Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto motor seçenekleri yine değişmiş
Kısa süre önce kaldırılan 95hp otomatik yerine 95hp dizel manuel gelmiş, şimdi de 105hp multiair yok olmuş. Bakalım daha ne kadar değişecek :)
TEKNİK ÖZELLLİKLER
1.3 Multijet 16v 95 Hp LOUNGE
1.3 Multijet 16v 75 Hp POP / EASY / LOUNGE
1.4 Fire 8v 77 Hp POP / EASY / LOUNGE
1.2 69 Hp POP
Direkt link yok, şurdan Fiyatlar'a tıklayabilirsiniz:
Fiat Punto (https://www.fiat.com.tr/modeller/sayfalar/Punto.aspx)
Ziyaretci035
04/03/2013, 19:13
Yol haritasına göre bu sene Nuovo Punto gelecek diyorlar.
ahmet4646
04/03/2013, 19:15
manuel 95 hp güzel olmuşta panda daki twin airide ekleseler ya çok iyi olurmuş.
srkaradag
04/03/2013, 19:23
Fire+ lpg kombinasyonu dahamı çok tercih ediliyor acaba multiarin kalkması kötü olmuş, 95lik manuel satacaktın madem dualogic i niye kaldırdın, dizel otomatik olmasa ben punto almazdım.fiatın kafası karışık
manuel 95 hp güzel olmuşta panda daki twin airide ekleseler ya çok iyi olurmuş.
+1
biancoangelo
04/03/2013, 20:04
Mair pek satmadı bence. Ayrıca bundan sonra tüm puntolar 5 BEŞ vites..... Üzücü.
manuel 95 liği sadece en üst donanımda ve 5 ileri satmak biraz garip olmuş, halbuki herkes 6 ileri manuel olsa daha iyi bir satış rakamı elde edebileceğinden bahsediyordu (haklı olarak)
Dizelde otomatik yok yani artık
1ocak2011
04/03/2013, 21:10
Lounge pakette 16 jant standart yapmışlar. Bakalım nasıl bir jant koydular.
Ziyaretçi034
04/03/2013, 21:19
Lounge pakette 16 jant standart yapmışlar. Bakalım nasıl bir jant koydular.
muhtemelen senin kışlık mod jantını koymuşlardır abi
1ocak2011
04/03/2013, 21:20
muhtemelen senin kışlık mod jantını koymuşlardır abi
o fun jantı kardeşim, Zannetmiyorum Fiat koysun.
Ziyaretçi034
04/03/2013, 21:23
o fun jantı kardeşim, Zannetmiyorum Fiat koysun.
sade puntoyu çıkartalı daha bir sene olmadan gene değişikliğe gittiklerine göre her türlü dengesizliği beklerim abi ben bu markadan
gerçi multiair gidince içimde bi ümit twinair için yer mi açıyorlar acaba diye düşündüm ama.
gene de genlerinde dengesizlik var bu markanın :)
hocam 2013 b segmentinde hiç dizel otomatik yok zannediyorum. belki c3
1ocak2011
04/03/2013, 21:28
Evet son haberler bende, Benim jantın grisi Lounge pakette geliyor ve Spor koltuklarla geliyor.
Ziyaretçi034
04/03/2013, 21:48
Evet son haberler bende, Benim jantın grisi Lounge pakette geliyor ve Spor koltuklarla geliyor.
sakal uzatıyorum abi senin için, belki dinlersin lafımı :D
Budweiser
04/03/2013, 22:36
Multiair ı kaldırmaları yerinde olmuş nitekim çok satmadı, 135 lik Turbo Multiair ı getirseydi belki daha fazla satardı (şahsen ben alırdım) 95 liğin manueli çıkması daha güzel olmuş. 3. Arabam için fiat düşünseydim kesinlikle yeni Punto 95 Manuel alırdım.
Ziyaretci035
04/03/2013, 22:58
Vallaha mı?
Sony Ericsson Xperia Ray cihazından 2 ile gönderildi.
