Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'nin ilk dizel ralli otomobili grande punto 1.9 multijet..
Antalyadaki arkadaşların ve ralliye ilgi duyanların bildiği bi araçtır.Araç Antalyadaki Fiat yetkili servis sahibi ve ralli pilotu Mehmet Pınarbaşına aittir.Geçen haftalarda Onur(onurciko) la birlikte gidip yakından incelemiştik videosu denk geldi birkaç yıl öncesine ait ama yinede paylaşmak istedim...
2009 Ege Rallisi / Mehmet Pınarbaşı - Bora Yeğin / Fiat Grande Punto R3D - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=lbpBruqO9B4)
erdiyilmaz
02/04/2013, 11:52
Pınarbaşında yakından incelemiştim, hala yarışmaya devam ediyor mu acaba
cihankardes
02/04/2013, 12:07
Black smoke :)
puntoyu pistlerde görmek güzel :)
Pınarbaşında yakından incelemiştim, hala yarışmaya devam ediyor mu acabaEvet bu yarışlara katılıyormuş bi tanede stock halde mavi 1.9 m.jet sport var orda.hatta bu araçların 2 takım orjinal 17" nfs jantları da satılıktı biri gri renkte diğeri süt beyaza boyanmış ama servis danışmanı tr tek bizde var başka yok dedi bende Antalyada bile 2-3 takım var sizin haberiniz yok dedim... :D
Dizelden ralli arabası olmaz. Abes kaçmış biraz.
ahmet4646
02/04/2013, 16:46
bence çok güzel olmuş o kadar tork o kadar güç o sınıfta hangi benzinli araçta var ama biraz fazla vites atması lazım vites devir aralığı az olduğu için
ahmet4646
02/04/2013, 16:47
Fiat Grande Punto Sport 1.9 MJ Cinek Mod 165CV 0-150km/h - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=LjQIg790Rqs)
erenemre
02/04/2013, 16:56
tam tersi dizelden daha iyi olur tabi iyi kullanmasını bilene
erosistanbul
02/04/2013, 17:38
Vayy bee, bizim puntişler neler yapıyormuş :)
Tayfun-E30
02/04/2013, 18:01
neye dayanarak sölüyorsunuz bunu?
tüm rally arabalarında aranlıan en önemli özellik devir çevirmesi.. dizeldede devir bandı çok kısa...
kaç tane dizel rally arabası var? heralde tüm rally pilotları kullanmayı bilmiyor..
Profesyonel hiç bir ralli aracı dizel değildir. Arkadan kayma esnasında, virajlarda gaza yüklenmek gerekir (önden tahrikli olduğunu düşünürsek), o kadar turbo lag ile bunu nasıl başaracaksınız? Tork eğrisi düzgün değil, devir çevirme özelliği yok.
Ek olarak koskoca dizel motor var arabada, ağırlık dağılımını mahvediyor.
Kısacası dizel motordan bir cacık olmaz :)
bence çok güzel olmuş o kadar tork o kadar güç o sınıfta hangi benzinli araçta var ama biraz fazla vites atması lazım vites devir aralığı az olduğu için
Malesef tork tek başına birşey ifade etmez. Tork - beygir bunlar vites kutusu vasıtası ile tekerleğe aktarılırken ayarlanan birimlerdir. Bir arabada önemli olan Beygir gücüdür.
90'lık multijette 200 tork var, 1.4 t-jet'te 206 tork var (206 idi galiba). t-jet, multijetin içinden geçer gider. Önemli olan devir çevirmek, beygir gücüne sahip olmak.
Beygir araç sattırır, Tork yarış kazandırır :)
erenemre
02/04/2013, 18:47
neye dayanarak sölüyorsunuz bunu?
tüm rally arabalarında aranlıan en önemli özellik devir çevirmesi.. dizeldede devir bandı çok kısa...
kaç tane dizel rally arabası var? heralde tüm rally pilotları kullanmayı bilmiyor..
siz çok bilyorsunuz videoyu izlediyseniz araç gayette iyi gidiyor bence dizeldende gayet güzel ralli yapılabilir
Can'a katılıyorum bu konuda. En azından bugünün teknolojisiyle dizel ralli aracı biraz fantezi öğesi gibi duruyor. Tüm rakipler dizel ise belki farklı bir yarış kategorisi olabilir ama :)
Tayfun-E30
03/04/2013, 08:00
siz çok bilyorsunuz videoyu izlediyseniz araç gayette iyi gidiyor bence dizeldende gayet güzel ralli yapılabilir
Ben cokta bilsem azda bilsem nsa ya gore rally arabasi benzinli olur..
Sizce cok guzel rally yapilabilir bencede cok guzel ekonomi yapilir..
Istisnalar kaideleri bozmaz rally arabasi benzinli olur..
Epey bir aciklamis arkadasimiz , mantikli bir dayanaginiz yoksa dahada konusacak birsey yok bence.. Sizce olur bence olmaz..