Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aracıma Carbon Clean Yaptırdım

altanasci
01/05/2013, 18:40
Selam arkadaşlar

aracım 2008 gp 1,3 75 143bin km idi

1. ve 2 viteslerde hafif yığılmalar oluyordu ayrıca yakıt tüketiimimde 6 nın altına düşmüyordu anlık tüketim ise 12 14 lerde geziniyordu

bu gün erkay fiat servisine uğradım ve ;

carbon clean
emme manifolt temizliği
yağ , yağ filtresi + hava filtresi değiştirildi

aracı aldım 10 km kadar kullandım henüz
danışman abi biraz yakar sonra normale dönecek dedi ama
yol bilgisayarını eve gelene adar takip ettim ve anlık tüketimde 3,8 leri görünce gözlerim yaşardı duygulandım resmen sanırım yığılmalarda artık olmuyor

çekişte pek bişi anlayamadım bi fark yok gibi motorun sesi de hemen hemen aynı gibi

kısaca aracınızda aşırı hissedilir derecede güç kaybı veya yakıt çoğalması görmediğiniz sürece cc gerek yok diye düşünüyorum

kalın sağlıcakla

ferdigokhan
01/05/2013, 18:42
Güle güle binin arabanıza :)

altanasci
01/05/2013, 18:45
ayrıcada ekleyeyim oradaki teknik bi arkadaşın dediğini aktarıyorum

"abi aslında iyi bi euro dizel alıp motoru 3500 4000 devirlerde bir saat kullansan bu yapılan temizlikten daha iyi sonuç alırsın motoru daha iyi temizlemiş olursun"

aeozenc
01/05/2013, 18:56
Kritik soru;
ne kadar tuttu acaba?

altanasci
01/05/2013, 18:58
Kritik soru;
ne kadar tuttu acaba?

aklımdaydı yazmayı unutmuşum :D

toplam 250 tl

Merruse
01/05/2013, 20:37
ayrıcada ekleyeyim oradaki teknik bi arkadaşın dediğini aktarıyorum

"abi aslında iyi bi euro dizel alıp motoru 3500 4000 devirlerde bir saat kullansan bu yapılan temizlikten daha iyi sonuç alırsın motoru daha iyi temizlemiş olursun"

Kafayi yemis o teknik arkadas. 1 saat tapagaz gidecek kadar suursuzlar teknik adam falan olmaz, olmamali...

altanasci
02/05/2013, 10:04
adam olmuş işte

ttayyllann
03/05/2013, 13:22
Selam arkadaşlar

aracım 2008 gp 1,3 75 143bin km idi

1. ve 2 viteslerde hafif yığılmalar oluyordu ayrıca yakıt tüketiimimde 6 nın altına düşmüyordu anlık tüketim ise 12 14 lerde geziniyordu

bu gün erkay fiat servisine uğradım ve ;

carbon clean
emme manifolt temizliği
yağ , yağ filtresi + hava filtresi değiştirildi

aracı aldım 10 km kadar kullandım henüz
danışman abi biraz yakar sonra normale dönecek dedi ama
yol bilgisayarını eve gelene adar takip ettim ve anlık tüketimde 3,8 leri görünce gözlerim yaşardı duygulandım resmen sanırım yığılmalarda artık olmuyor

çekişte pek bişi anlayamadım bi fark yok gibi motorun sesi de hemen hemen aynı gibi

kısaca aracınızda aşırı hissedilir derecede güç kaybı veya yakıt çoğalması görmediğiniz sürece cc gerek yok diye düşünüyorum

kalın sağlıcakla

Ben mazot filtresiyle hava filtlelerini değiştirdim sizce bu etki edermi bu konuda ?

altanasci
03/05/2013, 13:39
Ben mazot filtresiyle hava filtlelerini değiştirdim sizce bu etki edermi bu konuda ?

mazot filtresini bilmem ama hava filtresi dizel motorların can damarıdır

onun devamında ise emme manifoltu egr ve enjektör temizliği gerçekten çok etkili oluyor

tabi bunun yanı sıra kullandığınız yakıtta bu etkenler arasında

ama şunu söyleyebilirim yakıtım hissedilir derecede azaldı su an

sanırım benim enjektörler sağlıklı çalışmıyordu yada manifolt kirli olduğu için yeterli oksijen kullanamıyordu

altanasci
05/05/2013, 17:45
arkadaşlar bir haftalık kullanımım sonrası danışmanın fazla yakar demesinin aksine yakıtım hissedilir derecede azaldı depoyu doldurdum

200 km yaptım göstergede henüz bir çizgi azaldı :d

işte bu yüzden seviyorum puntoyu

makeles
05/05/2013, 19:52
Kafayi yemis o teknik arkadas. 1 saat tapagaz gidecek kadar suursuzlar teknik adam falan olmaz, olmamali...

2 saat de olsa bişi olmaz merak etme. yalnız 30 dakika da yeter 1 saat abartı.. :)

fotobelit
06/05/2013, 11:22
1 saat derken o devirlerde sabit bir şekilde git dememiştir..Şahsen ben öyle anlamadım..Yani yüksek hızda 1 saat kullan demiştir..Yüksek hız içinde yüksek devir gerekli..Lütfen tepki verirken biraz düşünelim..

brembo1
06/05/2013, 13:27
İlkkezmi araca carbon uygulaması yapıldı.

altanasci
06/05/2013, 13:49
İlkkezmi araca carbon uygulaması yapıldı.

evet ilk kez yapıldı