Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik polisi ve grande punto
bugün artık kesin olarak eminim ki trafik polisleri granda puntoları sevmiyor 1 ay içerisinde 2. kez arabamı cektiler 70+70 otopark parası birde cezaları gelicek daha :(
fındıkzadede bilen bilir bankaya 40 tl yatırcaktım kartı soktum parayı koydum ok derken arabanın cekildini fark ettim katı alana kadar mecbur bekledim iş işten gecti arabamın önünde iki araç arkamda 2 araç bekliyor yanlız benim 4 lüler yanıyor buna ragmen cekilen araç granda punto :wallbash:
geçmiş olsun... araba yakışıklı kıskanıyorlardır :)
bizim burdan cekmişler senin arabanı bende vatan caddesindeyim arka caddemiz fındıkzade :) kuveytin önümü yapıkredinin önümü ?
Kaldırım varsa kaldırıma çıkarın 2 tekerleğini öyle bırakın. Çeksinlerde göreyim.
bizim burdan cekmişler senin arabanı bende vatan caddesindeyim arka caddemiz fındıkzade :) kuveytin önümü yapıkredinin önümü ?
denizbankın önünden cektiler bende cerrahpaşada çalışıyorum
Benim aracı THY B kapısında servis otoparkından çektiler. Sadece turexe ait servislere aitmiş. 70 + 10 tl ile aracı parktan aldım. Ceza gelir mi bilmem...
araba çekilir amenna ama ben artık isyan etme noktasına geldim adam kaldırıma cekiyor yayanın yok hakkını tamamen işgal ediyor saatlerce cıkmıyor kimsenin sesi çıkmıyor ancak belliki atm ye yada bankaya ugramışız dörtlüler yanıyor cam aralık 2 dakkaya gelicez ne diye cekiyorsun önümde arkamda araçlar var puntolor kücük kutu gibi çekimi kolay ugraştırmıyor anında çekiyorlar..
onur1986
20/05/2013, 18:50
Vay cibiliyetsiz herifler..benim de egzotik kırmızı dikkat çekiyo diye onca aracın yanından çekmişlerdi Esenler'de..
barisunye
20/05/2013, 23:06
bugün artık kesin olarak eminim ki trafik polisleri granda puntoları sevmiyor 1 ay içerisinde 2. kez arabamı cektiler 70+70 otopark parası birde cezaları gelicek daha :(
fındıkzadede bilen bilir bankaya 40 tl yatırcaktım kartı soktum parayı koydum ok derken arabanın cekildini fark ettim katı alana kadar mecbur bekledim iş işten gecti arabamın önünde iki araç arkamda 2 araç bekliyor yanlız benim 4 lüler yanıyor buna ragmen cekilen araç granda punto :wallbash:
bu teze bende katılabılırım...şimdiye kadar 5 aracım oldu..bı oncekı 4. aracımdı grande punto..egzotık kırmızı...ben onla çevrildiğim kadar şuan hiçbir aracımla çevrılmedım...her çevirmede çogu araç gecerdı benı alırdı polis....app plakadan aynı gun ıcınde 2 defa cevırmısledı bır keresınde....sonunda app lerde gitti puntoda gitti:)
iyi yönden bakarsak puntiş dıkkat çekıyor demekkı adamlar yakından görmek ıstıyor...ama işi i...e vuryorsa yok app var yok film var ıvız zıvır bahane yapıştır cezayı........
mustafa kaan
20/05/2013, 23:15
arkadaşlar neden birazcıkta hatayı kendinizde aramıyorsunuz da hemen cibiliyetsiz herifler, i...lik yapıyor oluyor sonuç?
erenemre
20/05/2013, 23:19
arkadaşlar neden birazcıkta hatayı kendinizde aramıyorsunuz da hemen cibiliyetsiz herifler, i...lik yapıyor oluyor sonuç?
çünkü polislerin yüzde sekseni öylede o yüzden ..
mustafa kaan
20/05/2013, 23:32
geriye kalan yüzde yirmiye dikkat et
puntohastasi
21/05/2013, 00:51
3- 5 polisin yaptığını tüm polislere mal etmeyelim hepimizin eşi dostu akrabası var polis olan lütfen çoğul kullanmayalım
Polislerin bir kısmının böyle naneler yediği aşikar. Hele ki kendisine memur bey diye hitab ettiniz mi,işiniz bitti. Otoriter baskıyı kurar,ben bu devletin polisiyim diyerek istediğini yaptırmaya çalışırlar..
