Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni araç almak istiyorum, fikirleriniz alablir miyim?

aaaccc
17/03/2013, 13:49
Merhaba, tanışma bölümüne mesajımı yazdıktan sonra 2. mesajımı yeni almak istediğim araç hakkında sizlerinde fikirlerini almak için yeni konu açarak yazıyorum.

Uzun süren araştırma sürecinden sonra Punto almaya karar verdim. Kullanan başka arkadaşımda var ve yakıt konusunda araç konusunda çok memnun. Bende yıllardır VW ile büyüdüm fakat fiyat/performans karşılaştırması yaptığınızda en uygun araç olarak punto görünüyor. Model olarak ise Dynamic modeli üzerinde yoğunlaştım. İstanbulda aradığım araçlar arasında yüksek km den en düşük km ye kadar, temiz kazasız diye satılan araçların plaka sorgulamalarında çıkan yüksek tutarlı kazalarından sonra eleme işlemlerini yaptığımda son olarak bir araç konusunda karar verdim. Araç Punto 2008 model Dynamic Modeli, dün aracı görme fırsatım oldu. İncelemek için çok fazla fırsat bulamadım ama araç sahibinin bana gösterdiği samimiyet ve güven aracı almaya karar vermemde etkili oldu. Aracın tek kazası sol kapıdan, hasar boya ve düzeltme işlemi ile giderilmiş ve onun dışında başka bir kazası bulunmuyor. KM si 62000 de aracı gördüğümde 62500 gibi bir km ye gelmişti. Deri direksiyon araştırmalarım doğrultusunda öğrendiğim gibi yıpranmıştı. Bakımları serviste yapılmış. Sizden ricam bu aracın detayları konusunda bana yardımcı olabilr misiniz?

Araç linki:
Fiat Punto 1.3 Multijet Dynamic 2008 Model 24.700 TL Sahibinden satılık ikinci el Füme renk - 114119651 (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-muhendis-ten-1.3-multijet-dynamic-punto-114119651/detay)

serkandikici
17/03/2013, 14:14
Altan Bey öncelikle aramıza hoş geldiniz... Araç güzel gözüküyor km uygun fiyat güzel gerekli sorgulamalarınızı yaptıysanız ve ekspertize düşünüyorsanız bnce pişman olmazsınız punto güzel araçtır üzmez sizi :) hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle... Ancak almadan yetkili serviste bi ekspertiz yaptırın derim sonradan üzülmemeniz adına... İyi pazarlar...

Birkan61
17/03/2013, 14:19
Km güzel, fiyatta güzellik yaparsa araçta dediği gibiyse alınır uzun sürede binilir bir araç. :)

serkandikici
17/03/2013, 18:08
Şu ilanlarda plakanın kapatılması beni hep kuşkuya düşürüyor ya yoksa bi sorunu aracın niye kapatırlar plakayı anlamıyorum.. Vardır belki mantıklı bi açıklaması ama alıcı için hep bi soru işareti yaratıyor...

aaaccc
17/03/2013, 18:45
plakasını araç sahibinden istediğimde verdi plakayı aracı görmeye gittiğimdede aynı plakaydı. Araç ararken plakası kapatılmış ilanları direkt eliyordum ama nedense bu araç için durum farklı oldu bende anlamadım ::)

barisunye
17/03/2013, 20:57
araç ilk sahibinden temız duzgun duruyor...dijital klıma vs ...alınabılır..
ayrıca plaka genellıkle guvenlık amaclı kapatılıyor...fotografın çalınması sahte ılanlar açılması aynı renk aynı model çalıntı vs araclarda plakanın kullanılması..

altanasci
18/03/2013, 11:52
kısaca punto fiyatının hakkını veren araba :)

frç
18/03/2013, 18:34
Araç güzel görünüyor.Ekspertiz yaptırıp fiyatta da anlaşıldığı zaman alınabilir.Ayrıca plaka nın kapatılması güvenlik ve diğer karışık işlerde kullanılmaması için güzel bir şey.Zaten satıcıdan plaka istenildiği zaman plakasını söylemeyen kimseye rastlamadım...

messi78
18/03/2013, 19:02
Ekspertiz yaptır hocam adamın dediğinin haricinde bişi yoksa ufak bir pazarlıkla alınabilir.

biancoangelo
19/03/2013, 01:48
Özellikle km ye dikkat ediniz. Yandan alınan hasar direkleri etkilememişse sıkıntı değil. Aracın rengi harika. Yalnız dikkat edin ağır bakımı yapılmamış olmasın kritik bi aşamaya gelmiş araç km -bakım yönünden. Extra 1000 Tl civarı masrafla karşılaşabilirsiniz. Yaptırmamışsada önemli değil. Pazarlıkta dile getirip güzel bi pazarlıktan sonra alınabilir. 1000-1500 TL lik bi pazarlık yapmanız gerekecek. (Ortalama)

Ziyaretçi034
19/03/2013, 02:06
boşuna yorulmayın, araç satılmış :)

SaLDo
19/03/2013, 03:29
Bu fiyata kalmazdı zaten. Yukardaki arkadaş 1000-1500 Tl pazarlıktan falan bahsetmiş. Bu temizlikte aracın hakkıdır bu fiyat. Daha fazla isteyenler bile var. Şu aracın 2. el piyasası gerçekten çok kötü.

