Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Fiat Viaggio 2013 de satışta
Gac-Fiat ortaklığında kurulan WCM standartlarındaki yeni fabrikada üretilecek olan Fiat Viaggio, haziran ayından itibaren bantlardan inmeye başlayacak.
Global ölçekte ataklarıyla son zamanların en dikkat çekici markalarından biri olarak dikkat çeken İtalyan otomotiv üreticisi Fiat, Çin pazarındaki etkinliğini ve satışlarını önemli biçimde yükseltme hedefi doğrultusunda Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıttığı yeni sedan modeli Fiat Viaggio ile dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz aylarda Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Dodge Dart modeli ile teknik mimari açısından benzerlikler taşıyan Fiat Viaggio, Alfa Romeo Giulietta’nın çok yönlü modern platformu üzerinde yükselmesiyle dikkat çekiyor. Torino’daki Fiat Grubu Stil Merkezi tarafından tasarlanan Fiat Viaggio, akıcı ve kıvrımlı formları güçlü oranlar ile birleştiren etkileyici dış tasarımıyla dikkat çekiyor. Fiat’ın modern tasarım yüzünü taşıyan Fiat Viaggio, LED ışıklandırma düzenine sahip arka farlarıyla da kendini belli ediyor. Kabin içinde ise krom ve gümüş renkli kaplamalar ile süslenen sürücü eksenli modern kokpit tasarımı ön plana çıkıyor.
Fiat-Chrysler işbirliğinin gerçek anlamlı ilk ikiz projesi olarak ön plana çıkan Fiat Viaggio adını ise İngilizce “seyahat” ve Çince “uçmak” kelimelerinin bileşiminden alıyor. 4679 mm uzunluk, 1850 mm toplam genişlik ve 2708 mm’lik aks mesafesiyle kompakt sınıf ile orta sınıf arasında konumlanan boyutlara sahip Fiat Viaggio, Çin pazarının en çok satan otomobil sınıflarının en yeni oyuncusu olarak konumlandırılacak. Şık kaputunun altında ise 1.4 litre silindir hacimli 120 ve 150 beygirlik iki adet benzinli motora yer verilecek Fiat Viaggio’da 5 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzıman seçenekleri sunulacak.
https://www.turkiyef1.com/site_media/images/news/orginal/fiat-viaggio-2012.jpg
Kaynak: tf1
erenemre
09/04/2013, 11:13
mükemmel olmuş
İçini gösteren fotograflara da baktım bu kasaya o iç mekan yakışmamış gibi, yoksa dış görünüm süper..
Ford Mondeo gibi duruyor :)
içi olmamış...buram buram çakma duruyor....
vay canına fiat bak yau :)
Dizeli neden yok, gerçi olsa da passat fiyatında olur....:)
lektonstar17
09/04/2013, 14:22
Araç zaten daha önceden var olan Dodge Dart modelinin ufak tefek değişikliklere uğramış hali. İç mekanı ben de hiç sevmiyorum. Ayrıca bu aracı büyük ihtimal Türkiye de göremeyeceğiz. Uzak doğu pazarı için hazırlanmış bir araç.
çizgileriyle çok güzel duruyor... inşallah sağlam motor koyarlar..
Ben güzele güzel demem güzel benim olmadıkça. Türkiyeye gelmeyecek ki :)
erenemre
09/04/2013, 17:23
Dizeli neden yok, gerçi olsa da passat fiyatında olur....:)
sonuçta passat ta o parayı haketmeyen bir araç:pepsi000:
dışı seni içi beni yakar misali :)
bu araç çin pazarı için geliştirilmiş guiletta platformu kullanan bir araç... avrupada satılmayacak... dolayısıyla ülkemizde de satılması olası değil. c sınıfı bir araç yerine fiat 500l konumlandırılacak ya da xl adıyla crossover tasarlanıyor, onlara bakmak lazım.
