Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant'lar büyük geldi yardım lazım
Ziyaretçi049
20/03/2013, 10:19
Arkadaşlar hayırlı günler hepinize,
Aracıma 17" jant taktım fakat ET değeri 35 olduğundan dolayı dış çamurluk kısmına sürtme yapıyor.
Bunu nasıl giderebilirim?
Aklıma Jant'ın içini tornacıya aldırtmak geldi bunu yaptırtsam ne kadar sağlıklı olur?
ET35 ile ET40 arasında 5mm'mi fark var yoksa bilmediğimiz farklı bir ölçü birimimi bu ET değeri
Aracıma 17" jant taktım fakat ET değeri 35 olduğundan dolayı dış çamurluk kısmına sürtme yapıyor.
Aklıma Jant'ın içini tornacıya aldırtmak geldi bunu yaptırtsam ne kadar sağlıklı olur?
ET35 ile ET40 arasında 5mm'mi fark var yoksa bilmediğimiz farklı bir ölçü birimimi bu ET değeri
ET35 ile ET40 arasında 5 mm fark var ama 5 mm bile göze değer bir farktır jantın dışarı çıktığı hemen anlaşılır.
Bir de sorun büyük ihtimalle sizin orijinal 15 inç 6J olan janttan tahminim 17 inç 7J'ye geçmiş olmanız olabilir. J değeri (jant genişliği) ise inç cinsinden olduğu için 2,54 cm. eder ve aracınızın jantı hem içe hem dışa doğru 1,27 cm. genişlemiş olur.
Toplamda 1,27+0,5=1,77 cm dışarı çıkmış olur.
En güzeli zararın neresinden dönseniz kar jantları satmaya çalışın veya takasa girin...
Ziyaretçi051
20/03/2013, 10:46
eklentide görüldüğü gibi mm dir.içten aldırman et değerini büyüteceltir işini görecektir ama onu düzgün bir şekilde aldıramazsan jantlar salgı yapacak ve balanstan kurtulamayacaksın iyi bir usta bulman gerekli
Ziyaretçi049
20/03/2013, 10:47
Upss içeriden aldırtsam bu seferde iç kısımlaramı değer diyorsunuz?
Muhtemelen içerideki davlumbazın plastiğine sürtüyordur. Plastiğin köşesini çok az traşlatırsan sıkıntı çözülür.
Upss içeriden aldırtsam bu seferde iç kısımlaramı değer diyorsunuz?
Jantlar kaç J ise artık o kadar içeri doğru genişlemiş olduğu için muhtemelen o da olacak...
Şu janta da bir bakarsanız bu akşam 650 TL'ye çekeceğim fiyatı 195/55/16 lastik ile Grande Punto'lara en ideal jantlardan biridir:
https://forum.grandepuntotr.com/satilik-parca/45689-satilik-orijinal-mini-cooper-s-jant-16x6-5-inc-4x100-bijon-et35.html
Ziyaretçi049
20/03/2013, 10:57
Muhtemelen içerideki davlumbazın plastiğine sürtüyordur. Plastiğin köşesini çok az traşlatırsan sıkıntı çözülür.
Dışarıdaki davlumbaz'a sürtüyor lastikte izi'de var.
Ziyaretçi049
20/03/2013, 10:58
Jantlar kaç J ise artık o kadar içeri doğru genişlemiş olduğu için muhtemelen o da olacak...
Şu janta da bir bakarsanız bu akşam 650 TL'ye çekeceğim fiyatı 195/55/16 lastik ile Grande Punto'lara en ideal jantlardan biridir:
https://forum.grandepuntotr.com/satilik-parca/45689-satilik-orijinal-mini-cooper-s-jant-16x6-5-inc-4x100-bijon-et35.html
17" istiyorum ben değiştirmemde zaten bu jantları beğenerek aldım.
ya uyduracağım yada uyduracağım bunları arabama :)
Dışarıdaki davlumbaz'a sürtüyor lastikte izi'de var.
