Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Eymir Gölü

drk53
28/03/2013, 12:16
Merhaba arkadaşlar

Ankara'da bulunan Eymir Gölüne Dışardan giriş yapılabiliyor mu? Yoksa Odtü kimliği gerekiyor mu bilgisi olan varsa yardımlarını istiyorum :)

femoli
28/03/2013, 13:00
Doruk bildiğim kadarıyla yok bir zaman sormuştum bende, yinede bilen arkdaşlar varsa yardımcı olurlar.

drk53
28/03/2013, 13:01
Doruk bildiğim kadarıyla yok bir zaman sormuştum bende, yinede bilen arkdaşlar varsa yardımcı olurlar.

İnternette herkes birşeyler yazmış kimisi 4 TL verip giriyorsun. Kimisi 2.700 TL üye oluyorsun falan alt tarafı kahvaltı edecez 2.700 TL nedir ya :) teşekkür ederim abi.

erdiyilmaz
28/03/2013, 13:03
Bildiğim kadarıyla ODTÜ arazisi olduğu için personel kimliği ya da öğrenci kimliği istiyorlar. Arabayı dışarı parkedip yaya girince sorun çıkartmıyorlar diye biliyorum.

drk53
28/03/2013, 13:20
Bildiğim kadarıyla ODTÜ arazisi olduğu için personel kimliği ya da öğrenci kimliği istiyorlar. Arabayı dışarı parkedip yaya girince sorun çıkartmıyorlar diye biliyorum.

Ne yapalım deneyip göreceğiz artık teşekkürler :)

ferikci
28/03/2013, 13:58
Arabayı girişte parkedip içeride yaya olarak dolaşabilirsiniz, hatta belirli aralıklarla emyir in çevresini dolaşan ücretsiz ring otobüsleri mevcut.

drk53
28/03/2013, 14:02
Arabayı girişte parkedip içeride yaya olarak dolaşabilirsiniz, hatta belirli aralıklarla emyir in çevresini dolaşan ücretsiz ring otobüsleri mevcut.

gölbaşı tarafı veya trt'nin arka tarafı fark etmiyor değil mi her 2 kapıdan da girebiliyoruz??

elbruz
28/03/2013, 14:07
Ben girerken beş lira alıp arabayla almışlardı tipe baktılar aldılar....:)

Bence önde bir deneyin arabayla girmeyi....

timurgoksel
28/03/2013, 15:37

evet dediğin doğru o günkü yoğunluğa arabaya kişinin konuşması tipine göre değişiyo içeri alıp almamaları..5 tl giriş ücreti verip aldıklarıda oluyo bazen almadıklarıda. net bir bilgi mevcut değil.. %50'ye %50...hiç olmadı bırakır yürürsün o da ayrı bir keyf...

drk53
28/03/2013, 15:47

şansımı deneyeceğim her türlü :) teşekkürler bilgiler için..

drk53
28/03/2013, 15:58
evet dediğin doğru o günkü yoğunluğa arabaya kişinin konuşması tipine göre değişiyo içeri alıp almamaları..5 tl giriş ücreti verip aldıklarıda oluyo bazen almadıklarıda. net bir bilgi mevcut değil.. %50'ye %50...hiç olmadı bırakır yürürsün o da ayrı bir keyf...

%50 şansımı deneyeceğim artık kısmet :)

erdiyilmaz
28/03/2013, 16:01
Konu dışı olacak ama Odtünün bu kısıtlamalarını anlamıyorum bazen, devlet üniversitesi ama kampüslerine yanaşmak imkansız. Kütüphanelerinden kitap lazım olmuştu araya başka arkadaşlar soktum da anca alabildim. Devlet üniversitelerinin halka açık olması taraftarıyım :)

kayya
29/03/2013, 15:26
ODTÜ orayı denetimsiz bırakırsa millet mangal yakar, çöplerini atar, sonra da ormanı yakar, oranın da içine .ıçar... Şu an gayet nezih bir ortamı var. Öğrenci ve akademisyen ağırlıklı bir kitle oraya gidiyor genellikle. Ben orada donuyla göle giren, hanımına çocuğuna hanzo gibi bağıran tipler, birbirleriyle yuvarlanıp bağırarak oynayan çocuklar görmek istemem. Bir orası kaldı temiz ve düzgün...

Öte yandan, aslında gerçek anlamda kısıtlama da yok. Sistem şöyle işliyor: Yazın ring otobüsleri, gölün içerisinde sürekli dolaşıyor ve ücretsiz olarak herkes göl içerisinde bu otobüslerle istediği yere gidiyor. Bürokratlar dışında araba alınmıyor otobüsler hizmete başladığından beri. Aracınızı giriş kapısı civarına bırakıp içeride bisiklete binme, yürüyüş-spor yapma, oradaki tesis ve sosyal olanaklardan yararlanma gibi faaliyetleri yapabilirsiniz, size kimse bir şey sormaz. Kısıtlama yok yani. Ama elinizde mangalla giremezsiniz...

Geçen seneki uygulama bu şekilde idi. Bu yaz durum değişir mi bilemiyorum.

Kışın ise, ring otobüsleri, göle giden fazla insan olmadığından hizmet vermiyor. Arabası olan rica minnet belki içeri alınıyor. Ama giriş kapsıına bırakıp yürüyerek veya bisikletle isteyen herkes girebiliyor. ODTÜ kartınız varsa arabayla içeri alınıyorsunuz. ODTü çalışanı veya mezunu dışında alakası olmayanlar da yıllık 300-500 civarı bir rakama üye olup bu karttan temin edebiliyor...