Orijinalini görmek için tıklayınız : İçime Oturdu...Birmot'un 20bin bakım Kazığı (Beylikdüzü)
Arkadaşlar,
Karter koruma ve 20 bin bakım için servislere gitmeden önce fiyatlar topladım.
Birmot Beylikdüzü'nden her ikisi için de 750 tl civarı fiyat almıştım. Karterinde yaklaşık 350 civarı olduğunu bildirdiler. Bu civarı tutardan da %10 indirim olacak şeklinde konuşmuştuk.
Fakat servise aracı almak için eşim gittiğinde 520 tl lik fatura ile karşılaştı ve mecburen 520 tl ödedi, standart 20 bin bakımı için!
Faturanın resmini çektim fakat net olmadığı için elle yazıyorum. Şuan sinir krizi geçirmek üzereyim:gunsmilie:
Opar 5w-30(3,2l)---114,96 TL
Yağ Filtresi---12,75 TL
Hava Filtresi---14,44 TL
Yakıt Filtresi---108,77 TL (Bu ne ya boyle?)
Polen Filtresi---12,27 TL
Teroson Cam Suyu---2*2,52=5,04 TL
Klima Rakteri Temizliği---63 TL
Motor temizleme sıvısı uygulama---32,14 TL
20,000 periyodik bakım---114,73 TL
Sarf Malzemesi---11,69 TL
İşçilik Toplam:221,56 TL
Parça Toplam:268,23 TL
Genel Toplam:489,79 TL
İşçilik İskontosu:22,15 TL
Parça İskontosu:26,82 TL
KDV matrahı: 440,82 TL
KDV:79,35 TL
Toplam:520,17 TL :boxin:
Bu fatura hatalı olabilir mi? Bu kadar da kazık atılır mı?
(Bu arada karter taktırmadım)
onur1986
12/04/2013, 21:59
Hay maşallah.bu zaman kadar hiç servisle işim olmadı, Allah'da düşürmesin.sanırım hesabınıza göre en az 220 tl gibi bişey fazladan ödemişsiniz.geçmiş olsun hem de hayırlı olsun ne diyelim.
Valla kardeş büyük geçmiş olsun ne diyeyim
O filtre nası bir filtre anlamadım 108 tl
motor temizleme sıvısı ne bir de onu merak ettim
750 tl fiyat almışsınız +%10 indirim ne yapar 675 tl olması lazımken 520 tutmuş,ben bu işten bişey anlamadım...beklediğinizden az tutmuş olmuyor mu..
onur1986
12/04/2013, 22:26
750 tl fiyat almışsınız +%10 indirim ne yapar 675 tl olması lazımken 520 tutmuş,ben bu işten bişey anlamadım...beklediğinizden az tutmuş olmuyor mu..
Karter koruma yok yalnız.350 de ona fiyat vermişler önceden.
lektonstar17
12/04/2013, 22:28
Abooovvv :surprise: . O ne yavvv. Bi ara niyetlenmiştim oraya mı gitsem acaba diye. Uçurumun kıyısından dönmüşüm valla. Deha Otomotivin gözünü seveyim ben. 20.000 BAKIMI 335 TL . Yeme de yanında yat.Ohh bi daha serinledim :)
anladım o zaman az fazla tutmuş sanki...ben tam 1 yıl önce 20bin bakımına 400 tl vermiştim,sizinki biraz fazla tutmuş ama biraz fazla ekstra işler yapmışlar,motor temizleme sıvısı falan,mutlaka işe yarar bişeydir..
Karterli fiyat 750 tl
Kartersiz 400 tl olması lazım idi
Abooovvv :surprise: . O ne yavvv. Bi ara niyetlenmiştim oraya mı gitsem acaba diye. Uçurumun kıyısından dönmüşüm valla. Deha Otomotivin gözünü seveyim ben. 20.000 BAKIMI 335 TL . Yeme de yanında yat.Ohh bi daha serinledim :)
10 bın km sonra bekle benı dehaaaaa
yakıt filtresi 109 tl yapacak bir sey mı acaba
burhankutlu
12/04/2013, 22:43
Fiat servis Vw le yarışıyor kalitede değil ama servis kazığında! Önceki kuş serisine dönecek yine belli oldu.
onur1986
12/04/2013, 22:44
10 bın km sonra bekle benı dehaaaaa
yakıt filtresi 109 tl yapacak bir sey mı acaba
Senin ki baya özel bi filtre olmalı fiyatına bakılırsa :)
erenemre
12/04/2013, 22:50
garantisi dolmuş aracı servise götürmem asla benim aracım 2008 model garantisi doldu araç henüz 19 binde 20 bin bakımına parçaları en kalitelisinden kendim araştırarak alıp özel serviste yaptırıcam.Speedy ile görüştüğüm yağ,yağ filtresi,mazot filtresi,hava filtresini kendim götürücem onlar işçiliği yapıp ayrıca diğer parçalarında kontrol ve bakımlarını yapacaklar.Takrini 250-300 e kapatıcam.
juventude
12/04/2013, 22:54
birmot diye bi servis mi var yahuuu :)
önünden her gün geçmekten başka hiçbir işim olmaz o dediğin servisle.