bence kasa güzel ama dizel seçeneği yoksa zor satar
interlaced
10/04/2013, 00:52
Ben de burada satılmayacağını okudum. Ama şöyle bir faydası olacaktır bize, ucuz aksesuara boğuluruz. Fiat'ın Çin pazarında olmaması orjinal olmayan aksesuar pazarından bizlerin hemen hiç faydalanamamıza neden oluyordu. GAC - Fiat işbirliği bu durumu lehimize değiştirecektir diye tahmin ediyorum. Öte yandan araç için fikrim, sedan bana göre değil, henüz değil.. :)
erenemre
10/04/2013, 23:50
bence kasa güzel ama dizel seçeneği yoksa zor satar
araç zaten dizel benzinlisi yok ki sanırım otomatik demek istediniz ?
lektonstar17
11/04/2013, 00:15
araç zaten dizel benzinlisi yok ki sanırım otomatik demek istediniz ?
Emre malesef aracın dizeli yok.
erenemre
11/04/2013, 00:30
Emre malesef aracın dizeli yok.
prd ben mont ile karıştırmışım doğru söylüyorsunuz ...:melek2:
rohan4421
17/05/2013, 11:59
türkiyeye gelmez bu arac. yeni deil 2011 den beri var olan bi kasa brazilya ve çinde satışı var
erenemre
17/05/2013, 12:02
belki gelebilir mont ada gelmez diyorduk ama geldi umarım gelirde fiat ında adam gibi bir sedanı olur ben linea yı hiç yakıştırmıyorum çünkü
Honor COOPER
17/05/2013, 12:29
Bende bunu anlamam getirseler ne olur ki?
C segmentindeki eksiklerini giderirler.
Bende bunu anlamam getirseler ne olur ki?
C segmentindeki eksiklerini giderirler.
Onur, Tofaş Lineayı C segmenti diye satıyor bizlere :D
Halbuki, Fiata safkan bir c segmenti (sedan) gerekli dediğin gibi...
mont geldi ama fiyatı dudak uçuklatıyor... fiyat müşterisi orta gelirli müşteri genellikle... dolayısı ile üst segmentlerle piyasaya girse bile tutunacağını sanmyorum. çünkü o segmentte fiyatı yüksek tutmak zorunda (donanımlar motor vss) dolayısı ile kolay kolay iiyi bir satış grafiği yakalayacağını sanmıyorum.
erenemre
17/05/2013, 15:01
mont geldi ama fiyatı dudak uçuklatıyor... fiyat müşterisi orta gelirli müşteri genellikle... dolayısı ile üst segmentlerle piyasaya girse bile tutunacağını sanmyorum. çünkü o segmentte fiyatı yüksek tutmak zorunda (donanımlar motor vss) dolayısı ile kolay kolay iiyi bir satış grafiği yakalayacağını sanmıyorum.
