Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankarada kırmızı ışıkta sağa dönme serliği saçmalığı
arkadaşlar araç kullanmaya yeni başladım baya da geliştirdim kendimi 2 haftada. fakat şu ankara trafiğindeki bazı kendini bilmezlerin sağa dönüşlerde beni kırmızı ışıkta geçmem için korna selektör vb. tacizde bulunmaları canımı sıkıyor. bahsettiğim sağa yeşil ok yanan yerler değil. direk bildiğin araçlara kırmızı yanıyor, sağdaki yolda ise yayaya yeşil yanıyor buna rağmen millet kırmızı ışıkta sağa dönüp gazlıyor.
nedense ankarada kırmızı ışıkta sağa dönmenin ser olduğunu düşünen, bunun çok normal olduğunu sanan insanlar mevcut. özellikle etimesgut sincan batıkent civarı yerlerde. (ümitköyde hiç denk gelmedi) başka şehirlerde buna hiç denk gelmedim.
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Selamlar.bende bi Ankaralı olarak bahsettigin olaya sinir oluyorum..
Saga donus icin isik yoksa eger arkamdaki adam istedigi kadar sellektor korna takilsin kafasina gore..
Cok ileri gidersede arabadan iniyorum isigi gosteriyorum elimle susuyo :)
Sağa donus isigi varsa ben orada saga durmam ama ben saga doneceksem onumde donmeyecek biri durduysa biktirana kadar kornada caliyorum sellektor de yapıyorum.az ileri aliyo ve yanina durup soyluyorum yaptigi hatayi.
Saga donus isigi yoksa arkandakini sallama yani :D
ankara'da tarfik farklı biçim de....
haftasonu geleceğim eşim sen kullan dedi :P
İstanbulda trafik çok ama saygılılar, Ankarada malesef bu saygı yok :(
fotobelit
15/05/2013, 10:56
Bence oraya sağa dönüş için ışık konmalı..
EvoKoray
15/05/2013, 12:17
çoğunda kırmızı-yeşil renk körlüğü var :D
aynen bende bu konudan şikayetcıyım bı gun bırısını o lambalara yapıstırcam gecenlerde karsıyaka mezarlıgına gıttım orada bıle trafık vardı bı adamı dovmemek ıcın zor tuttum kendımı
Sağa dönüş ışığı yeşil yansada yaya gecitinde kırmızı yanar dikkat ediniz.
AYTEK AYDIN
15/05/2013, 16:58
Ben böyle trafik ışıklarında bekliyorum, arkadaki tepinsin dursun
onur1986
15/05/2013, 17:07
bana da geçen hafta Ankara'ya giden bi arkadaşım bu olaydan bahsetmişti.İstanbul'un trafiğinden hiç şikayetçi olmayalım Ankara'da hiç trafik lambasına bile dikkat etmiyolar herşey ser demişti =) haklıymış demek ki..
Sol şerit 60-70 km
orta şerit 60-70 km
en SAĞ ŞERİT hız şeridi 100-110 km
Ankara böyle bir yer işte
shellcininabisi
15/05/2013, 17:50
trafikte arkadakini pek sallama istediği kadar korna sellektör yapsın.. O ONUN SORUNU...
SAĞ ŞERİTTE 5O ile giderken sellektör yediğimi bilirim ben Ankarada okurken.
cihankardes
15/05/2013, 18:31
Sol şerit 60-70 km
orta şerit 60-70 km
istanbul için bu listeye "emniyet şeridi 200-220 km/s" ekleyebiliriz :)
Allah'tan İzmir hala temiz.
ibrahim06
15/05/2013, 18:40
Evet Ankarada bu çok yaygın.Diğer yaygın olan şey sinyalsiz şerit değiştirme.Şehirden şehire ufak farklılıklar olsa da genelde aynı. 5 büyük şehirde de araba kullandım. Birinde bir hata ön plandayken bir başkasında başka bir hata ön planda. Maalesef kaçış yok.
biancoangelo
15/05/2013, 23:52
İstanbuldan bin katlı iyidir Ankara.... En azından yoldan kafa çıkaran arabalarımız yok. (Taliden Ana caddeye çıkarken)..
