PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakım için gittiğimde başıma gelenler.

SaLDo
16/05/2013, 19:09
Selam arkadaşlar. Servis bölümünde aracıma ağır bakım yaptıracağımı söylemiştim .

Sizden bir takım öneri bekliyorum . Öncelikle aracımı çok seviyorum. Aracıma baktığınızda sizce kaç km dir?
https://b1302.hizliresim.com/16/s/kfuhu.jpg

Ben aracı 105.000 Km de aldım ve şuan 126.000 Km. Bugün servis kontrollerinde aracımın aslında 234.500 Km olduğunu öğrendim. Gerçekten çok üzgünüm şuanda. Aracı satmaya kalksam zor satarım. Kimse km den dolayı yaklaşmaz. 2 sene(24 ay) bir borcum kaldı araca ayda 540 ödüyorum. Aracımda hiç bir büyük kaza yok.

Ve bugün ki kontrolde motorumda en ufak bir sorun yokmuş. Aynı şekilde turbosunda da. Yani aşağıdaki bakımlar yapıldığı taktirde ve düzenli olarak 10 bin bakımına gittiğim taktirde uzun yıllar sürebilirmişim.

Aracımda;

Park sırasında demir dubaya çarpma sırasında ön tampon değişti
Aynı anda da sol ön çamurlukta çok ufak 5 cm falan bir işlem yapıldı.
Birde geçen ayda konusunu açtığım , 6 kattan aracımın üstüne mermer düştü bagajdan öne doğru 15 cm kadar boya var. Göçen yer de 20 cm capında köşe kımsında. (çok ağır bir işlem değil)

Ve son olarak km vukaatı.

Bugun serviste genel ağır kontrolleri yaptırdım ve aracıma 3.400 Tl (indirim yapılacak sanırım düz 3 bin TL olur) 10 taksit şeklinde fiyat aldım. Şimdi araca bu masrafları yapıp hiç satmadan kullanmak istiyorum.

Araca periyodik 240.000 km bakımı yapılacak.
-Aklınıza gelen tüm filtreler
-Karter değişimi
-Baskı balata-
-Triger zinciri değişimi
-Klima hava filtresinde bir hortum mu ne var o değişcekmiş.
-Ön arka fren diskleri
-Sol ön davlumbaz
-Motor yağı
-Motor temizliği
-Ön takozlar
-Ön arka amortisör değişimi
-Polen filtre değişimi ve akla gelen diğer bakımlar. Net yapılan işlemleri yarın fatura elime geçince yazacağım.

Evet yorumlarınızı bekliyorum.

ibrahim06
16/05/2013, 19:31
Kilometreyi kafaya fazla takmayın. Motor sağlamsa sorun yok.Türkiyedeki 2. ellerin nerdeyse tamamının kmsiyle oynuyorlar.Satacakken kmsinin fazla olduğunu bilseler bile alanların bazıları yeterki km ekranda düşük olsun diyor.Şuan eşime 2000-2005 arası otomatik vites bakıyorum. Baktığım ilanların çoğunun kmsinin yalan olduğunu seziyorum.Merak etmeyin satılmayacak araba yok.1 lira aşağı verirsiniz gene satarsınız.

SaLDo
16/05/2013, 19:34
Abi sadece km yi kafaya takıyorum onun dışında motor taş gibi zaten aracta diri. Yapılan masrafta zaten benim keyif masrafım. Bakımlı olsun içim rahat etsin diye.

byspayn
16/05/2013, 19:36
Türkiyedeki zihniyete hangi küfrü etsek az. Araç ne kadar temiz olursa olsun kmsine baktıktan sonra araçtan soğuyan insan çok olduğundan insanlar mecburen km düşürttürmek zorunda kalıyorlar.

