PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kredi kullanacakların dikkatine.

görkem koçsan
21/03/2013, 22:47
herkeze tekrardan mrb'lar. bugün yakın akrabam kredi için bankaya başvurup kefil bulmuştu artık bununla yetmiyomuş kefilin eşindende imza istediler belki daha önceden vardı bu uygulama ama bizim yeni haberimiz oldu bilmeyen arkadaşlara duyrulur umarım yardımcı olur.

halils2
21/03/2013, 23:09
yakın zamanda (yılbaşından önce) çıkan bir kararname tvlerde falan haberi çıkmıştı. bunun gibi hatırlayamadığım bir kaç durum daha vardı sanırım eşin imzasının gerekliliği.
yakında araç,ev, arsa vs gibi durumlar için de imza isterlerse şaşırmam.

Evren_c
21/03/2013, 23:19
Buna eş muvaffakatnamesi deniyor ve aslında çok mantıksız değil.

Diyelim ki evlisiniz, eşinizden habersiz bir krediye kefil oldunuz ve borçlu borcunu ödemediği için alacaklı da size geldi. Eşinizin bu durumdan haberi yok, siz tek başınıza karar alarak eşinizin ve hatta çocuklarınızın gelirini de bir borca kefil ediyorsunuz. Yeri geliyor icra geliyor, kefil olduğunuzdan haberi olmayan eşinizin ev eşyasını bile alıyorlar. Amaç bunu önlemekti. Eşlerden "evet eşimin şu kadar borca kefil olduğunu biliyorum, muvaffakat ediyorum" diye bir imza alınıyordu.

Bireysel kredilerde çok sorun olmasa da tüzel kişiliklerde çok sıkıntı oluyordu. Çok kısa zaman içinde bu uygulama kalkacak ya da değişecek.

matadorcuk
21/03/2013, 23:58
Aynen yılbasından once amcam bırıne kefıl olmus 99 model wolkswagen polo Yalan oldu gıttı.Keske oncedende olsaymıs bu ıs yengem hayatta ımzalamazdı.(

aykut_1914
22/03/2013, 01:57
ya bekarsa?

Porque
22/03/2013, 02:08
ya bekarsa?

Ahahahahah :D :D Bekarsa evlendirip öyle imza alıyorlarmış kardeşim :D

Evlendikten sonra alınan malları satarken de eşlerin rızası olmadan satılmadığını duymuştum...

görkem koçsan
22/03/2013, 02:55

Evlendikten sonra alınan malları satarken de eşlerin rızası olmadan satılmadığını duymuştum...
bekara karı bulmak kolay :D bulduktan sonra bankada o karıya imza attırmak zor :D

Evren_c
22/03/2013, 12:57
Bekârsa tabii ki eş muvaffakatı aranmıyor. Evlilikten sonra edinilen gayrimenkulleri tek başınıza karar verip satamazsınız.

aykut_1914
22/03/2013, 15:31

desene bir krediye kefil olmak bize haram :)