Pop la Easy arasındaki fiyat farkı 500 TL. Sadece jant, kapı kolu ve sis farı için bile olsa gerçekten çok iyi.. Bu arada 95 lik manueli bu kadar zaman sonra getiren goçu kınıyorum.
Tuncay abi spor koltuklar;)) bide basımıza bu çıktı
1ocak2011
04/03/2013, 23:15
Tuncay abi spor koltuklar;)) bide basımıza bu çıktı
Yok yok satıcam ben arabayı para vermiycem artık...
105 lik multiairim koleksiyonluk oldu yani :)))
seneye 95ligi 6 ileri yaparlar yenilik olarak.dualogic ide kaldirmasaydilar daha iyiydi.
ozmenomer
04/03/2013, 23:40
yağmur sensörü ve otomatik kararan ayna da gelmiş ulan ben okadar istedim onlar olsun diye kalktı dediler biz aldık ya yine koyarlar yok ya bir araba bu kadar yapboz olamaz.
Yok yok satıcam ben arabayı para vermiycem artık...
Beraber satalım abi :D
evodan sonra değişiklikleri takip edemez oldum :)
135'lik Multiair gelirse ve ben bir şekilde o arabayı almazsam dövün beni forum olarak topluca, hatta kovalayın :D
hani derler ya en az 5 yıl binmeyeceksen sıfır araç almak zarar diye...fiat sıfır almak baştan zarar oluyor artık...sene içinde nerdeyse 2 değişiklik yapacaklar...aldığımız araca ağızımızın tadıyla 2 sene binmek nasip olmuyor...ilk altı ay sonra eski kasa oluyor, ikinci altı ayda da beş para etmiyor...anlamadım bu markayı...aslında anladım da neyseee..
biancoangelo
05/03/2013, 00:35
135'lik Multiair gelirse ve ben bir şekilde o arabayı almazsam dövün beni forum olarak topluca, hatta kovalayın :D
O guruba benide dahil et. Beraber kaçalım :w00t2000:
Yoksa O mu geliyor ... 135bg. hadi inşallah ...
şimdi gelde şu aracı aldığım güne lanet etme!!
TayfunBulat
05/03/2013, 11:31
elektronik piyasası gibi oldu bu fiat.
aynen burak kardeş aracı alalı 2 ay oldu. biz lounge modeli aldık ama göğsümüzü gere gere ful araç diyemiyoruz. bu puntom son olur hatta fiat markası da son olur diye düşünüyorum
punto_multijet
05/03/2013, 12:45
sanırım 95lik evo otomatik full donanım bulunmaz hint kuması olacak
1ocak2011
05/03/2013, 12:49
Kesinlikle...
emreaktan
05/03/2013, 12:53
AZ DAHA BEKLERDİM ARA MODEL KALDI MULTİ PUNTOLAR EVO BİLE DAHA ÇOK TUTULUCAK polo ya çamur atıyodum ama daha çok prim yapıyo artık allah nasıp ederse 1.4 tsı golf alırım fiata bulaşmam yet,şemiycem fiatın hızına
Bu kadar takmayın kafaya arkadaşlar. Belki biraz insanın kendi kendini kandırması olacak ama kapatın gözlerinizi, keyifle sürün araçlarınızı :)
ykaya1983
05/03/2013, 13:26
yeri en sağlam olan fire motor galiba
2006 dan beri forza fire motor:siritma:
konfor paketi diye bir şeey çıkmış easy donanım araçlar için. hız sabitleme ve arka cam totomatik oluyor 250 tl yazıyor. ben mi yanlışg ördüm ve ben de aracı götürsem bu paketi almam mümkün mü?
aposport
05/03/2013, 14:11
95 lik manuel dizel çıktığına göre artık 75 lik dizelimizi 95 lik turbosuyla swaplayabiliriz.... güzel bir yazılımla 120 beygirde oldu mu tadından yenmez :)
görüştüm çağrı merkeziyle sıfır araçlarda oluyormuş. Sonradan ekleme yapılamıyormuş. Bu haksızlık ben aracı alalı 8 ay oldu o zaman bu paket olsaydı ben alırdım. 250 tl bir şey değil. o zaman faiz olmasın diye 15000 tl 36 ay 0 faizli almıştım. 20 civarı da peşin vermiştim. 250 daha peşin verip arka cam otomatiği ve hız sabitleme alırdım. ayıp arkadaş...