benimde en çok şikayetçi olduğum konu hatta geçen sene bu konuyla ile ilgili bir konu olmuştu. böyle durumlarda arkamdan hep kornaya basıyorlar bir bakıyorum ya taksici yada şahin-doğancı. sağa dönmeyi bırakın yoluma düz devam edeceğim ışıkta taksici arkamdan kornaya basıyor kafasını camdan çıkarmış geç birşey olmaz burada kamera yok diye. Benim şöyle bir izlenimim var Ankara trafiğinde kurallara riayet etmeyen şöför grubunu sıralarsam 1.taksiciler 2.şahin-doğancılar 3.dolmuşcular. hele bu aralar dolmuşculara kıl oldum sağ şeritten normal hızla gidiyorum adam arkamdan korna sellektör yapıyor. başka zaman ben dolmuşun arkasından gidiyorum ne yol verme var adamın nede arkasına bakıp kendinden küçük aracı taktığı yok. İnsanlar birbirine karşı aşırı saygısız kuralları takan kişi çok az zaten onlarda ümitköy çayyolu gibi semtlerde oturan kişiler.
smartmavi
16/05/2013, 04:27
ankara'da yol dağılımını anlamış değilim.
bknz. atatürk bulvarı, sıhhiye trafik ışıkları= hayatımda gördüğüm en dandik ışıklandırma profili
smartmavi
16/05/2013, 04:31
arkadaşlar araç kullanmaya yeni başladım baya da geliştirdim kendimi 2 haftada. fakat şu ankara trafiğindeki bazı kendini bilmezlerin sağa dönüşlerde beni kırmızı ışıkta geçmem için korna selektör vb. tacizde bulunmaları canımı sıkıyor. bahsettiğim sağa yeşil ok yanan yerler değil. direk bildiğin araçlara kırmızı yanıyor, sağdaki yolda ise yayaya yeşil yanıyor buna rağmen millet kırmızı ışıkta sağa dönüp gazlıyor.
nedense ankarada kırmızı ışıkta sağa dönmenin ser olduğunu düşünen, bunun çok normal olduğunu sanan insanlar mevcut. özellikle etimesgut sincan batıkent civarı yerlerde. (ümitköyde hiç denk gelmedi) başka şehirlerde buna hiç denk gelmedim.
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
hayatımda böyle gerizekalı bir uygulama görmedim...
atatürk bulvarı kuğulu park devam ederken sağ şeritte kaldığınızda arkadan gelenler selektör manyağı yapıyor-size kırmızı yanmasına rağmen...
YORUMSUZ...
bu tip adamların selektörünü kornasını söküp...
Ankara grafiği ve şoförleri bambaşka. Anlatılmaz yaşanır :)
Sent my iPad using
bu tiplerden istanbulda da var arkadaşlar yok demeyin alınırlar :) belkide ankaradan transfer olmuşlardır bilemiyorum :)
Bu arada Ankara da sinyalizasyon da çok doğru düzgün değil oda bir gerçek. Geçen hafta bakımdan dönerken kuğulu parkın orası bura artı birde kamerada var hangisine uyacaksın şimdi.
GT-I9300 cihazımdan 2 ile gönderildi
Sol şerit 60-70 km
orta şerit 60-70 km
Arkadaş olayı gayet net açıklamış..
biancoangelo
16/05/2013, 16:20
Bu arada Ankara da sinyalizasyon da çok doğru düzgün değil oda bir gerçek. Geçen hafta bakımdan dönerken kuğulu parkın orası bura artı birde kamerada var hangisine uyacaksın şimdi.
GT-I9300 cihazımdan 2 ile gönderildi
Yuhhh yaaa....
Aynen öyle Ankara trafiği anlatılmaz yaşanır. İstanbul bazı noktalardan daha iyi.
takılma boşver, sen kırmızı ışıkta geçince cezasını o mu ödeyecek ? :)
reddragon
17/05/2013, 11:09
Angara'ya ben de her sene gidiyorum. Anadolu style bi trafik var. Sürücüler de kavşaklar da yollar da nevi şasına münhasır...