herşey satış grafiği değildir bazı modeller az sayıda da olsa marka prestijini arttırmak için getirilmelidir mesela renault unda kaleous mudur tuhaf isimli bir suv u var oda fazla satılmıyor ama renault fransa dan getiriyor sebebide marka imajı için bence viaggio da gelmeli az sayıdada olsa tofaş getirtmeli bu tür araçlar geldikçe fiat a olan bakış açısıda değişecektir mesela stilo ve bravo da çok tutulmadı ama fiat ın marka imajına olumlu olarak katkı yaptı kime sorsanız fiat nasıl diye stilo su çok güzeldi veya bravo lar çok başarılı şeklinde yorumlar duyarsınız
herşey satış grafiği değildir bazı modeller az sayıda da olsa marka prestijini arttırmak için getirilmelidir mesela renault unda kaleous mudur tuhaf isimli bir suv u var oda fazla satılmıyor ama renault fransa dan getiriyor sebebide marka imajı için bence viaggio da gelmeli az sayıdada olsa tofaş getirtmeli bu tür araçlar geldikçe fiat a olan bakış açısıda değişecektir mesela stilo ve bravo da çok tutulmadı ama fiat ın marka imajına olumlu olarak katkı yaptı kime sorsanız fiat nasıl diye stilo su çok güzeldi veya bravo lar çok başarılı şeklinde yorumlar duyarsınız
prestij açısından elbette haklılık payınız var. ben olaya satış grafiği açısından baktım. koleos reno için bir facia bence. bir de vel satis modeli var onun aynı şekilde o da facia... her markanın gerek prestij gerek ara segment ve tasarım denemesi adına tabiri caizse piç modelleri oluyor... fiat tasarladığı ve ürettiği her modeli getirsin tabi ki de. bu hem rekabeti arttıracaktır ki türkiyede fiatın rakamları gerçek bir rekabet sebebidir. hem de seçenek artışı olacaktır... fakat presjtij gözlüğünden değilde satış tarafından baktığımızda çok başarılı olacağını sanmıyorum. gerçi o bile farketmiyo türkiye için. çünnkü türk tüketici çok değişken tercihleri olan bir tüketici. fluence içinde herkes tutmaz vs demişti benim gibi. ama maşallah sokaklar fluence den geçilmiyor. filo kiralama şirketleri kapışacaktır bu modeli de...
beyler, viaggio dene makine zaten avrupa pazarında olmayacak k,i türkiyeye getirilsin... tamamen çin pazarı için yapılmış bir makinedir kendileri... dolayısıyla avrupada satılmayacak bir aracın türkiyeye getirilmesini tartışmak anlamını kaybediyor.
viaggio zaten guiletta platformunda üretilmiş bir araç; amerikada dodge markasıyla satılıyor, çinde fiat viaggio olarak satılıyor. Fiat, avrupada bu aracı satmayacaklarını, fiat 500 ranjını devam ettirerek önce bir b/c crossover ve devamında yine 500 serisinden bir c segment suv yapıp satacağını zaten aylar önce ilan etti.. bu bağlamda da 500L üretildi ve ülkemizde satışta.. muhtemelen 2014 yılında da suv makineyi göreceğiz .
c serisi hatch alfada devam edecek... d sınıfı sedan ( 159 yerine) da alfa markasıyla gelecek ( muhtemel adı guila).
beyler, viaggio dene makine zaten avrupa pazarında olmayacak k,i türkiyeye getirilsin... tamamen çin pazarı için yapılmış bir makinedir kendileri... dolayısıyla avrupada satılmayacak bir aracın türkiyeye getirilmesini tartışmak anlamını kaybediyor.
viaggio zaten guiletta platformunda üretilmiş bir araç; amerikada dodge markasıyla satılıyor, çinde fiat viaggio olarak satılıyor. Fiat, avrupada bu aracı satmayacaklarını, fiat 500 ranjını devam ettirerek önce bir b/c crossover ve devamında yine 500 serisinden bir c segment suv yapıp satacağını zaten aylar önce ilan etti.. bu bağlamda da 500L üretildi ve ülkemizde satışta.. muhtemelen 2014 yılında da suv makineyi göreceğiz .
c serisi hatch alfada devam edecek... d sınıfı sedan ( 159 yerine) da alfa markasıyla gelecek ( muhtemel adı guila).
nokta koyulmuştur :) tamam sustuk :)
cihankardes
17/05/2013, 16:21
Suv olarak Grande Punto XL geliyo mu şimdi :D
erenemre
17/05/2013, 16:28
şöyle bişey olabilir mesela :D
https://s1305.hizliresim.com/19/k/n4w3n.jpg
cihankardes
17/05/2013, 16:37
türkiyeye gelmez bu arac. yeni deil 2011 den beri var olan bi kasa brazilya ve çinde satışı var
Nerde gördünüz acaba? Link varsa bakalım.
valla baktım ama link göremedim. lakin fiatın brezilya sitesinde değişik modeller var :)
biancoangelo
17/05/2013, 17:59
kaynak neresi merak ettim doğrusu.
