PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabam Bozuldu yardım lütfen

hknpal
25/03/2013, 02:12
Selamlar;

Bugün kötü bir süpriz yaşadım... Henuz sıfır 3 aylık Punto Lounge Multiair arabam var.. Şehir dışına çok çıktığım için arabayı daha kullanamadım kilometresi de daha 300 de :)

Bu akşam şöyle bir sorun yaşadım; araba çalışmadı, marş yaptığımda "tık" dedi kaldı. Dedim ki akü bitti, başka bir araçla takviye yaptım. Marş çalışmaya başladı bu sefer motor ateşlemedi.. Benzinim de kadrandaki E nin 2 diş üstündeydi. Yani benzinde var. Ateşleme sistemi arza yapsa durduğu yerde yeni araba o da zor gibi geliyor. Ben şimdi sizce napmalıyım. Ufak bir sorun gibi geldi ben halledebilir miyim yoksa garantisi bakar mı? nasıl bir yol izleyeyim sizce?

dicaser
25/03/2013, 02:47
bujileri değiştirin bide isterseniz ?

abahri
25/03/2013, 02:51
300 km de bir araç için bence yol yardımı arayıp garanti sürecini başlatmanız en doğrusu.Yine de siz bilirsiniz.geçmiş olsun.

hknpal
25/03/2013, 02:54
Sanırım durduğu yerde benzinde az olduğu için pompa sorun çıkarttı... Peki bu garanti kapsamında mı olur? yardımı çağırsam gelmeye para alıyorlar mı? ilk Fiat tecrübem daha tecrübelilerin bilgisine ihtiyacım oldu ondan sordum.

omer06
25/03/2013, 03:26
Fiat yol yardımı aramanız yeterli
geçmiş olsun

abahri
25/03/2013, 03:29
hocam benzin bitmediğine göre aracınızda marş basmadığına göre rahatlıkla yol yardımı çağırırsınız.Zaten sizi önce servisten yetkili biri ile konuşturuyorlar.ve servis yetkilisi size sorular sorarak sorunu anlamaya çalışıyor.bir çok marka araçta ve en son kendi puntomda da aynı şekilde olay gerçekleşti.Garanti kapsamındaki tüm arızalar için herşey ücretsiz.Yine de servis yetkilisi ile konuşurken teyit alabilirsiniz diye düşünüyorum.En azından benim tecrübelerim bu şekilde gelişti.

hknpal
25/03/2013, 03:34
Teşekkür ederim arkadaşlar.. biraz rahatladım. beni düşündüren garanti dışında kalıp kalmamaktı. gerçi 300 km henuz ama arabayı dışarda 1 ay bıraktım kutupbaşlarını sokmedim diye garanti dışına atarlar mı korktum :) yarın bir arayayım yardımı..yarın olayları anlatırım

abahri
25/03/2013, 03:39
ancak takviye yaptığınızdan bahsetmeyin.Garanti dışı bırakılabilir.

SteinGP
25/03/2013, 04:03
Araçta start stop var mı? Start Stop olan araca asla takviye yapılmaz unutmayın.

hknpal
26/03/2013, 03:59
Bugün DEHA OTO dan gelip baktılar, akü takviyesini kendileri yaptılar. Araba boğulmuş ciddi bir sıkıntı olmadan tamiri yapıldı. Değişen parça olmadı.

Du Hast
26/03/2013, 07:12
Yeni arabalarda da bu peydah oldu. durduğu yerde akü bitiriyor. 2 hafta önce komşumun 2000 km'deki yeni honda civic aracını takviye yaptım. Otomatik vites olduğu için P konumundan çıkmadı ve garajda ters yerde olduğu için kendi akümü söküp yapabildim ancak