde de görmüştük " karanlığa kalkan 400 el " bu şekilde manşet haberi atan gazeteler de var. Şerefine Tayyip diye rakı kadehini koyanlar da var... Mesela eski bir yargıtay üyesi adam var hiç sıkılmadan son 30 yıldır laiklik ile ilgili yazıyor :) Doğru / yanlış bi şey diyemem ama idda ediyorum laiklik kavramını bulan adamla karşılaştırsak onun ağzına eder :) Ondan 10 kat daha laik bir insan :) bu da işin espri boyutu ama dediğim gibi belli bir kesim hep karşıt....Belli bir kesimde hep seviyor... olayları objektif olarak değerlendirebilmek çok zor.

şimdi ekonomi bozulmaya başladı, herkes ne olacak diye bekliyor. Bakalım bekleyelim görelim ne olacak ? Bence hükümet durumu yine toparlayacaktır.
Ama iyi ama kötü 2015 yılına kadar gelebilirsek güzel olur. Bu ülkeyi huzursuzluk çok yıpratıyor. Varsın x değil de y hükümeti gelsin...

cemdogu
22/06/2013, 15:15
Malesef katilamayacağim durumlar var.Turk telekom gibi bi daireyi yabanci firmaya ozellestirirsen eger bunlar ileride dezavantajin olur.petrolluklerin hepsi yabanci oldugu icin fiyatlar ucuk belki de.olasi bir savas durumunda iletisim araclarimiz neden yabanci firmada olsun ki? Yillarca bu daireler acilsin diye para harcadiktan sonra (onceki hukumetler) bu hukumetin gelip herseyi satip sonra da "imfye borcu sifirladik" demesini samimi bulmuyorum.yakinda satacak yer kalmayinca ne yapacaklar? Aciklar kontrol edilemeyince ne olacak? Kizi 50binlira maas alirken asgari ucretle calisan adam sokakta kaliyor.ben buna anlam veremiyorum..

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi

brembo1
22/06/2013, 17:20
Ben bu memlekette şunu gördüm arkadaşlar ekmekten pirinçten vergi alınır elmas yakuttan alınmıcak diye kanun cıkar bana bunu feliştahı gelse mantuklı bi acıklamasanı yapamaz yapacak adamında anlını karışlarım onun için kimse maval okumasın memlekiti abd ye araplara hatta alttan alttan yahudilere sattılar neredeyse her sokaga avm kurdular kredi kartlarını kredileri bedava gibindahıtıp tüketen üretemeyen bir toplum yarattılar tüketen üretmetyen sarmsagı bile cin den ithal eder hale geldik neymiş çalışıyo hükümet yol yapıyo yapıcak asli işide bu hizmet ama bunu yaparken sen vatandaşınıda koru adam mitingde barıyo ya taraf olursun yada bertaraf etmezsen adam deyilsin zaten .

cdogu
22/06/2013, 18:23
Hocam,özelleştirme dediğimiz şey devleti zarara uğratacak kar marjını sağlayamayan kurum kuruluş devlet tekelinde bulunan her şeyin özele devredilmesi durumudur. Bahsettiğim koşullarda yapılması bence çok doğru. Devlet neden kar etmeyen bir yere ödenek versin? Ancak....

Türk Telekom,şu haliyle dünyanın en pahalı ve en berbat internetini sunarken dahi,kâr etmemesi imkansız. Kesinlikle İMKANSIZ. Dolayısıyla özelleştirmek çok mantıksız...

Tekel,zamanında "Sigara içiniz" diye reklamlar dönermiş televizyondan ben bunları babamdan,büyüklerimden duydum.Zamanın bakanları,"inşallah içen çok olur" diye gazetelere röportaj vermişler. Ben de çok genç sigara içmeye başladım. Ailemde bütün herkes malesef sigara içiyor.. Şundan da çok eminim. Tekel'in de özelleştirilmesi çok mantıksız. Kârı çok yüksek... Üretim maliyeti düşük,satışı yüksek..

Sadece verdiğim iki örnekten dahi,hükumetin özelleştirme konusundaki tutumunu görmek mümkün. Daha çok özelleştirme hikayesi var siz de biliyorsunuz ki..

Ankara'daki Metro yapımı ihaleleri de var mesela?.. Ayrı bir trajikomedi.

Polis şiddeti,iktidarın halkı bölücü mitingleri,"bunlar, blablablayı bilmezleeeer" diye mikrofona bağırmalar. Bunlar? Kim "bunlar"? Halk...