erenemre
17/05/2013, 18:01
fiat viaggio daha satışa başlanmadı daha yeni duyuruldu ve 2013 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak yanlış bilgi verilmesin arkadaşlar
Tofaş, bu Viaggio gelse acaba hangi segmente koyardı ? :) Aracın boyutları c segmentini geçtim d segmentinin bile ötesinde...Bu araç en azından d segmenti olmalı :)
fiat viaggio daha satışa başlanmadı daha yeni duyuruldu ve 2013 yılının son çeyreğinde satışa sunulacak yanlış bilgi verilmesin arkadaşlar
valla China Car Times ? China Auto News | Fiat (https://www.chinacartimes.com/category/fiat/) başlandı diyor.... hatta ve hatta şurası Fiat | CarNewsChina.com - China Auto News (https://www.carnewschina.com/tag/fiat/) da viaggio station ve daha kısa bir hatchback üzerinde çalıştıklarını söylüyor.
şöyle bişey olabilir mesela :D
https://s1305.hizliresim.com/19/k/n4w3n.jpg
galiba böyle bir şey olacak :
https://indianautosblog.com/wp-content/uploads/2012/09/Fiat-500X-side-profile-rendering.jpg
sadece_erhan
17/05/2013, 23:34
Gac-Fiat ortaklığında kurulan WCM standartlarındaki yeni fabrikada üretilecek olan Fiat Viaggio, haziran ayından itibaren bantlardan inmeye başlayacak.
Global ölçekte ataklarıyla son zamanların en dikkat çekici markalarından biri olarak dikkat çeken İtalyan otomotiv üreticisi Fiat, Çin pazarındaki etkinliğini ve satışlarını önemli biçimde yükseltme hedefi doğrultusunda Pekin Uluslararası Otomobil Fuarı’nda tanıttığı yeni sedan modeli Fiat Viaggio ile dikkatleri üzerine çekti. Geçtiğimiz aylarda Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtılan Dodge Dart modeli ile teknik mimari açısından benzerlikler taşıyan Fiat Viaggio, Alfa Romeo Giulietta’nın çok yönlü modern platformu üzerinde yükselmesiyle dikkat çekiyor. Torino’daki Fiat Grubu Stil Merkezi tarafından tasarlanan Fiat Viaggio, akıcı ve kıvrımlı formları güçlü oranlar ile birleştiren etkileyici dış tasarımıyla dikkat çekiyor. Fiat’ın modern tasarım yüzünü taşıyan Fiat Viaggio, LED ışıklandırma düzenine sahip arka farlarıyla da kendini belli ediyor. Kabin içinde ise krom ve gümüş renkli kaplamalar ile süslenen sürücü eksenli modern kokpit tasarımı ön plana çıkıyor.
Fiat-Chrysler işbirliğinin gerçek anlamlı ilk ikiz projesi olarak ön plana çıkan Fiat Viaggio adını ise İngilizce “seyahat” ve Çince “uçmak” kelimelerinin bileşiminden alıyor. 4679 mm uzunluk, 1850 mm toplam genişlik ve 2708 mm’lik aks mesafesiyle kompakt sınıf ile orta sınıf arasında konumlanan boyutlara sahip Fiat Viaggio, Çin pazarının en çok satan otomobil sınıflarının en yeni oyuncusu olarak konumlandırılacak. Şık kaputunun altında ise 1.4 litre silindir hacimli 120 ve 150 beygirlik iki adet benzinli motora yer verilecek Fiat Viaggio’da 5 ileri manuel ve 6 ileri otomatik şanzıman seçenekleri sunulacak.
https://www.turkiyef1.com/site_media/images/news/orginal/fiat-viaggio-2012.jpg
Kaynak: tf1
ya mehmet abi bırak viaggio yu daha bizim bravoların krom kapı kolu yok, nasıl yapıcaz yaw
Dün gece otomobil araştırması yapan bir ajansın anketindeydim,içerde 8 araç vardı ve sadece bir tanesi tanıdık değildi.