Ancak tam tersi olarak da,zamanında denk geldiğim çok sevdiğim bir polis abim vardı :) bir keresinde olan bir kazada bana çok yardımcı olmuştu sağolsun.artık karşılıksız olarak böyle şeyler yapan polisler yok denecek kadar az.illa rüşvet,ruhsat arası 50-100-200 TL'ler
erenemre
21/05/2013, 02:22
geriye kalan yüzde yirmiye dikkat et
niye dikkat edecekmişim zaten ayırdım işte yüzde yirmi diye hem onlar bana dikkat etsin ben onlara değil
Park etmenin yasak olduğu yere park ederseniz aracınız çekilir. Polis işini yapmış. Belki diğer araçları çekmemiş olabilir ama bu onların çekilmeyeceği anlamına gelmez. O çekici sizden sonra tekrar gelip diğerlerinide çekecektir. Benim babamda emekli polis ama puntomu çok seviyor :) Birazda hatayı kendinizde arayın derim.
valla dörtlüler yanıyor, cam açık geçici park durumu var adam atm nin önünde... bence burda arkadaşın hiçbir günahı yok. geçen gün küçükbakkalköyde eğitim aldığım kursun camından izliyorum. park yasağı var. polis 5 arabanın tam ortadakini çekiyor. çekerken başka bir araç dörtlüleri yakmış arkasında bekliyor. çekici çıkar çıkmaz diğer araç o boşalan yere arabasını park etti. polisin ekip aracı da hala orda... ben burda polislerde bulurum suçu. iki dakikada o aracı çekmeye uğraşacağına diğer park halindeki araçları çekse o arada zaten arkadaş aracını alacak gidecek. doğal olarak 2 araç boşalmış olacak. bence art niyetli bir yaklaşım... tepkisinde haklı ama maalesef yapılacak birşey yok...
Hata belkide polislerde değil yasak park uygulamasının yapıldığı yerlerde diye düşünüyorum. Banka, elektrik idaresi, sular idaresi ve buna benzer yerlerde 15 dakika en azından izin verilmeli yasaklama düzenlemesi yapılan yerlerde sanki yakınlarında otopark varmışda kimse oraya bırakmıyorda bu yerlerin önüne duruyor sanıyorlar düzenlemenin temeli yok. zaman zaman kişisel sorunlarını işine taşıyan bir toplumuz ya adamın tipi hoşumuza gitmez ya da bindiği arabaya takarız, inşallah bir gün insani değerlerimizi tekrar geri kazanırızda kimse zan altında kalmaz...
polislerin inisiyatiflerini bol keseden kullandığı hatta onların iki dudağının arasında olduğu bir ülkede yaşıyoruz. bu çok yanlış. gerçi bu aileden başlayan bir gelenek. aman abim, canım abim, sen halledersin, çoluğumuz çocuğumuz vss... bu davranış biçimi kültür halini aldığından o aracı görmezden gelmesini bekliyoruz. bu da olmaması gereken bir durum ama biliyoruz ki polis başka aracı çekebilir... tercihini yaparken inisiyatif kullanmıştır. o bakımdan bence suçludur. dediğiniz gibi çekme önceliği kurallarda belirtilmemişse yasalardadır suç.
olay özünde ve genel polis davranışlarına göre bakıldığında bence çekmemliydi... toplumsal ve insani değerler ve birlikte yaşam kuralları kanunları çerçevesinden bakıldığında ise taa aileye kadar inmeliyiz ki bu zaten kendisi bir kısır döngüdür... ancak 70 lik bir ayran masasında tartışılır ;)
fatihhhh
21/05/2013, 11:44
konuyu açan arkadaşı tenzih ederim.
3-5 dk da işi olanların kefyi olarak rastgele yere park etmesine karşıyım.
park yapmak yasak sa yapmayacaksın, hele hele yolu tıkamayacaksın.
git öteye park et, arka sokağa park et.