Melih gökçek,beyaz tvde çıktı,(Gezi Parkı Eylemleri'ni) kastederek, bir tarafta beş bin,on bin,(AKP Sincan Mitingi'ni kastederek) bir tarafta yüz,iki yüz bin dedi. Bir an kahkahalar attım. Photoshop'lu,adamın kolu kesik fotoğraf aklıma geldi..

brembo1
22/06/2013, 18:36
Hocam,özelleştirme dediğimiz şey devleti zarara uğratacak kar marjını sağlayamayan kurum kuruluş devlet tekelinde bulunan her şeyin özele devredilmesi durumudur. Bahsettiğim koşullarda yapılması bence çok doğru. Devlet neden kar etmeyen bir yere ödenek versin? Ancak....

Türk Telekom,şu haliyle dünyanın en pahalı ve en berbat internetini sunarken dahi,kâr etmemesi imkansız. Kesinlikle İMKANSIZ. Dolayısıyla özelleştirmek çok mantıksız...

Tekel,zamanında "Sigara içiniz" diye reklamlar dönermiş televizyondan ben bunları babamdan,büyüklerimden duydum.Zamanın bakanları,"inşallah içen çok olur" diye gazetelere röportaj vermişler. Ben de çok genç sigara içmeye başladım. Ailemde bütün herkes malesef sigara içiyor.. Şundan da çok eminim. Tekel'in de özelleştirilmesi çok mantıksız. Kârı çok yüksek... Üretim maliyeti düşük,satışı yüksek..

Sadece verdiğim iki örnekten dahi,hükumetin özelleştirme konusundaki tutumunu görmek mümkün. Daha çok özelleştirme hikayesi var siz de biliyorsunuz ki..

Ankara'daki Metro yapımı ihaleleri de var mesela?.. Ayrı bir trajikomedi.

Polis şiddeti,iktidarın halkı bölücü mitingleri,"bunlar, blablablayı bilmezleeeer" diye mikrofona bağırmalar. Bunlar? Kim "bunlar"? Halk...

Melih gökçek,beyaz tvde çıktı,(Gezi Parkı Eylemleri'ni) kastederek, bir tarafta beş bin,on bin,(AKP Sincan Mitingi'ni kastederek) bir tarafta yüz,iki yüz bin dedi. Bir an kahkahalar attım. Photoshop'lu,adamın kolu kesik fotoğraf aklıma geldi..

Bende bişey ilave edicem telekomu 36ay vadeli şekilde alan arap fransız ve gizli yahudiler vadenin 6.ayında tüm borcu kapattılar niye ben söyliyim borc kapanmadıkca hernesebeble olursa olsun cayma hakkı türkiyeninde ondan şimdi anlıyomusunuz dönen oyunları..

LeoN48
22/06/2013, 21:44
Arkadaşlar, Yiğit Bulut adlı zat-ı muhteremi S.Ö. ve S.S. (Sakaldan Önce ve Sakaldan Sonra) şeklinde değerlendirmeniz gerekir. Bu adamın dönek olduğunu nasıl görmüyorsunuz inanın anlamıyorum. Gezi Parkı, şu bu unutun ve lütfen şu saygı duyduğunuz adamın 2008'de Vatan'da yazdığı yazıyı okuyun ve kendinize sorun ne oldu da geometriyi bile çaresiz bırakan bir dönüş gerçekleşti...

“Son dönemde hükümet eden siyasi partinin “artan kendine güveni” ve “biz her şeyi yaparız, nasıl olsa ses çıkaran yok” tavrı, dün akşam itibarıyla devletin çarklarından sadece birinin attığı bir adımla son bulmuş oldu; Devlet, hükümete “yeter, yol bitti” dedi...

Diyeceksiniz ki; davanın sonucu belli değil, nasıl son buldu!

Sevgili dostlar, şu aşamada atılan adım en az sonuç kadar “dikkate değer”... Önemli olan “biz her şeyiz” mantığı içindekilere “yeter, burada sizlerden başka birileri daha var, buranın kuralları, gelenekleri, sahipleri var” mesajını vermek ve “yeter” demek!

AKP PİLOT OLDUĞUNU UNUTTU

Bu noktada başka bir soru soralım; Devlet, hükümete karşı olabilir mi ?

Olabilir... Devleti bir uçak gibi düşünün, devlet “yapının özünü” yani uçağın gövdesini, gövdenin doğayla temasını- işleyiş prensiplerini kısacası “esas olanı” teşkil eder, hükümetler ise bu yapıyı önceden konmuş kurallarla belli bir süre “idare etmek” için seçilirler... Uçak örneğinden devam edersek “hükümetler” pilot olarak “ana gövde” içinde belli bir süre yer alırlar. AKP’nin en büyük hatası da burada oldu. Pilot olduğunu unutup, uçağın “yapısıyla, koltuklarıyla, motorlarıyla” oynamaya hatta uçağın içinde yol aldığı doğa ile uçuş prensiplerini değiştirip “yeni bir model” yaratmaya kalktı... Ne oldu? Uçağın sahibi geldi ve “hop gardaş” deyiverdi! AKP yine çok şanslı; uçağın “en kibar sahibi, karşısındakine şans tanıyan” sahibi geldi, Allah korusun ya diğer sahipleri gelip “uçağa toptan el koysalardı!”