Ankara trafiği de yollarıda metro çalışması başta olmak üzere kapanan yollarıyla geniş çukurlarıyla herşeyiyle zaten rezalet.bunun üstüne eskişehir ve konya yolunda özellikle (çoğu sinyalsiz) araçların devamlı şerit değiştirmeleri..hiç sinyal kullanmayı gerekli görmeyen minibüs/taksi/tofaş/servis serisi bunlarda üzerine eklenince hiç mi hiç çekilmiyor ankara trafiği türkiyenin heryerinde olabilir bu sorunlar ama ankarada daha fazla var.Trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda lambalar yanmaz 1 tane trafik polisi koy bari o da yok!..Serit değiştireceğin sırada gaza basmalar sanki adamın önüne geçicem bomboş yol sağ/sol ayrı yoldan geçicem izin vermiyolar bekliyosun geçsin diye geçmiyor gaza basarsın o da aynı anda basar dengesizlik hat saffada bu olayı çok sık yaşadım.
son olarak başlıkta da yazdığı gibi kırmızı yandığı halde artık bir çok kişi sağ/sol a dönüyor salladıkları yok ve alışkanlık haline gelmiş durumda.
Valla İstanbul'da da çok var. Ama ben açıyorum müizği umrumda olmuyor. Camlar 3 numara film,sellektörüde rahatsız etmiyor. Kudursun dursun bana ne.
Bende Ankara'da yaşıyorum evet ümitköyde fazla yok yalnız burda bayan sürücü fazla geneli cep teli ile konuşarak sürüyor birden sinyalsiz dönüyor aniden duruyor Allah'tan fazla hız olayım yok yoksa cok kaza yapmıştım maalesef trafik eğitim işi ve yol kimsenin malı deyil 30 sn sonra geç ne olur kavga etmek kolay ama gerek yok trafik ne kadar delirtsede bir anlık öfkeye yenilmeyelim birde sunu fark ettim bu benim izlenminin arabası sahin doğan eski brodwey vs gibi arac sahipleri daha cesur ve ftursuzca hareket ediyor çarpsada kaç paralık aracki diye düşünüyor
Ben de hala alışamadım. 3 ay oldu Ankara'ya taşınalı.
Sağa dönüşlerde korna çalıp selektör yapanlar var.
300 metre ileride sağa dönecek araçların önce sizi sollayıp hemen önünüze kırıp sağa dönmeleri var
Yan yollardan ana yola çıkanların sağına soluna bakmadan yardırıp önünüze çıkması var.
Batıkentte oturuyorum, yollar delik deşik. Arabaya zarar gelmesin diye çukurlardan yavaş geçiyorum diye yemediğim sellektör korna yok. Arkadaş tamam siz paldır küldür geçiyorsunuz o çukurlardan da, ya aracınız ticari araç ya da parasını piyangodan kazandınız heralde.
Ama 3 ayın sonunda da bende değişiklikler var. Artık yan yoldan ana yola çıkarken gazı kökleyerek çıkıyorum. Eleştirdiğim gibi, sağa sola bakmadan değil, iyice bakıp öyle çıkıyorum ama tam gaz. Yoksa Ankara trafiğinde en hızlı şerit en sağdan akıyor, 'bam' diye geçirirler.
Batıkent Çakırlar civarında devasa bir göbek var, trafik lambası yok. Oradan hızlı bir şekilde geçmeyi de öğrendim. Sağdan soldan gelen arabalara bakıyorsunuz, hızınızı ayarlayıp hiç durmadan seçtiğiniz iki aracın arasından besmele çekerek geçiyorsunuz.
İşe servisle gidebilsem giderdim, çıkılası bir trafik değil, alınası risk değil. Evden yarım saat önce çık, otur servisine kitabını okuya okuya git oh mis. Servise binmeyi özledim a dostlar.
Çok doluyum bildiğiniz gibi değil :/
erhan4785
07/06/2013, 10:28
İstanbulda trafik çok ama saygılılar, Ankarada malesef bu saygı yok :(
:P Kesinliklee:))))
erhan4785
07/06/2013, 10:32
Şu an Kolej - Kurtuluş - Dikimevi ışıklı lambalar tamamen tahrip edildiği için yanmıyor. Herkes kafasına göre geçiyor zaten... Trafik polisi bile bakıyor karışmıyor son olaylardan sonra..
Ben de hala alışamadım. 3 ay oldu Ankara'ya taşınalı.
Sağa dönüşlerde korna çalıp selektör yapanlar var.
