Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto Evo ile kaza yaptım
Arkadaşlar ne yazıkki puntomla kaza yaptım duran i30 a çarptım araç sağlammis bunu anladım yaklaşık 50 km hızla çarptim içerde çok sarsıldım emniyet kemeri tuttu valla fotolari eklicem araçta far değişiyor birde tampon ici barda çökme var onıza rağmen pek hasar yok aynı şekilde i30 a vuran fiesta pert olmuş onun linkinide koyucam lütfen emniyet kemeri takalım lastiklere dikkat edelim ben frene bastım araç baya kaydı :( resimler 3.sayfada
Arkadaşlar ne yazıkki puntomla kaza yaptım duran i30 a çarptım araç sağlammis bunu anladım yaklaşık 50 km hızla çarptim içerde çok sarsıldım emniyet kemeri tuttu valla fotolari eklicem araçta far değişiyor birde tampon ici barda çökme var onıza rağmen pek hasar yok aynı şekilde i30 a vuran fiesta pert olmuş onun linkinide koyucam lütfen emniyet kemeri takalım lastiklere dikkat edelim ben frene bastım araç baya kaydı :(
Çok geçmiş olsun. Araç kaydı demişsiniz, abs devreye girmedimi ?
Çok geçmiş olsun. Araç kaydı demişsiniz, abs devreye girmedimi ?
Valla girmedi bence çünkü direk lastikler kitlendi 20 metre falan rahat kaydım normalde durabileceğim bir mesafeydi ama asfaltta sıcaktan erimiş olabilir
geçmiş olsun hocam, kaskonuz varmıydı? sağlammı diyorsunuz şimdi? rahat rahat binebilirmiyiz?
cihankardes
09/05/2013, 01:11
Hocam size bir şey olmamış çok şükür. Kafanıza takmayın gerisini. Daha dikkatli lütfen.
erenemre
09/05/2013, 01:12
geçmiş olsun hocam, kaskonuz varmıydı? sağlammı diyorsunuz şimdi? rahat rahat binebilirmiyiz?
sağlam olduğu 7 sene önce tescillendi kardeşim euro n-cap tarafından enaz bir vw polo kadar sağlamdır emin ol ve rahat rahat kullan ama yinede emniyet kemerini ve tedbiri elden bırakma Allah hepimizi korusun
Kaskom var hocam bence rahatça binin ama hız yapmayın araba çok kaydı abs yokmus gibi oradaki ınsanlarda şaşırdı araçtan kasko olmasada sıkıntı olmazdı max 300 tl tutar vurduğum araçta arka Çelik bar çoktu tampon kırıldı sadece gereğinden fazla sarsıldım onun nedenide benim tampon içi Demir adamın demirine geldi parçalar deforme olmayınca çok sarsıldım benle aynı sekilde kaza yapan fiestanin linkini vericem yarında kendi aracımın resimlerini yuklucem bence sağlam arac
İlk kazasınıda yaptı ( İ30 içerir) (https://tablet.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=73976671&p=1#73976671)
Benim vurduğum i30 dada aynı hasar var ama bizim arac bu kadar deforme olmadi
Geçmiş olsun. Sizde bir şey yok ya gerisi bir şekilde hallolur.
tu_navy82
09/05/2013, 01:24
Cok gecmis olsun
erdiyilmaz
09/05/2013, 01:35
Geçmiş olsun, Allah beterinden saklasın.
Sent my iPhone using
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Ben de 70 le kazık fren yapmıştım deli gibi ABS devreye girdi. Ben eyvah derken tam dibinde durdu. Sizin o kadar kaymanız ilginç... Zeminle alakalı büyük ihtimal.
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun. Ben de 70 le kazık fren yapmıştım deli gibi ABS devreye girdi. Ben eyvah derken tam dibinde durdu. Sizin o kadar kaymanız ilginç... Zeminle alakalı büyük ihtimal.
Olabilir lastiklerde 3 senelik belkide ondandir ama hayırlısı ne diyelim
Sizde bir şey yok ya önemli olan o gerisi hallolur bir şekilde... Tekrar geçmiş olsun.
Geçmiş olsun :hmm:Allah daha fenalarından korusun.
geçmiş olsun... arka tamponu test etmedim ama ön tampon baya sağlam eğer tampon içi demirine denk gelirse :)
Geçmiş olsun. Ncap önden çarpışma testlerinin 64 km/s hızla yapıldığını unutmayın.
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun...
öncelikle geçmiş olsun. abs daha kısa mesafede durulsun diye değil, yavaşlama anında manevra yapılabilsin diye tekerleklerin bloke olması engellesin diye tasarlanmış bir sistemdir. daha kısa mesafede durulması için yapılan frenin panik fren oduğunu anlayıp hidrolik basıncını arttıran fren destek sistemleri mevcuttur. lastik eğer yeterince iyi değilse aracı hiç bir sistem kurtaramaz.