Radiance
16/05/2013, 21:04
Geçmiş olsun. Bence aracınızdan fazla şikayetiniz yoksa kullanmaya devam edin. 17-18 bine satıp aynı fiyatlara sorunsuz ve içinize sinecek araç bulabilir misiniz ? en azından dizel punto bulamazsınız gibi geliyor. Bakım masrafı olarakta karter fiyatını bilmiyorum ancak saydığınız işlemler için 3000 lira çok gibi geldi.

tab
16/05/2013, 21:17
Kime yaptıracaksanız. kalem kalem yedek parçayı çıkarttırın tam adıyla ve yedek parça koduyla çevrende lancia veya opar yedek parçası satan yedek parça firmasından tek tek fiyat alınız. Önce acil düşündüğünüz bakımları yaptırın. yada fiatcı ustalardan işçilik fiyatı isteyin. Triger zinciri değiştirirken usta motor karterini, yağ pompasını ve soğutma suyunu boşaltacak. triger zinciri değiştirirken:motor yağı+yağ filitresi+yağ pompası contası+antifiriz ve saf su+karteri yapıştırmak için sıvı conta+karter tapası alacaksınız. Baskı balata değişimi:baskı balata takımı (dizel için)+Baskı balatanın bastığı aynayı kesin iyi kontrol edilmesi gerekir. Gerekirse tornada tozunu aldır Bu iki bakım zamanı 1 gün sürer genelde geriye kalan bakımlar 1-2 saat sürer

SteinGP
16/05/2013, 21:17
Aracı galeriden mi aldınız? Eğer galeriden aldıysanız herşeyi yaparlar. Geçen hafta Fiat Ducato aracımızı sattık. Alan arkadaş tekrar aracın ilanını koymuş. Araç şirket aracıydı, ilanda şirket aracı değildi yazıyor, araçta 3 parça boya 1 tanede değişen vardı, araç tertemiz boya vs. yok yazıyor. Daha neler neler :)

shellcininabisi
16/05/2013, 21:25
bence bu KM ile oynama olayına YARGI yolu açılıp çook büyük cezalar verilmeli hatta abartıyor olabilirim ama NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN işlem yapılmalı bence hem yaptırana hem de yapana...

Merruse
16/05/2013, 21:27
Bence km yi kafaya takmaya hic gerek yok. Benim arabamda 200 bin km de.. Calistigi surece umurumda bile olmaz. Olurda bozulursa da bakarim hal caresine. Cok cok kafam atarsa atarim sandik motoru ustune binmeye devam ederim.

3 bin liraya kisaca cus diyorum. Komple motor 6 bin lira yahu. Naapmis o servis oyle...

SAHİBİNDEN SATILIK SIFIR MOTOR 1,3 MULTİJET DİZEL - İlan ve alışverişte ilk adres sahibinden.com' da - 123078570 (https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-sahibinden-satilik-sifir-motor-1,3-multijet-dizel-123078570/detay/)

tunalent
16/05/2013, 21:39
bu bir dolandırıcılık suçudur .bir avukat tanıdığınız varsa sorun bilgi alın

tunalent
16/05/2013, 21:41
bence bu KM ile oynama olayına YARGI yolu açılıp çook büyük cezalar verilmeli hatta abartıyor olabilirim ama NİTELİKLİ DOLANDIRICILIKTAN işlem yapılmalı bence hem yaptırana hem de yapana...

zaten yapılıyor dolandırıcılık suçuna giriyor bir galerici büyük ceza almıştı para vererek davadan vaz geçirtmişlerdi müşteriyi ..

SaLDo
16/05/2013, 22:05
Galericiden almadım. Sahibinden aldım. Ama sahibini aramadım çünkü o yapsa bile suçu daha önce aldığı servise atacaktır.

Ben aracımdan memnunum. Zaten şu son masraflar dışında geçtiğimiz 1 yılda bana masraf çıkarmadı. Mazotu koyup gezdim.

