Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracım komple boyalı gözüküyor! yardım!

orhanjr
21/05/2013, 16:39
:@ 5 sene evvel küçükyalı birmot' tan 0 kilometre olarak aldığımız grande punto active aracımı bırkac gun once ilan vererek satışa çıkardım. daha 65000 boyasız aracımı almak ısteyen arkadaslarla servise goturduk, boya kontrollerınde boyası direkler vss kapı içleri dahıl 300- 350 cıktı! normal degerlerin en fazla 140 olacagını soyledıgınde sasırıp kaldık.. halıyle satış gerceklesmedı.. cozumu nedır? nasıl bır yol ızlemelıyım..

celenlee
21/05/2013, 16:45
Eğer kapı içleri ve koltuk altları dahil aracınızın her yerinde boya kalınlığı sabitse, dalgalanma yaşanmıyorsa, bu yine aracınızın "SONRADAN" boyanmadığını göstermez mi acaba?

Aldığınız servise gidip durumu anlatmakta fayda var, bir seride boya kalınlığı fazla olmuş olabilir, üretim esnasında.

punto_multijet
21/05/2013, 16:55
lokal olması durumu dısında boya kalınlıgı tek basına belirleyen faktor değildir. bilirkişi ile gercekten snradan boyanıp boyanmadıgı tespit edilbilir.

orhanjr
21/05/2013, 16:59
Eğer kapı içleri ve koltuk altları dahil aracınızın her yerinde boya kalınlığı sabitse, dalgalanma yaşanmıyorsa, bu yine aracınızın "SONRADAN" boyanmadığını göstermez mi acaba?

Aldığınız servise gidip durumu anlatmakta fayda var, bir seride boya kalınlığı fazla olmuş olabilir, üretim esnasında.

bugun gosterdıgımız yerde cıddı dalgalanma yok 300- 350 degısıyor.. yanı bı yerde 100 bı yerde 350 degıl ama eyup tekı speddy servısındekı usta "ben ok alın bu arabayı dıyemem" dedı.. daha oncede ford focus marka bı aracta boyle bı durum olmus.. mahkemeye verılmıs tazmınat ve yazılı belge alınmıs.. şaka gibi sıfır alırken bile kontrol edecegız artık.. saolasın küçükyalı birmot!

orhanjr
21/05/2013, 17:03
ilanı kaldırdım . 2 gundur alacak kişiler boya kontrolunden sonra vazgecıyor...
kucukyalı birmotu aradık gerı donus yapacagız dedıler.. merak edıyorum ne dıyeceklerını...
bı sekılde madur oldum..

tab
21/05/2013, 17:06
Yetkili servise baş vurarak bilir kişi isteyip ve bu zamana kadar kaskodan kaza yapmadığına dahil yazıyı alarak dava açabilirsiniz. Ama size boya kalınlığı normal diyecekler.

orhanjr
21/05/2013, 17:09
Yetkili servise baş vurarak bilir kişi isteyip ve bu zamana kadar kaskodan kaza yapmadığına dahil yazıyı alarak dava açabilirsiniz. Ama size boya kalınlığı normal diyecekler.
ıyıde fıyatta anlasıp el sıkıstıgım adamlara nasıl anlatacagım derdımı 2 dır satamıyorum aracımı.. alacak kısıde haklı degıl mı?

outlife
21/05/2013, 17:14
bence bir avukata vekalet vererek bu işin peşini bırakmayın...

Sözde Sıfır Kilometre Araç Aldı, Hasarlı çıktı!.. » Antalya Metropol (https://www.antalyametropol.com/antalya/haber/2012/01/13/sozde-sifir-kilometre-arac-aldi-hasarli-cikti/)

Dacia'dan Aldığım Sıfır Araç Hasarlı Çıktı! (https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1373012/dacia-039dan-aldigim-sifir-arac-hasarli-cikti)

örnekler var. sıkı takiple tazminat alırsınız bence...

Honor COOPER
21/05/2013, 17:15
300-350 ye normal diyecek adamıda otoboyası ile boyamak lazım.

orhanjr
21/05/2013, 17:35

comanchee
21/05/2013, 18:05
muhtemelen imalat aşamasında boyası kusurluydu haliyle kaporta atölyesi olmadığından boya üstüne boya atıldı.aslında normal şartlarda faydalı bir şey.araç paslanmaya,korozyona daha dirençli olur.fakat maalesef üç kağıtçı galericilerin boya safsatası nedeni ile fiyat kırmalarından, zaten ölücü olan milletimize gün doğuyor.usta madem cihazla boya varmı diye bakmayı biliyorda değişen ve darbe olmadığını söyleyemiyormu.kontrole götürülen yer zaten tanıdık. ahbap çavuş hesabı yani.üstünede körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti.sırf boya ve değişen muhabbeti nedeniyle millet kevgire dönmüş çamurluk maşpiyelle geziyor.15 yaşındaki güneş yanığı olmuş yamalı eşşeğe dönmüş araç sırf orjinal diye vuruğu yapılmış,çürük çamurluğu maşpiyeli değişmiş bakımlı olan denginden daha pahalıya kakalanmaya çalışılıyor.Kapı,kaput,bagaj sacı,maşpiyel ve çamurluklar elbise misalidir.hasarlanınca değişmesi gerekir hatta olması gerekende budur.usulunce değişmiş,boyanmış ve montajlanmış aksam; çekiçlenmiş kaynaklamış olana göre daha sağlam olacaktır.Hepsi otomobil uzmanı olan, engin futbol bilgisine sahip, evindeki bozulan makinaları söküp takıp parça artırmakda mahir, taksim meydanında 3-5 kişi sallandırarak memleketi nizama solmakda emsalsiz öngürüleri olan insanımızın yapısı bu.Maalesef biz otomobile binmiyoruz.Ona manevi şahsiyet katarak kalbimize bindiriyoruz. Onlarınde bir eşya olduğunu eskiyip hasarlanabileceğini kabullenmiyoruz.

