PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Benim Evomun stopları da garantiden değişti

lektonstar17
09/03/2013, 16:26
Dün sabah itibariyle ben de yeni stoplarıma kavuştum. Bu konuda bana yardımcı olan Deha Otomotive çok teşekkürler. 20000 bakımına gittiğimde sadece durumu anlattım ve bana hiç zorluk çıkarmadan merkeze bir telefon açıp işimi hallettiler. Bir kaç gün içinde yeni stoplar geldi ve dün sabah montajı yapıldı. Stopları kutudan çıkardıkları zaman ne fark var ki diye düşündüm . Sonra evomun üzerindeki stoplar sökülünce farkı anladık.
Aşağıdaki resimde stopun arka tarafını, soketin takılan kısmı görüyorsunuz. O bölgede büyük açıklıklar var. Buradan stopun içini çok rahat görebiliyorsunuz. İki parmağınız birden çok raha giriyor. Etrafında yalıtım için yumuşak bi plastik var ama malesef suyu engellemeye yetmemiş.

Resimdeki eski tip arkası açık stop. Beyaz bölümden içi görülebiliyor.

https://imgim.com/dsc01853.jpg

Yeni tip stopta arka taraf tamamen kapalı. Soket sistemi de farklı.

https://imgim.com/dsc01855.jpg

Eski tip soket sistemi:

https://imgim.com/dsc01854.jpg

Yeni tip soket sistemi:

https://imgim.com/1089inciq7777100.jpg

Ve şıkır şıkır yeni stoplarım:

https://imgim.com/dsc01858.jpg
https://imgim.com/dsc01857.jpg

Buğu sorunu yaşayan arkadaşlar kesinlikle bu işin peşini bırakmasın ve stoplarını değiştirsin. Bazı arkadaşlar saçma durumlar yaşıyor. Servisler saçma bahanelerle kıvırmaya çalışıyor. Biz bu işi illegal yollardan halletmedik ya. Bizim stoplarımızı da servis merkezle iletişime geçerek değiştirdi. Sadece bir kişinin bu işi yapması örnek teşkil etmesi için yeterlidir. Deha Otomotive ilgisinden ve yardımlarından dolayı tekrar teşekkür ederim.

madenmaden
09/03/2013, 18:17
keşke siyah zeminli isteseydiniz yeni punto ların siyah zeminli çünkü acaba öyle değişim yaparlar mı?

breko52
09/03/2013, 18:23
hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah

lektonstar17
09/03/2013, 19:13
keşke siyah zeminli isteseydiniz yeni punto ların siyah zeminli çünkü acaba öyle değişim yaparlar mı?

Valla şu siyah zeminli stoplar nasıl bişey hiç görmedim ve çok merak ediyorum. Fark ne acaba ? Ben buğu derdinden kurtuldum ya gerisi önemli değil.

lektonstar17
09/03/2013, 19:14
hayırlı olsun güle güle kullanın inşallah

Çok teşekkürler. Fiat en baştan nasıl böyle bir hata yapmış anlamıyorum.

ahmet4646
09/03/2013, 19:19
sorununuz çözülür inşallah tekrarlamaz.bu şekilde araçlarının arkasında durup sorunları düzeltip gelişim göstermeleri çok güzel.

lektonstar17
09/03/2013, 19:35
sorununuz çözülür inşallah tekrarlamaz.bu şekilde araçlarının arkasında durup sorunları düzeltip gelişim göstermeleri çok güzel.

Çok teşekkür ederim ama servisler genelde münferit kararlar alıyor. Misal ben bir kere söyledim ve hemen ilgilendiler. Daha yenide bi arkadaş da aynı sorundan servise gitmiş ama bi türlü ikna edememiş. Kanıt istemişler olmamış biz gözümüzle görmemiz lazım demişler. Sanki masrafı servis kendi cebinden karşılıcak. Fiat bi düzeltme yapıyor zaten , tek yapmaları gereken merkeze bilirip yeni stopların sparişini vermek.

ahmet4646
09/03/2013, 19:46
ben daha önce arçelik servisinde çalıştım çamaşır makinası vs.ürünlerde üretimden kaynaklı problemler oluyordu mesela çamaşır makinalarında körük lastiği uygun şekilde üretilmediği için tambur ve körük arasına çamaşır girip parçalanmasına neden oluyordu bununla ilgili arçelikten bültenler hazırlanıp servislere dağıtılırdı ürünün garantisi bitmiş olsa dahi ürüne servis verildiğinde farklı arızaya gitsek bile körük lastiğinide değiştirirdik yani fiat servislerindede bu şekilde olmasa bile insanlar sorununu söylediğinde yardımcı olunması lazım tabi araç yedek parçası daha maliyetli olduğu için bu değişimleri en alt seviyede tutmaya çalışıyorlar.

lektonstar17
09/03/2013, 19:49
ben daha önce arçelik servisinde çalıştım çamaşır makinası vs.ürünlerde üretimden kaynaklı problemler oluyordu mesela çamaşır makinalarında körük lastiği uygun şekilde üretilmediği için tambur ve körük arasına çamaşır girip parçalanmasına neden oluyordu bununla ilgili arçelikten bültenler hazırlanıp servislere dağıtılırdı ürünün garantisi bitmiş olsa dahi ürüne servis verildiğinde farklı arızaya gitsek bile körük lastiğinide değiştirirdik yani fiat servislerindede bu şekilde olmasa bile insanlar sorununu söylediğinde yardımcı olunması lazım tabi araç yedek parçası daha maliyetli olduğu için bu değişimleri en alt seviyede tutmaya çalışıyorlar.