Şu son masrafta ise çıkan masraf bana ucuz geldi. Çünkü İstanbulda mailleşmediğim servis kalmadı ve sadece şu 3 işlemler için benden 1500'ün altında rakam isteyen olmadı:

Triger
Periyodik bakım
Baskı balata

Ancak benim aldığım 3 binlik fiyatın içinde araç sil baştan bakımda. Telefonda bunları söylediler,yarın fatura çıkınca kalem kalem yazacağım zaten.

Bu yargı işinide araştıracağım. Aracı aldığım km belli,en son muayeneye girdiğim zaman belli. Oluru varsa mahkemede hakkımı arayacağım. Zaten aracın kullanıcıyım satmak istemiyorum. Ama benim içim nasıl yandıysa bana bunu yapanlarında yansın istiyorum.

tab
16/05/2013, 23:33
Araç muayenede sorun yaşayabilirsiniz. Eğer muayene kilometresinden düşük ise aracın cezası var diye biliyorum araç muayeneye almıyorlar.

SaLDo
17/05/2013, 00:00
Araç muayenede sorun yaşayabilirsiniz. Eğer muayene kilometresinden düşük ise aracın cezası var diye biliyorum araç muayeneye almıyorlar.

Muayeneyi geçtiğimiz kasımda yaptım herhangi bir sorun çıkmadı.

tayfux
17/05/2013, 00:48
3000 lira çok hocam o ne öyle..ayrıca ben aracınızın 17-18 bin değil 19 binlira civarı edeceğini düşünüyorum..satarken sattığınız kişiye açık açık söylersiniz olur biter..zaten İstanbulda çekilmemiş araç mı kaldı..sıkmayın canınızı..

SaLDo
17/05/2013, 01:08
Bu arada abim katip,yakın bir avukat arkadaşına danıstı ve mahkemeye vermeye karar verdik. Aracın düşürüldüğü tarih belli ve suç teşkil ettiğinden mahkemeyi kazanmam %100.. Ama 1 sene ama 2 sene farketmez. Mağdur olduğum pararayı tazminatı ile geri alabilir mişim.

21.750 aracı aldığım fiyat
bu son cıkan masraflarla beraber bana giren

25 bin TL

Önce satın aldığım kişiden bu meblayı talep edicem vermezse sürünsün dursun. ben hem mahkeme sürecinde araca binmiş olcam hemde paramı geri almış olacağım.

Hayırlısı artık

omer06
17/05/2013, 03:02
çok sevindim böle sonuçlanmasına

Ziyaretci046
17/05/2013, 03:23
izmire gel daha hesaplı halledellim yaptırcaksan eğer 3000tl fazlaa ;)

SaLDo
17/05/2013, 07:03
izmire gel daha hesaplı halledellim yaptırcaksan eğer 3000tl fazlaa ;)

Teşekkürler :) Ama beni dolandırandan fazlasıyla alacağım için problem yok.

biancoangelo
17/05/2013, 10:26
Geçmiş olsun dostum...

messi78
17/05/2013, 10:29
Dizel motorun ömrü benzinli motordan uzundur. Bence motorda bir problem yoksa uzunca bir süre bakımını yaptırdığınız taktirde binebilirsiniz. Ayrıca kişiyi mahkemeye verdiğinizden ve hakkınızı aradığınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum.

ametist
17/05/2013, 11:22
25000 falan alamazsınız. haksız zenginleşme ( ya da böyle bir şey, tam tanımı hatırlamıyorum) diye bir olay var bizdeki hukukta... öyle amerikadaki gibi tazminatlar isteyemiyor, isteseniz de zaten alamıyorsunuz. en fazla km düşürüldüğü için olan kaybınızı alırsınız, o da emsal km deki araç için ödenecekten fazla ödediğiniz kısmı, gösterge faiz üzerinden hesaplanacak farkıyla alırsınız ki o da en fazla bir kaç bin lira tutar.

Castell
17/05/2013, 11:25
Kimseye güven yok arkadaş..... galeriden alsan bi dert almasan bi dert sahibinden de alsan bi dert almasan bi dert..... Geçmiş olsun dostum.....