Valla kardeş büyük geçmiş olsun ne diyeyim
O filtre nası bir filtre anlamadım 108 tl
motor temizleme sıvısı ne bir de onu merak ettim
mazot fitresi normalde 60 tl civarında diye biliyorum.. motor temizleme sıvısı dediğide balata temizleme spreyleri var ya onun gibi birşey yağları filan söküyo... herşeyi baya bi yüksek fiyattan yazmışlar...
ben bu bakımın aynısını yaptırıyorum senelerdir gittiğim ustama 180tl tutu işçilik dahil.birde balata spreyini katarsak 200 tl toplamda.bence servisler adamı öpüyorlar.büyük geçmiş olsun kardeşim
lektonstar17
12/04/2013, 23:10
garantisi dolmuş aracı servise götürmem asla benim aracım 2008 model garantisi doldu araç henüz 19 binde 20 bin bakımına parçaları en kalitelisinden kendim araştırarak alıp özel serviste yaptırıcam.Speedy ile görüştüğüm yağ,yağ filtresi,mazot filtresi,hava filtresini kendim götürücem onlar işçiliği yapıp ayrıca diğer parçalarında kontrol ve bakımlarını yapacaklar.Takrini 250-300 e kapatıcam.
Emre parçaları kendin alıp dışarda 250-300 e yaptıracaksan asıl kazığı sen yersin.Ben yetkili serviste 335 e yaptırdım diyorum , sen 300 den bahsediyorsun. Eğer dışarda yaptırmak 30-40 TL kar yaptıracaksa parçaları araştırıp , toplamak için dolaşmama bile değmez.Bence git bosh serviste yaptır . Hem kaliteli işçilik hemde orjinal parçalar. Ücreti de 150 -200 arası olması lazım.
Yetkili servise neden gidiyorsunuz anlamış değilim. İşini iyi yapan bir çok özel servisler var neredeyse yarı fiyatına bu işleri yapan.
Yetkili servise neden gidiyorsunuz anlamış değilim. İşini iyi yapan bir çok özel servisler var neredeyse yarı fiyatına bu işleri yapan.
Yetkili servis dışında araca bir işlem yaptırılırsa garantiden çıkıyor o yüzden diye biliyorum...
MethyLen
12/04/2013, 23:34
Bu neymiş ne yapmışlar bu ücret karşılığında?
Fatura detayına baktım da aynı işlemleri dışarıda yaptırdığınızda max tutar 200 civarı olurdu.
o periyodk bakımı bende anlamadım :) ayrı bişeyse bu yapılanlar ne oluyo :D
Fiyatı konustugum kişinin kartvizitindeki mailine şikayet ve isyan dolu mailimi atmış bulunuyorum. Durumu düzeltici bir aksiyon olmaz ise Beylikdüzü Şube yetkililerine sonra Birmot merkeze sonra Fiat Türkiye'ye müşterileri nasıl kazıkladıklarını dile getiren mail atacağım. Ayrıca şikayet sitelerine de yazacağım.
Bir de diğer üye olduğum forumlara yazacağım ki herkes ibret alsın, Birmot'tan kaçsın
bencede yapın.. bu zamana kadar nerde mağdur olduysam hep şikayet ettim... tüketiciysek haklarımızı arayalım lütfen.. kimse oturduğu yerden, işi bilmeden, saygısız bir şekilde para kazanmasın... ayrıca şikayetvar.com a yazdım yeter demeyin... çünkü daha o siteninde hiçbişeyin peşine düştüğünü görmedim.. sadece insanlara reklam için iyi oluyor
cluppunto65
13/04/2013, 00:05
valla kardeşim üzüldüm gerçekten insana koyar gece bile uyyamaz insan :)ben servise sokmuyorum artık fiat bayii deki baş usta ayrılıp sanayiide bir yer açtı adam punto nun tüm eğitimlerine bile katılmış götürüyorum her işimi halledip çıakrıyorum nasıl olsa garantiside bi işe yaramıyor :)
yavuzselim
13/04/2013, 00:06
Sizin araç 75 bg yerine 90 bg'lik olmasın ?
Benimkisi 90bg'lik orjinalleri sanayideki parçacılarda 90tl. Servisde 100 küsür.
75'liklerin filtreleri çok ucuz. Belki bir karşılıklık olmuş olabilir.
lektonstar17
13/04/2013, 00:16
Yav benim anlamadığım , farklı şehirdekiler neyse de , aynı şehirdeki servisler arası böyle fiyat farkları neden oluyor. Hepsi aynı ürünü kullanıyor . Biri 300 diyor , biri 500. Bu nasıl iş ahlakıdır arkadaş.
devlet keşke herşeye el attığı gibi bunada atsa.. parça fiyatları her yerde sabitlense..
benim araç 15.000 km oldu...yaklaşık 2 aya kadar 20bini bulur...fiyatları duyunca hiç servise uğrayasım gelmiyor valla...hani bakımları serviste yaptırmasak dışarıda 150 - 200 TL'ye bu işlemleri yaptırsak garanti kapsamından çıkıyor ya araç...bu garanti olayı da çok can yakıyor aslında...14-15 aydır bi kere uğradım arka kapı gergileri için....kafam karıştı vallahi...gitmesek mi servise? ne dersiniz?
reddragon
13/04/2013, 00:48
Şu kadarını söyleyeyim verdiğiniz fiyat normal. Ben o filtre ve motor sıvısı artı klima dezenfaksiyonu olmadan senelik bakımda 330 verdim. Burada çok tutan o filtre olmuş haliyle servis kazığı denilebilir.