outlife
21/05/2013, 18:14
muhtemelen imalat aşamasında boyası kusurluydu haliyle kaporta atölyesi olmadığından boya üstüne boya atıldı.aslında normal şartlarda faydalı bir şey.araç paslanmaya,korozyona daha dirençli olur.fakat maalesef üç kağıtçı galericilerin boya safsatası nedeni ile fiyat kırmalarından, zaten ölücü olan milletimize gün doğuyor.usta madem cihazla boya varmı diye bakmayı biliyorda değişen ve darbe olmadığını söylemiyormu.kontrole götürülen yer zaten tanıdık. ahbap çavuş hesabı yani.üstünede körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti.sırf boya ve değişen muhabbeti nedeniyle millet kevgire dönmüş çamurluk maşpiyelle geziyor.15 yaşındaki güneş yanığı olmuş yamalı eşeeğe dönmüş aracı sırf orjinal diye vuruğu yapılmış,çürüğü değişmiş bakımlı olanı deng,nden daha pahalıya kakalanmaya çalışılıyor.

kesinlikle katılıyorum. hollanda da yaşayan arkadaşım arabasını satarken söylemiş burası değişti burası boyandı vss diye adam teşekkür etmiş iyi ki değiştirdiniz boyadınız zahmet etmişsiniz diye... bizde olsa çoktan 3 boya bi değişim için 3-4 bin lira fiyat kırarlar. ama dalaveracı galerici, dalaveracı servisler yüzünden millette paranoya olmuş... bende araba alırken orjinal almaya çalıştım. neden güvenemiyorum ki adama. bi fiesta sordum sahibi yaşlı emekli bi asker adam sadece bagaj kapağı değişti servis bakımlı dedi. tramerine bi baktım araçta 23 binliralık hasar çıktı. hadi bakalım adama mı güveneyim servise mi güveneyim. hadi güvendim aldım. kim alacak benden o aracı... bu da bizim ahlaki kısırdöngülerimizden biri. ben şuan araçta çizikler sürtmeler olmasına rağmen boya cila vs yaptırmıyorum neden adam güneş yanığı çiziği olan arabayı orjinal diye boyanmış arabaya tercih ediyo da ondan...

biancoangelo
21/05/2013, 18:28
:whip0000:

orhanjr
21/05/2013, 18:38
muhtemelen imalat aşamasında boyası kusurluydu haliyle kaporta atölyesi olmadığından boya üstüne boya atıldı.aslında normal şartlarda faydalı bir şey.araç paslanmaya,korozyona daha dirençli olur.fakat maalesef üç kağıtçı galericilerin boya safsatası nedeni ile fiyat kırmalarından, zaten ölücü olan milletimize gün doğuyor.usta madem cihazla boya varmı diye bakmayı biliyorda değişen ve darbe olmadığını söyleyemiyormu.kontrole götürülen yer zaten tanıdık. ahbap çavuş hesabı yani.üstünede körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti.sırf boya ve değişen muhabbeti nedeniyle millet kevgire dönmüş çamurluk maşpiyelle geziyor.15 yaşındaki güneş yanığı olmuş yamalı eşşeğe dönmüş araç sırf orjinal diye vuruğu yapılmış,çürük çamurluğu maşpiyeli değişmiş bakımlı olan denginden daha pahalıya kakalanmaya çalışılıyor.Kapı,kaput,bagaj sacı,maşpiyel ve çamurluklar elbise misalidir.hasarlanınca değişmesi gerekir hatta olması gerekende budur.usulunce değişmiş,boyanmış ve montajlanmış aksam; çekiçlenmiş kaynaklamış olana göre daha sağlam olacaktır.Hepsi otomobil uzmanı olan, engin futbol bilgisine sahip, evindeki bozulan makinaları söküp takıp parça artırmakda mahir, taksim meydanında 3-5 kişi sallandırarak memleketi nizama solmakda emsalsiz öngürüleri olan insanımızın yapısı bu.Maalesef biz otomobile binmiyoruz.Ona manevi şahsiyet katarak kalbimize bindiriyoruz. Onlarınde bir eşya olduğunu eskiyip hasarlanabileceğini kabullenmiyoruz.:Ç
kesinlikle katılıyorum +1

06kaymak
21/05/2013, 18:42
Tofaş bu konuda size destek verir merak etmeyin...

shellcininabisi
21/05/2013, 19:24
evet daha 2 yaşındaki evomun sağ ve sol ön olmak üzere 2 kapısında da ÜLKEMİZDEKİ DONGOZLAR yüzünden 5 tane göçük var hatta birisi ( NASIL YAPTIYSA YAPANIN TİPİNİ ÇOK MERAK EDİYORUM ) neredeyse kafam kadar... AMA YAPTIRMIYORUM .... neden çünkü güzel ülkemde DONGOZ çok satarken ağız kokusunu çekeceğime al kardeşim burası böyle 1 kuruş ta indirmem ister yaptırrr ister yaptırma diyeceğim...

aposport
21/05/2013, 20:28
Hocam ,

Merhaba,

Puntolarda maalesef boyle bir sikinti soz konusu. Yetkili servisler konudan haberdar 250 -300 mikrona kadar tolereleri var. ama disaridaki ustalar durumu bilmedikleri icin boyali diyorlar.

Ya yetkili servisten baska yere ekspertize goturmem diyeceksiniz

Yada yetkili servisten bilirkisi isteyip,
Fabrikanin verecegi Arac orjinaldir yazisiyla rahat satabilirsiniz.