Honor COOPER
17/05/2013, 12:40
Bence bu masrafa hiç girmeyin önce aldığınız kişiyi arayın durumu ve mahkeme olayını anlatın verdiğiniz parayı talep edin. Olumsuz sonuç çıkarsa geçici bir bakım yaptırırsınız.

ametist
17/05/2013, 15:51
"" alırken aklınız nerdeydi? yetkili bir servise arabayı götürmüş olsanız kilometresinin oynanmış olduğunu zaten almadan anlayabilirdiniz, ama yapmamışsınız... noterde altına imza attığınız kağıtta "baktım, gördüm, inceledim, olduğu gibi kabul ediyorum, sorumluluk benim" anlamında yazılar yazıyor, okumadınız mı?"" diye sorsa hakim mahkemede , ne cevap verilecek?
hasılı kelam, arabayı aldığınız kişiyi aramak vs sadece zaman kaybı, adam " yok kardeşim, servis kaydında hata vardır, benim arabamda oynama yok" dese ne diyeceksiniz? . bir musibet bin nasihatten iyidir, derler. hepimize ders olsun.

SaLDo
17/05/2013, 21:08
"" alırken aklınız nerdeydi? yetkili bir servise arabayı götürmüş olsanız kilometresinin oynanmış olduğunu zaten almadan anlayabilirdiniz, ama yapmamışsınız... noterde altına imza attığınız kağıtta "baktım, gördüm, inceledim, olduğu gibi kabul ediyorum, sorumluluk benim" anlamında yazılar yazıyor, okumadınız mı?"" diye sorsa hakim mahkemede , ne cevap verilecek?
hasılı kelam, arabayı aldığınız kişiyi aramak vs sadece zaman kaybı, adam " yok kardeşim, servis kaydında hata vardır, benim arabamda oynama yok" dese ne diyeceksiniz? . bir musibet bin nasihatten iyidir, derler. hepimize ders olsun.

Aklım firardaydı :) Bunun hesabını kimse bana soramaz. Ben sonuna kadar haklıyım arkadaşım. Fiat servis kontrol için çok para talep etti ,ustama götürdüm. Km ile oynanmışsa bu bir dolandırıcılıktır. Noterde ne kadar yazsada bu durum farklıdır. Araçta zaten problem yok ki. Km' si ile oynanmış ve bu durum tutuklu yargılanmaya kadar gider.

ametist
17/05/2013, 21:41
Aklım firardaydı :) Bunun hesabını kimse bana soramaz. Ben sonuna kadar haklıyım arkadaşım. Fiat servis kontrol için çok para talep etti ,ustama götürdüm. Km ile oynanmışsa bu bir dolandırıcılıktır. Noterde ne kadar yazsada bu durum farklıdır. Araçta zaten problem yok ki. Km' si ile oynanmış ve bu durum tutuklu yargılanmaya kadar gider.

üstadım, ben sizi haksız bulmuyorum, aksine tamamen haklısınız. mamafih "devletin dili yazıdır" derler. elinizde herşeyi kabul ettiğinize dair bir evrak var. adamı mahkemeye verdiniz diyelim, hadi diyelim ki savcılığa suç duyurusunda bulundunuz ve kabul etti, davayı açtı. adam geldi karşınıza "ben yapmadım ki, kendi yapmış, haberim bile yok" ya da tam tersini söyledi "ben zaten durumu söyledim, bu yüzden arabamı da piyasasından bin lira ucuza verdim, şimdi numara yapıp haksız kazanç sağlamaya çalışıyor, işte evrak da burada, her kusurunu bilerek aldım diye imzası var" dese, istediğiniz kadar haklı olduğunuzu bağırın, bir şey olmayacaktır. ne yazık ki bu böyle, hukuk da yazılı kurallardan, olaylardan yola çıkarak kanı oluşturur. sonuçta eğer adamın bunu yaptığına dair somut kanıt " ne zaman, nerde, nasıl, kim yaptı" deliliniz yoksa gerisi varsayımdır. onun bunun dolduruşuna gelmeden önce lütfen ne demek istediğimi bir kez daha düşünün.