Şimdi servis garanti kapsamında yapıyor, en güvenilir yer servistir, güzelce yıkayıp motoru da yıkayıp aracı teslim ediyorlar. Pahalı mı evet. Ama servisin olayı bu... Asıl pahalı bakımların zamanı geldiğinde özele gitmeyi düşünebilirim ben de..
Ayrıca bunu samimiyetle söylüyorum en hesaplı ve en güvenilir servis Birmot Zincirlikuyudur.
normal fiat servisleri birmotlardan farklımı acaba? akpınar otoda 40,000 bakımı yaptırdım, bayağıda detaya girdirmiştim 410,00 tl ye çıktım, hediye vs. de almıştım
erenemre
13/04/2013, 01:24
Emre parçaları kendin alıp dışarda 250-300 e yaptıracaksan asıl kazığı sen yersin.Ben yetkili serviste 335 e yaptırdım diyorum , sen 300 den bahsediyorsun. Eğer dışarda yaptırmak 30-40 TL kar yaptıracaksa parçaları araştırıp , toplamak için dolaşmama bile değmez.Bence git bosh serviste yaptır . Hem kaliteli işçilik hemde orjinal parçalar. Ücreti de 150 -200 arası olması lazım.
çok teşekkür ederim dostum bende böyle bir öneri bekliyorum bosch iyimi dersin ? aracı alalı 3 ay oldu nereye götürsem diye korkuyorum çocuğum gibi üzerine titrer oldum :wub00000: fazla kullanılmamış bir araç zaten görenler inanamıyor 5 yaşında aracın 19 binde olmasına herneyse eğer dediğin gibi 200 çıkarsa hiç uğraşmayım bosch a götüreyim ben 250 yede razıyım yeter ki iyi yağ kaliteli parça kullanılsın
lektonstar17
13/04/2013, 01:31
çok teşekkür ederim dostum bende böyle bir öneri bekliyorum bosch iyimi dersin ? aracı alalı 3 ay oldu nereye götürsem diye korkuyorum çocuğum gibi üzerine titrer oldum :wub00000: fazla kullanılmamış bir araç zaten görenler inanamıyor 5 yaşında aracın 19 binde olmasına herneyse eğer dediğin gibi 200 çıkarsa hiç uğraşmayım bosch a götüreyim ben 250 yede razıyım yeter ki iyi yağ kaliteli parça kullanılsın
Emre şimdi baktım. Listede punto göremedim ama mesela 1.3 mjet 226 TL demiş. Sende bir incele istersen. Dediğim gibi orjinal parça kullanıyorlar.
https://www.boschservice.com.tr/media/downloads/fiyat_listesi.pdf
erenemre
13/04/2013, 01:53
Emre şimdi baktım. Listede punto göremedim ama mesela 1.3 mjet 226 TL demiş. Sende bir incele istersen. Dediğim gibi orjinal parça kullanıyorlar.
https://www.boschservice.com.tr/media/downloads/fiyat_listesi.pdf
tamam bende gördüm punto yok ama sanırım benim araç 1,3 multijete giriyor haftaya götüreyim, teşekkürler
Bugün sabah Muğla Fiat servisine 40.000 km bakımı için gideceğim.
Telefonla konuşmamda bakımın 450 tl civarı tutacağı söylenmişti.
Karter koruma 125 tl civarı dediler.
Fren balataları da değişecek oda yaklaşık 100 tl tutması lazım.
bakalım yarın ne fiyat çıkartacaklar bana.
Bu arada yanlış görmedim dimi, karter koruma 350 tl mi?
Bildiğimiz standart bakalit diye geçen malzeme değilmi bu?
Şu kadarını söyleyeyim verdiğiniz fiyat normal. Ben o filtre ve motor sıvısı artı klima dezenfaksiyonu olmadan senelik bakımda 330 verdim. Burada çok tutan o filtre olmuş haliyle servis kazığı denilebilir.
Şimdi servis garanti kapsamında yapıyor, en güvenilir yer servistir, güzelce yıkayıp motoru da yıkayıp aracı teslim ediyorlar. Pahalı mı evet. Ama servisin olayı bu... Asıl pahalı bakımların zamanı geldiğinde özele gitmeyi düşünebilirim ben de..