lektonstar17
05/03/2013, 14:43
95 lik manuel dizel çıktığına göre artık 75 lik dizelimizi 95 lik turbosuyla swaplayabiliriz.... güzel bir yazılımla 120 beygirde oldu mu tadından yenmez :)
Yapabilir miyiz bu işi ? Eğer olursa süper olur. Takipteyim.
punto_multijet
05/03/2013, 14:44
olay sadece turbo farkı değil bildigim kadarıyla
lektonstar17
05/03/2013, 14:44
Lanet olsun bu fiata zamanında sırf otomatik diye 95 likten vazgeçmek zorunda kalmıştım.
aynen burak kardeş aracı alalı 2 ay oldu. biz lounge modeli aldık ama göğsümüzü gere gere ful araç diyemiyoruz. bu puntom son olur hatta fiat markası da son olur diye düşünüyorum
2.eli sıkıntılı,saçma bi satış politikası...forumda fiata olan önyargı hakkında konuşulurdu ya artık bende o önyargılı kişilerden biriyim.şu aracı satabilirsem eğer(!) bi daha tövbe kesinlikle fiata bulaşmam.uzun süreli araç kullanan biri farklı düşünceye sahip olabilir ama benim gibi her sene araba değistiren biri için kesinlikle fiat uygun bi marka değil.
konfor paketi diye bir şeey çıkmış easy donanım araçlar için. hız sabitleme ve arka cam totomatik oluyor 250 tl yazıyor. ben mi yanlışg ördüm ve ben de aracı götürsem bu paketi almam mümkün mü?
En güzeli servise sormak bence.
lektonstar17
05/03/2013, 15:47
Konuyu açan arkadaş nerde gördü bilmiyorum ama şimdi baktım 95 lik yine otomatik.Sadece mutiair yok.
https://imgim.com/5bfc9f45-4882-4174-962a-fa5f01c79c8d.jpg
aposport
05/03/2013, 16:05
Yapabilir miyiz bu işi ? Eğer olursa süper olur. Takipteyim.
daha önce abimin 105 lik lineasını insignia turbosuyla swapladık. Sonuc dolu dolu 175 beygir. yaklaşık 6 aydır kullanıyor en ufak sıkıntımız yok çok sükür.
sıra bende artık :)
para durumunu ayarlayıp, gerekli proje hesaplarını yapıp mehmet gazihan ile aksiyona geçeriz yakında :hollowee:
lektonstar17
05/03/2013, 16:13
daha önce abimin 105 lik lineasını insignia turbosuyla swapladık. Sonuc dolu dolu 175 beygir. yaklaşık 6 aydır kullanıyor en ufak sıkıntımız yok çok sükür.
sıra bende artık :)
para durumunu ayarlayıp, gerekli proje hesaplarını yapıp mehmet gazihan ile aksiyona geçeriz yakında :hollowee:
Uzun zamandır benim de aklımdaydı bu iş. Fiyat ve işlemlerle ilgili gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim.Turbo değişimden başka ne değişiklik gerekir.Benim evo çipli bi sorun yaratır mı?Ama az önce yazdım hala dualogic olarak görünüyor.
1ocak2011
05/03/2013, 16:22
Uzun zamandır benim de aklımdaydı bu iş. Fiyat ve işlemlerle ilgili gelişmelerden haberdar edersen çok sevinirim.Turbo değişimden başka ne değişiklik gerekir.Benim evo çipli bi sorun yaratır mı?Ama az önce yazdım hala dualogic olarak görünüyor.