Zor bir durum. Kolay gelsin.

smartmavi
21/05/2013, 20:50
boya mı? umrumda değil.. temiz ve bakımlı kullanılmış mı.. bana yeter..

orhanjr
21/05/2013, 21:28
Hocam ,

Merhaba,

Puntolarda maalesef boyle bir sikinti soz konusu. Yetkili servisler konudan haberdar 250 -300 mikrona kadar tolereleri var. ama disaridaki ustalar durumu bilmedikleri icin boyali diyorlar.

Ya yetkili servisten baska yere ekspertize goturmem diyeceksiniz

Yada yetkili servisten bilirkisi isteyip,
Fabrikanin verecegi Arac orjinaldir yazisiyla rahat satabilirsiniz.

Zor bir durum. Kolay gelsin.

Merhaba,

Dun başka bir kişiye aracı gosterırken ben orada degıldım, abim oradaydı..
dün ki oto kontrolü fiat yetkili servisinde (İst/Kartal, Kırmak Oto Tic. A.Ş,) yapılmıştı..
yetkili servis bilgili olsaydı, alıcıya o bilgiyi vermeliydi ve satış gerçekleşmeliydi..
bugun eyüp te speedy de yapıldı.

orhanjr
21/05/2013, 21:34
Ayrıca bugun tofaş ta çalışan bir arakdasımla gorüştüm,
boya konusunda sıkıntı yaşandığında çok kez komple yeni kasa getirilip, eski aracın tüm parçaları yeni kasaya takılarak yenileniyormuş..
Eğer böyle birşey varsa, kasa değişimini talep ederim dedim, ama hiç inandırıcı gelmedi.
Böyle birşey olursa.. arabanın arkasına Fiat saolsun yazdıracagım:)

seysey37
21/05/2013, 21:38
mercedeste 2.el de çalıştım aracınız gibi iki üç araç gelmişti.. sorduğumuzda fabrika 2 kat boya atılmış denildi.. ne kadar inandırıcı bi bahane bilmiyorum ama.. biz aldıkta sattıkta bi sıkıntı yaşamdık.. özellikle yeni focuslarda çıkmıştı 2 tane

biancoangelo
21/05/2013, 21:38
Tofaş bu konuda size destek verir merak etmeyin...

Destek derken Müslüm abi. Ne gibi... :D Yıllar geçmiş

orhanjr
21/05/2013, 21:41
mercedeste 2.el de çalıştım aracınız gibi iki üç araç gelmişti.. sorduğumuzda fabrika 2 kat boya atılmış denildi.. ne kadar inandırıcı bi bahane bilmiyorum ama.. biz aldıkta sattıkta bi sıkıntı yaşamdık.. özellikle yeni focuslarda çıkmıştı 2 tane

Demek ki bundan sonra sıfır alırken bile usta götürüp heryerine baktıracağız..

PuntO61
22/05/2013, 16:00

2012 model ford focus almıştık 0 km... boya kalınlığını ölçtüğümüzde 270-300 civarında çıkınca epey işkillenmiştim, ölçümü yapan kişi (ford çalışanı değil) fordların boyalarının kalın olduğunu kafaya takılacak birşey olmadığını söyledi... bende forda mail attım cevabı yazılı olarak istedim bana gelen cevapı aşaya kopyalıyorum..

Sayın ............................,

Ford üretim standartlarına göre aracın herhangi bir bölgesinde maksimum 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar müsaade edilmektedir (maksimum 3 kez “baz kat boya + vernik” tamiri şeklinde).

Üretim esnasında aracın çeşitli bölgeleri arasında boya kalınlık değerlerinde farklılıklar oluşabilmektedir. Max. 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar olmak üzere, aracın üretim aşamasında çeşitli bölgelerinde oluşacak boya kalınlık değeri farklılığı üretim standartları dahilinde olup aracın orijinalliğini etkilemememektedir.

Saygılarımızla,
Ford Otomotiz Sanayi A.Ş.

outlife
22/05/2013, 16:19
buradan şunu anlıyoruz. otomotiv firmalarının boya kalınlık vs standartları değişiyor...ve her firma kendi boya standardını oluşturuyor. ve demek ki sıfır araç alırken bu tip bir yazı almak şart olmuştur... punt061 gerçekten ufuk açıcı bir paylaşım teşekkürler.

orhanjr
22/05/2013, 16:59
2012 model ford focus almıştık 0 km... boya kalınlığını ölçtüğümüzde 270-300 civarında çıkınca epey işkillenmiştim, ölçümü yapan kişi (ford çalışanı değil) fordların boyalarının kalın olduğunu kafaya takılacak birşey olmadığını söyledi... bende forda mail attım cevabı yazılı olarak istedim bana gelen cevapı aşaya kopyalıyorum..

Ford üretim standartlarına göre aracın herhangi bir bölgesinde maksimum 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar müsaade edilmektedir (maksimum 3 kez “baz kat boya + vernik” tamiri şeklinde).

Üretim esnasında aracın çeşitli bölgeleri arasında boya kalınlık değerlerinde farklılıklar oluşabilmektedir. Max. 350 µm (micron) boya kalınlık değerine kadar olmak üzere, aracın üretim aşamasında çeşitli bölgelerinde oluşacak boya kalınlık değeri farklılığı üretim standartları dahilinde olup aracın orijinalliğini etkilemememektedir.

Saygılarımızla,
Merhaba,

Öncelikle benzer örnek için çok tesekkür ederim.
oto kontrol için gittiğimizde orada bulunan yaklasşık 6 aracın boyalarınada baktık. hatta bir tane fiat doblo vardı, 90 - 110 civarı cıkıyordu onun boya mikron değerleri.. oradaki usta doblonun arka camurlugunun boyalı oldugunu soyledı makine 155 gösteriyordu..
Benim aracın değerleri 300 - 350 arası gösteriyor..

