Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : OGS de Kalkıyormuş..

fotobelit
08/03/2013, 11:46
Bence çok saçma bir karar olmuş..İyi işleyen bir sistemi neden kaldırırlar..OGS kalkıyor HGS eve teslim - Sabah - 08 Mart 2013 (https://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/03/08/ogs-kalkiyor-hgs-eve-teslim)

messi78
08/03/2013, 11:51
Pamuk eller cebe :D

msi
08/03/2013, 13:01
sizce neden kalkıyodur tabikine bu hgsde yine birilerinin cebi dolacak da ondan :)) zaten millet gider mersine biz gideriz tersine senelerdir kullanılan ve sorun çıkarmayan düzgün çalışan sistemi kaldırıp yerine daha oturmamış sorunlarla dolu bi siteme geçip işin içinden çıkmaz hale getiririz :))) bizdeki anlayış zaten böyle, ihtiyaca göre değildir ki yapılan işler; kimin cebi boş ise ona rant sağlamak için yapılır bütün işler :))) böylede gelmiş böyle gider hgs geldi ogs gider yarın birinin cebi boşalır hgs gider başka ...gs gelir bu hep böyle...

Honor COOPER
08/03/2013, 13:04
Yakında IGS (ışınlanarak geçiş sistemi) gelir merak etmeyin.

celenlee
08/03/2013, 13:11
OGS'de peron şartı var, araçlar perondan geçmek zorunda, ama HGS'de peronların kaldırılma durumu var, akışı bir noktada artıracaktır, sadece bir Tabela altından geçmek yeterli olacak.

Bu arada OGS sahiplerinie HGS'lerin ücretisiz yollanacağı söyleniyor. Böyle olmazsa büyük saçmalık zaten!!

**Belki ilerde HGS her araca şart olacak, dünyadaki bir çok uygulamada HGS tarzı etiketler kolaylıklar sağlıyor,mesela avrupadaki gibi,istanbulda da paralı tercihli yollar olacak bu gidişle, özellkle trafiği kaldırmayan yerlerde.
Ayrıca trafik ihlallerini, cezaları HGS üzerinden bile tahsil edebilirler. Hız ihlalleri HGS ile ölçülebilir, ve ceza otomatik yansıyabilir, yani çok daha kullanışlı OGS'ye göre.

ykaya1983
08/03/2013, 13:19
Ben 70 tl gibi cihaz ve depozito ücreti verdim.İçinde şu an 90 tl bakiye var ve hiç kullanmıyorum.Acaba şu an iptal mi etsem?İptal edersem parayı alabilir miyim?

fotobelit
08/03/2013, 13:23
Ben 70 tl gibi cihaz ve depozito ücreti verdim.İçinde şu an 90 tl bakiye var ve hiç kullanmıyorum.Acaba şu an iptal mi etsem?İptal edersem parayı alabilir miyim?
Bence şuan iptal ettirmeyin..Nezaman uygulanacağı belli değil..

celenlee
08/03/2013, 13:52

İşin bir de bu boyutu var aslında.
İçindeki bakiye illaki aktarılır onda problem olmaz da, depozitolar ne olacak??

biancoangelo
08/03/2013, 14:24
bize patlar bu iş....

LevenTgb
08/03/2013, 14:32
Benim OGS var ama şimdi bunlar OGS si olanlara eve yollarız derler sonra arkasından fatura gönderirler...

fotobelit
08/03/2013, 16:33
Ben biraz araştırdım google da,sanırım depozito iadesi yok.Bir kaç örnek..
Ziraat Bankası Ogs İptalinde Depozito Bedelimin İade Edilmesini İstiyorum! (https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1135278/ziraat-bankasi-ogs-iptalinde-depozito-bedelimin-iade-edilmesini-istiyorum)
Garanti Bankası OGS Cihazım İade Alınmıyor! (https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1656122/garanti-bankasi-ogs-cihazim-iade-alinmiyor/p6u6g)
Vakıfbank OGS Depozito İadesi Alamıyorum! (https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/1663961/vakifbank-ogs-depozito-iadesi-alamiyorum/p6u6g)

reddragon
08/03/2013, 23:09
Karar doğru HGS ler sağ şeride OGS ler sol şeride derken kaza yapma ihtimali kalmaz. Herkes eşit olur...Ayrıca HGS daha ucuz bir sistem.Vatandaş faydalansın...

yengecbaris
08/03/2013, 23:18
Karar doğru HGS ler sağ şeride OGS ler sol şeride derken kaza yapma ihtimali kalmaz. Herkes eşit olur...Ayrıca HGS daha ucuz bir sistem.Vatandaş faydalansın...
Herkesin eşit olmasıyla OGS'nin kaldırılmasıyla ne alakası var?? Pahalı olanı illaha size alın demiyorlar ona para veren adamlar kullanmaya devam etsinler, yeni alacak olanlara sadece HGS verilsin mesela böylede olmaz mı? Vatandaş istediğinden faydalansın.