95 Manuel 5 ileri geliyor kardeşim.
lektonstar17
05/03/2013, 16:34
95 Manuel 5 ileri geliyor kardeşim.
İşte şimdi tam saçmalamışlar. 6 ileri şanzımana noldu ? Millet artık 7 ileri 8 ileri şanzıman yapıyor fiat 6 ileriyi de iptal ediyor. Otomatik olarak yanlış olmasın artık yeni sistemi kullanacak o yüzden dualogicleri satıp tüketti diyelim ama 95 liğe 5 ileri nasıl bir mantık akıl alır gibi değil. Bravolar için yedek parçasını bile temin etmek zor diyolar hatta servis elemanları söylüyor bunu. 2-3 sene sonra aynı durum puntolar ve evolar için de olursa şaşırmayın.Valla büyük konuşmayayım benim de ilk ve son fiat aracım heralde.
celenlee
05/03/2013, 16:44
Konuyu açan arkadaş nerde gördü bilmiyorum ama şimdi baktım 95 lik yine otomatik.Sadece mutiair yok.
Aynı yerde fiyat sekmesine tıkladığınızda:
1.3 MULTIJET 75HP LOUNGE 41.000
1.3 MULTIJET 95HP S&S LOUNGE 42.500
olduğunu görürsünüz ;) Buna binaen başlık açılmış.
"Teknik" ve "Fiyatlar" sayfalarında Dualogic yazmıyor, "Donanım" sayfasında yazıyormuş. Ama 75hp ile arasında 1.500 lira fark var, bu farkla +20hp, S&S ve Dualogic vermezler bence. 77hp Fire motorun Dualogic ile normali arasında bile 3.000 lira fark var.
lektonstar17
05/03/2013, 16:50
"Teknik" ve "Fiyatlar" sayfalarında Dualogic yazmıyor, "Donanım" sayfasında yazıyormuş. Ama 75hp ile arasında 1.500 lira fark var, bu farkla +20hp, S&S ve Dualogic vermezler bence. 77hp Fire motorun Dualogic ile normali arasında bile 3.000 lira fark var.
O paraya hayatta vermezler ben evoyu alırken 4-5 bin lira fark vardı , aradan 2 sene geçti.
paketi alırsan bizede haber ver koşa koşa giderim...
lektonstar17
05/03/2013, 17:32
paketi alırsan bizede haber ver koşa koşa giderim...
Sizce de fiyat çok düşük değil mi? İşçilik alırlar en az o kadar zaten.
srkaradag
05/03/2013, 19:25
Yakında 500L gelicek bakalım onun motor seçenekleri nasıl olacak
cihankardes
05/03/2013, 21:59
0.9 twinair gelsin artık :)
FIAT markasının sıradışı, ilginç, garip, umursamaz, mantık ötesi, kendine has yaklaşımları ve son kullanıcıya negatif bakış açılarını her zaman eleştiren biri olarak forumda bazı forumdaşların da yavaş yavaş gerçekleri görmesi beni bir hayli mutlu etti.
Saygılarımla.
1ocak2011
05/03/2013, 22:49
Ayrıca, Dizel en yüksek beygir ve en yüksek tork ve 6 ileri sadece bizim araçlarda kaldı.
Aveo da 1,3 multijet 95hp 6ileri.
punto_multijet
06/03/2013, 10:54
Aveo da 1,3 multijet 95hp 6ileri.
otomatik mi Aveo da?
speed1453
06/03/2013, 13:27
Puntonun ayarı kaçtı artık daha yeni aldık bayiye o kadar da üstüne basa basa sordum değişiklik olacaksa 1-2 ay daha bekliyelim Fiat ın bu politikayla işi çok zor
cihankardes
06/03/2013, 13:40
Bu kadar sık değişiklik olması yedek parça sıkıntısı yaratmaz mı? Motor bölümünde eminim bir sürü farklı parça vardır.
otomatik mi Aveo da?
manuel
Bu kadar sık değişiklik olması yedek parça sıkıntısı yaratmaz mı? Motor bölümünde eminim bir sürü farklı parça vardır.
Cihan, Fiatta parça sıkıntısı olmaz.Zaten ilk kasa ile ikinci kasa arasında pek bir parça farklılığı yok, motorlar da öyle.Yani parçalar %95 örtüşür...