AKP’YE OY VERMEYEN YÜZDE 53

Sevgili dostlar, burada aklınıza başka bir soru gelebilir; milletin verdiği yüzde 47 önemli değil mi? Bu oylar “AKP’yi sahip” yapmaz mı?

Yapmaz... Yapılan oylamayla ortaya çıkan iktidarlar “pilot” seçimi gibidir. Uçağın “yapısı, rotası, gideceği yer, geldiği yer, doğa ile uyum içinde nasıl uçtuğu” gibi ana dinamikler bellidir, her şey hazır olan uçağa sadece pilot seçilir ve “pilot” kendi takdirine göre “bir uçuş” stili benimser. Verilen yüzde 47 oy (bir detay daha düşelim; yüzde 53 AKP’ye oy vermemiş yani uçağın çoğunluğu “pilotaj yapılmasına” bile karşı) pilotların kim olacağına işaret eder ve ne kadar yüksek oran ile seçilmiş olursa olsun, pilot kardeşlere “uçağın orası burası ile oynama” hakkı vermez.

AKP’YE DUR İŞARETİ

Sonuç: Devlet ile hükümet arasındaki ayrımı “idrak” edemeyen ve her fırsatta “Devleti kendine benzetme, ideolojik hale getirme” hamleleri yapan iktidar partisine yani uçakla oynayan pilotlara, devletin en kibar “dur” işareti geldi. Devamı nasıl oluşursa, oluşsun önemli olan birileri “dur” dedi ve hepimizin, ülkemizin, rejimin bir büyük şansı olarak “en sakin söyleyebilecek” kesimden bu ses yükseldi... Hükümet eden siyasi parti artık şunu anlamalı; “bundan sonrası yok”! Uçağı “riske” atmadan “pilotaja” devam etsin ve lütfen artık “sakin” dursun!

BU DAVA MECLİS’İN SİGORTASI, PARTİ KAPATILABİLİR

Son söz: Yukarıda “dava açılma” sürecini analiz ettik. Dava açılabilir, parti de kapatılabilir. Asıl iş ondan sonrasında. Türkiye 2003-2007 arasında “çok ağır darbe yedi”. Bütün telekomünikasyon şirketleri, bankaları, ağır endüstriyel tesisleri, limanları, tersaneleri satıldı. Şimdi asıl iş “yeni bir milli irade tesis” ederek, bu süreci tersine çevirmek ve Türkiye’nin “tasfiyesine her alanda dur” diyerek, buraları mutlaka geri almak!

Not: Hükümete yakın bir guruba satılan bir gazete manşet atmış; “Meclisi de kapatsaydınız!” Onlara sadece şunu söyleyeceğim; eğer biraz uğraşıp bizler gibi gidişatı sorgulamayı deneseydiniz, açılan bu davanın Meclis’in “açık kalmasının sigortası” olduğunu anlardınız! Anlayana bu cümle de çok şey var!” (Yiğit Bulut / 16 Mart 2008 / Vatan)

cdogu
22/06/2013, 22:16
Yiğit Bulut,paranın soytarısıdır. Kokusunu aldığı taraftadır. Ve zat-ın her TV'ye çıktığında,ber yazı yazdığında büyük bir tiksinme hissiyle okuyorum-izliyorum.

Tipi dahi itici. Ne kadar belli karakterinin olmadığı.. Yazık..

2 aracılığıyla Motorola Atrix cihazımdan gönderildi.

didi77
22/06/2013, 22:19
Yukarıdaki yazılara katılmamak elde deyil

ABNEW
22/06/2013, 23:05
Eskiden hep yabancılar güçlenmemizi istemiyor derdik.Şimdi herşeyimiz yabancı olduğu için ekonomimizin kötü olması en başta yabancıların işine gelmez :)

cdogu
23/06/2013, 03:27
Eskiden hep yabancılar güçlenmemizi istemiyor derdik.Şimdi herşeyimiz yabancı olduğu için ekonomimizin kötü olması en başta yabancıların işine gelmez :)

İşte tam bu yüzden bu direnişin dış mihrakların oyunu olduğunu söylemek komik.

Adam kendine zarar verecek bir şeyi neden desteklesin?

Hayır kardeşim. Bu bir halk hareketidir. Bu halkın,kendisine getirilen kısıtlamalara,ayrımcılığa karşı gösterdiği tepkidir..

2 aracılığıyla Motorola Atrix cihazımdan gönderildi.