Şimdi elimde diyelim böyle bir yazı var.. Alıcı olsanız yeterli olur muydu, tatmin eder miydi sizi fabrikadan alınmış genel bir yazı..

Burada ciddi bir mağduriyet var bence, satmam gereken aracımı satamıyorum, alıcı arkadaşlara da yalan söyler gibi boyasız dediğim araç komple boyalı çıkıyor!

Haftasonu küçükyalı birmot un önüne bırakacağım aracı..
Orada umarım ilgilenirler, yoksa sonuna kadar peşindeyim..

Merruse
22/05/2013, 17:26
Otomotiz neymiş yahu? :)

biancoangelo
22/05/2013, 17:57
Peki abi bu 300-350 değeri her yerinde mi aynı.

orhanjr
22/05/2013, 18:10
Peki abi bu 300-350 değeri her yerinde mi aynı.

Evet, her yerde 300- 350 kapı içleri, direkler, tavan vs....
Ama oradaki usta "ben tamam alın diyemem" dedi..
adamlarda haklı olarak vazgeçti..

Aslında bi taraftan bakınca 2 kat boya iyidir:-)

reddragon
22/05/2013, 21:33
Arabayı temiz olarak bulmak da satmak da zor ülkemizde... En iyisi benim gibi temiz sıfır aldın mı 10 yıl bineceksin en az... Stresli işler 2. el araç almak ve satmak

06kaymak
23/05/2013, 11:52
Destek derken Müslüm abi. Ne gibi... :D Yıllar geçmiş

destek derken: olmadı değil başımıza geldi, bir kaç araçta mikron kalınlığı yüksek çıkmıştı...Tofaştan bu kalınlıkların normal olduğuna dair bilgi ve yazı alındı ve söz konusu araçlar rahatça satıldı..

gurgocuk
23/05/2013, 12:21
Arabayı sıfır alıyorsun ve satmaya kalktığında böyle birşey yaşıyorsun, Türkiye burası olur arkadaş .. İçini rahatlatıcak şekilde çözümlenir inşallah en kısa zamanda .

2011 Temmuz'da ŞanlıUrfa Fiat Bayi'sine sıfır aldığım aracı teslim almaya gittim. Müdür Bey 'in odasına girdik ve aracı teslim almay geldik dedik, oturduk çayımızı içerken servis çalışanı kapıyı çalıp telaşla içeri girdi. "Müdür Bey, ..... nın aracını dışarıya çıkartırken ön yolcu kapısını vurmuşlar ne yapalım? Birazdan teslim almaya gelir nasıl halledelim?" dedi..

Düşünün biz araç teslim almaya gelmişiz, müdür var ve servis çalışanı okadar telaş yapmışki içeri girip direk bunları söyleyebiliyor :) Bayi Müdürü biraz durakladı çünkü biz ordayız bunu öğrendik :)

Müdür Bey 'in verdiği cevap ; "kapıyı hemen değiştirin" . Şimdi o alıcı gelip sıfır araç alıcak ve kapısı değişmiş olucak.

Sıfır araç olsun, ucuz olsun pahalı olsun farketmez, teslim almadan kontrolünü yapacaksın bukadar basit.

muratuludag
23/05/2013, 12:24
Bayiden sıfır aldı komple boyalı çıktı | Oto Gündem | Otomobil Sayfası (https://www.otomobilsayfasi.com/haber/bayiden-sifir-aldi-komple-boyali-cikti/335252) yaşanabilir bi durum

PuntO61
23/05/2013, 13:20
Evet, her yerde 300- 350 kapı içleri, direkler, tavan vs....
Ama oradaki usta "ben tamam alın diyemem" dedi..
adamlarda haklı olarak vazgeçti..

Aslında bi taraftan bakınca 2 kat boya iyidir:-)

zaten işgüzarlığı yapan o usta! ne demek "ben tamam alın diyemem"? bu araç hakkında bildiğin özel bir bilgi varmı da konuşuyorsun? bu araç alım satım işleri tuhaf hele de dürüst bir insansan işin zor... şu anda internete kayınbiraderin aracını ilana koyduk, fotoğraflar açık ve net.. plakayı kapatmadık, var olan hasarlar yazılı, ki öyle çarpma ağır kaza felan yok, fiyatı da uygun yazmama rağmen arayan yok... benim size acizane önerim aracınıza müşteri olan insanlara arabanızı sadece yetkili servislerde baktırabileceğinizi söylemeniz.. sanayide yada sözde özel yetkili servislerde aracınızı baktırmamaya çalışın...

orhanjr
23/05/2013, 16:48
zaten işgüzarlığı yapan o usta! ne demek "ben tamam alın diyemem"? bu araç hakkında bildiğin özel bir bilgi varmı da konuşuyorsun? bu araç alım satım işleri tuhaf hele de dürüst bir insansan işin zor... şu anda internete kayınbiraderin aracını ilana koyduk, fotoğraflar açık ve net.. plakayı kapatmadık, var olan hasarlar yazılı, ki öyle çarpma ağır kaza felan yok, fiyatı da uygun yazmama rağmen arayan yok... benim size acizane önerim aracınıza müşteri olan insanlara arabanızı sadece yetkili servislerde baktırabileceğinizi söylemeniz.. sanayide yada sözde özel yetkili servislerde aracınızı baktırmamaya çalışın...