Ayrıca bunu samimiyetle söylüyorum en hesaplı ve en güvenilir servis Birmot Zincirlikuyudur.
bizim araçlarda zaten filtre yok depoda var ama o da değişmiyormuş. sizin 330 tl dediğiniz bakımı ben kendim malzemeleri alarak 95 tlye mal ettim geçen sene:) sanayide aynı bakımı daha ucuz yağ ile 120 tlye yaptırmıştım zaten ondan sonra kızdım da kendim değiştirmeye başladım yağını vs. sini. böyle insanları sömürenlerden nefret ediyorum. ama ne diyim aracın garantisi varsa servisten başka çare yok.
şuan bildiğim fiyatlar
castrol edge 5-40 4L 70 tl
polen filtresi 13tl
yağ filtresi 8 tl
hava filtresi 10 tl yani toplamda 101tl yapıyor onların malzemeyi daha ucuza aldığını düşünürsek arada 250 tl fark oluyor walla bana göre çok para
erenemre
13/04/2013, 03:01
bizim araçlarda zaten filtre yok depoda var ama o da değişmiyormuş. sizin 330 tl dediğiniz bakımı ben kendim malzemeleri alarak 95 tlye mal ettim geçen sene:) sanayide aynı bakımı daha ucuz yağ ile 120 tlye yaptırmıştım zaten ondan sonra kızdım da kendim değiştirmeye başladım yağını vs. sini. böyle insanları sömürenlerden nefret ediyorum. ama ne diyim aracın garantisi varsa servisten başka çare yok.
şuan bildiğim fiyatlar
castrol edge 5-40 4L 70 tl
polen filtresi 13tl
yağ filtresi 8 tl
hava filtresi 10 tl yani toplamda 101tl yapıyor onların malzemeyi daha ucuza aldığını düşünürsek arada 250 tl fark oluyor walla bana göre çok para
1.3 multijet 75 hp için hangi yağ iyidir ? araç 19 bin küsürde 20 bin bakımına girecek
Sizin araç 75 bg yerine 90 bg'lik olmasın ?
Benimkisi 90bg'lik orjinalleri sanayideki parçacılarda 90tl. Servisde 100 küsür.
75'liklerin filtreleri çok ucuz. Belki bir karşılıklık olmuş olabilir.
Bugün arayıp soracağım :weight1:
1.3 multijet 75 hp için hangi yağ iyidir ? araç 19 bin küsürde 20 bin bakımına girecek
0-40 veya 5-40 kullanabilirsiniz ben edge benzinliden memnunum turbo dizel için bi yorum yapamam :( ama yorumlar mobil1 ve edge üzerine seçim sizin tabi ki saygılar
Serviste bizimle ilgilenen Bey ile görüştüm faturada yanlışlık yok bu sebepten indirim yapılmıyor fakat memnuniyetsizliğimizin giderilmesi için boya korum vb. ücretsiz hizmet verecektir. Salı günü gideceğim detayları paylaşacağım
Onunla gecmis olsun ..umarim daha fazla ilgilenirler :)
s3'den
Onunla gecmis olsun ..umarim daha fazla ilgilenirler :)
s3'den
Umarım sorunsuz olur.
onurtuna
13/04/2013, 13:23
o fiyatlar doğru bizde girdik aynı fiyatlar normal yani kazıklama falanda yok fiyatlarını bilmeyen arkadaşlar gidip sorsunlar dışarıya mazot filtresini duycaklar nekadar olduğunu yalnız karton olan filtre değil metal olanı sorcaklar iki tipi var kartonun fiyatı 40 lira civarında yanlış fiyat olmasın sonra
lektonstar17
13/04/2013, 13:58
Emre , sana tek önerim Castrol Edge 5-40.Castrolden şaşma .
arkadaşlar benim aracın kmsi 6000 oldu bir yılda. bunun yıllık bakımı için önce dehayı aradım bir bayan çıktı dedi ki sizin aracınızda 20000 bakımda yapacaklarımızın hepsini yapmamıza gerek yok. Bazılarını yapmayalım. yağ, filtre v.s değişecek. bir kaç şey daha saydı. 130-150 arası tutar dedi. Sonra birmot istinyeyi aradım. aynı şeyleri onlara da anlattım. yıllık bakımda 20000 bakımda yaptıklarımızın aynını yapıyoruz dedi. buji v.s saydı 420 tl civarı olur dedi. ne alaka anlamadım. Deha 20000 bakımı için 300-320 civarı tutar dedi. yıllık içinde 130-150 dedi. ikisi de yetkili servis. Aradaki fark neyin farkı. çok mal yerine koyuyor gibi geldi bana birmot.
onurtuna
13/04/2013, 14:05
10000 le 20000 bakımı fiyat farkı var tabikide ilk sorduğun yer 10 bını solemıs sana normal fıyat oda yanı
ama birmot aynı şeyi yaparız diyor ve aynı parayı istiyor. deha daha dürüst geldi bana.
celenlee
13/04/2013, 14:28
arkadaşlar benim aracın kmsi 6000 oldu bir yılda. bunun yıllık bakımı için önce dehayı aradım bir bayan çıktı dedi ki sizin aracınızda 20000 bakımda yapacaklarımızın hepsini yapmamıza gerek yok. Bazılarını yapmayalım. yağ, filtre v.s değişecek. bir kaç şey daha saydı. 130-150 arası tutar dedi. Sonra birmot istinyeyi aradım. aynı şeyleri onlara da anlattım. yıllık bakımda 20000 bakımda yaptıklarımızın aynını yapıyoruz dedi. buji v.s saydı 420 tl civarı olur dedi. ne alaka anlamadım. Deha 20000 bakımı için 300-320 civarı tutar dedi. yıllık içinde 130-150 dedi. ikisi de yetkili servis. Aradaki fark neyin farkı. çok mal yerine koyuyor gibi geldi bana birmot.