makeles
09/03/2013, 15:38
ben bakanı dinlediğimde şunu anladım. HGS sahipleri OGS den geçebilecek. tam tersini de yapacağız fakat biz hepsinin HGS almasından yanayız şeklinde idi.. doğru anladım sanıyorum. buradan OGS kalkacak anlamı çıkmıyor. HGS teşvik ediliyor. OGS ye devam..

düzeltme. yanlış anlamışım.. :)

fotobelit
09/03/2013, 18:25
Malesef yanlış anlamışsınız..

lektonstar17
10/03/2013, 16:12
Allah bildiği gibi yapsın. Haram olsun boğazlarında kalsın. Güzelim OGS mi neden vereyim yaa. Sorunsuz bi şekilde çalışan sistemi sırf birilerine para yedirmek için kaldırıyorlar. Ne güzel geçişlerim banka hesabımdan kesiliyordu. Şimdi bu HGS saçmalığına haybeden paramı yükleyecem. Ses çıkarmazsak daha çoook enayi yerine koyarlar bizi.

Evren_c
10/03/2013, 17:46
Eğer OGS'yi kaldırırlarsa kullanmayacağım ben Çeşme otobanını, alt yoldan gideceğim. HGS teknik olarak başarılı bir sistem olabilir ama insanlara bir şeylerin "dayatılmasını", alternatif bırakılmamasını kaldıramıyorum.

lektonstar17
15/03/2013, 03:53
Radyoda haberlerde dinledim. Devlet ogs lerin iptal edilip ücretlerinin müşteriye iadesi için bankalarla görüşmeye başlayacakmış.Çok moralim bozuldu, şu hgs yi hiç istemiyorum. Yolunda giden sorunsuz çalışan bir sistemi birilerinin cebi para görsün diye iptal ediyorlar.Şimdi kullanmadığım halde para yüklemek zorunda kalacağım. Yazıklar olsun.

Evren_c
15/03/2013, 10:32
Aynen ben de fitil oluyorum! Bir önceki mesajımda otoban yerine alt yoldan giderim demiştim ama geçen gün kontrol etmek için o yolu kullandım, patates tarlası gibi olduğu için mecburen otobanı kullanmaya devam edeceğim :( Her gün o yolu kullanırsam 3 ayda bir amortisör seti değiştirip jantları doğrultmam gerekir. Her şey düzgün bir OGS bozuktu, şimdi onu da "düzelttiler" tam oldu!

krm1983
15/03/2013, 10:36
Hamdolsun gükümetimiz bizi düşünüyor. Cüzdanımızdaki ağırlıklardan kurtarıyor bizi.

Sent my iPad using

fotobelit
15/03/2013, 12:26
HGS çıktıktan sonra bazı bankalar OGS cihazını bedava vermeye başlamış,demiş sayın bakan ve eklemiş..Madem bedava verebiliyordunuz da neden daha önce vermediniz..Ve yüksek fiyat ile satıyordunuz..Tamamen reklam kokan hareket bunlar..Hangi banka bedava veriyor..Kampanya olarak veriyorlar,ama ben koşulsuz veren görmedim..Madem öyle sen neden OGS nin satışını(HGS gibi)aynı şekilde Gişe ve PTT şubelerinden dağıtmıyorsun(5 TL Karşılığı)..Rant peşindeler çok açık..

ZAK1980
15/03/2013, 12:31
Dün bank asya subesıne gıttım ruhsatım ıle hgs etiketi aldım ücretsız ve hgs etıketınıde kredı kartıma tanımladılar sadece gecıs yapıldıgında ucret odeyecem gecıs ucretını.Boylece etiket ıcın ilk seferde alınan 5TL den ve etıketı aldıktan sonra yuklenmesı gereken 30 TL yı odemek zorunda kalmadım hersey ucretısz oldu ,aksamada avea-aygaz kampanyasından 38 Tl lık ucretsız lpg mı aldım .Pepsi -Aygaz kampanyasındanda 10 TL lık benzın-lpg alırım bır ara .
Tamam sustum :)
Arkadaslar cıdden kgs-ogs parası yurttaslarımıza yuk olmus nereden ucretsız alırsanız oradan alın derım .ogs-kgs var ıken yıne bank asya kgs dıt gondermıstı sadece gectıkce oduyorsun ondada bır defa gecılmıstı 3 TL vısa kartıma borc olarak yansımıstı

fotobelit
15/03/2013, 12:59
Dün bank asya subesıne gıttım ruhsatım ıle hgs etiketi aldım ücretsız ve hgs etıketınıde kredı kartıma tanımladılar sadece gecıs yapıldıgında ucret odeyecem gecıs ucretını.Bu çok iyiymiş..Acaba Garantide varmıdır?Yakında bir uğrıyım bakalım..

lektonstar17
15/03/2013, 17:39
Vakıfbank tan da aynı kampanyayı bekliyoruz.