3-5 adım yürü, biraz yakıt yak ama başkalarını rahatsız etme.
kendini sıkıntıya sokmak istemeyen sorumsuzlar için başkasının sıkıntıya girmesi çok beni çok sinirlediriyor.
bir de hatalı park eden her aracı çek, aradan seçmece 1-2 değil, tüm araçları çek.
hiç taviz verme, zamanla hatalı park etmek diye bir terim olmaz.
sadece_erhan
21/05/2013, 11:50
çekme olayına karşıyım abi, park cezası yazsınlar gerekiyorsa, neden çekiyorlar ki, kabaca 2 araba çekip 150-200 toplam ceza yazacaklarına aynı sürede 100 araca park cezası yazıp 15000-20000 tl ceza yazabilirler diye düşünüyorum.
benim arbabami cekdiler oto parka gitdim kardesimle araci alacam cizik var kapida alayina gideri yapdik ekip geldi filan geldi hem parayi hemde arabayi aldim olay gaziosmanpasada oldu cunku sahde makbuz yaziyorlar arkadaslar :)
denizbankın önünden cektiler bende cerrahpaşada çalışıyorum
nasipse birgün yüzyüze tanısıp bir çay kahve içelim migrosun yanındayım hemen
Park etmenin yasak olduğu yere park ederseniz aracınız çekilir. Polis işini yapmış. Belki diğer araçları çekmemiş olabilir ama bu onların çekilmeyeceği anlamına gelmez. O çekici sizden sonra tekrar gelip diğerlerinide çekecektir. Benim babamda emekli polis ama puntomu çok seviyor :) Birazda hatayı kendinizde arayın derim.
ARKADAŞLAR BEN BU KONUYU POLİSLERİ KÖTÜLEMEK MAKSADI İLE AÇMADIM ..
Ancak ortada bir gerçek varki bu çekim işlemini yapan polis arkadaşlar diger sedan arabalar ile ugraşmak istemiyor ve dişine kolay gelen bizimki gibi kücük araçları 2 dakka dan kısa sürede kaldırıp götürebiliyor ispark larda bile 15 dakkayı aşmamak şartı ile müsamma gösterilir iken atm önünde 4 lüleri yakılı halde cam aralık bir araçın bariz sahibin orda olduğu anlaşılan bir aracın çekilmesinde art niyet vardır arkamda ve önümde 2 araç var 4 lüleri yanmıyor sedan araçlar park yasağı olan yerde uzun süreli park halindeler bunlara dokunulmuyor benim aracıma dokunuluyor. bu yapılan haksızlık alınan para bana göre HAKSIZ KAZANÇ diyeceksinizki o parayı polismemuru arkadaşmı alıyor hayır ama otoparkta aracım 15 dakka dahi beklemedi ama 60 tl otopark parası alındı :ranting2:
konuyu açan arkadaşı tenzih ederim.
3-5 dk da işi olanların kefyi olarak rastgele yere park etmesine karşıyım.
park yapmak yasak sa yapmayacaksın, hele hele yolu tıkamayacaksın.
git öteye park et, arka sokağa park et.
3-5 adım yürü, biraz yakıt yak ama başkalarını rahatsız etme.
kendini sıkıntıya sokmak istemeyen sorumsuzlar için başkasının sıkıntıya girmesi çok beni çok sinirlediriyor.
bir de hatalı park eden her aracı çek, aradan seçmece 1-2 değil, tüm araçları çek.
hiç taviz verme, zamanla hatalı park etmek diye bir terim olmaz.
benide konuya dahil edebilirsin yanlış yere park ettimi kabul ancak istanbul aksaray fatih capa bu bölgelerde yaşıyanlar bilir buralarda ara sokak hatta sokak ve kaldırım kavramı yoktur buralarda insanın araçının olması suçtur günahtır buralarda kücücük arsalara 50 60 araç sıgdırmayı beceren otopark mafyaları hakimdir taksimde bile araç park edecek yer bulursunuz ancak burada bulamassınız ...
nasipse birgün yüzyüze tanısıp bir çay kahve içelim migrosun yanındayım hemen
migrosun yanında ne iş yapıyorsun kardeşim bir akşam cayını içmeye ugramak isterim
zaten trafik vakfı gelirlerinin nereye harcandığı ne alındığı nasıl takip edildiği muamma... bildiğim kadarıyla vakıf gelirleri denetimden muaf...