Servistekiler Ara bakım ile periyodik( yıllık ) bakımı karıştırıyor.
Dizellerde ara bakım vardır, 10BIN'de sadece yukarda denen gibi yağ ve filtreler değişir ve ucuzdur.
Benzinlide ise ara bakım yoktur.
20BIN dolunca gidersin 400 diye tabir edilen yıllık bakım yapılır.
Ya da 1 senen dolmuştur km düşük bile olsa servis yıllık bakım'a sokar yine buji vs değiştirir ve tüm kontrolleri yapar yine 400 civarı fiyat çeker.Aslında bujilerin yılla bir alakası yok ancak tabloda her sene ya da 20BIN'de bir değişir ibaresi yüzünden değişime alıyolar.
klasman01
13/04/2013, 15:11
Kardeşim yakıt filtresi fiyatı ne öyle ya püffff
lektonstar17
13/04/2013, 15:21
Aracınız benzinli olduğu için 20000 de bakıma girecek ama siz içim rahat olsun istiyorsanız enazından yağ ve filtreyi yenileyin. Hem motor temizlenmiş olur hem de yaza hazır olursunuz. Bence gidin yağınızı yenileyin , motorunuzun ömrü uzun olsun. İlla servise gitmenize gerek yok. Misal Metro avm lerden yağ ve filtre alırsanız ücretsiz değiştiriyorlar.
lektonstar17
13/04/2013, 15:25
Servistekiler Ara bakım ile periyodik( yıllık ) bakımı karıştırıyor.
Dizellerde ara bakım vardır, 10BIN'de sadece yukarda denen gibi yağ ve filtreler değişir ve ucuzdur.
Benzinlide ise ara bakım yoktur.
20BIN dolunca gidersin 400 diye tabir edilen yıllık bakım yapılır.
Ya da 1 senen dolmuştur km düşük bile olsa servis yıllık bakım'a sokar yine buji vs değiştirir ve tüm kontrolleri yapar yine 400 civarı fiyat çeker.Aslında bujilerin yılla bir alakası yok ancak tabloda her sene ya da 20BIN'de bir değişir ibaresi yüzünden değişime alıyolar.
Tek dertleri para yolmak olmuş. Ben aracımı periyodikten başka götürmedim. Garantiside devam ediyor.
Arkadaşlar,
Karter koruma ve 20 bin bakım için servislere gitmeden önce fiyatlar topladım.
Birmot Beylikdüzü'nden her ikisi için de 750 tl civarı fiyat almıştım. Karterinde yaklaşık 350 civarı olduğunu bildirdiler. Bu civarı tutardan da %10 indirim olacak şeklinde konuşmuştuk.
Fakat servise aracı almak için eşim gittiğinde 520 tl lik fatura ile karşılaştı ve mecburen 520 tl ödedi, standart 20 bin bakımı için!
Faturanın resmini çektim fakat net olmadığı için elle yazıyorum. Şuan sinir krizi geçirmek üzereyim:gunsmilie:
Opar 5w-30(3,2l)---114,96 TL
Yağ Filtresi---12,75 TL
Hava Filtresi---14,44 TL
Polen Filtresi---12,27 TL
Teroson Cam Suyu---2*2,52=5,04 TL
Klima Rakteri Temizliği---63 TL
Motor temizleme sıvısı uygulama---32,14 TL
Sarf Malzemesi---11,69 TL
İşçilik Toplam:221,56 TL
Parça Toplam:268,23 TL
Genel Toplam:489,79 TL
İşçilik İskontosu:22,15 TL
Parça İskontosu:26,82 TL
KDV matrahı: 440,82 TL
KDV:79,35 TL
Toplam:520,17 TL :boxin:
Bu fatura hatalı olabilir mi? Bu kadar da kazık atılır mı?
(Bu arada karter taktırmadım)
madem ankaraya gelecektiniz neden yaptırdınızki. kavaklıdere fiat yetkili servisinde o fiyatın çok daha aşşağısına yaptırabilirdiniz.. geçmiş olsun artık
celenlee
13/04/2013, 17:00
Tek dertleri para yolmak olmuş. Ben aracımı periyodikten başka götürmedim. Garantiside devam ediyor.
Peki 1 seneyi ne kadar geçirdiniz?
Yılda 20BIN yapıyosanız zaten arada 10BIN'e gitme gibi bir zorunluluğunuz yok garanti açısından, o ayrı bir mesele.
