Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Punto Duologic'in Easy stepnesi saç mı?
Herkese selam ben de punto ailesine katıldım.Şimdilik bir sorun yok..Ancak öğrenmek istediğim konu şu:.Aracıma alırken lpg de taktırdım, ancak stepneyi koymayı unutmuşlar. Bayide çalışan arkadaş stepneyi saç olarak getirdi. Oysa ki aracın jantları alaşım.Herhalde orjinaldir diye düşünüyorum.Koskoca tanınmış bir bayinin böyle basit şeylere tenezül edeceğini sanmıyorum, durumu Tofaş müşteri hizmetlerine ilettim ancak henüz bir cevap alamadım ...alınca sizinle paylaşırım inşallah..
stepneler sac hocam... alaşım stepne koyanı hiç görmedim, duymadım. artık stepne de koyulmuyor ya, tamir setiyle geliyor araçlar.
cihankardes
21/05/2013, 15:55
Hiç bir markada 400-2000 liralık jantı stepne olarak koyacaklarını hiç sanmıyorum :)
Honor COOPER
21/05/2013, 16:07
Hiç bir markada 400-2000 liralık jantı stepne olarak koyacaklarını hiç sanmıyorum :)
Jantın maliyeti firmaya abartı ölçü olmadıkça 150TL yi geçmez misal Linea alaşım jantlarının takımı piyasada 600-700 TL civarı ama maalesef koymuyorlar alaşım stepne! Bir kaç firma hariç.
Vw Golflerin highline'ında alaşım stepne bulunmakta... Çok da önemli değil bence.
Mercedes'lerde stepneler alaşım jant :) Bizim araçlarda ise çelik.
ahmet4646
21/05/2013, 18:58
BMW 5.20 D 2012 model araçta ince bisiklet tekeri gibi saç stepne var :)
biancoangelo
21/05/2013, 21:41
bunuda duydumya gam yemem abi. Arabaya dünya para ver stepne bisiklet tekeri gibi saç stepne e yuuhh
e yuhh
yuhh BMW.... :-)
Kanka bizim ix35 te 225/55/18 lastik ve orjinal jant var stepnede :)
Aracım Evo 1.4 Fire Dynamic ve 185/65/15 lastik ve orjinal alaşımlı jant var stepnede.
bunuda duydumya gam yemem abi. Arabaya dünya para ver stepne bisiklet tekeri gibi saç stepne e yuuhh
e yuhh
yuhh BMW.... :-)
Belki ağırlığı düşünülerek yapılmış bir uygulama olabilir ama net bir bilgim yok.
Aracım Evo 1.4 Fire Dynamic ve 185/65/15 lastik ve orjinal alaşımlı jant var stepnede.
Abi yapma şimdi ortalığı karıştırma bir daha bakıver sen :D
erenemre
22/05/2013, 00:42
eskiden araçların stepneside orjinal jant koyulurdu firmalar maliyetten kısmak için ne yapacaklarını şaşırdılar bizim 93 yılında aldığımız tempra sx a nın stepnesi orjinal alaşımlı janttı hattan satarkende hiç kullanılmadan vermiştik amcamda doğan slx vardı 95 model onunda stepnesi yine orjinal çelik aleminyum alaşımlı orjinal jantlıydı.
biancoangelo
22/05/2013, 09:39
Belki ağırlığı düşünülerek yapılmış bir uygulama olabilir ama net bir bilgim yok.
Abi yapma şimdi ortalığı karıştırma bir daha bakıver sen :D
yerim onun ağırlığını..... Almam Bmw olur biter.
cihankardes
22/05/2013, 14:04
Kanka bizim ix35 te 225/55/18 lastik ve orjinal jant var stepnede :)
Aga onlar üşengeçlikten eline ne geldiyse koymuştur :D iyiymiş yalnız bedava jant bi sıkıntı olursa tak direk devam et.
cihankardes
22/05/2013, 14:07
Jantın maliyeti firmaya abartı ölçü olmadıkça 150TL yi geçmez misal Linea alaşım jantlarının takımı piyasada 600-700 TL civarı ama maalesef koymuyorlar alaşım stepne! Bir kaç firma hariç.
Evet biraz benim cahilliğime bağışlayın :D keşke bize de o fiyata satsalar. En sade jantlar bile tanesi 400 fiat aksesuar sitesinde. (şimdi baktım siteyi de kapatmışlar)
Bence BMW yerden tasarruf için öyle yapmıştır valla ne yalan sölim aracın altından teker indirmekten veya bagajda bi dünya yer kaplamaktansa varsın ince olsun