İstanbul Trafik Vakfı mı? Araç Çekme Mafyası mı? (https://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=90997)
Trafik Vakfı’nın geliri ne kadar? - Cengiz SEMERCİOĞLU - Hürriyet (https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22576180.asp)
Trafik Vakfı'nın paraları nereye gidiyor (https://www.odatv.com/n.php?n=trafik-vakfinin-paralari-nereye-gidiyor-2604131200)
Ataköy Gazetesi (https://www.atakoygazete.com.tr/hb130505.html)
Devlet vatandaşına hız tuzağı kurar mı - Yalçın BAYER - Hürriyet (https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/23120201.asp)
bu haberler sadece örnek. dolayısı ile polisi akkaşık olarak görmek çokta doğru değil. dünya kadar yanlış uygulamanın mafaytik uygulamaları gerçekleştiirecceksin onca çekilmesi öncelikli araç varken arkadaşın dörtlüleri yanık sahibi yakınında camı aralık aracını çekeceksin... kusura bakmayın çok kurallara uyan düzgün bir teşkilat olsa inanın gereğini yapmışlar helal olsun diyeceğim ama burada kolaycı ve art niyetli yaklaşımları çok aşikar...
tuncaykcd
23/05/2013, 20:54
Bugun bir polisle bu durumu tartistik.trafik polisligi makbuz kesmeye dondu cok yakinda herkes duruma karsi cikacaktir bolunmus yolda hz limitini 50 yapmislar seyyar radar ikaz yok kes cezayi gonder adrese 56hiz ile 166 tl ceza odedim hakkimi helal etmiyorum bu firsatcilara.devlet yolu buldu boyle acik macik kkalmaz
Benim aracı THY B kapısında servis otoparkından çektiler. Sadece turexe ait servislere aitmiş. 70 + 10 tl ile aracı parktan aldım. Ceza gelir mi bilmem...
Yok hocam ceza gelmez ama B kapısında yada Thy de işin olunca shellin arkasındaki isparka bırak gün boyu 5 tl kafan rahat olur
barisunye
24/05/2013, 18:56
bencede artık buyuk bir kaynak olarak gorulmekte trafık cezaları....malıye benım bıldıgım illerede gelir kotası koyuyor dolması gereken..bellı bır butce sağlanması lazım....
aracınızın plakası bulunduğu bölge dışı bir plaka ise o zamanda o aracı çekiyorlar örnek verecek olursak çorluda z,p gb plaka çerkez u,t ile başlıyor ortası ve çekiciler öncelikle yabancı plakalı araçları topluyorlar benim gördüğüm bu şekilde. sonra eğer hatalı varsa onları topluyorlar benim gibi park yapılmaz tabelası altına araç bırakanlarınkini :)
mikili17
04/09/2014, 16:11
Kaldırım varsa kaldırıma çıkarın 2 tekerleğini öyle bırakın. Çeksinlerde göreyim.
ister iki ister dört tekerlek kaldırımda olsun,
direğe veya ağaca sıfır olsun affetmiyor adamlar.
gözümün önünde yandan direğe sıfır, iki tekerleği de kaldırımdaki woswosu çekti adam. öyle bir inat etti ki çekmek için, diğer çekicideki arkadaşı "hay senin yapacağın işe dedi"
ancak bu kadar olur.
alivepro
04/09/2014, 20:49
Benim evimin önünden çektiler sizinki yine cadde üstü :) otoparka indirmeden yakaladımda sadece 70 tl ödeyerek kurtardım yoksa bide ceza yiycektik.
fatihhhh
08/09/2014, 16:28
ben de kayseri merkezde ucuz 1 otelde 1 gece konaklamıştım.
otele geldiğimde gece 23,00 tü ve bomboştu.
ertesi sabah bir uyandım, şehrin göbeği, vızır vızır işliyo trafik ve benim arabam yok!.
ilk çalındı mı diye düşündüm,
sonra çekildiğini anladım.
kayserinin yabancısıyım.
otoparkı buldum, cezamı ödedim,
çok saygılı ve sevyeli diidm.
görevliler nerdeyse beni öpeceklerdi. bunca yıldır bu işi yapıyoruz,
böyle sorunsuz, problemsiz ve uyumlu bir insanla ilk defa karşılaştık diye.
yani benim park ettiğim yeri görseniz, arabamı çekmemeleri suç olurdu,
kurallara uymayı öğrenmemiz gerekiyor artık.
puntolEVOli
10/09/2014, 23:16
Geçen haftada benim arabamı çektiler ara sokaktan hemde araç park yasağı olmayan ve araç trafiğini engellemeyen yerden
"Sokak" olarak geçen yerden araç mı çekilir dedim orası sokak değil dedi makbuza sokak diye yazmış
Hakkımı helal etmiyorum haram zıkkım olsun dedim 70TL çekici + 10TLotopark ödedim çıktım 80TL de trafik cezası göndermişler.