Araçların tamamı B segmentindeydi,tanıdık olmayan aracın içi demo idi ve iç mekanını ayrı bir yerde smüle etmişlerdi.
İlk bakışta Alman aracı havası veren yeni B sınıfı aracın Fiat olduğunu incelerken anladım.
Bu konudaki aracın bir boy ufağını ve daha havalısını düşünün,far ve stop dizaynında farklılıklar var.
Aracın içine ise söyleyebileceğim tek kelime BERBAT,cam ve kumanda düğme gurubu EVO ve Linea ile birebir aynı,eleştirilerimizi not aldılar umarım üretim aşamasında dikkate alırlar.
Bu araç piyasaya çıktığı zaman rakiplerini oldukça üzecek gibi ve Linea'nın da devri kapanacak böylece...
Arkadaşlar üzülerek söylüyorumki fiat viaggio nun şuanda gelmesi gibi bir ihtimal mevcut değil. Yakın bir zamanda tofaş bursa fabrikasında eğitim esnasında konuşma imkanım oldu ama 2014 yılı içerisinde böyle bir plan yok. İlerleyen zamanlardada olması çok ama çok düşük bir ihtimal. Gelmesini bizde çok istiyoruz ama malesef bu şekilde. Umarım planlarda değişiklik olurda bu araç gelir
erenemre
21/08/2013, 19:15
Arkadaşlar üzülerek söylüyorumki fiat viaggio nun şuanda gelmesi gibi bir ihtimal mevcut değil. Yakın bir zamanda tofaş bursa fabrikasında eğitim esnasında konuşma imkanım oldu ama 2014 yılı içerisinde böyle bir plan yok. İlerleyen zamanlardada olması çok ama çok düşük bir ihtimal. Gelmesini bizde çok istiyoruz ama malesef bu şekilde. Umarım planlarda değişiklik olurda bu araç gelir
peki hangi araçlar gelecek ? yeni bir model yada kasa değişimi yapacak bir model var mı ? mesela punto yine devammı edecek ? bravo kalkacak mı?
gendarme35
22/08/2013, 15:57
Viaggio guiletta platformu üzerine geliştirilmiş bir araç değildir..
Fiat&Chrysler ile evliliğinin mont'tan sonra ikinci ürünüdür..
aracın orijinali ''dodge dart'' tır..tıpkı montta olduğu gibi
farklı pazarlar için motor ve iç görünümde Fiat tarafından değişiklik
yapılmıştır..
srkaradag
22/08/2013, 18:20
Viaggio guiletta platformu üzerine geliştirilmiş bir araç değildir..
Fiat&Chrysler ile evliliğinin mont'tan sonra ikinci ürünüdür..
aracın orijinali ''dodge dart'' tır..tıpkı montta olduğu gibi
farklı pazarlar için motor ve iç görünümde Fiat tarafından değişiklik
yapılmıştır..
Dodge dart(çin versiyonu viaggio) giulietta platformunda geliştirilmiştir, biraz araştırın göreceksiniz
Yanlış hatırlamıyorsam Viaggioda Dodge Dart platformu kullanılmakta.Giuliettada ise geliştirilmiş Stilo platformu mevcut...
srkaradag
22/08/2013, 22:24
2013 Dodge Dart Engineering and Development of the Hot Compact Car (https://www.dart-mouth.com/engineering-development.html)
https://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Dart_(2013)
tonymontana
22/08/2013, 22:51
Hayır, Giulietta ile birlikte gelen standart platform Dodge Dart'a uyarlandı. Viaggio ise aynı araç Dart ile.
Geliştirilmiş Stilo platformu diye birşey yok. Stilo platformu denen şey FGA'nın Bravo Stilo ve Lancia Delta için kullandığı platformdu. Stilo'dan Bravoya uyarlama yapıldı, biraz uzatılarak ise Delta yapıldı.