Merhabaiar,
İşin garibi, ilk satın almak isteyen arkadasa göstermek için Fiat yetkili servisi Kırmak Oto da yapıldı boya kontrolu.. (o zaman ben değil abim vardı aracı göstermek için giden..) yani yetkili servis bile saçmalıyorsa yuhh diyorum..
Neyse haftasonunu bekliyorum, küçükyalı birmot tan almıştım aracı , ne diyeceklerini merak ediyorum.. gidip görüşecegim bizzat..
:@

orhanjr
25/05/2013, 16:57
Arkadaşlar merhaba,
bugun fiat in yönlendirmesi ile aracı aldığımız küçükyalı birmot' a gittik.. Bizlerle Müşteri ilişkileri danışmanı Elif Köşklü hanım ilgilendi. Servisteki usta aracın tüm boya kontrollerini yaptı, bugun daha da şok olduk! çünkü sağ kapı 125 um( mikron) boya kalınlığında, aracın diğer yerleri 300- 450 mikrona kadar gidip geliyor! yani bu çift kat boya değil.. sağ kapı dışında aracın her yeri, tavanı, direkleri bagaj kapısı vs.. boyalı görünüyor.. Bize bu aracı satan Küçükyalı Birmot umarım bu maduriyetimizi giderir.. Çünkü peşini bırakmayacağım.. Kimse kolay para kazanmıyor.. Sorunsuz diye yetkili satıcılardan sıfır aldığımız araçlar böyle çıkıyorsa vay halimize.. Şimdi fiat'a rapor yazılacağını söylediler.. Sonucu merakla bekliyorum.. Buradan yardımcı olan yorum yapan tüm arkadaşlara ayrıca teşekkür ederim..

ufukss
27/05/2013, 10:51
Üstadım canını sıkma tüketici heyetine başvur gelen cevaptan sonra... Bir şekilde çözülücektir. Sakin ve istekli ol.. Konu çözülecektir.. Parayı sokaktan toplamıyoruz.. Onlardan zengin değiliz ya size sıfır araç verecekler yada tazminat veyahut piyasa değerinde senden alacaklar aracı ( Ölü rakam değil gerçek piyasa) . Bi şekilde çözecekler seve seve....

orhanjr
27/05/2013, 10:52
Üstadım canını sıkma tüketici heyetine başvur gelen cevaptan sonra... Bir şekilde çözülücektir. Sakin ve istekli ol.. Konu çözülecektir.. Parayı sokaktan toplamıyoruz.. Onlardan zengin değiliz ya size sıfır araç verecekler yada tazminat veyahut piyasa değerinde senden alacaklar aracı ( Ölü rakam değil gerçek piyasa) . Bi şekilde çözecekler seve seve....
çok teşekkürler dostum

ufukss
27/05/2013, 11:03
çok teşekkürler dostum

Sana örnek vereyim kendimden. İder denen üçkağıtçılar dan 1.900 TL YE koltuk takımı aldım 2 ay sonra kumaşta dökülmeler ve gacırtılar başladı. Sonra firmayla görüştüm.. Hikayeden birini gönderdiler. Bundan bişey olmaz ne olcakki gibi aklı ziyan açıklamalar yaptılar biz sizi ararız dediler. Tabi ne arayan ne soran. Sonra firmaya gittim kumaşı değiştirin dedim.(iade de istemiyorum) Firma bizi rengi beğenmemekle suçladı üstü kapalı olarak.(.erefsizler). Ben tabi o sinirle gittim tüketici heyetine bilirkişi tayin ettiler.. Sonra bir hoca geldi inceledi koltuğu. Bu kumaş bildiğiniz en adi kumaş dedi. Nasıl aldınız bunu dedi ölçümler vs. yaptı tutanağı yazdı gitti. Sonra ihtar çektim. Aradı güzeller :) Değişelim diye.. Bu seferde ben hayır dedim paramı iade edin dedim..Bu seferde 1850 TL yapalım 50 lira kart komisyonu dediler . Hayır dedim ya tam yaparsınız yada mahkemeyi açıcam 2 gün süreniz var dedim. Paşa paşa yaptı .erefsizler..

Yani diyeceğim peşini bırakmayın biz onlardan zengin değiliz. BU millet kazığı sessizliğinden yiyor. Hak hukuk ne varsa sonuna kadar gidin..

orhanjr
27/05/2013, 18:42
Sana örnek vereyim kendimden. İder denen üçkağıtçılar dan 1.900 TL YE koltuk takımı aldım 2 ay sonra kumaşta dökülmeler ve gacırtılar başladı. Sonra firmayla görüştüm.. Hikayeden birini gönderdiler. Bundan bişey olmaz ne olcakki gibi aklı ziyan açıklamalar yaptılar biz sizi ararız dediler. Tabi ne arayan ne soran. Sonra firmaya gittim kumaşı değiştirin dedim.(iade de istemiyorum) Firma bizi rengi beğenmemekle suçladı üstü kapalı olarak.(.erefsizler). Ben tabi o sinirle gittim tüketici heyetine bilirkişi tayin ettiler.. Sonra bir hoca geldi inceledi koltuğu. Bu kumaş bildiğiniz en adi kumaş dedi. Nasıl aldınız bunu dedi ölçümler vs. yaptı tutanağı yazdı gitti. Sonra ihtar çektim. Aradı güzeller :) Değişelim diye.. Bu seferde ben hayır dedim paramı iade edin dedim..Bu seferde 1850 TL yapalım 50 lira kart komisyonu dediler . Hayır dedim ya tam yaparsınız yada mahkemeyi açıcam 2 gün süreniz var dedim. Paşa paşa yaptı .erefsizler..

Yani diyeceğim peşini bırakmayın biz onlardan zengin değiliz. BU millet kazığı sessizliğinden yiyor. Hak hukuk ne varsa sonuna kadar gidin..