CoachK
23/06/2013, 09:26
görüş ve ideoloji değişimin olması ilk kez yiğit bulut'un başına gelmiyor...
Bugün Hüsamettin Cindoruk'un halk tv de ne işi var ? :)
Sinan Aygül'ün CHP'de ne işi var ? :)

Genel olarak kimse anladığım kadarıyla vergi vermek istemiyor, bugün x hükümeti,yarın y hükümeti. Vergi vermezsen / vermezsek devlet gücünü koruyamaz. Ben de biliyorum hayat ucuz değil sabah 8 akşam 6 mesai yapan bir antrenörüm ki bizim mesai saatlerimiz daha esnek. bu mesajı yazarken bile; pazar sabahı gelmişim kulube sabah 8:30 da dersim var. Hayat pahallı doğru ama para kazanabiliyoruz. Para kazanamadıktan iş bulamadıktan sonra benim için altını çizerek söylüyorum benim için dışarıda hayatın ucuz olması pek bir anlam ifade etmiyor.

Ben en başıdan beri taksim gezi parkı eylemlerinde ilk 3 günden sonra olayın çığrından çıktığını düşünüyorum, oluşan 20 trilyonluk hasardan ötürü gelen zamlarada canım acayip sıkılıyor...

SteinGP
23/06/2013, 13:15
görüş ve ideoloji değişimin olması ilk kez yiğit bulut'un başına gelmiyor...
Bugün Hüsamettin Cindoruk'un halk tv de ne işi var ? :)
Sinan Aygül'ün CHP'de ne işi var ? :)

Genel olarak kimse anladığım kadarıyla vergi vermek istemiyor, bugün x hükümeti,yarın y hükümeti. Vergi vermezsen / vermezsek devlet gücünü koruyamaz. Ben de biliyorum hayat ucuz değil sabah 8 akşam 6 mesai yapan bir antrenörüm ki bizim mesai saatlerimiz daha esnek. bu mesajı yazarken bile; pazar sabahı gelmişim kulube sabah 8:30 da dersim var. Hayat pahallı doğru ama para kazanabiliyoruz. Para kazanamadıktan iş bulamadıktan sonra benim için altını çizerek söylüyorum benim için dışarıda hayatın ucuz olması pek bir anlam ifade etmiyor.

Ben en başıdan beri taksim gezi parkı eylemlerinde ilk 3 günden sonra olayın çığrından çıktığını düşünüyorum, oluşan 20 trilyonluk hasardan ötürü gelen zamlarada canım acayip sıkılıyor...

Hocam şunu soracağım, samimi söylüyorum en ufak bir tahrik veya başka bir şey yapmak niyetinde değilim. Sadece meraktan soruyorum. Suriye'li teröristlere 300 milyon dolar (580 trilyon) verildiğinde de canınız sıkıldı mı?

Elbette bende kamu mallarına verilen zarara üzülüyorum. Sonuçta dediğiniz gibi zamlar geliyor ve yine biz ödüyoruz onunda parasını. Parayı ödüyoruz da, ölen 4 vatandaşın, gözü çıkan 12 vatandaşın ve yaralı binlercesinin diyetini kim ödeyecek bakalım.

cemdogu
23/06/2013, 20:58
Steingp adamsın.... Eğer özgürlük kısıtlanıyorsa bazı haklar geri verilene kadar bişeylerden feda edicez...

outlife
24/06/2013, 11:58
valla reyhanlıda ölen 54 can için, afyonda ne için öldüğü dahi belli olmayan 25 can için, suriyeye uçun emrini kimin verdiği bilinmeyen ne için düşürüldüğü bilinemeyen ve can veren 2 pilotumuz için, 12-13 yaşında kamu görevlisi koca koca adamlar tarafından tecavüze uğrayan kızlar için, yok pahasına satılan devlet kurumları için, marmara gemisinde öldürülen canlarımız için yapılan pazarlık için, paralı askerlik için yapılan pazarlık için, haburdan geçen teröristler için, teröristle yapılan ne verildiği dahi belli olmayan gizli pazarlıklar için, uludere faciası için, madende can veren 36 madenci için (2 si akrabam olur), abuk subuk projelere milyar dolarlar ayırırken asgari ücrete emekli maaşlarına yapılan komik zamlar için, harçları kaldırıp (adını değiştirip) katkı payı için, eğitimde çığır açtık deyip ayakkabısı olmayan öğrencilere dağıtılan tabletler için (kocaelide öğrenciler ve aileleri harçlık için bu tabletleri satmışlardı) sağlıkta devrim yaptık deyip 8 tl muayene ücreti vb ücretler için üzülüp canı yanmayan vatandaşlarımız bence orada 20 trilyonluk (ki emin olun bürokratlar bu parayı tek ihalede ceplerine indiriyorlar) zarar için üzülmeleri bence hiç etik değik... 20 trilyonluk zararla birlikte haybeye atılan 2 trilyonluk gaza da üzülelim bence hep beraber...