Hesapladım da punto düz vites 95 lik dizelin tüm paketler dahil 48.650 TL opak renklisi. aracımı olaki satacak olursam şu durumda 40.000-TL den aşağı satmayayım bari aracımı :)
Selam arkadaşlar forumda yeniyim sıfır punto evo almayı düşünüyorum. Dün Fiat bayine gittim aracı inceledim beğendim fakat fiyat ve model sorarken tuhaf bir durumla karşılaştım satış temsilcisi şuanda puntonun 95hplik versiyonun çıkmadığını sadece 1.3 mjet 75hp versiyonu olduğunu söyledi. Israrla fiattın internet sitesinde olduğunu söyledim baktı sistemde öyle bir motor seçeneği bulunmadığını söyledi. Fiyat teklifi veren bölümdede olmadığını söyledi. Bende bunun üzerine satış temsilcisini sıkıştırdım yeni motor seçeneği gelecek mi diye sadece ağzında euro6 motorlar çıkacak bölümünü alabildim. Şimdi arkadaşlar sizden yardım bekliyorum bulunduğu yerde Fiat bayisine gidip sorabilirmisiniz? Çok tereddüt te kaldım. Benim sorduğum versiyon lounge versiyonu
lektonstar17
07/03/2013, 02:01
Selam arkadaşlar forumda yeniyim sıfır punto evo almayı düşünüyorum. Dün Fiat bayine gittim aracı inceledim beğendim fakat fiyat ve model sorarken tuhaf bir durumla karşılaştım satış temsilcisi şuanda puntonun 95hplik versiyonun çıkmadığını sadece 1.3 mjet 75hp versiyonu olduğunu söyledi. Israrla fiattın internet sitesinde olduğunu söyledim baktı sistemde öyle bir motor seçeneği bulunmadığını söyledi. Fiyat teklifi veren bölümdede olmadığını söyledi. Bende bunun üzerine satış temsilcisini sıkıştırdım yeni motor seçeneği gelecek mi diye sadece ağzında euro7 motorlar çıkacak bölümünü alabildim. Şimdi arkadaşlar sizden yardım bekliyorum bulunduğu yerde Fiat bayisine gidip sorabilirmisiniz? Çok tereddüt te kaldım. Benim sorduğum versiyon lounge versiyonu
Fiatın yarın bile ne yapacağı belli değil ama bence bekleyin. Zaten artık evo yok.5 ileri olsa da 95 lik çıkacak inşallah.
aykut_1914
07/03/2013, 02:37
Selam arkadaşlar forumda yeniyim sıfır punto evo almayı düşünüyorum. Dün Fiat bayine gittim aracı inceledim beğendim fakat fiyat ve model sorarken tuhaf bir durumla karşılaştım satış temsilcisi şuanda puntonun 95hplik versiyonun çıkmadığını sadece 1.3 mjet 75hp versiyonu olduğunu söyledi. Israrla fiattın internet sitesinde olduğunu söyledim baktı sistemde öyle bir motor seçeneği bulunmadığını söyledi. Fiyat teklifi veren bölümdede olmadığını söyledi. Bende bunun üzerine satış temsilcisini sıkıştırdım yeni motor seçeneği gelecek mi diye sadece ağzında euro6 motorlar çıkacak bölümünü alabildim. Şimdi arkadaşlar sizden yardım bekliyorum bulunduğu yerde Fiat bayisine gidip sorabilirmisiniz? Çok tereddüt te kaldım. Benim sorduğum versiyon lounge versiyonu
ben seni 1 kez daha şaşırtayım o zaman. Sıfır evo yok,uçtu,gone :)
ben seni 1 kez daha şaşırtayım o zaman. Sıfır evo yok,uçtu,gone :)
Ben şimdi anlayamadım arkadaşlar bu punto evo diye geçmiyo mu?
lektonstar17
07/03/2013, 14:23
Ben şimdi anlayamadım arkadaşlar bu punto evo diye geçmiyo mu?
Evolar kalkalı yıl oldu. Artık hepsi sadece punto olarak geçiyor.