SaLDo
17/05/2013, 21:46
üstadım, ben sizi haksız bulmuyorum, aksine tamamen haklısınız. mamafih "devletin dili yazıdır" derler. elinizde herşeyi kabul ettiğinize dair bir evrak var. adamı mahkemeye verdiniz diyelim, hadi diyelim ki savcılığa suç duyurusunda bulundunuz ve kabul etti, davayı açtı. adam geldi karşınıza "ben yapmadım ki, kendi yapmış, haberim bile yok" ya da tam tersini söyledi "ben zaten durumu söyledim, bu yüzden arabamı da piyasasından bin lira ucuza verdim, şimdi numara yapıp haksız kazanç sağlamaya çalışıyor, işte evrak da burada, her kusurunu bilerek aldım diye imzası var" dese, istediğiniz kadar haklı olduğunuzu bağırın, bir şey olmayacaktır. ne yazık ki bu böyle, hukuk da yazılı kurallardan, olaylardan yola çıkarak kanı oluşturur. sonuçta eğer adamın bunu yaptığına dair somut kanıt " ne zaman, nerde, nasıl, kim yaptı" deliliniz yoksa gerisi varsayımdır. onun bunun dolduruşuna gelmeden önce lütfen ne demek istediğimi bir kez daha düşünün.

Kardeş ben o kadar cahil bir insan değilim. Elimde km nin 2011 yılında değiştiğine dahil kapı gibi belge var. Servis onaylı. 2012 Kasım'da da aracın 117 bin km de muayene olduğu belgeside var. Yani ben yapmadım sen yaptın demesi mümkün değil. Ek olarak tekrar belirtiyorum,noterde yazıyor bu söyledikleriniz ancak kendisi bana ayıplı malı dolandırarak satmıştır. Bunu sonradan farketmek,kazanamazsın anlamına gelmez. Ben bu yazdıklarımı aklımdan uydurmuyorum. Abim adliyede katip,ve bir çok avukat arkadaşı var. Gelsin açalım dava bitirelim bu işi diyorlar. Belge var kanıt var:)

SaLDo
17/05/2013, 22:06
Araç bakımdan çıktı işte toplam masraf:

Selenia Yağ: 82 TL
Buji ısıtma: 44 TL
Rot mili: 42 TL
Takozlar: 126 TL
Balata temizleme: 7 TL
Muhafaza yan: 109 TL
Hava filtresi: 14 TL
Rulman gergi: 97 TL
Davlumbaz: 102 TL
Arka amortisör: 259 TL
Eksantirik kit: 178 TL
Dizel karbon temizleme: 14 TL
Sensör temizleme: 12 TL
20 ml motor iç temizleyici: 20 TL
Contalar 59 TL ve 35 TL
Karter: 235 TL
Kompresor kayısı: 58 TL
Ön firen diski: 195 TL
Polen filtre: 12 TL
yağ filtresi: 10 TL
Yakıt filtresi: 66 TL
Fren balata arka: 146 TL
Triger: 260 TL
Ön süspansiyon 110

vs vs yazmaktan yoruldum daha cok var. :)aklınıza gelebilecek tüm ağır bakımları yapıldı ve totalde 3.100 TL tuttu. Ömürlük bir bakım oldu. Olası bir elde kalması sonucunda aracı uzun yıllar sürmek adına bu bakım gerekliydi:)

Bunun 850 Lirası işçilik..

Saygılar.