Kısacası Dart,Giulietta,Viaggio aynı platform(underbody)'nin araçları. Arada tabiki farklar vardır süspansiyonları farklı çünkü. Ama temel olarak aynı.
Dün gece otomobil araştırması yapan bir ajansın anketindeydim,içerde 8 araç vardı ve sadece bir tanesi tanıdık değildi.
Araçların tamamı B segmentindeydi,tanıdık olmayan aracın içi demo idi ve iç mekanını ayrı bir yerde smüle etmişlerdi.
İlk bakışta Alman aracı havası veren yeni B sınıfı aracın Fiat olduğunu incelerken anladım.
Bu konudaki aracın bir boy ufağını ve daha havalısını düşünün,far ve stop dizaynında farklılıklar var.
Aracın içine ise söyleyebileceğim tek kelime BERBAT,cam ve kumanda düğme gurubu EVO ve Linea ile birebir aynı,eleştirilerimizi not aldılar umarım üretim aşamasında dikkate alırlar.
Bu araç piyasaya çıktığı zaman rakiplerini oldukça üzecek gibi ve Linea'nın da devri kapanacak böylece...
evet yeni aracı güzel yapıyoruz :)
evet yeni aracı güzel yapıyoruz :)
İçini de güzel yapın o halde,benim gördüğüm haliyle satışa çıkarsa hayal kırıklığı yaşanır...
sercan5897
23/08/2013, 14:02
Arkadaşlar sanrım bu araç Türkiye'ye gelecek tofaş fabrikasında kalite kısmında çalışan bir abiyle konuştuk geçenlerde. Şu an tofaş fabrikasının içinde bir tane tanıtım amaçlı viaggio geldiğini söyledi...
tonymontana
23/08/2013, 19:17
Arkadaşlar sanrım bu araç Türkiye'ye gelecek tofaş fabrikasında kalite kısmında çalışan bir abiyle konuştuk geçenlerde. Şu an tofaş fabrikasının içinde bir tane tanıtım amaçlı viaggio geldiğini söyledi...
gelmeyecek. tanıtım amaçlı gelmedi o araç.
İçini de güzel yapın o halde,benim gördüğüm haliyle satışa çıkarsa hayal kırıklığı yaşanır...
müdahale edemiyoruz stile içine de dışına da. güzel yapıyoruz derken kaliteli manasında dedim.
erenemre
23/08/2013, 19:43
gelmeyecek. tanıtım amaçlı gelmedi o araç.
müdahale edemiyoruz stile içine de dışına da. güzel yapıyoruz derken kaliteli manasında dedim.
bu kadar iddialı konuşma Fiat ın işi belli olmaz ayrıca bence gelmeli şu kalas linea görmekten bıktık etrafta :D
tonymontana
23/08/2013, 20:02
bu kadar iddialı konuşma Fiat ın işi belli olmaz ayrıca bence gelmeli şu kalas linea görmekten bıktık etrafta :D
Fiat sadece uzakdoğu için yaptı bu aracı şu forumda 50 kez söyledim. Pazarı yok bi kere bu aracın Türkiye'de. Kaç kişi 60bin ve üstü para verir Fiat'a?
erenemre
23/08/2013, 20:04
öyle diyorsunda mont epey bir sattı bence adam gibi olursa bence veren olur renault latitute tutmaz demişlerdi ama iyi sattı o fiyatına rağmen
therasmus
04/09/2013, 11:55
öyle diyorsunda mont epey bir sattı bence adam gibi olursa bence veren olur renault latitute tutmaz demişlerdi ama iyi sattı o fiyatına rağmen
mont ve latitude kac adet satti bilginiz var mi?
internetten bulabildiğim kadarıyla latitude en son mart satışları ile 3 aylık satış toplamı 488 fakat monta ulaşamadım :D lakin ayda ortalama 155-160 adet satış rakamları gördüm nette.