Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halı paspasların kullanımı

fensinn
29/05/2013, 18:18
Arkadaşlar aracı alırken kauçuk paspaslar vardı üzerine.bir kaç gün sonra paspasları kaldırdım altında cillooop gibi halı paspaslar var.çok şık gerçekten.Acaba halı paspasların temizliği zor mu acaba.sizler kullanıyormusunuz yıkama temizleme olayı nasıl

cemdogu
29/05/2013, 18:30
Paspaslar eğer ayrıysa sorun değil çıkarır temizlersiniz ama, sizin bahsettiğiniz sanırım aracın içindeki taban kaplaması.Kışın rezil olur.İz kalabilir o yüzden tavsiye etmiyorum ..

Çok ucuz fiyatlara kumaş yumuşacık paspaslar var.bunları tercih edin bence.

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi

fensinn
29/05/2013, 18:44
[QUOTE=cemdogu;839177]Paspaslar eğer ayrıysa sorun değil çıkarır temizlersiniz ama, sizin bahsettiğiniz sanırım aracın içindeki taban kaplaması.Kışın rezil olur.İz kalabilir o yüzden tavsiye etmiyorum ..

Çok ucuz fiyatlara kumaş yumuşacık paspaslar var.bunları tercih edin bence.

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi[/QUOTbir kontrol edeyim eğer ayrı ise halı ile yola devam.yok dediğiniz gibi tabanı ise kauçuğa devam :)

cemdogu
29/05/2013, 19:15
diğer paspas gibi kalkıyorsa devam edin bence de :)

fensinn
29/05/2013, 20:55
diğer paspas gibi kalkıyorsa devam edin bence de :)

baktım tabana çıtçıtla tutturulmuş orjinal paspas galiba

sinaga
29/05/2013, 21:09
halı paspasşar toz yapıyor kaldırıp kauçuk paspas kullanmak daha iyi

fensinn
29/05/2013, 21:36
halı paspasşar toz yapıyor kaldırıp kauçuk paspas kullanmak daha iyi

aracın içinde çok güzel duruyor bence buna değer

10ursbf
29/05/2013, 22:00
Ben halı paspaslarımı belli aralıklarla çamaşır makinesinde 14 dakikalık hızlı programda yıkıyorum, hem çok yıpranmıyor hem de tozundan kurtulmuş oluyorum. Yoksa çırparak felan çıkmıyo toz...

fensinn
29/05/2013, 22:04
Ben halı paspaslarımı belli aralıklarla çamaşır makinesinde 14 dakikalık hızlı programda yıkıyorum, hem çok yıpranmıyor hem de tozundan kurtulmuş oluyorum. Yoksa çırparak felan çıkmıyo toz...

özelliği bozulmaz mı? elde yıkama moduna atsak nasıl olur acaba deneyen var mı

ozzykay
30/05/2013, 14:58
Benim aracımda da orjinal halı paspaslar vardı. Ancak o kadar çabuk kirleniyordu ki.. Açıkçası arkadaşların yaptığı gibi çamaşır makinasına atmaya çekindiğim için elde vs temizlemeye kalktım hep.. Çok zor oldu.. kışın çamur vs.. resmen o halı parçasının içine işledi. Yazın ise uçuşan tozlar, çer çöp derken.. Halı paspasları temizlemek çok zor geldi.
Üstelik yıkayıp temizledikten sonra iyice kurutup öyle arabaya koymak gerekiyor bence.. Islak veya nemli bir şekilde arabaya koyarsam acayip koku yaptı izmir sıcağında...
En iyisi ben de çıkardım hepsini.. Biraz kalınca kaliteli güzel kauçuk paspas kullanıyorum. Yıka temizle taş gibi..
Benim tercihim bu yönde oldu.. Siz de bir süre deneyin en azından.. kişisel tercihinize göre karar verirsiniz...

outlife
30/05/2013, 15:21
Benim aracımda da orjinal halı paspaslar vardı. Ancak o kadar çabuk kirleniyordu ki.. Açıkçası arkadaşların yaptığı gibi çamaşır makinasına atmaya çekindiğim için elde vs temizlemeye kalktım hep.. Çok zor oldu.. kışın çamur vs.. resmen o halı parçasının içine işledi. Yazın ise uçuşan tozlar, çer çöp derken.. Halı paspasları temizlemek çok zor geldi.
Üstelik yıkayıp temizledikten sonra iyice kurutup öyle arabaya koymak gerekiyor bence.. Islak veya nemli bir şekilde arabaya koyarsam acayip koku yaptı izmir sıcağında...
En iyisi ben de çıkardım hepsini.. Biraz kalınca kaliteli güzel kauçuk paspas kullanıyorum. Yıka temizle taş gibi..
Benim tercihim bu yönde oldu.. Siz de bir süre deneyin en azından.. kişisel tercihinize göre karar verirsiniz...

katılıyorum. halı paspas estetik ve yumuşaklık açısında iyi ama çabuk kirlenmesi ve zor temizlenmesi açısından sıkıntılı. ha 10-15 günde bir yahut ayda bir iç dış temizliğe sokuyorsanız bilemem lakin bende arkadaş gibi kullanışlı olmadığını düşünüyrum...

erenemre
30/05/2013, 15:49

+1 bende aynı şeyi yapıyorum bosch süper kısa 15 sağolsun ayakkabı ve arabanın paspasları için çok işime yarıyor :D

fensinn
30/05/2013, 17:25
+1 bende aynı şeyi yapıyorum bosch süper kısa 15 sağolsun ayakkabı ve arabanın paspasları için çok işime yarıyor :D

çıtçıtlar bozulmuyorsa süper.bende öyle yapayım:)

10ursbf
30/05/2013, 20:40
Cırtları şimdiye kadar zarar görmedi, hızlı 14 dakikalık olduğu için çok yıpranmadı da, gerçi ben almadan önce yıpranmışlığı vardı paspasların, o yüzden yıpranması riskine de girdim ben. Sonuçta 2006 model araç..
Sıfır olsa yapar mıydım, yapardım herlade çünkü yumuşatıcı da koyuyorum güzel de kokuyo, yaz aylarında makineden çıkınca cok sürmeden kuruyor...

fensinn
30/05/2013, 21:14
Cırtları şimdiye kadar zarar görmedi, hızlı 14 dakikalık olduğu için çok yıpranmadı da, gerçi ben almadan önce yıpranmışlığı vardı paspasların, o yüzden yıpranması riskine de girdim ben. Sonuçta 2006 model araç..
Sıfır olsa yapar mıydım, yapardım herlade çünkü yumuşatıcı da koyuyorum güzel de kokuyo, yaz aylarında makineden çıkınca cok sürmeden kuruyor...

deterjan koyuyor musun

10ursbf
30/05/2013, 21:52
deterjan koyuyor musun

Evet biraz deterjan ve yumuşatıcı ekliyorum...

Golbasi
30/05/2013, 22:54
4-5 ayda bir halı yıkama makınesıyle halı paspaslarımı yıkıyorum,buna rağmen bence tamamen temizlendğini düşünmüyorum.

Puntist
30/05/2013, 23:16
Kaucuk paspas tutmuyor kirleri sağa sola kaçıyor kirler halı paspasda bu durum yok.