CoachK
17/05/2013, 22:14
Araçları ikinci el almadan önce servise göstermekt fayda var. Ben yerinde olsam sandık motor alırdım...

ametist
18/05/2013, 00:31
Kardeş ben o kadar cahil bir insan değilim. Elimde km nin 2011 yılında değiştiğine dahil kapı gibi belge var. Servis onaylı. 2012 Kasım'da da aracın 117 bin km de muayene olduğu belgeside var. Yani ben yapmadım sen yaptın demesi mümkün değil. Ek olarak tekrar belirtiyorum,noterde yazıyor bu söyledikleriniz ancak kendisi bana ayıplı malı dolandırarak satmıştır. Bunu sonradan farketmek,kazanamazsın anlamına gelmez. Ben bu yazdıklarımı aklımdan uydurmuyorum. Abim adliyede katip,ve bir çok avukat arkadaşı var. Gelsin açalım dava bitirelim bu işi diyorlar. Belge var kanıt var:)

ne güzel o zaman, umarım hakettiğinizi alırsınız. ama siz yine de bir sonraki alışverişinizde servise o isteği "çok" parayı verin de sonradan siz ve arkadaşlarınız bu kadar yorulmayasınız.

SaLDo
18/05/2013, 00:58
ne güzel o zaman, umarım hakettiğinizi alırsınız. ama siz yine de bir sonraki alışverişinizde servise o isteği "çok" parayı verin de sonradan siz ve arkadaşlarınız bu kadar yorulmayasınız.

Valla ilk arabam olduğu için yaşımın vermiş olduğu heyecana kapılmıştım. Aslında servisin istediği parayı da vermeye gerek yokmuş. Sadece bakım kartını rica ettirip baksak bile görecekmişiz. Ama nerden bileceğiz ki. Hayırlısı artık bakalım mahkemeden ne sonuç çıkacak. P.tesi başvuruyorum.

sundown
18/05/2013, 13:25
küfür ettim okurken

alixxx
18/05/2013, 14:31
Valla ilk arabam olduğu için yaşımın vermiş olduğu heyecana kapılmıştım. Aslında servisin istediği parayı da vermeye gerek yokmuş. Sadece bakım kartını rica ettirip baksak bile görecekmişiz. Ama nerden bileceğiz ki. Hayırlısı artık bakalım mahkemeden ne sonuç çıkacak. P.tesi başvuruyorum.
Detaylı expertiz yapıp sözle öğrenmek istediğinizde bunun ücreti 100-150 tl gibi birşey olurken bunu belgeletmek istediğinizde 300-350 Tl yi buluyor bu da az para değil. Evet verilse iyi olurdu fakat öyle olsa böyle olurdu gibilerinden sohbetler yerine bence bu konuya daha ılımlı yaklaşılmalı ve bir kere olmuş olan bu yüzden hukuki yoldan kazanımınız olacaksa bencede açın davayı. Kafanızada takmayın şimdi kaybedilen 2000-3000 Tl olsa bile hayat uzun yaşınızda genç daha çok kazanırsınız kafaya takılmaya değmez bence.

ferdigokhan
18/05/2013, 16:24
Geçmiş olsun dostum baştan sona okudum :(

ecosi26
20/05/2013, 09:04
Maalesef bu gibi durumlarla hepimiz karşılaşıyoruzdur. Artık olan olmuş yapacak bişey kalmamış, tabiki hukuk yolu açıktır hakkınızı arayın tabiki mutlaka, bundan sonra daha dikkatli olmak lazım ikinci el araba alırken ben genelde sahibinden com da aynı yıl olan araçların km lerine bakıyorum ona göre karar veriyorum bir nebzede olsa ortalama bir rakam buluyorum dikkatli olmak lazım geçmiş olsun inşallah bir daha olmaz...

SaLDo
25/05/2013, 02:49
Önce suç duyurusunda bulundum. En geç 2 aya kadar mahkeme açılır. Bilir kişi beni haklı bulursa karşı taraf dolandırıcılık suçundan yargılanacak. Ardından da tazminat davası açacağım.