Geçmiş olsun, allah beterinden saklasın, size bişey olmaış en önemlisi o, punto da çok üzmemiş sizi o da ekstra güzellik tabi ki..
fotobelit
09/05/2013, 12:40
Çok geçmiş olsun..Allah daha beterinden korusun..Freni kökledinizmi acaba?
fethican
09/05/2013, 12:43
Geçmiş olsun... Allah kimseye kaza bela vermesin.
çok geçmiş olsun.Allah tekrarını yaşatmasın.
çok geçmiş olsun. tekrarını yaşatmasın allah. tedbir dikkat tevekkül...
Bende 20 km hız ile frn yapıp öndeki araca ufaktan bi tık tık lamıştım :))) punto nun tekerleri yavaş hızlarda kaymaya daha meğimli. 100 ile giderken motor freni ile birlikte deli gibi frenlere asılsanda kaymıyor.... Geçmiş olsun...
onur1986
09/05/2013, 23:05
Çok geçmiş olsun,yalnız Hyundai tenekedir diyenlere(öncelikle bana) büyük kapak olmuştur :) Allah beterinden saklasın.ayrıca ben bizim araçlara maalesef pek güvenlik anlamında sıcak bakmayanlardanım,bilmiyorum ama resmen ürkek hissediyorum araç içinde.ses,takırtu,tukurtu ,gıcırtı herşey var,dökülcek gibi her an..
hocam çok geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.Bir arkadaşın dediği gibi ABS durma mesafesini kısaltmaz ,aracın manevra kabiliyetini korumasını sağlar.Ama hyundailer de sağlammış bu arada.Saygılar.
geçmiş olsun allah daha beterinden korusun bugün babamda evom ile kaza yapmış keskin bi virajda tır yolu ortalamış babamın karşısına çıkmıs bbmda kaçayım fln derken frene basmış arkadan gelen jetta vurmuş allaha şükür kimsede birşey yok
https://imageshack.us/a/img839/1059/91146210200413763200311.jpg
https://imageshack.us/a/img823/3391/91275410200413762200286.jpg
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasin.
Çok geçmiş olsun
Sent my iPad using
motor delisi
10/05/2013, 09:13
i30 da sağlammış :/ geçmiş olsun
fotobelit
10/05/2013, 10:59
geçmiş olsun allah daha beterinden korusun bugün babamda evom ile kaza yapmış keskin bi virajda tır yolu ortalamış babamın karşısına çıkmıs bbmda kaçayım fln derken frene basmış arkadan gelen jetta vurmuş allaha şükür kimsede birşey yok
https://imageshack.us/a/img839/1059/91146210200413763200311.jpg
https://imageshack.us/a/img823/3391/91275410200413762200286.jpg
Sizede geçmiş olsun.
@MTNYLMZ Size de geçmiş olsun..
Çok geçmiş olsun..Allah daha beterinden korusun..Freni kökledinizmi acaba?
evet fren ve debriyaja asıldım sonra kızaklamaya başladı bir dahada toplayamadım
metin bey sizede geçmiş olsun allah başka kaza vermesin
hocam çok geçmiş olsun.Allah beterinden saklasın.Bir arkadaşın dediği gibi ABS durma mesafesini kısaltmaz ,aracın manevra kabiliyetini korumasını sağlar.Ama hyundailer de sağlammış bu arada.Saygılar.
hyundai inin yeni çıkan modelleri sağlam denilebilir zaten kaza testinden yüzde 93 almış bir araç kötü diyemeyiz bu kaza hakkında fiestanın bu hale gelmesinin nedeni frenleyince i30 un arkasındaki çelik bar fiestanın kaputuna gelmiş benim araçta bizim çelikbar i30 un çeliğine geldiği için görünürde bişey yok
https://oi43.tinypic.com/1zxf94.jpghttps://oi43.tinypic.com/2w4jrlw.jpg
https://oi42.tinypic.com/35hlpci.jpg
https://oi41.tinypic.com/1q6g5l.jpg
araçta ilk başta bişey yokmuş gibib duruyordu ben 400 tlye falan çıkar diye düşünüyordum ama min 2250 tl dediler oda tampon onarılırsa onarılamazsa 3000 i bulur bana çok geldi ama parça fiyatları çok heralde değişicekler
: sol davlumbaz,sol far,sol sinyal,tampon demiri,tampon onarılacak
ilginç gelen bişeyde tampon ve üzerindeki siyah parçayı ayrı ayrı fiyatlandırılıyor ama o kazadaki fiestayı görünce halime şükrettim i30 dada arka çelik bar yamulmuş herkese kazasız sürüşler diliyorum emniyet kemersiz yola çıkmayın
ykaya1983
10/05/2013, 20:52
Geçmiş olsun.İ30 daki hasar ne kadar tutar acaba sizce?