Haklısınız firmalar da maliyeti dikkate almak zorunda ama Fiat bir bülten çıkarmış ve buğu sorunu ile gelen araçların stopları değiştirilecek demiş. Bazı servisler buna rağmen inatla kafalarına göre hareket etmeye devam ediyorlar ne yazık ki.

ahmet4646
09/03/2013, 19:52
soket değişimini görünce no frost buzdolaplarında timer arızaları vardı mekanik timer lar problem çıkarıyordu takılıyordu bunun yerine iyileştirme yapıp elektronik timer ürettiler ve soket değişimide gerekiyordu bütün aparatlar gönderiliyordu.

lektonstar17
09/03/2013, 20:02
soket değişimini görünce no frost buzdolaplarında timer arızaları vardı mekanik timer lar problem çıkarıyordu takılıyordu bunun yerine iyileştirme yapıp elektronik timer ürettiler ve soket değişimide gerekiyordu bütün aparatlar gönderiliyordu.

Fiat garip bir iş yapmış,stoplar ayrı soketler ayrı geliyor :)

ahmet4646
09/03/2013, 20:06
Fiat garip bir iş yapmış,stoplar ayrı soketler ayrı geliyor :)

gördüğüm kadarıyla motor kısmında kullanılan contalı soketten kullanmışlar.

lektonstar17
09/03/2013, 20:09
gördüğüm kadarıyla motor kısmında kullanılan contalı soketten kullanmışlar.

Evet , bu kez işi sağlama almışlar.

lektonstar17
09/03/2013, 23:03
Dün yağmurlu havada yaklaşık bir saat kullandım aracı, farlarda en ufak buğulanma yok maşşallah :)

Ardevo
10/03/2013, 03:59
Benimkileri de Kavaklıdere oto da 7-8 ay önce sorunu iletince sipariş verip hemen değiştirmislerdi. O günden beri sorun yok..

lektonstar17
10/03/2013, 14:30
Benimkileri de Kavaklıdere oto da 7-8 ay önce sorunu iletince sipariş verip hemen değiştirmislerdi. O günden beri sorun yok..

Artık sorun yaşamayız heralde. Yenilerde suyun gireceği hiç bir yer yok.

bahadir77
10/03/2013, 14:53
aynı sorun benım aracımda da var. servıse goturecegım fakat iş yoğunluğum nedenıyle bir turlu gıdemedım. zaten yıllık bakımıda geldı. bakalım durumu sızede haber verırım.

segin
10/03/2013, 15:14
hayırlı olsun bu konuyu en kısa zamanda birmota gösteriyorum çok bilmiş şimdi ne uyduracak acaba :)

lektonstar17
10/03/2013, 15:51
aynı sorun benım aracımda da var. servıse goturecegım fakat iş yoğunluğum nedenıyle bir turlu gıdemedım. zaten yıllık bakımıda geldı. bakalım durumu sızede haber verırım.

İnşallah sorunsuz halledersiniz. Ben kurtuldum kafam rahat.

lektonstar17
10/03/2013, 15:56
hayırlı olsun bu konuyu en kısa zamanda birmota gösteriyorum çok bilmiş şimdi ne uyduracak acaba :)

Teşekkür ederim. Hala kanıt lazım , canlı görmemiz lazım derlerse al sana kanıt diye bu yazıyı gösterirsiniz. Ayrıca sadece ben değil bi çok arkadaşımız değişim yaptırdı.Hala görmezden gelirlerse kafalarına vurun :)

ykaya1983
10/03/2013, 19:05
Bizim gp lerin stopları nasıl acaba?Hiç buğu sorunu yaşamadım.

Ziyaretci035
10/03/2013, 20:51
Bizim gp lerin stopları nasıl acaba?Hiç buğu sorunu yaşamadım.

Gp nin stopları al (bosch) marka. Evonun stopları marelli marka ve Türkiye'de mako fabrikalarında üretiliyor.

Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.

lektonstar17
10/03/2013, 22:42
Gp nin stopları al (bosch) marka. Evonun stopları marelli marka ve Türkiye'de mako fabrikalarında üretiliyor.

Yeni stoplar direk italyadan geliyor.

segin
10/03/2013, 23:06
made in turkey yazar içinde :D burdan oraya gidiyor :)

Ziyaretci035
11/03/2013, 01:46

Doğru italyadan geliyor. Ama stopta made in turkey yazıyor :-)

Ardevo
30/03/2013, 22:06
Sorun bitti zannediyordum ama değişim yapılan stoplarım da bugu yapıyor . Resimlerini de çektim bugün

lektonstar17
31/03/2013, 01:54
Benim yeni stoplarda yaptı bir kere , bi daha görmedim.

fiko
31/03/2013, 21:51
Sorun bitti zannediyordum ama değişim yapılan stoplarım da bugu yapıyor . Resimlerini de çektim bugün
aynı şekilde deoişti gene yaptı gene servisin başını agrıtacağım

lektonstar17
31/03/2013, 22:03
Yalnız değilmişim , oh be :)

Ardevo
31/03/2013, 23:33
Bana da servis yolu göründü. .

kimber
01/04/2013, 16:56
bunun içim kronik sorun diyorlar, başka forumlarda da bu konuya yazanlar vardı

lektonstar17
01/04/2013, 17:04
bunun içim kronik sorun diyorlar, başka forumlarda da bu konuya yazanlar vardı

Malesef kronik bir sorun. Eğer sizin yeni evoda da sorun çıkarsa , servise başvurun.

enigmaa37
02/08/2013, 16:59
arkadaslar benim stoplarda değişti ama yine buğu yapıyor bir çözüm bulabıldınız mı?