**Ancak yılda hepi topu 10BIN kmyapan benzinli araçların garantisi için, mecburen yıl dönümünde periyodik bakım yaptırmak gerekiyor.
lektonstar17
13/04/2013, 17:18
Ben 20000 de bir değil her 10000 de bir gidiyorum. Artık tesadüf mü bilmiyorum, ben arabayı 2011 martta aldım. Her periyodik bakım geldiğinde şubat yada marta denk geliyor. Sanki yıllık bakımmış gibi periyodik bakım yaptırıyorum .Ayriyeten yıllık bakım yaptırmıyorum, yaptırmamda.
celenlee
13/04/2013, 17:50
Ben 20000 de bir değil her 10000 de bir gidiyorum. Artık tesadüf mü bilmiyorum, ben arabayı 2011 martta aldım. Her periyodik bakım geldiğinde şubat yada marta denk geliyor. Sanki yıllık bakımmış gibi periyodik bakım yaptırıyorum .Ayriyeten yıllık bakım yaptırmıyorum, yaptırmamda.
Yani 1 sene 350-400 gibi Tam kontrollü bakım,
diğer sene 150-200 gibi (yağ ve filtre değişimi) yaptırıyorsunuz ve garantiniz de korunmuş oluyor doğru mu anladık?
Hangi servis bu şekilde bir şey sundu size?
Biz de onlara gidelim :)
comanchee
13/04/2013, 19:21
deha iyidir tavsiye ederim
lektonstar17
13/04/2013, 19:53
Yani 1 sene 350-400 gibi Tam kontrollü bakım,
diğer sene 150-200 gibi (yağ ve filtre değişimi) yaptırıyorsunuz ve garantiniz de korunmuş oluyor doğru mu anladık?
Hangi servis bu şekilde bir şey sundu size?
Biz de onlara gidelim :)
Aslında yanlış biliyorsunuz. 10000 bakımı daha ucuzdur. Asıl para 20000 ve 40000 bakımları. 10000 i başka bir serviste yaptırmıştım. Ozamanlar Deha dan haberim yoktu , 20000 bakımını Deha ya yaptırdım ve hizmetten çok mamnun kaldım.
o fiyatlar doğru bizde girdik aynı fiyatlar normal yani kazıklama falanda yok fiyatlarını bilmeyen arkadaşlar gidip sorsunlar dışarıya mazot filtresini duycaklar nekadar olduğunu yalnız karton olan filtre değil metal olanı sorcaklar iki tipi var kartonun fiyatı 40 lira civarında yanlış fiyat olmasın sonra
Burada en büyük yanlış telefonda başka fiyat vermesi geldiğimzde başka fiyatlandırma yapmasıdır.
520 deseydi zaten 1 km yakınından geçmezdim!:spider:
onur1986
13/04/2013, 22:38
burada en büyük yanlış telefonda başka fiyat vermesi geldiğimzde başka fiyatlandırma yapmasıdır.
520 deseydi zaten 1 km yakınından geçmezdim!:spider:
+1234
madem ankaraya gelecektiniz neden yaptırdınızki. kavaklıdere fiat yetkili servisinde o fiyatın çok daha aşşağısına yaptırabilirdiniz.. geçmiş olsun artık
Ankara'ya günü birlik geleceğiz o nedenle aklıma gelmedi
Serviste bizimle ilgilenen Bey ile görüştüm faturada yanlışlık yok bu sebepten indirim yapılmıyor fakat memnuniyetsizliğimizin giderilmesi için boya korum vb. ücretsiz hizmet verecektir. Salı günü gideceğim detayları paylaşacağım
40k bakımı 690 tl ye maloldu benim.
--------------------------------------
160tl kusur ön balatalar değişti
40k periyodik bakım
carbon clear
50 tl motor temizleme ve koruma var bu fiyatın içinde.
-----------------------------------------------------------
servis görevlisi indirim yapamadıkları bana da söyledi. onun yerine klima dezenfektasyonu yapıverdi.
--------------------------------------------------------------
telefonla görüşmemde 125 tl dedikleri karter korumanın fiyatını yerinde 400 tl dediler.125 olan başka araç içinmiş vs vs. taktırmadım bende.
lektonstar17
14/04/2013, 02:00
40k bakımı 690 tl ye maloldu benim.
--------------------------------------
160tl kusur ön balatalar değişti
40k periyodik bakım
carbon clear
50 tl motor temizleme ve koruma var bu fiyatın içinde.
-----------------------------------------------------------
servis görevlisi indirim yapamadıkları bana da söyledi. onun yerine klima dezenfektasyonu yapıverdi.
--------------------------------------------------------------
telefonla görüşmemde 125 tl dedikleri karter korumanın fiyatını yerinde 400 tl dediler.125 olan başka araç içinmiş vs vs. taktırmadım bende.
Maşallah , güzel fiyatmış.