CoachK
24/06/2013, 12:41
Hocam şunu soracağım, samimi söylüyorum en ufak bir tahrik veya başka bir şey yapmak niyetinde değilim. Sadece meraktan soruyorum. Suriye'li teröristlere 300 milyon dolar (580 trilyon) verildiğinde de canınız sıkıldı mı?

Elbette bende kamu mallarına verilen zarara üzülüyorum. Sonuçta dediğiniz gibi zamlar geliyor ve yine biz ödüyoruz onunda parasını. Parayı ödüyoruz da, ölen 4 vatandaşın, gözü çıkan 12 vatandaşın ve yaralı binlercesinin diyetini kim ödeyecek bakalım.

Siyaset ile yardımlaşma - dayanışma arasında bi fark var. Önce bunu ayırt etmeliyiz. Bende sana samimiyetle söyliyeyim. Ben 1 sene antakya'da çalıştım. Halep'de laskiye de yaşamak ile Antakya da yaşamak arasında hiçbir fark yok. Orası net olarak kardeş. Suriye'de olan şey bir mezhep savaşı. Bugün kü medyanın işine gelmediği için hep şöyle diyorlar; esed ile muhalifler. Muhalifler in derdi tam olarak ne ? Esed ne yaptı da muhalif oldular ? esed ne yaptı da tankla tüfekle direnmeye başladılar. Bugün güzel ülkemde de benim devrimci kardeşlerim ellerinde iphone ile direniyorlar :) Ama adamların suriye'de yaşadıkları apayrı bir konu. Orada savaşanların büyük bir bölümüde suriyeli değil, başka ülkelerden gelip suriye'de savaşıyorlar.

Türkiye olarak burada baskı altında ve zorda olan insanlara yardım etmemizin bu kadar irdelendi. Kurtuluş Savaşında İngilizlere yardım eden araplar ki bugünkü filistin topraklarında yaşamaktadırlar ve halen iflah olamadılar. Ben bu sene urfa'da bir maça gittiğimizde kampları biraz daha yakından gördüm. bugün Türkiye'de barınan insanlar / mülteci veya adı her ne olursa olsun. yardıma muhtaç insanlar. Hükümetin suriye politikası; komşu ülke karışmasın, bize de sıçramasın. Yardıma muhtaç olanlarada yardım edelim... Zamanla doğru mu yanlış mı olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Ölen insanlara en başından beri bende üzülüyorum. Hesabını da ne hükümet verebilir ne de muhalefet. Bu kadar insan sokağa döküldü, yakıldı yıkıldı. Ne kazanıldı ? Dün dünde kaldı. beğen veya beğenme yapılanlar ortada. Hadi bunlara tepki koydun. İşte bu forumda olduğu gibi herkes belli bir çizgide görüşünü dile getiriyor. Tamam bu da güzel. Yarın ne yapacağız ? Kiminle yola devam edeceğiz ? Sokağa mı inelim ? Hadi inelim... ama ne için inelim ?
İnsanlar sokakta devrim diye bağırıken; solun lideri neredeydi ? Şimdi sokağa inmeyeceksin de ne zaman inceksin ? Sana git gerilla gibi harekat yapan diyen yok. Ama git taksim'e insanları sakinleştir. Şu taş atanları bir uzaklaştır. O zaman oradaki insanlar da kendilerinde bir özgüven duysunlar. Eylemler yasal zeminde devam etsin. Gezi parkı boşaltılsın,Belirli günlerde belirli mitingler yapılsın Konu aynı çözüm süreci gibi meclise taşınır. Hem halk alternatif bir lider bulur, hemde ne insanlar ölür ne de bu kadar hasar olur...
ama kim inecek o meydanlara da ? Halkı sakinleştirip olayları büyütmeden kim rayına koyacak ?

Amacım dediğim gibi laf çarpıtmak değil, eğer bu anlamda bir şey anlıyan carsa peşinen özür dilerim.Ortada basit anlamda tabana yayılmış mantık & ideojik hatalar var. İnsanlar devrim diye sokağa döküldüler, solun lideri piyasada yok. AKP yi devirelim dediler, konu oldu akp dursun sadece başbakan ölsün, yalnız dikkatinizi çekerim; gitsin değil ölsün.AKM nin üstüne Atatürk,pkk,türk bayrağı astılar. Alkole serlik dediler, ellerinde biralar " Atatürk'ün askerleriyiz" diye bağırmaya başladılar. Taksim gezi parkı direnişin / halkın sembolü olsun diyorlar. Bakıyorsun park sadece İnönü' için yaptırılmış, aslında halkın girmesi yasak olan bir yer. esas yapılış amacı bu tarih kayıtlarında var. Parkın esas adı ; İNÖNÜ GEZİSİ PARKI.... ben ortada mantıklı bir hareket göremiyorum. Tam bir kavram karmaşası haline dönüştü yada dönüştürüldü. Sürecin 3 gününden sonra da sürecin yönetilemediğini gördüğüm içinde ne sokağa indirm, ne tencere tava vurdum nede hadi diyenlerle sokağa çıktım...