Bugun kaskodan yapılan işlemlerin listesini istediler..
araçta sadece 4 tane mini onarım yapılmış..(sağ arka çamurluk, sol arka kapı, ve ön tampon)
Bunların hepsi küçük çizik onarımları..
Buradan da görüldüğü gibi direklerinde tavanında yada her yerinde diyelim boya, işlem vs.. yok!
Ayıptır günahtır..
Yetkili satıcılarda yaşamayalım bari bu durumu!:wallbash:
Auto King den gelen bu ayrıntılı dökününü ilettik.!
Avukat arkdaşlarlada konuştum, bilirkişi aracın ne zaman boyandığını vs.. ortaya çıkarır için rahat olsun dedi..
Bekliyoruz bakalım sonucu!

orhanjr
31/05/2013, 20:38
hala bekliyoruz...
hala çözüm üretemediler..
hala maduruz...

omer06
31/05/2013, 22:21
bekliyoruz bizde

Honor COOPER
31/05/2013, 22:34
hala bekliyoruz...
hala çözüm üretemediler..
hala maduruz...
Hocam daha dur dün1 bugün 2 bu işten en kısa 2 yılda sonuç alıyor millet.

taret
02/06/2013, 21:38
muhtemelen imalat aşamasında boyası kusurluydu haliyle kaporta atölyesi olmadığından boya üstüne boya atıldı.aslında normal şartlarda faydalı bir şey.araç paslanmaya,korozyona daha dirençli olur.fakat maalesef üç kağıtçı galericilerin boya safsatası nedeni ile fiyat kırmalarından, zaten ölücü olan milletimize gün doğuyor.usta madem cihazla boya varmı diye bakmayı biliyorda değişen ve darbe olmadığını söyleyemiyormu.kontrole götürülen yer zaten tanıdık. Ahbap çavuş hesabı yani.üstünede körler sağırlar birbirini ağırlar muhabbeti.sırf boya ve değişen muhabbeti nedeniyle millet kevgire dönmüş çamurluk maşpiyelle geziyor.15 yaşındaki güneş yanığı olmuş yamalı eşşeğe dönmüş araç sırf orjinal diye vuruğu yapılmış,çürük çamurluğu maşpiyeli değişmiş bakımlı olan denginden daha pahalıya kakalanmaya çalışılıyor.kapı,kaput,bagaj sacı,maşpiyel ve çamurluklar elbise misalidir.hasarlanınca değişmesi gerekir hatta olması gerekende budur.usulunce değişmiş,boyanmış ve montajlanmış aksam; çekiçlenmiş kaynaklamış olana göre daha sağlam olacaktır.hepsi otomobil uzmanı olan, engin futbol bilgisine sahip, evindeki bozulan makinaları söküp takıp parça artırmakda mahir, taksim meydanında 3-5 kişi sallandırarak memleketi nizama solmakda emsalsiz öngürüleri olan insanımızın yapısı bu.maalesef biz otomobile binmiyoruz.ona manevi şahsiyet katarak kalbimize bindiriyoruz. Onlarınde bir eşya olduğunu eskiyip hasarlanabileceğini kabullenmiyoruz.

+100

orhanjr
04/06/2013, 10:46
arkadaşlar bugun fiattan haber geldi..
çok sinirli çok üzgünüm..
Bizim tarafımızda bi sorun görünmüyor dediler..
tekrar söylüyorum fiat yetkili bayisi Küçükyalı Birmot'tan sıfır olarak aldığımız aracımızı satacağımız zaman anladık ki komple boyalı! tavan direkler vss..
Şimdide 2 hafta beklettikten sonra bizim tarafımızdan bir sorun gözükmüyor deniyor..
Yazıktır günahtır..
Hakkımı helal etmiyorum..
Benim için Fiat markası artık bitmiştir..
Peşini bırakmayacağım..

tayfux
04/06/2013, 10:54
tekrar söylüyorum fiat yetkili bayisi Küçükyalı Birmot'tan sıfır olarak aldığımız aracımızı satacağımız zaman anladık ki komple boyalı! tavan direkler vss..
Şimdide 2 hafta beklettikten sonra bizim tarafımızdan bir sorun gözükmüyor deniyor..
Yazıktır günahtır..
Peşini bırakmayacağım..
hocam aslında bazen araç 2 kere boyanmıştır gibilerinden belge falan veriyorlar ama nasıl oluyorda böyle çıkıyor anlamıyorum..

cck1
04/06/2013, 10:58
Yazıktır günahtır..
Peşini bırakmayacağım..

zor durum ALLAH sabır versin

orhanjr
04/06/2013, 10:59
hocam aslında bazen araç 2 kere boyanmıştır gibilerinden belge falan veriyorlar ama nasıl oluyorda böyle çıkıyor anlamıyorum..

Dostum,
Araç 2 kez boyanmamıs, sağ kapı 125 mikron,
onun dışında 300- 450 arası değişiyor..

Küçükyalı birmot önünde aracımı yakacağım..
Herkes görsün, yetkili bayii bile dolandırıyorsa bizi..
yazıklar olsun...

orhanjr
04/06/2013, 11:01
zor durum ALLAH sabır versin

Saol dostum, peşini bırakmayacağım...
Yetkili satıcılar bunu yapıyorsa vay halimize...