Yakıt fılıtresı dızel ve euro5 motor ıcın ıse normal fıyatı cunkı bende o sekılde oduyorum dısardan alsam dahı ama motor temızleme sıvısı anlamıs degılım azıcık kazık var gecmıs olsun
emregüler
20/04/2013, 02:06
Ah şu garanti olayı olması bizlerde istemeyiz oraya gidip kazıklanmayı :)
sedat06DF5649
20/04/2013, 13:13
valla benim arabam garantili ben ona rağmen götürmüyorum özelde yaptırıyorum gayette memnunum 250 tlye herşeyini yaptırıyorum valla garantilide ne oluo sanki hiç bişeyi doğru düzgün halletmiyorlar.
evodrift
20/04/2013, 13:50
bende 4ay önce izmir merkez serviste 380liraya 20bin bakımı yaptırdım.garanti diyip geçmemek lazım benim ön iki kapı döşemesinde güneş solması oldu gittim fotoğraf çektiler 2gün sonra aradılar gelin ücretsiz olarak garantiden değiştircez dediler ve değiştirdiler garanti bence önemli.
bende 4ay önce izmir merkez serviste 380liraya 20bin bakımı yaptırdım.garanti diyip geçmemek lazım benim ön iki kapı döşemesinde güneş solması oldu gittim fotoğraf çektiler 2gün sonra aradılar gelin ücretsiz olarak garantiden değiştircez dediler ve değiştirdiler garanti bence önemli.
Haklısın ne zaman ne olacağı belli olmaz garanti diye mecbur katlanacağız ::(()
sedat06DF5649
20/04/2013, 14:59
benim hiç bi sorunumu halledemedikleri için ben gitmiyorum tabiki aslında önemli ama malesef soğuttular.
EvoKoray
20/04/2013, 20:22
20 bin bakımına 240 küsür ödemiştik 2011 yılında , bu sene 26 Nisan da garanti bitiiyor 40 bin bakımınıda serviste yaptırıcam , Usta Bursa ya da bi şube açsa hiç fena olmaz :D
rohan4421
20/04/2013, 20:33
Antep topcuoğlunda bravo 20000 bakımı 1.6 mj sport 390 tl tuttu ve cok memnun oldun
Boya Koruma ve motor silikon hediyesini bugün aldım :prop0000:
Hadi hediyeleriniz hayırlı olsun..
Ben bakım maliyeti ile ilgili birşey diyemiyeceğim. Çünkü daha 2000 km deyim. Bakımla ilgili bir işimiz olmadı henüz. Ama söylediğiniz karter koruma 350 tl çok fazla geldi bana. Bende fiyat aldım malzeme + montaj 125 tl. Bakalit bir malzemeden oluşuyor. Farklı bir karter koruma yoksa benim aldığım fiyat budur.
Ben bakım maliyeti ile ilgili birşey diyemiyeceğim. Çünkü daha 2000 km deyim. Bakımla ilgili bir işimiz olmadı henüz. Ama söylediğiniz karter koruma 350 tl çok fazla geldi bana. Bende fiyat aldım malzeme + montaj 125 tl. Bakalit bir malzemeden oluşuyor. Farklı bir karter koruma yoksa benim aldığım fiyat budur.
aynı fiyatı bana 125 tl olan linea filan için dediler...da verdiler fakat servise gidince punto için fiyatın 400 tl olduğunu söylediler.
Honor COOPER
25/04/2013, 02:10
Arkadaşımın mazda 3 ü var peryodik bakıma ödediği en yüksek meblağ 280TL diğer bir arkadaşım Honda Civic için 330TL ödedi ve sıkı durun Passat variant bluemotion aracın peryodik bakımı 450TL bunlar üzerine yorum yapmak istemiyorum hepimizin bu araçları seçmesindeki en önemli nedenlerden biride parça ve bakım maliyetlerinin hesaplı olduğunu düşünmemizdi yanılıyorummu.
engincantan33
25/04/2013, 03:25
Arkadaşımın mazda 3 ü var peryodik bakıma ödediği en yüksek meblağ 280TL diğer bir arkadaşım Honda Civic için 330TL ödedi ve sıkı durun Passat variant bluemotion aracın peryodik bakımı 450TL bunlar üzerine yorum yapmak istemiyorum hepimizin bu araçları seçmesindeki en önemli nedenlerden biride parça ve bakım maliyetlerinin hesaplı olduğunu düşünmemizdi yanılıyorummu.
hocam bence yanılmıyorsun cunku arkadasım yenı kasa volvo s60 ıcın 20 bın bakımına 500 tl odedı! hakıkaten fıat servıs ucretlerı astronomık
Honor COOPER
27/04/2013, 02:22
hocam bence yanılmıyorsun cunku arkadasım yenı kasa volvo s60 ıcın 20 bın bakımına 500 tl odedı! hakıkaten fıat servıs ucretlerı astronomık
Böyle yapmaya devam etsinler yakında ticari hariç araç satışlarını görürüz birlikte.
