Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Map sensörü ve carbon clean yaptırdım.

therasmus
14/03/2013, 01:53
Herkese merhaba,
Bugün izmit sanayii'deki ustamın yanına ,hava filtre kapağının kırılan vidasının yarım kalan parçasını söktürüp yenisini takmak için gittim.
Daha sonra forumda okuduğum map sensörü temizliği konusu aklıma geldi ( Mustafa YILDIRIM bey'e teşekkür edrim.)Usta dan 3 numara alyan anahtar istedim ve bir elimde telefon (forumdaki konuya bakıyorum) bir elimde alyan başladım sökmeye. Map sensörünü söktüm ucu kurum bağlamış durumu kötüydü.Önce onu temizledik.Sonra birde carbon clean yaptıralım dedik ve 1 saat civarında temizlik sürdü.O sırada debimetreyide bir söküp bakalım dedik.Debimetre kir pas içinde usta söküp soketi temizlemeye çalıştı ama bosch markalar çakılı olduğu için ve hassas bir parça olduğu için hiç uğraşmayalım dedi ama yakın zamanda yenisini alırsan iyi olur dedi.Kabaca spreyle temizleyip taktık.
Sonra sanayiiden orjinal bosch debimetre için 200 tl fiyat aldım ama forumda yetkili serviste 150 tl civarında takıldığını yazanları görünce vazgectim.
Aracın performansında bir artış sözkonusu oldu esas denemeyi yarın görecegiz.Isparta'ya yalculuk var.:)

Ziyaretci040
14/03/2013, 10:49
Baya fark edecek emin olabilirsiniz :)

DarknessFall
14/03/2013, 15:46
debimetre temizliğini merak ettim :) , çakılımıymış soket? bende temizleyecektimde ?

kayya
14/03/2013, 19:47
Yahu madem dizellerin bu parçaları bu kadar kurum bağlıyor, otomatik sistem geliştirilse ya... Tam kurum bağlayan bölgeye enjektör gibi birşey koysalar, bir taraftan vereceğimiz temizleyici spreyi oradan fışkırtsa :)

therasmus
14/03/2013, 20:47
debimetre temizliğini merak ettim :) , çakılımıymış soket? bende temizleyecektimde ?
sadece disardan spreyle bir miktar temizlik yapabilirsiniz.onunda ne kadar faideli oldugu tartisilir.:)