OzzY
04/06/2013, 11:15

Saygılarımızla,

Merhaba, aynı durumu bende yaşadım, geçen yaz aldığım focusun geneli 200 mikron civarında iken kaput 300 mikron civarı çıkıyor. Otokoça gittim ölçüm yapıldı, otosan normal olduğunu söyledi yazı istediğimde ise yalnızca normaldir diye yazı gönderdiler, ısrarla değerleri yada limit değerleri istedim vermediler. Siz bu belge için ayrı bir işlem yaptırdınızmı? belgenin taranmış halini yada fotoğrafını göndermeniz mümkün mü?

orhanjr
04/06/2013, 11:29
Merhaba, aynı durumu bende yaşadım, geçen yaz aldığım focusun geneli 200 mikron civarında iken kaput 300 mikron civarı çıkıyor. Otokoça gittim ölçüm yapıldı, otosan normal olduğunu söyledi yazı istediğimde ise yalnızca normaldir diye yazı gönderdiler, ısrarla değerleri yada limit değerleri istedim vermediler. Siz bu belge için ayrı bir işlem yaptırdınızmı? belgenin taranmış halini yada fotoğrafını göndermeniz mümkün mü?
Merhaba dostum,
Aracı satacakken öğrendiğimiz için hemen fiatı aradık..
4 gün sonra her aramamıza rağmen anca döndüler
yetkili servisteki usta kontrol ederken ortak bir durumdan bahsetmedi zaten, yani her yerde 300 vss fılan olsaydı belki haklıydın..
ama usta bagaj kapagı boyalı tavan boyalı ve kapı 125 mıkron tavan 450 dıger kısım 300 mıkron gıdıp gelıyor..
2 hafta bekledikten sonrada başımıza gelen bizden birsey gozukmuyor deniyor..
mahkemeye gıdecegım.. yınede olmazsa küçükyalı birmot önünde aracımı yakacağım...
Belki yetkili satıcı dolandırıcılarına ders olur..
Çok üzgün çok kızgınım..
Yazıklar olsun...

omer06
04/06/2013, 12:07
çok üzüldüm

orhanjr
04/06/2013, 12:29
çok üzüldüm
Dostum üzülmek yetmiyor...
yetkili bir satıcının bizi dolandırması aslında mevzu..
ayıptır günahtır..
peşini bırakmayacağım..
benim başıma gelen sizinde başınıza gelecek birgün..
o yüzden izin vermeyeceğim...
Kolay para kazanılmıyor memlekette

omer06
04/06/2013, 12:36
Dostum üzülmek yetmiyor...
yetkili bir satıcının bizi dolandırması aslında mevzu..
ayıptır günahtır..
peşini bırakmayacağım..
benim başıma gelen sizinde başınıza gelecek birgün..
o yüzden izin vermeyeceğim...
Kolay para kazanılmıyor memlekette
üşenme erteleme vazgeçme

orhanjr
04/06/2013, 13:02
üşenme erteleme vazgeçme
Ben vazgecmem dostum..
yetkili satıcı dolandırıcılıgını kabul edemem

PuntO61
04/06/2013, 21:46

Ford otosan musteri hizmetlerini aradım araclarin boya kalinligi ile ilgili aciklayici bir bilgi istedim.. size donus yapacagiz dediler. Bende donus yapmayın mail adresime yazili olarak gonderin dedim onlarda gonderdi.. mail olarak gelen yaziyi size gonderebilirim

orhanjr
06/06/2013, 11:57
Arkadaşlar yakında bize yapılan, yetkili satıcı dolandırıcılığını ortaya dökmek için AntiFiat kampanyası yayınlayacağım..
Bir reklamcı olarak, site çalışmalarım devam ediyor, yakında yayına girecek..

ecosi26
07/06/2013, 09:01
Bu nedir ya inanın mesajları okurken sıkıldım...Gayet basit yolla yazıyı sorumluluk bitsin...sanırım bunun nedeni bunu sürekli yapıyorlar işin içinden çıkmak güç ama hukuki açıdan bir yardım alın ona göre hemen hareket edin vakit kaybetmeyin, sabırlı davranılması gereken bir sürece girdiğinizi unutmayın inşallah hakkınızı alacaksınız...

Castell
07/06/2013, 16:48
Arkadaşlar yakında bize yapılan, yetkili satıcı dolandırıcılığını ortaya dökmek için AntiFiat kampanyası yayınlayacağım..
Bir reklamcı olarak, site çalışmalarım devam ediyor, yakında yayına girecek..

Bu kampanya tutar en azından işini düzgün yapmayan bayilerin biraz olsun akılları başlarına gelir........

outlife
07/06/2013, 18:20
fiat italya ana merkez ile irtibata geçin. bi aile dostumuz mondeo almıştı. araçla otobanda giderken frenler kilitlenmiş ve kaza yapmıştı. hafif bir kaza olmuş lakin ford türkiye ile 3-4 gün uğraştı baktı olmuyo almanyaya mail attı. 1 aya kalmadı sıfır aracı geldi diğerini götürdüler... bence denemediyseniz orayıda bi arayın. italyanca ingilizce bilen biri ile mesajınızı yazın yahut telefonunuzu edin. mutlaka dinleyeceklerdir.

baktınız adamlar berlusconilik yapıyor direk mahkemeye...

orhanjr
29/08/2013, 11:50
aracı satılığa çıkarıyorum arkadaşlar.. fiat kabul etmedi.. kapılarını kapattı..
avukat arkadaşlarımda 5 yıl gibi bir süre geçtiği için, bilirkişininin net birşey söyleyemeceğini o yuzden mahkemenin iyice uzayacagından , hatta haklı olmamıza rağmen, haksız duruma düşebileceğimizden bahsetti..
Bedava verseler artik fiat almam..
tövbe ettim..
kimseyede tavsiye etmem..
bir şekilde elimden çıkaracagım..
ama hakkımı helal etmiyorum fiat yetkililerine ve satıcılarına..

cck1
29/08/2013, 12:02
aracı satılığa çıkarıyorum arkadaşlar.. fiat kabul etmedi.. kapılarını kapattı..
avukat arkadaşlarımda 5 yıl gibi bir süre geçtiği için, bilirkişininin net birşey söyleyemeceğini o yuzden mahkemenin iyice uzayacagından , hatta haklı olmamıza rağmen, haksız duruma düşebileceğimizden bahsetti..
tövbe ettim..

geçmiş olsun uzucü bir durum, umarım kimse yaşamaz bir daha.

cezalandirici083454
29/08/2013, 12:14
Selamunaleyküm
Geçmiş olsun fazla kafaya takmayın. Kimsenin hakkı kimsede kalmaz.
Aracınızdan memnun olmadığınız içinmi satıyorsunuz. Belki bizde aracı kontrol ettirsek bizimkindede çıkar.