O zaman kolay kardeşim. Bak arka lastiği çıkarıyorsun, davlumbazın arka kısmında bir vida var o vidayı sök, davlumbazı dışarı doğru çek sonra tekrar sık. Bir ayar vidası gibi düşün yani onu, benim ustam öyle yaptı. Yine sürten çok ufak bir alan kalmıştı bundan sonra, onuda canavarla traşladı, sıkıntı çözüldü. Toplam maliyeti 50 lirayı geçmez sana..
Ziyaretçi049
20/03/2013, 11:32
Acaba öylemi yapsam yoksa direk Jantları'mı 5mm traşlatsam bilemedim.
Yük atınca'da sürter davlumbaz'ı çekip tıraşlatınca gibime geliyor.
Sürtmez kardeşim merak etme. abinin dediği gibi jant traşlatmak çok daha riskli bir iş.
OAGP1960
20/03/2013, 14:30
Sevgili Orhan, GP orijinal ET ölçüsü olan 46 mm. ile sendeki jantın ölçüsü olan 35 mm. arasında 11 mm. fark var, yani şu anda jantların 11 mm. dışarıda duruyor. Benim tavsiyem, asla jantın iç kısmından aldırmamandır, çünkü ölçülerek ve hesaplanarak tasarlanmış bu tip hayati önem taşıyan parçalarda tadilat pek doğru bir yaklaşım değildir. Benim naçizane tavsiyem, bu jantlardan vaz geçip, ET ölçüsü sürtmeyecek şekilde uygun olan başka bir jant, tercihan orijinal bir Fıat GP jantı bulmandır. Güvenli sürüşler değerli kardeşim.:)
OAGP1960
20/03/2013, 14:33
eklentide görüldüğü gibi mm dir.içten aldırman et değerini büyüteceltir işini görecektir ama onu düzgün bir şekilde aldıramazsan jantlar salgı yapacak ve balanstan kurtulamayacaksın iyi bir usta bulman gerekli
Harika bir paylaşım, teşekkürler .:)
Davlumbaz uçlarını biraz traşladık sadece ordan sürtme yapıyor gibiydi büyük ihtimal artık sürtme yapmayacak ama yinede Orhan bagaja yük atıp tekrar deneyecek :) inşallah hallolurda yeni jantlarını keyifle kullanır :)
Ziyaretçi049
20/03/2013, 15:06
Kadir'le birlikte sanayiye Kutsal'a gittik biraz davlumbaz'ı kestik biraz çamurluğun içini taşladık dükkanda'da arka koltuğa 2 kişi bagaj'a 2 kişi attık sürtme yok gibi.
Öğleden sonra dükkandan 2 tane 50Kg gübre 2 tanede 85-90kg'lik eleman atıp denemeye çıkacaz :D
Ziyaretçi049
20/03/2013, 16:02
Kimyasal gübre bizimkiler :)
Çözdüğüne sevindim kardeşim geçmiş olsun :)
volume23
20/03/2013, 16:58
Hadi geçmiş olsun jantın resimleri ne zaman geliyor:)
Ziyaretçi049
20/03/2013, 19:52
Bagaj'a 150Kg kimyasal gübre atıldı ve hendek çukur vs. geçildi
Test başarılı :)
Hadi geçmiş olsun jantın resimleri ne zaman geliyor:)
Yakında gelecek resimler :)
Bagaj'a 150Kg kimyasal gübre atıldı ve hendek çukur vs. geçildi
Test başarılı :)Çok şükür uğraştığımıza değmiş bari :) yoksa tornacı anasını ağlatırdı güzelim jantların... :)
Ziyaretçi051
20/03/2013, 20:33
Çamurlukların içindenmi aldınız.. ya içim acıdı,bari Jantlar için değermiydi
Çamurlukların içindenmi aldınız.. ya içim acıdı,bari Jantlar için değermiydiYok abi sadece iç tarafı hafifçe hassas bir makineyle traşladık zaten davlumbaz sürtüyordu ona biraz daha sert giriştik :boxin: ama çamurluğa fazla dokunmadık merak etme :)
Bu arada eğer sac kısmından aldıysanız mutlaka boya atın oraya. Pas yaparsa çok fena..