tyilgin
24/06/2013, 12:58
valla reyhanlıda ölen 54 can için, afyonda ne için öldüğü dahi belli olmayan 25 can için, suriyeye uçun emrini kimin verdiği bilinmeyen ne için düşürüldüğü bilinemeyen ve can veren 2 pilotumuz için, 12-13 yaşında kamu görevlisi koca koca adamlar tarafından tecavüze uğrayan kızlar için, yok pahasına satılan devlet kurumları için, marmara gemisinde öldürülen canlarımız için yapılan pazarlık için, paralı askerlik için yapılan pazarlık için, haburdan geçen teröristler için, teröristle yapılan ne verildiği dahi belli olmayan gizli pazarlıklar için, uludere faciası için, madende can veren 36 madenci için (2 si akrabam olur), abuk subuk projelere milyar dolarlar ayırırken asgari ücrete emekli maaşlarına yapılan komik zamlar için, harçları kaldırıp (adını değiştirip) katkı payı için, eğitimde çığır açtık deyip ayakkabısı olmayan öğrencilere dağıtılan tabletler için (kocaelide öğrenciler ve aileleri harçlık için bu tabletleri satmışlardı) sağlıkta devrim yaptık deyip 8 tl muayene ücreti vb ücretler için üzülüp canı yanmayan vatandaşlarımız bence orada 20 trilyonluk (ki emin olun bürokratlar bu parayı tek ihalede ceplerine indiriyorlar) zarar için üzülmeleri bence hiç etik değik... 20 trilyonluk zararla birlikte haybeye atılan 2 trilyonluk gaza da üzülelim bence hep beraber...

Ben en çok kendilerine madalyonun ön yüzünü gösterip "bunlara üzülün, öbür yüzü görmeyin" diyerek kendilerine servis edilen haberleri seyrettiren medyayı seyredenleri anlayamıyorum.

Bu kadar mı sürü psikolojisi altında geliştik...

serotizm
24/06/2013, 13:17
Amacım dediğim gibi laf çarpıtmak değil, eğer bu anlamda bir şey anlıyan carsa peşinen özür dilerim.Ortada basit anlamda tabana yayılmış mantık & ideojik hatalar var. İnsanlar devrim diye sokağa döküldüler, solun lideri piyasada yok. AKP yi devirelim dediler, konu oldu akp dursun sadece başbakan ölsün, yalnız dikkatinizi çekerim; gitsin değil ölsün.AKM nin üstüne Atatürk,pkk,türk bayrağı astılar. Alkole serlik dediler, ellerinde biralar " Atatürk'ün askerleriyiz" diye bağırmaya başladılar. Taksim gezi parkı direnişin / halkın sembolü olsun diyorlar. Bakıyorsun park sadece İnönü' için yaptırılmış, aslında halkın girmesi yasak olan bir yer. esas yapılış amacı bu tarih kayıtlarında var. Parkın esas adı ; İNÖNÜ GEZİSİ PARKI.... ben ortada mantıklı bir hareket göremiyorum. Tam bir kavram karmaşası haline dönüştü yada dönüştürüldü. Sürecin 3 gününden sonra da sürecin yönetilemediğini gördüğüm içinde ne sokağa indirm, ne tencere tava vurdum nede hadi diyenlerle sokağa çıktım...

İnsanlar devrim diye sokağa dökülmediler.
Birkaç genç Gezi Parkı'na dokunulmasın diye protesto yaptı ve onlara polisin kullandığı aşırı güç yüzünden bu olaylar başladı. Evet, birden bire bir patlama oldu çünkü başbakan artık halkın bir bölümünün onurunu kıracak hakaretler etmeye başlamıştı. "İki ayyaşın yaptığı yasa", "Sabah akşam içen gençlik istemiyoruz" vs. vs.
İnsanlar bunlara tabii ki gösterir. Tabii ki bir yerden sonra patlar.

Olaylar büyümeye başladıktan sonra haddini aşan açıklamalar, halkı ikiye bölmek için yapılan konuşmalar, devlet kaynakları ile başlatılan seçim mitingleri, polisin giderek artan ve artık zıvadan çıkan şiddeti...

