Orijinalini görmek için tıklayınız : Türk Hava Yolları Uçuş Güvenlik Kartı :)
shellcininabisi
04/05/2013, 18:49
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/229778_10151585903494917_1159372050_n.jpg
ferdigokhan
04/05/2013, 20:52
;)
serkandemir
04/05/2013, 21:17
suyunu çıkartırlar zaten hemen :)
bu karikatür çok güzel bir tespit olmuş bence. thy milyar dolarlık sponsorluklara gireceğine, personelin rujuna eteğine vs kısıtlamalar getireceğine sendikalarla zıtlaşmak yerine uzlaşmaya gitse, işsizlik ortamında 20 gün eğitim almış işsizleri kabin memuru, uçuş saatini tamamlamayanları yardımcı pilot vss yapacağına mevcut porfesyonel işçilerinin haklarını koruyabilse daha hoş olmaz mı??? apronda deve kesip abuk subuk uygulamalar yaparsan ruja eteğe vs abuk kısıtlamalar getirirsen böyle dalgasını geçerler işte... karikatüristlerin eline malzeme vermemek lazım ;)
bu karikatür çok güzel bir tespit olmuş bence. thy milyar dolarlık sponsorluklara gireceğine, personelin rujuna eteğine vs kısıtlamalar getireceğine sendikalarla zıtlaşmak yerine uzlaşmaya gitse, işsizlik ortamında 20 gün eğitim almış işsizleri kabin memuru, uçuş saatini tamamlamayanları yardımcı pilot vss yapacağına mevcut porfesyonel işçilerinin haklarını koruyabilse daha hoş olmaz mı??? apronda deve kesip abuk subuk uygulamalar yaparsan ruja eteğe vs abuk kısıtlamalar getirirsen böyle dalgasını geçerler işte... karikatüristlerin eline malzeme vermemek lazım ;)
sendika başkanı sözleşmelerinde açık açık işten atılma sebebi olduğu yazdığı halde insanları gaza getirip "yürüyün arkanızda ben varım, bir şey olmaz" deyip onların eylem yaptığı gün kendisi yurtdışına giderse, adamların kovulmasına sebep olduktan sonra orta yolu bulmaya çalışacağına klasik "çamur at izi kalsın" mantığıyla rujdu, kıyafetti gibi yalanlar atmasa nası olurdu?
thy sözleşme yapmak istemiyor değil ki.. sendika başkanı atmıyor imzayı, o kovulan 350 kişiyi işe almalarını ön şart koşuyor. THY "karar mahkemede , sonucuna göre hareket edelim, bırakın onları, kalan binlerce kişi için imza atmaya hazırız" diyor ama ne oluyor ? bu memleketin kan emicisi bir gazete kafasına göre manşet atıyor, muhalefet edeceğim diyenler de lapin gibi atlıyor. yok artık böyle bir muhalefet, yok artık böyle bir sendikacılık...
ayrıca iş verenin iş kıyafeti tanımlama hakkı da vardır. bundan önce, dünyanın tüm ciddi hava yollarında kıyafet kısıtlaması vardır. gidin binin bir british airways, lufthansa ya da air france uçağına, bakın bakalım hostesleri nasıl giyinmiş? uzak doğu firmalarını ( nippon, tyhai vs) saymıyorum bile... bir kaç sene öncesine kadar ( hala var mı bilemiyorum, müdürleriyle görüşmedim bu sürede ) saç rengini, boyunu ve şeklini mecbur kılan hava yolları vardı dünyada....
demokrasi demek, her istediğini yapabilmek demek değildir. trafikte de böyle olduk, herkes ker istediğini yapmayı istiyor, yapamadığı zaman da hakkının yendiğini düşünüp karşısındakine her türlü haksızlığı yapmayı kendinde hak görüyor. bunun adı sadece ve sadece edepsizliktir!
:) :) karikatür güzel gerisi politik tartışmaya girer...