PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sıfır araca boya koruma

ulusoy032
09/04/2013, 14:24
arkadaşlar sıfır araç 20 gün oldu satın alalı rengi kar beyaz punto benim bu aracıma boya koruma yaptırmam gerekirmi acaba kapalı garajım yok sürekli güneşin altında duracak

AYTEK AYDIN
09/04/2013, 14:41
1 yıl gerekmez, bir yıl sonra piyasadaki kaliteli ürünlerle kendiniz bile yaparsınız. zira ben kendim yapacağım, cila makinesi boyayı mahvediyor.

shellcininabisi
09/04/2013, 15:16
bence yaptır hocam ben yaptırmadığıma bin pişmanım... çünkü o 1 yılda KAPORTANDA NEREDEN GELDİĞİNİ ANLAMADIĞIN TAŞ İZLERİ, İĞNE BAŞI KADAR BOYA ATMALARI, KUŞ PİSLİKLERİNİN BOYAYI YAKMASI GİBİ şeyler başına KESİN GELECEK... ben yaptır derim hatta iyi bir yere yaptır ilk baştakini...

sonra 3-5 ay sonra heves edip arabayı kendin yıkadığında herşey gözüne batacak, hele bir de heves edip HIZLI CİLA falan alacaksın veeee HERŞEY BEN DE VARIM DİYECEK mesela kuş pisliği yanığı mesela taş izleri mesela mahallenin veletlerinin BENİ YIKA yazısından kalan ince çiziği... ;) ( tecrübeyle sabittir) ve onlar boya koruma tabakasında değil de BOYANDA olacak.. Burası TÜRKİYE... yollarımız malum sırf bu yüzden bile yaptırmadığıma pişmanım.

TABİ benim görüşüm bu :)

Evren_c
09/04/2013, 16:41
Kimyasal olarak boya koruma nedir ne değildir çok bilmiyorum açıkçası ama fabrikadan çıkmış, fabrikasyon cila atılmış araca -bence- en azından ilk yıl boya korumaya gerek yok ama araştırmakta fayda var :)

Kuşlar beyaz araçları çok sevmiyor. Eski aracım kırmızıydı, özellikle seçtiklerini düşündürecek kadar çok pislerlerdi :D Arabada her zaman ufak bir şişe su ve kağıt havlu bulundururdum. Şu an sizinkiyle aynı renk aracım var ve 3 aydır hiç kuş pislemedi.

kimber
09/04/2013, 16:55
1 yıl gerekmez, bir yıl sonra piyasadaki kaliteli ürünlerle kendiniz bile yaparsınız. zira ben kendim yapacağım, cila makinesi boyayı mahvediyor.

kendiniz hangi ürünlerle yaptınız?

Konuya tamamen yabancıyım, detaylandırabilir misiniz?:thumbs_up2:

brembo1
09/04/2013, 17:03
Hiçbir sıfır araçta boya koruma yapılmış olarak satılmaz mumlu olarak gelen araçlara sadece servislerde temizlik işlemi uygulanır sıfır aracınıza iyibir yerde boya motor ve döşeme koruması yaptırmanızı tavsiye ederim.

ulusoy032
09/04/2013, 18:09
Hiçbir sıfır araçta boya koruma yapılmış olarak satılmaz mumlu olarak gelen araçlara sadece servislerde temizlik işlemi uygulanır sıfır aracınıza iyibir yerde boya motor ve döşeme koruması yaptırmanızı tavsiye ederim.

peki bu bahsettiğiniz korumaları servis yapıyomu yada dışarda iyi bir ustaya yaptırsam garantiyi etkilermi

brembo1
09/04/2013, 18:16
peki bu bahsettiğiniz korumaları servis yapıyomu yada dışarda iyi bir ustaya yaptırsam garantiyi etkilermi
Bazı servislerin çlıştıgı yerler var ancak dışarıdada uygulama yaptırabilirsin garantin bozulmaz tavsiyem sonax ve zibart olucaktır.
Veya istanbuldaysanız uygun fiyata yaptırabileceginiz yerlerde tavsiye edebilirim.

omer06
09/04/2013, 21:12
aracınız üstünde bal mumu vardır onu kaldırın öncelikle Kil uygulayarak
sonrada üstüne wax= cila atın yeterli

Gorky
09/04/2013, 23:59
Clay bar ve iyi bir katı wax yeterli olur. Clay bar uygulayın ardından wax (fk1000p yada collinite 915 öneririm) uygulayın. Nası uygulayacağınızı google'dan aratarak bulabilirsiniz biçok anlatım var.

İyi bir wax temiz yüzeyde diri boncuklarla kendini belli eder.
https://i22.photobucket.com/albums/b330/redloop/Beading.jpg