Ziyaretçi034
19/03/2013, 04:28
Bu fiyata kalmazdı zaten. Yukardaki arkadaş 1000-1500 Tl pazarlıktan falan bahsetmiş. Bu temizlikte aracın hakkıdır bu fiyat. Daha fazla isteyenler bile var. Şu aracın 2. el piyasası gerçekten çok kötü.

erken kalkan yol alırmış :) ofisten bir arkadaşa bakıyorduk, öğleden sonra konuştuğunda aracın satıldığını sabahtan beri çok arayan olduğunu söylemiş. alana da satana da hayırlı olsun, güzel araçmış.

kimber
19/03/2013, 10:07
alana hayırlı olsun

aaaccc
19/03/2013, 15:56
erken kalkan yol alırmış :) ofisten bir arkadaşa bakıyorduk, öğleden sonra konuştuğunda aracın satıldığını sabahtan beri çok arayan olduğunu söylemiş. alana da satana da hayırlı olsun, güzel araçmış.

araç satılmış derken kime satılmış anlamadım. Sabahta araç sahibi beni arayıp aracı satmaktan vezgeçtiğini eşinin aracı kullanacağını söyledi. Bu nasıl bir durum anlamadım şimdi?

Ziyaretçi034
19/03/2013, 16:00
araç satılmış derken kime satılmış anlamadım. Sabahta araç sahibi beni arayıp aracı satmaktan vezgeçtiğini eşinin aracı kullanacağını söyledi. Bu nasıl bir durum anlamadım şimdi?

ofisten arkadaşa bakıyorduk ta biz, ilanı gösterdim, aradı arkadaş.

şimdi tekrar sordum, araç satıldı mı dedi yoksa satıştan vazgeçtim mi diye, "araç satıldı dedi" diye cevap verdi

aaaccc
19/03/2013, 16:06
ofisten arkadaşa bakıyorduk ta biz, ilanı gösterdim, aradı arkadaş.

şimdi tekrar sordum, araç satıldı mı dedi yoksa satıştan vazgeçtim mi diye, "araç satıldı dedi" diye cevap verdi

Çok enteresan, normalde yarın satıcak kişi ile notere gidip satış ile ilgili işlemleri yapıcaktık. Bugün haberleşicektik fakat sabah beni arayıp az önce söylediğim durumu söyledi.

Ziyaretçi034
19/03/2013, 16:17
Çok enteresan, normalde yarın satıcak kişi ile notere gidip satış ile ilgili işlemleri yapıcaktık. Bugün haberleşicektik fakat sabah beni arayıp az önce söylediğim durumu söyledi.

daha fazla teklif eden olmuştur belki, vakti zamanın da bir arkadaşım da böyle araç almıştı, kapora alınmadan söz kesilen bir araca 16,750 yerine 17,000 verip almıştı. ya da dediğin gibi sana söz verdiğinden bize satıldı dedi, sonra da satmaktan vazgeçmiştir.

durduk yere adamın günahını almayalım :)

aaaccc
19/03/2013, 16:44
daha fazla teklif eden olmuştur belki, vakti zamanın da bir arkadaşım da böyle araç almıştı, kapora alınmadan söz kesilen bir araca 16,750 yerine 17,000 verip almıştı. ya da dediğin gibi sana söz verdiğinden bize satıldı dedi, sonra da satmaktan vazgeçmiştir.

durduk yere adamın günahını almayalım :)

Benim anlamadığım diğer bir olayda şu;

Bu araç 17 şubat tarihinden itibaren yayındaydı, o günden bu güne 1 ay zaman geçti, aracı satmıycaktı madem son gün mü fikir değiştirilir. Ben araç ile ilgili para ayarladım banka işlemlerimi ayarladım herşeyim hazırdı.

Ziyaretçi034
19/03/2013, 16:47
Benim anlamadığım diğer bir olayda şu;

Bu araç 17 şubat tarihinden itibaren yayındaydı, o günden bu güne 1 ay zaman geçti, aracı satmıycaktı madem son gün mü fikir değiştirilir. Ben araç ile ilgili para ayarladım banka işlemlerimi ayarladım herşeyim hazırdı.

vardır herşey de bir hayır, sıkma canını. kısmet değilmiş de geç

aaaccc
19/03/2013, 16:52
vardır herşey de bir hayır, sıkma canını. kısmet değilmiş de geç

öyle oldu zaten akşam başka bir araca bakıcam, araç sahibiyle görüştüm, araç hoşuma giderse yarın işlemleri yapıp alırım. Punto olmasını çok istiyorum.