garantiyi yaktım............gittim shell'in servis kısmına ,marketten aldım alltaki resimdeki yağı...yağ ve hava filtreleride vardı orda puntonun ....eleman da servisten çıkma biri,iyi niyetli...değiş dedim hepsini....yağ: 125 tl....filtre, miltre toplamı: 155 tl. tuttu....beni gören 2 senelik passat da sanırım garantiyi yaktı....yağcı eleman bide ekledi: bi ara gelde fren balatalarını değişelim diye :)
https://img580.imageshack.us/img580/4719/zz9966.png (https://imageshack.us/photo/my-images/580/zz9966.png/)
erenemre
27/04/2013, 04:56
garantiyi yaktım............gittim shell'in servis kısmına ,marketten aldım alltaki resimdeki yağı...yağ ve hava filtreleride vardı orda puntonun ....eleman da servisten çıkma biri,iyi niyetli...değiş dedim hepsini....yağ: 125 tl....filtre, miltre toplamı: 155 tl. tuttu....beni gören 2 senelik passat da sanırım garantiyi yaktı....yağcı eleman bide ekledi: bi ara gelde fren balatalarını değişelim diye :)
https://img580.imageshack.us/img580/4719/zz9966.png (https://imageshack.us/photo/my-images/580/zz9966.png/)
en iyisini yapmışsın dostum bende bosch car servise götürücem zaten garantisi doldu aracın hiç gerek yok kazıklanmaya
Hocam fiyatlar pekte uyguna gelmemiş,
Resimdeki yağ 125 TL edecek bir yağ değil. Mobil 1 ESP 5w-30 bile 110 lira iken bu yağ sanayide 60 lira falandır. Filtre takımı da sanayide 25 TL (polen, hava, yağ). Benzincilerde yağ değişimi pekte uyguna gelmiyor. Kendinize iyi bir usta bulmanızı tavsiye ederim, arabanın yağ dışındaki sorunlarını da halledersiniz.
Honor COOPER
27/04/2013, 22:28
Hocam fiyatlar pekte uyguna gelmemiş,
Resimdeki yağ 125 TL edecek bir yağ değil. Mobil 1 ESP 5w-30 bile 110 lira iken bu yağ sanayide 60 lira falandır. Filtre takımı da sanayide 25 TL (polen, hava, yağ). Benzincilerde yağ değişimi pekte uyguna gelmiyor. Kendinize iyi bir usta bulmanızı tavsiye ederim, arabanın yağ dışındaki sorunlarını da halledersiniz.
Bende tam bunu diyecektim Castrol Edge 5/30 90 TL Silifkede
Yanılıyorsam düzeltin ancak mazda ve honda araçları hemen özlediği için bakımları 10 bin km de birdir yani aynı paraya gelir ama volvo şaşırttı beni eğer o da 10 binde çağırmıyorsa .
Htc Sensation/
ozanoz93
27/04/2013, 22:49
beylidüzü birmotun ....... aç kalsinlar araba almayin servise goturmeyin arkadaşlar
castrol edge sanayide 75tl bana da çok geldi yağ fiyatı filtre takımı (hava:8tl, yağ:7tl, polen:13tl) 28tl idi geçen sene bujiyi tanesi 15tlden(60tl ye) almıştım servis fiyatı 21tl(84tl) idi. aklıma gelmişten arka fren balatalarına oparcı sanayide 174tl fiyat vermişti 60tlye sanayiden aldım markasını hatırlamıyorum ama balatalar ses falan yapmıyor hala. aklıma gelmişken bilgi vermek istedim.
biancoangelo
29/04/2013, 01:48
Ne beddua etsem boş. Geçmiş olsun. Sakın ola birmotlara uğramayın arkadaşlar. Birmotun her şubesinde taktik şu.
AL Adisyonu Daya GEÇİRMASYONU.....
Godomanlar herkesi kendileri gibi zannediyolar.
Bursa Çalışkanel oto^dan bu gün fiyat aldım.Punto evo karter koruma işçilik dahil 400 tl dediler.Çok fazla geldi.125 tl olsa hemen götürür taktırırım valla.
demedimmi
08/05/2013, 20:10
Bir hafta önce ben Kavaklıdere serviste 20.000 bakımı +ön balata değişimi 493tl bayıldım 1.4 77bg için
kahramancocukcaki
09/05/2013, 11:43
Hafta sonu bakım zamanı... 2009 1.4 active Araç 15000 KM..
Sanayiden Opardan; Yağ Filtresi+Hava+polen=40 TL
Yağ:65 TL (Castrol 5W40 Benzinli, Tam sentetik)
Bujiler=73 TL (4 Adet Fiyatı Orjinal Sanayiden Opardan)
Usta İşçiliği=40 TL (İşin erbabı)
TOPLAMDA=218 tl Bide buna Dış-iç ve motor yıkatma yaptırsam=30 TL
GENEL TOPLAM=248 tl biter bu iş.. Servis En az 400 TL olur dedi..
yağ filitresi opar 10 tl
5-40 yağ 3.2 lt opar 70 tl
4 adet buji orjinal 80 tl
balata temizleme spreyi 10 tl
ustalık 70 tl
toplam 240 tl
şanzuman yağı kontrol,ön arka balata temizliği,el freni ayarı,ön takım kontrol.Diğer sıvı kontrolleri.
20.000 bakım.Cumartesi yaptırdım.mkpaşa sanayisinde.Balıkesir servisi 380 tl fiyat verdi.Balata değişimi dahil değil.