Cumartesi günü karanfil eyleminde yine Taksim'deydim. İnsanlar geri çekilirken, polise küfür, müdahele,direnme yokken anlamsız bir müdahele başladı. Öyle bir şiddet vardı ki, 3-4 polis yanımda arkası dönük kaçmaya çalışan bir genci yakaladı ve biri elindeki kalkanı ile döverken diğerleri copla, tekmeyle dövüyorlardı. Benzer bir muamele bir genç kıza yapıldı. Buna benzer onlarca olaya bizzat şahit oldum.

Cumartesi günü örgüt bayrağı, hatta parti bayrağı dahi yoktu.
Bu olayların bu noktaya gelmesinin sorumlusu başta başbakan sonra da insanlık dışı bir şiddet uygulayan çevik kuvvettir.

Gelelim diğer konulara:
Bu eylemde niye solun lideri yok? Türkiye'de sol yok ki lideri olsun. Kaldı ki meydandaki gençler partileri özellikle istemiyor. Bu eylemlerin halka ait olmasını, kimse tarafından sahiplenilmemesini istiyorlar.
Gezi Parkı halkın sembolü olsun derken yapılış amacına değil, bu olaylara, ölen, yaralanan, sakatlanan, gözünü kaybeden insanlara gönderme yapılıyor.
Başbakan ölsün diyen kimseyi ne gördüm ne duydum. Duyana da rastlamadım.
Bu kadar insanın arasında tabii ki marjinal fikirleri olan insanlar vardır, birisi böyle gerizekalıca birşey söylemiş olabilir.
Ama ne o fikirler ne teröristler bu eylemlerin sahipleri değildir. Zaten eylemin asıl sahibi olan halk tarafından bunlar dışlanmış, Gezi Parkı günlerinde parkın dışına itilmiştir.

İstemeyen tabii ki sokağa inmesin, tencere tava vurmasın.
Ama tek taraflı yayın yapan televizyonu ve gazeteleri takip ederek bu insanların yakıp yıkan, etrafı yağmalayan insanlar olduğuna inanmayın.

Siz istediğinizi düşünün. Zaten siz istediğinizi düşünesiniz diye bu mücadele veriliyor. Zaten düşünüyoruz diyeceksiniz.
Aslında düşünemiyoruz. Düşünemediğimiz için haklarında bir suçlama olmayan gazeteciler, yazarlar yıllardır hapiste...

Her ne kadar hükümet istifa diye bağırsak da, istifa etmeyeceğini gayet iyi biliyoruz ve amaç bu değil aslında. Temenni diyelim :)
Asıl amaç giderek polis devletine dönüşmemek, tepedeki 1 kişinin istediği gibi at koşturmaması, "diğer" %50'nin ezilmemesi, yargıdaki müdahelenin kalkması, yaşam tarzılarımıza yapılan müdahelenin her geçen gün artması, demokratik taleplerin iktidar ve polis şiddeti ile engellenmesinin önüne geçmek...

cemyk
24/06/2013, 13:39
yav kesin artık şu şaçma muhabbeti ilk sayfadan beri bakıyorum herkezkendi siyasi görüşüne göre yazı yazıyor ne kimsenin gezi parkı umrunda nede ülke. bırakın artık şu muhabbeti sıktı. gezi parkıysa konu tamam referandum yapılır. hukumetse konu tamam seçimde istediğin partiye oy verirsin. kimse buna karışamaz. sesini duyurmaksa zaten yeterince duyurmadınmı. daha ne amaçlıyorsunuz.akp si, chp si, direnişçisi, herkimsen artık YETER ülkemize zarar veriyorsunuz...

SteinGP
24/06/2013, 13:55
Siyaset ile yardımlaşma - dayanışma arasında bi fark var. Önce bunu ayırt etmeliyiz. Bende sana samimiyetle söyliyeyim. Ben 1 sene antakya'da çalıştım. Halep'de laskiye de yaşamak ile Antakya da yaşamak arasında hiçbir fark yok. Orası net olarak kardeş. Suriye'de olan şey bir mezhep savaşı. Bugün kü medyanın işine gelmediği için hep şöyle diyorlar; esed ile muhalifler. Muhalifler in derdi tam olarak ne ? Esed ne yaptı da muhalif oldular ? esed ne yaptı da tankla tüfekle direnmeye başladılar. Bugün güzel ülkemde de benim devrimci kardeşlerim ellerinde iphone ile direniyorlar :) Ama adamların suriye'de yaşadıkları apayrı bir konu. Orada savaşanların büyük bir bölümüde suriyeli değil, başka ülkelerden gelip suriye'de savaşıyorlar.