300 metre ileride sağa dönecek araçların önce sizi sollayıp hemen önünüze kırıp sağa dönmeleri var
Yan yollardan ana yola çıkanların sağına soluna bakmadan yardırıp önünüze çıkması var.
Batıkentte oturuyorum, yollar delik deşik. Arabaya zarar gelmesin diye çukurlardan yavaş geçiyorum diye yemediğim sellektör korna yok. Arkadaş tamam siz paldır küldür geçiyorsunuz o çukurlardan da, ya aracınız ticari araç ya da parasını piyangodan kazandınız heralde.
Ama 3 ayın sonunda da bende değişiklikler var. Artık yan yoldan ana yola çıkarken gazı kökleyerek çıkıyorum. Eleştirdiğim gibi, sağa sola bakmadan değil, iyice bakıp öyle çıkıyorum ama tam gaz. Yoksa Ankara trafiğinde en hızlı şerit en sağdan akıyor, 'bam' diye geçirirler.
Batıkent Çakırlar civarında devasa bir göbek var, trafik lambası yok. Oradan hızlı bir şekilde geçmeyi de öğrendim. Sağdan soldan gelen arabalara bakıyorsunuz, hızınızı ayarlayıp hiç durmadan seçtiğiniz iki aracın arasından besmele çekerek geçiyorsunuz.
İşe servisle gidebilsem giderdim, çıkılası bir trafik değil, alınası risk değil. Evden yarım saat önce çık, otur servisine kitabını okuya okuya git oh mis. Servise binmeyi özledim a dostlar.
Çok doluyum bildiğiniz gibi değil :/
Benim şöyle bir tespitim var ankara trafiği ile ilgili, kurallara uyduğunuz zaman, kurallara uymayanlara göre kaza yapma riskiniz daha fazla oluyor. Kimse ışık, geçiş önceliği, sollama vs. kurallara uymadığı için, kurallara uyanların kaza yapma riski artıyor. Yeşilde geçerken bile çok çok yavaşlayıp sağdan soldan gelen andavallı var mı diye kontrol edip öyle geçtiğim çok yer var.
Ben de Batıkentte oturuyorum. Kesinlikle haklısınız. Sizin gördüğünüz daha Ankara'nın nezih semtlerinden batıkent... Hele bir Keçiören'e, Abidinpaşa'ya, Akdere'ye, Sincan'a gidin, oralarda araba kullanmak resmen zulüm.
Evim batıkent'te, bazı haftasonları abidinpaşadaki müstakil evimize gideriz. yemin ediyorum, o pis trafiğin içine girmemek, o stresi yaşamamak için aylardır gitmiyorum.
korhan1482
08/06/2013, 00:14
ankara'da yol dağılımını anlamış değilim.
bknz. atatürk bulvarı, sıhhiye trafik ışıkları= hayatımda gördüğüm en dandik ışıklandırma profili
+1
necatibey ayrımından yeşilde geçersen mutlaka zafer çarsının önünde kırmızıda durursun. :shocking:
korhan1482
08/06/2013, 00:16
bu sağa kırmızı ışık olayı benimde cok basıma geldi ben hiç tınmadım umrumdada olmaz, eski şöförlerden birine sölemiştim bunu eskiden surucu kursularında saga kırmızı yansada dönülebilir diyorlarmış, o yüzden alışkanlık haline gelmiş şimdi kimse demez, hatta çok gördüm öle kameraya yakalanmış saga dönüyorum diye sobelenen.
Arkadaşlar Ankara trafiği için söylediklerinizde çok haklısınız benimde başıma çok geldi. Zorunlu kalmadıkça trafiğe çıkmamak için elimden geleni yapıyorum. Millet şaşırmış mı nedir? En sağ şeritte 60-70 km. ile keyfe keder giderken bir bakıyorum arkamda bir araba sellektör yapıyor yol 3-4 şerit. Kırmızı ışıkta mümkün olduğunca sağ şeritte durmamaya özen gösteriyorum. Malum 5-6 aylık doğanlar gibi duramıyorlar. Bazen kafam bozuluyor arabaya bir araç içi kamera takıp bütün kırmızı ışıkta geçenlerin kayıtlarını emniyete göndereyim diyorum ama işlem yaparlar mı bilemiyorum.