1000-1500 tutar içerdeki bar değişicek tampon degişebilir birde fren diskleri çizilmiş olabilir
motor delisi
14/05/2013, 11:49
Bu kaza hic birsey degil kaput hasar gormemis varsin tampon degissin plastik aksam hic sikinti olmaz ama far ayaklari kirilmis olabilir farlar degisirse iyi para isterler 700 tl bi far
celenlee
14/05/2013, 22:13
Bu kaza hic birsey degil kaput hasar gormemis varsin tampon degissin plastik aksam hic sikinti olmaz ama far ayaklari kirilmis olabilir farlar degisirse iyi para isterler 700 tl bi far
Pahalıymış EVO farları,
G.Puntonunkiler 200-250TL
kitanotr
14/05/2013, 23:57
geçmiş olsun.
farlar 700 değil 200-250 civar,ben geçen yıl değiştirmiştim.
fotobelit
15/05/2013, 11:15
700 ü görünce şaşırdım bende ufak bir araştırma yaptım..260-280 civarıymış..
Link; FIAT ORJINAL YEDEKPARÇA - www.orjinalparcam.com (https://www.orjinalparcam.com/FAR-SOL-PUNTO-EVO,PR-10797.html)
celenlee
15/05/2013, 15:32
343 tl farin fiyati
Oto'da
G.P OPAR 250TL
Evo OPAR 280TL
G.P (Valeo) 185TL
bugün aracı teslim aldım far 289 tl toplam 1600 tlye maal oldu bu araç değişenler far tampon demiri ön tampon onarıldı boyandı allaha şükür bunla atlattık
celenlee
16/05/2013, 00:00
bugün aracı teslim aldım far 289 tl toplam 1600 tlye maal oldu bu araç değişenler far tampon demiri ön tampon onarıldı boyandı allaha şükür bunla atlattık
Yekili servise yaptırdınız sanırım?
Fiyatlar serviş işi :)
Benim de arka tampon(~400TL) ve demiri(~400TL) değiştirip, bagaj kapağını boyadılar(küçücük bir ezik yüzünden :((, arka amblem değişti. ) ve geri vites lambası değişti ayağı kırılmış. 1600TL faturası vardı B.Düzü Birmottan.
Daha sonra:
Sol ön çamurluk boyandı,
Sol far ve davlumbaz değişti
Ön tampon tamir edildi (montaj yerleri kopmuştu) ve boyandı
""Özel serviste""
Kaskonun ödediği fiyat:470TL
Benimkide özel servis heraldekavakldere otoda yaptırdım fiyatlar biraz yüksek ama Allah'tan kasko var çünkü iki parça değişen var gerçi fiyat logosu sinyal falan isin icine girince fiyat kabarıyor
sedat06DF5649
17/05/2013, 14:17
geçmiş olsun farlar fln 250 300 arası okadar pahalı değil bence o demiride çıkma al hiç gerek yok bende kaza yapmıştım tamponu bile ckma aldım 0 gibiydi
arkadaşlar bende bugün otoparktan çıkıyordum birden aps yazan sarı ışık yandı çünkü aracın arka lastiği kilitlendi bunun el freni yüzünden olduğunu söylediler ve hak verdim çnkü el freni çekili gibi ses çıkardı araç . yürümedi 10 dk falan park görevlisiyle uğraştık el frenini 3-4 kez indirip kaldırdık .birde daha önce başkası da aynı durumu yaşamış arka tekerde bir parça varmış onunla oynayınca araç yürüdü ama içim rahat değildi servisi aradım aracı götürmek için randevu alacaktım konuştuğum görevli usta olduğunu söyledi ve sorunun ne olduğunu sordu bende anlattım ondan bişey olmaz bir daha yaparsa getirin dedi ancak yokuşlarda fln el frenini çekiyorum ben ya el frenini çektiğimde yine aynı şekilde kilitlenirse araç takla filan atarsa bunun bir telikesi olur mu sizce. aynı durumu yaşayan oldumu el frenini çekme diyorlar ama araç otoparta öylece duruyor el frenini çekmezsem araç bir darbe alır eder yürürse bilen varsa bir cevap verirmisiniz lütfen
Esp isigimi ?
GT-I9300 cihazımdan 2 ile gönderildi
Esp isigimi ?
yok aps
Demek istediginiz anti patinaj sistemi asr sanirim fren musuri degiscek balatalarda kontrol edilcek aksatmamaniz gerek.
Sari abs hatasi ise bilgisayara baglatip hata sildirebilirsiniz baglabti soketleri temassizliktan da yapabiliyor.