PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bıcı bıcı oto makineleri zararlı mı ?

erenemre
10/03/2013, 16:52
Beni almış olduğum 2008 siyah gp aracım var.Önceki aracım beyaz palio idi ve kendim zevkle yıkar pırıl pırıl yapardım malzeme olarakta 4 kova su , portakallı oto şampuanı ve sünger kullanıyordum.Ancak aynısını bu siyah punto da yapınca araç parlamıyor aksine yıkadığım yerler kuruyunca kusup daha kötü bir görüntü sergiliyor.Siyah aracın bu kadar zor olacağını tahmin etmezdim ama araç 18 binde amcamdan almış olduğum için (bu devirde 18 binde böyle temiz bir dizel bulunması imkansıza yakın ) rengini aldırış etmedim ama şuan bu sorun ciddi ciddi canımı sıkıyor.Oto yıkamacılara para vermek istemiyorum dün mazot alırken opet te bıcı bıcı vardı kararsız kaldım sokmadım vazgeçtim sizden öneri bekliyorum

burYq
10/03/2013, 16:55
Bence de sokmayın. Çiziklere yol açabiliyor. Belki cila istıyordur :)

erenemre
10/03/2013, 17:02
Bence de sokmayın. Çiziklere yol açabiliyor. Belki cila istıyordur :)

cila isteyeceğini pek sanmıyorum çünkü araç 1,5 sene önce yapılmıştı boya koruma ve pasta cila zaten benim yıkamamda tavan kısmı falan güzel parladı ama özellikle alt kısımlarda bazı yerler kusuyor o kadar şampuanla ovalamama rağmen

Gorky
10/03/2013, 17:07
Boya korumanın nerde nasıl yapıldığı da önemli. Meguiars'ta uygulama yaptırın. Daaha sonra yıkarkende Meguiars şampuanı ile yıkayın , sünger kullanmayın Meguiars yıkama eldiveni kullanın. Şampuanla ovalamayın kaportayı parlatmaz. Mikrofiber bezlerle kurulayın

tayfux
10/03/2013, 17:17
ben çiziyor diye hiç sokmadım..

onur1986
10/03/2013, 17:22
Kesinlikle tavsiye etmem..gerçekten kılcal çizikler bırakıyo.Belki çok net göremiyosunuz normalde ama özellikle güneş veya ışık vurduğunda direk belli oluyo.

Evren_c
10/03/2013, 17:44
Boya korumanın nerde nasıl yapıldığı da önemli. Meguiars'ta uygulama yaptırın. Daaha sonra yıkarkende Meguiars şampuanı ile yıkayın , sünger kullanmayın Meguiars yıkama eldiveni kullanın. Şampuanla ovalamayın kaportayı parlatmaz. Mikrofiber bezlerle kurulayın

Katılıyorum. Kaliteli malzeme kendini bariz belli ediyor. Meguiars biraz tuzlu ama hakkını veriyor.

erenemre
10/03/2013, 18:31

boya koruma güzel yapıldı ondan sorun yok tekrar bidaha mequiars tan uygulama yaptıramam aracı yeni aldım diyorum bütçe biraz otursun siz hemen tekrar uygulama yaptırın demişsiniz demesi kolay bir uygulama enaz 500-600 tl o kadar imkanı yok veremem şuanda iben sadece yıkama önersini istedim uygulama ne alaka ? migrostaki portakallı şampuan benim palio mu parlatıyordu bu aracı neden parlatmadı anlamadım neyse en iyisi başka şampuan denemek ayrıca yan komşumunda siyah passat ı var sürekli bıcı bıcı ya sokuyor araç gayet temiz ve şimdi inip otoparkta bidaha baktım çizik falanda yok

erenemre
10/03/2013, 18:40
https://a1303.hizliresim.com/17/b/kxq03.jpg

https://a1303.hizliresim.com/17/b/kxq1t.jpg

https://a1303.hizliresim.com/17/b/kxq32.jpg

resimlerdede görüldüğü gibi aracın cilaya ihtiyacı yok sadece iyi bir yıkama istiyor yoksa parlaklığı iyi o yüzden sizden uygulama değil yıkama önerisi istiyorum

CoachK
10/03/2013, 20:12
Bende beyaz punto var 0 aldım 2011 18.000km de aldığımdan beri sıhhıyedeki opette bıcı bıcı ya sokuyorum :))) sonax hızlı cila var 7 tl ye aldım iki ayda bir kere de mikrofiber bezle cilalıyorum. Kılcal çizik zaten zamanla olan bi şey. Ben aracımın parlaklığından memnunum.

srdrbzkrt
10/03/2013, 20:22
Siyah aracın bakımı çok zor maalesef titiz biriyseniz ilaçsız sadece sünger ve şampuan ile yıkanmasında fayda var.

yeniuye
02/04/2013, 00:58
Tekerleklerin su fıskırtığı yerleri mi diyorsunuz ön kapıların alt bölümlerini filan? Yoksa genel olarakmı

yeniuye
02/04/2013, 01:03
Benim aracımda maşpiyel ve ön kapının alt kısımları zift olmuştu gaz yağıyla temizleyerek hallettim

uurknkc
02/04/2013, 01:21
bence araç cila istiyor... bi yapın farkı anlıcaksınız