Türkiye olarak burada baskı altında ve zorda olan insanlara yardım etmemizin bu kadar irdelendi. Kurtuluş Savaşında İngilizlere yardım eden araplar ki bugünkü filistin topraklarında yaşamaktadırlar ve halen iflah olamadılar. Ben bu sene urfa'da bir maça gittiğimizde kampları biraz daha yakından gördüm. bugün Türkiye'de barınan insanlar / mülteci veya adı her ne olursa olsun. yardıma muhtaç insanlar. Hükümetin suriye politikası; komşu ülke karışmasın, bize de sıçramasın. Yardıma muhtaç olanlarada yardım edelim... Zamanla doğru mu yanlış mı olduğunu hep birlikte göreceğiz.

Ölen insanlara en başından beri bende üzülüyorum. Hesabını da ne hükümet verebilir ne de muhalefet. Bu kadar insan sokağa döküldü, yakıldı yıkıldı. Ne kazanıldı ? Dün dünde kaldı. beğen veya beğenme yapılanlar ortada. Hadi bunlara tepki koydun. İşte bu forumda olduğu gibi herkes belli bir çizgide görüşünü dile getiriyor. Tamam bu da güzel. Yarın ne yapacağız ? Kiminle yola devam edeceğiz ? Sokağa mı inelim ? Hadi inelim... ama ne için inelim ?
İnsanlar sokakta devrim diye bağırıken; solun lideri neredeydi ? Şimdi sokağa inmeyeceksin de ne zaman inceksin ? Sana git gerilla gibi harekat yapan diyen yok. Ama git taksim'e insanları sakinleştir. Şu taş atanları bir uzaklaştır. O zaman oradaki insanlar da kendilerinde bir özgüven duysunlar. Eylemler yasal zeminde devam etsin. Gezi parkı boşaltılsın,Belirli günlerde belirli mitingler yapılsın Konu aynı çözüm süreci gibi meclise taşınır. Hem halk alternatif bir lider bulur, hemde ne insanlar ölür ne de bu kadar hasar olur...
ama kim inecek o meydanlara da ? Halkı sakinleştirip olayları büyütmeden kim rayına koyacak ?

Yağız kardeşim,

Şu artık çok açık belliki, ben şu desem sen ama bu da var diyeceksin. Sen bu desen ben e bu ne olacak diyeceğim. Bu işin sonu gelmeyecek tarihte bu tartışmaların sonunun geldiği de görülmemiştir zaten :)

Yarının güzel ülkemize neler getireceğini hep birlikte göreceğiz. Bu millet her türlü fitnenin zorluğun altından el birliği ile kalkmasını bilmiştir. İnsanlar haklarının yendiğini düşündüğünde yine gözünü kırpmadan sokağa çıkacak ve haklarını isteyecektir. Düşüncelere ne biber gazı işler, ne plastik mermi, ne de gerçek mermi.

Bir çok lider gördük meydanlarda asıldılar, siyanür içip kendilerini yaktırdılar, lağımlarda öldüler. Başka bir mesajımda da demiştim. Nasıl geldiyseniz öyle gidersiniz diye. Ha en fazla ne olur, gün haksızlıkların adaletsizliklerin eşitsizliklerin günü. Ben hep aynı şeyi söylüyorum, yesinler yiyebildikleri kadar :) Hepimiz ölmeyecek miyiz? Orada kimsenin parası, medyası, yalakası olmayacak. En kötü orada hesaplaşırız :)

CoachK
24/06/2013, 14:51
STEİN, konuyu özetle güzel bir yere bağlamışsın :) teşekkür ederim :)

cengizhan
10/02/2014, 17:40
O kadar olaydan sonra, en son mesajın 24 haziran olması ne kadar ilginç...
Bu arada forumda siyasi tartışmalar ser midir ki bu kadar mesaj yazılmış ?

Ziyaretçi78
10/02/2014, 18:05
O kadar olaydan sonra, en son mesajın 24 haziran olması ne kadar ilginç...
Bu arada forumda siyasi tartışmalar ser midir ki bu kadar mesaj yazılmış ?

Ne güzel işte medyada o tarihte kesildi sanırım burdada o tarihte kapatmışlar konuyu.;)

üzerinden Note II ile gönderildi.H.KURU Saygılarımla

cengizhan
10/02/2014, 18:14
Ne güzel işte medyada o tarihte kesildi sanırım burdada o tarihte kapatmışlar konuyu.;)

Süpersiniz Harun Bey.... Çok hoşuma gitti cevap...:X

Ziyaretçi78
10/02/2014, 18:18
Süpersiniz Harun Bey.... Çok hoşuma gitti cevap...:X

Beni yanlış anlamanızı istemem inanın.Ciddi olarak söylediyseniz sevindim ama böyle konular bazen insanlar arasında gerginlik yaratabilecek konular hiç gerek yok bence böyle konulara diye düşünüyorum bu açıdan sadece.