YALCINGUNEL
29/08/2013, 12:29
arkadaşım öncelikle geçmiş olsun...benim bir arkadaşımda sıfır aldığı honda cıvıc komple boyalı çıktı...türkiyede çok uğraştı baktı olmayacak yurtdışına tercümanla mektuplar gönderdi başvurularda bulundu yurtdışından çözdü bu olayı...sende avukatlarına fazla guvenme derim direk ıtalya fıat ile bağlantı kurmaya çalış bence...bizim o arkadaş tekrar sıfır honda cıvıc aldı azmi sayesinde...bunu sende başarabilirsin amaca giderken yol tıkanırsa başka yolu dene bence...bu tür olaylar eger arac yurt dısından geliyorsa gemide çizikler oluştuğundan türkiyede yeniden boyanmasından oluyor yada fabrikada robot hata verince arac tekrar boyamaya alınıyor bu yüzden de olabiliyor...

biancoangelo
30/08/2013, 02:10
tövbe ettim..

Sonuna kadar haklısın.... Aynen bende tavsiye etmiyorum kimseye fiatı...

alivepro
30/08/2013, 02:55
Nedense birmotta bu tarz sorunlar çok yaşanıyor. bi kaç sene önce bir akrabamın sıfır aldığı aracın direklerdede boya çıkmıştı. yalnız boya olup olmadığını usta gözle bakarak anlayamamış cihazla kontrol edilince ortaya çıkmıştı. şikayet etti ancak sonuç alamadı, artık sıfır araç alırkende ekspertize sokmak gerekiyor ne yazıkki.

mgorgec55
30/08/2013, 10:29
boya mı? umrumda değil.. temiz ve bakımlı kullanılmış mı.. bana yeter..

Kesinlikle.en önemlisi bu zaten.kaouta oturmayacaksn içine binip kullanacaksın...

GT-I9500 cihazımdan 2 ile gönderildi

serkandikici
01/09/2013, 21:07
Boya olayını artık aşabilmemiz lazım Belçikada 2.el bi ford focus fiyatı sordum telefonla adam anlattı motoru temiz bilmem ne diye sonra da gururla ekledi araçta çizikler göçükler vardı tertemiz yaptırıp boyattım sıfırdır boyası diye... Biz de orjinal olsun diye vuruk kırık arabaya binelim daha.. Ne diyeyim galiba üç kağıtçılığımızdan bu hale geldik

Honor COOPER
01/09/2013, 21:38
Herkesin aşması lazım bireysel olmaz o iş daha doğrusu mantık değişmeli adam 96 model doğan alacak boya orijinal arıyor buluyormu buluyor ama boya yanıkları kabarmalar içinde.
Aracada öyle biniyor elbette.

CesSpOoL
02/09/2013, 12:44
ölçüm cihazları çok güven verici gelmiyor bana bu konuda.. iyi bir ustanın gözle muayene etmesi daha cazip..

serkandikici
02/09/2013, 18:17
İyi ustalara lafım yok tabiki ama artık boya öylesine profesyonelce yapılıyor ki (bu araçlar için mükemmel bişey olsa da ustalar için değil) boyayı gözle veya el yoluyla anlamak neredeyse imkansız hale geliyor. Mikron ölçüm cihazları ile yapılan ölçüm sonucunda elime bir kağıt veriyorlarsa amenna neticede dönüp hesap sorma hakkı doğacaktır.. Yetkili servislerde yapılan boya ölçümlerinde çok hatalı sonuçlar çıkıyor ama yinede sanayide bulunan ucuz cihazlardansa yetkili servis ekspertizi yada bu işi profesyonelce yapan yerler tercih edilebilir..

evodrift
02/09/2013, 23:11
aynı olay benimde başıma geldi 2011 haziran ayında izmir birmottan punto evo aldık.4gün önce park halinde iken birisi sol çamurluğu dokunmuş avuç içi kadar göçük var.bende bugün aracı yaptırmaya gittim.sol ön kapıda çok az bir renk ton farkı vardı şüpheleniyordum zaten cihazla baktırdım sol ön kapı boyalı çıktı:(

serkandikici
03/09/2013, 17:06
aynı olay benimde başıma geldi 2011 haziran ayında izmir birmottan punto evo aldık.4gün önce park halinde iken birisi sol çamurluğu dokunmuş avuç içi kadar göçük var.bende bugün aracı yaptırmaya gittim.sol ön kapıda çok az bir renk ton farkı vardı şüpheleniyordum zaten cihazla baktırdım sol ön kapı boyalı çıktı:(

İzmir birmotun vukuatları çoğaldı zaten en az 10kişinin bu şekilde mağdur olduğunu billyorum taşınırken hasarlanan araçları boyayıp satıyolar demekki..

Honor COOPER
03/09/2013, 20:58
Beyler sıfır araba alıyorsanız 2 el sorumlusundan alacaksınız ölçüm cihazını kendiniz kontrol edeceksiniz.
Maalesef bu devirde Babana güvenme lafı boş değil!

orhanjr
11/09/2013, 11:45
araç satılıktır
Fiat Punto Grande 1.3 Multijet Active 2008 Model 23.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 135817727 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2008-model-74.350-km-kazasiz-tertemiz-135817727/detay/)